Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3851) Jahno válasza Phülöp (#3850) üzenetére


Jahno
őstag

Ha a géphez Win10 az alapértelmezett, mert új a vas akkor nyilván nehezebb a történet. Visszafelé csak nem kellene támogatni, de ez megint hosszabb történet, hogy régi OS miért nem mindig megy rendesen újabb vason. Amúgy mi a kérdés? OS-t csak ki kell választani, ha weboldal döntené el helyetted akkor meg az lenne a baj. És ott vannak még a Linuxosok is.

(#3852) Phülöp válasza Jahno (#3851) üzenetére


Phülöp
addikt

jánoskérem, légyszíves szakadj már le erről a win 10-ről, legalább 3x írtam, hogy windows 7
mindig is az volt
akkor is, amikor megjelent, akkor is, amikor megvettem, és azóta is évek óta

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3853) Jahno válasza Phülöp (#3852) üzenetére


Jahno
őstag

Én innen vettem a Win10-et:

"ez win 10-hez való, és oprendszer alapján akarja nekem felajánlani a drivereket"

(#3854) Phülöp válasza Frawly (#3849) üzenetére


Phülöp
addikt

pár éve kerestem, akkor nagyon nem leltem (hwsw-n is rinyáltam miatta)
sárga eszköz nekem se nagyon volt win7 telepítés után, mert a kártyaolvasó például meg se jelent a listában - ha cicis nem akart volna kártyáról másolgatni, észre se vettem volna, hogy van kártyaolvasó
touchpad beállítása nem nagyon hat meg, csak útban van a pöcökegérrel együtt
úgy vagyok a laptoppal, mint az androidos telefonnal, nyűg, meg utálom, de valami kell

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3855) Phülöp válasza Jahno (#3853) üzenetére


Phülöp
addikt

igen, mert azt linkelted, és az nem jó

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3856) FőDudu válasza -NoVa- (#3816) üzenetére


FőDudu
addikt

Lehet ez az uj nemzeti ragcsalomentesitesi strategia.Megvarjak mig a halalba szopatott tulajok megfogjak a patkanyt, aztan kap1-2 hasznalhatatlan patkany csapdat es hello.

Patkanyok szama erosen csokken, problema megoldva, statisztika fasza, dolgozni meg nem kell. :)

Ner kompatibilis dijbeszedo vallalat majd intezi a penzugyeket okosan.

FőDudu

(#3857) Jahno válasza Phülöp (#3855) üzenetére


Jahno
őstag

Hátőőőő, nekem ez van, multidunkciós, de akkor nyomd meg a menüt is, amit emlegettem odafent. Hátha az intelligens gomb bekavart:

Lenovo System Update
for Microsoft Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10

(#3858) sutszi válasza Phülöp (#3855) üzenetére


sutszi
veterán

Történetesen már évek óta Thinkpadeket hajtok és a cégben is sikerült ezeket bevezetni a jó tapasztalatok miatt... T420-am van most saját gépnek. Alapvetően a Lenovonak( anno IBM) a System Update nevű programját kell leszedned. Ez feldob "mindent"* ami az aktuális Windows verziónak kell.

Volt rá példa néha, hogy 1-2 dolog kimarad, de alapvetően mindent megcsinál BIOS-tól az utolsó kártyáig.

Az én T420-am az kb az mint a te T520-ad csak a 14-es kijelzővel...emléletben. Valójában T420 típuson belül is van 3 féle kijelzőpanel, meg 3 féle hálókártya...meg a jóég tudja mi.

Itt kiválasztod az OS-t és látod a vonatkozó drivereket. Én ajánlom a System Update-el kezdeni aztán ha kimarad valami akkor kézzel feltenni.... Win7-el szerencséd van mert azzal adták ezeket a gépeket, és mindenhez lesz driver. Én Win10-el hajtom az is simán megy, de itt már többet kellett kézzel hozzátenni...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#3859) FőDudu válasza Phülöp (#3855) üzenetére


FőDudu
addikt

Amit Jahno linkelt az W7-w10 verziohoz valo univerzalis installer.

Itt van angolul.
https://pcsupport.lenovo.com/si/en/downloads/ds012808

Ez a gep adatai alapjan megkeresi az elerheto drivereket es alkalmazasokat, majd ha engeded akkor telepiti is oket.

Kartyaolvaso/sata emulacio/stb a biosban letilthato - lehet azert nem lattad a letezo kartyaolvasot.
Nekem peldaul a kartyaolvaso egy expresscard slotban ul - igy a gep gyakorlatilag rendelkezik egy gyari kartyaolvasoval amit egy csavar kivetele utan ki lehet huzni es megjelenik az addig nem latott expresscard slot.

FőDudu

(#3860) FőDudu válasza Jahno (#3857) üzenetére


FőDudu
addikt

A gyengebbek kedveert: A verzio oszlopban levo kek letoltes ikonra kell kattintani :)

FőDudu

(#3861) Phülöp


Phülöp
addikt

Tündérek vagytok.
Tényleg.
Abbahagytam a hisztit.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3862) FőDudu válasza Phülöp (#3861) üzenetére


FőDudu
addikt

Keves gyarto szedi ilyen jol ossze a dolgokat. Lenovo meg mindig rendben van.

HP-nal a heten vagy 3 gep doglott meg az alabbi szimptomaval: 1803 nagy windows frissites kozben bios frissitesbe kezdett. Az valamit jol osszekutyult az EFI particion (kis 100 megas particio). A gep utana csak diagnosztikai uzemmodban bootol.

Megoldas: diagnosztikai uzemmodban le kell formazni a 100 megas particiot, aztan fixboot fixmbr es a gep folytatja az elkezdett windows frissitest. 5 perc, de addig a gep hasznalhatatlan.

Itt a teljes thread:
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/windows-10-bootrec-fixboot-access-is-denied/747c4180-7ff3-4bc2-b6cc-81e572d546df

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#3863) Jahno válasza FőDudu (#3859) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, meg olyan is akad, hogy a kártyaolvasó addig fizikailag le van kapcsolva, míg valamit bele nem raknak. Gyári OSnél ott van bent a driver, berakod a kártyát, 10 másodperc, közli kész és kb. ennyi. Saját OSnél fel kell tenni, de ahhoz is ott van a pakk, ha modellre szűkítjük akkor kapunk sok exét.

(#3864) Frawly válasza Phülöp (#3846) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor megtanítom neked értelmezni. Tehát a Kínai Népköztársaság Wang Csen Csun tartományban fogja magát a Lenovo főhadiszállásán Ping Pung Kung Fu Peking BSc Oxford MSc Yale PHD beosztott kicikinaiocoé termékmenedszer szép lila ingben és rózsaszín nyakkendőben, és összeállít 2009-ben egy fasza driverpakkot az adott 2009-es Lenovo laptophoz (jó, a T520-as 2012-es, de ne ragadjunk le a részleteknél, most csak sarkítok). Ez működik is pöpecül alap SP0-ás Win7-en, ami frissében jelent meg, Csen Csu főhősünk elégedetten sörözik meló utána kocsmában, hogy letett valamit az asztalra. Egész addig jól működik, míg Redmondban el nem kezd viszketni a valaguk, és 2011-ben kihozzák az SP1-et, mindenféle biztonsági frissítést beleintegrálva, reszelve a driver alrendszeren, WHQL minősítéseken. Persze a Lenovót Csen Csu még 2010-ben otthagyta, már az utódának az utóda sem dolgozik ott, a 2009-es notira már több mint 7 éve nincs támogatás, a driverpakkhoz azóta sem nyúlt senki, az fent porosodik a vállalati webszerveren. Erre jön sok évvel később egy Philip von Iguángyíkemberevics, és jó szájízzel szedi le a sok éves pakkot az 1 gigabites Digi netjével, hogy ő ezt most milyen durván fogja használni, feltűrt ingujjal, nekifutásból, mindenki álljon félre. Csak aztán telepítéskor látja, hogy a kurva régi 0.9-es, meg 1.1-es driverek 2009-ből nem működnek az SP1 utáni frissítéseket is tartalmazó patyolatfriss Win7-en, Win8-10-en meg még amúgy sem, mert már szarrá avultak, a hardverelemek gyártói már 2016-ban kiadták a Win7-ees v9.8-as meg a v15.4-es drivert is hozzá (meg a Win8-as v6.7-est, meg a Win10-es v2.1-est), esetleg 2018-ban a még újabbat, inkább azt kéne összevadászni.

Ugyanis amit ma Win7-ként használsz a gépen, hacsak nem frissítetlen Warez Flashdizájnerev Edition, akkor tulajdonképpen Win7.3-ként fut, mert azóta kijött az SP1, meg ~300 darab SP1 utáni frissítés (ami felfogható SP2-nek), meg egy csomó Win10-ből átemelt funkció és biztonsági frissítés kumulatív havi frissítéscsomagja (amik felfoghatók egyfajta SP3-nak). Már se funkciókban, se biztonságügyileg, se hardverigényben köze nincs az eredeti Win7-hez, még ha a rendszerinformációs ablak továbbra is azt mutatja, hogy ez még mindig Win7. Ez ilyen, az ufók és az amerikai kormány összeesküvéséről van szó a háttérben.

De ugyanez van XP-nél is. Az SP0-ás XP, mikor kijött 2001. novemberben, még ment használható sebességgel P2-es gépeken is 64-128 MB RAM-mal, meg Voodoo kártyával. Nem kezelt Wi-Fi-t, USB2-őt, 128 gigánál nagyobb HDD-ket, driveralrendszer is még más állapotban volt. Na, most próbálj meg egy ilyen gépre SP4-ig és POSReady frissítésekig felfrissített, DirectX 9-es XP-t tenni, kicsi meg fogsz lepődni, hogy 17 év alatt az XP is mennyit változott, szinte már nem is ugyanaz az OS, csak kinézetre, a motorháztető alatt már más, kell neki egy épkézlább C2D, meg 3-4 GB RAM, hogy normálisan használható legyen, ha böngészni és modernebb alkalmazásokat is szeretnél rajta futtatni. Már a modern XP-s driverek is kikötik, hogy csak SP2-3-as XP-re mennek fel, stb.. Azt az XP pakkot, amit sok évvel ezelőtt rittyentettek hozzá, ma ár a hajadra kenheted. Valahogy erről a sok XP huszár is elfeledkezik, mikor az XP alacsony erőforrásigényét dicsérik. Ma már sok régi gépen az XP is egyre vállalhatatlanabbul lassú, ezekbe egyre inkább kell RAM-ot bővíteni, olcsó SSD-t beletenni, vagy lightweight Linuxot tenni rájuk.

(#3865) Jahno válasza Phülöp (#3861) üzenetére


Jahno
őstag

Majd jön a következő, mikor felrakja magát és közli, hogy frissítsd az újabb verzióra és odavisz a frissítésletöltő varázsló oldalára :-D

(#3866) eattila válasza Jahno (#3839) üzenetére


eattila
csendes tag

Jaaaaaa. Ilyet ma én is láttam . El is kapott.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#3867) FőDudu válasza Jahno (#3865) üzenetére


FőDudu
addikt

Az majd a flash player :)
Kozli a weboldal, hogy csak es kizarolag legujabb flash playerrel megy es updateljel vagy viszontlatasra.

FőDudu

(#3868) Phülöp válasza Jahno (#3865) üzenetére


Phülöp
addikt

valamikor a jövő héten lesz esedékes a laptop teljes lepucolása, gogol bordello meg pál utcai fiúk be van tárazva arra az alkalomra
meg testament is a húzósabb pillanatokra

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3869) FőDudu válasza Phülöp (#3868) üzenetére


FőDudu
addikt

2 ev utan a mekemet is ujrahuztam. Nem volt semmi baja, de akartam egy clean install-t.
Bongeszo bokkmarkokat kimentettem, utana le kellett turnom a particiokat, mert ha volt mar OS X rajta akkor csak frissiteni akar. Igy az OS X ujra lett rakva - a bootcamp W10 meg maradt. Parallels ujratelepites utan mukodik is rendesen.

KB fel ora alatt megvolt. Mentes van a regirol, de nem raktam vissza semmit.

Ugyanazon programokat visszarakva a 100GB helyett lett 155GB szabad hely.
Aki azt mondja az OS X nem hizik az hazudik.

Termeszetesen a user mappait elotte uresre toroltem, sot a time machine helyi snapshotjait is letoroltem.
Megis felszabadult 55GB ami nem keves. Es ez nem bongeszo cache meg hasonlo volt.

UI: Cleanmymac es egyeb adware szarokban nem bizom - amit ennyire nyomnak az nalam automatikusan banlistre kerul.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#3870) qnadam válasza Phülöp (#3850) üzenetére


qnadam
veterán

de, ez pont így megy, hogy vagy felteszel valami programot ami körülnéz és intézi a dolgot (az más kérdés, hogy néha tényleg ilyen balfasz módon működnek, hogy teddfelfrissítsdindítsdújrateddfel), vagy service tag alapján kihányja, hogy a konkrét gépben pont mi van (vagy volt amikor eladták), és driverek hozzá.
mondjuk ha a win a hálókártyát pont nem ismeri alapból, az nehezíti az ügyeket, volt már hogy blútúszon megosztott mobilnettel voltam kénytelen az első lépést megtenni, mert az pont ment. szerintem a hálómeghajtót pont ezért adhattam anno :) és persze olyan is van, hogy elvileg működnek ezek a dolgok, gyakorlatban meg annyira nem.
az xps-emhez szerencsére megvan a recovery image, ami tényleg nagyon kényelmes, cserébe ki kell gyakni utána az ofisz harmincnapos demókat, a lati 7260 (ami nem nagyon mai darab) meg simán működött egy szimpla msdn w10 telepítése után, és semmit nem kellett feltenni hozzá.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3871) qnadam válasza Frawly (#3864) üzenetére


qnadam
veterán

nincs driverpakk összerakva előre, még típuson belül is előfordulhat hogy a lan vagy intel vagy broadcom, a wifi qualcomm vagy intel vagy broadcom, a vga vagy nvidia vagy intel vagy intel ÉS nvidia, az ssd meg van sata benne, vagy nvme. lista van service tag alapján, vagy a saját (úgy-ahogy összegányolt) app begyűjti.

nálam most ilyen a lista, ott van a tetején a dell digital delivery app, vagy lehet bányászni lejjebb.

pakk helyett van recovery image, de az nyilván nincs frissítve.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3872) Phülöp válasza qnadam (#3870) üzenetére


Phülöp
addikt

igen, hálókártya drivert is tőled kaptam, telefonnal letöltöttem, arról meg USB-n keresztül ment a laptopra

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3873) zetor2000


zetor2000
senior tag

Itt az volt, hogy az Auchan nem supportálja a szarjajit.
Azaz lehetett menni mindenféle HWID alapján a Googlehoz, hogy ez mi, és hol lehet drivert leszedni hozzá.
A végén találtam egy oldalt, ahol volt egy nagyon hasonló cucchoz driverpakk, de a koma azért csinálta, mert már sokat szívott hasonlókkal. Az megoldotta a Multimédia Vezérló meghajtóprogramját, most épp egy második generációs Core processzor memória vezérlője az... Érdekes.
A többihez akadt driver, igaz, jött a Lenovo-tól, meg a HPtől olyan, ami Intel, csak a megfelelő FIX-et / SW pakkot kellett levadászni fórumokból.
Amúgy általában olyan gépeket használ a szomszédom, ami ilyen "egygombos". Volt nála(m) Dell, meg Lenovo, mind a kettő tisztességes support oldalt nyújt, valami azonosítót meg kellett adni (Dell esetén service tag-et, lenovónál fogalmam sincs, mit), és megmondta, mi lehet a gépben, meg ha akartad, egyben vagy külön le is tölthetted. (Néha van, hogy cserés lesz 1-1 komponens, mert mondjuk jön ACs Wifi, és használni szeretnéd, vagy veszel GSM modult, ha már ott a SIM foglalat, vagy tönkremegy ez-at, és cserélni kell)
A saját E4300hoz meg minden cucc felment a W10 el, asszem. Van annyira régi, hogy ismeri a Windows, de nem kellett sokat szöszölni vele, hogy működjön. Asse mai gép, de működik faintul.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#3874) Frawly válasza qnadam (#3871) üzenetére


Frawly
veterán

A T520-asban nincs NVMe. Abban igazad van, hogy a Wi-Fi-kártya nem egységes, meg egyes modellekben NV GPU is van az alaplapon. Ilyenkor a pakkban minden ott van, legfeljebb nem töltesz le belőle mindent, vagy nem teszel fel mindent. Itt minden össze van gyűjtve, de szépen látszik, hogy többségében 2015-2016-os cucc, úgyhogy érdemesebb az Intel, NV, Synaptics, stb. oldaláról összevadászni ugyanezeket a drivereket, mert hótt ziher, hogy vannak újabbak, min. 2017 év végiek. De szépen látszik a letöltési listában a Windows 7 64 bit kiválasztása után, ott van az Intel HD driver, NV Optimus, Wi-Fi-ból az Ericsson, Sierra, Intel driverek.

A tiéd már Dell, meg újabb XPS. De van pack ehhez is, ki tudod választani, hogy az összeset töltse le, vagy a negyedik lenyíló listában Update Package for Windows 64 bit. De elég önmagában a Dell Update Application-t leszedni, az is letölti a legfrissebb drivereket. Thinkpaden ugyanezt csinálja a Think Vantage.

Egyébként a T520-at, XPS13-akat is viszi a Win10 és a Linux is elég szépen. Linuxnál egyedül az NV driver igényel odafigyelést, ha a kernelben lévő nyílt driverrel valami baj lenne, akkor a zártból utána kell nézni, hogy hányasat kell feltenni (mióta differenciálódott a zárt driver legacy 340-es, 390-es és legújabb 390-akárhányas ágra), az NV GPU generációja szabja meg, melyikhez melyik való. Meg hanyagolni kell lehetőleg az ilyen GNU Free only mániás Debian, Parabola, stb. disztrókat, ahol non-free tárolók engedélyezésével és felvételével kell vergődni. Persze ezek alá is feltehető, csak kezdőknek nem érheti meg a szívást.

Iguángyíkembör figyelmét még arra hívnám fel, hogy a Win7 támogatási ideje másfél év múlva lejár. Már most kezdjen el alternatívát keresni, nehogy beragadjon legacy OS-ben, mint des, guga vagy a gyulás felhasználók! Nem jó az utolsó napig halogatni. Főleg, hogy egy T520-as szintű gépen a Win10 is teljesen jól megy, pláne, ha SSD is van benne. Szerintem már cicyember is Win10-zel tolja a Thinpadjén, és nosztalgikusan gondol vissza azokra az időkre, mikor a Q6600-as konyhai számítógépén száguldozott az XP.

(#3875) ncc1701


ncc1701
veterán

Csupa öröm, egyik szerverben elhalt az egyik ssd 2 órája. Mást terveztem holnapra, de még jobb, mint ha akkor történik, mikor szabizok.

(#3876) zetor2000


zetor2000
senior tag

Fotóstopik / pénteki holdfogyatkozás -> legjobb kép:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#3877) BobaHWSW válasza zetor2000 (#3876) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Tul messze lehetek. Idaig nem er rl a kep.

(#3878) Jahno válasza Frawly (#3874) üzenetére


Jahno
őstag

1.5 év múlv amajd szakít egy lapost egyben Win10-Xel és heló. Bár én a mostanira is azt tennék, MStől cucc megcsinálja penre a telepítőt, Win7 kóddal megy, mi kell még? Mondom annak ellenére, hogy én is 7est használok még idehaza :-D

(#3879) Sipi-


Sipi-
tag

Könyv-faló 10 évesnek való ifjúsági könyvek könyvolvasóra vannak-e valakinek?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#3880) Frawly válasza Jahno (#3878) üzenetére


Frawly
veterán

Így van. Rufus meg a Windows USB/DVD Download Tool is tud pendrive-ra Win10 telepítő iso-t kiírni, maga a telepítő .iso a MS oldaláról ingyen letölthető, nem kell lewarezolni. Csak ki kell választani a nyelvet, és kombinált telepítőt lehet letölteni, amiben a 32 bites, 64 bites Home-Pro változat is benne van.

Mikor telepítéskor kéri a termékkulcsot, meg kell neki adni a Win7-est. Eleve azt a Win10 változatot kell választani telepítéskor, ami a Win7 kulcs kiadásához illeszkedő kiadás. Simán elfogadja a Win7-es termékkulcsot, és ez a lépés jogilag már nem minősül legálisnak, de technikailag semmi akadálya nincs, épp úgy megy zökkenőmentesen, mint az ingyenes frissítési időszakban. A MS-on kívül senki nem fogja tudni bizonyítani, hogy még az ingyenes frissítési időszakban frissített, vagy már utána. A MS-ot nem érdekli, még így is örül, hogy ha valaki Win7-ről vált és nem ragad be egy régi verzióba, amivel a verziók közötti fragmentálást növeli.

Esetleg Thinkpad topikba át kell fáradni, ott a szakik fognak tudni segíteni, hogy mire kell figyelni 20-as generációjú TP-nál Win10 esetén, ott már kitapasztalták mélyebben is, energiagazdálkodás, TP Vantage, dokkoló működése Win10 alatt, stb..

(#3881) Jahno válasza Sipi- (#3879) üzenetére


Jahno
őstag

Kerestem indiánosat, mert az állítólag jó, de helyette találtam és töröltem csomó szemetet a gépről :-D

(#3882) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Nemmuveszkedos, setalos. Kert vegi osvenyrol:

(#3883) Frawly válasza BobaHWSW (#3882) üzenetére


Frawly
veterán

Ezt nyúltam is háttérképnek. Ha még lőnél ilyen nemművészkedős hasonló cumót, nagyon király lenne.

(#3884) BobaHWSW válasza Frawly (#3883) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Oh, igen megtisztelo!:)

https://flic.kr/p/28wB5KL

Itt a flickr link ha erdekel a nagyobb felbontasu verzio meg itt a nevemen a mappa ahol esetleg vannak meg szimpatikus kepek.

(#3885) Phülöp válasza Sipi- (#3879) üzenetére


Phülöp
addikt

Körülnézek.
Elsőre a Sziriusz kapitány meg a Fecskék és Fruskák sorozatot mondanám, azokat kb. 10 évesen toltam vadul. Meg az indiánosokat, főleg Karl May könyveit, de a Nagy Indiánkönyv is lassan érthető lesz neki.
Jo Nesbo is írt gyerekkönyveket, dr. Proktor pukipora is 3 kötet.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3886) Phülöp válasza BobaHWSW (#3882) üzenetére


Phülöp
addikt

Sz.r lehet egy szigeten élni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3887) BobaHWSW válasza Phülöp (#3886) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Nem akarom elkiabalni de lehet lesz egy macskank rendesen...

Valami sarga rozsdabarna.

Borzaszto felenk. Tippeket varok mit lehet vele kezdeni.

Long story short, a macska a szomszed hazhoz jar, szomszed kikoltozik es nem vihetj. A haz tulaja a fekete macsek tulaja is (es ami hazunk tulaja is). Valakinek etetni kell a macskat kulonben utca macska lesz. Kerdeztek van e kedvunk.

Mondtam johogy, de 3 meternel kozelebb akkor se jon ha frissen vagott csirkemell van a kezembem.

Hangosan veszek levegot es mar nem latjuk 2 napig.

5letek? Allitolag a macska jofej es aranyos csak felenk.

[ Szerkesztve ]

(#3888) FőDudu válasza BobaHWSW (#3887) üzenetére


FőDudu
addikt

Csirkemell?
A macskak a halert orulnek meg.

FőDudu

(#3889) eattila


eattila
csendes tag

Még tegnapról:

Szintén tokina 28-70 SD AF Macro

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#3890) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Nagyon jó az allianze, az éves 85000 -es kötelezőjüket újrakötöm 30-ért a vectrára. Közben a lakóhelyem változott, semmi más.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3891) Phülöp válasza BobaHWSW (#3887) üzenetére


Phülöp
addikt

A fekete macska is tud segíteni, ha kéznél van. Játsszatok vele meg etessétek kézből, meg simogassátok, amikor a kis vörös is jelen van, és ha látja, hogy annak semmi baja nem lesz ettől, sőt jobban érzi magát, akkor TALÁN hamarabb áttöritek a bizalmatlanság falát.
Türelem a titka, nem szabad erőltetni, mert az erősen visszaveti a folyamatot.
És persze hal, annak nehéz ellenállni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#3892) BobaHWSW válasza Phülöp (#3891) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Koszi mindkettotoknek a tippet!

Probalkozok hallal ez a fekete macska akcioval.

(#3894) JonesC válasza BobaHWSW (#3887) üzenetére


JonesC
csendes tag

Majd jön, ha igazán éhes lesz. Tegyetek ki tálkában száraz kaját, hadd szokja, hogy oda kell menni enni.

(#3895) eattila válasza BobaHWSW (#3892) üzenetére


eattila
csendes tag

Ja, és ne vegyetek róla tudomást. Akkor sem, ha odajön. Vagy csak közelebb.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#3896) Jahno válasza BobaHWSW (#3887) üzenetére


Jahno
őstag

Anyós nagyobbik macskája is félős, most sok év után már nem ennyire ijedős, néha házba is bejön, de eddig kirakta a kaját a teraszra, ajtó becsuk és egy pisszenés sem lehet, mert megijed és elszalad. Van most 2 újabb fiatal, azok

(#3897) qnadam válasza Phülöp (#3891) üzenetére


qnadam
veterán

ha vidéki lettél, az eleve sokat tud csökkenteni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#3898) -NoVa- válasza Jahno (#3881) üzenetére


-NoVa-
őstag

Itt este eredeti indiánt igazoltatott a Polizia, rendesen lóval tollas fejdísszel félmeztelenül.

(#3899) Gabibácsi válasza -NoVa- (#3898) üzenetére


Gabibácsi
tag

volt műszaki a lovon? öv be volt csatolva?

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#3900) npera


npera
újonc

Sikerült megérkezni, csak 3/4 órát késett a gép. Megpróbálok visszaolvasni, gondolom kicsit lemaradtam a topikban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.