Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Nyitlocker
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- rdt89: Kedvenc Régi Mesék/Sorozatok (Nickelodeon, Fox Kids, Cartoon Network, Minimax, Jetix)
-
LOGOUT
BUÉK Mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Vettem egy hangprojektort a napokban aminek hibás volt a mélyládája.
Reménykedtem az egyszerű javításban de tegnap órákat elszöszmötöltem vele mire kiderült hogy spi flash-t kellene rá írni.
Van valakinek itt ilyenre kapacitása?
Sztrovacsek81 néven írtam itt a problémáról:
[link] -
plaszy
őstag
Sziasztok!
Vettem egy használt, régebbi típusú, kéményes, 25-ös gázkazánt. Az eladó azt állította, hogy működik, de ugye ezt nem tudtam nála ellenőrizni, mivel már ott is leszerelt állapotban volt.
Kérdésem az lenne, hogy a lehető legkisebb "macerával" hogyan lehetne menézni, hogy megy-e?
Kellene ugye egy vízbekötő, gázbekötő, kéménykivezető, meg a keringtetést rákötni a rendszerre, és egy konnektor.

Gondolom én, laikusként.Esetleg valami ötlet vagy valaki, aki foglalkozna ilyennel a környéken? Persze megegyezünk a kipóbálási árban.
És miután látom, hogy megy, fűt, akkor vagdostatnám el a saját csöveimet.

-
Ance
őstag
Üdv! Melyik nyomtató szerviz ajánlott Pécsen? Köszi!
-
Bigemperor
senior tag
Eladó kitűnő állapotú gyerekülés: [link]
-
Exian
addikt
válasz
Debilon
üzenetére
Nem tudom, milyen szolgáltatónál vagy mobil előfizetéssel. Én a Telekom Mobilvásárlás alkalmazásban szoktam venni, a havi számla terhére. Szóval a következő havi számlán lesz rajta. Nekem ez vált be. Ebben az alkalmazásban tudom érvényesíteni is a jegyet a busz ajtajánál lévő QR kóddal.
Gyanítom, hogy esetleg a többi szolgáltatónak is van ilyen appja.
Egyébként meg sima papír alapú jegyet a legtöbb trafikban, kisboltban, dohányboltban is lehet venni, meg persze a buszon, igaz, egy 100-assal drágábban.
-
Debilon
addikt
üdvözletem!
tudnátok segíteni abban, hogy helyi járatra jegyet, a budai vámnál lehet venni valahol?
másfél hét múlva onnan kéne vissza buszoznom a vasútállomásra
(bocs a kérdésért, nem vagyok helyi járattal buszozó, ráadásul nem is pécsi vagyok
)vagy van valami online mód a jegyvásálásra?
-
Exian
addikt
válasz
zsolt19900
üzenetére
Kollégám Pepe Mobilnál rakatott fel olyan telefonra, de már nem emlékszem, hogy pontosan mit (fólia vagy üveg). Velem volt ott, én vittem telefont javításra, de ha már ott volt, rakarott fel a Samsungjára valamit. Kérdezd meg, hogy mi van neki raktáron.
-
zsolt19900
őstag
Pécsett/Komlón van valami olyan kedves hely, ahol nem "csilliárdokért" jutnék hozzá Samsung s24U-ra passzoló edzett üveghez (vagy ha minden kötél szakad, akkor sima fóliához?
-
hattrickuser
aktív tag
Eladó másodlagos kijelző: [link]
-
Ance
őstag
Üdv. Bekötötték az optikai netet pár napja. A router Sagemcom fast 5670. Az a problémám, hogy az internet villog folyamatosan, de a leírásban csak nem világít és folyamatosan világít lehetőségek vannak. Net van egyébként. Kell vele foglalkoznom? Köszi!
-
Sir Riccio
addikt
Eladó egy HP Thunderbolt 4 Dock G6 100W.
-
Ajándékok
aktív tag
Bloons TD 6 pár napig ingyenes az Epic-nél.
-
bnss
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Dunaújváros-Paks-Szekszárd járható kell legyen (az erőmű miatt), már most sózzák vadul. Mecseknádasd azért izgalmas lehet, ha pl. valaki keresztbe áll előtted.
---
Más.
Lenne egy Lenovo ThinkPad T420 laptop SSD-vel, jogtiszta Windows és Office csomaggal, rossz akkumulátorral, de 230VAC-ról szépen megy. Csak itt porosodik, felajánlanám jótékony célra.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Járható szokott lenni, itt melóznak ám a Huszárok rendesen

-
Winner_hun
félisten
Holnapra mondanak némi fehér csapadékot. A 6-os út Szekszárd felől mennyire szokott járható lenni nagyobb hó esetén? A hegyi rész járható szokott lenni? Estefele kell majd mennem, de ha katasztrofális haladásra lehet számítani akkor lehet kimarad.
-
a2d2
addikt
-
Exian
addikt
Van esetleg valakinek eladó 32–43" közötti bármilyen TV-je vagy monitorja? Tökmindegy milyen (minél olcsóbb, annál jobb). Gyereknek kellene PC-hez filmezéshez.
-
Ajándékok
aktív tag
Egy csomó holmi eladó
LG G2 - verizon (wireless töltős verzió) 10k
Huawei mate 8 dual aktív - egyszerre aktív mindkettő sim 10k
Sata port multiplier 1 sata portból 5-öt csinál 2db van egyben 10k
USB3-as külső sata hdd ház, 3 ház van, de csak 1 táp egyben 10k
7" Android gps akku rossz? (nem indul) 1k
Linksys wag300n wireless adsl2+ Gatewy 1k
3 rádios mini bill-egér 10k
Cobra PhoneLynx BT 215 bontatlan - a mobil csatlakoztatható vezetékes telefonra (nem főződ meg az agyadat) 10k
Autós mobil wireless töltő - tartó 3k
1-4 HDMI splitter 5k
Samsung s8+10k
Samsung gt-i8000 10k
A 2 samsung telefon csak egyben eladó!Mindegyik 10k-s termékből 1ft kedvezmény, hogy megfeleljek a szabályoknak.
Ha bárminek rossz árat írtam (nagyon eltér az értékétől) légy szíves jelezzétek, hogy módosíthassam. Köszönöm -
MZsoltee
veterán
Sziasztok! Nincs valakinek eladó R5 3600-as procija, vagy hasonlója?
-
Visormail
addikt
válasz
tamas.nick
üzenetére
Köszi, megnézem.
-
kbela365
tag
Sziasztok! Van egy TP-Link Archer C7 (v2) és egy Archer C6 (v2) routerem, teljesen működőképes, OpenWRT firmware-rel. Nekem már nincs rá szükségem, de kidobni nincs szívem, viszont a helyet foglalja. Ha valakinek esetleg szüksége lenne rá jelezze privátban és egyeztetjük az átadás módját itt Pécsen.
-
Aby_2014
aktív tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Exian
addikt
válasz
Visormail
üzenetére
Decathlonban is érdemes körülnézni. Igaz a linken szereplő termék csak online érhető el, de én már játam úgy, hogy helyben is kapható volt, vagy hasonló.
-
Visormail
addikt
Pécsen helyi boltban lehet valahol venni taktikai kesztyűt?
-
Exian
addikt
Menne valaki még idén a Hullámfürdőbe úszni? Van 5db tiszteletjegyem, de mi már nem fogunk eljutni. Szívesen odaadnám bárkinek. Természeten ingyen.
Dec. 31-ig lehet felhasználni.
-
echterion
nagyúr
Ők mennyire megbízható szervizesek? Vagy van ajánlott szervíz?
Kellene találnom Pécsett valakit, aki ért a régebbi vasakhoz és nem márkaszervíz árben dolgozik. Egy 2004-es Jaguar X-Type 2,5 benzin az alany. Nincs vele semmi extra (amiről tudok), csak lejár február elején a műszaki, meg valami olajosodást mintha látnék a motortérben (de lehet csak a nedves idő miatt van, meg kellene nézni alaposabban egy hozzáértőnek). -
nesa
veterán
Sziasztok!
Pécsen hol csinálnak ill hova érdemes menni dióhéjas tisztításra? 1.4TSI
-
intel 1700 laphoz a proci foglalatot amihez rögzítjük alsó fém lapja nincs valakinek? Vagy döglött 1700-as lap esetleg amiről le lehetne műteni? Erre gondolok:
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
A hét folyamán megy valaki esetleg Kaposvárra vagy onnan Pécsre?
Kellene egy kis HELP...
-
Bandus99
őstag
Pécsen manapság merre érdemes indulni, ha villanyszerelési anyagokból szeretnék választékot? Szeretnék pl csavarral rögzíthető hosszabbítót keresnék, esetleg kültéri hosszabbítót
-
Exian
addikt
Ha lenne valakinek megunt, feleslegessé vált bármilyen kézisúly/egykaros súlyzói, vennék. Bármilyen érdekel 2 kg-tól.
-
köpet
aktív tag
Uraim, hifi szervíz hol van a városban? Van egy öreg sony micro hifi cuccom, ami az igényemnek roppant módon megfelel, azonban a slot-in CD mozgató mechanika megadni látszik magát az időnek. Régen a Felsővámház utcában jártam a vackaimmal a Supra Bt-nél, most nem tudom, mi van egyáltalán...
-
Balu77
őstag
Sziasztok,
tudnátok abban segíteni, hogy itt Pécsen hol lehet venni felni kupakot? Kommersz alufelnire kéne, semmi gyári márkás fliflanc.
-
chungee
addikt
Hellotok! Foglalkozik valaki PS5 dualsense stick drift javítással

-
Sziasztok! Szükségem lenne 8db gyári amd hűtőre AM4-re. nincs valakinek elfekvőben csoki, sör árfolyamon?

-
plaszy
őstag
Gogen Partyboxom eladó lett: BPS686X
Nyáron a jakuzzim mellett használtam, de azt már eladtam, így ez is megy. Nem sokat ment. Ára: 35 ezer Ft. Pécs déli részéig betudom vinni. Vagy Harkányban megnézhető, próbálható, vihető. -
M_AND_Ms
veterán
Eladó Zyxel Nsa325v2 nas (irányár: 20ezer) Aki ezt a posztot bemutatja, annak 15ezerért odaadom.
[link] -
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Soha nem lesz olcsób
-
0xmilan
addikt
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Fiok helyett meg lehet belole IP kamera vagy digitalis kepkeret, vagy akarmi.

adb-n keresztul tudod iranyitani szamitogeprol. -
-
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Igen, kijelzőcsere. Így hal meg az érintő. ELőször Nokia Lumién láttam ilyet, azóta meg még pár újabb telefonon is
-
Helló
Érdekes jelenséggel találkoztam:
Van egy ilyen telónk: Doogee S61 6GB/64GB
Elvileg ütés és vízálló.
Most hogy pár hónapja lejárt a garanciája
, elkezdte azt csinálni, hogy a kijelző nem reagál semmire.
Minden fizikai gomb működik, csak a kijelző nem, de...
Leteszem pihenni, és kb fél óra múlva felveszem, akkor jó minden, tudom használni kb 1 percig, aztán megint nem reagál a kijelző.
Előszőr azt hittem valami vírus, így csináltam egy gyári visszaállítást, de ugyan ilyen maradt.
Találkozott már valaki hasonló problémával?Copilot már adott tippeket, kijelző csere.
-
torma1981
veterán
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
MÁV alkalmazást használd. Ott sokkal egyszerűbb. Lehet távolságit, és helyi bérletet, stb venni.
-
-
samu2062
senior tag
válasz
Exian
üzenetére
Vannak buszsofőr és más ismerőseim is a cégnél. Semmi ilyesmiről nincs szó. Az animáció könnyebbé teszi a vizuális azonosítást. A buszjegy váltáskor van értelme inkább beolvasni, mert akkor úgy váltod meg a jegyet, hogy levonja a számládról az árát és lesz egy érvényes mobiljegyed arra a járatra.
Amúgy is eszük ágában sincs, változtatni bármin, hisz köztudott, hogy a város a túlélésért küzd. Szinte semmire nincs pénz. Az ismerőseim kerek perec megmondják, hogy mikor miért késnek annyit a buszok, vagy épp el sem indulnak. Hol sofőr nincs, hol busz nincs. Ez a két legfőbb ok, amiért kimarad egy-egy járat, vagy nem indul időben.
Aztán vannak olyan érdekességek is, mint valamelyik nap, amikor -5 volt reggel és felborult az egész. Pár busznak az ajtaja fagyott be, nem oldott fel a veszting, nem termelt levegőt, stb. És ez még csak a kertvárosi buszállomás! Pár járat kimaradt, más buszok módosultak. Például ami 3-asként indult, a Táncsicsnál már 103-as lett, ami ugye máshova megy.
-
Exian
addikt
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Tippelek csak: használati statisztika miatt nekik ez akár fontos infó lehet. Tehát, ha beszkenneled felszálláskor a QR kódot, nyilván azt az applikáció akár küld(het)i is a TükeBusznak. Bekerül(het) egy akármilyen statisztikába, láthatják, hogy valójában hányszor, milyen járaton vetted igénybe a szolgáltatást.
Ez amúgy jó is lehet mindenkinek, mert ha lenne erre kapacitásuk és főleg motivációjuk, akkor a menetrendet is tudnák ez alapján variálni, jobbá tenni. Nekünk. Utasoknak.
Ha nem szkennelsz, akkor nyilván sosem derül ki, hogy egyáltalán igénybe vetted e és hányszor a buszozást és melyik járat(ok)on.
Szóval, ha egy adott járaton kiderülne a beszkennelt QR kódok szerint, hogy igazából fullra tömve van az a járat általában egy X időpontban, akkor sürítik a járatot.
Ez az én logikám
Én erre használnám a begyűjtött infókat, ha ez lenne a feladatom a TükeBusznál. És akkor ide lehet kapcsolni az online jegyeket is persze.A hagyományos kilyukasztós jegyek lényegtelenek, ember emlékezet óta nem vettem papír alapú, lyukkártyás jegyet
-
samu2062
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
A sofőrök legtöbbje nem elsőajtózik (szerencsére, épp eleget késnek enélkül is) de ha igen, akkoris lexarják, hogy mutatom nekik, ahogy mondod, felém sem néznek. Eddig egy igazán beleélős fajankóba futottam bele.
Amúgy alig várom, hogy újra legyen kocsim, mert a pécsi tömegközlekedés egyszerűen siralmas, az ilyen idióta dolgaikkal együtt. -
plaszy
őstag
Köszi nektek, akkor lehet, hogy egy hosszabbítósat nézek, mint a linkelt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
plaszy
üzenetére
Ahol van villámvédelem, ott a villámcsapás következtében megemelkedő földpotenciál az, ami gondot tud okozni, miután a villámvédelmi vezető a ház oldalán levezette azt a földbe. De az egy halom egyéb problémát fog okozni, ha ilyen történik...
Amit ilyen F csatlakozóban kapsz, az jellemzően gáz kisülő csővet (GDT) vagy TVS diódát tartalmaz, ami adott feszültség felett átüt és a rácsatlakoztatott földelő vezetőn keresztül igyekszik a túlfeszültséget levezetni.
Ez viszont nem direkt villámvédelem, arra a méretezésénél fogva teljesen alkalmatlan, ez egy villámvédelmi rendszer utolsó szintjére való eszköz, ahol nem neki kell a villámot visszacseszni az égbe.Mint minden ilyen eszköznek, ennek is van kapacitása, ami okoz némi jel veszteséget, ezt nem lehet kikerülni. Ártani nem ártasz vele ha beteszed, ugyan csak kisebb eseményeket tud egymagában megoldani, de legalább nyugodtabban alszol tőle.

*amit dunc írt, az is ilyen egyszerű túlfeszültség védő eszköz ami belül hasonló módon van megoldva, de az sem villámvédelmi eszköz.
-
dunc
nagyúr
válasz
plaszy
üzenetére
Szia túlfeszvédős hosszabbítót használok amin keresztül megy az antenna kábel is semmilyen jelveszteség nem tapasztalható.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Használ valaki, vagy érdemes lenne a tévé és az antennakábel közé egy villámcsapás elleni kis védelmi csatlakozót tenni? Csökkenti vajon a bejövő jelet? Hatásos lehet?
(Presze, ne legyen baj.)
Tudom, a legjobb megoldás, hogy húzzam ki, ha villámlik, de mondjuk, ha nem vagyok otthon több napig, stb.
Ha igen, akkor milyet lenne jó nézni? Mert van 3 ezertől a 20 ezer felettiig is. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Zsolt1
üzenetére
én is erre jtutottam az utóbbi 2 nap tapasztalatai alapján, de köszi az infót/megerősítést
(hozzáteszem az elsőajtós felszálláskori szkennelést megértem, de hogy egyébként miért kell szkennelgetni, számomra totál logikátlan, de biztos jó
mondjuk szvsz azért minden ajtóhoz rakhatnának qr-kódot, mert ha tömve van a busz elég necces hozzáférni ) -
Zsolt1
tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szia, én is most vettem először digitális bérletet, illetve engem is érdekelt a kérdés, ezért írtam az ügyfélszolgálatnak. Ezt válaszolták (ők is azt írták, hogy kell scannelni
):Mobilbérlet használatkor minden utazás alkalmával, be kell szkennelni az autóbusz oldalán vagy az utastérben elhelyezett QR kódot.
Az ellenőrzésre jogosult személy (autóbuszvezető, menetjegyellenőr) kérésére fel kell mutatni a az applikációban megjelenő ábrát, a vásárlás részleteit. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
samu2062
üzenetére
Köszi. Amúgy kutattam azóta és találtam egy doksit, amiben az van, h be kell olvasni a buszon lévő kódot első ajtós felszállási rend esetén és a megjelenő animációt be kell mutatni a sofőrnek. Én így tettem tegnap, de elég magas ívben letojta (felém sem nézett
)@köpet: számomra is így lenne logikus, hogy csak a jegyet kell,ert az váltja ki a lyukasztást, amitől érvényes lesz a menetjegyed az adott járatra. De az opció ott van a bérletnél is, ezért nem értettem/kérdeztem (de a fentebb írtak alapján valszeg az első ajtós felszálláshoz kell csak. Bár a tegnapi buszon a közepén lévő üres, álló résznél a qrkódhoz az érvényesítse menetjegyét/bérleét volt írva...
):
-
Ajándékok
aktív tag
Nem használt! - PS4 slim+VR szet+logitech g29 kormány pedál+Hitachi 32" FHD tv+cockpit egyben 150k-ért vihető. Akár bontva is eladó.
Csapágyakon gördülő polcrendszer 1.4m 3.6m - anyag áron eladó
L alakú, de kiegyenesíthető 1 vagy 2 személyes számítógép asztal
Panasonic 616 analóg kis központ kapu nyitó és kapu telefon adapterekkel
Panasonic KX-TG7874S üzenetrögzítős Buetooth dect telefon egyszerre 2db mobilhoz tud csatlakozni.
-
köpet
aktív tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Szerintem ha sima vagy gyűjtőjegyet veszel az appban ahhoz kell beolvasni a busz azonosítóját az érvényesítéshez.
-
samu2062
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
üzenetére
Én is buszozok három hónapja, mert eladtam a kocsit. Nem szoktam beolvasni semmit rajta és az ellenőrnek is csak simán megmutatom azt a felületet az appban, ahol mutatja, hogy milyen bérletem van és hogy érvényes.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
(egy hülye) Technikai kérdés: most vettem életemben először elektronikus havi bérletet a mobiljegy app-ban. A bérletnél is ott az opció a busz qr-kódjának szkennelésére, de nem értem miért. Szóval a kérdés: elektronikus összevonalas havi felnőtt bérletnél be kell olvasni az app-pal a busz QR kódját vagy sem?
-
nbl2
senior tag
Sziasztok!
Eladó egy Nissan quasquai gyári alufelni garnitúra téli gumival együtt.
Méret: felni: 5x114.3 16x6,5 - gumi: Nokian 215/65 R16 még 6,7mm a profilmélysége.
írányár: 80e Ft.
-
-
dunc
nagyúr
Árkàd horror, kerülöm mint a leprát.
Persze minimum még egyszer be kell majd mennem.
-
-
rnrn
aktív tag
Tapasztalatotok szerint ma nyitás vagy zárás környékén várható, hogy kevesebben lesznek az Árkádban?
-
Ajándékok
aktív tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy az 1 hétig ingyenes Battlefield 6-ban csak a multi módok működnek?
-
Zsolt1
tag
válasz
kbela365
üzenetére
És tényleg! 2 dologban is téves volt amit leírtam: kivezették a csomagot, illetve csak június és szeptember között volt 1/1 gigás sávszél (a vicc az, hogy én nyár végén vettem csak észre, hogy megemelték
). Sajnos bár megemlítettem a Telekom topicot, de nem kerestem rá, hogy mi a helyzet ezzel a csomaggal. Most megtettem, a friss hozzászólások itt is arról szólnak, hogy kivezették: [link]A csomagra próbáltam egyébként keresni, hogy belinkeljem, de azon meg sem lepődtem, hogy már nem elérhető róla semmi infó, mert eredetileg is talán 1 bekezdés volt eldugva valahol erről.
Mindenesetre amíg adják ezt a díjcsomagot, addig biztos nem váltok
-
M_AND_Ms
veterán
Nincs valakinek elfekvőben egy usb MCE (Media Center Edition) infra vevő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo ThinkCentre / Dell OptiPlex / Hp EliteDesk mini, micro PC - Számla/garancia
- AKCIÓ! 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Az se rossz. Nekem is van szettem, amihez van többféle méretű korong, de kellene pluszba is valami mellé, ami fix, hogy ne kelljen edzés közben cserégetni a korogonat.
, elkezdte azt csinálni, hogy a kijelző nem reagál semmire.
Janoska26