Hirdetés

2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • MOL 2030 - Hernádi Zsolt előadása

  Szeptember végén voltam Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatójának az előadásán. Nagyon karizmatikus ember, jó meglátásokkal. Már 17(!) éve a MOL vezérigazgatója és Közép-Európa legnagyobb olajvállalatává tette a MOL-t. Érdekességképpen elmondta pl. azt is, hogy ők már Közép-Európa legnagyobb kávézó lánca is, a MOL kutakon lévő Fresh Corner kávézókban napi 28 ezer csésze kávé fogy. (Ugye ezt kezdik is már "kiszabadítani" a benzinkutak "fogságából", már megnyílt Pesten az első önálló Fresh Corner kávézó a Károly körúton).

  Folytatás...

  HussarF 4 hónapja 55

 • Ferrari vezetés

  Gyerekkorom óta rajongok a szuper sportautókért. Autós kártyákat nézegetve vagy a Turbo rágó matricáit gyűjtve csorgattam a nyálam és álmodoztam arról, hogy egyszer egy ilyen autóban ülök. Jó pár évvel később, a tegnapi napon ez az álom valóra vált.
  Egy ideje már nézegettem a kuponos, élmény-ajándék oldalakon a próbavezetéseket, de idáig nem szántam rá magam, hogy lépjek is az ügyben. Végül győzött a "mire várjak" érzés és elhatároztam, hogy befizetek egy vezetésre.
  A tűzpiros Ferrari nyugodtan nevezhető a kategória ikonjának, így nem is volt kérdéses, hogy mit kell keresnem. Körbenéztem, hogy melyik a legkomolyabb modell, ami elérhető és így esett a választás a 458 Italia-ra.

  Promo video
  Sajnos csak youtube-ról lehet beágyazni, ott meg nincs fent.

  Folytatás...

  HussarF 4 hónapja 9

 • Visszatérés az Osztankino TV toronyhoz

  Júliusban, a Metro 2033-as túrám során meg akartam látogatni az Osztankino TV tornyot is, azonban akkor, idő hiányában csak a kapuig jutottam. Akkor megfogadtam, hogy ha újra Moszkvában járok és lesz időm, visszatérek ide. Ennek novemberben jött el az ideje, így célba is vettem Európa legmagasabb építményét.

  Mivel a metróról a VDNH-nál szálltam le, így még átsétáltam az Űrutazási múzeumhoz tartozó parkon, megnéztem a Naprendszer emlékművet. Háttérben az Űr Meghódítói emlékművel, amit nehéz már messziről nem észrevenni.


  Folytatás...

  HussarF 1 éve 5

 • Vezetéstechnikai tréning a Groupama tanpályán

  Augusztus 31-én van szülinapom és páromnak komoly fejtörést okoz mindig, hogy mit adjon ajándékba. Sajnos, az ő problémái az én problémáim is, mivel addig nem hagy nyugodni, amíg valamit ki nem sajtolok magamból, hogy mit is szeretnék. Egy héttel szülinapom előtt jött a megmentő ötlet. A Totalcar-on hirdettek meg egy vezetéstechnikai tréninget Mogyoródra szeptember 2-re. Gondoltam, ez tökéletes lesz. Mindig is szerettem volna egy ilyenen részt venni. Barátnőm be is fizetett és kipróbálhattam a nedves műgyantán csúszkálást. Élvezetes volt, tetszett a dolog. Hozzá kell persze tenni, hogy ez inkább téli, lefagyott útviszonyokat szimulál, így nyári gumival nem brillírozott nagyon egy autó sem.

  Három pálya volt. Az elsőn egy lejtőn volt a műgyanta és a fékutat kellett tesztelni. A lejtő alján egy vízoszlop volt kinevezve a kamion hátuljának és meg kellett előtte állni. Nem volt mindegy, hogy 24-el vagy 22-vel ment az ember, sok méter különbség volt még kis sebesség eltéréseknél is. A második pálya a rántópad volt. A műgyanta előtt egy 100-200 bar (beállítástól függően) nyomással megtolt acéllap a hátsó kerekeket megtolta valamelyik irányba és az volt a feladat, hogy sávon belül ellenkormányzással egyenesbe kellett hozni az autót. a 3. pályán bójákat kellett kerülgetni. Műgyantán egyáltalán nem volt egyszerű feladat.

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 18

 • Metro 2033 túra Moszkvában #5

  Előzmények:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1
  Metro 2033 túra Moszkvában #2
  Metro 2033 túra Moszkvában #3
  Metro 2033 túra Moszkvában #4

  Moszkva metro térképek: valós és sci-fi

  Este 9 óra volt mikor újból lementem a metróba. A túra ezen részének lehetne a címe a " A Nagy Féreg kultusza és a Smaragdváros legendája", ugyanis a 1-es vonal déli végén lévő, 3 állomásból álló "szövetséget" látogattam meg, mely a Moszkvai Állami Egyetem, a Lomonoszov közelében húzódik. De előtte még útba ejtettem néhány érdekes megállót :)

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 1

 • Metro 2033 túra Moszkvában #4

  Előzmények:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1
  Metro 2033 túra Moszkvában #2
  Metro 2033 túra Moszkvában #3

  Moszkva metro térképek: valós és sci-fi

  Immáron elérkeztünk a 4. részhez, így szükséges, hogy adjak egy kis áttekintést az egész túráról. Egyrészt, mert magam sem láttam az elején, hogy ez ennyi részben lesz csak értelmesen leírható, másrészt, hogy az olvasók is lássák, hogy meddig terjed ez. Nem akarom azt az érzést kelteni, hogy a végtelenségig fogom ezt húzni. Körülbelül az előző rész végével érkeztünk el a túra felééig. 6 részes lesz a beszámoló, úgy fogom alakítani, hogy ennyibe beleférjen.
  Ha alcímet kéne adnom ennek a résznek, akkor az az lenne, hogy "A Polisz és az üzleti negyed". A bejegyzések címében a Metro 2033 szerepel, azonban az egész Metro univerzumot felöleli az utazás. Ezen felül még egyéb érdekességeket is útba ejtettem, ami érdekelt Moszkvában és még nem láttam.

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 9

 • Metro 2033 túra Moszkvában #3

  Előzmények:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1
  Metro 2033 túra Moszkvában #2

  Moszkva metro térképek: valós és sci-fi

  A VDNH állomás körbejárása után (a térképen jobbra-fel keressétek, a narancssárga vonalon) újra nekivágtam a felszínnek. Magát a VDNH-t múzeumok együttese alkotja, ezen felül egy része időszakos kiállítások befogadására van kialakítva (mint pl. a Hungexpo). Mint sok minden más, ez is épp felújítás alatt volt. Ahogy kiléptem az állomásról, az Űrhajózási Múzeum hatalmas emlékműve tornyosult felém. Konkrétan az Űr Meghódítóinak Emlékműve nevet viseli. Titánból készült és 107 méter magas. Csak pislogtam felfelé.

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 2

 • Metro 2033 túra Moszkvában #2

  Előzmény:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1

  A túrámat a Lubjanka (Лубянка) állomással folytattam, miután a Lubjanka téri felszínre ereszkedést követően újra visszatértem a föld alá :) (Moszkva metro térképek: valós és sci-fi)
  A Lubjanka a legrégebbi metróvonal, az 1-es (Сокольническая линия) vonalon helyezkedik el. A vonal a kommunistákhoz tartozik a Metro univerzumban. Mivel ehhez helyezkedik el a legközelebb a 4. Birodalommal való háborús front, így az állomáson is leginkább ez a hangulat uralkodik, hatalmas vörös lobogókkal, katonákkal, háborús felszerelésekkel és utánpótlással. Természetesen itt sem állták utam a vörösök az útlevelemet követelve :)

  Lubjanka

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 22

 • Metro 2033 túra Moszkvában #1

  Üzleti úton voltam Oroszország fővárosában. A konferencia azonban délben végződött és csak másnap délelőtt indult haza a gépem. Volt egy egész délutánom és szöget ütött a fejembe, hogy bejárjam az egyik kedvelt regény sorozatom, Dimitrij Glukovszkij (Дмитрий Глуховский) író Metro szériájának helyszíneit. Aki nem ismerné, annak röviden annyit kell tudnia, hogy a regény szerint egy 2013-ban bekövetkezett atomháború miatt a földi civilizáció megsemmisült, leszámítva néhány tízezer embert, akiknek sikerült lejutniuk az óvóhelyül is szolgáló moszkvai metróba. Egy új világ jött létre itt, a metró megállók városállamokká alakultak, kereskednek és háborúznak egymással, megjelentek a 20. század ideológiái, vannak kommunisták, nemzetiszocialisták, kereskedelmi szövetségek és egyszerű semleges állomások. A felszínre menni életveszélyes a sugárzás miatt, megjelentek az állatokból kialakult agresszív mutánsok, ezen felül szellemek és paranormális jelenségek uralják a Metró univerzumát. Ezekből a regényekből egész sokat tanultam a moszkvai metróállomások nevét és elhelyezkedését illetően (ami baromi jól jött akkor is, amikor mobilnet nélkül kellett a tömegközlekedésen tájékozódnom).

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 18

 • GTA Online PvP és önvédelmi útmutató

  A célom ezzel az írással, hogy a GTA Online játékos-játékos elleni harcához nyújtsak segítséget magyar nyelven, mivel ilyennel eddig nem találkoztam. A free-mode PvP-re fogok koncentrálni leginkább, az Adversary-k, Job-ok és Deathmeatch-ek nem lesznek részletesen tárgyalva.
  A PvP készség/képesség alapvetően azt jelenti, hogy más játékosokat minél hatékonyabban tudsz eltenni láb alól és ők minél kevésbé képesek ezt megtenni veled. Ennek haszna, a teljesség igény nélkül, pl. hogy nem szakítják meg folyton a játékod azzal, hogy megölnek, vagy ha rád szállnak, hatékonyan tudod felvenni velük a harcot és vissza tudsz vágni, esetleg jól meg is tudod leckéztetni őket.
  Kezdjük az elejéről. Ahhoz, hogy jó legyél PvP-ben először is ki kell alakítanod bizonyos rutinokat és készség szinten kell tudnod használni néhány a játék által adott lehetőséget. Alap dolognak számítanak a következők:

  Golyóálló mellény, lőszerek és snack-ek
  Ezekből mindig tárazz be. Az M menü inventory pontjában lehet őket elérni, ha van nálad. Golyóálló mellényből mindig a lehető legnagyobbat vedd és annyit, amennyit a szinted csak megenged. Bármikor, amikor 50% alá csökken az armor, érdemes max-ra tölteni, mert az életed múlhat rajta. Az inventory-ban csak rámész és fel is tölt.

  Folytatás...

  HussarF 1 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.