Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93480) King Unique válasza zolee001 (#93475) üzenetére


King Unique
titán

A programok telepítésére tett kitétel olyan szempontból valóban jogos, hogy nem UWP only használatot írtál, hanem szükség esetén a más forrásból való telepítés engedélyezése is említve volt. A felhasználói fióknál viszont továbbra is tartom, hogy nem minden usernek opció kizárólag korlátozott jogosultságú fiókkal használni a rendszert, pláne otthon. Ráadásul nem is feltétlen arról van szó, hogy annyival jobban tudják a Microsoftnál, mivel alapértelmezetten rendszerint amúgy is rendszergazda fiók jön létre a telepítésnél... Új fiókot hozzáadni, a fiók típusát megváltoztatni pedig általában utólag szokás. A Linuxokat, azok jogosultságkezelését meg nem kellene idekeverni...

Amire válaszoltam az előbb, abban a hozzászólásban a fórumtag által említett programok létjogosultsága volt kifogásolva. Arra ment a válasz, hogy nem feltétlen úgy van az és bizony hasznos lehet egyik-másik program speciális malware-ek felderítésénél és eltávolításánál, mivel egy normál antivírus szoftver nem feltétlen képes erre minden esetben.

Egyébként ha már ajánlások, akkor a biztonsági mentés készítése kimaradt, holott az is fontos, vagy akár a legfontosabb. Ha van a rendszerről és a fontos adatokról mindig naprakész mentés, akkor kevésbé téma, hogy bekap-e, vagy sem egy komolyabb vírust valaki. Amihez sok esetben amúgy is inkább user error kell, ami már kis odafigyeléssel valószínűleg kivédhető lenne.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.