Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114401) _stick_ válasza King Unique (#114389) üzenetére


_stick_
őstag

Igen, lemezkezelőben jobb klikk és aktívvá tettem a C-t, de előtte kiadtam azt a parancsot, amit linkeltél, hogy a rendszerindító fájlokat másolja a C-re. Mikor entert nyomtam egy pillanatra feljött egy ablak, de egyből el is tűnt. Viszont a D inaktívvá tétele elmaradt. Ez tuán restart és nem töltött be, mert nem találta a fájlokat. Ez volt tegnap.
Ma, win telepítős pendriveval, a leírás szerint inaktívvá tettem a D-t, viszont nem volt változás. Aztán újra aktívvá tettem a D-t és inaktívvá a C-t és így legalább a win betöltött.
Hétvégén rakok egy tiszta, helyesen feltelepített windows, viszont szeretném ha sikerülne összehozni, a mostani felállással, hogy működjön. A bootrec.exe leírást végigzongoráztam, kiváve a /RebuildBcd-t, de nem hozott változást.
A telepítős javítási lehetőség nem tudta kijavítani a hibát.

(#114402) hhgygy válasza Denniss (#114390) üzenetére


hhgygy
senior tag

Teljesen felesleges bármit venni, tessék megkeresni a W7 product keyt és azzal telepíteni W10-et. Ha szűz telepítés kell, akkor először upgrade, utána újratelepítés.

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#114403) tobias40


tobias40
veterán

Hi!
A gép DELL ATTITUDE 5420.

WIN10 telepítés usb-ről , végén kifagyott az egész és(vagy 5 percet vártam és kikapcsoltam a gépet,sajnos) azóta nem tudom újra telepíteni a wint.
Olyat írt ki hogy nem talál systemet.
Újra írtam a pent rufus-al de így sem jó.
Betettem az ssd-t egy win 10-es gépbe,az látja is és leformáztam vele ntfs-re de így sem települ a win10.
Visszaraktam a régi vinyót azzal szépen bebootol a gép,tehát annak nincs baja.

Mit tegyek az ssd-vel hogy újra tudjam rá telepíteni a win10-et? :U

[ Szerkesztve ]

(#114404) Zoz válasza tobias40 (#114403) üzenetére


Zoz
őstag

Miért szívatod magad telepítgetéssel, ahelyett, hogy átklónoznád a működő rendszert az SSD-re?

Amúgy meg valószínűleg az történt, hogy HDD/SSD van elsődleges boot eszköznek beállítva. Amikor még tiszta szűz volt az SSD, nem volt rajta partíciós tábla se, akkor tovább ugrott a boot sorrendben a pendrivera.
Amikor már a telepítés írt rá, akkor már onnan próbált indulni. De mivel lefagyott közben ezért a nem befejezett rendszer nem indul.
A másik gépben leformázás sem törli a partíciós táblát, így továbbra is onnan próbálna indulni.
Nyomogasd induláskor a boot menüt előhívó gombot, F12, F11, ilyesmi...
Vagy ha nincs ilyen akkor fixen állítsd át a boot sorrendet, hogy a pen legyen elől, aztán a telepítés első újraindulásakor meg visszaállítod a sorrendet.

(#114405) _stick_ válasza _stick_ (#114401) üzenetére


_stick_
őstag

Sikerült végül. Ezúttal mindent a win telepítős parancssorban csináltam, a bcdboot -ot is. A rendszerin formációban most már UEFI van.
Viszont a HDD-t továbbra sem engedi formázni, particionálni.

(#114406) galaxys80


galaxys80
veterán

Szomszédom megkért, hogy telepítsem újra neki a win10-et a gépén. Minden flottul ment is, kivéve, hogy a telepítés után az istenért nincsen hang. A tálca jobb alsó sarkában ki is x-elve a hang. Azt írja nincsen telepített külső hangszóró.
Eszközkezelőben nincsen sárga kérdőjel. Elvileg minden driver fent van.
Arra gondoltam még, hogy felmegyek az alaplap gyártójának a honlapjára és onnan szedek le audio drivert.
Ha ezt megteszem, akkor a most fent lévő drivereket előtte érdemes eltávolítani az eszközkezelőben?

(#114407) King Unique válasza tobias40 (#114403) üzenetére


King Unique
titán

A pendrive jó, másikkal próbáltad, W10 ISO eredeti / mókolt, a BIOS-ban a beállított bootolási módnak megfelelően lett rá kiírva a telepítő, a boot sorrend beállítása stimmel, bootolásnál F11/F12 stb. billenytűvel előhívható gyorsmenüben az annak megfelelő boot eszköz lett kiválasztva? Ha a felsoroltak stimmelnek és nincsen egyéb zavaró tényező (pl. csatlakoztatva felejtett USB-s tároló, memóriakártya), akkor márpedig bootolni kellene a telepítőnek a pendrive-ról. Meg itt van különbség aközött, hogy egyáltalán nem bootol a telepítő a pendrive-ról, vagy csak azért nem bootol, mert a BIOS-ban a boot sorrend nem megfelelő, nem a megfelelő boot eszköz lett beállítva/kiválasztva elsődlegesként. Nem mindegy!

Az SSD-t meg amúgy felesleges volt a másik gépben formázni, majd a Windows telepítője particionálja és formázza a telepítésnél. Meg egyrészt a C szimpla formázás nem elég, teljesen törölni kellene ilyenkor a lemezt a telepítővel és a másik, már telepített Windowsnál egyaránt pl. parancssorban. Meg azért is felesleges előre inicializálni, particionálni, formázni, mert sokan jellemzően még a megfelelő partíciós sémát sem találják el, aztán utána meg csodálkoznak, ha pl. ilyen problémába futnak bele.

Ha a HDD-n lévő Windows 10 működik rendesen, akkor a tiszta telepítés mellett/helyett másik lehetőség a közvetlen klónozás a HDD-ről az SSD-re. Vagyis nem feltétlen muszáj újratelepíteni csak azért, mert SSD-re lesz cserélve a rendszermeghajtó. Ha ráfér a HDD tartalma az SSD-re és jelenleg jól működik a Windows, akkor mehet a klónozás, valamint szükség esetén lehet előtte zsugorítani a kötetet, vagy pl. a Macrium Reflect programnál is van lehetőség a klónozás előtt megváltoztatni a partíciók méretét.

[ Szerkesztve ]

(#114408) tobias40 válasza King Unique (#114407) üzenetére


tobias40
veterán

Uhh! :B

Nem akarom a régi win-t mert win7 volt s nem működött jól,nem tetszik.
A win10 "kölcsönzött2 de elvileg jó.
Ha már új ssd-t rakok legyen szűz telepítés sztem. :)
Ezzel a bios sorrend beállítással már egyszer elindult a win10 telepítő és a legvégén fagyott ki vmiért,tehát gondolom a bios-ban a sorrend jó,nem?
MBR-t választottam a kiírásnál és így jó is volt sztem.
Most akkor hogy megformáztam az ssd-t úgy jó vagy mit tegyek vele?
Formáztam és aktívvá is tettem a lemezkezelővel,így jó?
Telepítővel nem tudtam törölni mert ugye nem bootol be a pen-ről a win10..:(

Az a gondom hogy annyi mindent írtál hogy most azt sem tudom mihez kezdjek.. ;]

PÜ-ben megkereshetlek? ;]

(#114409) King Unique válasza _stick_ (#114401) üzenetére


King Unique
titán

Ha már van kéznél pendrive-on Windows-telepítő és használtad is, akkor meg lehetne próbálni az alól elvégezni az említett műveleteket (bcdboot + aktív partíció), Shift+F10-zel parancssort nyitva és ott kiadva. Ami a leírtak alapján végül eredményes lett, oké. Bár az érdekes, ha UEFI-s telepítést ír a rendszerinformáció, ha eredetileg legacy volt, de mindegy. :D

A HDD-n a D partíciót meg azért nem engedi formázni, törölni a lemezkezelő, mert védett partíció lett, mivel a telepítésnél nem lett létrehozva az 530 MB körüli System Reserved partíció a rendszer számára és végül a D lett beállítva, használva ilyen célra. Viszont parancssorban (DiskPart) megoldható a védett rendszerpartíció törlése, vagy akár a teljes lemezé is, lásd az előzőleg már linkelt válaszban leírtakat. Viszont ilyenkor előtte a partícióról/lemezről nyilván le kell menteni a fontos adatokat, mivel a művelet destruktív!

[ Szerkesztve ]

(#114410) tobias40


tobias40
veterán

Boot sorrendet megváltoztattam hogy először az usb-ről bootoljon és így elindult a telepítő! :R
Nem értem hogyan indult el korábban úgy hogy a vinyó volt elsőnek beállítva de mindegy.
Megformáztam az ssd-t a telepítővel ahogy írtad és most települ,kínáncsi vagyok mi lesz a vége.. ;]

(#114411) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Hali!
KB4532693 frissítéssel küzdök napok óta. Letölti a gép, újraindítást kér, majd nem sikerül a telepítés, megint újraindul, visszavonja a frissítést....Aztán újra letölti... kezdődik elölről.
Próbáltam rákeresni, mit lehetne tenni renndszerfájl ellenőrzést csináltam, letöröltem a k..a frisítési könyvtárát a windowsnak, szedtem le Windows Update javító alkalmazást, kézzel próbáltam telepíteni a letöltött frissítést. Minden hiába, nem sikerül telepíteni...De erőlködik azért a gép, a hibakód 0x80070003.
Van valakinek ötlete? ;)

(#114412) konci79 válasza Zoli bácsi (#114411) üzenetére


konci79
őstag

Miért akarod telepíteni??
Visszavonták, mert sz nem jó..

(#114413) King Unique válasza tobias40 (#114408) üzenetére


King Unique
titán

Oké, akkor legyen új, "tiszta" telepítés.
Ami le van írva, + amit említett más is, azokat kellene megnézni, mert itt vsz csak a megfelelő boot sorrend, illetve boot eszköz beállítása, kiválasztása nem stimmelhet a BIOS-ban. Ha végül a pendrive-ot állítottad be elsődleges eszközként és most bootol róla a telepítő, akkor oké. De ha van F11/F12 stb. gyorsmenü, akkor célszerűbb csak ott kiválasztani és úgy indítani, a BIOS boot listában meg a célmeghajtót (SSD) beállítani elsődlegesként, máskülönben a telepítés 1. fázisa végeztével az újraindítás után újra a pendrive-ról fog bootolni a telepítő. De azt a fájlok másolása, illetve az 1. fázis végeztével el is lehet távolítani (kihúzni), utána már nem kell a telepítés folytatásához.
Nem formázni kell a célmeghajtót, hanem szükség esetén törölni és a szabad területet megadni telepítési célnak, majd tovább, mint már említve volt. De mindegy, reméljük összejön.

(#114414) Zoli bácsi válasza konci79 (#114412) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ja, ez az? Hallottam hogy van egy problémás frissítés, de mivel ezt állandóan fel akarja rakni a windows, ma is, azt hittem nem ez az. :F

(#114415) King Unique válasza Zoli bácsi (#114411) üzenetére


King Unique
titán

Ha ezen módszereket már próbáltad, valamint a katalógusból manuálisan letölteni és telepíteni, de nem használt, akkor másik lehetőség az innen letölthető frissítési segéd / MCT használatával, vagy a már meglévő W10 ISO-fájl felcsatolása után a fájlkezelőben a setup.exe fájl futtatásával a "javító upgrade" a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartása (ha az a cél) mellett.

Vagy másik lehetőségként nem telepíted a KB4532693 számú frissítést és szünetelteted a gépházban, mivel volt róla több cikk (példa), hogy egyeseknél (nem mindenkinél) állítólag gondot okozott, okozhat, ami vélhetően hardver- és szoftverkörnyezet, valamint xy beállítások függvénye lehet.

[ Szerkesztve ]

(#114416) _stick_ válasza King Unique (#114409) üzenetére


_stick_
őstag

Köszönöm a segítséget, akkor megnyugodtam, hogy csak sikerült összehozni, de azért feltettem egy új wint a leírt módon. :DDD
Így néz ki most a lemezkezelő.
Még egy kérdés. AZ SSDOK progi, ami SSD-kről ad infót, a C-re GPT, a D-re MBR-t ír. Ez így jó lesz?

(#114417) tobias40 válasza King Unique (#114413) üzenetére


tobias40
veterán

Így szépen felment a win10,köszi a helpet! :C
Ha lesz még kérdésem,jövök! )

Hogyan particionálom ketté a meglévő rendszeremet?
Mennyi hely maradjon a rendszernek,500-as az ssd?

(#114418) King Unique válasza _stick_ (#114416) üzenetére


King Unique
titán

Ha a lemez 0-ra célzol, akkor igen, ez így oké, minden szükséges partíció a céllemezen van (+ a 16 MB-os MSR csak parancssorban látszik), nem összevissza másikon. Valamint ez már UEFI-s telepítés és ennél nyilván nem meglepő, ha a rendszerinformáció is UEFI-t is.
A C és D 2 külön fizikai lemez, amelyeknél nyilván lehet eltérő az MBR/GPT partíciós séma. Meg a Windows UEFI-s telepítésénél a GPT a rendszermeghajtóra vonatkozik, annál kötelező, ellenben egy másodlagos, adattárolásra használt lemez lehet ettől függetlenül MBR séma szerint particionált is.

(#114417) tobias40:
Mármint telepítés után a lemezkezelőben a kötet zsugorítása, majd a létrejött nem lefoglalt területen az új, egyszerű kötet létrehozása lehetőségek használatával.
Azt viszont egyrészt már neked kellene tudni a saját felhasználó igényeidhez mérten, hogy mekkora méretű rendszerpartíció (C) szükséges a Windowsnak és az oda telepített programoknak, egyéb ott tárolt fájloknak. Ha bruttó 500 GB-os az SSD, akkor kicentezni nagyon nem érdemes, érdemes pl. 100 GB-ot adni, vagy akár többet, az előbbiektől függ. Másrészt azt is, hogy esetedben érdemes-e egyáltalán felosztani, kihasználod-e annak az előnyeit. Ami lehet az, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen a teljes lemezt és azon minden adatot törölni, hanem csak a C-t és a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat. Aztán ha pl. mentést akarsz készíteni a Windowsról, akkor csak a hasznos tartalmat (Windows + programok) kelljen lementeni, ne a teljes lemezt belefoglalva a mentésbe a letöltött és egyéb fájlokat is, ami hosszabb mentési/visszaállítási időt és nagyobb méretű lemezképfájlt eredményez.

[ Szerkesztve ]

(#114419) Llew


Llew
senior tag

Múltkor SSD beépítés kapcsán újratelepítettem a rendszert és most nézem, hogy az USB eszközök között, a leválasztható adathordozóknál megjelenik a HDD és az SSD is. Ez mitől van és mit lehet ellene tenni?

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#114420) galaxys80 válasza galaxys80 (#114406) üzenetére


galaxys80
veterán

Kösz mindenkinek. Megoldottam.

(#114421) Pyttawrx válasza zolee001 (#114119) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Csak érdekesség képpen a Microsoft válasza(nem a teljes levelet másolom be):
Csak ehhez a kommenthez fűztem, nincs célzás értéke feléd. :)

Tisztelt Vásárlónk / Üzletfelünk!
A Microsofthoz már egy jó ideje számos érdeklődés érkezik a piacon feltűnően alacsony áron kínált Microsoft szoftverekkel kapcsolatban. Ezekben az esetekben a Microsoftnak nem áll módjában, hogy az egyes viszonteladókat vagy azok ajánlatait nyomban minősítse, hiszen minden egyes esetben közelebbről és alaposabban meg kell vizsgálnunk a kínált termékeket. Azért az általánosságban elmondható, hogy amennyiben az ár túlságosan kedvezőnek tűnik, ott feltehetően valami nincsrendben.
A Microsoft magyar nyelvű „How To Tell” honlapján (https://www.microsoft.com/hu-hu/howtotell) hasznos tanácsok és útmutatók találhatók azzal kapcsolatban, hogy miként előzhető meg, hogy valaki a hamisítás áldozatává váljon, emellett a honlap jónéhány olyan információt is tartalmaz, amelyet érdemes figyelembe venni Microsoft termékek vásárlásakor. A viszonteladók Microsoft termékekre vonatkozó ajánlatainak vizsgálatakor az ár mellett számos más tényezőnek is jelentősége lehet. Különösen körültekintően kell eljárni akkor, ha az ajánlatokban az alábbiak valamelyikével találkozunk:
• Termékkulcsok értékesítésére vonatkozó ajánlatok: Önmagában egy Termékkulcs nem minősül licenciának, így pusztán egy Termékkulcs megszerzése nem foglalja magában a program használatára való jogosultság megszerzését is. A Termékkulcs csak arra való, hogy lehetővé tegye a szoftver aktiválását és használatát annak, aki megszerezte a szoftver használatára való jogot (licenciát) is. A Termékkulcs funkciója ezért nagyon hasonló egy lakáskulcséhoz. Lehetővé teszi a lakásba történő bejutást, de nem alapít tulajdonjogot a lakás felett, és önmagában nem jelent jogot a lakásba történő belépésre sem. Néhányan az ilyen Termékkulcsot értékesítők közül feltehetően tisztában is vannak ezzel, hiszen egyes esetekben az ilyen ajánlatok „apró betűs” részében arra vonatkozó tájékoztatás olvasható, hogy az eladó csak egy Termékkulcsot és egy letöltő linket biztosít, nem pedig egy Microsoft licenciát ad el.
• Ún. eredetiséget igazoló „COA” (Certificate Of Authenticity) matricák értékesítésére vonatkozó ajánlatok: A „COA” matricák nem minősülnek licenciának. A „COA” matrica csupán egy jelzés, amelyet jellemzően a számítógépek aljára ragasztanak fel, és amelynek pusztán az a célja, hogy igazolja az eredetiségét annak a szoftvernek, amelyet az adott számítógépre telepítettek. Ugyanakkor önmagában egy COA matrica nem biztosít jogot a Microsoft szoftver használatára. Ennek megfelelően az ilyen COA matricákat önmagukban, tehát az azokhoz tartozó szoftverpéldányok nélkül értelmetlen megvásárolni.

• Az Office 365 „öröklicenc” előfizetések értékesítésére vonatkozó ajánlatok: Az Office 365
előfizetések nem átruházhatók, emellett a jellegükből adódóan mindig csak meghatározott időre szólnak. Ezért azok az Office 365 ajánlatok, amelyek „öröklicencre” vagy más megfogalmazással, de korlátlan időre vonatkoznak, egészen biztosan nem jogtiszták.
• Az ún. „használt szoftverre” vonatkozó ajánlatok: A Microsoft nem ellenzi az ún. „használt
szoftverek” értékesítését abban az esetben, ha az adásvétel megfelel az EU jogszabályai és az Európai Unió Bírósága által támasztott követelményeknek. Ezek lényege, hogy a megvásárolt szoftverpéldánynak olyannak kell lennie, amelyet eredetileg a Microsoft vagy az ő engedélyével más helyezett forgalomba az EU piacán ellenérték fejében, továbbá amely esetében a licencia időben korlátlan használatot biztosít, valamint amelynek eredeti megszerzője a saját meglévő másolatát törölte vagy használhatatlanná tette a szoftver újra eladásával együtt. A Microsoft azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy körültekintően vizsgálják meg, hogy a megvásárolni kívánt és „használt szoftverként” vételre ajánlott szoftver honnan származik, továbbá ellenőrizzék, hogy az ügylet bizonyíthatóan megfelel-e a fentebb említett követelményeknek; részben annak érdekében, hogy később maguk a vásárlók is képesek legyenek igazolni a szoftver jogszerű használatára vonatkozó jogosultság („licencia”) megszerzését.

[ Szerkesztve ]

(#114422) UnSkilleD válasza Llew (#114419) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

biosban hotswapot letiltani, vagy registry beállítás is van rá

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#114423) King Unique válasza Llew (#114419) üzenetére


King Unique
titán

Ez azért van, mert a BIOS-ban valószínűleg engedélyezve van a Hot Plug az adott SATA-portoknál, háttértáraknál. Vagyis ha az a cél, hogy ne jelenjenek meg a hardver biztonságos eltávolításánál leválaszthatóként a belső meghajtók, akkor elsődlegesen eleve a BIOS-ban kellene az előbbit letiltani. Vagy másodlagosan esetleg Windowson belül az alábbi módszerrel.

(#114424) Llew


Llew
senior tag

Köszi mindkettőtöknek

Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.

(#114425) liszi70 válasza Pyttawrx (#114421) üzenetére


liszi70
nagyúr

Már bocs, de a ms hozzáállása indifferens a kérdésben. Az egész eu-s szabályozás, ami lehetővé teszi az "olcsó kulcsok" forgalmazását, jelentős részben a ms (ellen) miatt íródott, ezért különösen vicces, amikor valaki ms-os véleményt, ms-os használtszoftver eladói-listát vagy a ms eula-t linkeli érvként egy ms-ot korlátozó döntés következményeinek és a felhasználók jogainak kérdésében. :)

[ Szerkesztve ]

(#114426) Geth válasza liszi70 (#114425) üzenetére


Geth
addikt

Elolvastam, semmiben nem megy szembe az EU-s szabályokkal, fel is hívja rá a figyelmet.

(#114427) zolee001 válasza Pyttawrx (#114421) üzenetére


zolee001
őstag

Nos,nagyvonalakban ezt szoktam volt itt mondani,VL,vagy MAK stb "céges" avagy belsö használatos kulcsok mindegyik kamu

" Ezért azok az Office 365 ajánlatok, amelyek „öröklicencre” vagy más megfogalmazással, de korlátlan időre vonatkoznak, egészen biztosan nem jogtiszták."

Használt Windows 7,8 kulcsok nyomott áron még talán hihetö is lenne de ezek ugye mindegyik lutri

(#114428) zolee001 válasza liszi70 (#114425) üzenetére


zolee001
őstag

Saccold meg,hogy az MS-nek mennyi jogásza van összesen,gyanitom nem hülyék mint a WU team
Amennyiben egy EU mértékü szervezet hoz egy törvényt akkor törvényt fognak sérteni ezzel megkockáztattva milliárdos birságokat?

Csinálsz egy céget magyarországon,megirod a saját ÁSZF-edet mert annyira szereted ezt a szót,milyen törvényi elöirásokat kell betartanod benne?

Segitek,a magyar törvényeket és mivel magyarosrszág az EU tag igy az unió törvényeit is

A Microsoft Magyarország KFT nek a magyar,eu és usa törvényeket is be kell tartania

(#114429) Pyttawrx válasza zolee001 (#114427) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Tudom tudom. De hát vkinek semmi sem elég. :)

(#114430) Pyttawrx válasza liszi70 (#114425) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Semmi baj. :)

(#114431) liszi70 válasza zolee001 (#114428) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nincsenek kétségeim, hogy betartják a törvényeket. Nyilván ezért hagyják az "olcsó kulcsok" iparágát virágozni évek óta. Egyrészt mert nem nagyon van jogalapjuk szankcionálni, másrészt valószínűleg nekik is jó hosszútávon.

(#114432) mpo válasza Pyttawrx (#114429) üzenetére


mpo
veterán

Ki jogosult egy kulcsot "letiltani", az EU, a magyar igazságszolgáltatás, én vagy egy másik fórumtárs?
Szerintem, aki a terméket gyártotta, az pedig a Microsoft.
Erre mondják itt egyesek, hogy akkor veszel másikat, vagy elbukod 6 Budweiser árát.
Eddig is megvettem és ezután is megveszem bolti áron, a többi programom meg ingyenes (freeware).

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#114433) Pyttawrx válasza mpo (#114432) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Hajrá. :)

(#114434) mpo válasza Pyttawrx (#114433) üzenetére


mpo
veterán

szerk. volt:. bolti áron.
Eddig Win98, XP, Win7->Win8->Win10 upgrade, Vista, Win10

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#114435) CsaBully


CsaBully
aktív tag

Sziasztok.
Win 10 pro hun x64 retail(ellenőriztem), hardvercsere után sajnos nem fogadja el az eddigi licenckódot..nem lett microsoft fiókhoz kötve a licenc.
Mit lehet itt tenni, illetve új kódot(ha nincs más megoldás) vajon elfogadná? [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.

(#114436) Zoz válasza tobias40 (#114410) üzenetére


Zoz
őstag

"Nem értem hogyan indult el korábban úgy hogy a vinyó volt elsőnek beállítva de mindegy."
Úgy ahogy azt korábban írtam: egy gyári szűz (csak 0 bájtokat tartalmazó) meghajtót átugrik mint ha ott se lenne. Ha a pontos technikai részletek érdekelnek: a lemez 0. szektorának az utolsó két bájtjának az úgy nevezett Boot signature-t (55h,AAh bájtok) kell tartalmazni, ahhoz, hogy egyáltalán foglalkozzon a további tartalmával a BIOS. Amikor bármilyen program (jelen esetben a telepítő) elkezdi inicializálni a lemezt, akkor ez a két bájt is odakerül. És semmilyen további particionálással, formázással nem is fog eltűnni onnan.
Innentől kezdve a BIOS már foglalkozni fog vele bootolásnál ezért nem ment tovább nálad a telepítő pendrive-ra a következő alkalmaknál.
A szűz állapotot csak olyan adattörlésre kitalált programokkal lehet visszaállítani, amik közvetlen szektor írással írják tele 0-kkal a meghajtót (Zero fill), erre alkalmas pl HDSentinel felület tesztje is, írás módban ráküldve. (Nagyon összegubancolt partíciós tábláknál szoktam is ezt alkalmazni, ez tuti töröl mindent :) )

(#114437) Yanchi8


Yanchi8
csendes tag

Sziasztok!

Napok óta próbálkozok megoldani a problémámat de egyszerűen nem jutok vele semmire:
A gépházon elromlott az előlapi mikrofon jack portja, folyamatos zizegést rögzít csak. Gondoltam nem küldöm vissza a házat, ezért vettem egy USB-s külső hangkártyát amire rá tudom dugni a fejhallgatóm mindkét kábelét. A probléma az, hogy amit hallok, azt a mikrofon is rögzíti. Olvasgattam és azt találtam, hogy általában "Az eszköz figyelése" funkció okozza ezt, viszont nálam ez ki van kapcsolva. A hátsó csatlakozóban tökéletesen működik, viszont nem szeretném folyton húzkodni ha váltanék fejhallgató és hangszóró között. Ha a fejhallgatót az előlapi jackbe dugom és a mikrofon kábelét pedig a külső hangkártyára, akkor is ez történik. Esetleg van ötletetek, hogy mi okozza ezt?

(#114438) Zoz válasza CsaBully (#114435) üzenetére


Zoz
őstag

Na itt egy szép példa a már letiltott kulcsra.

(#114439) CsaBully válasza Zoz (#114438) üzenetére


CsaBully
aktív tag

OK akkor ha másikat veszek működni fog?
Az a hibaüzenet miatt kérdezem.

Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.

(#114440) Geth válasza liszi70 (#114431) üzenetére


Geth
addikt

Nem ezért nem szankcionálnak. A jogalap az EU-s törvény és az ezzel egybevágó MS válasz.
Akárhogy vergődöl rajta, akkor is :K
Mielőtt megkérdezed, nem tudom miért nem szankcionálnak. Azon kívül hogy kapacitáshiány, baromi sok meló.

[ Szerkesztve ]

(#114441) Pyttawrx válasza Zoz (#114438) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Gyülnek gyülnek... :)

(#114442) King Unique válasza CsaBully (#114435) üzenetére


King Unique
titán

Akkor futtatni kellene első körben az aktiválási hibaelhárítót. Amúgy nem ártott volna előtte Microsoft-fiókhoz kötni a digitális licencet, a hivatalos leírás is azt javasolja hardvermódosításnál. Viszont néhány dolog nem tisztázott, nem derült ki, hogy OEM/Retail licenc, termékkulcs volt-e, mert ha az előbbi, akkor nem meglepő, ha annál hardvercsere után nem működik az újraaktiválás. Valamint ha gyanúsan olcsón vett mennyiségi licences MAK kulcs, amit időközben letiltott a Microsoft, akkor annál pláne nem meglepő... Aztán további kérdés, hogy esetedben pontosan mit jelent a hardvercsere, alaplapot cseréltél, vagy kompletten gépet, egy másikba áthelyezted a rendszermeghajtót, vagy arra újratelepítetted a Windows 10-et? Valamint hogy megfelelő termékkulcsot adtál-e meg, mert ha az általános kulcsot olvastad ki és adtad meg, azzal nem lehet aktiválni, annál nem meglepő a hibaüzenet. Továbbá hogy biztos Pro kiadáshoz van-e érvényes licenced, termékkulcsod, mert ha esetleg Home kiadáshoz, akkor nem meglepő, ha annak termékkulcsával nem lehet aktiválni a Pro kiadást.

Igen, ha máshogy nem megy, akkor lehet venni új, Pro kiadáshoz való termékkulcsot is és azzal aktiválni. Bár arra majd figyeljél, hogy ha netán a tuti olcsó forrásból szerzed be, akkor pl. a Retail kulcs helyett nehogy volume MAK kulcsot küldjenek (példa)... :DDD Vagy ha igen, akkor reklamálj és kérjél másikat (példa).

[ Szerkesztve ]

(#114443) CsaBully válasza King Unique (#114442) üzenetére


CsaBully
aktív tag

Retail termékkulcs volt, ellenőriztem mielőtt szereltem.. 3. gen intel i7-ről ryzen-re váltottam, tehát, lap-cpu-memó csere volt, ssd-t átkötöttem.Azt a kulcsot adtam meg újra, miután észleltem hogy nincs aktiválva, amit anno megvásároltam 2016-ban(természetesen lehet hogy "szürke" kód volt, itt vettem hardveraprón),biztos hogy pro, mert eddig hivatalosan is működött.
Hibaelhárító nem hárít :)

[ Szerkesztve ]

Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.

(#114444) CsaBully válasza King Unique (#114442) üzenetére


CsaBully
aktív tag

Powershell-ben "slmgr /dli" ,lehet ellenőrizni, persze..A MAk kulcs pontosan mit jelent?

Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.

(#114445) Zoz válasza King Unique (#114442) üzenetére


Zoz
őstag

Legrosszabb esetben azt kéne mondania, hogy ezt a termékkulcsot másik gépen már használják. Ilyenkor jöhet a hibaelhárító vagy telefonos aktiválás, esetleg ügyfélszolgálat.

Ennél a hibakódnál, amikor azt írja ki, hogy érvénytelen, akkor azt bizony letiltották a p...ba. Fel lehet hívni a Microsoft ügyfélszolgálatot, ahol elmondják, hogy sajnos szoftverhamisítás áldozata lettél, vidd vissza oda ahol vetted, és verd le az eladón. Amúgy meg vásárolj hivatalos Microsoft partnertől új szoftvert.

(#114446) Süvi


Süvi
őstag

Sziasztok!
Ma felkerült a gépemre a Windows10 1909-es frissítése.
A gondom az, hogy megváltozott az Users mappa tartalma. Egyedüli felhasználó vagyok és az Users\Felhasználó név mappán kiürült, és létrejött egy Users\Felhasználó.000.
Nem megy a Onedrive (nem találja az elérést), nem megy az Outlook(nem találja a levelezési szabályokat).
Mit tudnék tenni?

Köszönöm

(#114447) CsaBully válasza Zoz (#114445) üzenetére


CsaBully
aktív tag

Szeretném megúszni a reinstallt..magyarán ha veszek egy másik kódot akkor menni fog? Pont lesz@rom ha újabb 4 évig megy pár ezerért..pl emag most kb 2500-ért pro retail kódot ad..
Ami furi hogy régi lappal végig működött..sőt 2 éve lapcsere volt és akkor nem volt szívás vele.

[ Szerkesztve ]

Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.

(#114448) Zoz válasza CsaBully (#114443) üzenetére


Zoz
őstag

A régi lapod még meg van? Tippem szerint ha azon elindítanál egy telepítést kulcs nélkül, akkor boldogan aktiválná magát, mivel azt megjegyezte a Microsoft szervere, hogy ehhez a laphoz tartozik Win10 és kész, kulccsal itt nem foglalkozik.

Illetve ellenpéldaként ha szereznél egy olyan másik használt lapot, amin már volt Win10 Pro aktiválva, ha arra próbálnál telepíteni az érvénytelen kulcsoddal, az is sikerülne, mivel ezúttal is a lap aktivált státusza alapján megnyugodna, a kulcs vizsgálatáig nem jutna el.

(#114449) Zoz válasza CsaBully (#114447) üzenetére


Zoz
őstag

Igen, beírsz egy jó kódot, és kész.

(#114450) CsaBully válasza Zoz (#114448) üzenetére


CsaBully
aktív tag

Na akkor örülni fog a vevőm :D

Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.