- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
őstag
válasz
deny330 #113497 üzenetére
Állóképességet aszfalton kell szerezni, terepen csak technikát tanulsz.
Bármilyen bringával irány az aszfalt, a gumi is mindegy, ha úgyis eldobós, a lényeg, hogy minél többet menjél, minél többször, és nem kell mindig kifulladásig menni.
Ha nem lehet bringázni, akkor meg kiegészítő sportok: futás, labdajátékok, funkcionális edzés, konditerem(ben is lehet állóképességet fejleszteni).
Meg van ugye a görgőzés, de azt nagyon akarni kell. -
deny330
senior tag
válasz
Zsohi #113294 üzenetére
Csak hogy én is hozzászóljak: ezt a gondolat menetet én is erősítem, vagy a táborát. Városban én csak akkor hordok sisakot ha esetleg nekimegyek egy-egy lépcsőnek, stb. Olyankor a tempó és a bringázási stílus megköveteli hogy felvegyem. Mondjuk csak Enduro / DH sisakot veszek fel (vagy full face vagy ilyesmit ), a többi valahogy nagyon gányul néz ki szvsz, egyszerűen nem tudom rávenni magamat, hogy felvegyem. Városon belül amúgy én se hordom ha csak olyan van, hogy kimegyek terepig. Rácsatolom a táskámra és ott viszem addig, aztán terep elején felrakom a kobakomra. Első alkalommal amikor elestem terepen egy rossz mozdulat miatt egy elég tömzsi fától állt meg a fejem kb 10cm-re, akkor megfogadtam hogy ilyen bringázáshoz hordani fogom. A térd és könyökvédőnek is látom értelmét bőven, kesztyűt én csak a szűkebb részeknél vennék fel az ágak miatt, más létfontosságát nem látom. A bringás öltözékhez annyit, hogy én az emberre ráfeszülős cuccokat rühellem. Régebben rugalmas farmerben tekertem, mostanában lenge (rövid) szabadidő gatyákban szoktam. Kényelmesebb megoldást nem tudok úgy, hogy ne érezzem magamat hülyén az öltözékem miatt.
Ettől függetlenül nem kövezem meg persze az Outis és hasonló öltözékeket, csak én személy szerint nem venném fel. Még amiket szoktam látni Enduro / DH versenyeken fox - endura gatyák / pólók / pulcsik (vagyis azt hiszem azok) / mezek, azokat szívesen felvenném bringázni. Nem feltétlen a márka miatt, önmagában a ruha jön be, szerintem teljesen jól néznek ki. Pl vagy ilyesmi.
Más:
Tegnap kellemesen csalódtam a bringámban. Lementünk haverral (Olaszfaluból indulva) Veszprémig bringával terepnek, majd gondoltunk egyet, hogy Almádiba lenézünk. Terepről kiérve a gumikat ~2 bar körüli nyomásról felpumpáltam ~3-3.5 bar körülire, hátsó telót kicsit belőttem keményebbre, és csak mentünk. Időhöz voltunk kötve visszaérés szempontjából, mert úgy volt lebeszélve a fuvar, hogy fél 9 kor VP-be felszed egy haver minket és lépünk haza, viszont negyed 7 fele indultunk el Veszprémből Almádiba. Bringaúton jöttünk végig, meglepődve tapasztaltam, hogy amit mi átlag tempónak hívunk az mennyivel gyorsabb volt sok fitnesz / outis bicósnál akik ott gurultak a bringa úton. Mindenesetre leértünk fél 8 előtt picivel (2x eltévedtünk, mert letértünk a bringa útról), kajáltunk, majd kis nézelődés után vissza indultunk. Volt kb 30-35 percünk visszaérni Veszprémbe, kb 15km-es táv volt előttünk. A városból kiérve elkezdtünk menni kicsit gyorsabb tempót, nem is váltottam fel sehol legkisebb lánckerékről, végig abban jöttem. Meglepődve tapasztaltam, hogy enyhe emelkedőnek felfele hány virsli gumis bringást hagytunk ott, bár valószínű ők nem időre mentek.
Lényegegében 8 óra után nem sokkal értünk be Veszprém elejébe, a bringa úton száguldozva teljesen abban a hitben voltam, hogy haza kell tekernünk a vadakkal teli erdőben, mert nem fogunk oda érni a megbeszélt helyre időben. A szél csend, a magas gumi nyomás és a lockolt hátsó tag / leültetett első teló és a kiváló bringa út biztosan sokat nyomott a latba, de meglepődve tapasztaltam, hogy milyen hamar visszaértünk Veszprémbe. Kicsit magamon is meglepődtem, mert az ilyen fajta sprinteléseket nem bírtam jól ezzel a bringával eleinte, most meg egész sok erőm maradt még a gyorsabb tempójú tekerés után is. Persze nem hencegésből írtam le, hosszabb mászások alatt még érzem, hogy nem az igazi a fizikumom. Mindenesetre reménykedek benne, hogy az ilyen fajta tekerések és az, hogy mostanában heti 2x járok el kondiparkba bringával (oda-vissza 26km) sokat fog dobni nyár végére az erőszintemen. Még ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem felétek, ti hogyan tartjátok meg télen az állóképességeket? Van egy trash bicóm, szerintem a kicsit kopottas hátsó Hans Dampf külsőt rárakom majd arra télen, hóban jó lesz még, de ha megint leszakad az ég és fél méteres hó esik télen, akkor nehéz lesz terepen menni.
-
6030D
őstag
válasz
Peterhappy #113487 üzenetére
Jelenleg itt a legolcsóbb, csak a szállítási költség megdobja, így érdemes többet vagy még mást is venni.
Ha nem sürgős, akkor ebay-en ki lehet fogni olcsón, van valami ukrán srác, aki állítólag megbízható és jó áron is adja.
Az ismert német (?) webshopokban meg most drága a magas árfolyam miatt, pedig van belőle 0,5 l-es is, de nem éri meg.D1Rect: Hasaggymeg erre esküdött eddig, de most belevisszük a rosszba.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
ZolkoW #113480 üzenetére
Ha a fékösszekötőt kicsit meghúzom lefelé, akkor igen, visszahúzza, kifeszül a bovden és nem ér hozzá a felsőcsőhöz, de hogyha újra behúzom és kiengedem a féket, akkor megint laza lesz picit. A rugónál mire gondolsz? Rugót nem akasztottam sehova, amennyire emlékszem. Magát a féktestet nem vettem le, csak a pofákat cseréltem.
Illetve eddig is fennállt ez a probléma, csak kisebb mértékben, mert csak nagyobb bukkanónál csörrent meg a bovden a felsőcsövön, vagyis egy hajszállal lett most lazább valamiért. Húzzam picit kintebb bovdenvéget? Csak ugye az átkötőn van egy műanyag cső, az limitálja a hosszt, és szerintem ütközésig van kihúzva. Új még nekem a cantifék, még tanulom, mi merre hány méter, lehet írtam most hülyeségeket. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
Peterhappy #113492 üzenetére
Erről jut eszembe. Nemrég utaztam a buszon és kihajtott elénk egy kocsi. Sofőr hirtelen fékezett a srác aki jelezni akarta a leszállási szándékát kb 2m repült hátra. Szerencsére nem lett baja, pedig azok a kapaszkodók elég közel voltak.
Másik eset, tüdőgyulladásom volt, reggel dobtam egy sárgát és egyszer csak elájultam. Akkor majdnem szétcsattant a fejem a kád szélén. Ezt nem a sisak ellen írom. Egyszerűen nincs kedvem mindenen parázni, nem védhetem meg magam mindentől. -
zoli03
őstag
válasz
Tomi_Sci #113483 üzenetére
Haveromnak az volt az agyváltósán (valamilyen Shimano, kisebb/közepes méretű hűtéssel). Mivel agyváltós is volt, kb tovább tartott kiszedni/visszarakni a kereket, mint megcsinálni a defektet
. Karbantartani nem kellett, de a zsírra igen érzékeny volt. Fékerőre haveromnak elég volt hátul, nekem annyira nem jött be, de városban/országúton azért elég volt. Nekem nem volt gondom a modulációval.
Neki 8 sebességes Nexus agyváltója volt, de lecserélte Alfine-ra, mert abból van tárcsafékes verzió. Azok elég megbízható darabok, ha 1-2 évente szét van szedve, kitakarítva és újrakenve, akkor nagyon sokat kibírnak mindenféle alkatrészcsere nélkül. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
DUB Inc. #113476 üzenetére
Jáájjj..
maga a szerkó férfiatlan számomra. Nem azt írtam, hogy mindenki khmm aki felveszi. Érteni?
Túl lett tolva ez az öltözködés itt nagyon, ezért kifejtettem a saját véleményem erről a ruházatról. Aki hordja, hordja, aki meg nem akarja azt nem kell győzködni. El kell fogadni az ő álláspontját is. Peace. -
Peterhappy
őstag
válasz
"Ha rendszeresen tekernék városhatáron kívül (most az Üllői útnál húzósabb úton csak elvétve megyek forgalomban), biztos hogy bevállalnék egy komolyabb bicót."
bicót = sisakot.
Bocs, még nem ittam meg a reggeli kávémat
Én most heti 150-200km-et megyek, minden vasárnap rászánok öt percet a gép cicomázására. Szépen áttörölgetem és beolajozom a láncot. Egy-egy csepp minden szemre, alatta rongy, majd az alját-oldalát törölgetve szépen átpörgetem néhányszor. Így is marad rajta egy kevés és fog, de nem jelentős mennyiségben.
Bevallom, a láncot még nem vettem le és takarítottam meg alaposabban, lehet hogy illett volna már, még nem vitt rá a lélek. -
pc360
addikt
válasz
"25kmph-s csúcssebesség"
Azt már hiperűrsebességnek hívják. Ennyi erővel gyalogosként is hordasz sisakot, ugye? Hisz mindenki hallott olyanról, akit úgy ütöttek el autóval, vagy bicajjal...
-
Ha már ennyire benne vagytok a lánctémában.
Aeroszolos(fújós) kenőanyagból van ami jó? -
Peterhappy
őstag
Több.
Squirt wax: honnan szerzitek be? találtam tűrhető áron, Budapesten csak aranyáron. Van esetleg bejáratott külföldi vonal?
Sityak: Én az esetek 99%-ban használok sisakot.A múltkor meséltem, ha anno nincs rajtam, már nem élnék jobb esetben, rosszabb esetben egy életre lebénultam volna. Bringaúton szálltam el, kb. 30 kmph-nál. Szóval még autó és egetrengető sebesség sem kellett hozzá.
Szokták mondani, lehet hogy a biztonsági öv korlátoz a mozgásban, de a tolószék is.
Meg tudom érteni azt, aki nem szereti, de azért férfiatlannak nem mondanám. Az tény, hogy több lányt látok sisakban tekerni, de nem érezném magam sem vagányabbnak, sem férfiasabbnak sisak nélkül. Biztos bennem van a hiba.Azt vallom, egy jól beállított, komolyabb sisaknál csak akkor érzed meg, hogy a fejeden van, amikor szükséged van rá
Bell: A Bell sipkák ár/érték arányban nem rosszak, a belépőbb szintű modelljeik is vállalhatóak. Én egy Bell Crossfire-t használok most, kb. 15 GBP-ért vehettem, nem volt egy tétel. Arra, amire nekem kell (20kmph-s átlag-, kb. 25kmph-s csúcssebesség városban), bőven elegendő.
Előtte (a balesetemnél) egy Giro Indicator volt a buksimon, az azért egy kategóriával komolyabb cucc volt.
Ha rendszeresen tekernék városhatáron kívül (most az Üllői útnál húzósabb úton csak elvétve megyek forgalomban), biztos hogy bevállalnék egy komolyabb bicót.Az a baj, hogy az semmit sem jelent, ha valaki remekül tud bicózni és soha nem érte még semmilyen baleset. Van az ismerettségi körömben olyan, akit bringaúton (nem nyomvonalon, nem sávban, bringaúton!) ütött el autó és olyan is, aki egy másik bringással ütközött, mert a szemből érkező kollégának sürgős telefon-nyomkodhatnékja támadt. Egyikük sem úszta meg a műtétet.
Nadrág: Én egy mezei futónadrágot hordok most - pusztán azért, mert az a legkényelmesebb
Baromi nagy combjaim vannak (sajnos nem csak izom), minden más feszül rajtam tekerés közben. Ha egyszerre nagyobb távolságot tolok le (ez nálam kb. >40-50km), akkor már előkerül a bringás naci a szekrényből. 2500 forintos egyszerű Lidl-s gatya, arra pont tökéletes, hogy a dolgom végeztével még haza is akarjak tekerni
-
trialboj
őstag
válasz
eddie1978 #113481 üzenetére
Ez már nekem is sok
) ennyit nem ér az a lánc szerintem. Volt róla többször itt vita, hogy aki csak simán keni és csapatja meg aki babusgatja és mindig patika szinten tartja a láncot, azok között sem nagy az eltérés futási km-ben.
Nagyobb sarazás után érdemes letakarítani rendesen hogy ne ropogjon a láncszemek között a homok, de ezt is csak akkor ha van rá időd. Én esétre szoktam benyás flaskába rakni, reggel kiveszem megszárad, indulás előtt felpattintom és olaj neki. Ez is volt idén v 2x.
Igyekszem nem többet maszatolni a bringa karbantartással mint magával a bringázással. Elég könnyű eltapsolni egy egész délutánt egy laza bowdencserére is, ha mindent csudatisztára akarsz takarítani, csak aztán köv tekersénél 5 perc alatt koszos lesz ismét, v ami a még rosszabb hogy azért nem mész erre meg arra, mert tiszta a bringád és nem akarod még csak megmutatni sem neki a sarat.
-
eddie1978
senior tag
válasz
6030D #113482 üzenetére
Igen fell kell melegíteni. Van egy kozmetikus viaszmelegítőm, amiben a tenyeret viaszolják. Abban kényelmesen elfér a lánc.
Én tőle vettem a waxolós ötletet. Ozcycle Best chain lubricant ever A linkelt videóban mutatja a folyékony verziót is. Van több videója a témában.
-
-
eddie1978
senior tag
válasz
6030D #113475 üzenetére
Most lesz aktuális. Majd csinálok egy videót. Bár ugyanaz lesz benne, mit a többiben is.
Patentszemmel használom a láncot. Leveszem. Van egy jó kis dobozom a mosásra. Három menetben mosom el kb 1-1dl benzinben. Száradás után bele a viaszba kb 10 percre. Néha megkeverem. Kivételkor letörlöm. Mehet vissza. Hamar megjön a hangja, de soha nem nyikorog.
-
ZolkoW
őstag
válasz
ígyvanferi #113477 üzenetére
bowdent ne kenj, vagy egyszerűen odébb kell megfogatni a bowdenvéget a féknél, vagy a rugóját nem jó helyre akasztottad vissza a vázba, ilyesmiket tudok elképzelni. ha megmozgatod,azért visszahúzza?
-
Mi van, ha a láncot nem gázolajba, hanem sima benzinbe áztatom be?
Elég macerás lenne szülni gázolajat, de van kannában vagy 2L sima 95-ös. -
Srácok, ennek a váltókarnak mi lehet az eredeti gyártója, sunrace?
-
ígyvanferi
addikt
Amatőr kérdés vol.2 jön: a hátsó fék bovdene hozzáér a felsőcsőhöz, nem húzza elég feszesen vissza, miután kiengedem a féket. Canti. A fékpofacsere után, amivel jól megszenvedtem, ezt már nem csekkoltam, csak ma reggel munkába jövet hallottam, hogy folyamatosan csörög a bovden a felsőcsövön. Ez fékbeállítási kérdés lehet vagy cserélni kéne a bovdent, vagy legalább valamivel végigkenni, hogy a bovdenházban jobban csússzon?
-
6030D
őstag
válasz
eddie1978 #113473 üzenetére
Majd egy képet dobhatnál róla, hogy mosás előtt milyen. Hogy mosod el benzinben minden kenés előtt? Vagy ez hogy működik? Leveszed a láncot, elmosod, wax vissza és ezt havonta egyszer?
Vagy csak ronygal mosod el és úgy kensz?
parkr: Ő is Muc-off-ot használ.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #113463 üzenetére
Pedig tök jó, hogy nem kell kimenni a pridera, hogy felvehessünk mindeféle feszülős rikitó színű cuccot.
6030D:
Nem böki.
wax:
Még nem számoltam össze. Majd összeszámomolom. Előszőr vettem egy adag gyertyát majd később még 2kg viaszt tartaléknak. A tartalékból eddig 100g ment bele mert most nyárra sűrítettem. Ebay-en vettem MoS2 port (lásd Molten Speed Wax), BN kerámia port (lásd Finish Line caramic olajak) és PTFE port (lásd Molten Speed Wax). Ezeket mixeltem össze. Ahogy nézem, még az unokáim is ezt fogják használni. Van még egy ilyen adagra való mindenből.Koszol ha hozzá érek. A MoS2 és a BN miatt. Én annyira nem vagyok erre kényes. A lánc egy gépelem, ami kenve van. Ez ilyen. Viszont rohadt jó. Nem szedi össze a retket. Bírja a vizet is. Minden kenés előtt benzinben elmosom. Az előző láncomon nem tudtam mérni kimutatható kopást a Shimano kopásmérővel 2500km után. Tolómérővel biztos lehetett volna. Sajnos az a lánc szétnyílt. Nem raktam vissza. Persze nem vagyok erős. Lehet egy 8000W-tal közlekedő emberke már rég szét tiporta volna wax ide vagy oda.
A wax jó. -
J.C.G.
aktív tag
válasz
DUB Inc. #113464 üzenetére
& Hasaggymeg
Majd Max, ha tényleg nem lesz mit felvennem. Én jelengeg pénzt nem vagyok hajlandó kiadni érte. Ráadásul kényelmetlen számomra a sztreccses anyag. Zoknit is olyat hordok ami nem gumis. Alig várom hogy levehessem magamról a ruhákat. Nem szeretem ha valami a bőrömhöz feszül, inget is csak azért hordok, mert melóhelyen kötelező.
60 km nekem bőven elég. Igen kész volt a seggem is utána, de lecseréltem a nyerget és a merev vázas kerékpárt is azóta. Szerencsére nem Bp-i vagyok így nem kell a kocsik között tekernem. Ha tehetem földutakon járok, Dunapart, szorgalmi utak, rét, erdő stb. Maradok a túra ruhák mellett. Kényelmesek, szellősek és ez a stílus jön be. Mindenki olyat hordjon ami számára kényelmes és esztétikus. -
trialboj
őstag
válasz
jjeahh #113468 üzenetére
Nekem is van 1 betétes nadrágom, kantáros, 1x volt rajtam abban fázott meg a derekam és tett parkolópályára egy fél évre. Rituálisan még nem égettem el, de biztos hogy többet fel nem veszek olyat ami ráfeszül a derekamra és nem engedi az izzadságot elillanni ahogy kell.
Bringás ruházatot gyűlölök vásárolni, csak a decában lehet felpróbálni, a többi boltban csak megrendelésre van, az meg lutri. Nincs is nagyon semmim ami kimondottan bringás öltözet, csak 1 mezem amit versenyeken használok motivációból.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
chubby2o6 #113460 üzenetére
Felülről meg a hézagolóknál sosem ázik be bármivel mosom. Viszont ha fejreállítom a földön, akkor normális, hogy nem bírja sokáig, mivel konkrétan áll a vízben... no meg ha belegondolok valszeg a villanyakon is szépen folyik befele ilyenkor.
(#113463) Hasaggymeg: Bárcsak az én lábaimat is faragná a bringázás
. 5 perce próbáltam fel valami sportra szánt rövidnadrágot, hamar le is húztam, mert nagyon sz*rul áll a combomon
(#113465) trialboj: Én tavaly tekertem betét nélkül 80km-t is, nem volt gond. Igaz ehhez nem árt egy frankó nyereg. Az hogy egészséges-e vagy sem lövésem sincs, azért gondolom a betétes nadrágoknak is van hátránya, pl. az enyém melegben sokkal jobban izzaszt. A szilikon meg szivacs bármilyen legyen, egyszerűen vastagabb és gondolom nincsenek csodák.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
trialboj #113465 üzenetére
Hacsak nem vagy fakír, akkor nehezen tartom elképzelhetőnek, pláne merev bicajokon.
Szokni lehet és tolódik is az idő/táv amit bírsz, ami persze ez egyénenként is változó, mert nem vagyunk egyformák alul... Kérdés, hogy érdemes-e kínoznod magad és kockáztatni az egészséged?
-
6030D
őstag
válasz
eddie1978 #113428 üzenetére
Ez amit magadnak főzöl, ugye? Ha hozzányúlsz a lánchoz koszol? Mennyire jön ki 100 ml?
zoli03: itt a fórumon szégyen vagy nem, én nem nagyon szeretek bringát takarítani, max vízzel lemosom. (Csak kifogások, de helyem, időm és kedvem sincs.) Eddig Rohloffot használtam, mert az volt a fontos, hogy mindig legyen kenés a láncon, esőben, sárban, avarban. Arra tökéletes is, csak ugye tiszta retek tőle a bringa. Tavaly csináltam már egy darabig azt, hogy ha hazaértem, akkor WD40-es ronggyal áttöröltem, de akkor is dzsuvás lettem tőle, meg nem is ment el ez miatt többet a lánc. A Squirtben ez a jó, hogy nem koszol. Most elég sokat pakolom a kocsira a bringát, eddig mindig kellett kezet törölni utána, mert vagy a támvillán volt olajpötty, vagy a lánctányérhoz ért a kezem. Most semmi.
Minimálisan van hangja a hajtásnak, nem olyan full csendes, mint a Rohloff (mondjuk pont egyszerre váltottam fém váltógörgőre az is közre játszik), ha már igényli az újrakenést, akkor meg hangos is, de nem kopik jobban akkor sem. Ezt írták máskor is. Egyetlen hátránya van, hogy akkor tökéletes, ha meg tud száradni, ezért előtte nap kell waxolni, nem indulás előtt. Lehet akkor is, de elég híg és fröcsög, ami mondjuk felniféknél tud kellemetlenséget okozni.cozmo: azért aki nem teljesítményorientáltan bringázik, az nem ugrál ám sokat a nyeregbe.
Az spd pedál hirdetésekből is meg lehet mondani, hogy hol használta a user. Árulnak olyan 1-2 éves pedált, hogy a tetején van 1-2 karc. Na ő felült, becsatolta, gurult, másikat is becsatolta. Egy nap kétszer.
Én hordok technikai alsót a gatya alá. Próbáltam nélküle, ugyan olyan, így felveszem. A parkolóban sem bánom, hogy nem kell lengetni a "petrencerudat" meg villogtatni a fehér seggem.
chubby2o6: egy zárt rendszerben ha nincs levegő, akkor mindegy hogy áll, nem fog megváltozni. Egy rendesen légtelenített féknek nem lesz baja. Ahogy jjeahh is írja, fejjel lefelé meg ne moss bringát, mert beázik.
(#113459) eddie1978: nem böki a nyakad?
-
trialboj
őstag
válasz
DUB Inc. #113464 üzenetére
azt mondod hogy betétes nadrág nélkül esélytelen hogy megszokjam a 60+kmes túrákat? Hazafele már eléggé fájdalmas az út, főleg aszfalton, mert ott nincs mókázás a sülyponttal. De azt hittem hogy csak idő kérdése és megszokom ezt is, ahogy az elején a 40hez is hozzászoktam.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
J.C.G. #113445 üzenetére
Azért próbálj meg egy kemény nyergen letolni 100 km-t sima boxerben... Kb. 4 óra alatt nem 1 napra gondolok. A cicanadrágra egyébként lehet egy rövid gatyát felvenni, ha a cicacucc ennyire zavar, más is így csinálja. Pólóból is sokféle van és nem véletlenül kirívó színűek, jó ha látnak az úton. De vehetsz feketét, fehéret is.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #113455 üzenetére
Én is azt használok már lassan 1 éve, de nincs ilyen gondom. Még a láncvilla védőn is alig van olajnyom. Szerintem túl sokat nyomsz a láncra, vagy nem törlöd le rendesen.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
jjeahh #113454 üzenetére
Én csak mosószeres vízzel, szivacscsal, zuhany alatt szoktam így a kádban, nem nagynyomású cuccal. Ha ettől belefolyik a fejcsőbe, akkor egy intenzívebb esőtől is. Van egy eredeti Cannondale kerékpármosó berendezésem, de azon csak fejreállítva tudom lemosni.
https://dl2.pushbulletusercontent.com/ejBb1I7J1xAeklv8YvtHZCgbd1e7AUqt/20180703_191631.jpg -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
RaiZka #113449 üzenetére
Bevallom őszintén eleinte én is úgy álltam hozzá a bringás nadrághoz hogy én aztán fel nem veszem... Viszont mikor megvettem az outit akkor úgy döntöttem ahhoz már csak kelleni fog. Na kb azóta már másban nem is mennék tekerni az meg tökre nem érdekel ki mit gondol róla ha egyszer ez kényelmes és higiénikus akkor nekem jó.
Egyszer elmentem egy CM felvonulásra rendes utcai ruhában. Már azon a kb 5 km-es körön minden bajom volt az alfelemmel meg a csomaggal. -
ZolkoW
őstag
Én keveseket megyek (25km körül jellemzően), de az alatt kényelmesebb a betét nélküli nadrág. Van mindegyik, kantáros is, nem csak a legalapabb. Nyeregből is a kemény vált be. Most vettem kullancsfóbia miatt hosszú vékony futónacit, ezentúl erdőbe is azt fogom felvenni, ha beválik, nyilván az sem betétes.
Felsőtestre azért szeretem a kifejezetten bringás ruhákat, mert ehhez jobb a szabásuk, és jó helyen vannak a zsebeik. -
trialboj
őstag
válasz
parkr #113452 üzenetére
Mucoff dry olajat nem használtál? Idén szinte csak azt toltam a láncra, és mivel tiszta taknyon az idő, szinte sosem mentem igazán poros körülmények között, tehát elég volt. 40-50km túrákon végig csendben volt a lánc, hazaérve is szinte teljesen tiszta, letörlöm és mehet rá az új adag, másnapra szépen befolyik ahova kell, és áttörölni sem szükséges.
Viszont a halála a por, pár km alatt vége van ha poros körülmények között használod, elkezd zajolni a lánc 20-25 után, ha nincs rajtad füles beleőrülsz
)
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #113405 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ. Én is Decathlon-os teflonos olajat használok és az szóródik ennyire. Megnézem az ajánlottakat.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
chubby2o6 #113453 üzenetére
A fejreállított mosásról én akkor szoktam le, amikor legutóbb szétszedtem a bringa elejét és rájöttem, hogy a kormánycsapágyak úsznak a trutyiban-vízben
. Amióta nem mosom így, azóta nincs gond. Előre azt hittem a téli terepezés viselte meg, de oda olyankor nincs ahogy bejusson a havas latyak...
-
chubby2o6
senior tag
-
parkr
őstag
válasz
gabro0 #113440 üzenetére
áhh, legrosszabb amit életemben próbáltam...
nagyon száraznak érzik tőle az egész hajtás, és ráadásul elszínezi az egészet (világos piros, rózsaszínes minden), ezek után a sárgát már nem merném megvenni.
inkább visszatértem a finish line dry-hoz, de van még mit kipróbálni...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Sorozatok
- Gumi és felni topik
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest