- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Teljesen laikus vagyok ezen a téren, szóval hamarosan viszem a biciklit őszi rendberakásra, és a fékekre ráfér a pofacsere, arra gondoltma, mi lenne, ha tárcsaféket tennék rá...
Kérdésem, hogy mennyi karbantartást igényel, mennyi az élettartama, miután újra áldozni kéne rá (gondolom a tárcsája kopik). Eleve van-e valami szabvány vagy akármilyen (kialakítású) biciklire fel lehet tenni vagy van kötve valami adathoz, pl hogy felférjen a villához vagy nem tudom, mit kell nézni. Általánosságban megéri olyanra cserélni a V-féket.
Köszi: RR
-
fpeter07
veterán
válasz
D.Orion
üzenetére
Nem holnapra fog ez kijönni, sok év kell hozzá. (szélsőséges esetben csak néhány hónap)
15 alatt azért már elkél egy-egy plusz réteg alulra/felülre is. (az októberi 15 fok nem egyenlő a nyári 15-el) Az sem mindegy, hogy országúton mész, vagy terepen, szélvédett helyen. -
Zola007
veterán
Ha fitness / masszívabb országúti bringát akarok venni használtan, akkor most nézelődjek vagy ráér tavasszal is a dolog a piaci árak / bőség szempontjából?
Hely és időhiány miatt jobb lenne tavasszal is kapnék még nekem valót.
183 centihez és 86 kilóhoz miket nézegessek hogy bírja is a kiképzést és a Debrecen környéki utakat (már aki ismeri) ? -
Zola007
veterán
válasz
D.Orion
üzenetére
Én 15-16:00 között tekertem 25-ös átlaggal (Debrecen-Józsa térség) és lábszinten ugyan nem fásztam (mackónadrág rulez), de a fejem azt hittem lefagy, fojt is az orrom rendesen mikor hazaértem, pedig nem vagyok papírból.
bőrkesztyűn keresztül szintén kipirosodott a kézfejem, úgyhogy olyan meleg nem lehetett.#11613) -=RelakS=- : milyen térdmelegítőt használsz?
más is ajánlhat esetleg valami, ami kényelmes, nem tekeredik le a lábarmról és melegen tart (és persze emberi áron)
-
D.Orion
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Velencei tó körül tekertem. Mikor elindultam sütött a nap, mint állat és 16°C volt árnyékban. Mire hazaértem már csak 10°C, ezt már azért éreztem. De 16°C-ban bőven elég volt még a rövid nadrág. Ha megint megyek, akkor elviszem a lábmelegítőket azért. Vagy időben megyek, hogy ne sötétedjen be.
Egyébként furcsa, mert én fázós típus vagyok, 24°C alatt már simán felveszek egy vékony hosszú nadrágot.
pengemetal: Nekem a sisak alatt izzadt a fejem.

-
pengemetal
aktív tag
-
D.Orion
veterán
Bocs srácok, de most már megkérdem:
Ma mindenki hosszú gatyában tekert?
Én délután négytől voltam kint este hétig. Persze csak a saját lagymatag tempómban. De négykor egy rövidgatyát vettem fel + egy ujjatlan aláöltöző meg egy olcsó hosszú ujjú mez. Persze ahogy a nap lement 6 után éreztem, hogy hűl az idő, de addig még felül is melegem volt.
Mondjuk majd holnap kiderül, hogy fájnak-e a térdeim, de eddig semmi. KOPP-kopp.
-
Zola007
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
outi váz ez
sose értettem ha ott van az a rohadt kartonpapír, akkor miért len lehet letépni egy darabot, hogy ne a beton térkőre rakják rá a középcsapágynál
-
rétisün
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
az kell legyen, mert se v-fék, se tárcsafék-konzol nincs rajta. marad az outi fék, de az ahhoz való furatot meg nem látni oldalról.
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
A változatosság kedvéért ismét vázszettel zaklatlak benneteket, most ezt találtam:[link] Eddig ez a legjobb amit találtam, csak kár hogy Pécsen van. Bár ahogy olvastam Budapesti átvétel is lehetséges. Ez egyáltalán outi váz?
-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
Nem ilyet vettem végül, mert keskenynek találtatott (145mm) nekem pedig 155 és feletti nyergek jók (nagy a s.gg.m, 'micsináljak
)
Vagy a Pótkerékben vagy a Biketrialban (böszörményei eleje és végi boltok) láttam belőle kirakva ha jól emlékszem.
Egy SMG Argo-t vettem végül a montira, de még nem raktam fel. A boltbajáróson DDK Gel van, az inkább fotel kategória, de nekik is van verseny(szerű) nyergük jó áron, azt pedig a Gyöngyben tudod megnézni. -
SOAD19
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Értem, köszi!
A két nyerget már nem tudom összehasonlítani, mert azt már eladtam a régi bringával együtt.
Valószínűleg megpróbálom beszerezni, ezt a selle monte grappa liberty max-ot, jókat írnak róla. Neked milyen nyerged van, rákerestem az említett nyeregre a topikban, és láttam, hogy pont ilyet akartál venni. Hátha pont ilyet vettél, és kipróbálhatnám, ha már helybeli vagy!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
A két nyereg közt ránézésre valóban nincs sok difi, de fogj egy 2-3 centi vastag könyvet és tedd rá oda ahol körülbelül felfekszik az ülőcsontod. Szerintem látni fogod, hogy más szögben és más ponton támaszkodik meg a könyv a két nyergen.
Ülőcsontszélesség mérésének legegyszerűbb módja a következő:
Egy ép falú kartondobozból kivágsz egy 20x30-as darabot. Rárakod egy kemény székre (pl hokedli) vagy ráraksz egy székre egy könyvet és arra rakod.
Na erre a kartonlapra kellene rákuporodni, hasonló dőlésszögben, mint ahogy a bringán ülsz. Csak ülj le, de ne mocorogj utána. Ha felállsz, akkor láthatod, hogy a kartonlap frankón benyomódott két helyen.
A kartonlapot lerakod a földre és a mélyedésekbe dobj bele 1-1 csapágygolyót, ahol megáll a mélyedés közepén, ott van az ülőcsontod közepe, a legmélyebb ponton.
Ezt beikszeled mindkét gödörben, majd leméred a távolságukat.Olyan ülést válassz ez után, ami legalább 2-3 centivel szélesebb mint amit mértél és (fontos!) amin a mért táv párnázott, sík vagy csak kicsit íves részre esik.
-
SOAD19
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Anno az előző bicajomnál, azt hittem, hogy szerencsére szerencsés alkat vagyok, és nincs gondom a nyergekkel. Akkor is olvastam itt, hogy sokan nem találják a megfelelő nyerget, de sajna nincs szerencsém.

Ilyen volt a régi nyergem (a bicaj is stimmel): [link]
a mostani meg a korábban linkelt: [link]
Eléggé hasonlítanak szerintem, és mégse jó, ezért gondoltam, hogy lehet a mostani túl kemény, a másik ettől jóval puhább volt.

Az ülőcsont távolság lemérésére valami tippet tudnál mondani, rákerestem, de hirtelen nem volt barátom google kolléga. -
stracker06
aktív tag
Segítsünk, ha tudunk.

-
Zola007
veterán
válasz
SOAD19
üzenetére
valószínűleg inkább az a problem, hogy keskeny, nem pedig puha.
mérj egy ülőcsontszélességet, abból már kb ki lehet indulni, de a nyereg párnázottságának görbületét is figyelembe kell venni.
egyébként pedig buy & try alapon mükszik csak a dologddk eden, selle royal mach, selle monte grappa liberty max (utóbbi hiánycikk)
próbálj olyan boltot nézni, ahol engedik kipróbálni vagy legalább kicserélik ha nem kényelmes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topic
- Napelem
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Új CPU-magokka, de régebbi PowerVR GPU-val jöhet a Tensor G6
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(pedig volt sapi)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hasaggymeg