Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#120051) npera


npera
újonc

Na, bejött, ami igazából várható volt... :W

Mára sikerült minden szükséges adatot egyeztetni az ingatlanossal, készítik elő a fényképezés és a szerződést péntekre.

Ma este 3-as beszélgetés Skypeon anyámmal és öcsémmel, hogy az esetleges részleteket megbeszéljük ami még felmerülhet. Anyám bemondja, hogy ő nem elégedett az ajánlattal (amit 90-ről emeltek a lézeres alaprajzi mérés után 99 misire). És beszélt egy ingatlanossal, aki neki 120-at mondott. És holnap megnézné az ingatlant (!!!) és ő nem akarja aláírni pénteken az anyósoméknál bevált ingatlanossal.

Itt vettem mély levegőt....

Öcsém és én is ugyanazokat a kérdéseket tettük fel neki anélkül, hogy megegyeztünk volna előre.

- Milyen referenciái vannak ennek az új csodaingatlanosnak?
- Mire alapozza a kábé 30%-al magasabb árat?
- Milyen meglátásai vannak a piaccal kapcsolatban?
- Szerinte mennyi idő van ilyen áron eladni az ingatlant?

Semmi válasz, de nagyon jó ingatlanos, mert már 19 éve az. És ő beszélni fog vele szerdán (holnap) és megnézi és mond valamit. De 90-ért ez szerinte telekárban van (!!!) és ő nem fogja elajándékozni. A telekár kábé 50 misi lenne, de a tények leperegnek róla.

Megpróbáltuk öcsémmel felvázolni, hogy milyen folyamatokat próbálunk megelőzni és most nem ajánlott bedugni a vascsövet a küllők közé, mert akkor elhúzódik az egész, jön a recesszió és utána 5-6 évig nagyon kemény telek jönnek majd. Meg a folyamatos felújítás, amit nem bír már.

Ismét megpróbáltam utalni rá, hogy ő igazából csak jól jár (azt nagyon szeret), mert jóval magasabb standardú modernebb és kisebb fenntartási költségű ingatlanba tudna költözni.

Mikor már semmi érve nem volt, akkor odavágta nekünk, hogy ő a haszonélvező és ő dönt mindenben. Gondoltam, hogy oké, akkor én itt gyakorlatilag akkor elwaltzolok egy másik táncparkettre.

Holnap este beszélünk, már látom, hogy milyen csoda "ajánlatokkal" fog kecsegtetni a csodaingatlanos, aki most hirtelen felbukkant a semmiből.

Ha holnap este továbbra is az lesz a stájsz, hogy ő nem ír alá semmit, akkor asszonnyal felhívjuk az ingatlanost, megköszönjük a türelmét és majd megpróbáljuk eladni a romot, ha már meghalt anyám.

A szokásos minta, időhúzás, hazudozás, hitegetés, meg sunnyogva ellendolgozás. A kedvencem az egészben, hogy egy gyengébb pillanatában nekünk könyörgött, hogy segítsünk eladni neki. Mindenben az ő érdekeit néztük az egészben, hogy a mamának jobb legyen. Erre azon a címen, hogy ő nem ér rá a hét első felében aláírni megbízási szerződést felkutat valami félnótást a semmiből, mert ami ingatlanost feleségem ajánlott az tutira csak eljátszaná a pénzt.

Feleségem kérdezte, hogy neki semmit nem számít, amit eddig öcsém és én próbáltunk neki elmagyarázni és a másik két tulajdonos véleményét sem veszi figyelembe? Nem, ő a haszonélvező. Hát technikailag az, most lehet majd igazán az élvezetre koncentrálni.

Innentől már csak sok szerencsét tudok kívánni neki és köszönöm az eddigieket...

(#120052) Sipi- válasza npera (#120051) üzenetére


Sipi-
tag

A 90-100m az reálisnak tűnik az ingatlan.com-os hirdetések alapján is? Ha igen, akkor esetleg küldj át neki néhány 120m körüli hirdetés linkjét a környékről, hogy 120ért ilyeneket árulnak, vesse össze a sajáttal.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120053) blueboi69 válasza npera (#120051) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Tudom, hogy nehéz, de hagyni kell, hogy beszéljen a másik ingatlanossal. Azt kell látni, hogy az ő szemszögéből most az van, hogy valaki több pénzzel kecsegtet és nem akar bukni a dolgon. Az, hogy ha 90ért eladjátok és abból vesztek neki valamit, vagy eladjátók mondjuk némi alkuval 110ért és abból vesztek valamit neki, az az ő szempontjából kb mindegy.

Nézd, a mostani jó ingatlanos valszeg 1-2hét múlva is rendelkezésre fog állni, ezt le kell vele beszélni, hogy anyuka kicsit mentálisan meg van borulva nézze ezt el neki.
Anyukát meg hagyni kicsit, hogy akkor próbálja meg ő eladni, adni neki 2hetet, aztán majd rájön, hogy ez nem is olyan könnyű. Legrosszabb esetben tényleg eladja drágábban, akkor élete végéig hallgathatod, hogy majdnem elkótyavetyéltétek az ingatlant és a csodalakás mellé még egy teslát is megvehetett a pénzből :D

Szóval relax, elhiszem, hogy már mindenhova kívánod az ingatlant csak a ti nevetekre nem, de nem tudsz mit csinálni.

(#120054) hobizoli válasza npera (#120051) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ha o el tudja pattintani 120-ert is, akkor hajra...

több drón kell ;P

(#120055) blueboi69 válasza Sipi- (#120052) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, ez is jó ötlet!
Meg néhány telekárat a környékről, ha még van üres telek. De sajna az idős nők kicsit másképp gondolkodnak, mint ahogy a realitás megkövetelné.

(#120056) Samott válasza blueboi69 (#120053) üzenetére


Samott
addikt

Mert tobb ingatlanos nem kereshet egyszerre vevot? Nem is ertem a problemat. Aki jobb aron adja el az viheti.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120057) blueboi69 válasza Samott (#120056) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem, szinte mindegyikkel szerződést kell kötni, kizárólagos eladási joggal. Persze vannak kivételek, de nem jellemző. Ha kimegy megmutatni ingatlant, akkor elkéri az adataidat (mármint az érdeklődőnek). Ha a tulajdonos eladja az ingatlanost megkerülve, akár olyannak aki kiment megnézni, akár olyannak akit ő talált, akkoris az ingatlanosé a jutalék.
Kitalálták ezt jól, hogy ne járjanak rosszul.

(#120058) Jahno válasza Samott (#120056) üzenetére


Jahno
őstag

Naja, de ha egyik azonnal hozza a vevőt, másik meg "majd holnap"?

(#120059) zetor2000 válasza Samott (#120056) üzenetére


zetor2000
senior tag

Sőt, olyan is szokott lenni, hogy aláírod az ingatlanosnak, hogy árulja a tulajdonodat, mert erre adsz neki megbízást. De te előbb eladod egy családtagnak / rokonnak / XY-nak, mert csak, akkor ő kajak tartja a markát a jutalékért, mert az apróbetűsben ez is benne van.
Ne te add el, majd ő foglalkozik vele.
Vagy ha eladod, akkor a részét fizessed kifele. He' :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120060) zetor2000 válasza npera (#120051) üzenetére


zetor2000
senior tag

Azt is láttatni kéne vele, hogy a pesti ingatlanpiac épp csökkenőben van, ha nem is nagyon (még), de a kereslet megállt. Valamint lesz nemsokára egy rakás vadi új ingatlan, mert elkészül egy csomó délpesti - délbudai beruházás, de az angyalföldi rész is épül 1000el. Pénz nincs / nem annyi, a hitelek kamata épp 10+%on, ezt sokan nem szeretnék felvenni, mert elég czudar visszapengetni. Szóval aki lakást keres, az éppen talál magánakvalót, nem biztos, hogy egy erősen felújítani való lesz az, amire lecsapnak sokan. Biztos van, aki a mama kéglijét érzi erősen, hogy meg kéne venni, de erre szvsz elég kicsi a sansz.
Illetve eladni kell, nem árulni.. ez elég nagy különbség.
Lehet árulni 120ért, ami ér 80at, csak az lesz, hogy "fikáznak", és alkudoznak. Mert ez nem jó, az le van pattanva, ezt fel kell szedni / kicserélni stb. A végén ajánlanak egy 80ast, és akkor hurrá.

Inkább abba fektesse az energiát, hogy olyat keressen, amibe szívesen lakna. Amit fenn tud tartani egyedül, van bolt, orvos, patika, templom, kocsma a közelben, meg lehet közelíteni rendesen, de már csendes, van lift vagy utcaszinten van stb. És a barátnői / ismerősei sincsenek fényévekre tőle.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120061) Sipi- válasza zetor2000 (#120060) üzenetére


Sipi-
tag

Szerintem nem ugyanaz a célközönség egy felújítandó 90-100 milliós (budai?) házra, mint egy új építésű 70-100 milliós lakásra. Régi vs új, ház vs. lakás, felújítandó és berendezendő vs. csak berendezendő, stb.
Valószínűleg a felújítandó házat inkább nagyrészt kp-ra veszik, hitelre csak akkor, ha üzletileg úgy jobban megéri. Plusz meg a felújítás 50 milliója (npera becslése szerint).

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120062) blueboi69 válasza Sipi- (#120061) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Azért azt is látni kell, hogy ha a kert nem valami magávalragadó látványt nyújt vagy épp a házból olyan panoráma látható, ami kivételessé teszi, akkor a legritkább esetben lehet csak többet kérni egy újépítésű ingatlan áránál. Egyszerűen nem éri meg használtat venni, ha annyiért épít valamit a környéken.
Jellemzően a felújítandó házakat olyanok veszik meg, akik ebben üzleti lehetőségnek látnak és nekiállnak felújítani, amibe beleölnek pénzt, némi profit reményében, de ebben benne van, hogy olcsóbban veszik meg az ingatlant.

(#120063) Sipi- válasza blueboi69 (#120062) üzenetére


Sipi-
tag

Persze, én csak zetor írására reagáltam, hogy sok új épül. De azok társasházak, nem önálló ház.
Ha valaki nagyon ragaszkodik egy adott környékhez és még pénze is van, akkor bejöhet egy drága eladás. De ez nem biztos, hogy összejön. Házat ritkábban vesz az ember, mint almát :)
Bár ahogy feleségem szokta mondani: nem vevők kellenek, hanem egy, aki megveszi. :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#120064) WiZARD válasza zetor2000 (#120059) üzenetére


WiZARD
addikt

Ilyet nem kell aláírni és kész.
Van elég ingatlanos...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#120065) zetor2000 válasza Sipi- (#120061) üzenetére


zetor2000
senior tag

Önálló kertes házat itt én már elég régen nem láttam, hogy épülne.
Egy ideje az zajlik felénk, hogy ha van egy eladó ingatlan egy használható méretű telken, akkor azt olyan valaki vásárolja meg, aki tévedésből se akar odaköltözni.
Megveszi, megnézi, mennyire lehet max beépíteni, terveztet / felhúz rá egy 3-4-5-x lakásos házat, és lakásonként árulja. Így 2-3 lakás árából visszajött az eredeti, és a maradék a profit.
Előttünk / mellettünk volt az önkorinak 3 bazinagy telke, 2-t eladott gombokért, most épül a második 5 emeletes, ~100+ lakásos "lakópark". Az első nagyjából elkészült, már sokan lakják. Gondolom, ez a beruházás se lesz mínuszos.
A 3ik telek nem kelt el, azt a környékbeliek meg is fúrták, hogy eladó legyen, az maradt préri. Jelenleg gazos, és kutyafuttatás célját szolgálja.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120066) Samott válasza blueboi69 (#120057) üzenetére


Samott
addikt

Na de ilyet nem irok ala, ez a kizarolagos dolog hulyeseg. ha nem akarja eladni van masik, nem? Ezek ilyen hiena nepek.

Jahno: annak adom el aki jobb arat kinal erte. Ha meg mar eladtam akkor rigy jartam, hiaba hoz jobb vevot. Nyilvan nem rogotn irom ala a szerzodest ha tudom hogy jon mas is megnezni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120067) Jahno válasza Samott (#120066) üzenetére


Jahno
őstag

"annak adom el aki jobb arat kinal erte."

De én azt mondom, hogy jön a vevő, odaadna most egyből X forintot, másik ingatlanos meg hoz vevőt, aki "majd holnap" ad X+20%-ot. Melyik legyen?

(#120068) blueboi69 válasza zetor2000 (#120065) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem akarlak elkeseríteni, de már amikor építkezni akartunk (cca 5-6éve) már akkoris ez ment. Ahol a HÉSZ nem engedi a nagyobb társasházakat, ott 2-3lakásos ikerházakat építenek.

A képlet egyszerű, ugyanazon a telken tudja 2-3ingatlan profitját bezsebelni. Igény meg van rá. Egy nagyon nagyon régi ismerősöm is ezt csinálja, csak kicsiben, mikor kérdzetem, egy általa épített házról, hogy bakker ezt ki veszi meg, mondta, hogy viszik mint a cukrot, mert aki eddig egy panelben lakott 0-3 gyerekkel, annak egy 50m2-es kertrésszel rendelkező ház, az már a kánaán, ha a lakás árából + CSOK-ból be tud költözni. És ha csak 1db szomszéddal van közös fal a korábbi 4 helyett, akkor az már csak profit :U

(#120069) blueboi69 válasza Samott (#120066) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pedig kb ez uralja a piacot. Az elmúlt 1évben elég sok környékbeli telket megnéztem, csapnivaló az ingatlanos felhozatal is. Amelyik profibb, ott kizárólagosság van.

Talán írtam is, volt olyan, még december elején, hogy nem is akart kijönni, inkább lebeszélt a telekről, hogy keresgéljek még és ha nem találtam mást, akkor január-februárban keressem meg... 'nyád.
Ahol nincs kizárólagos, ott próbálok vmi ismertebb ingatlanirodát keresni, mert volt olyan is, hogy az egyik azt ígérte, hogy lebeszéli a tulajjal, 1hét után meguntam és felhívtam másikat, azzal másnapra meg tudtuk nézni, igaz a tulajt ő sem rángatta oda, de körbe tudtunk menni. Amelyik ígérte a tulajt az kb 1-1.5hónapja volt, azóta sem hívott vissza.

Halálom, amikor azt mondja, hogy kérdezzek a telekről. Nabazmeg, nem tud róla mondani 3-4 tudnivalót? :W

[ Szerkesztve ]

(#120070) Samott válasza Jahno (#120067) üzenetére


Samott
addikt

Mit nem ertesz azon, hogy azt mondod a mai vevonek, hogy holnap adsz valaszt? Soha nem adtal el meg semmit?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120071) Samott válasza blueboi69 (#120069) üzenetére


Samott
addikt

Szerintem ha meghirdetik, akkor elobb utobb jonnek az ingatlanosok is. Aki ragaszkodik a kizarolagossaghoz annak megkoszonik az erdeklodest.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120072) blueboi69 válasza Samott (#120071) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, de akkor már ahhoz kell egy értelemes hírdetés is. Az ember pont azért is fogad fel egy ingatlanost, hogy csináljon értékelhető képeket (ez azért elég kihívás sok ingatlanosnak is) és írjon egy normális leírást a hírdetésbe. Ehhez előbb ingatlanost kell találni.

De persze úgy is lehet, ahogy te írod.

(#120073) blueboi69 válasza Samott (#120070) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Simán van ilyen. Mi is napokig izgultunk, hogy mi tudjuk-e megvenni a kecót, mert az eladó azt mondta, hogy megfontolja a másik vevőjelölt ajánlatát. Hatalmas mázlink volt.

(#120074) Jahno válasza Samott (#120070) üzenetére


Jahno
őstag

De, adtam el. Mondjuk 3 héttel ezelőtt egy laptopot is, ami azonnal sürgősen kellett volna, de még nálam van :-D Ezért mondom, hogy "majd holnap". Mit nem értesz rajta? Soha nem adtál el semmit? Aztán még megbeszéli a másik ismerősével és a család többi tagjával, de azok sajnos csak szerdán érnek rá. És pénteken kijönnénk az építésszel is megnézni, mert hát ugye azt úgy illik.

(#120075) Jahno válasza blueboi69 (#120069) üzenetére


Jahno
őstag

Meg is kérdezem haversrácot aki múltkor szívott hasonlókkal, hogy miképpen áll.

(#120076) Jahno válasza blueboi69 (#120073) üzenetére


Jahno
őstag

Enperánál simán fennáll az a verzió, hogy valaki beblöfföl egy 20 millióval drágább árfekvést a faluban (ahogy meg is történt, mert jöttek az emberek), aztán sosem érkezik meg az a csodálatos vevő. Nyilván 1-2 millió is pénz, hát még 20-30as különbözet, kérdés mennyire reális és valóban lesz-e? De majd biztos jön, csak ki kell várni.

(#120077) Samott válasza Jahno (#120074) üzenetére


Samott
addikt

Nyilvan ha sumakol akkor a vegtelensegig nem tartod nekik. Aki pentekig jobb ajanlatot ad az viszi.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120078) Jahno válasza Samott (#120077) üzenetére


Jahno
őstag

Jahjám, pénteken megnézi az építésszel, aki kb. jövő hét közepére ad írásos véleményt.

(#120079) NauTiLUS_HUN válasza Jahno (#120078) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Szerintem ez egyszerű, ha sürgős eladod, ha nem, nem...

(#120080) A. Crowley válasza blueboi69 (#120072) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Amit megvettünk házat először el sem akartunk jönni megnézni, mert a hirdetésben 1 szobával kevesebb volt beírva, és a képekből sem jött le, hogy van annyi, amennyire szükségünk van. Szóval ja. Vannak kihívások.

(#120081) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#120079) üzenetére


Jahno
őstag

Igen, az néha olyan. Itt legalább nincsenek mindenféle 1/16 részek, hogy egyezkedni kelljen. Pont pár hete mondtam havernak, hogy ha nem számít az idő és pénz, akkor próbálja ki, hogy 1-2 hóhányó meddig fogja húzni az időt és mivel, mert kíváncsi lennék rá :-)

(#120082) A. Crowley


A. Crowley
csendes tag

Elkezdtem skubizni az áramfelhasználást. 540 kWh ment el az utóbbi 2 hónapban per hónap. Mi a tököm. Mindenesetre a pihenőn lévő gép+tplink decoM5+telekomos router cca 12 óra alatt elhasznált 0.4 kWh-t. Meglátom délután a napi munka után.

(#120083) blueboi69 válasza A. Crowley (#120080) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Fú, mi is majdnem lecsúsztunk pont emiatt. Előtte volt egy nagyon húzós, kb 1hónapig az eladóval tárgyalós hónapunk, pont karácsony előtt. A mi kecónk meg volt hírdetve 3-4 ingatlanos által, ugyanazokkal a képekkel (tulaj csinálta, de egyébként jók voltak) csak más árakkal (ugyebár mind más haszonkulcssal dolgozott), asszony megtalálta a legolcsóbbat (ez volt az eladó hírdetése) aztán elég mufurc nőnek bizonyult telefonban. A sok csalódás után nem is akartam jönni megnézni, ráadásul a címet sem akarta elmondani, csak akkor amikor már úton voltunk ide (mai napig nem értem miért), aztán végül úgy döntöttünk, hogy najó nézzük meg, max kirándulunk egyet. Na hát kb szerelem volt első látásra mindenkinek. :)

(#120084) ezittketto válasza blueboi69 (#120055) üzenetére


ezittketto
csendes tag

nem csak az idősebbek..

(#120085) Samott válasza Jahno (#120078) üzenetére


Samott
addikt

Nem, ha ezzel probalkozik akkor azt mondod neki hogy hozza az epiteszt csutortokon, mert penteken akkor a masik viszi. Nem kell tudnia arrol, hogy az o ajanlata a jobb. Ne legyel mar balek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120086) blueboi69 válasza A. Crowley (#120082) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hú én a mi 410 körüli fogyasztásunkat is sokallom. Bár mostmár fogalmam sincs, mert termel a napelem. Még nem működik jól a kiolvasó cucc, nem tudok pontos adatokkal matekolni, hogy napi szinten mi hogy fogyott, pedig kéne.

(#120087) Samott válasza A. Crowley (#120082) üzenetére


Samott
addikt

Mik a nagyfogyasztok a lakasban? Legkondi, huto? Suto? Fozolap, mosogep? Ami konnektoros arra ra kell dugni egy fogyasztasmerot, es megkeresni mi viszi legjobban...

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120088) A. Crowley válasza blueboi69 (#120086) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Totál fogalmam sincs, mi zabálhat ennyit. Ha nem a számítógépek (2 db van bekapcsolva 0-24-ben), akkor csak a világításra tippelek, mert sem a klíma, sem a jacuzzi fűtés nem megy ennyit szerintem. Ha lejár az irodám 24 órája, akkor ráteszem a jacuzzira, utána viszont tanácstalan vagyok. Télen is 440-450 kWh ment el, pedig akkor nem volt klíma. Sem jacuzzi.

(#120089) A. Crowley válasza Samott (#120087) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Ja, pont ezen vagyok rajta, csak egyelőre 1 fogyasztásmérőm van.
Sütő, mikró, főzőlap, ezekre nem tudom rádugni. Hűtő is beépített, max a pincében levőt tudom megnézni.
Wifi antennák úgy tűnik észrevehetetlen mennyiséget használnak. Van 3 DecoM5 + 2 E4 a házban.

(#120090) Jahno válasza A. Crowley (#120082) üzenetére


Jahno
őstag

Ismerősi körben is most derülnek ki a hibás villanyórák is, az szintén megérne egy misét, hogy kinek mióta mérhet félre.

(#120091) Samott válasza A. Crowley (#120089) üzenetére


Samott
addikt

Persze, pareto elvet kell alkamazni a sok kis fogyaszto nem igazan szamit, nehany nagy eszi meg a javat. Most nezem a huton rajta felejtettem a fogyasztasmerot, telen 20 most nyaron 30kWh-at hasznal naponta. Mikro szerintem nem megy olyan sokat hogy szamitana (7-800W de csak par percet hasznaljuk naponta), suto/fozolap nalunk se konnektoros. Legkondi Juliusban 20kWh volt Augusztusban eddig 8... de az csak akkor megy, ha meleg van.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#120092) Jahno válasza A. Crowley (#120089) üzenetére


Jahno
őstag

Kicsit érteni is kell hozzá, de szintúgy hasznos cucc: [link]

(#120093) npera válasza blueboi69 (#120053) üzenetére


npera
újonc

Te, ez nem ilyen egyszerű. Most valami valahonnan szalasztott "expert" bemondott neki egy olyan sci-fi számot, amiért a jelen helyzetben soha nem fogja eladni.

Viszont ezzel kábé borul is a pénteken aláírandó szerződés annál az ingatlanosnál, aki anyósoméknál már bizonyított és tényleg értenek hozzá. Nem fogja pénteken aláírni, most majd húzza az egészet, mint a rétestésztát és ha valamit próbálunk neki magyarázni, akkor nem hallgat rá, végül odamondja hogy ő a haszonélvező.

Maximum fél év van hátra még Budán, Pesten már el is kezdett beállni a piac. Utána 5-6 év recesszió az ingatlanpiacon. Ezt az utolsó laufot puskázza most el anyám.

Nem fogja eladni drágábban, most ott fog vele szopni, majd majd kéztördelve hebegni amikor bejön a gázszámla és a villanyszámla és már nem bírja a hodály nagy kertet.

Ha ezt nem 2014 óta magyaráznám neki, akkor lehetne mondani, hogy jaj de hirtelen jött és ő nem gondolta volna.... :(

(#120094) npera válasza hobizoli (#120054) üzenetére


npera
újonc

Ja-ja, innen drukkolok.

(#120095) npera válasza Samott (#120056) üzenetére


npera
újonc

Kizárólagos szerződéssel szoktak működni, hogy ne keverjen az egyik a másik alá.

(#120096) blueboi69 válasza Jahno (#120092) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nade a legtöbb eszköznél a vezetékek nem külön-külön mennek, hanem a 2-3ér egy szigetelésben, tehát 1vastag kábelt látsz. Arra meg hiába rakod rá a lakatfogót.... Szóval a legtöbb esetben a háztartásban használhatatlan.

(#120097) vkp válasza Jahno (#120092) üzenetére


vkp
aktív tag

Lakatfogó csak a fázison működik, a komplett kábelen nem. Tehát hozzá kell férned valahol a bekötéshez, hogy csak a fázisvezetőre fel tudd csattintani.

(#120098) npera válasza zetor2000 (#120060) üzenetére


npera
újonc

Ez már nagyon alaposan több alkalommal el lett neki magyarázva. Öcsém, én és az ingatlanos is. Tojik mindenre, maximális energia a védőpajzsokra és befogott füllel lá-lá-lá-lá...

Nem keres ő semmit, csak ötletel. Hogy lemegy Szeged külvárosába Szőregre lakni. Vagy a Badacsonyba (!) vagy valahova vidékre.

(#120099) zetor2000 válasza blueboi69 (#120096) üzenetére


zetor2000
senior tag

Lakatfogóban is vannak eltérések, a kisebbek már ~5A terhelést is képesek jelezni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#120100) npera válasza blueboi69 (#120062) üzenetére


npera
újonc

Ez a ház annyira komoly felújításra szorul és annyira rossz az elrendezése, hogy gyakorlatilag csak olyan készpénzes vevő lehetséges, aki szétveri az egészet, mindent IS újracsinál rajta és kihoz belőle valami projektet. Vannak ilyen vevők, csak azok aztán tényleg tudják mit akarnak és elég hamar lezavarják az üzletet. Asszony apjának a házát pont ilyen vevő vette meg, befejezte seperc alatt a félkész házat és csinált belőle lakásokat kiadni. Még a hatalmas telket is kettéválasztották és felhúztak a másik felére még egy házat.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.