Hirdetés
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Kis Retro :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Jéghorgászat
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Látom volt már róla szó, de mégis megkérdem: tiszta telepítés után mivel aktiválhatom a Windows-t?!
Mindenképp újra kell telepítenem, mert valamiért RAID On módban megy a gépem, nem AHCI-ben, amiben kellene.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
A Posta app nektek hogy szuperál?! 8.1 alatt remek volt, itt nem nagyon tud kezdeni semmit. Csak próbálja frissíteni a fiókokat, de semmi.
-
tylerddd
veterán
Üdv!
Anno olyan 30€-ért frissítettem itthon két gépet (külön-külön) Win7-ről Win8-ra. Most a sajátomat frissítettem először 10-re, frissítés+tiszta telepítés módszerrel. Ezután a család másik laptopján is megjátszottam ugyanezt pár napja, de ez a gép most kiírta, h aktiváljam a Windowst, amit eddig aktiváltnak írt. Ilyenkor mi van és mit lehet tenni?!
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Egy cimborám Win7-es gépe reklamál a Win10-es frissítés miatt. Ő szeretné, hogy megcsináljam a frissítést. Mivel én csak Win8.1-es gépeket frissítettem, így az lenne a kérdésem, h Win7 esetében is lehet-e olyan módon megoldani a dolgot, h minden marad a régiben, tehát maradnak a programok, beállítások, az asztalon minden stb.???
Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv!
A laptopomban van SIM kártya és ha nincs wifi a közelben, akkor arról netezek. Többször jártam viszont már úgy, h mikor otthon benyomtam a gépet, nem váltottam át wifire. Van-e valami beállítás arra, h úgymond előnyben részesített hálózatokat adjak meg a gépnek?!
Azt tudom, h ha be van lőve mindkettő (wifi és mobil), akkor a wifit használja ha van elérhető hálózat, viszont pl. melóhelyen nagyon szeszélyesen működik a vezeték nélküli net és ott nyomom ki olyankor a wifit, ami később úgy maradhat/maradt néhány esetben.
Lenne-e erre valami megoldás Win10-en belül, esetleg program vagy egyszerűen figyeljek oda, h mikor mit használok?!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hol tudom megnézni, h milyen Win 10 verzió van egy gépen? Tehát hogy Home, Enterprise stb. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello! Ismerős microsoft fiókkal használja a gépét, de nem fogadja el most valamiért a jelszót, nem tud a rendszerbe belépni. A jelszót megváltoztatta, az account.live.com oldalon be is tud vele lépni, a gépre viszont még mindig nem. Az eredeti jelszavával egyébként is be tudott lépni az accountba weben, mobilról.
Mi lehet a baj? Mit lehetne kezdeni vele?
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz VoidXs #42872 üzenetére
Nem.
Online fiókot használt. Ezzel egyszer csak nem tudott belépni a Win10-be, de mobilról be tudott lépni az accoutba. Az account.live.com/password/reset oldalon mobilról megváltoztatta a jelszót. Weben továbbra is be tud lépni az accountba mobilról az új jelszóval is, de a gépen a rendszerbe nem.
ps: online próbálnék neki segíteni, ez kicsit megnehezíti a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz AlyrArkhon #42881 üzenetére
Azt hogyan lehet? Néztem ezt saját gépemen, de csak az online és egy vendég fiókot mutat, nem láttam helyi fiókkal való belépési lehetőséget.
-
tylerddd
veterán
Hello! Ugye elvileg a Win 10 most már nem ingyenes. Tehát ha régebbi Win-t teszek fel, akkor nem is fogja magától frissíteni?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello!
Windows 10 alatt, ha projektort kötök a laptopra és a kiterjesztett nézetet állítom be, mi alapján tesz ki bizonyos dolgokat a projektorra és mi alapján csak a monitorra?!
Ugye beállítom a fenti módot: a hátteret látják, de pl. elindítok egy zenét Winamppal, azt nem. Ez jó is így. Viszont jó lenne, ha videót játszom le, akkor a filmet látnák, de magát a lejátszót, az elindítás műveletét nem. Power Point-nál tök jó, mert csak az elindított vetítést teszi ki. Lehetséges, h csak a beépített/bizonyos programokkal megy?! A win10 beépített lejátszójával nem megy így.
Megköszönném a segítséget!
-
tylerddd
veterán
Hello!
A legutóbbi nagy frissítés óta (gondolom az Anniversary Update) az energiagazdálkodási beállításaim minden újraindításkor/bekapcsoláskor elállítódnak. Laptopom van, belövöm, h mikor kapcsoljon le a kijelző, mikor aludjon stb., hálózatról hajtva vagy akkuról, el is mentem, de a fenti esetekben visszaáll egy korábbi beállításra.
Más tapasztalt már ilyet?! Lehet ezzel valamit kezdeni?!
Köszi!
-
tylerddd
veterán
Win 8.1 Entrepise-t hogy tudok 10-re frissíteni tisztaszoftveres kulccsal?! Jó lenne, ha frissíteni lehetne, nem újrahúzni az egészet.
-
tylerddd
veterán
Hello! Egy gépen két rendszergazda fiók van. Hogy lehet azt megoldani, h induláskor/újraindításkor ne jelentkezzen be egyikbe sem, hanem választani lehessen, h ki szeretné használni a gépet? Tegyek rájuk jelszót? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Hello!
Haver tegnap este kikapcsolta a gépet, reggel be és a tálcáról eltűnt neki minden. A Startgomb megnyomásakor bal klikkre nem reagál, jobb klikkre előjön aminek elő kell jönnie.
Mi lehet ez, mit állíthatott el?!
[ Szerkesztve ]
-
-
tylerddd
veterán
A legutóbbi nagyobb frissítés óta, amikor mobilnetet használok a laptopomban lévő SIM-ről, mindig jelez a OneDrive, h fizetős hálózathoz kapcsolódok. Ezt a jelzést ki lehet-e valahol kapcsolni?! A OneDrive beállításaiban nem, néztem. A Gépházban lehet a OneDrive-ot állítani, de ott meg külön erre nincs semmi. Vagy kikapcsolok mindent vagy semmit.
-
tylerddd
veterán
Hello! Alapjáraton (program telepítése nélkül) ki lehet-e kapcsolni a lomtár ürítésének lehetőségét?! Magyarán, ha kitöröltek valamit, akkor a lomtárban mindig ottmaradjon, ne lehessen kiüríteni? Köszi!
-
tylerddd
veterán
Mindenkinek mennek a Microsoft szolgáltatások?! Nálam a OneDrive PC-n, az Outlook fiók PC-n/telefonon sem megy.
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Köszi, közben felmentem FB-ra és látom a posztokat a hibáról!
-
tylerddd
veterán
Elindítottam manuálisan ezt a creators update-t. Elsőre ami hiányzik (legalábbis én nem találom ott, ahol eddig volt), az a karakterek módosításának lehetősége, tehát pl. nálam az ikonok esetén a fájlnév nagyobb méretűre volt állítva, félkövérre az ablakokban a címsor meg hasonlók. Ezeket a beállításokat most nem találom. Van rá megoldás vagy most már csak itt tudom ezt állítani?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Nem tudom, hogy volt-e már, de innen elindítható az update, ha valakit nagyon izgatna, de nem jelzi a gép és nem akar várni.
-
tylerddd
veterán
Hello! Egy több ember használt Win10-es gépen mindenkinek van külön mappája az asztalon. Hogy lehetne azt megcsinálni, h ezeket a mappákat még csak véletlenül se töröljék a hozzá nem értők/bénák stb.?
Az egyébként mitől függ, h milyen törölt fájlok kerülnek be a lomtárba és melyek nem? Mert én úgy veszem észre, h van, ami megtalálható törlés után a lomtárban, van, ami meg nem.
-
tylerddd
veterán
Félig-meddig OFF: Miracast hányas Windowstól támogatott?! Win7-es gépet össze lehet hozni valahogy egy HDMi-s Mirascreen eszközzel? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Legutóbb azt olvastam erről, h mindenki várja meg, amíg felajánlja magától, mert valami hiba csúszhat a számításba. Én nem vártam, manuálisan elindítottam és szerencsére működik minden rendesen. Hogy mennyi valóságalapja van ennek, azt nem tudom.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Szeretnék egy gépet frissíteni valami 15xxx verzióra. A frissítési segéd azt írja minden rendben hardveresen, csak kellene 8GB szabad hely. Nézem, pár száz mega szabad hely van a 40GB-os SSD-n
A Bitdefender Total Securityben van olyan lehetőség, h csekkolja nekem a háttértárat, hely szempontjából. A Windows könyvtár 33GB helyet eszik, ezen belül is irgalmatlan mennyiség van az Installer mappában és azon belül egy PatchCache mappában. Máshonnan nem tudok felszabadítani semmit, a Windowson kívül csak alap szoftverek vannak fent, anyám használja a gépet böngészésre, dokuszerkesztésre. A letöltések mappa másik meghajtóra van irányítva, tehát ilyen jellegű dolgokat se tudok törölni.
A kérdésem az lenne, h törölhetem-e az itt lévő fájlokat hely felszabadítása céljából?!
Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
válasz tylerddd #63641 üzenetére
Találtam megoldást a problémára a PatchCleaner személyében.
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Olyan OneDrive-os kérdésem lenne, ami a frissülő PC-s Google Drive miatt merült fel bennem: a Google Drive Windows alatt most már Biztonsági mentés és szinkronizálás a Google-tól néven fut, bárhol a gépen lévő mappákat ki lehet jelölni, h azt mentse felhőbe a szolgáltatás. Ugyanezt a totál logikus és ésszerű megoldást miért nem lehet a Windows részét képező OneDrive-ban megoldani?! Vagy lehet, csak én nem tudok róla?!
Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello! Win 10 alatt be lehet-e valahol állítani, h melyik program használhassa a mobilnetemet, ami a laptopban lévő SIM-ről ér el? Esetleg azt, h a Windows ne húzzon le magának frissítést, ha mobilnetet használok?! Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
válasz Mika1227 #64786 üzenetére
Nálam Bitdefenderben van Disk Cleanup, ami tök jól kidobja, h mi foglal sok helyet a gépen. Én először valami hasonlóval kideríteném, h mi eszi a helyet és utána célirányosan állnék neki a hely felszabadításának. Nálam pl. a Windowson belül az Install mappa volt tele, amit PatchCleanerrel tudtam kitakarítani.
-
tylerddd
veterán
Hello! Van valakinek tippje arra, h egy a MediaCreationTool-lal letöltött és az .iso-t Nero 8-cal kiírt lemezről miért nem tudnak bootolni gépek?! Több PC-n, laptopon is kipróbáltam, BIOS-ban is az ODD van megadva elsődlegesen, de volt köztük ilyen boot menüs gép is, hiába választom azt, nem csinál semmit. Kipróbáltam egy régebben kiírt hasonló lemezt, arról rögtön bootoltak.
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #67535 üzenetére
Nem hiszem, h az írással lenne a probléma. Egyszerűen megnyitottam a képfájlt és a többit teszi elvileg a Nero. Anno az első kiírt Win10-es lemezről bebootolnak a gépek, azt is a Nero 8-cal írtam ki.
Kipróbálom a pendrive-os megoldást. Ilyet még egyébként sem próbáltam.
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #67541 üzenetére
Többször kiírtam, más ingyenes szoftverrel, több .iso-t is kíváncsiságból, Verbatim lemezt használtam. A működő lemezről külső ODD-vel is bootolt. Nem tudom, mi lehet a gond.
Most MCT segítségével pendrive-ról próbálom és visszajelzek, h mi lett.
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #67541 üzenetére
Sikerült a pendrive-os megoldás.
-
tylerddd
veterán
Hello! Egy Core2Duo T5270-es (1.40GHz), 1 GB rammal szerelt gépre ugye ne akarjak Win10-et tenni?! Azért fordult meg a fejemben egyébként, mert egy 2GB-os hasonlóan gyenge gépre feltettem és jobb lett 10-zel, mint 7-tel volt. Mit gondoltok? Mindenképp kell egy új install, maradjon a 7?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Ezt a két frissítést nem tudja feltenni a gép napok óta. Mi ez és miért nem sikerülhet?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
Hello! Csütörtökön megjön az új SSD-m és UEFI-ben szeretném telepíteni újra a Win10-et. A Rufus segítségével csinálom majd meg a pendrive-ot, ehhez találtam leírást/videót. A BIOS-ban viszont mit kell állítani?! Legacy boot-ról állítsam UEFI-re és kész vagy mást is kell?! Köszi!
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #82836 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Igen, olvastam most a fenti hozzászólásodat, amiből nekem az jött le, hogy ha a Rufussal megcsinálom a pendrive-ot, akkor kb. a Win telepítő mindent csinál majd ez alapján és kész, ill. UEFI-t állítok be BIOS-ban.
Elmókolgatok majd vele, a régi SSD-n úgyis ott lesz a rendszer, ha valami nem jól sikerülne.
-
tylerddd
veterán
Hello! Ezt a felületet hol találom a Windowsban? Parancsikont hoztam létre neki, de magát a felületet a Vezérlőpult\Megjelenés és személyes beállítások-ban nem találom. Köszi!
-
tylerddd
veterán
Feltettem a Win10-et az új SSD-mre, csak a BIOS-ban kellett az UEFI-t belőni és Rufus-szal előkészített pendrive-ról telepíteni. Egyszerű volt.
Bejelentkeztem a gépe a Microsoft fiókommal, szeretnék ujjlenyomatos beléptetést beállítani. Viszont amikor végighúzom az adott ujjam az olvasóm, azt írja, hogy ez az ujjlenyomat már be van állítva egy másik fiókhoz?! Ilyenkor mi van? Hol tudom ezt állítani, mert nekem a jobb mutató áll leginkább kézre ehhez, de ezt nem engedi. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Warhammer 40,000 : Space Marine 2
- Microsoft Office 2019 Otthoni és vállalati verzió (PC / MAC)
- HIVATALOS MICROSOFT SZOFTVERLICENCEK - ÖRÖK GARANCIA - LEGJOBB ÁR
- GameStar / Gamer Magazin / PC Guru stb papírtokos játékmellékletek 350Ft/db
- 2db játék: Warhammer 40,000: Space Marine 2, Unknown 9: Awakening promo kód AMD Ryzenhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest