Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
Nem is a szakmaival van a baj, de valahogy ott németeknél is fentebb a határon túl volt a probléma, mikor kiszámolták, hogy ennyi ember elég és ahogy jöttek a komplexebb új projektek arra is csak papíron volt ember, gyakorlatban nem. Aztán ahogy lezártuk a pénzügyi évet, jött a keret emelése +2 fővel. Apjuk kaszát. És ha valaki még egyszer valahol azt meri írni, hogy ez csak magyar garázscégek mentalitása, akkor elküldöm a faszba.
Nálunk is vidéken van a vezetés, akiknek fogalma sincs semmiről, A ország X darab cég, Y arányos melóját interpoláják ránk és abból tudják a frankót. Meg befektetők a kibaszott számokból és Excel táblázatokból, amiről ha ezt-azt lehúznak akkor nyereségesebb odafentre. Közben tavaly csináltak egy zűrös beruházást, most 1+ év elketyegett így szerintem van még kettő, akkor lesz még melegebb a talaj és ezt a részét vagy behintik sóval, vagy eladják és külön cégkénk fog működni. Tudom, eddig mindenki ígx csinálta az univerzumban, csak ezeknek új :-D
-
npera
őstag
Már én is eljutottam a filmgyártásnak abba a szakaszába, amikor mu-szá-jö csináljak trélert a következő videóhoz. Így akkor tessék.
-
FőDudu
veterán
legkozelebb paragepet/fustgepet is vigyel. Azzal sokkal latvanyosabb az ilyesmi
Vagy szimplan rakj tuzet ala - ja nem, az arrafele tilos.Es persze a trailerhez is illlett volna trailert csinalni
Meg egy ilyen kezbol felszallo DJI loszarral kozvetiteni az egeszet masik kamera allasbol - Picture-in-picture jelleggel.
FőDudu
-
Jahno
veterán
Itt az XYZ generációnak és az előtte lévőnek is akkora szája van, hogy csak lesek. Videó nélkül is, mert sorban üresednek meg a helyek, valakit fel kell venni. Tumorral is így kerültünk ide, ahogy utólag látom kvázi nem volt konkurencia.
Most meg jön az új ember, köszönök, én meg én vagyok, ez a géped, itt kellene alárni. És olyanokat kapunk vissza, hogy "mi ez a szar? Nem kell" És csak pislogunk. Valószínű amúgy a cégik egyik felében tevékenykedő agresszív arcok gyűjtik maguk köré a hasonló felfogású munkaerőt és ez burjánzik. A 10-15 éve itt lakó jó arcok meg inkább megunják és lelépnek :-/
Tönkrevertem ne, ez a dolgom.
-
Jahno
veterán
A kérdés jó és jogos. Odakint a szerver/hálózatfelügyelet és kinti menedzsment egész jó, csak el vagyunk Tőlük szigetelve. Van doboz, villog, monitorozza, a jogaink meg faragják lefelé. Scom konzol, szoftver leltár, GPO nézegetés sincs már. DCre már pld. be sem tudunk lépni. Itt van, működik.
Köztes dolgokkal van a baj, hogy odafentről A Csoport, az EUs IT és a helyi vezetés teljesen másképp áll hozzá, más csapásirányt, feladatkört és jogosultsági irányt szab meg. Ilyenkor van az, hogy a helyi cég vezetőjének kell mesélni, miképpen működik egy multi és bólogat, oszt 2 nap múlva megint ugyanott tartunk. Mert miért nincs céges wifi és azonnal rakjuk össze, mert Neki odahaza is sikerült, akkor itt ez nem tarthat ilyen sokáig és nem lehet bonyolult.
-
Jahno
veterán
Az legalább szar.... Bár lehet időzíteni és úgy vagyok vele, hogy ha 2. alkalomra sem érti a hülye amcsi vagy Indiában a Mr. Csikentikka, akkor feladom és cég viselje a következményeit, kapálózzon más felfelé, vegyen fel ticketet, levelzgessen, én nem idegesítem magam. Ez annál komolyabb gépezet. Aztán előzőleg is eljutottunk oda, hogy ilyen 8. szintű űrből kapott szabályos varázslatok miatt is engem basztattak, az meg nem tetszett :-/
Itt előre írnak róla levelet, ránézek, nagy baj nem lehet, vannak feltétel nélkül újraindítós izék vagy kézi beavatkozásosak, meg néha levelet írnak gépekről ami nem volt bekapcsolva 3 hete. Szervereket intézem, jópofizok kintre és ide alulra, frissen van, intézve van, change van, SOX van minden is van.
-
Jahno
veterán
De, papíron mindenféle is van. Lesz még olyan is, hogy meleg a hosszú gatya, egyszer bejövök szoknyában dolgozni mert az nem tilos :-D
Már gondolkoztam, hogy behozom a digit rögíztőket, mert volt amit másképp adtak elő főnöknek, vagy az ilyen "leszarom, úgyis kihisztizem" "engem kurvára nem érdekel, oldjátok meg" típusú válaszokon vagy meglepődnének, vagy tényleg így működik a világ.
Mi meg nem csinálhatunk meg valamit, mert céges szabály akkor megy a panasz, mert az IT nem ért hozzá és nem akarja megcsinálni. Stresszes az egész cég, fogalmuk sincs a világról, oszt amikor ezeket emlegettem az ITIL vizsga előtt akkor csak a májer duma ment ott is, hogy bláblábláblá, ticket, SLA, kiszolgálás, katalógus, sztékesek. Elmélet kontra gyakorlat :-D
-
Samott
addikt
Ugy nez ki ez a multkor emlegetett savas moka kezd divatba jonni itthon is
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
WiZARD
addikt
BMW M3 külön kérésre diesel motorral
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
FőDudu
veterán
A 6 hangszoro majd alatta a 7 hangszoro azert odabasz
Lehet, hogy a tobbi adat is ennyire tukrozi a valosagot.Ranezesre ez nem M-es BMW.
Nalunk mind az, de ezen nincsenek meg az M-es jegyek (speci kormany, M-es taposo, kulonbozo kuszob/tukor/stb).Ez egy sima verzio.
Az alabbi videon lathato auto legalabb M-es kormannyal van szerelve.
https://www.youtube.com/watch?v=vf3wYKV3yoQFőDudu
-
-igu-
addikt
válasz Gabibácsi #4792 üzenetére
Elvből se költöznék olyan országba, ahol bunkóval verik agyon a bébifókákat.
Már a máltai madármészárosok is kiverték a biztosítékot. Úgy néz ki, a következő korben leváltják a miniszterelnököt, és akkor lehetőség lesz végre betiltani a vadászatot.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Frawly
veterán
Így van, pont ezt mondom én is, hogy 30 fokos meleg előfordul, de ritka, nem erre alapul az időjárás az északi országokban. Az a szokásos, hogy nyáron is őszies idő van, múlt nyáron kétszer is megfáztam, mert csak 15-20 fokok voltak végig, nem esik sok, csak napsütés nincs nagyon, borult az idő, meg a szél nagy. Erre most itt tombolnak hetek óta a 30+ fokok, a szobámban is végig 28-30 fok van. Bár most kicsit megint enyhült (egyszer volt hetek óta egyetlen kicsi zápor), de a britek már a 25 fokot is rosszul bírják, nincsenek hozzászokva a sápadt, papírfehér bőrükkel. Tegnap is ilyen időben az egyik szomszéd az emeleti fürdőszobából ablakon kiengedett hidegzuhannyal slagozta le az utcán rendetlenkedő kölkeit, hogy ne kapjanak hőgutát. De Kanada még meglepőbb, ott normálisan rénszarvasok hógolyóznak jegesmedvékkel, most meg ilyen 34 fokos melegekről számolnak be a rádiók, meg erdőtűz, csak nézek. Szerintem most a sarkokon is strandolnak a pingvinek, le van nekik szúrva a napernyő, meg behűtött sört nyomatnak jégkrémmel, közben meg mennek a forró latin és karib zenék.
-
npera
őstag
Nem feltétlenül borult az idő nyáron. Amikor süt a Nap, akkor nem akárhogy süt. Nagyon tiszta a levegő és elképesztő ereje van a Napnak. Még ha a levegő hőmérséklete csak 20 fok is mondjuk és már-már viharos a szél a tengerparton attól a Nap még izomból süt. Olyan csalókásan tudsz leégni, hogy csak na. A szél miatt nem érzed az égést, de mire megérzed addigra már olyan vörös leszel, mint a főtt rák.
Persze volt olyan nyár, amikor szinte csak acélszürke felhők voltak egész végig, aztán szeptemberre jött egy vénasszonyok nyara és akkor fagyizott mindenki a parton.
Változó.
-
-igu-
addikt
Mindenképpen lesz bringa.
Egy melóba járni/túrázni, szíjhajtással, agyváltóval, egyenes kormánnyal, mert a hólé nem viccel, meg talán egy outi, hosszúkat menni, de ahhoz le kell előtte dobni minimum egy tizest zsírból.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-igu-
addikt
Már 100 alatt vagyok, de kell a motiváció, így 90 alatt lesz csak outi. Valami készre szerelt out of the box megoldás lesz mindenképp, nincs már türelmem ahhoz a fajta mókoláshoz, ami a GYIK építéséhez kellett.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Frawly
veterán
Az igen. Nem is tudtam, hogy te is etióp vagy. Én még sose voltam 100 felett, 91-92 kiló fölé nem tud a szervezetem hízni, de már azzal is nagyon szarul nézek ki, mert csak 1,65 vagyok, és úgy nézek ki, mint valami kölökbálna. A normál súlyom, amivel jól nézek ki, 55-65 kg között lenne
-
-igu-
addikt
Leraktam a cigit, rögtön megjelent 10 kiló cserébe.
Plusz a máltai kaja is odab.szott rendesen, tiszta amerika (pizza, burger, paszta, wrap). Köret sült krumpli, chips (igen), esetleg elnagyolt saláta, levest nem ismerik.
Novához hasonlóan nekem is 80 körül lenne az optimális, de nem kergetek hiú ábrándokat.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
npera
őstag
Én is becéloztam a 90 kg körüli tömeget, de még sokat kell szívkodnom magam. Le kell álljak az édességgel, ami piszok nehéz. A legtöbb dologgal tudok mértéket tartani, de a fagyi, csoki és sütemény nagyon nehezen megy.
Ahogy idősebb leszek egyre jobban fog a háj, kevesebbet lehet kicsapongani egyszerűen.
A mozgást a bringázás és gyaloglás jelenti, naponta kábé 20 km bringával, meg ahova lehet inkább nem kocsival megyek. Egy nagybevásárlás utánfutóval megoldható bringával, kábé 9 km a Lidl oda-vissza. Ha a gyerekek kinövik az utánfutót, akkor veszek egy ToPeak Journey utánfutót, azzal 35 kg-ot lehet vinni minden időjárási körülmények között. És a légellenállása töredéke a mostaninak. Az olyan, mint egy gigantikus vitorla. Szembeszélben durván fékez.vs
-
npera
őstag
Rosebikes vagy Canyon?
CX nem érdekel? Melóba járni az is jó szerintem. A hólé nem gond, hanem a felolvadt/lefagyott/felolvadt/lefagyott latyakra esett hó, amikor a babakocsik és más kerékpáros nyomvonalai is felolvadtak/lefagytak fél tucatszor és arra esik a hó. Akkor hiába van szegecses abroncs, mert a hó alatt megvezeti a kereket a nyom.
Vagy az alul már pépes/kásás massza tetején van egy fagyott kéreg, ami a bringa súlya alatt bereped. De sebességtől függően. Egy biztonságosnak tűnő lassú sebességnél átszakad és berántja az első kereket oldalra. De egy egyáltalán nem biztonságosnak tűnő gyorsabb sebességnél viszont Vöcsök 2 gyanánt kiemelkedik a hajó a felszín fölé és nem tudsz átszakadni a jégen és simán haladsz rajta.
Az ónos eső nem nagy ügy. Lehet olyan jégen is bringázni amin gyalog elesel. Csak ne akarj sokat dönteni, mert akkor ledöntöd a kecskét a szegecsekről és hirtelen elmegy a tapadás. Meg a kulccsont mondjuk. Vagy az orr ferdül el. Ilyesmi.
-
hobizoli
nagyúr
en be szoktam menni a lőrincibe is
elegge hatul van a fater sirja, nagymutere kb a masik vegeben onnan, gyalogoljon annyit akinek ket anyja vannemtom mennyire lehetne vagy nem 100-200-t szoktam adni a portasnak, es siman kinyitja a kaput
csak szerdan meg penteken szokta mondani, hogy jobbra kell menni, mert a kaputol balra van a ravatolozo, es akkor ott allnak az akksis koporsoszallito autok, meg a gyaszoloktöbb drón kell ;P
-
npera
őstag
válasz ncc1701 #4843 üzenetére
Ilyesmiket, amik ízesítve vannak? Vagy natúr és te magad ízesíted?
-
Samott
addikt
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Grillo
őstag
Ha ilyet kapok Sms-ben sokat, akkor valaki a számommal akar regisztrálni?
Ihre einmalig verwendbare eBay-PIN lautet 7101 -
FőDudu
veterán
Vagy epp belepni/vasarolni.
Valahogy nem jo omen - bar siman lehet egy 2 factor authentication esetere megadott masodik telefonszam a tied es mondjuk anyad akar belepni csak elfelejtette a dolgokat.Vad meg amig valaki kapcsolatba lep veled - addig nyugodtan leszarhatod.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz NauTiLUS_HUN #4845 üzenetére
en ugy szoktam mondani, hogy pofon nem vagnak
Mult heten egyik vezeto beosztasu kollegam irt egy cegnek ahol jelenlegi fizetes is kerdes volt.
Bevallotta, nem kamuzott. Linkedin-es megkereses volt, mindkettonknek megjott.
1 oran belul jott az elutasito valasz.[ Szerkesztve ]
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Politika
- Óra topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala