Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55420) mexel


mexel
veterán

Sziasztok! Kérdésem lenne a win 10 frissítés utáni érvényességről. Volt egy gép amin egy win 8 volt, jó pár éve egyetemen tanító rokon kapta, regisztrálta stb, nem tudom milyen módon. ( valami tsiztaszofveres megoldás volt, a lényeg hogy jogtisztán használta)
Amikor nem régen néztem a gépet, már azt írta hogy nincs aktiválva ( volt közben alaplapcsere stb, és akkor valami WMC kóddal újra aktiválták, megint aktív volt, kértek ms-től kódot az eredeti alapján, vagy nem tudom mit és sikerült ismét aktiválni. )
Abszolút bonyolult előélete volt a gépnek. Amikor kijött a 8.1 akkor nem lehetett frissíteni, azt írta nem frissíthető ( talán mennyiségi kulcs miatt ha jól emlékszem Vol MAK talán?)
Mindezek ellenére win 10-re sikerült nem régen frissíteni. Akkor viszont ismét az jött elő, hogy nem aktivált. Előkeresték a régi kódot, és telefonon aktiválták, elfogadta. Most nézegetem a gépet, és megnéztem mit ír aktiválásra: Tartósan aktivált, retail. Ez mit jelent, és mi akülönbség Retail és a mennyiségi között? Most miért ilyen? Biztos vagyok benne hogy amikor anno aktiválták akkor nem retailt írt a win 8.
Megnéztem egy progival mi a telepítési kulcs, és 2 db-ot látok. Az egyik az ami volt régen de van mellette egy másik. Az mi lehet? Miért látok kettő kulcsot?
Nem warez kérdés, a win 8 anno legálisan jutott hozzájuk, azóta én istápolom néha a gépet ha valami elakad, a win 10 frissítés előtt soha nem volt újratelepítve, kb 4 éve megy ugyanaz a win.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.