Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123861) Jazz


Jazz
veterán

Az elhangzottak alapján eddig ez jött le, ezt valaki megtudja erősíteni? Legális win key kéne (1 licence), többször telepíthető, más gépre költöztethető stb., ami nem MAK, ennyi a feltétel.
- tehát ez gyanúsan olcsónak számít, és hiába van odaírva hogy retail, lehet hogy MAK lesz belőle? [link] 1.5k huf
- árukeresőről szabad venni? Ez pl. már nem számít gyanúsan olcsónak és tuti hogy nem MAK? [link] 4k huf
- aztán van még ez, ez már 7k, de azt írják nem elérhető. [link]
Köszi

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#123862) King Unique válasza Jazz (#123861) üzenetére


King Unique
titán

Igen, előfordulhat (példa). De utólagos reklamáció után jó esetben küldenek másikat, illetve az eredetileg vásárolt Retail termékkulcsot (példa). Viszont újabban már nem nagyon szoktak: [link], [link], [link].
Lehet, de hogy melyik bolt/webshop, ott árult licenc, termékkulcs biztosan oké ilyen szempontból, melyik nem, az passz. Illetve lásd ez ügyben pl. az ebben és ebben a hozzászólásban leírtakat, hivatalos viszonteladók, EU-ban olcsó használt szoftver, stb.
Lásd az előbb leírtakat, illetve nemrég pont onnan vásárolva más így járt. + Attól, hogy bő 2.5 évvel a hivatalos határidő lejárta után technikailag továbbra is működhet az ingyenes W7 —► W10 upgrade, illetve W10 aktiválása W7 termékkulcsával, még nem feltétlen lesz jogtiszta, ami az előbb linkelt cikk végén is említve van.

(#123863) Jazz válasza King Unique (#123862) üzenetére


Jazz
veterán

És vásárlás után aktiválás nélkül tudom ellenőrizni a kulcsot, hogy retail vagy mak? Vagy csak így?

free your mind

(#123864) King Unique válasza Jazz (#123863) üzenetére


King Unique
titán

Amit az előbb linkeltem, abban a hozzászólásban említve van pl. a ShowKeyPlus program ilyen célra, azzal aktiválás nélkül is lecsekkolható a termékkulcs. W10 Pro Retail termékkulcs esetén pedig olyan kimenetet kell adnia, mint ugyancsak az előző válaszban linkelt példában.

(#123865) Jazz válasza King Unique (#123864) üzenetére


Jazz
veterán

Tényleg át.ás (software-codes.com). 8.1 retail-t kaptam. Megreklamálom, meglátjuk mi lesz. Még nem aktiváltam csak lecsekkoltam.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#123866) Geth válasza Jazz (#123865) üzenetére


Geth
addikt

Hogy mik vannak!? :DDD

(#123867) King Unique válasza Jazz (#123865) üzenetére


King Unique
titán

Amúgy technikailag működhet, jó lehet - úgyis vsz erre fognak hivatkozni, lásd az előbb linkelt esetet - a W8.1 termékkulcs a W10 aktiválásához, meg nyilván a Retail is jobb, mint a MAK. Viszont ha eleve W10 termékkulcs kell, az volt feltüntetve a webáruházban a vásárlásnál, akkor nyilván nem teljesen stimmel ez így, de hát ilyen olcsón nem meglepő. :D :N

[ Szerkesztve ]

(#123868) Jazz válasza King Unique (#123867) üzenetére


Jazz
veterán

Nekem ez a 8.1 upgrade-esdi nem jó. Nincs 8.1-es win-em.
A vásárlást megerősítő e-mail-ben is ez áll, hogy "Microsoft Windows 10 Pro Retail KEY × 1"-kaptam. Hát ez nem az. Vagy kapok rendes key-t vagy megy a feljelentés ellenük, stb. :)
Meg pay-pal-on keresztül vásároltam, szóval még onnan is visszatudom vonatni.

Közben ezt válaszolták:
"
Hi,
You can activate Windows 10 with this key. Don’t worry. Just go ahead and try to activate your Windows."

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#123869) Jazz válasza King Unique (#123867) üzenetére


Jazz
veterán

És erről a 8.1-ről mit kell tudni, nem találom az ide vonatkozó linket.

free your mind

(#123870) King Unique válasza Jazz (#123868) üzenetére


King Unique
titán

Nem is feltétlen kell upgrade, közvetlenül elfogadja a Windows 10 telepítője 1511-es verzió óta a Windows 7, 8, 8.1 termékkulcsokat, valamint utólag a gépházban megadva is. De ugye attól még ha eredetileg W10 termékkulcsot akartál vásárolni, akkor ez így nem teljesen stimmel, + továbbra is adottak a már linkelt cikk végén leírtak.

Tehát akkor ahogyan sejthető volt, az újabban szokásos válasz... :))

(#123871) Jazz válasza King Unique (#123870) üzenetére


Jazz
veterán

Erre gondolsz? "Természetesen egy feltételnek teljesülnie kell: jogtiszta Windows 7 és Windows 8.1 rendszerekkel kell rendelkezni. "
Hát igen, ez nincs.
De a hsz.-ed első részében amit írtál, akkor ezek szerint már ez a fenti "egy feltétel" se kell? Örök win 10 lincence így? Nem kell játszani azzal hogy telepítek 8.1-et aztán frissítem, hanem kapásból mehet a win10 és mindig elfogja fogadni a jövőben ezt a win 8.1 kulcsot?

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#123872) King Unique válasza Jazz (#123871) üzenetére


King Unique
titán

Nem, nem arra, görgess lejjebb a "Frissítünk!" részhez. :D
Illetve amit most írtál, az eleve teljesül, ha van érvényes W8.1 termékkulcsod. Legalábbis technikailag, aztán hogy ilyen olcsón az mennyire jogtiszta, az más dolog, passz.

Ha érvényes a kapott W8.1 Pro Retail termékkulcs, kipróbálás után ténylegesen aktiválódik vele a W10 Pro és ott virít a gépházban a digitális licenc, akkor igen, az tartós aktiválás lesz. Az meg az előbb már le volt írva, hogy nem, nem kell W8.1 —► W10 upgrade, elfogadja a W10 közvetlenül a W8.1 termékkulcsot, mármint ha érvényes és passzol a telepített / telepíteni kívánt kiadáshoz. Ha nem passzol, mert jelenleg pl. W10 Enterprise van telepítve, akkor pont nemrég volt arról szó, hogyan oldható meg az Enterprise —► Pro downgrade újratelepítés nélkül. Vagy másik lehetőség a W10 Pro clean install W8.1 Pro termékkulccsal aktiválva. Ha újratelepítésre kerül sor és előzőleg már aktiválva lett a W10 pl. digitális licenccel, akkor nem kell újra megadni a termékkulcsot, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.

[ Szerkesztve ]

(#123873) Geth válasza Jazz (#123871) üzenetére


Geth
addikt

Permanensnek permanens így is.

Másik rendszerre átvihetőség lehetne probléma, de:
önmagában az upgrade nem átvihető másik gépre, de mivel az amiről "upgradelsz" 8.1 az Retail, az meg átvihető, így az upgrade is.
(Régebben - és most nem csak a Win10-re gondolok - nem lehetett a korábbi rendszer telepítése nélkül csak úgy felrakni az új rendszert. Ez, ahogy a kolléga írta, 1511-es Win10 óta nem probléma.)

A legjobb nyilvánvalóan a 10 Retail kulcs, ez evidens.
A 8.1 Retail kulcs esetén csak egy gond lehet a jövőben: ha az MS úgy dönt, hogy már nem fogja elfogadni ezeket a kulcsokat. Papíron már nem fogadja el, a gyakorlatban igen. Senki nem tudja meddig marad így. Amíg elfogadja a gyakorlatban, addig szuper (leszámítva hogy nem ezt kérted).
A MAK kulcs meg lutri. Ha eladták többször, akkor elfogyhat az aktivációk száma, mire használnád most/a jövőben.
(A MAK kulcs ilyetén eladása nagyjából annyira legális, mint a permanens aktiválást adó aktivátor használata, csak az ingyen van és upgradenak látszik :D nem is értem azért miért ad bárki egy petákot is)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.