Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#114418) King Unique válasza _stick_ (#114416) üzenetére


King Unique
titán

Ha a lemez 0-ra célzol, akkor igen, ez így oké, minden szükséges partíció a céllemezen van (+ a 16 MB-os MSR csak parancssorban látszik), nem összevissza másikon. Valamint ez már UEFI-s telepítés és ennél nyilván nem meglepő, ha a rendszerinformáció is UEFI-t is.
A C és D 2 külön fizikai lemez, amelyeknél nyilván lehet eltérő az MBR/GPT partíciós séma. Meg a Windows UEFI-s telepítésénél a GPT a rendszermeghajtóra vonatkozik, annál kötelező, ellenben egy másodlagos, adattárolásra használt lemez lehet ettől függetlenül MBR séma szerint particionált is.

(#114417) tobias40:
Mármint telepítés után a lemezkezelőben a kötet zsugorítása, majd a létrejött nem lefoglalt területen az új, egyszerű kötet létrehozása lehetőségek használatával.
Azt viszont egyrészt már neked kellene tudni a saját felhasználó igényeidhez mérten, hogy mekkora méretű rendszerpartíció (C) szükséges a Windowsnak és az oda telepített programoknak, egyéb ott tárolt fájloknak. Ha bruttó 500 GB-os az SSD, akkor kicentezni nagyon nem érdemes, érdemes pl. 100 GB-ot adni, vagy akár többet, az előbbiektől függ. Másrészt azt is, hogy esetedben érdemes-e egyáltalán felosztani, kihasználod-e annak az előnyeit. Ami lehet az, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen a teljes lemezt és azon minden adatot törölni, hanem csak a C-t és a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat. Aztán ha pl. mentést akarsz készíteni a Windowsról, akkor csak a hasznos tartalmat (Windows + programok) kelljen lementeni, ne a teljes lemezt belefoglalva a mentésbe a letöltött és egyéb fájlokat is, ami hosszabb mentési/visszaállítási időt és nagyobb méretű lemezképfájlt eredményez.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.