Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123447) King Unique válasza DrKapocs (#123439) üzenetére


King Unique
titán

A gépházban ott van a 35 napos szüneteltetés lehetősége, + az automatikus frissítés konfigurálható/kikapcsolható csoportházirend, registry szinten, akár letiltható maga a Windows Update szolgáltatás is, + elrejthetők az egyes frissítések, + ha forgalmi díjas internetkapcsolat van beállítva, akkor csak értesítést jelenít meg a Windows Update az elérhető frissítésekről. De ezeket a leírtak alapján már próbálgattad, megtetted.
Az viszont nem világos, hogy ha csak a funkciófrissítést akarod elkerülni, akkor ahhoz minek teljesen és véglegesen tiltani a Windows Update-et? :F
Ami kezdődik ott, hogy aktív életciklusú Windows 10-verzióra csak választható frissítést ajánlja fel a Windows Updaze az újabb verziót, lásd a 1909-es és 2004-es funkciófrissítések esetét. Aztán folytatódik ott, hogy ha Pro kiadást használsz, akkor adott a csoportházirendnél a WUfB és ott a beállításoknál a "Select the target Feature Update version" opció, aminél célitányosan megadható milyen verziószűmú funkciófrissítést ajánljon fel a Windows Update. Ha ott pl. ≤ 1903 verziószámot adsz meg, akkor nem is fogja felajánlani a 1909, 2004 stb. funkciófrissítéseket. Ellenben attól még ugyanúgy kapja a havi kumulatív frissítéseket az adott verzió az életciklusa végéig. Apropó életciklus, a 1903 verzió a Home és Pro kiadásoknál 2020 decemberéig támogatott, vagyis előbb-utóbb váltani kellene újabb verzióra a további támogatáshoz.

"A biztonság fokozása érdekében, mivel letiltottam a frissítéskeket, feltettem a Kaspersky Internet Security 2020-at."

Ha teljesen és véglegesen letiltasz mindennemű frissítést, nem lesznek befoltozva az OS esetleges biztonsági rései, akkor sokat nem oszt nem szoroz, telepíthetsz akármilyen vírusirtót... :DDD + A Windows 10-ben amúgy is ott van a beépített antiívus szoftver, a Defender, ami védelem terén egy ideje már eleve az élmezőnyben van.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.