Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4501) Vodike válasza Jahno (#4488) üzenetére


Vodike
tag

Azt mondjuk nem ertem minek. Ez 12 oras marhaszegy: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=87762B02DD4_66DA_4067_8E8.jpeg

[ Szerkesztve ]

exTiga

(#4502) Jahno


Jahno
őstag

Most, hogy vettünk matracot, vehetünk hozzá ágykeretet is.

(#4503) Jahno válasza Samott (#4500) üzenetére


Jahno
őstag

Abban nincs semmi pláne, hogy olyan suvról vagy kombiról írogat, amiről a többiek.

(#4504) Vodike válasza zetor2000 (#4493) üzenetére


Vodike
tag

Kis kiegeszites: konfitalas az sajat vagy hozzaadott zsirban torteno alacsony hofokon valo lassu sutest jelent. A sajat vagy hozza adott zsirnak el kell lepnie a hust.

exTiga

(#4505) Samott válasza Jahno (#4503) üzenetére


Samott
addikt

De legalabb nyaralna, pihenne. Egy ilyen blogbejegyzesert elb.szni a nyaralast, nem hiszem hogy akkora uzlet lenne.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#4506) carr


carr
őstag

b@sszus... most nézem, hogy csak readonly lett a hwsw fórum.
mia pics@? :W
Valaki véletlenül lementette a gifeket a motorból?
Nagyon bírtam őket. HELP! :D
:R

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#4507) zetor2000 válasza Vodike (#4504) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az a marhaszegy az nem lehet gyenge.
Igazad van, a konfitálás valóban az, benéztem, mindenesetre nem elvetemült dolog, hogy megcsinálják a népek.
A manapság felkapott / divatos food truckok is árulnak ilyesmiket, azt olvastam, ott se ritka a 10-12órás cucc. Mindenféle BBQ, meg smoker bevetése... áhh... éhes leszek :D

Én most italban "utazom", likőr készül (bár a fenti kép alapján lesz ott pálinka s). Szedtem ~2 kiló szedret, kerestem receptet, valami fehérrumos cucc.
Szeder, fehérrum, némi cukor, vanília, vörösbor, ~2 hónap érlélés, azt meglátjuk, mi lett.. A kezdeti íz azt mondatja, hogy kell még szedni szedret...

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#4508) npera válasza Samott (#4505) üzenetére


npera
újonc

Az üzlet az, hogy ezért kap fizetést.

(#4509) Gabibácsi válasza zetor2000 (#4493) üzenetére


Gabibácsi
tag

a konfitálás lényege nem csak hogy hosszan, de alacsony hűfokon is

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#4510) Gabibácsi válasza npera (#4494) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nekem az amiga 1200 és a c64 bill egész jól bírja :-D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#4511) Gabibácsi válasza Vodike (#4504) üzenetére


Gabibácsi
tag

jóvanmá, nem láttam hogy te is leírtad

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#4512) sutszi válasza npera (#4498) üzenetére


sutszi
veterán

Ha már amúgy is szétkapod, akkor mondhatni útba esik egy hűtés takarítás is... Főleg, ha már zörgős a venti. Azt külön is tudod cserélni. ebay-ről néhány száz forintos tétel.

Én szoktam HMM-et olvasni mellé, meg YT-on a "disassemly" videókat is átforgatom, hogy ne legyen annyira új az élmény.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4513) Phülöp


Phülöp
addikt

#comic pictures

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#4514) npera válasza sutszi (#4512) üzenetére


npera
újonc

Köszönöm, a hűtést mindenképpen ki akarom pucolni. Asszony nem használta szófán és ágyban a laptopot, de tutira poros azért.

Ha csak kitakarítom a hűtést, akkor nem kell újrapasztázni semmit, ugye?

Ránézek a ventire. Nem emlékszem, hogy zörgött volna, szépen egyenletesen "súgott". De ha egyszerű cserélni, akkor esetleg azt is.

Októberben jön a csavarnyúzó, akkor beveszem a bátorságtablettát és nekilátok.

(#4515) npera válasza Phülöp (#4513) üzenetére


npera
újonc

Ez egy szigeten van, ahol szeretnek betonozni? :C

(#4516) Frawly válasza npera (#4483) üzenetére


Frawly
veterán

RAM-ot könnyű benne cserélni, csak le kell csavarozni az alját, igaz ahhoz a billentyűzetet is ki kell szedni, mert alatta is van csavar, ami tartja. RAM-ból beveszi a sima DDR3 noti RAM-ot, de érdemes bele DDR3L-t venni. Max. 2×8 GB-ot kezel a két memóriafoglal miatt, pedig a proci meg a chipset tudna 32 GB-ot is kezelni. Túl drága RAM-ot felesleges bele venni, mert a BIOS le fog korlátozni 1333 MHz-re, amit ki lehet hekkelni mod BIOS-szal, de nem érdemes, mert nem lesz tőle gyorsabb a gép, ha 1600 MHz-en vagy felette hajtod a RAM-okat.

SSD-t még könnyebb bele tenni. Vagy az oldalsó HDD tartóba teszed, ez nem a második, hanem az egyetlen, ehhez csak az oldalsó fedőlemez egyetlen csavarját kell kicsavarni. Vagy tehetsz bele mSATA SSD-t az mSATA slotba (ehhez ugyanúgy kell hozzáférni, mint a RAM-hoz), de ez sokszor nem éri meg, mert az mSATA rikta formátum, amiért felárat számolnak fel.

Win10-et meg letöltöd a MS oldaláról (a legutóbbi 1803-as verziót) Rufus-szal kiírod pendrive-ra UEFI módban lehetőleg (figyelj erre, mert mikor hozzáadod az .iso-t átáll automatikusan BIOS MBR módra, még egyszer át kell állítani UEFI-re). Majd meggyőződsz a BIOS-ban, hogy UEFI módban bootoljon. Majd elindítod USB-ről a telepítőt, és szokványos módon telepíted, mikor kéri a termékkulcsot, akkor beadagolod neki, amit vettél. Az SSD-t is be fogja állítani megfelelően a Telepítő, a partícióeltolásokról is megfelelően gondoskodik, semmit nem kell hozzá varázsolnod, meg hekkelned, optimalizálnod, meg semmilyen mágikus SSD kímélő módszert nem kell bevetni.

Arról azért meggyőződhetsz, hogy a TRIM menjen, vagy SSDOK-ot telepíted, vagy a legújabb Hard Disk Sentinelt (min. 5.30-as verzió legyen vagy még újabb), vagy az SSD gyártójának saját Tooljával. Valószínű menni fog alapból, hacsak valami elcseszett, spéci SATA driver nem kerül fel. Az Intel és MS SATA driver rendesen támogatja, alapból mennie kéne.

Arra még figyelj, hogy ha a SATA HDD helyére teszed be, akkor legyen hozzá beszerelősín. Az én X220-amban nem volt, a HDD beleszorult a csatlakozóba, de az SSD lötyögött a drive bayben, először hajtogatott kartongalacsinokkal támasztottam ki, míg megjött hozzá az eBayről rendelt, kínai utángyártott, filléres meghajtósín.

[ Szerkesztve ]

(#4517) Phülöp válasza npera (#4515) üzenetére


Phülöp
addikt

és ahol nem félnek az áramtól, igen

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#4518) Frawly válasza npera (#4498) üzenetére


Frawly
veterán

Sima 2,5 colos SSD-ből bármi jó bele, mert már mindegyik 7mm-es szabvány magasságú. A 860 EVO pl. jó választás, lehetőleg olyan helyen vegyed, ahol megadják rá az 5 év garit. De ha jól jönne az többlet tárhely, egy Kingston UV500 480 gigás is mehet bele, nem növöd ki olyan hamar, és azt is lehet jó áron 5 év garival kapni.

Viszont ne hülyéskedj, ne várj vele a csavarhúzókészlet miatt októberig. Lemész az 1 eurós boltba, vagy a kínai piacra, veszel egy filléres kínai csavarhúzókészletet, az elég hozzá. Meg ha már ott van, beszerzel valami normálisabb Arctic MX pasztát meg izopropil alkoholt, és nem csak kiporolod a gépet, de újra is pasztázod. Az Intel alapból a procira valami ótvar pasztát ken, ami semmit nem hűt, meg nehéz leudvarolni is, ezért kell hozzá az alkohol. A YouTube-on vannak videók, ahol lépésenként bemutatják, hogy hogyan kell szétszedni az egész gépet, meg a kijelzőt is. Újrapasztázáshoz teljesen szét kell kapni ripityára, a legutolsó csavarig. Arra figyelj, hogy mikor az illesztéseknél pattintod ki, ne törd el a műanyag pöcköket, és a csavarokat ne keverd össze, tedd kis tartókba, hogy mi hol volt.

Esetleg ha még M.o.-n vagy, és nem bízol a szerelési képességeidben, akkor rásózod ciciemberre vagy Jahnóra, és két kerti grillezés között megcsinálják neked. Ők szerintem ismerik ezeket az X-szériákat, mint a tenyerüket, lesz hozzá alkoholjuk és pasztájuk is. Nem hinném, hogy kihívás lenne bármelyiküknek a bővítés, kiporolás, újrapasztázás.

(#4519) sutszi válasza npera (#4514) üzenetére


sutszi
veterán

A pasztázás jó kérdés. Attól függ. Ha még soha nem cserélted alatta és esetleg a gyári van akkor az mostanra kemény porladós lett... Szóval ekkor erősen ajánlott lesz a felületek letisztítása után valami normális friss hővezető felkenése is... Én Arctic MX4-et használok...

A ventinek most utánanéztem kicsit. kb 1500-2000Ft-os áron mennek most, némileg drágább mint gondoltam.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4520) carr


carr
őstag

Most írtam ide. De eltűnt. (ha törlöd legalább egy priváttal tisztelj meg, köszi)
Valakinek megvannak esetleg a hwsw-s gifek?

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.

(#4521) Frawly válasza sutszi (#4519) üzenetére


Frawly
veterán

Szerintem is nagyon jó az MX4, de ha kap olcsón MX3, MX2-es pasztát, vagy nem Arcticból valami más pasztát, ami ezekkel ekvivalens hővezető képességű, az is jó. Csak ne noname paszta legyen rajta, meg ne a gyári Inteles, azok akkor se érnek x@rt se, ha nincsenek kiszáradva. Nem is értem, hogy az Intel ilyen 50-200 ezer forintos prociknál azon rágja a kakit, hogy sajnálja rá azt a 10-20 többletcentet, hogy normális paszta kerüljön a procira, meg a procimag és a hővezető kupak közé. Emiatt sok gamer meg tuningos azzal kezdi, hogy kupaktalanítják a procit, amivel viszont a jótállás ugrik.

Nekem is még az X220-on gyári Intel-paszta van fent, nincs kiszáradva, de már Linux alatt régi 18-20 éves játékok (Re-Volt GL, HD Half Life 1, ForsakenX) futtatása közben is 96-97 fokra melegszik a proci, meg a 3,4 GHz-es Turbo órajelet visszaveszi az i7 2,6 környékére, és még így is jóval 90 fok felett egyensúlyozza ki a hőmérsékleteket. De ugyanez van FullHD videóknál. Úgy kellett bekapcsolnom a VSyncet, meg a Forsake-nél egy -sleep:millisec kapcsolót is be kellett vetni, hogy alvási ciklusokkal pihentesse a procit, így nem tekeri az egyik magot 100%-ra, csak ilyen 8% környékre, és így 60 fokon stabilizálódik az egész. Mondjuk ilyen régi játékoknál úgyis elég, ha 60 fps-re van korlátozva a VSync miatt (ilyenkor is max. grafikán és felbontáson fut teljesen simán), semmivel nem fog attól jobban futni a játék, ha 800-1600 fps-en szaladgál, amiatt még fizikai bugok is előfordulhatnak. A Mafia1-ben már 1-2 küldetés akkor bugzani tud, ha 20 (!) fps felett fut a játék.

Majd újra fogom pasztázni én is a procit az egyik hétvégén, van hozzá MX4-em és alkoholom is, de várok az mSATA SSD-re, hogy akkor egy füstre azt is beszerelem.

A Win10 telepítő kiírására nem csak Rufus jó, hanem a Windows USB/DVD Download Tool is. Sőt, még akár az az egyszerű megoldás is szóba jön, hogy pendrive-ra kézzel csinálni egy FAT32-es partíciót, erre kézileg felmásolni a telepítőfájlokat, az UEFI fog tudni róla bootolni, hiszen a FAT32-es partíciót EFI bootpartícióként kezeli.

(#4522) Phülöp válasza carr (#4520) üzenetére


Phülöp
addikt

nem tűnt az el

[link]

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#4523) sutszi válasza Frawly (#4521) üzenetére


sutszi
veterán

Persze, ha talál valamit ami hasonló akkor az is jó. Csak gondoltam zöldmezős projektnél adok valami sorvezetőt segítségnek. Amúgy kicsit korábban de kb ugyanarról beszélünk. :DDD

Már lassan nekem is érik egy porolás, bár alaphelyzetben 47-49 fok kikapcsolt ventivel, ha terhelést kap akkor 70-80 között megáll. Igaz én tpfancontrollal felülvágtam a gyári vezérlést. Szóval ezek még jó értékek egy T420-tól, a paszával nincs is gond, csak a por lehet max... Viszont az asszony T430s-ét nagyon le kell bontani a művelethez így egyelőre még tologatom a projektet.

Nekem 2 játék van fent, és szerencsére egész jól elviszi az integrált intel motyó. LOTR 2. RoWk. meg a C&C 3 Tiberium Wars... Persze elég nagy számú egységnél döcög kicsit...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4524) Frawly válasza sutszi (#4523) üzenetére


Frawly
veterán

Ezek a régi üzleti laposok sok mindent elvisznek a régi játékok közül, sokat kimaxolt grafikával. A 2. generációsak bármilyen Crysis, GTA IV-nél régebbi játékot elvisznek, a 3. generációsok egy kicsit újabbakat is.

X220-on jól fut a Doom3 (ultra settings, de az élsimítást le kellett venni), Far Cry 1 is (high details), 3. genes Dell Latitude-on meg egész tűrhetően fut az GTA IV, Far Cry 2, hasonló szintű játékok is, igaz azoknál vissza kell venni a grafikából.

(#4525) Vodike válasza zetor2000 (#4507) üzenetére


Vodike
tag

Megmondom oszinten a sogorommal 12 oran at szoptunk vele a smokerben..folyamatos figyelmet igenyel, ejfelkor kezdtuk, hogy masnap ebedre jo legyen a csaladi banzajra. A hus kb a 40%-at elveszti, ami nem baj, csak meglepo volt, a maradek 60%-ot 1 ora alatt betermelte a csalad. Finom volt, de inkabb maradok a kemencenel, mert ez a smoker dolog nagyon macera. Azt elvileg holnap epitik itt nekunk, ha elokerul a kemences bacsi. Sogor azota elo sem vette a smokert, sztem el fogja inkabb adni :)

[ Szerkesztve ]

exTiga

(#4526) Frawly válasza zetor2000 (#4493) üzenetére


Frawly
veterán

Ja, ha nagyon gurmé vagy, akkor franciásan konfitálásnak is lehet nevezni. Sütés közben a zsírjával is lehet néha locsolgatni, igaz inkább a vége felé, amikor már nem feded le, akkor a zsírral öntözés segít, hogy ki ne száradjon, meg szebben piruljon kérgesre.

(#4527) Vodike válasza Frawly (#4526) üzenetére


Vodike
tag

Konfitalas soran a hust ellepi a zsir, minek locsolgatni? :)

exTiga

(#4528) npera


npera
újonc

Rendes SD- és Micro SD kártyák olvasásához gondoltam keresni 5,25"-os beépíthető olvasót, ami lehetőleg USB3-as vagy SATA módon kapcsolódik az alaplaphoz.

Most egy pici USB-s SD-olvasóba dugok be egy SD --> Micro SD átalakítót, amibe beledugom a Micro SD kártyát. Ha a fényképezőgépről töltök le képeket, akkor csak az SD-kártyát dugom bele.

Kell ezeknél figyelni valamire azon kívül, hogy legyen rajta olyan kártya slot ami nekem kell?

(#4529) BobaHWSW válasza Vodike (#4501) üzenetére


BobaHWSW
újonc

"Virus/Spyware Download Blocked"
Ceges net aszonta koszoni a linkbol nemker.:(

(#4530) -NoVa- válasza zetor2000 (#4492) üzenetére


-NoVa-
őstag

Milyen minőségi gondod van vele? Nekem az egyetlen bajom a felső érintőgombsor túlérzékenysége, de a gombjait imádom. Mondjuk nekem az etalon az újabb MacBookok billentyűzete, aztán ez, meg a Surface Pro Type Cover 4, elég jó lapos gombos pillangómechanikája van.
Persze ha ütöd a gombokat, vagy hosszúutas mechanikát akarsz, nem ez kell neked, nálam egy Logitech DiNovo Laser-t váltott, mert jobb.

(#4531) Frawly válasza Vodike (#4527) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor nem egyre gondolunk. Jahno grillen sütötte, ott kicsi érdekes lenne, ha ellepné a zsírja. De igen, olyan variáció is van, amikor ellepi a zsír, az még jobb, nem kell locsolgatni.

A kemence is nagyon király tud lenni, jó kis agyagtepsiben szép lassan sütve, ahogy összeérnek az ízek, amolyan mindenfélével rakott módra, csak hát nem sok embernek van hozzá kemencéje. A sütőben tepsi lefedve alufóliával meg nem egészen ugyanaz.

(#4532) Jahno válasza carr (#4520) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem meg, mert mentettük ami menthető. Talán még HWSWről is le lehet kapkodni. HWSW lényege is letöltődött offlineba.

(#4533) Jahno válasza eattila (#4497) üzenetére


Jahno
őstag

Ott csak mászkálni szoktak, de ez utóbbi félelmetes volt. Térfogatra nézve kb. literes mennyiségben folytak ki a résen :(

(#4534) Gabibácsi válasza Frawly (#4531) üzenetére


Gabibácsi
tag

Te, akkor az nem konfitálás. Akadj már le erről ha nem tudod mijaz :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#4535) Jahno válasza Frawly (#4518) üzenetére


Jahno
őstag

Én annyira nem ismerek mindent, Tumor mondjuk csuklóból aprít. Cégnél is mindent egyből szétkap. Időnként meg fel kell gyújtani :-D

(#4536) Phülöp válasza sutszi (#4523) üzenetére


Phülöp
addikt

akarom már kérdezni egy ideje, hogy te odaát voltál valaki, vagy csak itt csapódtál a brigádhoz?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#4537) Jahno válasza Frawly (#4531) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, zsírja csak lecsöpögött és kigyulladt a világ. Akartam kenegetni is, de elaprózódtunk, majd egyszer kisebb felfordulással. Utoljára fűszeres mézes kulimászt kapott az utolsó 20 percben, az rendben volt.

(#4538) Jahno válasza Gabibácsi (#4534) üzenetére


Jahno
őstag

Én sem tudom, de lehet csinálom. Vagy felcsapom a Wikipédiát :-D

(#4539) Jahno válasza Samott (#4505) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet máskor nyaral is, de ezért fizetnek azért meg Ő fizet és szabadságol.

(#4540) Frawly válasza Gabibácsi (#4534) üzenetére


Frawly
veterán

Ebben igazad van, valószínű azt már nem konfitálásnak hívják. De ezeket a szakmai elnevezéseket nem is én hoztam be, eleinte csak lassú SÜTÉSRŐL beszéltem, ahol először lefedve tartják a húst, hogy a gőzében is párolódjon.

(#4541) Frawly válasza Jahno (#4535) üzenetére


Frawly
veterán

Nem egy nagy szám annak, aki szerelt már notebookot meg szubnoteszt, és van hozzá minimális felszerelése. Egyedül akkor szopó, ha előtted olyan valaki dolgozott a gépen, aki a fele csavart nem rakta vissza, vagy rosszul, vagy túlhúzta, vagy alkatrészek hiányoznak, fülek vannak letörve. Akkor lehet vele szívni.

Én sem vagyok nagy elektronikai szaki, de simán megcsinálom. Annyi, hogy egy profinál lassabb vagyok, de nem verseny. Az a lényeg, hogy normálisan meg legyen csinálva, és összerakva.

(#4542) Jahno válasza Frawly (#4541) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet ha már szétkapták előtte, akkor egyszerűbb dolga lenne. Ezért ajánlottam a Xiao készletet, az stabil és nem konyul szét. Ennél a cuccnál sem sajnálták a menetrögzítőt, aztán olcsóbb csavarhúzó csak nyíródik és megugrik, akkor megnyírhatja a csavar fejét is és jöhet az extra szopolás.

(#4543) Jahno válasza Frawly (#4516) üzenetére


Jahno
őstag

Minek Rufusz meg egyéb bonyolítás?

(#4544) qnadam


qnadam
veterán

érdekel esetleg valakit egy 2007-es pözsó 407? kétezres dízel, 136 lovas, hatofokozatú váltóval. 230k km-t ment, és nemrég volt csomó minden drága holmi cserélve benne (nemsokára elő fogjuk túrni a szervizszámlákat, hogy pontosan mik)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#4545) Frawly válasza Jahno (#4543) üzenetére


Frawly
veterán

Azért ajánlottam a Rufust, mert az a legfelhasználóbarátabb és biztosan működik. De a MS Tool-ja is működik, bár azt már láttam elcseszni az eredményt, ha nem szerette az adott iso-t. A FAT32-es módszer csak akkor, ha a gép támogat UEFI bootot, ez esetben az X230 támogatja, de általános módszerként nem mindig említik. Pedig lassan befér általános megoldásnak is, mivel kopnak ki azok a gépek, amik nem tudják.

Főleg Linuxon jön jól, mert ott ha Windows-telepítőt akarsz kiírni USB-s eszközre, akkor dd parancs nem csinálja meg működőre (mivel nem tud hozzá windowsos bootszektorkódot szopni saját kútfőből), Rufus-nak, Windows Download Toolnak nincs linuxos változata, Wine emulátorban meg nem futnak normálisan, mivel nem férnek hozzá az USB-s hardverhez, így ez a módszer is kilőve. Így vagy a FAT32-es megoldás marad, vagy a woeusb (ez utóbbi tartalmaz működő windowsos bootszektorkódokat). Van még Linuxra az UnetBootin, de az egy használhatatlan, bugos szutyok volt mindig is, kár rá az időt elpocsékolni, előre megspórolom a fáradtságot azoknak, akik ilyennel próbálkoznának.

DVD-t el kell felejteni, sok gépben nincs már ilyen meghajtó, főleg szubnotikban, mint az X-széria. Meg lassú is rá a kiírás, meg a telepítési idő is, míg kotyogtatja a lemezt a meghajtóban, így USB-s ODD drive-val sem éri meg szívni. Én ilyen OS telepítési célra befogtam egy olcsó, használt, régi 60 gigás SATA2 SSD-t, filléres USB-SATA átalakítóval rákötöm USB3-as portra, pár másodperc alatt kiíródik rá a Windows Telepítő, és a telepítési idő is max. 2 perc körül van róla, ha SSD-ről telepítek SSD-re. Nem sámli, hogy fel lehet így tenni egy komplett Win10 legújabb kiadást nem egészen 3 perc alatt (beleszámolva az újraindítási időket is), ha nem töketlen valaki, erről anno az ODD meg floppycserélgetős korszakban nem is álmodtunk. De SSD helyett elég egy normálisabb pendrive, pár perc alatt (7 perc körüli idő) arról is megvan a telepítés, ha nem nagyon szar, lassú fajta.

A csavarfejekkel igazad van, erre nem gondoltam. Azt nem tudom gyárilag miért húznák bele, mint az állat. A csavar nem arra való, hogy annyira beleszorítsák, hogy utána csak spéci csavarhúzóval lehessen kicsavarni vagy még azzal sem. Elég, ha belekapaszkodik, ráharap a tartott alkatrészre, fogja, nem lötyög alatta semmi, az már kellően stabil, efölött hiába szorítják meg jobban, már nem lesz haszna, csak kára. Meg egy normális csavarhúzókészlet sem árt, nem hülyeség venni, csak azt mondtam, hogy én emiatt nem várnék vele egész októberig, hogy kipucoljak egy hűtést, meg hardvert upgrade-elhessek.

Első körben csavarhúzókészlet sem kell, elég egy normál, M2-es csavarokhoz való csavarhúzó, nem kell feltétlen annyira ócska kínainak lenni, meg egy olyan hexás, mivel az X-es szérián a VGA-csatlakozó ilyen hexa csavarokkal van rögzítve (le kell szedni, mivel anélkül nem jön ki az alaplap és a másik felén nem lehet hozzáférni a procihoz és a hűtéshez), én jobb híján kicsi harapófogóval tekergettem körbe, míg meg nem lazult pár menetnyit, onnantól kézzel is le lehetett tekergetni. Ezt a kétféle csavarhúzót akármelyik barkácsboltban is meg lehet venni elég olcsón, ha csak ez a kettő kell, és nem kell a legminőségibb, meg komplett szett. De tapasztalatom szerint a legtöbb háztartásban van egy harapófogó és egy M2-eshez jó sima csavarhúzó, még ha a nem is legminőségibb. Kínaiból is tapasztalatom szerint azokat a nagyon vékony fémcsavarhúzókat kell kerülni, aminek ilyen grafitszerű vége van, mert az tényleg nem ér semmit, se forgatónyomatéka nincs, és a feje is hamar szétmegy, meg szétviszi az erősebben behúzott csavarok fejét.

De ha nem akar újrapasztázást, csak sűrített levegővel kifújja a ventit, meg RAM-ot és SATA SSD-t bővít bele, ahhoz nem sok csavart kell kicsavarni, arra még a szutyok kínai csavarhúzó is jó, nem kell a gépet teljesen szétkapni, csak az alját és az oldalát lecsavarozni, alig pár csavar tartja. De ennek ellenére én ajánlom az egész gép szétszedését és újrapasztázást is, ha már foglalkozik vele, beleöli az időt és energiát.

(#4546) Frawly válasza Jahno (#4535) üzenetére


Frawly
veterán

2-more hogy hogy nem fórumozik? Nagyon hiányoznak a történetei. Meg volt egy másik fazon, utoljára nMagon-on láttam, valami zako, aki iskolai kollégiumban gondozta a gépeket, és tele volt horrorsztorival, elég jó stílusban adta őket közre, mai napig eszembe jutnak olyan szövegei, mint pl. „a celeroncson boldogan élvezte diavetítésben az Ánríl Turhamentet” :DDD Ilyeneket jó lenne modern kiadásban olvasni, biztosan lenne termés, történet most is, annyi törpös felhasználó van.

De pl. des-t sem látom sehol, de ő lehet csak XP alatt nem tud felmenni a netre, mert vagy a böngészők nem működnek neki, vagy a botnet fogja le a netjét :D Esetleg már a hálózati interface-hez sem lel már XP-s drivert :gonosz:

Meg ha már hwsw: a szmájlikat hogy lehetne elmenteni? Se a Google képkereső nem hozza már fel őket, hiába keresek rá szmájlinév filetype:gif site:forum.hwsw.hu kifejezéssel, és a wget -r -A gif https://forum.hwsw.hu/public/style_emoticons/default/ sem szedi le, csak egy jogosultsági hibaüzis .html lapot.

[ Szerkesztve ]

(#4547) Samott válasza npera (#4508) üzenetére


Samott
addikt

Fizetest pont nem ezert kap, ez egy blogbejegyzes egy tesztert biztos tobbet kap. Ha kap egyaltalan barmit ezert, mert mintha irt volna ilyesmit is.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#4548) zetor2000 válasza -NoVa- (#4530) üzenetére


zetor2000
senior tag

hát, kezdjük ott, hogy nem nagyon lehet szétszedni, hogy rendesen kipucoljam. Elég nehezen talál utat bele a kosz, de megleli. Pláne, hogy nem mai.
Aztán... A nyíll gombjai nem mindig működnek, vagy az a "lenyomom, ugrik, mégtovább nyomom, ismétlődik" cucc nem megy. A hangot néha kikapcsolja, és nem mondja meg, miért. Még jó, hogy az OSD megy, de néha úgy kapcsol be a win, hogy nincs hang, mert a klavi kikapcsolta. Más bajom alapvetően nincs, nem hangos, sőt. A gombutak ~megfelelőek, de néha nem találom elsőre a megfelelőket, de ez az én bajom :)
Amúgy a dizájn jó, szépek a fényei, csak a visszajelző ledeket miért nem tették rá? Annyival nem fogyasztana többet. Vagy ahogy a multimédia gombok felgyulladnak érintésre, a "lock" gombok is játszhatnák ezt. Tudom, a PCs szoftverben ott van, de ahhoz azt teleptíeni kell, addig meg nem megy. Amúgy az elem étettartam OKés. Pláne a Steelserieshez képest... az 2 napot, ha tud akksiról.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#4549) sutszi válasza Phülöp (#4536) üzenetére


sutszi
veterán

Volt regisztrációm ugyanezen a néven. De elvétve 1-2 hozzászólásom volt talán összesen. Inkább ilyen időszakosan olvasgattam bele topikokba.
Ide nemsokkal a nyitás után csapódtam.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#4550) npera válasza sutszi (#4549) üzenetére


npera
újonc

Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel :Y :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.