Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127237) King Unique válasza Jack Oneill (#127228) üzenetére


King Unique
titán

A rendszer-visszaállítás alapesetben nincs is bekapcsolva, azt a felhasználónak kell külön, ha használni akarja és ott az is beállítható mekkora lemezterület legyen lefoglalva a visszaállítási pontoknak. Vagyis ha nálad célirányosan be volt, akkor nem világos most miért kapcsoltad ki, meg hogyan jön ehhez a gépházban a Tárterületsegéd, amivel törölni lehet az egyes szükségtelen fájlokat, nem az előbbit be/kikapcsolni? :))
Azt neked kellene tudni, hogy esetedben érdemes volt-e kikapcsolni, de ha egyáltalán nem használod és van mindig naprakész rendszermentésed beépített eszközzel / külső programmal készítve, akkor valóban nem szükséges. Amúgy meg hasznos funkció a rendszer-visszaállítás, van hogy nagyon jól tud jönni 1-1 visszaállítási pont és nem feltétlen azon a pár-néhány GB-on érdemes spórolni, amit lefoglalhat.

Ha kevés a szabad lemezterület, akkor első lépés, hogy megnézed esetedben mi és mennyit foglal le. Majd a takarításhoz ott van a lemezkarbantartó, gépházban a Tárterületsegéd ami működése automatizálható is, valamint a lemezterület felszabadítása a Windows 10 rendszerben leírásban taglaltak. A fájlok törlésénél meg egyrészt beállítható hogy az adott meghajtón a lomtár mekkora lemezterületet foglalhat le és legyen-e megerősítő üzenet törlés előtt stb., másrészt létezik Shift + Delete módszer is a "végleges" törléshez, nem feltétlen muszáj mindent a lomtárba mozgatni és ott tárolni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.