Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35070) Sidorovich


Sidorovich
senior tag

Sziasztok!

Tudtok ajánlani olyan nem régi/nem elavult cikket (pl. Logouton), ami a Windows biztonságosabbá konfigurálását összegzi, vagy esetleg tudtok itt adni néhány tanácsot? (otthoni használatra értve)
Ősöknek most lett új gép, Windows 10-el, és mivel erről netbankolnak is pl, szeretném amennyire lehet nyugodtan egyedül hagyni őket a géppel. De persze lehet csak én vagyok paranoiás, szóljatok ha így van. :D Ami adott az az eredeti Windows, up to date tartva, minden alapértelmezetten bekapcsolt védelmet úgy hagytam. (Defender, UAC, stb.)

Lenne néhány kérdésem is pl.:
Pl. szerintetek elegendő a beépített Windows tűzfal és Windows Defender, vagy érdemes pl. megvenni az ESET Smart Security csomagot? A család összesen 4 számítógépére ez a diákkedvezményemmel összesen kb. 50.000 forint lenne, nem tudom pénzkidobás-e, vagy megéri, mert mondjuk lényegesen jobb védelmet ad.

A másik kérdésem a BitLockerrel kapcsolatos: Az én laptopomon 3 nem rendszer partíciót már titkosítottam. Ennek ellenére a OneDriveomon, amikor a recovery keyt megnézném, csak egy kulcsot látok. Ez normális? Egy ilyen recovery key egy gépre való, nem partíciónként? A gép újratelepítése esetén, amennyiben ezen háttérpartíciókat békén hagyom, az újratelepített Windowson (pl. 8.1 -> 10 váltás clean install esetén) is gond nélkül tovább használhatóak, unlockolhatóak lesznek ezek?

Új számítógép esetén, otthoni használatra szerintetek van értelme a Windows 10 Pro kiadás többlet költségének? Amivel többet tud és esetleg használnánk, az a Bitlocker és a Remote desktop host, esetleg az updatek késleltetése. De a legutóbbit kivéve igazából kiválthatóak third party eszközökkel. (pl. VeraCrypt és TeamViewer)

Előre is köszönöm a tippeket! :R

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.