Hirdetés

2024. július 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

A topikot megnyitom! Lehet is ekézni, hogy milyen haszontalan dolgokra pazaroltam már megint az időm. ;]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#2) Ceree


Ceree
senior tag

En is gondolkodtam ilyesmiben, de az elet meghozta magatol a valaszt.

Tortent ugyanis, hogy az egyik Home Assistant frissites utan a redonyok vezerlesere hasznalt Broadlink RF hub-on keresztul feldobta uj eszkozkent a computherm termosztatot. Fullra vezerelheto (es innentol nyilvan barmilyen masik trigger is megadhato), sot, history is lett igy, mind mert homersekletre, mind beallitott celertekre, mind mukodesi idore vonatkozoan.

Másolat_eredetije

(#3) Mr Dini válasza Ceree (#2) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Ez tényleg menő. Amikor én setupoltam, 2022-ben még nem tudott ilyet gyárilag a HA. Azért kellett mindent kézzel megcsinálni.

Egyébként ténylegesen 21.0°C van a termosztáton is, vagy ez is rosszul kerekít még? Grafikon alapján ha jól látom, még ez is csak a .5, .0 értékeket közli, nem pedig minden tizedesjegyet pontosan. Persze részletkérdés, de ha egyszer tudja az eszköz... :D

Illetve az auto mód mit tud? Akkor kapcsol fel, ha a megadott hőmérséklet alá esik a mért hőmérséklet? A fűtés pedig fixen bekapcsolja?

[ Szerkesztve ]

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#4) Ceree válasza Mr Dini (#3) üzenetére


Ceree
senior tag

Igen, pontosan.

De epitheto lenne ra automatizmus is, minden szobaban van egy xiaomi homero, az ket tizedesre mer, a radiatorszelep meg lekapcsolna a futotestet, ha mar rendben van a helyiseg. (De persze oda is lehetne okos termoszelep).

Azert nem hasznalom megse igy, mert egyelore egy koron vannak a szobak meg a padlofuteses kor is, az pedig teljesen mas hiszterezissel megy. Tervben volt a levalasztas, megrendeltuk a mestertol osszel, de nem ert ide... Sajnos nem mentem utana, majd iden talan.

Másolat_eredetije

(#5) Krugszvele válasza Mr Dini (#1) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Micsoda?? De hát ez hekkerkedés! A legmagasabb szintű tevékenység, amit szabadidejében végezhet az ember! Hatalmas gratuláció, respect!
Pontosan erre való az internet, az IoT meg az összes többi varázsszó: játékra, szórakozásra! És ahogy elszeparáltad, az is tanítanivaló! Csak így tovább!

(#6) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Szép munka! Ilyenek miatt tartok én is a mindenféle középgagyi okoscuccoktól, mint amit te fejtegettél.

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.