Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Tesla vezetés - ezt is meg kellett tapasztalni

  Vajon mi a válasz arra a kérdésre, hogy melyik manapság a legfelhype-oltabb autó márka? Szerintem vitathatatlan, hogy a Tesla. Bár manapság az elektromos autókról nem lehet higgadtan, tárgyilagosan beszélni, ugyanis egyből ideológia és hitvitába csap a dolog, leszögezném, hogy nincs ilyen célom ezzel a bejegyzéssel. Én mindig is nyitottan álltam ehhez a dologhoz és izgalmasnak találtam azokat a tulajdonságokat, amiket egy villanymotor dinamikája ad egy e-autónak.

  Jó 10 éve, mikor a "belsőégésű vs. villany" ellentét még nem volt ennyire kiélezve és Tesla még éppen csak bemutatta a Model S-t, én elismerően nézegettem az autót. Tetszett a formája, jó megjelenése volt (ami a villanyautókról általában nem volt elmondható) és a sportautókat legyorsulós videók a youtube-on különösen érdekessé tették. Azóta viszont eltelt már egy jó kis idő, sok minden változott, de én igyekszem továbbra is ugyanúgy kezelni ezeket a dolgokat, függetlenül attól, hogy épp hova tolódnak a frontvonalak.

  Folytatás...

  HussarF 2 hónapja 23

 • Megérkezett - Itt az Alfa Giulia Q MY20 árlistája!

  Több, mint 38 hétbe telt, de végre megérkezett az új magyar árlista az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio MY20 modelljére. Tavaly decemberre vártam, de aztán sokkal hosszabb lett ez az időszak. Szűk 9 hónap október közepe óta, amikor leállították az előző modellév rendelését. Ennyi idő alatt egy gyerek is megszületik.

  Akkor nézzük is, mire vártunk ennyit. Izgultam, mert voltak rossz előjelek. Azt suttogták, hogy hatalmas drágulás jön. Akár 15%-os is. Ez azt jelentette volna, hogy az autó eddigi bő 24,5M-s alapára akár 28M-ról is indulhatott volna. Volt egy olyan sejtésem, hogy ez vállalhatatlan lenne és ezt ők is tudják.

  Az árlista tegnap megérkezett és nagyon pozitív csalódás volt. Az autó alapára 24,58M-ról 25,19M-ra változott, ami egy 2,5%-os emelés. Ha figyelembe vesszük az inflációt és/vagy forint gyengülését akkor reálértéken nem is igazán változott az ára. Ez azért is meglepő, mert az európai piacokon 4-5%-ot drágult €-ban az autó.

  Folytatás...

  HussarF 4 hónapja 29

 • A király visszatér - Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

  Régóta tervezgetem ennek a posztnak a megírását, melyet az utóbbi évek egyik legizgalmasabb autója ihletett. Ez a poszt eredetileg Az álmok valóra válnak c. bejegyzésem folytatása lett volna. Azonban a múlt heti Update 1 posztban jeleztem, rövid-középtávon korrekciót eszközöltem a tervekben.

  De miért olyan különleges ez az autó? Mitől más, mint a többi? Ahogy a művelt Englishman mondaná: What's all the fuss about?
  Ezt fogom most körüljárni.

  Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio-t 2016 közepén mutatta be a márka (akkor még Quadrifoglio Verde, azaz QV néven, ma csak simán Giulia Q). A modellt hatalmas várakozás előzte meg. Ekkor ugyanis már 5 éve nem gyártott 4 ajtós szedánt az Alfa, meg úgy igazából semmit a D-szegmensbe vagy attól felfelé.

  Folytatás...

  HussarF 7 hónapja 15

 • Az álmok valóra válnak... - Update 1

  Először valami olyan címkiegészítést akartam adni a posztnak, hogy "- Elhalasztva", de az talán túl pesszimista lenne. Az előző posztommal (Az álmok valóra válnak...) egy sorozatot szerettem volna indítani, az volt a beharangozó, de aztán az élet mindig másként alakul. Ember tervez...

  Már akkor is elindultak a találgatások, hogy vajon miről lehet szó, de ennek leleplezését a sorozatindító poszt után nem sokkal, decemberben vagy legkésőbb januárban akartam megjelentetni a következő résszel. Akkor kiderült, hogy még körülbelül negyedéves csúszás várható a tervekhez képest, így addig hallgatásba burkolóztam, úgy voltam vele, hogy majd megjelentetem akkor tavasszal és ott megmagyarázom a késlekedést is. Azonban most eldőlt - azaz eldöntöttem -, hogy a projekt csúszni fog.
  Öröm az ürömben, ha mondhatjuk így, hogy ez nem rajtam múlott. Én a saját részemről elértem a feltételeket már decemberre, azóta a másik térfélen pattog a labda.

  Folytatás...

  HussarF 7 hónapja 8

 • Az álmok valóra válnak...

  Egy jó fél évvel ezelőttig el sem tudtam volna ezt képzelni. Álmodoztam róla, sokat... de egy pillanatig sem fordult meg igazán a fejemben, hogy ez valósággá válhat és, hogy a fantáziálásaimban látott kép nem csak egy tovatűnő illúzió.

  Már három éve, hogy ez az első gondolatom reggel, mikor kinyitom a szemem és ez az utolsó, mielőtt elalszom. És egyre közelebb van. Lassan már csak egy karnyújtásnyira. Magam is alig hiszem... és félek is kissé.
  Talán valamit nem vettem észre, talán van még valami, amin elbukhat az egész? Mégis, egyre kevesebb lehetőséget látok egy váratlan buktatóra.

  Nem álmodom. Ez tényleg megtörténik. Velem történik...

  Imádom az életem.

  Folytatás később...

  HussarF 1 éve 12

 • MOL 2030 - Hernádi Zsolt előadása

  Szeptember végén voltam Hernádi Zsolt, a MOL vezérigazgatójának az előadásán. Nagyon karizmatikus ember, jó meglátásokkal. Már 17(!) éve a MOL vezérigazgatója és Közép-Európa legnagyobb olajvállalatává tette a MOL-t. Érdekességképpen elmondta pl. azt is, hogy ők már Közép-Európa legnagyobb kávézó lánca is, a MOL kutakon lévő Fresh Corner kávézókban napi 28 ezer csésze kávé fogy. (Ugye ezt kezdik is már "kiszabadítani" a benzinkutak "fogságából", már megnyílt Pesten az első önálló Fresh Corner kávézó a Károly körúton).

  Folytatás...

  HussarF 2 éve 55

 • Ferrari vezetés

  Gyerekkorom óta rajongok a szupersportautókért. Autós kártyákat nézegetve vagy a Turbo rágó matricáit gyűjtve csorgattam a nyálam és álmodoztam arról, hogy egyszer egy ilyen autóban ülök. Jó pár évvel később, a tegnapi napon ez az álom valóra vált.
  Egy ideje már nézegettem a kuponos, élmény-ajándék oldalakon a próbavezetéseket, de idáig nem szántam rá magam, hogy lépjek is az ügyben. Végül győzött a "mire várjak" érzés és elhatároztam, hogy befizetek egy vezetésre.
  A tűzpiros Ferrari nyugodtan nevezhető a kategória ikonjának, így nem is volt kérdéses, hogy mit kell keresnem. Körbenéztem, hogy melyik a legkomolyabb modell, ami elérhető és így esett a választás a 458 Italia-ra.

  Promo video
  Sajnos csak youtube-ról lehet beágyazni, ott meg nincs fent.

  Folytatás...

  HussarF 2 éve 9

 • Visszatérés az Osztankino TV toronyhoz

  Júliusban, a Metro 2033-as túrám során meg akartam látogatni az Osztankino TV tornyot is, azonban akkor, idő hiányában csak a kapuig jutottam. Akkor megfogadtam, hogy ha újra Moszkvában járok és lesz időm, visszatérek ide. Ennek novemberben jött el az ideje, így célba is vettem Európa legmagasabb építményét.

  Mivel a metróról a VDNH-nál szálltam le, így még átsétáltam az Űrutazási múzeumhoz tartozó parkon, megnéztem a Naprendszer emlékművet. Háttérben az Űr Meghódítói emlékművel, amit nehéz már messziről nem észrevenni.


  Folytatás...

  HussarF 3 éve 5

 • Vezetéstechnikai tréning a Groupama tanpályán

  Augusztus 31-én van szülinapom és páromnak komoly fejtörést okoz mindig, hogy mit adjon ajándékba. Sajnos, az ő problémái az én problémáim is, mivel addig nem hagy nyugodni, amíg valamit ki nem sajtolok magamból, hogy mit is szeretnék. Egy héttel szülinapom előtt jött a megmentő ötlet. A Totalcar-on hirdettek meg egy vezetéstechnikai tréninget Mogyoródra szeptember 2-re. Gondoltam, ez tökéletes lesz. Mindig is szerettem volna egy ilyenen részt venni. Barátnőm be is fizetett és kipróbálhattam a nedves műgyantán csúszkálást. Élvezetes volt, tetszett a dolog. Hozzá kell persze tenni, hogy ez inkább téli, lefagyott útviszonyokat szimulál, így nyári gumival nem brillírozott nagyon egy autó sem.

  Három pálya volt. Az elsőn egy lejtőn volt a műgyanta és a fékutat kellett tesztelni. A lejtő alján egy vízoszlop volt kinevezve a kamion hátuljának és meg kellett előtte állni. Nem volt mindegy, hogy 24-el vagy 22-vel ment az ember, sok méter különbség volt még kis sebesség eltéréseknél is. A második pálya a rántópad volt. A műgyanta előtt egy 100-200 bar (beállítástól függően) nyomással megtolt acéllap a hátsó kerekeket megtolta valamelyik irányba és az volt a feladat, hogy sávon belül ellenkormányzással egyenesbe kellett hozni az autót. a 3. pályán bójákat kellett kerülgetni. Műgyantán egyáltalán nem volt egyszerű feladat.

  Folytatás...

  HussarF 3 éve 18

 • Metro 2033 túra Moszkvában #5

  Előzmények:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1
  Metro 2033 túra Moszkvában #2
  Metro 2033 túra Moszkvában #3
  Metro 2033 túra Moszkvában #4

  Moszkva metro térképek: valós és sci-fi

  Este 9 óra volt mikor újból lementem a metróba. A túra ezen részének lehetne a címe a " A Nagy Féreg kultusza és a Smaragdváros legendája", ugyanis a 1-es vonal déli végén lévő, 3 állomásból álló "szövetséget" látogattam meg, mely a Moszkvai Állami Egyetem, a Lomonoszov közelében húzódik. De előtte még útba ejtettem néhány érdekes megállót :)

  Folytatás...

  HussarF 3 éve 1

 • Metro 2033 túra Moszkvában #4

  Előzmények:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1
  Metro 2033 túra Moszkvában #2
  Metro 2033 túra Moszkvában #3

  Moszkva metro térképek: valós és sci-fi

  Immáron elérkeztünk a 4. részhez, így szükséges, hogy adjak egy kis áttekintést az egész túráról. Egyrészt, mert magam sem láttam az elején, hogy ez ennyi részben lesz csak értelmesen leírható, másrészt, hogy az olvasók is lássák, hogy meddig terjed ez. Nem akarom azt az érzést kelteni, hogy a végtelenségig fogom ezt húzni. Körülbelül az előző rész végével érkeztünk el a túra felééig. 6 részes lesz a beszámoló, úgy fogom alakítani, hogy ennyibe beleférjen.
  Ha alcímet kéne adnom ennek a résznek, akkor az az lenne, hogy "A Polisz és az üzleti negyed". A bejegyzések címében a Metro 2033 szerepel, azonban az egész Metro univerzumot felöleli az utazás. Ezen felül még egyéb érdekességeket is útba ejtettem, ami érdekelt Moszkvában és még nem láttam.

  Folytatás...

  HussarF 3 éve 9

 • Metro 2033 túra Moszkvában #3

  Előzmények:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1
  Metro 2033 túra Moszkvában #2

  Moszkva metro térképek: valós és sci-fi

  A VDNH állomás körbejárása után (a térképen jobbra-fel keressétek, a narancssárga vonalon) újra nekivágtam a felszínnek. Magát a VDNH-t múzeumok együttese alkotja, ezen felül egy része időszakos kiállítások befogadására van kialakítva (mint pl. a Hungexpo). Mint sok minden más, ez is épp felújítás alatt volt. Ahogy kiléptem az állomásról, az Űrhajózási Múzeum hatalmas emlékműve tornyosult felém. Konkrétan az Űr Meghódítóinak Emlékműve nevet viseli. Titánból készült és 107 méter magas. Csak pislogtam felfelé.

  Folytatás...

  HussarF 3 éve 2

 • Metro 2033 túra Moszkvában #2

  Előzmény:
  Metro 2033 túra Moszkvában #1

  A túrámat a Lubjanka (Лубянка) állomással folytattam, miután a Lubjanka téri felszínre ereszkedést követően újra visszatértem a föld alá :) (Moszkva metro térképek: valós és sci-fi)
  A Lubjanka a legrégebbi metróvonal, az 1-es (Сокольническая линия) vonalon helyezkedik el. A vonal a kommunistákhoz tartozik a Metro univerzumban. Mivel ehhez helyezkedik el a legközelebb a 4. Birodalommal való háborús front, így az állomáson is leginkább ez a hangulat uralkodik, hatalmas vörös lobogókkal, katonákkal, háborús felszerelésekkel és utánpótlással. Természetesen itt sem állták utam a vörösök az útlevelemet követelve :)

  Lubjanka

  Folytatás...

  HussarF 3 éve 22

 • Metro 2033 túra Moszkvában #1

  Üzleti úton voltam Oroszország fővárosában. A konferencia azonban délben végződött és csak másnap délelőtt indult haza a gépem. Volt egy egész délutánom és szöget ütött a fejembe, hogy bejárjam az egyik kedvelt regény sorozatom, Dimitrij Glukovszkij (Дмитрий Глуховский) író Metro szériájának helyszíneit. Aki nem ismerné, annak röviden annyit kell tudnia, hogy a regény szerint egy 2013-ban bekövetkezett atomháború miatt a földi civilizáció megsemmisült, leszámítva néhány tízezer embert, akiknek sikerült lejutniuk az óvóhelyül is szolgáló moszkvai metróba. Egy új világ jött létre itt, a metró megállók városállamokká alakultak, kereskednek és háborúznak egymással, megjelentek a 20. század ideológiái, vannak kommunisták, nemzetiszocialisták, kereskedelmi szövetségek és egyszerű semleges állomások. A felszínre menni életveszélyes a sugárzás miatt, megjelentek az állatokból kialakult agresszív mutánsok, ezen felül szellemek és paranormális jelenségek uralják a Metró univerzumát. Ezekből a regényekből egész sokat tanultam a moszkvai metróállomások nevét és elhelyezkedését illetően (ami baromi jól jött akkor is, amikor mobilnet nélkül kellett a tömegközlekedésen tájékozódnom).

  Folytatás...

  HussarF 3 éve 18

 • GTA Online PvP és önvédelmi útmutató

  Szerzői előszó - több mint 3 év után (2020.07.09.)
  Meglepődve tapasztalom, hogy még most is vannak, akik felkeresik ezt a bejegyzést, feltehetőleg informálódás céljából, ezért egy rövid összefoglalót idetennék most. Nyilvánvaló, hogy a poszt már nem friss és nem mindenben aktuális. Valójában, mikor elkészült, a maga idejében is hiányoztak belőle dolgok (pl. BST ledobálása CEO-ként stb.). Amiért még mindig értékes, és jó ötleteket lehet meríteni belőle, az azért van, mert nem az eszközök (fegyverek,járművek) leírására koncentráltam, hanem a szemléletmódra. Ezt figyelembe véve olvassátok. Amit lentebb a minimap résznél írtam, az az egyik sarokpontja a dolgoknak. Ismerd fel, hogy potenciálisan ellenséges környezetben vagy és légy éber!

  A célom ezzel az írással, hogy a GTA Online játékos-játékos elleni harcához nyújtsak segítséget magyar nyelven, mivel ilyennel eddig nem találkoztam. A free-mode PvP-re fogok koncentrálni leginkább, az Adversary-k, Job-ok és Deathmeatch-ek nem lesznek részletesen tárgyalva.
  A PvP készség/képesség alapvetően azt jelenti, hogy más játékosokat minél hatékonyabban tudsz eltenni láb alól és ők minél kevésbé képesek ezt megtenni veled. Ennek haszna, a teljesség igény nélkül, pl. hogy nem szakítják meg folyton a játékod azzal, hogy megölnek, vagy ha rád szállnak, hatékonyan tudod felvenni velük a harcot és vissza tudsz vágni, esetleg jól meg is tudod leckéztetni őket.

  Folytatás...

  HussarF 4 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.