Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119994) npera válasza Jahno (#119974) üzenetére


npera
újonc

Én még mindig kíváncsi vagyok, hogy különféle EU-s országok honnan és hogyan szerzik be az üzemanyaghoz való nyersolajat. Egy korábbi munkatársam meg van győződve róla, hogy a németek kiváltottak minden ruszki olajat és nem függenek, valamint az üzemanyagok ára elkezdett lefelé menni.

A grafikonokat nézegetve a csökkenést látom, de ez más országokban is látható, tehát nem feltétlenül a forrás kiváltása miatt következett be. Azt olvastam, hogy a gáz tekintetében szopóágon vannak és most télen jön nekik a "brace yourself" scenárió a 7x-es gázárral.

Magyarországon asszem 2x tankoltam. Egyszer odafelé menet az osztrák határ után. Nem volt hiány, amikor megkérdezik, hogy magyar-e az autó, akkor mondom, hogy japán és akkor utána jön a piaci ár. Egyszer meg Törökbálinton tankoltam, ott sem volt hiány. Asszem mindkét alkalommal Shell kút volt ráadásul.

Németeknél a tankolást számomra az szokta fűszerezni, hogy nem hordok magamnál zsetonokat és kártyával operálok. A friccek viszont zsetonos banda, simán találkozol olyan kúttal ahol nem működik a kártyaolvasó (volt ilyen lefelé menet), vagy a saját hálózatuknak dedikált tankolókártyát fogadják, de mondjuk a generic Mastercard éppen nem működik. Ha ilyenkor kicentizte az ember a tankolást és már csak 27 km van hátra, de a következő kút mondjuk 67 km, akkor az kinosss :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.