Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3874) Frawly válasza qnadam (#3871) üzenetére


Frawly
veterán

A T520-asban nincs NVMe. Abban igazad van, hogy a Wi-Fi-kártya nem egységes, meg egyes modellekben NV GPU is van az alaplapon. Ilyenkor a pakkban minden ott van, legfeljebb nem töltesz le belőle mindent, vagy nem teszel fel mindent. Itt minden össze van gyűjtve, de szépen látszik, hogy többségében 2015-2016-os cucc, úgyhogy érdemesebb az Intel, NV, Synaptics, stb. oldaláról összevadászni ugyanezeket a drivereket, mert hótt ziher, hogy vannak újabbak, min. 2017 év végiek. De szépen látszik a letöltési listában a Windows 7 64 bit kiválasztása után, ott van az Intel HD driver, NV Optimus, Wi-Fi-ból az Ericsson, Sierra, Intel driverek.

A tiéd már Dell, meg újabb XPS. De van pack ehhez is, ki tudod választani, hogy az összeset töltse le, vagy a negyedik lenyíló listában Update Package for Windows 64 bit. De elég önmagában a Dell Update Application-t leszedni, az is letölti a legfrissebb drivereket. Thinkpaden ugyanezt csinálja a Think Vantage.

Egyébként a T520-at, XPS13-akat is viszi a Win10 és a Linux is elég szépen. Linuxnál egyedül az NV driver igényel odafigyelést, ha a kernelben lévő nyílt driverrel valami baj lenne, akkor a zártból utána kell nézni, hogy hányasat kell feltenni (mióta differenciálódott a zárt driver legacy 340-es, 390-es és legújabb 390-akárhányas ágra), az NV GPU generációja szabja meg, melyikhez melyik való. Meg hanyagolni kell lehetőleg az ilyen GNU Free only mániás Debian, Parabola, stb. disztrókat, ahol non-free tárolók engedélyezésével és felvételével kell vergődni. Persze ezek alá is feltehető, csak kezdőknek nem érheti meg a szívást.

Iguángyíkembör figyelmét még arra hívnám fel, hogy a Win7 támogatási ideje másfél év múlva lejár. Már most kezdjen el alternatívát keresni, nehogy beragadjon legacy OS-ben, mint des, guga vagy a gyulás felhasználók! Nem jó az utolsó napig halogatni. Főleg, hogy egy T520-as szintű gépen a Win10 is teljesen jól megy, pláne, ha SSD is van benne. Szerintem már cicyember is Win10-zel tolja a Thinpadjén, és nosztalgikusan gondol vissza azokra az időkre, mikor a Q6600-as konyhai számítógépén száguldozott az XP.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.