Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76563) King Unique válasza Z10N (#76559) üzenetére


King Unique
titán

Pedig nem újdonság NTFS fájlrendszernél a felhasználói jogosultságok kezelése. Ha több Windowszal is használva van a külső meghajtó, akkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a másik rendszeren létrehozott fájlokat és mappákat nem lehet módosítani, vagy akár hozzáférni azokhoz, mert engedély kell hozzá. Ez pedig ugyanúgy jellemző a Windows 7-nél is.

A rejtett elemek mutatása azért volt említve, mert azt állítottad, hogy teljesen üres a kötet a fájlkezelő szerint, holott elvileg nem. A Found.000 mappa pedig normál esetben nem jön létre, tipikusan pl. a CHKDSK futtatása után szokott. Ha a csatlakoztatáskor feldobta a Windows a javítást és lefuttattad, akkor magad engedélyezted. Vagy pedig az indításnál futott le automatikusan és, ha közben csatlakoztatva volt a külső merevlemez, akkor azon is végigmehetett. Van amikor bizonyos problémákat megold, de képes akár belegányolni is az adatokba...

Egyébként attól, hogy több gépen és több Windowszal van használva van egy ilyen eszköz, normál esetben még nem kellene az említett hibát produkálnia. Szóval ott valami nem stimmel, bár állításod szerint állítólag minden OK. :)

(#76564) tordaitibi:
Egyszer kell rendesen beállítani a hozzáférési jogokat az adott rendszeren és akkor nincsen vele gond, ami már említve volt korábban. Csak ezért az elavult FAT32 fájlrendszert használni kicsit izé...Na meg a Windows 32 GB-nál nagyobb köteteket nem is enged FAT32-re formázni és eleve külső program kell hozzá. De exFAT-ra már igen, ami azért modernebb fájlrendszer.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.