Hirdetés
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2024
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
persze ez még mindig csak játék a szavakkal (ha úgy tetszik, azok kiforgatása), mármint én még hivatalos formában semmilyen célzást nem olvastam eddig, csupán ilyen cikkekkel van tele minden portál.
valamilyen formában biztosan lesznek követelmények, feltételek...például ilyen lehet a windows8/8.1 kulcs megléte. de én elképzelhetőnek tartom, hogy egy alap rendszerre akár mondjuk egy win7 home edition-nel is lehet majd upgrade-elni.
apropó: volt itt szó arról, hogy ez a TP eddig nagyjából 10%-a a rendszernek...lehetséges, hogy ez lesz az a bizonyos "core" változat? van az ennél jobban le lesz butítva?
(#841) Taifa Díaz! persze, hogy nem update
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
-
törölt tag
válasz leviske #15821 üzenetére
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR: itt azt írják, hogy hibás szektor, vírus, lemezvezérlő vagy hibás RAM okozhatja. A merevlemez ellenőrzéséhez tehetsz fel HDSentinel-t (érdemes egy rövid öntesztet is futtatni), memória teszteléséhez memtest86, meg nem ártana akkor egy víruskeresés sem.
-
krealon
veterán
válasz leviske #15721 üzenetére
"A "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" BSOD nagy gond igaz?"
Nagy.
Okozoja lehet:
- bad szektoros HDD (amit peldaul egy tulmelegeett HDD, vagy egy dogledezo tapegyseg is okozhat)
- virus
- merevlemez vezerlo hiba
- RAM hiba
- egyeb memoria lapozassal jaro hardver-meghajto muvelet, ami hardver hibara utal. -
törölt tag
válasz leviske #16987 üzenetére
jó,.tegyük fel, beszerzi az ember mindazt amik kellenek még plusz hozza,mellé,vagy bele. ez minden okés is. Nade a baromi nagy kérdés. Ami grafra van most fent nekem, 3.0-ás valami verzió,. és azt ha beintegrálom,és ha úgy telepitem fel a rendszert,hogy az is települjön,akkor szerinted jólesz a felbontásom? Mert nemhinném, ha nincs megcsinalva,hogy Win 10-el kompatibilis legyen. Vagy rossz elméleten vagyok? Léci,javits ki ha tévedek,köszi.
-
Echo_
csendes tag
válasz leviske #20988 üzenetére
3.1-es verziót használom. A live 24-nek is van windows 10-es drivere, csak nem raktak ki külön. Az audigy se drivert kell leszedni és az jo hozzá. Most kipróbáltam az alaplapi hangkártyával, de azzal is lefagy, szóval nem nem csak az sb kártyánál csinálja. Miután elmegy a hang, nehány perc után a gép is lefagy es csak a reset segít.
-
Clemi
veterán
válasz leviske #20983 üzenetére
Sanszos nálad is a videókártya driver. Nálam Nvidia GTX-750 és persze a driver amit a rendszer maga pakolt fel, én csak a GeForce Experience-t tettem mellé, de a Chrome böngészőben időnként a FB lapon kiabál, hogy nem válaszolt de helyreállt. Sehol máshol csak ennél. Játékből én csak az FC4-et és a CODAW-t használom, azok mennek hiba nélkül, csak az Experience optimalizált beállításait nem tudja a játékokba áttölteni, de szvsz ez is az Nvidia hibája.
-
vg
addikt
válasz leviske #20992 üzenetére
Nekem is ez volt, írtam is pár hsz-el előbb: Megint felfrissitette a Radeon Driver-t, és feltette a hányinger Control Panel-t annak ellenére, hogy beállítottam mindent ahogy dirtywindows.hu cikkében van. Most letiltottam a c:\AMD könyvtárat így nem tudja oda letölteni a telepítendő file-okat, mert oda tölti mindig automatikusan. Remélhetőleg jó lesz. Ez így tényleg kurvaszar.
-
vlevi
nagyúr
válasz leviske #41906 üzenetére
Át. Szinte bármelyik particio klónozó progival. Pl. Macrium reflect free. Én ezt ismerem, és hazsnálom, de biztos, hogy mindenkinek van egy bevált progija.
Nem szükséges, hogy az új SSD akkora legyen, mint a régi HDD, elég, ha akkora, mint amennyi helyet a rendszer elfoglal (plusz egy kis tartalék).
Ha pl. 40G-t foglal most a rendszer, akkor egy 60-as SSD elég.
Ha viszont a terás vinyód egyben van particionálva, és azon van minden, akkor ott sajnos takarítani kell. -
Воланд
titán
válasz leviske #43935 üzenetére
A windows.old mappában a korábbi windows telepítés van benne minden alkalmazással, beállítással együtt. Cseszheted az ms fiókot, ha nincs olyan gyors neted, ami a 20-30 perces frissítési folyamat elején ezt feltöltené a felhőbe.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
copass
veterán
válasz leviske #43935 üzenetére
le lehet szedni, ha nem akarsz visszaálni a korábbi telepítésre. lemezkarbantartóval leszeded. (rendszefájlok törlése után jelenik meg a korábbi telepítés)
nekem 20gb volt, picit szűkösebb lett a 110gb ssd..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
TRob1
veterán
válasz leviske #53989 üzenetére
Hát, ha lecseréled egy jóval újabbra ami több extrával felszerelt, vidd, és igen, jófej voltál. Még egy sört is fizetek.
Amúgy meg akár kérhetett volna akárcsak vmi jelképes összeget is. Ahogy akár meghagyhatta volna örökösre is az ingyenes frissítés lehetőségét. Egyiket sem tette.
Ez a szép ebben a világban: Ha fizetünk, beleköthetünk. Ha nem fizettünk, akkor is fizettünk, és beleköthetünk. De ha még csak egy régi sorozatszám sem kellene, akkor is belekötnénk. Mint ahogy a tök ingyenes rendszerek esetében is teszik sokan. Meg a teljes árúakba is. Meg minden másba is ami csak létezik... Lényeg a lényeg, soha semmi nem jó, akárhogy is van.
¤ R'n'R ¤
-
BIZ0906
aktív tag
válasz leviske #54178 üzenetére
A javaslat amit mondtak működött de nekem az volt a bajom, hogy a rendszer mappákba pl. Program Files nem mentette el a program a beállításokat ez idegesített de youtube csodákra volt képes regeditben egy bejegyzést 1-et 0-ra kellet írni majd újraindítás és szinte olyan mint Win7 ámbár így nem működik a windows áruház bár eddig sem érdekelt.
-
Imilenni
addikt
-
leviske
veterán
válasz leviske #87347 üzenetére
Nos. Miután ma felrakott egy olyan frissítést, amivel TELJESEN elment a hang és emiatt munka és szórakozás helyett a visszaállítási képernyőt nézem fél órája egy 8 szálas i7-es gépen, muszáj vagyok megkérdezni: servicesben elég lelőni az update-et, hogy soha többé ne aktiválódjon magától? Na meg mennyire normális, hogy ez már több, mint fél órája itt teker a visszaállítással?
-
tordaitibi
veterán
válasz leviske #87449 üzenetére
Ha Home akkor semmit nem tudsz vele kezdeni. Pro verzióba halasztható akár 1 évig is az update.
Van valami segédprogram azzal állítólag ki lehet lőni de nekem nem sikerült úgyhogy drasztikusabb módszerekhez folyamodtam.
Ez lenne a segédprogram. -
törölt tag
válasz leviske #87467 üzenetére
Pro esetén be tudod állítani a kisebb havi frissítéseket se töltse max. 30 napig. Te is belefutottál a legújabb kékhalál hülyeségbe?
-
törölt tag
válasz leviske #87910 üzenetére
Valami miatt két W10 nehezen látja egymás megosztásait.
5-15 perc is eltelhet, mire mindkét gép látja egymást.
Ez korábban is így volt.
Az októberi frissítés után talán valamivel tovább növekedett az idő.
Androidról linuxos médialejátszóról azonnal elérhető.
Ezért ezekkel könnyű tesztelni.
A Panasonic Firefox OS alapú tévéi is nehezen találják meg a W10-es megosztásokat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz leviske #87995 üzenetére
Ha nem tartasz igényt a gyári rendszerre, meg arra, hogy onnan vissza tudjon települni, akkor nyugodtan töröld.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
King Unique
titán
válasz leviske #87995 üzenetére
A Windows 10-ben egyrészt van gép alaphelyzetbe állítása opció is, nem feltétlen muszáj hagyományos újratelepítés csinálni. Másrészt az újratelepítésnél nem feltétlen kell a teljes lemezt törölni, pláne ha a gyári recovery partíció netán a lemez végén helyezkedik el... Elég nyilván csak a Windows partícióját (C) és a rendszer számára BIOS-MBR / UEFI-GPT módban létrehozott kisebb partíciókat törölni. Aztán akár le is lehetne menteni előtte az aktuális rendszert és a gyártó recovery partícióját egy lemezképfájlba, amit akár a Windows 10 beépített eszköze is megcsinál, valamint külső programok szintén.
Ha biztosan nem kell a gyári recovery partíció és nem cél szükség esetén az eredeti rendszer visszaállítása, valamint a garanciánál sem feltétel a megléte, akkor lehet törölni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz leviske #124293 üzenetére
UEFI szerinti dual-boot telepítésnél ha van már az eszköznél egy EFI-rendszerpartíció (ESP), akkor azt használhatja a másik OS is, oda pakolja be a saját bejegyzését. Például nálam a W10 által létrehozott ESP-t használja a Linux is, létrehozta ott a saját mappáját és fájljait. Funkciófrissítésnél nálam nem szokott gond lenni, működik utána is a GRUB és indul a Linux, igaz nálam a Windows Boot Manager az elsődleges a boot listában, nem a Linux bejegyzése.
Ha esetedben utólag meg lett kavarva az eredeti elrendezés, akkor amiatt esetleg előfordulhat gikszer, de az szükség esetén helyreállítható, maga a GRUB is újratelepíthető, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest