Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3501) Vodike válasza FőDudu (#3484) üzenetére


Vodike
tag

Velem nem volt minosegbiztosito a Pleh Csardaban, ellenben enelkul is meg tudtam allapitani, hogy meretes husoknak a szamottevo resze egy zsiradekban tocsogo, vastag panir. A etelt es az ubisalit is ugy fogta meg kezzel a csoka, hogy elotte penzezett, majd beletorolte egy mar-mar fekete torolkozobe a kezet, amivel a homlokat is torolgette. Undorito volt, de egyetek csak ott, ha ez bejon.

Emlitetted Ana-t, nala eddig ketszer voltunk Kobaridban mind2 ettermeben (Hisa Franko, Hisa Polonka). Szenzacios a csaj, kar hogy nincs Szloveniaban michelin csillag, mert mar kapott volna. Mind a ketszer a 12 fogasos menujet valasztottuk, a Polonkaban csak sor es sorkorcsolyak, hihetetlen alazattal banik es beszel az alapanyagokrol es egy utazas a menut vegig enni.

exTiga

(#3502) ncc1701 válasza Vodike (#3501) üzenetére


ncc1701
veterán

Van vagy 300 vendéglátós üffelünk. És őszintén szólva, ilyen szempontok alapján még a mislejn csillagosokban sem eszek szivesen.

(#3503) Grillo válasza Frawly (#3499) üzenetére


Grillo
senior tag

Nemtom, mert anno az újságos időkben is csak futólag súroltuk egymást, meg most sem egymásnak meséltük az éltünket.
Láthatóan minden ok vele.

(#3504) FőDudu válasza Vodike (#3501) üzenetére


FőDudu
addikt

Fura. A husokat csipesszel szedte es rakta a merlegen betarazott tanyerra, a porkoltet merokanallal, a rantott gombat muanyag tanyerral meritette, sultkrumplit ugyanugy. Kozben koordinalta a keze ala dolgozokat akik sutottek a friss dolgokat a hatterben.

Minden esetre megnezzuk, nyugi bele ha gaz a hely a nejem nem fogja engedni, hogy a gyerekkel ott egyunk.
Nekem engedne, mert mindent kibirok - gyerek viszont meg nem talalkozott mindenfele fertozessel mint en.

Tuneziaban is en voltam aki minden utcai arust vegig evett - es kb en voltam az egyetlen aki nem fosott a szallodaban a teljes turnus alatt.

Voltam mar szalmonellas - azt nem kivanom senkinek.

Majd odafigyelunk ahogy az elottunk levoket kiszolgalja es max adjuk a sznob kocsogot aki meggondolta magat :)

FőDudu

(#3505) FőDudu válasza ncc1701 (#3502) üzenetére


FőDudu
addikt

Lattam mar nagynevu sefet well done steaket a mikroban elkesziteni.
Sima rare steak-re kis mikrozas es mindjart well done lesz.

100-200 fore nem egyenkent keszitik a steak-et - siman megsutik kombi sutoben egyben, feldaraboljak a majdnem keszre sutott hust, esetleg kicsit rapirit serpenyoben vagy grillen, megy a vendeg ele.

No en innentol olyan helyen nem eszek steaket ahol nem latom hogyan sul.
Meg nekem eleve ne legyen rozsaszin a belseje, szoval elbol well done kerem.
Nem erdekel a sef lelki vilaga - en eszem meg ahogyan en szeretem.

Ugyanez a spagetti/makaroni tekergetes. Az elso, hogy osszevagom aprora es szepen villaval megeszem.
Nem fogom tekergetni - azt meghagyom a hozzaertoknek.

FőDudu

(#3506) Jahno


Jahno
őstag

Jajj, póker. Majdnem elfelejtettem. Ismerősök azt mondják, hogy Pokerstars az jó, cashgame/zoom az kcisinál és csak veszteni lehet, de 1-2 dollárokkal érdemes játszódni, versenyek viszont jók. Játékmenetben is és van nyerési esély. Általában 10 dollárokkal szoktak nekimenni a hétnek/hónapnak aztán valami lesz. Ha jól jegyeztem meg, mert öntötték rám az infót :-D A lényeg, hogy ide érdemes menni nézelődni.

(#3507) eattila


eattila
csendes tag

Fotós topic: ma amíg apámnak szülianpja alkalmából grilleztem, sikerült fotóznom is végre :)

Az első 3 az jupiter 37a makró gyűrűvel:

50mm:

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#3508) Phülöp válasza FőDudu (#3505) üzenetére


Phülöp
addikt

steak-et én nem is eszek, csak sült húst

spagettit meg eleve eltörve főzöm

leszarom, mit gondolnak a gourmandok

én se szólok oda senkinek, aki szóda nélkül issza a fröccsöt

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3509) Gabibácsi válasza Phülöp (#3508) üzenetére


Gabibácsi
tag

Spagettit én is eltöröm.
A fröccsöt meg bor nélkül iszom :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3510) Frawly válasza Grillo (#3503) üzenetére


Frawly
veterán

Csak furcsa, hogy embereket ennyire érdekli valami, erre egyik napról a másikra otthagyják az egész online jelenlétet, mintha elpárologtak volna. Azt még tudtam róla, hogy esküvőkön fotózik, már régen is csinálta, volt ilyen galériaoldala referenciamunkákkal.

(#3511) qnadam válasza Frawly (#3510) üzenetére


qnadam
veterán

fotóz ő mindenfélét, meg oktat is. a dvd nagyjából kikopott, pedig sok film authoringját csinálta meg :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3512) BobaHWSW válasza eattila (#3507) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Kiraly sorozat!

Masodikon kifejezetten frankon jon ki a hatulrol vilagitottsag.

(#3513) Frawly válasza qnadam (#3511) üzenetére


Frawly
veterán

Lehet. Nem ismerem a tagot, de anno sok topikját követtem. Aztán az aláírásában láttam ezt az esküvői fotózást. Attól fotózhat mást is.

(#3514) qnadam válasza Frawly (#3513) üzenetére


qnadam
veterán

én viszont ismerem, azért írtam :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3515) qnadam


qnadam
veterán

a mi a kő pedig jó hely, holnap pedig megpróbáljuk a kővirágot is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3516) Jahno válasza qnadam (#3511) üzenetére


Jahno
őstag

Rstudi érdeklődött Nála oktatásilag, de aztán enm tudo mi volt. Amúgy meg olyan peciális megfejtési lettek volna, amitől szerintem ppéter is kiszaladt a világból és inkább ne :-D

(#3517) Jahno válasza qnadam (#3515) üzenetére


Jahno
őstag

Szerdára ütemeztük az egészben sült valamit, ami remélem nem fogy majd el a készletről.

(#3518) Frawly


Frawly
veterán

Utóbbi időben észrevettem a YT-on, hogy sok amerikai dokumentumfilm ismétli önmagát. Kb. a közepénél mintha elkezdenék visszafelé újra játszani. Pl. ez a videó ilyen (1:10:32-ig tart), de nem az első, amibe beleszaladok. Feszegetik a témát a reddit-en is, de nincs rá megfejtés, hogy mitől lehet, a videó hosszának növelésére tippelnek ott, hogy hosszabb videó alatt több reklám jelenjen meg, és több bevétel legyen utána. Baromi idegesítő mindenesetre.

(#3519) Frawly válasza Frawly (#3518) üzenetére


Frawly
veterán

Egy megint más reddit szálban arra gyanakodnak, hogy pénzelési okból el kell érnie a videónak egy minimum hosszt, ezért duplázza meg a feltöltő, de egy 1 óránál is hosszabb dokumentumfilm nem hinném, hogy rászorul erre.

(#3520) ncc1701 válasza FőDudu (#3505) üzenetére


ncc1701
veterán

Well done kb mindenhol meg tudják csinálni, én gyakorlatilag nyersen szeretem. Azt viszont q sok helyen elb@sszák. Általában kihozzák mediumként. Iguanában plö jó a steak. Meg vhol szentendrén is ettem már világbajnok jót, a hely neve már nem ugrik be, asszony nézi ki ezeket.

(#3521) eattila válasza BobaHWSW (#3512) üzenetére


eattila
csendes tag

Köszi!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#3522) FőDudu válasza Phülöp (#3508) üzenetére


FőDudu
addikt

Tudod mi a fura? Az emberek tanulnak. Lattak, hogy vagdosom a spagettit - most a nagyon gurmekat kiveve (meg a szuletett olaszokat) kb mindenki ugy eszi. Mert praktikus, nem zabalod le a ruhadat a csopogo szosszal, stb...

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#3523) FőDudu válasza ncc1701 (#3520) üzenetére


FőDudu
addikt

A nyers hus veszelyes :)
Legyen az hal/vad/marha/sertes.

Asszony kapott mar fosast a hal carpaccio-tol. Sertes ugye borsokas lehet es a tobbi.

Kell a normalis hokezeles - vagy megfelelo alapanyag (lasd szusihoz valo friss hal).
Marhanal ritka az 1-2 napos hus (en pl ettem mar olyat amit elozo nap vagtak es kurvajo volt) - foleg ha meg erlelik is a steaket.

FőDudu

(#3524) ncc1701 válasza FőDudu (#3523) üzenetére


ncc1701
veterán

Ha az állat nem volt beteg, akkor gyakorlatilag nem lesz bajod a nyers hústól. A széleit persze kicsit meg kell kezelni, mert ott érintkezett a külvilággal.
Nyers csirkét, főleg desznyót meg egyen aki akar. Az nem jön be. :)

(#3525) Phülöp válasza ncc1701 (#3524) üzenetére


Phülöp
addikt

jah, csak éppen nincs felcímkézve a pultban, hogy beteg volt-e

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3526) Jahno válasza FőDudu (#3522) üzenetére


Jahno
őstag

Én bámivel le tudom zabálni magam, de spagettit nem vágom össze.

(#3527) Jahno válasza Phülöp (#3525) üzenetére


Jahno
őstag

Idehaza ezek amúgy sem gyakoriak.

(#3528) ncc1701 válasza Phülöp (#3525) üzenetére


ncc1701
veterán

Az nagyon messzire vezet, ha senkiben sem bízhatsz. Ilyen alapon gondolom csak olyan kaját eszel, amit saját magad termeltél. :)

(#3529) Phülöp válasza ncc1701 (#3528) üzenetére


Phülöp
addikt

Nem ezt írtam.
És rám nem vonatkoznak a fentiek, mert se nyers, se ahhoz közeli állapotban nem eszem meg a húst.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3530) Samott válasza Phülöp (#3529) üzenetére


Samott
addikt

Detto, nem eszek nyers dolgokat. A hokezeles egy csomo problemat megold, erre mar az osemberek is rajottek. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#3531) BobaHWSW válasza Phülöp (#3529) üzenetére


BobaHWSW
újonc

(#3532) ncc1701 válasza Phülöp (#3529) üzenetére


ncc1701
veterán

Tehát akkor megegyezhetünk abban, hogy ilyesmitől nem kell félni? Lásd még a fertőzött palackos vizet. :)

Akkor amúgy tatárt sem eszel? Pedig jó is az. :)

[ Szerkesztve ]

(#3533) Phülöp válasza BobaHWSW (#3531) üzenetére


Phülöp
addikt

" it's chicken not salmon"

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3534) Phülöp válasza ncc1701 (#3532) üzenetére


Phülöp
addikt

a nyers hús lehet veszélyes, ha az állat beteg volt, de

- általában a hentespultra kerülő hús nem beteg állatokból származik (ÁNTSZ meg anyámkínja)

- nem eszek nyers húst (tartárt sem)

a fenti két tétel elég jó biztonsággal kizárja, hogy nem fogom ilyesmi veszélynek kitenni magam

ha te eszel nyers/nyersközeli húst, akkor az első tétel hibaszázaléka téged érint, míg engem nem

fokozhatjuk, de felesleges

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3535) ncc1701 válasza Phülöp (#3534) üzenetére


ncc1701
veterán

De ásványvizet csak iszol? Mert az is volt fertőzött mostanában. Meg rákkeltő anyagot tartalmazó szívgyógszer. :)

(#3536) Samott válasza Phülöp (#3534) üzenetére


Samott
addikt

"általában a hentespultra kerülő hús nem beteg állatokból származik (ÁNTSZ meg anyámkínja)"

A tescoban/auchanban/sparban meg a tobbi nagy cegnel, ahol erre eloirasok vannak es be is tartatjak oket. A sarki hentesnel ahol szamla sincs ebben csak remenykedhetsz. Rendszeresen zarnak be fekete vagohidakat, raknak fel videokat milyen korulmenyek kozt dolgozzak fel a hust ami a pultra kerul.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#3537) Jahno válasza Samott (#3536) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadásul az egyszeri otthoni fotelrokker pont a tuti sarki hentesre szokott esküdözni a multi ellen :-D

(#3538) Jahno válasza ncc1701 (#3535) üzenetére


Jahno
őstag

Kérdés melyik milyen gyorsan heverhető ki, vagy esetleg lappang X évig, oszt egyszer csak feldőlsz.

(#3539) BobaHWSW válasza Phülöp (#3533) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Chickenella.

(#3540) Phülöp válasza ncc1701 (#3535) üzenetére


Phülöp
addikt

Igazából csak ásványvizet iszok, és ennek az az oka, hogy itt nálunk vidéken tisztított tengervíz folyik a csapból. A sok vegyszer miatt számomra ihatatlan, még ha a mindenféle belekevert kemikáliák a határérték alatt vannak is. Ráadásul 2csöves rendszer van: a konyhába direkt érkezik a víz, a fürdőszobákba pedig oly módon, hogy először egy, a tetőn lévő tartályba érkezik a víz, onnan kis gravitációs rásegítéssel jön le, hogy legalább a nyomás illúziója meglegyen. A fenti tartályok némelyike egy sima plasztik vályú tetővel, amit vagy levitt a vihar, vagy nem, és ha igen, akkor vagy belepetéztek a szúnyogok, vagy nem.

Egy ismerősöm mesélte pár éve, hogy nagyon büdös volt náluk a víz, már nem volt kellemes a zuhany se. Lakótársa azt mondta, hogy nincs semmi gond, ő azzal a vízzel mos fogat, semmit nem érez. Kihívtak aztán egy vizesembert, aki végül ellenőrizte a tartályt. A tetőt levitte a vihar, valami galamb meg belefulladt a vízbe. A tollcsomók ott úsztak a vízben, a csontváz is megvolt nagyjából egyben, a hasznos részek viszont belediffundálódtak a vízbe. Mindezt nyáron, olyankor kellemes a hőmérséklet (mi általában le is tekerjük a bojlert, a nagyjából 35-40 fokos víz elég a fürdéshez/hajmosáshoz.)

Szóval igen, iszok ásványvizet, de nem mindig ugyanazt. Egy-egy pakkot szoktam venni alkalmakként, 5-6 különböző fajta víz megy forgóban. Ha van is valami gebasz a palackos vízzel, még nem tűnt fel, talán épp amiatt, hogy állandóan cserélgetem.

(#3536) Samott: az itteni sarki hentesekben nem bízom, egyszer vettem az egyiknél májat a rizottóhoz, soha többet. Kivétel az arab hentes, náluk vallási indokból kicsit más a higiénia.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3541) Jahno válasza Phülöp (#3540) üzenetére


Jahno
őstag

Lassú tűzön főtt galambleves, mi baj lehet?

(#3542) FőDudu válasza Jahno (#3541) üzenetére


FőDudu
addikt

hetekig szuvidalva? Mi baj lehet?

FőDudu

(#3543) FőDudu válasza ncc1701 (#3535) üzenetére


FőDudu
addikt

Ja. A horvatot be is jelentettek (Jana), Lorinceket meg jol eltitkoltak (Vivienviz kft.).
Vajon melyikbol isznak tobbet a magyarok?

FőDudu

(#3544) Phülöp válasza FőDudu (#3543) üzenetére


Phülöp
addikt

Természetesen az olcsóbbikból

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3545) ncc1701 válasza Jahno (#3537) üzenetére


ncc1701
veterán

Ki mire esküszik, én piacról veszem, blokkot is ad. Ha ez számít valamit. :) A vicc az, h van kb 10 hentes, ennél az egynél áll a sor, fene tudja, miért.

Viszont ami érdekes az az, hogy a macsek néha megeszi a nyers csirkemellet, néha mkeg nem. Ez elgondolkodtató.

[ Szerkesztve ]

(#3546) Jahno válasza ncc1701 (#3545) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet néha unja. Vagy nem. Pénteken én is mondtam, hogy iszom egy sört. Máskor meg is szoktam inni, ez viszont kivitelezás közben fröccsé vált.

(#3547) JonesC


JonesC
csendes tag

Az auchanos csirkemell faszán zöldül két nap alatt a sima hűtőben.

(#3548) ncc1701 válasza Jahno (#3546) üzenetére


ncc1701
veterán

Ja, ez az optimista hozzáállás. :)

(#3549) FőDudu válasza ncc1701 (#3545) üzenetére


FőDudu
addikt

Macskak rohadt valogatosak.
Tonhalas macskatapot meg veletlenul se eszik meg - 2 tacsko meg zabalja.

Pedig azok sem olcso tapon elnek.

Macskaknak csak es kizarolag a nedves kaja izlik (az a nyalkas/trutyis macskakaja).
Abbol mindegy milyen, zabaljak. Csak vagy fem dobozban van, vagy alu konnzervben, vagy alu zacskoban. 10x annyi szemet van vele mint egy zsakos macskatappal. Pedig kifejezetten ivartalanitott macskaknak valo tap.
10kg valami 45 euro.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#3550) Phülöp válasza FőDudu (#3549) üzenetére


Phülöp
addikt

ez így van, rohadt válogatósak

van, hogy egyik nap még kedvence valamelyik trutyis kaja, bevásárolok belőle, aztán sose többet rá se néz

de van, hogy egyik nap finnyásan elfordul a kajától, egész nap sztrájkol, pár nap múlva meg az a kedvence

az egyik macskánk a kishalat tolja ezerrel, a másik csak hébe-hóba kóstolja - cserébe ő szereti a főtt rizs meg a borsófőzeléket

előfőzött csirkét bezzeg megeszi mind a kettő, de attól meg fosnak

száraztápból sokáig valami hűdemárkásat ettek (4.40EUR/400g), aztán egyszer hétvégére fogyott el, így kaptak olcsó (1.99EUR/700g) LIDL-s macskatápot, azóta a másikra nincs igény

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.