Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#120301) Jahno válasza Sipi- (#120299) üzenetére


Jahno
őstag

"Mi lehet ez, mit kell vele kezdeni?"

Műszaki hiba. Szereldébe vinni. Bármi ami fordulat vagy keverési aránnyal dolgozik. Nekem igye fordítva csinálta, megállt meg minden. Lambda, 100ezer, heló. Mert nem tisztelem. Amúgy bármi lehet, majd a lódoktor megfejti.

(#120302) Jahno válasza hobizoli (#120300) üzenetére


Jahno
őstag

:Vagy alapjárati motor, gyertya, X szenzor, trafó, gyújtásvezérlés.

(#120303) blueboi69 válasza Sipi- (#120299) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez nekem valami alapjárati motornak tűnik. Én el mernék indulni a vidéki útra hétvégén, de jövőhéten nézesd meg szerelővel.

(#120304) Sipi- válasza blueboi69 (#120303) üzenetére


Sipi-
tag

Beindítottam az előbb, nagyon pici sziszegés volt, ami hamar felerősödött és elkezdte a fordulatot is emelni, úgyhogy inkább leállítottam :(
Yaris hátsó üléseket előrébb húztam, kalaptartót kiszedem és abba pakolok.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120305) Sipi- válasza Jahno (#120301) üzenetére


Sipi-
tag

A szerencse, hogy mindezt itthon adta elő és nem Ausztriában vagy a nyaralás reggelén, amikor indulnánk.
Próbálok valami közeli orvost találni, nem hiszem, hogy túl jó lenne így átszelni a várost.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120306) hobizoli válasza Sipi- (#120304) üzenetére


hobizoli
nagyúr

probald meg azt, hogy a szivosoron megmozgatsz csocsatlakozasokat jaro motornal, mert lehet csak egy kis vakuumcso repedt el, es ott kap extra levegot megkerulve az alapjarati motort

a fekszervo csove is a vakuum koron van

több drón kell ;P

(#120307) Samott


Samott
addikt

Mashol is aszaly van, nem csak a velencei to szarad ki, ez peldaul a Loire.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120308) WiZARD válasza WiZARD (#120000) üzenetére


WiZARD
addikt

És 2 nappal később tényleg kellett keresnem és vennem gyémánt lyukfúrót :DD

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#120309) Grillo válasza Samott (#120307) üzenetére


Grillo
senior tag

Szar a helyzet, de... [a 9gag fellebbenti a fátylat]

(#120310) hokuszpk válasza WiZARD (#120308) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

talán tavaly vagy tavalyelőtt keresztlányomnak szülinapi ajándékba vettem övet, azóta nekem mindig ilyen női divatot mutogat, mert fenntartom a látszatot azzal, hogy időnként egy-egy mutatósabb modellre rákattintok.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#120311) qnadam


qnadam
veterán

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120312) zetor2000 válasza qnadam (#120311) üzenetére


zetor2000
senior tag

Azért nem kellett volna reklamálni, hogy nem hallod a Szigetet... vagy nem így :N :D
[link]
:DD :DDD

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120313) npera


npera
újonc

Japán cunami felvétel 2013-ból. Elképesztő milyen tempóban emelkedik a víz, amikor a kezdeti visszahúzódás után elkezd betódulni a víz az öbölbe. 5 perc alatt a gyakorlatilag megfeneklett hajóktól a hullámtörőt ellepő vízszintig ér el az egész.

(#120314) Jahno válasza zetor2000 (#120312) üzenetére


Jahno
őstag

Merzsénél is hasonló rinya meggy, meg most mutattam idehaza asszonynak, hogy megy a hisztike Bajánál a Sugovicával, közben 2018ban is hasonló állapotok voltak, meg időnként máskor is, csak most tényleg nagyobb a szárazság aztán hirtelen olyanok is eszükbe jutnak, ami eddig nem.

(#120315) blueboi69 válasza qnadam (#120311) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na ez elég király! :DDD

(#120316) blueboi69


blueboi69
csendes tag

#grill

Tegnap asszony rábeszélt (nem volt igazából túl nehéz) egy új grillre. Az a tipikus lokomotív, amiben van külön rész a füstölős mókának.
Namost erősen dilemmázok, hogy mi legyen, mert a jelenlegit imádom. Egyszerű hordó, félbevágva (mármint az alakja), telibe ki lehet nyítni és az alutálcából 3 elfér egymás mellett, tehát elég nagy. Pataki tál is belefér. Az új még nincs összerakva, viszont annak kisebb a nyílása. A jelenleginél ki tudom venni a rácsot egy kampóval menet közben is (persze érdemes lepakolni róla előtte) így tudok még rakni brikettet. Az új még nincs összerakva, de a boltban az összerakott példánynál szerintem ez nem lehetséges. Eleve a rács 3 darabból áll, mivel egyben ki sem férne a kisebb ajtón. De lehet csak más a trükkje.

Szóval arra gondoltam, hogy mivel nem kell két grill, a régit eladnám. Vagy az újat :D
De inkább a régit. Ha esetleg valakinek így szezon közepén szüksége lenne rá. Használt de nem leharcolt darab, sehol nem rohad, tavaly kapott egy komplett felújítást, de azért a hőt semmilyen festék nem bírja hosszú távon.
Jahno? :F

(#120317) Jahno válasza blueboi69 (#120316) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem most 3 grill is van, közte egyik még húsmentes, csak füstölésre, ráadásul mutattam, hogy a világ pöcke akciójára feliratkoztam, minden kupont és szerencsekereket forgatva olyan olcsón jöttek, hogy nem lehet nemet mondani.

Nem túl régen még Obiban és Teszkóban is voltak jók, meg egész masszív gázosok is.

Mozdonyból attól függ milyen, azért a régitől ne szabadulj mert nem fogsz mindig mindent indirekt módon sűtni. Nekem rácsokat is pótolni kellett, gyáriról elég büdösen égett a teflon, szóval el voltam vele egy darabig mire azt kitaláltam, hogy mire jó és mennyire. Először nem akart sülni a hús, padlizsánt kiszárítottam... Szóval kérdezz, mert nem triviális, hogy ha csak egy tarját megsütnél akkor mitől lesz meleg, mekkora fér el és hova teszed a szenet :-P

Most van annyi rácsom, hogy ha szomszéd jövőre ráér, akkor méretre beleflexfaragjuk és már csak sütni kellene egész nyáron. Még mindig azon agyalok, hogy el kellene vágni a lábát és toldót alkotni hozzá, akkor könnyen bedobom kocsiba.

Összességében ne add el, mert másra és másképp jó.

(#120318) Jahno válasza blueboi69 (#120316) üzenetére


Jahno
őstag

Szóval a mikrobi mellé van egy ilyen, ez eléggé rendben van és minden maradékot meg roncsot kidobáltam:

(#120319) blueboi69 válasza Jahno (#120318) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pontosan ugyanilyenem van! Legjobb :) Viszont így útban lesz, kerülgetni nem akarnám, 10pénzért odaadom bárkinek, ha esetleg ismersz valakit akinek kéne.

Amúgy a lokomotivban is lehet pakolni alá a szenet, nem csak oldalra!

(#120320) zetor2000 válasza blueboi69 (#120316) üzenetére


zetor2000
senior tag

A szó, amit kerestél:
Offset smoker :D
Oldalt, kicsit lejjebb van a tűztér, és egy lyukon át jut a füst / hő abba a térbe, amibe a cuccost készíted. Nem közvetlen alulról kapja a kaja a hőt, hanem oldalról/alulról.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120321) blueboi69 válasza zetor2000 (#120320) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, ilyet vettem. De lehet rakni bele cuccot közvetlenül a hordó részbe is, nem csak az oldalsó bödönbe. Ilyen több órán át tartó füstölős izékre nem érek én rá. :C Kolbit rábasszam az öntöttvas lapra, az kell nekem, pár perc alatt odaserceg, közben megsül a fritőzben a krumpli -> gyerekek tudnak enni -> csend van percekig -> világbéke

(#120322) Jahno válasza blueboi69 (#120319) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet alá, de majd próbáld ki. Dórival már megvitattuk, meg mondjuk enyém gyengébb anyag és lehet vele szórakozni, csak elsőre nem akartam egy vagyont elpattintani. Rakni sem tudod, mert felette van a rács, szén alá is kell rács, akkor meg közel van a húshoz, fűtheted a cucc bal oldalát szénnel, jobb oldalára a hús, csak akkor meg a felület lesz kicsi. Meg igazából nem is teljesen erre való.

Mondjuk ha előbb kitalálod akkor annyiért elhoztam volna, de még sosem tudni :DD Akkor is ha a másik újonnan került ennyibe :DD

(#120323) Jahno válasza blueboi69 (#120321) üzenetére


Jahno
őstag

De akkor minek vettél egy olyat? Nekem is nagy a szám, mert 1-2szer próbálkoztam vele, aztán volt mikor sütőben végezte a cucc. Csak mert pánikoltam, hogy ne süssem túl, oszt meg sem sült, de nahhh. Ami a fenti képen van az erre való, megnyomod, megy, akkor minek a másik, amivel kicsit bonyolultabb is és nem erre való?

Egyik grillezéshez fél este áztattam a húst és főztem saját kútfőból improvizált szószt is és az csak a kezdet.

(#120324) blueboi69 válasza Jahno (#120323) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Egyrészt impulzusvásárlás. Másrészt a lelkem mélyén mindigis egy smokerre vágytam, harmadrészt, abban is lehet sütni rendesen.

Az eddigiben is azt csináltam, hogy a szenet az egyik felére pakoltam, rá vaslap. A jobb oldalán elfért így 1 alutálca, oda csak közvetve jutott hő, illetve alá raktam a füstölőt ;)

A smokerrel is lehet rendesen sütni szerintem, ismerősnél is így sütöttük. Bár az övé Hecht, és mintha fel lehetett volna nyitni rendesen az egészet. Még a végén szétflexelem.

Ha azt mondod, hogy ennyiért kell, nyilván félrerakom és nem baszakodok a hirdetéssel, aztán elviszed amikor legközelebb erre jársz, feltéve, hogy nem fél év múlva lesz :D

Harmadrészt, ennyi pénzért csak jónak kell lennie basszameg :D

(#120325) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Közben megnéztem, amit vettem, annak ugyanakkora a sütőfelülete, mint az eddigié. Csak a bepakoló nyílás kisebb. Ez úgy látszik mind ilyen, a profibbak, közben megnéztem pár yt videjót, merthogy expert legyek 10p után, és mind ilyen. Szóval ez by design ilyen. A meglévőnél megszoktam, hogy az egész felnyílik, jól rálátni a kajára, könnyű pakolni, oldalról is akár, miazmás. Ismerősé a hect az bezzeg rendesen felnyílik, lehet neki lesz a tuti befutó, de mostmár ez így marad. Hacsak nem az újat adom el :D
Basszameg az ember milyen problémákat tud generálni magának, néhány ezer km-re tőlünk, meg pánikolnak és menekülnek, hogy felrobbantanak egy atomerőművet, mert háború van. :U

Nem találtam máshol, ilyet vettem: [link]

[ Szerkesztve ]

(#120326) Jahno válasza blueboi69 (#120325) üzenetére


Jahno
őstag

Jóhátna, ez kicsit komolyabb darab ha jól látom az árát. Mert van ezer+1 féle verzió. Enyém bőven 100 Euró alatti tétel volt, de ki kellett egészíteni pár ráccsal. Ott nem is értettem minek variáltak olyannal, ami nem bírja a hőt meg szétesik.

MediaMarktban vettem fasza 60x30 centis rácsot 2500 pénzért, az mindenbe és mindenre jó lesz, egyiket eldaraboljuk, hogy bemenjen ebbe a grillbe és kész. 3 opciót kitaláltam, szomszéd a fúrfarag melóban elég ügyes, majd megvitatom vele és akkor kialakul valami állapot.

Itt a grill hátán van két luk, amiben megtámaszkodik a rács és olyan apróságokat kellene megrajzolni, hogy luk legyen, vagy csavarjak bele valami 8as csavart anyával és inkább támaszkodjon. Ha felét ki lehet emelni, szenet rakni alá, vagy füstölőt akkor az jó.

Mondjuk 1-2 gyagya ismerős is hasonlóképpen kezdte, azóta saját grillt gyártanak "occsóért" :D

(#120327) blueboi69 válasza Jahno (#120326) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az a hordó amit mutattál, annál az alsó rács az támaszkodik az oldalán. Elég stabil, még akár meg is lehetne dönteni.
A lyuk önmagában kevés és nem tartja meg, csavart bele, az fixen tudja tartani.

Az smokerben a rács 3db-ból áll. Gondolom ha egyben lenne, akkor nem lehetne ki-be rakosgatni. Ez mondjuk annyiból jó, hogy elég a középsőt kivenni és beszórni a már forró szenet, aztán mehet tovább a buli. Vagy a végén rászokok arra, hogy a külső bödönben rakjak tüzet. Úgy érzem elindultam a lejtőn lefelé.... Holnap óvatosan kibontom és megnézem mennyire lehet kényelmes azon a nyíláson át variálni, mert a mostanihoz képest szűknek tűnik. Mondjuk ez logikus is, az eddigi gyakorlatilag teljesen kinyílt és ezáltal könnyen volt takarítható és kezelhető. Ennél az újnál lehet bele sem fér a szeneslapátom, hogy kikotorjam az alját, vagy lehet van szerelőnyílás. Szépen belenyúltam :D

(#120328) Jahno válasza blueboi69 (#120327) üzenetére


Jahno
őstag

Gyárilag luk van, max. lefotózom rajzolom, működik az megfelelő ráccsal, csak itt az a kérdés, hogy szétdaraboljuk-e megfelelő mintára a rácsot, amit beakasztasz és benyomod a lukba, vagy inkább ne.

"Ennél az újnál lehet bele sem fér a szeneslapátom, hogy kikotorjam"

Ezt mondom :-D A hamu meg vastag lesz, ráül a szénre, az nem kap levegőt és nem fűt. Nekem alul ráadásul olyan táv van, amibe kb. 1 réteg brikett éppen csak befér, akkor meg közel van a húshoz. Igaz a rács csak két szekcióból áll, szóval bal oldalt kilapátoltam, szenet bele kockára, jobb oldalon sül. És akkor ott tekerni kell az alapanyagot, mert annak a bal oldala nagyon nagy hőt kap. És ebben még a sima grill is jobb (lásd enpera oktatóanyagait, az minden alap grillek alfája és omegája, ahogy megműveli a hűst, halat, ződet)

(#120329) blueboi69 válasza Jahno (#120328) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Megnézem majd az egész hordónak az átmérőjét, meghogy mennyi hely van a hamunak leszóródni, de első blikkre ez nem tűnik vészesnek, tehát a grillrács és a szén között van azért hely. Úgyis vaslapon sütök már mindent. Mondjuk a régi grillnél azt is könnyen le tudom venni egy kampóval, ennél lehet ez picit macerásabb lesz.... ófaszom, lehet nem gondoltam ezt végig... viszont pont eléggé le volt akciózva az utolsó darab, ennyiért kár lett volna otthagyni.

(#120330) blueboi69


blueboi69
csendes tag

May be an image of 3 people, body of water and text that says "i telex.hu Elaltathatják Freyát, a rozmárt, aki a nyár sztárjává vált Norvégiában Most nem azért,de más alatt is ment tönkre motorcsónak a héten,és mégsem akarják elaltatni! 38 38p. Tetszik Válasz 104"

jaj :D

(#120331) Jahno válasza blueboi69 (#120329) üzenetére


Jahno
őstag

Nézegettem párat, 100ezertől kezdődnek azok, aminél van hely, szellőzés és nem tizedilliméteres lemezből van az egész.

Nálam a hordó aljától kb. 1-2 centire van a rács, arra megy a szén. Ez a rács az első befűtésnél el is égett és szétcsavarodott, de sejtettem előre :-D Felette az a rács amin sütök, de az is tán van 4-5 cemtire, ami elég kevés és a felülete is kicsi.

Méretét nem tudom, de max. 2 hét múlva mondom. Ugyanaz a link/típus Alzánál most majdnem 3x annyiba kerül, kérdés, hogy tényleg ugyanaz-e. Ezer+2 van a piacon és címkézik a neveket, mint a kínai ipar remekei :C

Nekem a lemez is gyengébb, meg azok az apróságok, hogy bal oldalán a levegőztető nyílást meg kell támasztani, mert ha csak elfordítom akkor nem marad úgy. Cserébe itt-ott forró.

Azzal terveztem, hogy nem ipari cucc, 30 sütés után szétesik, de ha évente 4szer használom, akkor szerintem megdolgozott az ilyen olcsó árfekvésért. Fele impulzus vásárlás volt, meg asszony mondta, hogy legyen egy ilyesmi sütő. Pár jó dolog kiesett belőle, megnéztem a digitális smart innivatív csodákat 800ezresért, amit csak beprogramozol és csinálja, aztán megvettem ezt asszem kb. 26-ért :DD

(#120332) Jahno válasza zetor2000 (#120320) üzenetére


Jahno
őstag

Szopok vele, de azért van tananyag: [link]

(#120333) zetor2000 válasza Jahno (#120332) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ezt a fószert szeretem, mert rendes ételeket készít. Igaz, pici beszédhibája van, de senki nem tökéletes.
Ajánlom még a BBQ with Franklin csatornát, igaz, az nem magyar, de.
Azt mondják, a faszi többszörös BBQ verseny győztes, néhol a zsűriben is jelen van, meg hogy a boltja előtt sorállás van.

Mindenesetre azt hiszem, hogy amit Blueboy vett, az kicsi... [link]
Ezen készül a "füstölt" kolbász.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120334) npera


npera
újonc

Amíg az angolok Opel Vauxhall Corsával hajtanak a felduzzadt patakba és fojtják meg a motort, addig Miamiban a lordok és lordnők 3- vagy 4-motoros (!) hajókkal törtetnek át a folyó torkolata és a nyílt tenger metszéspontjában kialakult hullámtörésen. Egészen szórakoztató, de máshogy.....

(#120335) Sipi- válasza hobizoli (#120306) üzenetére


Sipi-
tag

Próbáltam, de hideg motornál nem sziszeg, csak nagyon picit. Üzemmelegre meg nem akartam járatni a mélygarázsban. A fojtószelepet guglizás után felismertem, a környékén lévő csöveket tapogattam, de nem éreztem rajta repedést. De onna valahonnan hallatszik kis sziszegés.
A közelben van két szervíz is, remélem az egyik meg tudja nézni a héten, mert hétvégén kellene a nagyobb autó. Most Yarissal vágtattunk, 110-el autópályán, tempomat nélkül. De legalább alig fogyasztott :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120336) hobizoli válasza Sipi- (#120335) üzenetére


hobizoli
nagyúr

fojtoszelep alatti tomites is lehet a hunyo

ha vhonnan fals levegot kap, akkor emelkedni fog az rpm

több drón kell ;P

(#120337) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

Hogy jol induljon a het:

:DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120338) npera


npera
újonc

Nálam is gondok vannak a grillel. Kell bele új rács, mert már vékonyodik az anyag szemmel láthatóan. És a drótkefe is tönkrement, amivel kapirgálom a szenet a rácsról (ráégett cucc). Szóval be kell ruházni a következő hónapokban.

Maga a grill működik, még mindig én vagyok a szűk keresztmetszet az egészben :B

(#120339) blueboi69 válasza npera (#120334) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Aztamindenit micsoda járgányokkal veretnek :Y
És milyen szép a víz. Érdekes, hogy nem habzik be a teteje. Lehet itt keveredik a sós-édesvíz és attól is ilyen zöldesebb.

(#120340) Jahno válasza npera (#120338) üzenetére


Jahno
őstag

Én italos hűtőből vettem ki az alurácsot, aztán persze, hogy szétég. Sima sütőből is vettem ki, ezeknél gondolkozom, hogy faragni kellene. Ebből meg gyorsan vettem még egyet és szerintem jó pár évig meg vagyok a bruházással és szatyor fűszerrel. Már "csak" csinálni kellene:

(#120341) npera válasza Jahno (#120340) üzenetére


npera
újonc

Nekem ez a 470 mm-es kell bele, legalábbis most ilyen van benne. Fel lehet nyitni a szélét és rakni bele még brikettet.

Viszont az alsó rács is szét van már menve erősen.

Ha a kettő ára közelíti azt a határt, ahol már GTK a grill a többi alkatrészét tekintve (a lábai mennyire rozsdásak, meg kell nézzem), akkor lehet jobban járok egy jobb állapotú használttal ősszel. Egy csomóan úgyis felrakják a kozmetikai hibás grilleket apróra (felborul például), aztán akkor lehet tudok csippantani egy 570 mm-est. Meglátjuk....

(#120342) blueboi69 válasza npera (#120341) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nekem ez a kerek forma soha nem volt logikus. Öntöttvas lap rá sem fér, alutálca mellett csomó hely marad. Hacsak nem rakod rá a rácsa közvetlen a kolbászokat, húsokat és addig rendezed, amíg nem marad hely. Aztán lehet aki meg a kereket használja az gondolja úgy, hogy egy téglalap alakúnál, meg úgysem raksz a sarokba semmit, aztán meg de. :)
Szóval nemtudom. Egységnyi helyen, amennyit elfoglal, a téglalap az nagyobb felület szerintem. Ami meg ilyen kerek és kb 50cm magas, azt meg végképp nem értettem sosem. Grill az a földön van, fene sem akar ott hajolgatni, gyereknek szintén nem való, szóval nemtudom. Vagy azokat asztalra rakják?

Közben megnézem a Szoky féle grilleket az okosgrillen, hát bakker, vannak árak :Y

(#120343) zetor2000 válasza blueboi69 (#120342) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egyszer felmerült bennem, hogy kéne custom grillt csinálni, találtam is rá boltot, aki létrehozta volna, ha lerajzolom. Asszem grillangyal.hu vagy kik voltak.

A gömbgrillek alá szoktak valami 3-4 lábú izét tenni. Asszem. De lehet, másra gondolunk.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120344) Jahno válasza zetor2000 (#120343) üzenetére


Jahno
őstag

Ekkora választék mellett nem mondanám, hogy ki tudom találni mire van szükségem, vagy nincs a piacon olyan és meg is tudom fizetni az egyedit. Főleg míg egy mini hobókályha is kisebb vagyon.

(#120345) Jahno válasza blueboi69 (#120342) üzenetére


Jahno
őstag

Kerekre gombát meg hasonlót lehet rakni, én is szórakoztam mindig a kolbász/húsos történettel, hogy optimálisan kihasználjam és nem mindig sikerült.

Okosgrill az olyan, de másról is szól. Itt már érthető, hogy tudja tartani a pontos hőmérsékleteket, mert megtömi fűtőanyaggal, beprogramozza aztán fél napra magára lehet hagyni.

(#120346) blueboi69 válasza Jahno (#120345) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na igen, ez mondjuk eléggé kényelmes így... már-már csalás kategória

(#120347) npera válasza blueboi69 (#120342) üzenetére


npera
újonc

Nekem nincs vele bajom, mondjuk ajándékba kaptam. Kábé a 40-50%-át használom, ma másik felén ott a szén.

Simán rárakom a rácsra a cuccot, aztán csorog le a zsír belőle és serceg szépen.

Egy 57 cm-es modellnek mondjuk örülnék, az már döfi...

(#120348) blueboi69 válasza npera (#120347) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hát nekem sokszor a 70x35cm is kicsi, nemhogy egy kicsi kerek.. :U

(#120349) npera válasza blueboi69 (#120348) üzenetére


npera
újonc

Én több menetben grillezek. Külön megy mondjuk a csirke, majd a tarja, vagy ha van hal, akkor az. Meg a zöldségek.

Egy nagy gigantikus rácson mondjuk eléggé át lehet pörgetni a cuccokat, ha minden IS elő van készítve.

(#120350) blueboi69 válasza npera (#120349) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én is több menetben, de ahhoz, hogy 4-8ember + ugyanennyi gyerek le tudjon ülni kajálni, azt nem lehet kicsiben.
Általában megküldöm a húst az elején, aztán félreteszem a grillen belül oldalra alutálcára és jönnek a zöldségek, addig a husi is kap még indirekt hőt.
Akkor azért már a gyerekek tudnak kolbászt csipegetni és néhány felnőtt el tud kezdeni kajálni, aztán persze később még megy utánpótlás. A végefelé jutok asztalhoz.
A kinti pult a grill mellett van, ott tudom már előkészíteni a cuccokat miközben a többi sül.

Ahogy nézem csak fog kelleni valami hőmérő is :D

Ez az offset grillezés ez mindenképp nagyon időigényes, de ahogy nézem a videókat, totál megéri. Mondjuk korán reggel beröffenti az ember, aztán időnként kijön a medencéből berakni 1-2fát és ebédre kész is.

Az eddigi működés az eléggé aktív munkát igényel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.