Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#120901) -NoVa- válasza npera (#120898) üzenetére


-NoVa-
őstag

Aztán ugyanazon a területen egy hónapnyi szanaszétnyaralás után az ős Roomba vs a kicsit újabb drágább egyszerre elengedve:

Mindkettő kipucolt karbantartott cucc, simán az idővel jobb szívómotor a különbség.

(#120902) qnadam válasza npera (#120884) üzenetére


qnadam
veterán

xiaomi = roborock.
vagyis asszem minden roborock xiaomi, de nem minden xiaomi roborock. vagymi.

nekem asszem roborock s5 van, teljesen jó. elvileg tud nedvesen feltörölni is, azt még nem próbáltam. a térképészkedés azért jó, mert lesz egy alaprajza a lakásról, ami alapján akár egy szobányi takarítást is kiadhatsz neki, vagy egy (vagy több) kisebb területet.

a kábelvéget, cipőfűzőt, ilyesmit rosszul kezeli, a többit meg szokta tudni oldani. a magas küszöbök lehetnek még nyűgösek, de az nálam nincs.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120903) qnadam


qnadam
veterán

yt ajánló rovat: átlátszó sugárhajtómű és metal cover

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120904) NauTiLUS_HUN válasza qnadam (#120903) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Még nem kattintottam rájuk, DE. Minek egy átlátszó sugárhajtómű, ha metál covert raksz rá? :F

(#120905) Samott


Samott
addikt

:DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120906) NauTiLUS_HUN válasza Samott (#120905) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

itt a közelemben van egy kiskút, szerintem már két hónapja nincs üzemanyag, lehet porszívózni, kocsit mosni stb. csak tankolni nem.

[ Szerkesztve ]

(#120907) eattila válasza NauTiLUS_HUN (#120904) üzenetére


eattila
csendes tag

Zene lesz az szvsz.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120908) blueboi69


blueboi69
csendes tag

npera, most olvasom csak, hogy lesz cicó. A mienk kinti macsek, így nincs kosz a lakásban,csak amit a két kutya okoz :D Vagyis az egyik, mert a kisebb méretű még a tócsába sem lép bele vagy ahol vizes a térkő, még arra sem. A másik pedig... na a másik az nem ilyen ő képes hasfalig menni a dagonyába és élvezi is.

A mienknek viszont ordas módon hullik a szőre akármikor, amíg betegeségből lábadozik nálunk, alig várjuk, hogy végre mehessen ki, mert minden is csupa szőr. Egy ideig volt ilyen tisztító kesztyűnk, de az elég undormány volt, hogy néhány simogatás után megtelt és aztán már csak repült szanaszét a szőre. Az, hogy a padlóról összeporszívózod az egy dolog, de én utáltam, hogy a cipőimhez is hozzádörgölőzött, az is csupa szőr lett, meg mindenhol is, ahová ment. Mi száműztük a mosókonyhába éjszakára, hogy ne menjen mindenhova a lakásban.

Érdekes a szomszédban szívesen látják és az ágyukban is alszik. Na én attól sikítófrászt kapnék.
Másrészt viszont, kutyák simán beszarnak a házon belül, ha valami miatt elmarad a kiengedés, mert gyerek elvonja a figyelmet, de alapvetően nagyon ritkán fordul elő, tudják, hogy ez nagyon nem jó dolog.
Macska pár hónapot voltak csak bent nálunk összesen, de mindig az alomba végezte a dolgát, sosem kellett erre tanítani, mindig megtalálta, pedig zárt az alomtálca, tehát be kell másznia oda. Mondjuk a macskapisi és macskaszar az kibebaszott büdös, szerintem nem véletlenül ássa el gondosan, ő is szégyelli, hogy ilyet nyom ki magából.
Egyszóval goodluck :) Ölben dorombolás jó dolog, utána 10perc ruhahengerezés, kompresszorral fújkálás stb az nem annyira. Gyerekek is szeretik. A nagyobbik addig szerette igazán, amíg a macsek kicsi volt, a kisebbik gyerek, meg most is bármikor örül neki a kertben, meg emelgeti meg játszik vele, meg nemtudom még miket. Nagy nyávogás akkor van, amikor már a nyakán térdel, de utána is arrébbmegy 2m-t, majd megint hagyja, hogy a gyerek nyüstölje.

(#120909) eattila válasza NauTiLUS_HUN (#120906) üzenetére


eattila
csendes tag

Balatonlellén vasárnap MOL-nál olyan sor állt, meg se próbáltam. OMW-nél meg asszem 2 fej volt nyitva, a többin meg nem volt csak prémium benya. Tankoltam autópályán...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120910) eattila válasza blueboi69 (#120908) üzenetére


eattila
csendes tag

Minden szűrfésűből ki kell szedni a szőrt. Nekünk kutya furminátor van, frankón teszi a dolgát. Macska is tűri. Amúgy fura, hogy az nem baj, hogy néha beszarik a kutya, de a macskaszőr időnként őrületbe kerget :)
Nyilván amit nem akar az ember az fáj, de szvsz nem olyan macskával élni, mint amit itt vázoltok :) Majd Phülöp megcáfol. Vagy nem :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120911) blueboi69 válasza eattila (#120910) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem időnként kerget őrületbe, hanem állandóan, mert amikor bejön akkor hullik belőle folyamatosan. Nem fésülgetjük ez tény és lehet beszerzünk furminátort, csak valami kesztyű volt eddig, de az is elég undiroító volt, hogy megtelt, akkor kiszedni belőle a szőrt, közben is hullott szét belőle mindenfelé.. bbbrrrr
kutyszar meg nem akkora tragédia, kivéve, ha hígfos, sajnos olyan is volt, nagyobbik kutty néha elcsapja a gyomrát,mert összeeszik valamit, olyankor reggelre az előszoba szét van fosva :W persze nem direkt csinálja, ha ott vagyunk, látjuk rajta, hogy nagyon liheg, remeg, ugrál az ajtónak, néz minket, próbálja felhívni a figyelmet magára és jelezni, hogy menne ki, de amikor fent alszunk akkor ezt nem érzékeljük. Mázlija, hogy - bár többször volt már ilyen - cipőt sosem talált el :D De ezt leszámítva ami kemény, azt felveszed, fertőtlenítővel, lefújod, kb kész. 1p az egész. A mindenhova ráragadt és szálló macskaszőrrel nem bánsz el ilyen hamar.
Ha fixen benti lenne, akkor tuti rendszeresen lenne furminátorral kezelve.

(#120912) eattila válasza blueboi69 (#120911) üzenetére


eattila
csendes tag

Hát nem tudom. Volt kutyám bent (rövid szőrű). Annak is hullott a szőre. Van macskám bent, annak is. A difi a kettő között, hogy az egyik kutya, a másik macska :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120913) blueboi69 válasza eattila (#120912) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mindkét kutyánk hipoallergén, nagyon minimálisan hullik a szőrük, szinte semennyire.

(#120914) eattila válasza blueboi69 (#120913) üzenetére


eattila
csendes tag

Elhiszem.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120915) qnadam válasza blueboi69 (#120911) üzenetére


qnadam
veterán

nincs gond a macska szőrével, csak össze kell egyeztetni a ruhatárral. ha sötét ruháitok vannak főleg, akkor fekete macska kell, ha a világosakban hisztek, akkor fehér. ha fekete-fehér macskátok van, akkor rábasztatok :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120916) blueboi69 válasza qnadam (#120915) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A mienk vörös-fehér, viszont mindenféle ruhánk van, gyerekeknek meg főleg.

Mondjuk macskaszőrmintás polo-nadrág-cipő kéne :D

[ Szerkesztve ]

(#120917) eattila válasza blueboi69 (#120916) üzenetére


eattila
csendes tag

Akkor egy ilyen :D :

Leszarom tabletta - BestStuff.hu

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120918) eattila válasza qnadam (#120915) üzenetére


eattila
csendes tag

Amúgy a mi macskánk calico. Szóval fehér, fekete és vörös is. :D Megy mindenhez.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120919) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Rend a lelke :D

(#120920) eattila válasza -NoVa- (#120919) üzenetére


eattila
csendes tag

És használsz is ennyit?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120921) -NoVa- válasza eattila (#120920) üzenetére


-NoVa-
őstag

Igen. Nem egyszerre, némelyiket ritkábban, de ezek hosszú idő után is megmaradtak rotációban. A többi meg egy eladó kupacba került, amit lassan meg kéne hirdetni jóárasítva.

Mindnek megvan a maga előnye, és szempontja. A planarok (bal felső) az extrém rétegeket szétválasztó részletességükkel tudnak különlegeset mutatni, a dinamikusok (jobb felső) inkább a kellemesebb lágyabb meleg hangzásukkal és a kényelmükkel adnak többletet.
A sokarmatúrás dinamikus hibrid de főleg a bal alsó dinamikus-armatúrás-elektrosztatikus sokdriveres végtelen részletességet és gigantikus teret reprezentál, nagy élmény először hallani egy ilyet rendesen megszólalni. És nem csökken sokadszorra sem.
Az armatúrás cuccok jobb alul meg az abszolút kedvenceim. Azoknál nincs szellőzés a driver-külvilág között, egybeöntött akril test csövezett szűrt kivezetésekkel a hallójárat felé, úgy izolálnak mint semmi más. Az Etymotic ebben a mester, apró, a lehető legtermészetesebben szól, kifejezetten részletes és kiváló a tere is. Eszméletlen jól szólalnak meg rajta a felvételek, és pont ez választja el a SoftEars RSV-től. Azon már nem felvételek szólnak, hanem nekem énekel az előadó, eltűnik minden réteg köztem és a zene között. Épp ezért pl munka közben inkább az Etymotic szól, vagy otthon valamelyik kevésbé izoláló dinamikus, nem rabol el egy-egy jobb szám teljesen.

Le tudnám persze szűkíteni jobban is kicsit, de csökkenteném a változatosságot, és pont a legolcsóbbakat kiszórva nem sokat nyernék rajta. Így jó. Pár évnyi chifi letapogatás lenyomata.

(#120922) eattila válasza -NoVa- (#120921) üzenetére


eattila
csendes tag

Hmm. Értem :) mondjuk én meg a bicskákat gyűjtöm :) (és hordom felváltva.)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120923) npera válasza blueboi69 (#120911) üzenetére


npera
újonc

Nálunk elvileg ki lehet majd engedni a macskát, a kezdeti szoktatási időszak után.

Nincs különösebb illúzióm, hogy amikor benn vannak, akkor bárhol elő tudnak majd fordulni. Könyvespolcon vagy a printeren ülve. Ha elkezdik lepiszkálni a polcomról a dolgaimat, akkor mondjuk összeakasztjuk a bajuszt és jön a cipőkanál.

De tutira fel fognak mászni az ágyra meg szófára. Jó esetben nem a hangszórón fognak kapaszkodni, bár függöny is tud csábító lenni nekik.

Én vasfűrész lapjával fésültem kutyát és macskát is, azt imádják. És jól szedi a szőrt.

(#120924) Phülöp válasza npera (#120923) üzenetére


Phülöp
addikt

Ha hosszútávra akartok berendezkedni macskailag, akkor érdemes egy ilyen cuccot venni nekik:

link

Macskák alapból nem nagyon isznak, néhány éves korukra rosszabb esetben rámegy a veséjük, aztán ehet tolni nekik a speckó kaját, hogy működjenek.
Ez a szökőkút viszont teljesen bevált, a macskák szeretik, és rendszeresen használják. Nem csak nálunk, de eddig mindenhol, ahová beajánlottuk. Szűrőt kell benne időnként cserélni, meg akkor már a pumpát is érdemes megbontani és megtakarítani kicsit.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#120925) Jahno válasza npera (#120923) üzenetére


Jahno
őstag

Netflixen van egy macskás film, állítólag teljesen rendben van és valós. Én meg nem tudom, szőrével nincs sok bajom, este kirakom, kész. Ha reggel 5kor kaparászik az ablakon, hogy engedjék be mert csak, akkor anyós elintézi, részemről maradhatna akár kint is, vizet talál, hagyjon békén.

(#120926) Samott


Samott
addikt

WTF... :F

Na meg egy: All-in :DDD

A macskas threadhez pedig: ezt

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120927) -NoVa- válasza Samott (#120926) üzenetére


-NoVa-
őstag

A törpe megpróbált ingyen buszozni, lebukott. Bírom az úri közönség arcát, mikor meglátták, hogy nem gyerek.

(#120928) eattila válasza Samott (#120926) üzenetére


eattila
csendes tag

:D :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120929) Sipi- válasza blueboi69 (#120911) üzenetére


Sipi-
tag

Lefordítva: kutyákat imádod, macskát megtűröd/kissé szereted. :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120930) Bujdy81 válasza -NoVa- (#120927) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Kár, hogy el lett vágva a videó, megnéztem volna, hogy 1-2 perc múlva leesik-e valakinek, hogy a felnőtt férfi vajh mi célból akart felülni a buszra a kisgyerekek közé! ;)

Vagy direkt vágták le a zűrösebb részeket... :D

(#120931) Samott válasza Bujdy81 (#120930) üzenetére


Samott
addikt

Hmm... kicsit guglizgattam. Azonos szereplok, de mashol. Akkor ez valami prank lesz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120932) zetor2000 válasza Samott (#120931) üzenetére


zetor2000
senior tag

Valahonnan ismerős ez az idősebb fószer, aztán leesett, hogy egy klipben (is) láttam: [link]
:)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120933) Samott válasza zetor2000 (#120932) üzenetére


Samott
addikt

Az Christopher Walken, egy kisebbfajta szineszisten. :) Meg egy vele.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120934) qnadam


qnadam
veterán

v8-as bogár

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120935) zetor2000 válasza Samott (#120933) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ja, ja. Táncolni is tud. :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120936) blueboi69 válasza Sipi- (#120929) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A saját kutyámat imádom, asszonyét szeretem/megtűröm, mert cuki jószág, de ennyiben kimerül minden pozitiv tulajdonsága. Macsekot is szeretem, de a házon kívül. Jön hozzánk a kertbe, ma pl játszottam is vele. Egy hosszabb fűzfavesszőt húztam végig a füvön és próbálta elkapni, eléggé ráflesselt :D

(#120937) blueboi69 válasza npera (#120923) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálunk amennyit bent volt a macsket, az idő alatt az égvilágon semmit nem rombolt. Persze kölyökként nem volt bent. Amikor elhoztuk, akkor gipszkartonból leválasztottam neki egy részt a teraszon, ott volt kb 2 hétig. Bejárkáltunk hozzá, ott játszott vele a nagyobbik fiam, meg mi is, meg voltak cicajátékai. Aztán nem is tudom mennyi idő telt el, de kb 3-4hét és elengedtük.

(#120938) blueboi69


blueboi69
csendes tag

(#120939) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Sipi, a srác akiről múltkor beszéltem, jön hozzánk. Remélem jó arc, mert idén vele fogok együtt dolgozni :)

(#120940) eattila válasza blueboi69 (#120937) üzenetére


eattila
csendes tag

Akkor azért szoktak érdekes dolgok történni, ha bent van egyedül, vagy éjjel, és unatkozik :) Erre fel kell készülni lelkileg. Majd elmúlik, ahogy öregszik. Vagy nem.

Amúgy kaparófa legyen, hogy ne a bútort kezdje meg. Stb.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120941) qnadam válasza eattila (#120940) üzenetére


qnadam
veterán

és már többektől hallottam, hogy ideális esetben az almok száma n+1, ahol n a macskák száma.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120942) Phülöp válasza qnadam (#120941) üzenetére


Phülöp
addikt

Nálunk n-1, és nincs gond. Persze naponta (na jó, néha 2naponta) takarítva, plusz minőségi alom.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#120943) eattila válasza qnadam (#120941) üzenetére


eattila
csendes tag

Nálunk 1 alom van. Az sem nagy. Viszont fedett. Minden reggel takarítom.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#120944) qnadam válasza Phülöp (#120942) üzenetére


qnadam
veterán

lehet, hogy rosszul emlékszem (meg igazából nem is érint), de a dolog lényege az volt, hogy jó, ha több alomból választhat, mert csak.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#120945) Phülöp válasza qnadam (#120944) üzenetére


Phülöp
addikt

Haveréknál egál a macskák és a budik száma, egyik csak pisi, másik a sűreje.
Amikor a mieink is ott voltak, akkor 4 macskára jutott 3 budi, akkor kicsit keveredtek a dolgok, főleg, hogy Ilves az első napokban a szaunában bújt el, és 2 budi szintén ott volt. 8.5 kilós dög, a háziak nem is mertek arra járni.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#120946) blueboi69 válasza Phülöp (#120945) üzenetére


blueboi69
csendes tag

nem kell ezt túlbonyolítani, kint a szabadban talál magának helyet, a lényeg, hogy a gyerekek homokozója legyen lefedve :C

(#120947) npera


npera
újonc

Alomról jutott eszembe egy jó anekdóta. Én magam láttam sajnos. Felnőtt macska felült rosálni az alom szélére. Gyakorlatilag a peremén egyensúlyozott. És nem volt túl sok alom benne, így a nyomaték elég volt hozzá, hogy felborítsa. Az egész kiborult, közben a macska persze megijedt és elrohant csíkot húzva maga után.

Nem voltam boldog....

(#120948) Sipi- válasza blueboi69 (#120939) üzenetére


Sipi-
tag

Biztos "örül neki" a line managere, így is mindig emberhiánnyal küzdenek.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120949) blueboi69 válasza Sipi- (#120948) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ki akar költözni a csajával vietnámba, mivel a csaj odavalósi. Az E pedig azt mondta, hogy szó sem lehet róla, hogy onnan dolgozzon.

(#120950) Jahno


Jahno
őstag

Ejjj, jól alakul a hét. Előzőleg az egyik HÉV betolta a másikat a végállomásra. Utána villamossal volt hasonló. Asszony a busszal szívott be, én kb. mindennel is.

Itt a Moszkván már sejtettem, hogy valami húzósabb dolog miatt zavarodott össze a fél város:

Délután haver jönne nekem egy sörrel, már írt, hogy nem ér ide 5re, mert elütött valakit a vonat. Én meg kerülni akartam egyet, de a 74es pont kihagyja azt a megállót.... Tegnap is persze pont akkor értem oda a Margit híd közepére, mikor a mentősök érkeztek meg egy lemerült futót feltölteni. Szerencsére villamosnak ez sok a akadályt nem jelentett, de buszon utazókat már nem irigyeltem túlzottan, fellehajtó sávokba keresztbeálltak rendőrautóval és se ki, se be, se nyő....

Sok hülye meg ott duzzog a megállókban, mikor Futár is kiírja, bemondják minden megállóban 5 percenként, de még távolabbi villamosokon is, hogy ez meg az nem jár. Igaz mire optimalizálnál arra vagy vége vagy úgyis mindegy, csak sodródni kell és kész, oszt ezen esetek nagy részében sem a BKV-t szidni meg 1 perc után vonyítani az oda nem teleportálni képes mentesítő járatokra.

Nem tudom mi lesz ma, de hazafelé tuti kigyullad alattam a villamos. Vagy minimum defektet kap. Majd iszom ellene egy sört :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.