Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Norton licencek összefűzése
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
CosworthF1
tag
Előbb utóbb úgyis az lesz,hogy beolvad teljesen a PR szerintem!
Nincs tervben elvileg, én rákérdeztem:
"[...] kérdésem lenne, hogy a ONE tud-e szolgáltatást nyújtani egyenesben a PR-Telecom hálózatain (mivel mindkettő a 4iG csoporthoz tartozik), vagy lesz-e ilyen tervezet a jövőben?"
"[...] Tájékoztatunk továbbá, hogy a PR Telekom, bár a 4IG csoport tagja, de önálló vállalatként működik, így a szolgáltatást közvetlen a PR Telekom biztosítja. Ha a címen elérhető One hálózat, akkor van lehetőség átszerződésre." -
tutis
addikt
Előbb utóbb úgyis az lesz,hogy beolvad teljesen a PR szerintem!
én mesélek azért cifrábbat. 10 éve minden évben írok egy kérvényt a diginek, hogy ugyan már, jó lenne ha behoznák a szolgáltatásukat az utcába mert itt csak a PR van ami nem mindig kóser, és mivel a velem párhuzamos utcában van szolgáltatásuk (mindkét irányban, tehát ami alattam és felettem van térképen), és a szemben lévő utcában is van szolgáltatásuk. Nyilván süket fülekre találtam. Igen ám, de ez egy nagyon rohamosan fejlődő utca, amikor ideköltöztem, lényegében kb 50 ház volt az utcában. Na most 10 év alatt épült ide 2 db lakópark is, tehát most kb 500 lakásnál tartunk. Amikor velem szemben (tehát az utca másik oldala) megépült a lakópark, a PR rögtön megjelent és behúzta az optikát. Nemrég volt net hibám, és a szerelővel elbeszélgettem, megmutatta az utcában az elosztókat stb.. Lényegében az utca másik oldalán kb 8 méterre van az optikai elosztó, az én oldalam coax kábeles elosztójához. Lényegében csak át kellene húzni az optikát a már meglévő kábelcsatornán ebbe az aknába, majd folytatni a lakás felé a meglévő kábelcsatornákon a vezetékelést. Na írtam is kérvényt a PR-nak, hogy ugyan már, mi lenne ha ide is optika lenne bekötve, nem kellene valszeg ennyi hibát jelentenem.. A válasz meg se lepett, nem tudnak hálózatot fejleszteni mert így meg úgy.. Vicces világban élünk, 10 méternyi vezetékelést stb nem tudnak megoldani, mondom ezt úgy, hogy optika csak abban a lakónegyedben van kiépítve, minden máshol a régi coax kábeles rendszer van. Ami érdekesség még, hogy tizen éve amikor a PR megjelent, minden lakásban kapuig elvitte a kábelt, és a lakókra bízta a további kiépítést. Na nálunk is 5 lakásból csak 2-nél csináltuk meg a kábelezést, többiek nem akartak akkor még netet. Úgyhogy pl a szomszéd valami vdsl cuccot használ ami szar. Szóval ha a PR belekezdene itt az optikázásba, rengeteg új ügyfelet szerezne, mivel annyi lakás épült már ide, de nagyon soknál nincs csak a vdsl-es más szolgáltató, ha jól tudom telekom. Annyira balfaszok hogy nem igaz, mind a digi, mind a PR, pedig volt hogy google térkép kimutatást küldtem nekik az újonnan felépült lakásokról, számszerűsítve, hogy lássák mennyire megérné itt nekik hálózatot fejleszteni.. Ha egy szolgáltatónak több száz lakás előfizetése egy utcában nem éri meg, akkor nem tudom mi alapján akarnak bármit is.
-
Runnerboy88
csendes tag
Egyszer biztosan, vagy nem
Sokat nem tudok a dologról, viszont azért az beszédes, hogy csak egyetlen terület kerül még át a One-hoz, pedig azért van már egy pár optikás területe a PR-nek.
Itt Zemplénbe is pl.: Kovácsvágáson és Mikóházán van PR és Telekom optika. A One oldalán mire lehet előfizetni? Hát persze, hogy a Telekomos bérelt hálóra.Előbb utóbb úgyis az lesz,hogy beolvad teljesen a PR szerintem!
-
Matrox1995
tag
Nálunk Balatonakarattyán optika van úgyhogy előbb utóbbi itt is lesz változás
Egyszer biztosan, vagy nem
Sokat nem tudok a dologról, viszont azért az beszédes, hogy csak egyetlen terület kerül még át a One-hoz, pedig azért van már egy pár optikás területe a PR-nek.
Itt Zemplénbe is pl.: Kovácsvágáson és Mikóházán van PR és Telekom optika. A One oldalán mire lehet előfizetni? Hát persze, hogy a Telekomos bérelt hálóra. -
Runnerboy88
csendes tag
Szolnoki optikás terület (lehet csak pár utca, nem ismerem a helyet).
A koaxos terület továbbra is PR marad.Nálunk Balatonakarattyán optika van úgyhogy előbb utóbbi itt is lesz változás
-
Matrox1995
tag
Értem,csak kérdés melyik terület.
Szolnoki optikás terület (lehet csak pár utca, nem ismerem a helyet).
A koaxos terület továbbra is PR marad. -
Runnerboy88
csendes tag
Passz, elvileg most van egy optikás terület, amit átad a PR a One-nak.
Itt nem opcionális átszerződés lesz, hanem a PR konkrétan felmondja a szolgáltatást, szóval kötelező az átszerződés, vagy mész máshova.Értem,csak kérdés melyik terület.
-
Matrox1995
tag
Itt viszont már valószínűleg cserélnek bizonyos hálózati komponenseket, mint erősítők és osztók, ugyanis a plusz csatornák betétele és az ahhoz tartozó munkálatok csak pár órát vesznek igénybe.
Itt viszont én is kíváncsi lennék, hogy hány csatorna lesz végül le/feltöltési irányba DOCSIS 3.0 esetén, illetve utána milyen csomagok lesznek, mert DOCSIS 3.1 alatt a feltöltési sebességet is lehetne növelni bőven, sőt igazából ez lenne az egész értelme, bár amilyen idióták (ugye PR-nél miért kellene értelmet keresni), lehet hogy a feltöltést úgy hagyják DOCSIS 3.0-ban, a letöltési sáv meg hibrid lesz és azon szolgáltatnak gigabites netet, a régi modemek csak DOCSIS 3.0-ban fognak üzemelni, az újabb modemek meg ilyen hibrid módban. Magyarul megint csak fél munkát végeznek

Egyébként ugye ki kellene dobálni a régi modemeket is, mondjuk a szar ARRIS modemek amúgy is ipari hulladékok, úgy hogy mehetne is mind a kukába.Mondjuk érdekes az egész, de Patakon így úgy látszik, hogy eldöntötték, nem fognak új kisebb fenntartási költségű optikai hálózatba invesztálni, inkább vesznek egy csomó újabb erősítőt és a meglévő hálózatot nyüstölik tovább, pedig egyszerűbb lenne és a jövőben sokkal olcsóbb lenne üzemeltetni és még stabilabb is lenne, de ez a fajta gondolkodás nem rájuk jellemző

Itt meg valószínűleg nem tudják eldönteni, hogy a 3-4 éve feldobott optikai hálózattal kezdjenek-e valamit, ami már lassan lerohad az oszlopról, vagy a koax-al mókoljanak
Bár ha lett volna elég eszük, itt is beizzitották volna az optikát, az innen leszerelt DOCSIS modulokkal pedig bővítették volna máshol a hálózatukat "ingyé", de ahhoz nem elég okosak.
Így viszont itt továbbra is több ügyfelet fognak elveszteni, Patakon kíváncsi leszek milyen lesz majd, bár ilyen szöveggel, hogy "kevesebb minőség-ingadozás"
A minőség nem szokott ingadozni, valami vagy minőségi, vagy szar, ha egyszerűen akarjuk kifejezni, már tényleg lassan röhögőgörcsöt kapok a vergődésüktől, meg hogy milyen hülyék
Ezeknél a 4IG-es idiótáknál nem számít az ember, illetve az ügyfél, ezek nem ebben gondolkodnak, itt nem lehet elvonatkoztatni sajnos az elmúlt 16 évtől, ugyanis ezek a fideszből az üzleti érában megmaradt maffiózók, ők úgy vannak vele, hogy úgy is rá vagy kényszerülve, hogy kidobnak az mindegy, úgy is visszajössz, mert nincs más, de addig ne legyen szolgáltatásod, meg legyél szar helyzetben. Itt emberi magatartást nem kell keresni, azért is örülök neki hogy végre összeomlóban van ez a rendszer, a baj csak az, hogy nem elég gyors ez az összeomlás, én sokkal radikálisabb lennék, de ez van, mikor megint egy jogászból lett miniszterelnök, azt hiszi ez is, hogy a joggal megoldhat mindent, meg a hosszú elhúzódó folyamatokkal ... még kicsit álomvilágban élnek, de mindegy.
Témára visszatérve pedig, Telekomnál teljesen más a tapasztalat, itt is ahol megjelent és élesedett az optika, rögtön felkeresik a régi ügyfeleket is szépen és ráveszik őket, hogy megújítsák az előfizetésüket már az új hálózaton. Pedig ők is csinálhatnák azt, hogy várnak, majd mikor mindenhol megvan az új hálózat, csak szimplán lekapcsolják a rezet, aztánmindenki menjen amerre lát, aki még ugye azon van. Csak ugye T-nél a nyugati anyavállalat ügyfélközpontú mentalitása van, One-nál meg most már a PR-nél a bukott maffia maradványának a mentalitása. Remélhetőleg hamarosan a maradvány is megy a fej után a kukába.
Azt sem bánnám, ha újra bejönne a Vodafone meg a DIGI és felszámolnák ezt a szart amit ezek csináltak, mert jelenleg se verseny, se szolgáltatási minőség nincs sajnos, a hozzáértésről meg nem is beszélek.
Amit a DIGI még a felvásárlás előtt belengetett hálózatfejlesztéseket, abból sem lett semmi.Nah, itt patakon is vannak utcák, ahol a covid óta rohad az FTTH kötődoboz az oszlopon, szóval hasonlót jósolok újhelyen is.
-
garga pista
addikt
Itt viszont már valószínűleg cserélnek bizonyos hálózati komponenseket, mint erősítők és osztók, ugyanis a plusz csatornák betétele és az ahhoz tartozó munkálatok csak pár órát vesznek igénybe.
Itt viszont én is kíváncsi lennék, hogy hány csatorna lesz végül le/feltöltési irányba DOCSIS 3.0 esetén, illetve utána milyen csomagok lesznek, mert DOCSIS 3.1 alatt a feltöltési sebességet is lehetne növelni bőven, sőt igazából ez lenne az egész értelme, bár amilyen idióták (ugye PR-nél miért kellene értelmet keresni), lehet hogy a feltöltést úgy hagyják DOCSIS 3.0-ban, a letöltési sáv meg hibrid lesz és azon szolgáltatnak gigabites netet, a régi modemek csak DOCSIS 3.0-ban fognak üzemelni, az újabb modemek meg ilyen hibrid módban. Magyarul megint csak fél munkát végeznek

Egyébként ugye ki kellene dobálni a régi modemeket is, mondjuk a szar ARRIS modemek amúgy is ipari hulladékok, úgy hogy mehetne is mind a kukába.Mondjuk érdekes az egész, de Patakon így úgy látszik, hogy eldöntötték, nem fognak új kisebb fenntartási költségű optikai hálózatba invesztálni, inkább vesznek egy csomó újabb erősítőt és a meglévő hálózatot nyüstölik tovább, pedig egyszerűbb lenne és a jövőben sokkal olcsóbb lenne üzemeltetni és még stabilabb is lenne, de ez a fajta gondolkodás nem rájuk jellemző

Itt meg valószínűleg nem tudják eldönteni, hogy a 3-4 éve feldobott optikai hálózattal kezdjenek-e valamit, ami már lassan lerohad az oszlopról, vagy a koax-al mókoljanak
Bár ha lett volna elég eszük, itt is beizzitották volna az optikát, az innen leszerelt DOCSIS modulokkal pedig bővítették volna máshol a hálózatukat "ingyé", de ahhoz nem elég okosak.
Így viszont itt továbbra is több ügyfelet fognak elveszteni, Patakon kíváncsi leszek milyen lesz majd, bár ilyen szöveggel, hogy "kevesebb minőség-ingadozás"
A minőség nem szokott ingadozni, valami vagy minőségi, vagy szar, ha egyszerűen akarjuk kifejezni, már tényleg lassan röhögőgörcsöt kapok a vergődésüktől, meg hogy milyen hülyék
Ezeknél a 4IG-es idiótáknál nem számít az ember, illetve az ügyfél, ezek nem ebben gondolkodnak, itt nem lehet elvonatkoztatni sajnos az elmúlt 16 évtől, ugyanis ezek a fideszből az üzleti érában megmaradt maffiózók, ők úgy vannak vele, hogy úgy is rá vagy kényszerülve, hogy kidobnak az mindegy, úgy is visszajössz, mert nincs más, de addig ne legyen szolgáltatásod, meg legyél szar helyzetben. Itt emberi magatartást nem kell keresni, azért is örülök neki hogy végre összeomlóban van ez a rendszer, a baj csak az, hogy nem elég gyors ez az összeomlás, én sokkal radikálisabb lennék, de ez van, mikor megint egy jogászból lett miniszterelnök, azt hiszi ez is, hogy a joggal megoldhat mindent, meg a hosszú elhúzódó folyamatokkal ... még kicsit álomvilágban élnek, de mindegy.
Témára visszatérve pedig, Telekomnál teljesen más a tapasztalat, itt is ahol megjelent és élesedett az optika, rögtön felkeresik a régi ügyfeleket is szépen és ráveszik őket, hogy megújítsák az előfizetésüket már az új hálózaton. Pedig ők is csinálhatnák azt, hogy várnak, majd mikor mindenhol megvan az új hálózat, csak szimplán lekapcsolják a rezet, aztánmindenki menjen amerre lát, aki még ugye azon van. Csak ugye T-nél a nyugati anyavállalat ügyfélközpontú mentalitása van, One-nál meg most már a PR-nél a bukott maffia maradványának a mentalitása. Remélhetőleg hamarosan a maradvány is megy a fej után a kukába.
Azt sem bánnám, ha újra bejönne a Vodafone meg a DIGI és felszámolnák ezt a szart amit ezek csináltak, mert jelenleg se verseny, se szolgáltatási minőség nincs sajnos, a hozzáértésről meg nem is beszélek.
Amit a DIGI még a felvásárlás előtt belengetett hálózatfejlesztéseket, abból sem lett semmi.Kicsit FiberNet érzéseim vannak
Anno 2000-es években ott volt sokszor ilyen hozzá nem értés. -
Alteran-IT
őstag
Ma kaptam.

Kár, hogy melóhelyen nem férek hozzá a modem felületéhez.
Kíváncsi lennék, hogy hány csatorna van.Tipikus PR-One magatartás

Számomra amúgy ez meglepő, akkor is. Azt gondolnád, hogy simán átveszik (mint a Digit), aztán majd megemelik az árat, de nem, simán kidobják az ügyfelet inkább.

Amit a DIGI még a felvásárlás előtt belengetett hálózatfejlesztéseket, abból sem lett semmi. -
Matrox1995
tag
Igazából ezt a sebességet ha úgy van, bármelyik 24/8-as kábelmodem ki tudja szolgálni, nem kell hozzá az One által is forgalmazott Fast 3896-os modem, akár az Arris, akár a már régebben említett Sagemcom modem is ki tudja szolgálni, ugyanis ez még nem Docsis 3.1, csak DOCSIS.
Itt is a fentebb, hegyközben lévő településeken osztogatják a szórólapokat gigabites internetről, megújult hálózatról, ránézek a településre, 1000/50 ... hát kurvára megújult, beraktak még pár letöltési csatornát azt jó napot, azt az 50-et még simán kiszolgálja az 5 csatorna is ami eddig volt, még erősítőket sem kellett cserélni hozzá, ez már a vicc kategória, vergődés.
Ma meg az újhelyi csoport megint televolt azzal, hogy a városban megint nincs, vagy akadozik a szolgáltatás, meg valami országos hiba is volt a TV-ben ... persze csak náluk.bnorci71 #5068: A szerelőkkel itt sem volt semmi probléma, jelezve lett nekik a hiba, megcsinálták úgy ahogy lehetett ezen a tákolt hálózaton, itt a cég vezetésével és a szemlélettel van a probléma, több éven át csak benyúlták a támogatásokat és ahelyett hogy rendes hálózatfejlesztéseket, illetve felújításokat csináltak volna, csak minimális bővítést csináltak, ami minőségi javulást ugye abszolút nem hozott, de jelentős sebességnövekedést sem és még azt sem lehetett kihasználni csúcsidőben.
Itt az 500-as és 800-as csomagakat sem lehet kihasználni rendesen, mert csúcsidőben mindegyik jó ha a felét tudja, jobb esetben a 2/3-t, de az már nagyon szerencsés eset.
Most egy 1000-es nettel DOCSIS 3.0 esetén kb. simán le lehet húzni egy egész szegmenst, főleg hogy valószínűleg nem bővítettek 32 csatornáig, csak vagy 24-ig, az meg 1200 Mbit/s. De ha minimálisan több lenne, csúcsidőben az se számítana semmit.
Erről a szolgáltatóról mindig az ország jut eszembe az elmúlt 16 évben. Ott volt egy csomó lehetőség a fejlődésre, de elherdálták az egészet és nem lett belőle semmi, csak a végén a vergődés, meg a kapkodás, mint most is pl. ügyfélmegtartási célból, mert hogy folyamatosan csökken az ügyfélállomány, ahogy a Telekom aktiválja az optikai hálózatát a környéken. Több háznál is ott lóg a kikötött koax az új optikai bekötés mellett, de hát ezek az idióták most is a környező településeket fejlesztették, illetve fejlesztik hamarabb, ahol már hamarabb volt Telekom optika, itt ahol még csak most élesedik szakaszosan, itt meg hagyják elmenni az ügyfeleket, azért mondom, ezek nem baj ha lehúzzák a rolót, hülyék ehhez, nem tudják hova, mikor, milyen erőforrásokat kell csoportosítani, aztán meg csodálkoznak.Ami a TV-t illeti, nálam az 16 éve nem releváns, bár ezt már mondtam

Remélhetőleg javulni fog valamit és több nézhető adás lesz már végre, bár ettől függetlenül én nem fogok visszatérni rá, illetve sosem fogom elsődleges szempontként kezelni ha választani kell, nálam az ilyen múltszázadi dolog, nem nézem le azt aki leragadt annál, mint az idősebbek is, akiknek egyszerűbb mint a mai online tér és technika, de nekem teljesen jelentéktelen, egy nagy lufi az egész, amit már évtizedek óta fújnak és egyszer majd csak kidurran és teljesen elveszíti a jelentőségét.Matrox1995 #5070: Tipikus PR-One magatartás

Ma kaptam.

Kár, hogy melóhelyen nem férek hozzá a modem felületéhez.
Kíváncsi lennék, hogy hány csatorna van.Tipikus PR-One magatartás

Számomra amúgy ez meglepő, akkor is. Azt gondolnád, hogy simán átveszik (mint a Digit), aztán majd megemelik az árat, de nem, simán kidobják az ügyfelet inkább.
-
Alteran-IT
őstag
Ezeken a településeken elérhetővé vált az 1000/50-es csomag.
Valószínűleg a One-os Sagemcom FAST 3896 modem jár hozzá, ha már fent van a honlapon a kézikönyve.
Igazából ezt a sebességet ha úgy van, bármelyik 24/8-as kábelmodem ki tudja szolgálni, nem kell hozzá az One által is forgalmazott Fast 3896-os modem, akár az Arris, akár a már régebben említett Sagemcom modem is ki tudja szolgálni, ugyanis ez még nem Docsis 3.1, csak DOCSIS.
Itt is a fentebb, hegyközben lévő településeken osztogatják a szórólapokat gigabites internetről, megújult hálózatról, ránézek a településre, 1000/50 ... hát kurvára megújult, beraktak még pár letöltési csatornát azt jó napot, azt az 50-et még simán kiszolgálja az 5 csatorna is ami eddig volt, még erősítőket sem kellett cserélni hozzá, ez már a vicc kategória, vergődés.
Ma meg az újhelyi csoport megint televolt azzal, hogy a városban megint nincs, vagy akadozik a szolgáltatás, meg valami országos hiba is volt a TV-ben ... persze csak náluk.bnorci71 #5068: A szerelőkkel itt sem volt semmi probléma, jelezve lett nekik a hiba, megcsinálták úgy ahogy lehetett ezen a tákolt hálózaton, itt a cég vezetésével és a szemlélettel van a probléma, több éven át csak benyúlták a támogatásokat és ahelyett hogy rendes hálózatfejlesztéseket, illetve felújításokat csináltak volna, csak minimális bővítést csináltak, ami minőségi javulást ugye abszolút nem hozott, de jelentős sebességnövekedést sem és még azt sem lehetett kihasználni csúcsidőben.
Itt az 500-as és 800-as csomagakat sem lehet kihasználni rendesen, mert csúcsidőben mindegyik jó ha a felét tudja, jobb esetben a 2/3-t, de az már nagyon szerencsés eset.
Most egy 1000-es nettel DOCSIS 3.0 esetén kb. simán le lehet húzni egy egész szegmenst, főleg hogy valószínűleg nem bővítettek 32 csatornáig, csak vagy 24-ig, az meg 1200 Mbit/s. De ha minimálisan több lenne, csúcsidőben az se számítana semmit.
Erről a szolgáltatóról mindig az ország jut eszembe az elmúlt 16 évben. Ott volt egy csomó lehetőség a fejlődésre, de elherdálták az egészet és nem lett belőle semmi, csak a végén a vergődés, meg a kapkodás, mint most is pl. ügyfélmegtartási célból, mert hogy folyamatosan csökken az ügyfélállomány, ahogy a Telekom aktiválja az optikai hálózatát a környéken. Több háznál is ott lóg a kikötött koax az új optikai bekötés mellett, de hát ezek az idióták most is a környező településeket fejlesztették, illetve fejlesztik hamarabb, ahol már hamarabb volt Telekom optika, itt ahol még csak most élesedik szakaszosan, itt meg hagyják elmenni az ügyfeleket, azért mondom, ezek nem baj ha lehúzzák a rolót, hülyék ehhez, nem tudják hova, mikor, milyen erőforrásokat kell csoportosítani, aztán meg csodálkoznak.Ami a TV-t illeti, nálam az 16 éve nem releváns, bár ezt már mondtam

Remélhetőleg javulni fog valamit és több nézhető adás lesz már végre, bár ettől függetlenül én nem fogok visszatérni rá, illetve sosem fogom elsődleges szempontként kezelni ha választani kell, nálam az ilyen múltszázadi dolog, nem nézem le azt aki leragadt annál, mint az idősebbek is, akiknek egyszerűbb mint a mai online tér és technika, de nekem teljesen jelentéktelen, egy nagy lufi az egész, amit már évtizedek óta fújnak és egyszer majd csak kidurran és teljesen elveszíti a jelentőségét.Matrox1995 #5070: Tipikus PR-One magatartás

-
Matrox1995
tag
Balatonakarattyával kapcsolatban mikor lehet PR-tól One-rá átszerződni? esetleg tud ezzel kapcsolatban valaki valamit?
Passz, elvileg most van egy optikás terület, amit átad a PR a One-nak.
Itt nem opcionális átszerződés lesz, hanem a PR konkrétan felmondja a szolgáltatást, szóval kötelező az átszerződés, vagy mész máshova. -
Runnerboy88
csendes tag
-
bnorci71
addikt
Hát figyelj, nem akarlak elkeseríteni, de erre fele a PR és a megbízhatóság két külön fogalom. Itt ha optikájuk lenne, a havi szintű probléma akkor is meglenne vele. Lehet arra fele nem vágnak havi szinten gerinckábelt meg ilyesmi, de itt ... mondjuk jó, 1-2 hónapja már nem vágtak kábelt, csak a koax hálózattal lévő probléma mindennapos valahol éppen a városban.
Itt már ahol a Telekom beüzemelte az optikát, ott szép számmal szűnnek meg a PR-es előfizetések és az One-t se sokan választják a kedvező ár ellenére, amit Telekom hálózaton adnak, nem véletlen. Érdemes jól átgondolni a választást, nálunk PR-nél is ahogy vége lett a hűségnek, kb. 4 ezer forintos emelkedés. Szerintem pofátlanság ezért a szarért, meg is pecsételte a sorsát a szolgáltató nálam is meg még sok más előfizetőnél is.Nekem megbízhatósággal nem volt gondom, persze voltak gondok ,de az itteni szerelők mindig azon voltak ,hogy megoldják.
Ami miatt mégis megyek majd a Telekomhoz az az optika, itt ki tudja mikor lesz az 500/20 megállt a dolog a fejállomás is át lett költöztetve jó pár éve a szomszéd faluba….. és ezért a pénzért kapok 1000/1000-t is akkor meg miért ne.
Tv marad azzal nincs gond és más nem is tudja ezt nyújtani. -
vpeti22
junior tag
Balatonakarattyával kapcsolatban mikor lehet PR-tól One-rá átszerződni? esetleg tud ezzel kapcsolatban valaki valamit?
Most, hogy felülvizsgálják ezeket a fúziókat max. szolgáltató váltással.
-
Runnerboy88
csendes tag
-
Matrox1995
tag
Értem. Akkor gondolom a "Füzérkomlós, Kishuta, Hollóháza, Hercegkút" településeken is ez várható.
Ezeken a településeken elérhetővé vált az 1000/50-es csomag.
Valószínűleg a One-os Sagemcom FAST 3896 modem jár hozzá, ha már fent van a honlapon a kézikönyve.
-
Alteran-IT
őstag
Hát figyelj, nem akarlak elkeseríteni, de erre fele a PR és a megbízhatóság két külön fogalom. Itt ha optikájuk lenne, a havi szintű probléma akkor is meglenne vele. Lehet arra fele nem vágnak havi szinten gerinckábelt meg ilyesmi, de itt ... mondjuk jó, 1-2 hónapja már nem vágtak kábelt, csak a koax hálózattal lévő probléma mindennapos valahol éppen a városban.
Itt már ahol a Telekom beüzemelte az optikát, ott szép számmal szűnnek meg a PR-es előfizetések és az One-t se sokan választják a kedvező ár ellenére, amit Telekom hálózaton adnak, nem véletlen. Érdemes jól átgondolni a választást, nálunk PR-nél is ahogy vége lett a hűségnek, kb. 4 ezer forintos emelkedés. Szerintem pofátlanság ezért a szarért, meg is pecsételte a sorsát a szolgáltató nálam is meg még sok más előfizetőnél is. -
gedikart
aktív tag
Hát az Invitel/One-t gyakorlatilag One-ra fogod váltani, mivel a PR is az One-hoz tartozik már, javarészt az ő hálózatukat is használja és az ő üzletpolitikájukat fogja alkalmazni.
Mondanám, hogy egyszerűbb lenne ha a Telekomot választanád, de gondolom nem véletlenül nem akarod őket.Telekom drága, PR kb 30% mínuszt jelent. VDSL-t váltana a PR optika. Megbízhatóság fontos.
-
Alteran-IT
őstag
Üdv.
PR-nél Full TV + NetGP240 csomagtól mit lehet elvárni, mint szolgáltatás? Ők építették ki anno a településen az optikát (ex-Invitel területen pályázattal), de aztán úgy is maradt... Majd jött a Telekom (egy másik optika kihúzása), aztán a PR is elkezdett szolgáltatni.
Milyen lehet a minőségük/megbízhatóságuk? Az Invitel/One lesz váltva, mivel 227%-al emelték az eddigit díjat augusztustól.Hát az Invitel/One-t gyakorlatilag One-ra fogod váltani, mivel a PR is az One-hoz tartozik már, javarészt az ő hálózatukat is használja és az ő üzletpolitikájukat fogja alkalmazni.
Mondanám, hogy egyszerűbb lenne ha a Telekomot választanád, de gondolom nem véletlenül nem akarod őket. -
gedikart
aktív tag
Üdv.
PR-nél Full TV + NetGP240 csomagtól mit lehet elvárni, mint szolgáltatás? Ők építették ki anno a településen az optikát (ex-Invitel területen pályázattal), de aztán úgy is maradt... Majd jött a Telekom (egy másik optika kihúzása), aztán a PR is elkezdett szolgáltatni.
Milyen lehet a minőségük/megbízhatóságuk? Az Invitel/One lesz váltva, mivel 227%-al emelték az eddigit díjat augusztustól. -
viktorhu
veterán
szerintetek csinál ilyet a Pr
A telekommunikációs szolgáltatók (különösen ha a közelmúltban volt hálózati frissítés a környékeden) gyakran alkalmaznak olyan automatikus rendszereket, amik figyelik, ha túl sok egyidejű kapcsolat épül fel egy IP címről (ami a több torrent ismérve). Ilyenkor szándékosan késleltetik vagy manipulálják a csomagokat, hogy lassítsák a letöltést. Emiatt a fájlok hibásan érkeznek meg a NAS-ra.
A tünet 2 torrentet nem tudok egyszerre letölteni mert X%-nál megakad a letöltés a Transmissionban a letöltött adat lehet akár a torrent méretének többszöröse, de a torrent mégis lehet akár 0%-is.
Ha 1 torrent megy egyszerre akkor lejön gond nélkül.Szerintem ez nem szokás Magyarországon, inkább a sok szál túlterheli a routert vagy a NAS-t, vagy éppen a sok felfelé szál a szűkös koax fel irányon megöli a letöltésedet is. A szálak és a feltöltés korlátozásával esélyes, hogy sikert érsz el.
-
EmberXY
veterán
logikailag nekem se stimmelt a dolog mivel a hálózati forgalom pörög csak ép feleslegesen, hiszen az 1Gb fájl mondjuk 4-5x jön le adatba és még sincs meg a fájl.
Egyébként AI adta ezt a választ.
Úgy nézz ki modem, router, Transmission újraindítás megoldotta.A Pr egyébként csinált furcsa dolgokat a nyitott portjaim egy idő után nem működtek, átállítottam a port számot és működött ez egy ideig játszottuk aztán egy ideje megy ugyan azon a porton..
Lehet a tegnapi sokszor rosszul megadott mappa ennek következtében hibára futó letöltés kicsit összekavarta a transmissiont
Transmission-nel nekem is hasonló gondjaim voltak, akkoriban váltottam Windowsról Ubuntura, és emlékeim szerint bizonyos meghajtókon lévő elérési útvonalakkal volt baja, nem seedelt, manuálisan kellett vele terminálban bohóckodni, kicsit erősnek éreztem a szekatúrát a torrentezéshez, meg egy kicsit fapadosnak is tűnt, aztán a Qbittorrentet sikerült beüzemelni, így a megszokott progit tudom használni tovább.
-
Alteran-IT
őstag
A telekommunikációs szolgáltatók (különösen ha a közelmúltban volt hálózati frissítés a környékeden) gyakran alkalmaznak olyan automatikus rendszereket, amik figyelik, ha túl sok egyidejű kapcsolat épül fel egy IP címről (ami a több torrent ismérve). Ilyenkor szándékosan késleltetik vagy manipulálják a csomagokat, hogy lassítsák a letöltést. Emiatt a fájlok hibásan érkeznek meg a NAS-ra.
A tünet 2 torrentet nem tudok egyszerre letölteni mert X%-nál megakad a letöltés a Transmissionban a letöltött adat lehet akár a torrent méretének többszöröse, de a torrent mégis lehet akár 0%-is.
Ha 1 torrent megy egyszerre akkor lejön gond nélkül.A PR-el az a baj, hogy a 8/4-es Cisco modemek óta nincs egy normális kábelmodem sem a kínálatukban, a szar hálózati konfirguáció amit alkalmaznak az még rátesz erre.
Kíváncsi vagyok, hogy ha a szelessav.net oldalon lefuttatsz pár sebességtesztet simán, úgy hogy csak az megy, illetve 1-2 torrent letöltése mellett, akkor mit mutat packet loss-ra?
Mert ha van egy kevés is csak simán a sávszélesség mérésnél is, ami nő ha mellette egy többszálas kapcsolattal töltesz le, akkor a probléma nem az, hogy a szolgálató korlátoz, hanem hogy szar a kábelmodem (pl. Puma chipset-es Arris, Compal stb...) és nem bírja a terhelést, növekvő terhelésnél nagyobb az adatveszteség, ami megfekteti az ilyen kapcsolatokat.
Anno volt itt egy fórumtárs ugyan, akinél korlátozták a torrent forgalmat, de ott egy kapcsolat esetén is jelen volt a korlátozás és csak sebességbeli limitációban jelent meg, nem volt ilyen trükközés vagy hasonló, azért gondolok arra, hogy itt nem ilyesmi van, hanem szimplán a modem szar, de az kiderül, ha végrehajtod a teszteket úgy ahogy kértem. Utána az eredmények függvényében lehet beszélni a lehetséges megoldásokról. -
bnorci71
addikt
Nem a szívem csücske a PR, de ilyen problémával én még nem találkoztam. Azt nem tudom, hogy a környéken volt-e (valaha) bármilyen fejlesztés, de nálam gond nélkül lejön több torrent is egyszerre, csak a sávszélért megverekednek.
Nem lehet, hogy a kliens szoftverrel van valami gond, esetleg beállításbeli? Transmissiont én is használtam egy időben (Ubuntun), de a Qbittorrent szerintem sokkal használhatóbb.Egyébként mi okuk lenne a torrent letöltést korlátozni, ha egyébként maga a torrentezés nem jelenti azt, hogy illegális dolgot művelnél, illetve ha mégis, akkor meg egyesével, de ugyanúgy működne?

logikailag nekem se stimmelt a dolog mivel a hálózati forgalom pörög csak ép feleslegesen, hiszen az 1Gb fájl mondjuk 4-5x jön le adatba és még sincs meg a fájl.
Egyébként AI adta ezt a választ.
Úgy nézz ki modem, router, Transmission újraindítás megoldotta.A Pr egyébként csinált furcsa dolgokat a nyitott portjaim egy idő után nem működtek, átállítottam a port számot és működött ez egy ideig játszottuk aztán egy ideje megy ugyan azon a porton..
Lehet a tegnapi sokszor rosszul megadott mappa ennek következtében hibára futó letöltés kicsit összekavarta a transmissiont
-
EmberXY
veterán
Ha 1 torrent megy egyszerre akkor lejön gond nélkül.Nem a szívem csücske a PR, de ilyen problémával én még nem találkoztam. Azt nem tudom, hogy a környéken volt-e (valaha) bármilyen fejlesztés, de nálam gond nélkül lejön több torrent is egyszerre, csak a sávszélért megverekednek.
Nem lehet, hogy a kliens szoftverrel van valami gond, esetleg beállításbeli? Transmissiont én is használtam egy időben (Ubuntun), de a Qbittorrent szerintem sokkal használhatóbb.Egyébként mi okuk lenne a torrent letöltést korlátozni, ha egyébként maga a torrentezés nem jelenti azt, hogy illegális dolgot művelnél, illetve ha mégis, akkor meg egyesével, de ugyanúgy működne?

-
bnorci71
addikt
Ha 1 torrent megy egyszerre akkor lejön gond nélkül. -
Matrox1995
tag
Itt csak több mint a duplája van annak, és még ezen megy az internet is.
(Bár nem nekem, a Telekomos optikai netet semmi pénzért nem cserélném koaxra.)Persze előbb-utóbb biztos megteszik, viszont ahogy a dolgok mennek, szerintem ez még évek kérdése lesz.
Kedvezményes mobil+otthoni előfizetések sincsenek még, ráadás még, hogy a One oldalán továbbra is a Telekomos bérelt vonalra (VARIO) lehet előfizetést kötni. -
trec12
addikt
Persze, nehéz eldönteni, főleg, hogy amikor nagy ritkán rákapcsolok, nem igazán megy bitráta igényes műsor. Bár láttam már exDigis DVB-C-t, ott már ennyinél is kijön, hogy gyér.
Sőt, az év elején bekerült csatornákon kívül egyik se lett lebutítva, + az SD csatornák is MPEG2.
Ezért valószínűnek tartom, hogy ez csatorna is csak muxolva van a nyers HMX kimenetről.Természetesen kódolt. Csak az alapcsomagos csatornák nincsenek kódolva, azokból meg évről évre egyre kevesebb van.
Gondolom előbb utóbb-rátolják majd a PR hálózatra is a One-os DVB-C jelet ahol 15 mux-ba bele van sürítve minden.

-
Matrox1995
tag
Persze, nehéz eldönteni, főleg, hogy amikor nagy ritkán rákapcsolok, nem igazán megy bitráta igényes műsor. Bár láttam már exDigis DVB-C-t, ott már ennyinél is kijön, hogy gyér.
Sőt, az év elején bekerült csatornákon kívül egyik se lett lebutítva, + az SD csatornák is MPEG2.
Ezért valószínűnek tartom, hogy ez csatorna is csak muxolva van a nyers HMX kimenetről.Természetesen kódolt. Csak az alapcsomagos csatornák nincsenek kódolva, azokból meg évről évre egyre kevesebb van.
-
trec12
addikt
HD lett a Viasat 6.
Bitrátát nem tudok nézni, de rövid ránézésem alapján úgy tűnik, nem butított One bitrátás a minősége.Már csak műsor kellene rá.
Szemre nehéz ezt eldönteni. Nagy képernyőn ill. gyors mozgásoknál jön ki inkább a tömörítés meg vizes jeleneteknél pl vizilabda/úszóverseny. Kódoltak a csatornák amúgy?
-
Gyula000
csendes tag
Bodrogkeresztúr/Bodrogkisfalud településeken már csak optika köthető a PR-nél, sőt megkezdődött az ügyfelek kiértesítése, hogy aki nem vált optikára annak felmondják a szerződését. (Kicsit kontraproduktív lett a kampány, mivel a helyiek egy jó része inkább átszerződik a MT optikájára.)
-
Matrox1995
tag
HD lett a Viasat 6.
Bitrátát nem tudok nézni, de rövid ránézésem alapján úgy tűnik, nem butított One bitrátás a minősége.Már csak műsor kellene rá.
-
garga pista
addikt
Egyeztettem velük telefonon: gyakorlatilag az ügyfélszolgálatos személy is lebeszélt a boxról, mert ezeket csak a régi, digitális adásra nem alkalmas tévékhez ajánlják, a mai modern tévékhez egyáltalán nem, mert csak egy plusz eszköz és távirányító a nappaliban. Nem nyújtanak semmilyen hozzáadott szolgáltatást, felhős rögzítést vagy bármi hasonlót, mint a többi nagy szolgáltató. Tehát vélhetően ugyanazok a típusok vannak, mint amit feljebb linkelt vpeti22.
Úgyhogy részemről eldőlt: maradok a CI modulos+kártyás megoldásnál, ahogy a korábbi szolgáltatónál is volt.
Mondjuk a lokális felvétel sokkal többet ér (amit tudnak az adott boxok), mint a szénné korlátozott felhős vacak. Nyilván már akinek kell, magyar tv-ről egy évben jó ha 1 műsort felveszek, annyira érdekel

-
vpeti22
junior tag
A honlapon amúgy kinnt vannak a boxok leírásai. Azért csatoltam be, illetve azt gondoltam, hogy a felvételi funkció fontos tényező. A CI modul+kártya valóban nem ad semmi pluszt, de legalább a saját tv-det használod és nem egy plusz boxot.
-
str8
tag
Ha lesz infó kíváncsi leszek most mit adnak
Sok éve kaptam pár ilyen Alma és Amiko boxot, még van egy lejárt kártyám is. A gyári sw-t át lehet ütni rajtuk amúgy, ezekkel mind lehet korlátozás nélkül venni pendrivera/vinyóra. De ha még a sima Conax kártyát adják (párosítás nélküli, a régi ilyen volt), akkor azt CI modul nélkül, bármilyen kábeles boxba be lehet tenni, kezelni fogja.Egyeztettem velük telefonon: gyakorlatilag az ügyfélszolgálatos személy is lebeszélt a boxról, mert ezeket csak a régi, digitális adásra nem alkalmas tévékhez ajánlják, a mai modern tévékhez egyáltalán nem, mert csak egy plusz eszköz és távirányító a nappaliban. Nem nyújtanak semmilyen hozzáadott szolgáltatást, felhős rögzítést vagy bármi hasonlót, mint a többi nagy szolgáltató. Tehát vélhetően ugyanazok a típusok vannak, mint amit feljebb linkelt vpeti22.
Úgyhogy részemről eldőlt: maradok a CI modulos+kártyás megoldásnál, ahogy a korábbi szolgáltatónál is volt.
-
garga pista
addikt
Szia!
Mikor mi korábban PR-Telecom-osok voltunk, Alma HD2220 és Amiko Mini HD típusú boxokat kaptunk gyári szoftverrel. Semmi nem volt rajta korlátozva, ahogy a felvétel sem.
Sőt az Alma típushoz adtak egy pendrive-ot is.https://www.pr.hu/doc/televizio/alma_HD2220_csatornahangolasi_utmutato.pdf
https://www.pr.hu/doc/televizio/AMIKO_Mini_HD_csatornahangolasi_utmutato.pdf
Érdemes rákérdezni, hogy vannak-e még náluk ezekből a típusokból, ne valami butítottat adjanak.Ha lesz infó kíváncsi leszek most mit adnak
Sok éve kaptam pár ilyen Alma és Amiko boxot, még van egy lejárt kártyám is. A gyári sw-t át lehet ütni rajtuk amúgy, ezekkel mind lehet korlátozás nélkül venni pendrivera/vinyóra. De ha még a sima Conax kártyát adják (párosítás nélküli, a régi ilyen volt), akkor azt CI modul nélkül, bármilyen kábeles boxba be lehet tenni, kezelni fogja. -
vpeti22
junior tag
Szia!
Mikor mi korábban PR-Telecom-osok voltunk, Alma HD2220 és Amiko Mini HD típusú boxokat kaptunk gyári szoftverrel. Semmi nem volt rajta korlátozva, ahogy a felvétel sem.
Sőt az Alma típushoz adtak egy pendrive-ot is.https://www.pr.hu/doc/televizio/alma_HD2220_csatornahangolasi_utmutato.pdf
https://www.pr.hu/doc/televizio/AMIKO_Mini_HD_csatornahangolasi_utmutato.pdf
Érdemes rákérdezni, hogy vannak-e még náluk ezekből a típusokból, ne valami butítottat adjanak. -
kabelmania27
félisten
Ismerős One feliratú Huawei OptiXstar tipusút kapott ilyet ex Digi ftth területen is adnak, de ez függ a településen lévő olt tipusától is, hasonló netcsomagok is hasonlóak.
PR-Telecom is a One cégcsoport tagja, jelőbb-utóbb be fog olvadni a One Magyarország Zrt-be ezért amennyiben most nem váltasz szolgáltatást az összeolvadás után csak technológia váltást kell kérned és ugyanaz az ügyfélszám marad. Amennyiben váltod a szolgáltatást a koax kábeles osztást kell módosítani azaz a bejövő kábelt ki kell kötni, kisebbre kell cserélni az osztót, az osztó bemenetére kell kötni az ont-ből jövő kábelt. -
str8
tag
Szia!
CI modulnál az az előny, hogy a tévén automata csatornafrissítés kikapcsolása után tetszőleges csatornasorrendet tudsz beállítani. Ont koax kimente lesz elosztva a tévékre, rj45-ös csatlakozót kell összekötni a géppel vagy a saját routerrel, rj11-re pedig a vezetékes telefont amennyiben előfizetsz telefon szolgáltatásra.Köszi, ismerem a CI előnyét és hátrányát, sok éve CI modulom van exUPC exVodafone és mai One hálózaton. Engem most a konkrét PR Telecom box érdekel.
Illetve ha már kérdés, akkor a PR Telecomos ONT is: mi a pontos típusa az ONT-nek, amit mostanában adnak az ügyfelek részére?
-
kabelmania27
félisten
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni: olyan helyre költözöm, ahol a PR optikai hálózata érhető el, és a honlapon a szolgáltatás rendelésekor látom, hogy a TV-hez választható “műsorrögzítési opciós” set-top box.
Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
- Mit lehet erről a boxról tudni? Milyen tudású, oprendszerű?
- Valami felhőbe rögzít?
- Mekkora időtartamot lehet felvenni?
- Minden csatornáról lehet rögzíteni vagy vannak korlátozások?- Alapvetően gyors ennek a boxnak a működése, menürendszere? Összességében megéri ilyet kérni, vagy jobb választás a CI modul kártyával?
Aki ilyet használ optikával lefedett területen, tudna némi infot adni róla?
A honlap nem túl bőbeszédű a box-szal és a konkrét szolgáltatással kapcsolatban.
Szia!
CI modulnál az az előny, hogy a tévén automata csatornafrissítés kikapcsolása után tetszőleges csatornasorrendet tudsz beállítani. Ont koax kimente lesz elosztva a tévékre, rj45-ös csatlakozót kell összekötni a géppel vagy a saját routerrel, rj11-re pedig a vezetékes telefont amennyiben előfizetsz telefon szolgáltatásra. -
str8
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni: olyan helyre költözöm, ahol a PR optikai hálózata érhető el, és a honlapon a szolgáltatás rendelésekor látom, hogy a TV-hez választható “műsorrögzítési opciós” set-top box.
Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:
- Mit lehet erről a boxról tudni? Milyen tudású, oprendszerű?
- Valami felhőbe rögzít?
- Mekkora időtartamot lehet felvenni?
- Minden csatornáról lehet rögzíteni vagy vannak korlátozások?- Alapvetően gyors ennek a boxnak a működése, menürendszere? Összességében megéri ilyet kérni, vagy jobb választás a CI modul kártyával?
Aki ilyet használ optikával lefedett területen, tudna némi infot adni róla?
A honlap nem túl bőbeszédű a box-szal és a konkrét szolgáltatással kapcsolatban.
-
tutis
addikt
megoldódott a probléma, az utca elején az elosztórendszerrel volt gond, erősítettek a jelen vagy mi, azaz átvariáltak pár dolgot, és most már stabil a net, ráadásul a feltöltési szál is visszaállt 4 szálra 1 helyett.
-
tutis
addikt
Simán lehet a meleg miatt, nem bírják az oszlopokon az erősítők és a node-ok a nagy hőterhelést. Ha jönnek csak csinálnak mérést, meg ragaszkodj a modemhez akkor ne cseréljék, lehet 2 nap múlva ha jön a lehűlés megjavul.
nem tudom mi van de most 1-2 fok különbség van és jo a net. fura, de mintha napközbeni valaki itt elfogyasztaná a savszélt...
-
garga pista
addikt
ismét küszködés van a nettel. tobb napja napkozben nimcs internet órákra, most se pl mar 11tol. sagemcom modem, feltöltés 1 szalon 57es ertekkel, nyilvan ennyit mar nem bír a modem. holnap jönnek a szerelők, nyilvan akarnak megint hotni valami puma chippes szart, de nem akarom ezt a modemet leadni, mivel szerintem a nagy meleg miatt van vonalban probléma, nem mondemcserét szeretnék hanem.normális hálózatot. milyen opcióim vannak? vagy van esetleg pr-nal valami ertelmes modem?
Simán lehet a meleg miatt, nem bírják az oszlopokon az erősítők és a node-ok a nagy hőterhelést. Ha jönnek csak csinálnak mérést, meg ragaszkodj a modemhez akkor ne cseréljék, lehet 2 nap múlva ha jön a lehűlés megjavul.
-
tutis
addikt
ismét küszködés van a nettel. tobb napja napkozben nimcs internet órákra, most se pl mar 11tol. sagemcom modem, feltöltés 1 szalon 57es ertekkel, nyilvan ennyit mar nem bír a modem. holnap jönnek a szerelők, nyilvan akarnak megint hotni valami puma chippes szart, de nem akarom ezt a modemet leadni, mivel szerintem a nagy meleg miatt van vonalban probléma, nem mondemcserét szeretnék hanem.normális hálózatot. milyen opcióim vannak? vagy van esetleg pr-nal valami ertelmes modem?
-
Matrox1995
tag
Na beszéltem erdőbényei ismerősömmel. Náluk már befejeződött a fejlesztés. Nem optika lesz, hanem a jelenlegi hálózatot fejlesztették fel. Ahogy látta a kábeleken kívül mindent is lecseréltek az oszlopokon (erősítőket, dobozokat, osztókat).
Gondolom azt csinálják mint amit a Vodafone (One) koaxon. DOCSIS 3.1-essé teszik a hálózatot, miközben teljesen átépítik az egészet.Értem. Akkor gondolom a "Füzérkomlós, Kishuta, Hollóháza, Hercegkút" településeken is ez várható.
-
tomee987
tag
Aha, hát akkor valami elkezdődik Kispatakon, bár korábban ott nem láttam sehol se PR-es kötődobozokat.
Na beszéltem erdőbényei ismerősömmel. Náluk már befejeződött a fejlesztés. Nem optika lesz, hanem a jelenlegi hálózatot fejlesztették fel. Ahogy látta a kábeleken kívül mindent is lecseréltek az oszlopokon (erősítőket, dobozokat, osztókat).
Gondolom azt csinálják mint amit a Vodafone (One) koaxon. DOCSIS 3.1-essé teszik a hálózatot, miközben teljesen átépítik az egészet. -
Matrox1995
tag
-
tomee987
tag
Újhelyben legalább minimális területen működik az optikai szolgáltatásuk.

Patakon 2021 óta semmit nem kezdtek vele, és tudtommal nem is fognak.Weboldalukon úgy látom Sárospatakon is elkezdődött valami.
-
Matrox1995
tag
Jó hogy Újhelyben meg már lerohad a telepített, félbehagyott optikai hálózat. Itt kellett volna befejezni végre, nem minden kisebb falut előre venni, ahol már ember alig van. Hihetetlen egy szolgáltató, legközelebb már a Holdon is lesz működő optikájuk, csak itt nem.
Újhelyben legalább minimális területen működik az optikai szolgáltatásuk.

Patakon 2021 óta semmit nem kezdtek vele, és tudtommal nem is fognak. -
Alteran-IT
őstag
Jó hogy Újhelyben meg már lerohad a telepített, félbehagyott optikai hálózat. Itt kellett volna befejezni végre, nem minden kisebb falut előre venni, ahol már ember alig van. Hihetetlen egy szolgáltató, legközelebb már a Holdon is lesz működő optikájuk, csak itt nem.
-
tomee987
tag
Erdőbényei ismerősöm kapta ma:
-
CosworthF1
tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Másnak sem mennek az állami csatornák, mint az M1,M2 etc meg a Duna TV-k?
-
Runnerboy88
csendes tag
Várjál, most politika mentesen, de szerencsére most lett kormányváltás, pár hónap és felülvizsgálják vélhetően ezeket a szolgáltatói adás-vételi szerződéseket is, szóval nem minden a régi forgatókönyv szerint fog menni, mert a régi forgatókönyv nem számolt ezzel a változóval, plusz mivel már a végén be is voltak szarva, ezért minden pénzt kivettek ezekből a cégekből, likviditási problémák is azért nem lesznek csak, mert a havidíjakból fedezni tudják a havi szintű költségeket, viszont most biztos nem lesznek plusz beruházások és fejlesztések, vagyis ha az integrációt ezek nélkül nem tudják megvalósítani, akkor ezért is tolódni fog. Persze lehet már megvan a nagy része a dolognak, bár nem hinném, mert akkor nem húzodna még most is, hanem választások előtt megcsinálták volna és levéglegesítették volna az egészet, csak ugye balfaszok voltak ezek mindenhez.
Mondjuk ez igaz,bár elég jó ajánlat 1-6 hónapban 8990ft utána meg 10.990ft a szolgáltatás díja
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Most néztem a csomagajánlatok a PR oldalán és a Full Tv+NetGP1000 S csomag mellé jár az RTL+ Premium. Egyre jobban látszódik a One-ra hangolás ill lassan a teljes beolvadás is megfog ezek alapján történni.
Várjál, most politika mentesen, de szerencsére most lett kormányváltás, pár hónap és felülvizsgálják vélhetően ezeket a szolgáltatói adás-vételi szerződéseket is, szóval nem minden a régi forgatókönyv szerint fog menni, mert a régi forgatókönyv nem számolt ezzel a változóval, plusz mivel már a végén be is voltak szarva, ezért minden pénzt kivettek ezekből a cégekből, likviditási problémák is azért nem lesznek csak, mert a havidíjakból fedezni tudják a havi szintű költségeket, viszont most biztos nem lesznek plusz beruházások és fejlesztések, vagyis ha az integrációt ezek nélkül nem tudják megvalósítani, akkor ezért is tolódni fog. Persze lehet már megvan a nagy része a dolognak, bár nem hinném, mert akkor nem húzodna még most is, hanem választások előtt megcsinálták volna és levéglegesítették volna az egészet, csak ugye balfaszok voltak ezek mindenhez.
-
Runnerboy88
csendes tag
Sziasztok!
Most néztem a csomagajánlatok a PR oldalán és a Full Tv+NetGP1000 S csomag mellé jár az RTL+ Premium. Egyre jobban látszódik a One-ra hangolás ill lassan a teljes beolvadás is megfog ezek alapján történni.
-
Alteran-IT
őstag
Rosszul olvasod. One-nál is van CI+ modul, csak a csapból is a boxot hirdetik, meg az üfszolgálat is azt sózza rá mindenkire. De ahol saját hálózatuk van koax/optika, ott 90%-ban rendes DVB-C tv adás van és lehet modult kérni. Sokszor azt se tudja vagy nem akarja tudni az ÜFszolgálat mi az a CI modul (vagy mediacard a másik elnevezés).
Amúgy ez az, ezért nem értem én sem, miért erőltetik a boxot, meg hogy miért olvasom itt is azt, hogy nehéz nekik integrálni a külső koax hálózatokat, mivel gyakorlatilag az One-os hálózatok bő 70%-a ilyen, vagy legalább is úgy fogalmazok, hogy hasonló, mivel HFC.
Annyi hogy a UPC anno költött rendesen a koax-ra és szinte alap volt már a végén a 32/8-as csatornakötegelésű hálózatkonfiguráció, míg PR-nél a 20/5 az átlag errefele, mivel régi szar, agyonfoltozott koax hálózatokkal dolgoznak, amiket már vagy 5-7 éve illett volna felújítani teljesen, de látszik hogy annyira nem nagyon érdekli őket a dolog. Persze ez is félig igaz, mert itt elkezdték az optikát kiépíteni évekkel ezelőtt, de gyakorlatilag félbehagyták, ami érthetetlen, de látszik hogy szarnak bele, gondolom úgy voltak vele, hogy majd ha jön az One, akkor jön a pénz és abból folytatják. Csak hogy az One tulajdonosai most is folyamatosan vonják kifele a pénzt a cégből, szóval nem éppen a legjobb gondolkodásmód volt, ha ezért hagyták így, na de hát mindegy.Én mondjuk szerencsésnek mondhatom magam, mivel a TV rész nem érdekel, ott az online stream, csak a net érdekel, de az meg eléggé szánalmas a PR-nél, meg az One-nál is, szóval marad majd a Telekom, ha végre elkészülnek.
-
dm1970
aktív tag
Rosszul olvasod. One-nál is van CI+ modul, csak a csapból is a boxot hirdetik, meg az üfszolgálat is azt sózza rá mindenkire. De ahol saját hálózatuk van koax/optika, ott 90%-ban rendes DVB-C tv adás van és lehet modult kérni. Sokszor azt se tudja vagy nem akarja tudni az ÜFszolgálat mi az a CI modul (vagy mediacard a másik elnevezés).
A hír jó, legalább tudom, hogy ha eljön az idő lehet erősködni. Bár addig szerintem még sok víz le fog folyni a Tiszán, mire legalja összes településének összes körzetét beolvasztják.
-
garga pista
addikt
Így olvasva Benneteket kicsit kezdek elszomorodni. Azért lett a tré után PR, mert nem kellet telekábelezni a lakást, szépen rákötöttek a SAT TV megmaradt koaxára, s ráadásul kidobhattam egy +távirányítót. A trének, mint írtam akkor még nem volt optikája, de kérdésemre, ha ideérnek kábeleznek-e házon kívül nem volt a válasz. Most azt látom, hogy a ONE-PR fúzióval visszakeveredem az előző mederbe. Jön(ne) a BOX, a + távirányító és a lakáson belüli kábelezés. Vagy őrült havidíjért a vezeték nélküli jeltovábbítás a BOXok felé. Javítsatok ki, ha nem jól gondolom. Ha idáig eljutunk, akkor tényleg csak valamelyik streames TV előfizu (sport miatt mindenképpen kell) és csak a net szolgáltatótól. Az említett hibákon kívül a PR minőséggel nincs bajom ezért bízom benne, hogy minél később ér ide a fejlesztés. Szintén legalja.
-
dm1970
aktív tag
Így olvasva Benneteket kicsit kezdek elszomorodni. Azért lett a tré után PR, mert nem kellet telekábelezni a lakást, szépen rákötöttek a SAT TV megmaradt koaxára, s ráadásul kidobhattam egy +távirányítót. A trének, mint írtam akkor még nem volt optikája, de kérdésemre, ha ideérnek kábeleznek-e házon kívül nem volt a válasz. Most azt látom, hogy a ONE-PR fúzióval visszakeveredem az előző mederbe. Jön(ne) a BOX, a + távirányító és a lakáson belüli kábelezés. Vagy őrült havidíjért a vezeték nélküli jeltovábbítás a BOXok felé. Javítsatok ki, ha nem jól gondolom. Ha idáig eljutunk, akkor tényleg csak valamelyik streames TV előfizu (sport miatt mindenképpen kell) és csak a net szolgáltatótól. Az említett hibákon kívül a PR minőséggel nincs bajom ezért bízom benne, hogy minél később ér ide a fejlesztés. Szintén legalja.
-
Runnerboy88
csendes tag
Ahol optikai hálózat van azt fogják hamarabb beolvasztani szerintem
-
bnorci71
addikt
Tokaj hegyalján lakunk, itt neki kezdett a PR-Telecom optikázni. Főleg azokon a településeken, ahol korábban már megszerezte az építési engedélyt de még nem vagy nem teljesen építette ki. Érdekesség, hogy a felkerülő optikai kötődobozokon még a PR logója és telefonszáma látható. Megkérdeztem az egyik férfit aki, a kötéseket csinálta az egyik utcában, hogy ""kinek építik?"" Azt mondta, hogy koaxot nem akar átvenni a ONE egyrészt a vegyes szolgáltatási minőség miatt, másrészt mert nehezen integrálhatóak egy nagyvállalati hálózatfelügyeleti rendszerbe a meglévő aktív hálózati elemek. Szerelő szavaival ""eléggé maszek a meglévő rendszer""
Szerintem odébb van, hogy a PR beleolvadjon a One-ba. Inkább arra látok esélyt, hogy ahol sikerül megcsinálni a ONE kívánalmainak megfelelően a hálózatot, ott elindul majd és a PR lesz az infrastruktúra cég. Majd ha mindenhol elfogadható a hálózat, akkor beolvad. Nyilván ilyen szintű információkat nem tudott mondani a szerelő sem.
A tulajdonos már úgyis a 4iG, szóval ha van nyereség az már oda megy.
Nálam tavaly év vége óta MTelekom optika van A PR-el szakítottunk, a TV nézhetetlen volt és a szerelők se tudták megcsinálni. "Ez ilyen, ennyit tud a hálózat" mondták
Azt mondta, hogy koaxot nem akar átvenni a ONE egyrészt a vegyes szolgáltatási minőség miatt, másrészt mert nehezen integrálhatóak egy nagyvállalati hálózatfelügyeleti rendszerbe a meglévő aktív hálózati elemek. Szerelő szavaival ""eléggé maszek a meglévő rendszer""
Na ez jó hír. Anno amikor a Pr megvette az önkormányzattól a települést 20éve akkor ide került a településre a fejállomás is illetve új koaxot húztak mindenhová. Aztán vagy 2-3 éve a fejállomást átköltöztették szomszéd településre ott lett optika is itt meg semmi. Valami pályázati pénzt gondolnék a dolog mögött mert itt megvolt az épület normális ügyfélszolgálattal stb. A szomszéd településen meg egy autokozmetikával közösködnek egy épületbe.
-
Gyula000
csendes tag
Sziasztok!
Lehet tudni esetleg valami új infót,hogy mikor olvad be teljesen a PR TELECOM?Tokaj hegyalján lakunk, itt neki kezdett a PR-Telecom optikázni. Főleg azokon a településeken, ahol korábban már megszerezte az építési engedélyt de még nem vagy nem teljesen építette ki. Érdekesség, hogy a felkerülő optikai kötődobozokon még a PR logója és telefonszáma látható. Megkérdeztem az egyik férfit aki, a kötéseket csinálta az egyik utcában, hogy ""kinek építik?"" Azt mondta, hogy koaxot nem akar átvenni a ONE egyrészt a vegyes szolgáltatási minőség miatt, másrészt mert nehezen integrálhatóak egy nagyvállalati hálózatfelügyeleti rendszerbe a meglévő aktív hálózati elemek. Szerelő szavaival ""eléggé maszek a meglévő rendszer""
Szerintem odébb van, hogy a PR beleolvadjon a One-ba. Inkább arra látok esélyt, hogy ahol sikerül megcsinálni a ONE kívánalmainak megfelelően a hálózatot, ott elindul majd és a PR lesz az infrastruktúra cég. Majd ha mindenhol elfogadható a hálózat, akkor beolvad. Nyilván ilyen szintű információkat nem tudott mondani a szerelő sem.
A tulajdonos már úgyis a 4iG, szóval ha van nyereség az már oda megy.
Nálam tavaly év vége óta MTelekom optika van A PR-el szakítottunk, a TV nézhetetlen volt és a szerelők se tudták megcsinálni. "Ez ilyen, ennyit tud a hálózat" mondták
-
Matrox1995
tag
Azért a szolgáltatás minőségén látszik,hogy elkezdődött a One-ra hangolás….
Ez miben nyilvánul meg?
Azt tudom TV esetén, hogy azok a csatornák, amik az év elején kerültek be, onnan vannak átvéve, és valami köpedelem az összesnek a minősége. -
Runnerboy88
csendes tag
Azért a szolgáltatás minőségén látszik,hogy elkezdődött a One-ra hangolás….
-
garga pista
addikt
Szia!
[kép]
1 éve vagyok náluk, ahogy a tré megszüntette a sat szolgáltatást.
Még annyi infó, hogy a szolgáltató által többször több típusra cserélt ci modulok között is nagy volt a szórás. Különböző mértékben és ideig tartott a csváltás után a kockásodás. Cseréltek kártyát is, jelenség ua. Viszont így, hogy visszagondolok, ha nem volt benne modul, a csatornaváltásnál nem jelentkezett a kockásodás. Az árnyalat változás mindig is meg volt.Elég fura ez, amit küldtél elég új típus pedig (támogatja a Contego-t).
Esetleg ha érdekel, van fölösben 2 modulom, elküldhetem tesztelni, egy Neotion és egy Powercam Pro (ez professzionális, fejállomásokba szánt, ha ezzel se megy akkor a szolgáltató sara tuti
) -
dm1970
aktív tag
Szerintem nincs, egyik lineáris tv csatorna se jön HDR-ben (sem itt, sem másik szolgáltatónál). Jellemzően 4K csatornák szoktak HDR-ben lennni. Ez amúgy inkább központi hiba lehet, mert a One-os topikba ha beleolvasol ott is van aki panaszkodik rá. Majd ránézek vmikor az exDigis optikán mi a helyzet, mert ott még modul se kell, a legtöbb csatorna kódolatlan (csak már lineáris tv-t van h hetekig nem is nézek
).
Milyen a CI modulod pontos típusa (márka+típus). Annyi realitás van benne, hogy a régi modulok a nagyobb bitrátával nem tudtak megbirkózni (kevés proci teljesítmény), de ha eddig ment, akkor nem hinném, h a PR bitrátát emelt
Esetleg egy hosszabb áramtalanítását csinálj, úgy h a modult kihúzod a tv-ből is.Szia!
[kép]
1 éve vagyok náluk, ahogy a tré megszüntette a sat szolgáltatást.
Még annyi infó, hogy a szolgáltató által többször több típusra cserélt ci modulok között is nagy volt a szórás. Különböző mértékben és ideig tartott a csváltás után a kockásodás. Cseréltek kártyát is, jelenség ua. Viszont így, hogy visszagondolok, ha nem volt benne modul, a csatornaváltásnál nem jelentkezett a kockásodás. Az árnyalat változás mindig is meg volt. -
garga pista
addikt
Ezért írtam, h nem valószínű az a hiba forrása, mert magától nem javul meg.
Van realitása annak h a CI modul okozza, de most nem az főleg h másik szolgáltatónál is ugyanezeket a hibákat írták. -
bnorci71
addikt
Szerintem nincs, egyik lineáris tv csatorna se jön HDR-ben (sem itt, sem másik szolgáltatónál). Jellemzően 4K csatornák szoktak HDR-ben lennni. Ez amúgy inkább központi hiba lehet, mert a One-os topikba ha beleolvasol ott is van aki panaszkodik rá. Majd ránézek vmikor az exDigis optikán mi a helyzet, mert ott még modul se kell, a legtöbb csatorna kódolatlan (csak már lineáris tv-t van h hetekig nem is nézek
).
Milyen a CI modulod pontos típusa (márka+típus). Annyi realitás van benne, hogy a régi modulok a nagyobb bitrátával nem tudtak megbirkózni (kevés proci teljesítmény), de ha eddig ment, akkor nem hinném, h a PR bitrátát emelt
Esetleg egy hosszabb áramtalanítását csinálj, úgy h a modult kihúzod a tv-ből is.de ha CI modul lenne a gond akkor nálam mitől javult meg magától?
Én is szarakodtam vele az elején CI modult cserélgettem újat vettem, aztán elengedtem a dolgot mert ezt a szolgáltatón keresztülverni ,hogy nálam szar náluk jó úgy is az lett volna a Tv a szar. -
garga pista
addikt
Szia!
Direkt leültem a párom mellé (nem röhögni) a Ridikült nézni, sajnos nálam még mindig előjön. F1-nél én nem tapasztalam, inkább focinál. Az AI felé is elindultam. A váltásnál előforduló kockásodásra, hang csúszásra a régi CI+ modulra tippel. A csak a közszolgálati csatornáknál szerinte HLG formátumba sugároznak, s a HDR kódolással lehet gond. A megpróbálok rendelni egy újabb modult, s ha nincs változás visszaküldöm. A HLG tippnek meg megpróbálok utána járni, hogy van-e benne realitás. Csak nem tudom hol érdemes? A TCL topicban biztos, hátha Vhiktornak lesz valami ötlete.Szerintem nincs, egyik lineáris tv csatorna se jön HDR-ben (sem itt, sem másik szolgáltatónál). Jellemzően 4K csatornák szoktak HDR-ben lennni. Ez amúgy inkább központi hiba lehet, mert a One-os topikba ha beleolvasol ott is van aki panaszkodik rá. Majd ránézek vmikor az exDigis optikán mi a helyzet, mert ott még modul se kell, a legtöbb csatorna kódolatlan (csak már lineáris tv-t van h hetekig nem is nézek
).
Esetleg egy hosszabb áramtalanítását csinálj, úgy h a modult kihúzod a tv-ből is. -
dm1970
aktív tag
Szia!
Direkt leültem a párom mellé (nem röhögni) a Ridikült nézni, sajnos nálam még mindig előjön. F1-nél én nem tapasztalam, inkább focinál. Az AI felé is elindultam. A váltásnál előforduló kockásodásra, hang csúszásra a régi CI+ modulra tippel. A csak a közszolgálati csatornáknál szerinte HLG formátumba sugároznak, s a HDR kódolással lehet gond. A megpróbálok rendelni egy újabb modult, s ha nincs változás visszaküldöm. A HLG tippnek meg megpróbálok utána járni, hogy van-e benne realitás. Csak nem tudom hol érdemes? A TCL topicban biztos, hátha Vhiktornak lesz valami ötlete. -
bnorci71
addikt
Köszi!
Ez meg volt, szerintem veled is kommunikáltam ezzel kapcsolatban. Nálam nem csak az m4 ilyen, az összes m és duna csatorna. Két opcióm van. Vagy box a TCL elé, s a másik marad kártyás, mert annál nincs ilyen gond (10+ LG). Vagy átváltok 1 TV-s előfizura és a TCL-n megpróbálom a sweet TV-t. Pont aláírtam a hűséget, mikor végre elkezdett a tré tovább haladni az optikával, így a felmondás nem opció.nálam M4Sport eltűnt ez a jelenség, fogalmam nincs mitől F1-t nézek csak és idén nem láttam ezt az árnyalatváltást.
-
dm1970
aktív tag
Itt találsz egy kis összefoglalót
én a szolgáltatók felé kiadott jel hibára gondolok mert t-home esetén is volt ilyen hiba említve a TCL topikban.
Idén F1 alatt még nem láttam ezt a hibát nem tudom mitől szűnt meg.Köszi!
Ez meg volt, szerintem veled is kommunikáltam ezzel kapcsolatban. Nálam nem csak az m4 ilyen, az összes m és duna csatorna. Két opcióm van. Vagy box a TCL elé, s a másik marad kártyás, mert annál nincs ilyen gond (10+ LG). Vagy átváltok 1 TV-s előfizura és a TCL-n megpróbálom a sweet TV-t. Pont aláírtam a hűséget, mikor végre elkezdett a tré tovább haladni az optikával, így a felmondás nem opció. -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Más miatt keveredtem ide, s eszembe jutott, hogy rákeresek egy régebbi problémámra. Valamikor a TCL TV topikban felvetettem a hibát, itt is volt róla szó, de valahogy nem jöttem rá mi lett a vége.
"Röviden". KOAX, CAM modul TV-ben. Viszonylag sűrű, drasztikusnak mondható áranyalat változások, amik csak a birodalmi csatornákon jelentkeznek. Hangcsúszás, szinte mindenhol, amit általában megold egy-két oda-vissza kapcsolás 2 csatorna között, csatornaváltásoknál gyakran előforduló különböző mértékű, idejű pixelesedés. FW frissítés még rontott rajta. A szolgáltató többször is cserélt CAM modult és kártyát is, emlékeim szerint több típussal is próbálkoztak. Ha jól emlékszem (majd meg nézem) a bejövő KOAX szét van választva egy TV és egy HGW ágra, majd a TV ág kétfelé a TV-khez. Van valami ötletetek, mi okozhatja a problémát?S ami miatt idekeveredtem,képbe került a CAM helyett BOX, mi a vélemény a PR boxairól?
K dm
Itt találsz egy kis összefoglalót
én a szolgáltatók felé kiadott jel hibára gondolok mert t-home esetén is volt ilyen hiba említve a TCL topikban.
Idén F1 alatt még nem láttam ezt a hibát nem tudom mitől szűnt meg. -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Más miatt keveredtem ide, s eszembe jutott, hogy rákeresek egy régebbi problémámra. Valamikor a TCL TV topikban felvetettem a hibát, itt is volt róla szó, de valahogy nem jöttem rá mi lett a vége.
"Röviden". KOAX, CAM modul TV-ben. Viszonylag sűrű, drasztikusnak mondható áranyalat változások, amik csak a birodalmi csatornákon jelentkeznek. Hangcsúszás, szinte mindenhol, amit általában megold egy-két oda-vissza kapcsolás 2 csatorna között, csatornaváltásoknál gyakran előforduló különböző mértékű, idejű pixelesedés. FW frissítés még rontott rajta. A szolgáltató többször is cserélt CAM modult és kártyát is, emlékeim szerint több típussal is próbálkoztak. Ha jól emlékszem (majd meg nézem) a bejövő KOAX szét van választva egy TV és egy HGW ágra, majd a TV ág kétfelé a TV-khez. Van valami ötletetek, mi okozhatja a problémát?S ami miatt idekeveredtem,képbe került a CAM helyett BOX, mi a vélemény a PR boxairól?
K dm
-
fery02
addikt
Amennyiben a mobil és a vezetékes előfizetés is ugyanazon a One ügyfélszámon van kedvezmény érhető el és havonta kettő helyett egy számlát kell befizetni.
Valami ilyesmire gondoltam én is valahol, hogy kedvezmény miatt is, köszi az infót!
-
kabelmania27
félisten
-
fery02
addikt
De ez miért ennyire fontos?

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming A15 Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude 7420 - 14" FHD, Core i5 1145G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar