Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28551) Cathfaern válasza Kobe (#28549) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Nem tudom korábban mi volt, de amikor bevezették a tranzakciós adós banzájt, akkor visszahozták, hogy ha a munkavállaló azt kéri, akkor meg kell kapnia a fizetését KP-ban.

(#28552) axioma


axioma
veterán

Kozszferaban kotelezo az utalas, de ahhoz egy ideig adtak bankkoltseg-hozzajarulast. Lehet hogy azota a 150e felvet miatt eltoroltek, nem tudom, de rakerdezhetek.

(#28553) Cyrin válasza Kobe (#28549) üzenetére


Cyrin
addikt

minden járulék rendben, nem utalnak a többieknek se.

(#28554) Apika válasza Kobe (#28549) üzenetére


Apika
Közösségépítő

"Merthogy ugye jopar eve kotelezo utalassal fizetni, magyarorszagbeli bankszamlara"

Erről szó sincs...
A munkabér kifizetésére vonatkozó új szabályok szerint két lehetőség van, az egyik a készpénzes kifizetés, a másik pedig egy olyan pénzforgalmi számlára történő utalás, melyet a munkavállaló határozott meg.

[link]

(#28555) Kobe válasza Apika (#28554) üzenetére


Kobe
veterán

Jo, en meg a tranzakcios ado elotti felallasra emlekeztem, h kotelezo volt utalni, mondjuk hulyeseg volt ezt a szabalyt eltorolni....

Vendeglatoiparban mai napig rengetegen vannak ugy hogy a tulaj utalja a bered, hogy a jarulekfizetes lekovetheto legyen, aztan ha ott aksrsz dolgozni, masnap visszaadod a tulajnak kpban a fizud, es marad a napi jatt.... Iparagi standard kb a vendeglatosoknal...

Mondjuk en 10evvel ezelott se talaltam mar olyan ceget aki kpzott volna, de volt amelyik szoba se allt azzal aki kpban lerte volna, interjunal pl feketepont volt.

[ Szerkesztve ]

(#28556) BÁ Nutrition válasza Kobe (#28555) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

"aztan ha ott aksrsz dolgozni, masnap visszaadod a tulajnak kpban a fizud, es marad a napi jatt.... Iparagi standard kb a vendeglatosoknal..."
mi????????? :Y

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28557) Kobe válasza BÁ Nutrition (#28556) üzenetére


Kobe
veterán

nemondd, hogy ezt nem hallottad még.....felszolgálóknál, pincéreknél pultosoknál időtlen idők óta "dívott" hogy nem volt kb semmi alapfizu, full feketén dolgoztatták, max amit összeszedtek borravalót azt kapták fizetésként.....aztán amikor beszigorították és kötelező volt utalással fizetni, akkor is max annyira puhult fel ez a szabály, hogy a járulék részét bevállalták a főnökök (mert ugye ha utalással kapod a lóvét akkor annak nyoma van, a bérszámfejtés másik oldalán ott a járulék elszámolás) de aztán rengetegen vissza is követelték rögtön a pincéren, ők csak a kötelezőség miatt intézték úgy, mintha
ez több helyen volt rendszer, elég sokáig....most ugye már nincs kötelező utalás ezekszerint, viszont a szakemberhiány megfordult a kocka és jobb alkupozícióban van a dolgozó, emiatt nem lehet megjátszani, egy kőműves, szakács, stb, perpill simán szakíthat többet is mondjuk mint egy multis informatikus.

[ Szerkesztve ]

(#28558) BÁ Nutrition válasza Kobe (#28557) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

en azt gondoltam h mondjuk minimalber meg jatt a fizu, de az h a minimálbért vissza kell adni eleg bicskanyitogato, felkoncolnam az osszes ilyen tetut vallalkozsot.. de inkabb nem is fejtem ezt a reszt ki bovebben mert nem hiányzik a ban.. lenyeg h nagyon durvan felhaborito. aztán meg sir a szajuk h nincs ember.. pofam leszakad :U

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28559) Kobe válasza BÁ Nutrition (#28558) üzenetére


Kobe
veterán

ez egy darabig volt divat, most már annyira nem....amióta ilyen őrületes szakemberhiány van, azóta nem tudják meglépni, mert benyög egy ilyet, aznap délután már máshol szolgál fel az ember, többért, jobbért, legálisan....pár éve még meg lehetett játszani, most már van lehetőség lépni máshova, nem kényszer maradni
és nem feltétlen a külföldöt értem alatta. Lásd pl balatonra szakácsot nettó 400ért nem találnak....elég durván felborult az alkupozíció

[ Szerkesztve ]

(#28560) BÁ Nutrition válasza Kobe (#28559) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

en fémiparban dolgoztam otthon, ott is eleg fura felfogas volt az altalanos. feketemunka hegyek, bejelentes? jajj az mi is? de a legdurvabb h szinte most is nyiltan hirdetik a boritekos rendszert neten ;]
gigalol
persze embert nem talalnak de probalkoznak, a gep meg all a sarokban mert nincs aki hajtana

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28561) SzekeresPeti válasza concret_hp (#28548) üzenetére


SzekeresPeti
tag

Nem, ez durván inkább olyan, mintha én vásárolhatnék a tescoban, de a főnököm nem, mert ő embereket fizet ki a pénzéből.

Ennyire rosszul fogalmaztam meg a kérdést? :(((

(#28562) SzekeresPeti


SzekeresPeti
tag

Namármost ha én tudok a saját folyószámlámról az értékpapírszámlára utalni, akkor nem tudom mi akadálya annak, hogy én megkérem a kedves vezetőséget, hogy mától a saját folyószámlátokról ne az én folyószámlámra utaljatok, hanem egyenesen az értékpapírszámlára. Valamilyen technikai akadálya van? Vagy csak egy törvényi előírás?

Tehát én megléphetem, de a Szentinel nem lépheti meg, mert ő munkabért fizet?

(#28563) Kukipapa_rr válasza SzekeresPeti (#28562) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Nem lehet olyasmi az oka, hogy a cégednek vállalati számlája van, a kincstárnál pedig lakossági számlád van?

Sok értékpapírt csak lakosság vehet meg, intézmények nem, tehát én simán el tudok képzelni ilyen megkülönböztetést, hogy nem lehet keresztbe utalni.

(#28564) axioma válasza Kukipapa_rr (#28563) üzenetére


axioma
veterán

Forditva teszteltuk. MAK-ban votl penz, onnan utaltunk egeszsegpenztarra. Persze nem ismertek fel a kuldot, a komment egy resze meg ahol a lenyeg volt eltunt utalas kozben, igy kulon kellett megerositeni, hogy az egy ugyfel altali befizetes, de ennyi - nem problemaztak vele, hogy a mak-tol jott. Pedig ott pont attol fugg hogy jar-e az ado-visszaterites az adott tetelre, hogy egyeni befizetes vagy sem, es latni csak a kozponti mak szamlaszamot lattak.

(#28565) SzekeresPeti válasza Kukipapa_rr (#28563) üzenetére


SzekeresPeti
tag

Na, végre valaki, aki érti a kérdésemet, és érdemi válasza is van rá! Már kezdtem azt hinni, hogy én őrültem meg. :C
Ez bizony elképzelhető, utána kéne járni, de nem könnyű ám az. Akiktől eddig érdeklődtem, azok csak a vállukat vonogatták, pedig nem a kocsmában kérdezősködtem, hanem az államkincstár pultjánál, meg a munkahelyem titkárságán. Hihetetlen, mennyire tojnak az emberek az ilyen részletekre, holott nem kevés lóvé megy el az ilyen utalgatásokkal.

(#28566) stickermajom válasza SzekeresPeti (#28565) üzenetére


stickermajom
addikt

Nem egyszerűbb kártyával megvenni az állampapírt?Akkor nincs költsége az utalgatásnak.
Valami munkavállalói, vagy Gránitos folyószámlával pedig a többi költség is minimalizálható.

(#28567) axioma válasza SzekeresPeti (#28565) üzenetére


axioma
veterán

Hat a mak-nak utalassal nem ertekpapirt vennenek rajta, hanem kincstari szamlavezetes van, es nem muszaj az oda utalt penzbol barmit is venni, akar egybol tovabbutalhato, vagy ahogy az eredeti kerdes szolt, felveheto. Szoval ez kevesbe lehet gond.
En inkabb keresnem a munkaltatoi berutalas feltetelei kozott a problemat. Ok kell tudni igazoljak, hogy _neked_ teljesitettek a munkaber-utalast. De a kincstari szamlaszam nem teged azonosit. Azert nem tudnak felelosseget vallalni, hogy a MAK esetleg nem vagy nem jol figyeli az utalas megjegyzes mezojet (amit jo esellyel, mivel a munkaber csoportos utalassal megy, nem is egyesevel hanem valami egyseges modon allitanak be), szoval inkabb kernek olyan szamlaszamot, ami mogott bizonyitottan te vagy (volt ahol addig be se irtak, amig a hozza tartozo kivonatot be nem mutattad... csak azert hogy ne lehessen elgepeles es a tulajdonost lassak).

[ Szerkesztve ]

(#28568) SzGee válasza Kukipapa_rr (#28563) üzenetére


SzGee
aktív tag

a vállalatok a bérátutalásokat csoportos utalásként, speciális jogcímkóddal ellátva, közvetlenül a könyvelőprogramból indítva utalják - nem lehet lekezelni, hogy Gipsz Jakab ilyen közleménnyel kéri az utalást, Lutz Gizi meg olyannal - egy csoportos utalással akár több tízezer utalást lehet egyszerre elküldeni - gondolj bele, egy BKV vagy Tesco munkabérkifetésére
egyszerűbb, gyorsabb és mivel gyakorlatilag automatikus, így az elgépelés esélye is nulla

If you leave me, can I come, too?

(#28569) Brave_86


Brave_86
aktív tag

Sziasztok !
Valaki tudna segíteni pár mondatban, hogyan is működik a:
"Gyermek megszületése, illetve örökbefogadása esetén igényelhető támogatás"
Patika pénztárnál a novemberi akció keretében szeretnénk kihasználni.

Felmerült kérdések:
- Hogyan lehet a legoptimálisabban kihasználni? Vagyis, kik vehetőek számításba?
(Testvérem fog szülni jövőre.)

Kiszámolón olvastam:
Szülés esetén felvehetsz egymilliót a számládról. Az a szabály, hogy csak olyan pénzt vehetsz fel, ami már legalább 180 napja bent van.
Nem csak te nyitsz önsegélyező pénztárat, hanem a feleséged és az összes egyenesági rokonod is, aki fizet személyi jövedelemadót. (Vagyis a nyugdíjasok ilyen szempontból nem jönnek számításba.)
Te, a feleséged, a te mindkét szülőd, a feleséged minkét szülője.
Mindenki megjelöli az egyenesági hozzátartozóját kedvezményezettnek. (A te szüleid téged, a feleséged szülei őt.)

SZOLGÁLTATÁSRA JOGOSULT BEJELENTÉSE
Mivel a kedvezményezett szült, mindenki igényelheti az egymillió forintot. A szolgáltatásra jogosult kedvezményezett azt jelenti, hogy az itt megjelölt, a Ptk. által meghatározott közeli hozzátartozó (házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha-és nevelt gyermek, örökbefogadó-, mostoha-és nevelőszülő és testvér), valamint a Pénztártörvény alapján az élettárs az Ön egyéni számlájához kapcsolódóan igénybe veheti a pénztári szolgáltatásokat.

- A pénz érkezhet bármelyik számláról?
(Itt ugye nincs megkötés, mint pl Cetelemnél, hogy csak arra a számlára történik a kifizetés, ahonnan a befizetés történt?)
Bár itt úgy olvasom megadható, hová kérem a kifizetést:
ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁRISZOLGÁLTATÁS IGÉNYLŐLAP
Kérem, a kifizetendő szolgáltatás összegét az alábbi számlavezető pénzintézetnél vezetett számlaszámomra átutalni.

Illetve ezzel kapcsolatban bármilyen hasznos tanácsot/ ötletet szívesen meghallgatok! :R

(#28570) dugynok válasza Brave_86 (#28569) üzenetére


dugynok
senior tag

Mi is jövőre hasznàljuk ki :) Pénz tök mindegy milyen szàmlàról jön, de közleménybe bele kell ìrni a tagszàmot és, hogy egyéni befizetès.
Mi az IZYS-nél vagyunk. Maximum 1 millàt vehetsz ki szerződèsenkènt, de akàr 2 rèszletbe is, terhesség alatt ès szülés utàn 180 napig. Mivel szülésre veszed ki, nem kell szàmla hozzà. Mi úgy csinàljuk a maximum adókedvezmény miatt, hogy idén beletolunk, amennyit csak tudunk. Mivel most kezdünk a babaprojectbe, ìgy júliusba màr ki tudjuk venni amit befizettünk + adóvisszatèrìtést. Májusba befizetünk megint 400 - 400 ezret (van egyébb pénztàrba befizetésünk, azért csak ennyit ide a max adójóvàíràshoz) amit decemberbe megint ki tudunk venni - mivel addigra màr megszületik a pici - ( vagyis annyit, amennyi a max. 1 milla/szerződéshez mèg lehet) ès azt ràkövetkező év januàrjàba megint befizetjük. Meg van csak az adóvisszatérítési pénzekből a pelus + popsitörlő amíg kell :)
Sőt, talàn a ti szüleitek szerződèsèt is fel lehet hasznàlni így a gyereketek születéséhez :) 4,5 milla befektetèssel nyersz 180 nap alatt 780ezer Forintot (- a pénztàri levonàs) :)

[ Szerkesztve ]

(#28571) BÁ Nutrition


BÁ Nutrition
addikt

Osztalek fizetesnel: azt jol vagom h az ex date az az amely napra vonatkozoan zarasnal megnezik kinek a neven van a reszveny. Tehat mondjuk masnap nezik meg- record date. Majd a payout amikor elutaljak es esetleg ahhoz kepest par napra megkapod.
Vanguard uk gov gilts ucit etfrol van szo amugy. 19re irjak az ex-et. Igy ha ma megvettem akkor mar kapok belole nov 1el.?.?

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28572) Brave_86 válasza dugynok (#28570) üzenetére


Brave_86
aktív tag

Igen, ezekkel tisztában voltam, a kérdésem nem erre irányult.
(És a testvérem fog szülni, így nem a mi gyerekünk!) :DDD ;]
Ahogy számoltam: 4,5 milla befektetèssel (ha 6 db? nyitható/igényelhető)

Kicsit számolgattam:
A Patika minimum havi befizetéssel 2300 Ft,
Költsége 11 hónapra: 8%+50 Ft = 184+50 = 234 Ft. x11hó = 2.574
+ patikakártya 4.000 forint
+ novemberi befizetés 750.000 erre a levonás 1.646
Novemberben a befizetés első 20 ezer forintjából mindössze 1 646 forint a költség, az ezen felüli befizetésekből - most akciósan - nincs semmilyen levonás!
vagyis befizetés november kivételével:11*2.300
Költségek: 2.574+4.000+1.646 = 8.220
Így elég 750.000 - 17.080(havi befizetések-költségek) = 732.920 Ft ot befizetni
Ha havi rendszerességel és éves szinten egy nagy összeggel töltjük (az akciót kihasználva)

Adójóváírás: 6x150.000 =900.000
Ezeknek a költsége: 6x8.220 = 49.320

850.680 "nyerek" elvileg ha jól számoltam (bár már kicsit késő van)
(és a költségek éves szintre voltak kalkulálva) de 180 nap után igényelhető a kifizetés és akár meg is szüntethető? a számla.

(#28573) Kukipapa_rr válasza SzekeresPeti (#28565) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Hihetetlen, mennyire tojnak az emberek az ilyen részletekre, holott nem kevés lóvé megy el az ilyen utalgatásokkal.

Mert az emberek ideje értékesebb, annál, hogy ilyen álproblémákat üldözzön. :) Többen javasoltak jóval olcsóbb és egyszerűbb alternatívát (vásárolj kártyával).

Ha nem túl nagy összegről beszélünk, akkor eleve megkérdőjelezhető, hogy érdemes-e befektetésekkel szórakozni. Várd meg, míg egy olyan összeg összegyűlik, hogy ne számítson annyira az utalási költség (az úgyis maximalizált).

(#28574) Kukipapa_rr válasza SzGee (#28568) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Köszi, bár egyrészt tisztában vagyok vele, másrészt meg nem világos, miért nekem írtad, a kolléga problémájának ehhez semmi köze.

(#28575) stickermajom válasza Kukipapa_rr (#28573) üzenetére


stickermajom
addikt

Akartam én is mondani, hogy azért egy-egy ilyen utánajárással bőven elmegy annyi "órabér", hogy ne érje meg azon a pár ezren rugózni.

(#28576) Stanlee válasza BÁ Nutrition (#28571) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha jol ertem akkor az ex-date-en mar osztalek mentes aron veszed az ETF-et, aztan megnezik record date-en, hogy a neveden van-e az ETF es az ex date elott vetted-e vagy sem. Ha elotte vetted, akkor kapsz osztalekot, ha ex-date-en vagy az utan a record date-ig veszed nem kapsz osztalekot.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#28577) BÁ Nutrition válasza Stanlee (#28576) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Kíváncsi leszek. Max 1 hónap múlva már a teljeset kapom. Majd megírom

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28578) Stanlee válasza BÁ Nutrition (#28577) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem is tudtam, hogy van olyan ETF ami havonta fizet osztalekot. Negyedev vagy 1 ev szokott az atlagos lenni. Azert irjal, hogy kaptal-e osztalekot, mert erdekelne.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#28579) BÁ Nutrition válasza Stanlee (#28578) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Vanguard alatt van több is. Ha ramesz az osztalekos pdfre ott írják egész évre mikor adják. Csak ebben az ex date szakításban nem voltam biztos. Kapni fogok mindenképp mert már 3x vettem ebből a fajtából. De meglátom mennyit adnak. 10 nap durván és kiderül

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28580) A Zéé


A Zéé
addikt

Sziasztok!
Van valami olyan befektetési forma, amibe érdemes 1.000.000,- Ft-os tőkével beszállni? Ennyit tudnék most úgy nélkülözni, hogy ne legyen zavaró a "hiánya".
Fél-1 éves időszakokban gondolkodva (akár úgy is, hogy az összeg pár hónap után emelkedik), maximum közepes kockázatot vállalva. Az se baj, ha valamennyit foglalkozni kell vele.

Vannak az ilyen mindenféle befektetési alapok, ezek tűnnek talán opciónak, viszont nem vagyok teljesen jártas bennük, ezért is kérném ki a véleményeteket. Ekkora összeggel érdemes lehet már foglalkozni ilyenekkel?

Kicsit pazarlásnak érzem, hogy csak áll a pénz a folyószámlán, ezért is gondoltam arra, hogy érdemes lenne kicsit mozgatni. OTP-nél van amúgy folyószámlám és LTP-m is, ha ez érdekes.

Just a simple Lineman...

(#28581) Stanlee válasza A Zéé (#28580) üzenetére


Stanlee
őstag

Én pár hete vettem egy misiért OTP gépkocsi nyereménybetétkönyvet és veszek majd megint ugyanennyiért. Pont azért vettem, mert nincs rá kamat, de máshol se nagyon lenne és legalább könnyedén visszaváltható. Ha meg nyerek vele egy Yaris-t, már az is többet ér, mint a kamat amit fizettek volna érte. Az OTP netbankjában anyukám telefonos segítséggel kb. 5 perc alatt megvette amit kellett és le van tudva.

Az 1 millió annyira kis összeg, hogy bef. alapokkal én nem foglalkoznék, mivel azok inkább 5 éves időtávban lehetnek jók. Egyszeri vásárlási díj, kezelési költségek, számlavezetés költsége annyi, hogy elmegy vele az a pici nyereség, amit elérhetsz.

Cetelem: 1,85%-os kamat, de ha fizetned kell az utalásért, még ha az mondjuk 6000 Ft-ban maximalizálva van, akkor is egy év alatt max. 12 ezret kapsz, adózol utána és szépen nem marad belőle már csak pár ezer forint. Ezért én nem rabolnám a saját időmet.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#28582) stickermajom válasza Stanlee (#28581) üzenetére


stickermajom
addikt

És gépkocsinyeremény betét vásárolható bankkártyával? Illetve a kifizetés költségére nem találtam semmit. Ja, de megtaláltam, hogy nincs költsége a kivételnek.

[ Szerkesztve ]

(#28583) dugynok válasza stickermajom (#28582) üzenetére


dugynok
senior tag

Vàsàrolható, de pénzfelvétnek minősül.

(#28584) stickermajom válasza dugynok (#28583) üzenetére


stickermajom
addikt

Ajh, pedig már megcsillant a szemem. :D Jövőre kéne az összeg autóvásárlásra, gondoltam addig megadom az esélyt, hogy nyerjek anyukámnak egyet és még a felvétel díját is megúszom. De akkor ez nem nyert. :(

(#28585) Mercutio_ válasza stickermajom (#28584) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez azért van mert korábban azzal trükköztek, hogy megvették kártyával és pár nap után visszaváltották így ingyen vették fel kp-t, otp-s mancika pedig 2x dolgozott vele potyára.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28586) stickermajom válasza Mercutio_ (#28585) üzenetére


stickermajom
addikt

Nekem is ez jutott eszembe, csak én hagytam volna fél évig benn. :))

(#28587) A Zéé válasza Stanlee (#28581) üzenetére


A Zéé
addikt

ezt számolgattam én is, hogy ennyi pénz kb. semmire nem elég, és sajnos megerősítesz benne. Szomorúságos :(

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#28588) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Kriptodevizákról, első sorban bitcoinról mit gondoltok? Mennyire van kipukkadás közelében a lufi, ha lufi-e egyáltalán? Egyik haverom megtakarítása nagyját (1.5m) ebbe tette. :U

Szép és jó a blockchain, de én nem látom benne azt a nagy forradalmat, mint amekkora a hype.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#28589) Kobe válasza Oppenheimer (#28588) üzenetére


Kobe
veterán

Nem vagyok jos, de eleg nagy lufi, szerintem istenes pofaraeses lesz belole. Egyreszt a jelenlegi arfolyamba be van eleg rendesen epitve, hogy mekkora befektetes es eroforras kell a blockchain banyaszasahoz, viszont a banyaszasert kapott rewardot a nagyon kozeli jovoben lefelezik (kapasbol 50% hozamkieses), viszont a celhardver draga es specifikus... masreszt mivel veges szamu blockchainrol van szo, a maradekot egyre nehezebb kiszedni, meg tobbet kellene eroforrasra kolteni csokkeno hozam mellett.... Hat, nem tom, nekem ez nem tunik betonbiztosnak, elobb utobb a nagypalyasok is kiszallnak belole, akkor meg rottyanhat az arfolyam

Ezeket igazabol az elejen eri meg, banyaszni, amikor meg nem mozdulnak ra sokan, mert a hozamot is bitcoinban kapod erte, de kina mint mindenben, itt is ledaral mindenkit... Eleg nehez otthon 1db geppel nekifogni, amikor kinaban sok helyen logisztikai eloszto meretu gyarcsarnokban csinaljak ugyanezt, tobb 10ezer geppel

Amugy a 1.5m nincs 2db bitcoin, vhol vicces ezt igy leirni is :)

(#28590) attiati válasza Kobe (#28589) üzenetére


attiati
veterán

Szerintem nem a bányászás részére gondolt.

Én azt tapasztalom, hogy olyan emberek kezdtek el a bitcoin után érdeklődni (befektetésként), akiknek semmilyen tapasztalatuk nincs volatilis eszközökkel.

[ Szerkesztve ]

(#28591) Kobe válasza attiati (#28590) üzenetére


Kobe
veterán

Az lejott, hogy nem a banyaszas reszere gondolt, viszont mas formaban nem hiszem hogy egeszseges kockazatturesu ember ep esszel be merne szallni, mert a legminimalisabb reszben sem kiszamithato, illetve hozamtrendek sincsenek meg hozza amire epiteni lehetne.
A banyaszas kimatekozhato, veszel gepet X dollarert, no a villanyszamlad X dollarral, es a szamitasi kapacitas alapjan Y valoszinuseggel Z idon belul kapsz valamennyi jutalekot a banyaszasert. Maga a bitcoin viszont Valahol a poker es a lotto kornyeken lehet a kiszamithatosagban.. Par hete meg meg 4000 USD korul volt az arfolyam, most 5600....nem szeretnem sajst boromon megelni amikor ugyanennyivel leesik 2-3 nap alatt

[ Szerkesztve ]

(#28592) BÁ Nutrition válasza Kobe (#28591) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

A póker lazán számolhato..
Lehet bitcoinozni, de mindent abba tenni elég meredek

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28593) Kobe válasza BÁ Nutrition (#28592) üzenetére


Kobe
veterán

A pókernél emlékeim szerint volt egy black friday nevű nap, amikoris globálisan besz*pattak rengeteg embert kismillió országból, a befagyasztott számlákkal és visszautasított kifizetésekkel, és azóta sem állt helyre a dolog.
Az egy dolog, hogy az alapjáték számolható, de ha a szabályozása kérdéses, akkor az is kérdőjel, hogy megéri e időt és energiát belefeccölni. Bitcoinnál ugyanez van, tőzsdéje már van de semmilyen szabályozás nincs még kidolgozva hozzá.....5600 USD-ért venni 1 db digitális valamit, amiről bármelyik kormányzat mondhatja holnap hogy 99.99% os különadó van rá, vagy éppen 5600 dollár helyett 56 unikornisszarvat ér, az nemkicsit rizikós

(#28594) kexksz válasza Oppenheimer (#28588) üzenetére


kexksz
addikt

Lehet 20000 USD lesz 2 ev mulva, lehet 20 USD.

[ Szerkesztve ]

(#28595) brd válasza Kobe (#28589) üzenetére


brd
nagyúr

Az árfolyamába semmi ilyesmi nincs beépítve, egyrészt mert olyan széles a piaca, hogy ilyesmit nem lehet megtenni (nem mondhatja a miner, hogy ennyiért adom, mert van mástól megvenni olcsóbban), másrészt az árfolyamát senki nem is tudja szabályozni, mert nincsen gazdája (nincsen kibocsátó/szabályozó) és a technikai részletek miatt nem is lehetne (nincsen központja). A bányászási nehézsége abból adódik, hogy sokan akarják bányászni, az árfolyamhoz nincsen köze - legfeljebb áttételesen, és az ok-okozat fordítva van, mint te gondolod, nem azért drága, mert nehéz bányászni, hanem azért nehéz bányászni, mert drága (ezért sokan akarják bányászni, ami a technikai részletek miatt azt eredményezi, hogy egy adott teljesítményhez járó reward kisebb lesz). Bányászni pont, hogy kockázatosabb, mint simán vásárolni és ülni rajta, ugyanis a bányászásért kapott reward is BTC-ben érkezik, de ha a BTC megborul, akkor van egy mínuszos HW-ed is, amit másra nem igazán tudsz használni (egy bizonyos típusú hash-t tud csak számolni, másra nem alkalmas). Ez természetesen nagyon nagy induló összegnél módosul, de a nagyon nagy az legalább 8 számjegyű lehet jelen esetben (nem számoltam pontosan utána, de az biztos, hogy pár millió kevés ehhez). A többi félreértés eloszlatásában szívesen várunk a céltopicban.
Befektetni egyébként nem javasolt ebbe az egyszeri befektetőnek. Annyira volatilis, hogy vagy csak annyi pénzt szabad csak benne tartani, amelynek az elvesztése valóban nem fáj (senki sehol nem garantálja, hogy bármit is ér, a technika csak annyit, hogy az adott mennyiséggel csak a privát kulcs birtokában lehet rendelkezni). Vagy folyamatosan figyelni kell a piacát és reagálni rá.

The only real valuable thing is intuition.

(#28596) #95561216 válasza Oppenheimer (#28389) üzenetére


#95561216
törölt tag

TBSZ-re kell csak 25k-t rakni, nekem mai napig üres a webkincstáram, mert máshogy alakult.

(#28597) #95561216 válasza SzekeresPeti (#28429) üzenetére


#95561216
törölt tag

Arra figyelj, hogy ha dollárt akarsz váltani (illetve ez igaz minden devizára, de itt könnyű elszabni) olyankor tedd, amikor a budapesti és a new yorki tőzsde is nyitva van, különben sokkal rosszabb árfolyamot kapsz. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy hétköznap délután 3-4 körül.

(#28598) #95561216 válasza stickermajom (#28575) üzenetére


#95561216
törölt tag

Van akinek ez hobbi is :)

(#28599) #95561216 válasza BÁ Nutrition (#28558) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ebben az országban nem lepődök meg semmin. Pár hónapja egy száz fős magyar informatikai cég talált be olyan ajánlattal, hogy bruttó 200 meg 400 zsebbe... nem vagyok egy besúgó típus, de kedvem lett volna feljelenteni őket. De aki ilyen pofátlanul tolja, az valakinek a valakije.

(#28600) _ATi_1 válasza #95561216 (#28597) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Ha dollár alapú ETF-et vesz a KBC felületén, akkor azonnal megtörténik a devizakonverzió?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.