- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
skristof #28949 üzenetére
En nem ezt mondtam, hogy legyen mindentudo, hanem inkabbb azt hogy kezd kifujni a tartalom... Szerintem 2-5M es atlagpolginak is lehet ugy penzugyi tanacsot adni, hogy 1 eves tavlatban a tanacsadas koltseg dijat nezve is pluszosan jojjon ki emberunk, nem kell ahhoz 100M toke. Foleg ha valaki X ev befektetesi bankar, privat bankar, fiokvezeto meg hasonlo tapasztalattal probalja eladni magat.
-
Kobe
veterán
válasz
Ironizer #28945 üzenetére
Az akademia emeszthetobb, tobb temat attekint. 25K ert akkor mar inkabb az eri meg. A tanacsadas, nem tudom ha mondjuk 100M es portfoliot kell menedzselni, technikailag miben merul ki, de atlagpolgi szintjen, aki elvileg pont a celreteg lenne, egyebkent kb megragad az altalanos eletvezetesi tanacsok szintjen - abbol sem a mindig legjobbon, olyan borzasztoan fontos okfejtesekkel, hogy nyissal egy pmak ot, meg hogy a 4300 ft/ho-s mobiltelefon elofizetes (nuku husegido, korlatlan hivas halon belul, korlatlan mobilnet, lebeszelheto havidij) helyett sokkal jobban megeri a 3900 ftos publikus flotta (19 ft per perc, 2 Gb net, husegidovel) mert akkor havonta sporolsz 400 ftot.... Na az ilyeneknel ereztem, hogy nagyon nagyon kidoboyt penz volt az....
-
BÁ Nutrition
addikt
pl egy MMM sokkal kovetkezetesebben, hitelesen kepvisel egy irany, ezzel felvallalva h csak egy retegnek fog szolni, viszont akkora piacon neki az is boven eleg. sot..
kiszamolo kb mindenkinek meg szeretne felelni, ezert irogat mindenfelet.
engem mondjuk nem erdekel kulonosebben ha epp valami most olcso a teszkoban a tojas jellegu cikket hoz le mert el s olvasom csak ami erdekel. amit neha csinal olyan mintha muszajbol irna cikket, es nem mikor lenne neki vmi mondanivaloja. ill ez amit mondasz h nem vagnak ossze a cikkei teljesen. de ha pozitivan allnank hozza mondhatjuk h tobbfelol probalja megkozeliteni a dolgokat es valaszt keres a hozzaszolasokbanen egy ideje kovetem a Vakmajmot is, vannak tok jo dolgai, de neha durvan mellelo szerintem. tul sok a cikk...
Zsiday ezert jobb, bar azt nem kovetem annyira, talan havonta ir átlagban kettot ha jól emlékszem es ez meg is latszik rajta -
Ironizer
tag
Én nem vettem észre.
A tanácsadás meg az akadémia neked lehet, hogy triviális, de sajnos félelmetesen sok embernek nem az. Pl. én azt hinném, hogy hasonlóan értelmes emberekkel dolgozok együtt, mint én (
), de hányszor hallom kollégáktól, hogy "majd jövő hónapban megveszem".
-
Kobe
veterán
válasz
Poultier #28943 üzenetére
Minel jobban elmerulok a kiszamolos dolgaiban, annal inkabb erzem ugy, hogy egy orbitalis marketing kamu az egesz, es reklambevetelekkel illetve a jutalekos dolgaival ugyanugy megvette az embereket kilora, mint barmelyik kereskedelmi bank.
A tanacsadas tok trivialis, egy erettsegivel rendelkezo embernek is alapdolgokbol all, szoszerint penzkidobas, az akademia a sztorizgatos extrem sarkitos dolgokbol, a cikkekben meg egyik nap leirja hogy az elelmes ember a 10 ftert is lehajol, mert azokon lehet sporolni, masik nap meg leirja, hogy o havi 500e pluszert nem vallalna be napi 4 ora melot.... Meg vannak egyeb bekattanasai
Az imagehez tartozo tartalomnak szerintem ez edeskeves -
Cathfaern
nagyúr
válasz
zsoltee10 #28940 üzenetére
Erstésekre eléggé ki vagyok akadva, teljesen irreleváns dolgokkal bombáznak. Ha fullon van a bankszámlám, akkor kölcsönt ajánlgatnak, ha gyakorlatilag le van merítve, akkor meg befektetéseket
Meg most ugye szétcseszték a teljesen jól működő Jokeres hitelkártyát, helyette van ez a macerás és körülményes új verzió. Ha nem lenne annyira jó konstrukcióm náluk amilyen (lassan 10 éves mindennullás konstrukció), akkor már rég váltottam volna.
-
Kobe
veterán
Off: cssk en veszem ugy eszre, hogy Kiszamolo elkezdett vicckategoriaba, populista penzugyi ujsagirasba atmenni?
-
zsoltee10
addikt
válasz
BÁ Nutrition #28939 üzenetére
Nekem az Erstés muki ajánlott nyáron pár papírt, mondtam neki, inkább Opimusról, Konzumról meséljen. Hát ahhoz nem tud hozzászólni. Mondtam neki, vess egy pillantást a portfóliómra, aztán gondolkodj el rajta.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
daniel2121 #28938 üzenetére
Brokerban tuti nem biznek meg
-
axioma
veterán
Azert mas a funda... mert en jartam a kepzesukon, es hat amikor az oktato hulyeseget mond... es termekismeret helyett (10-15%) az eladastechnikat toljak, de nagyon. Azert durva mikor azt mondja az oktato, hogy az aszf-et "Hat, aki tudja, olvassa el...". Es ok fogjak eladni a termeket! Meg az Erste oktato az akkor meg 6% alatti dev.hitelbe nem ertette, hogy miert nem tolja lefele a thm-et ha a megtak. mellett a 6+1-es kolcsonuket is hozzaveszi, hogy "de hat igy jobb szokott lenni". A konnyitett bankarkepzos tanfolyamon a jeloltek nagy resze onerobol elhasalt volna...
Olyat kell keresni, aki regota csinalja. Mert o mar a megszokasokat is ismeri, meg mivel ebbol el, fontos a jo hire. Mar ha erre a vonalra ment, nem vezetonek, de azzal ugyse talalkozol (max. ha kezdovel jon hozzad).
Viszont baromi nagy a fluktuacio. A kezdokbol (<1 ev) van sok, meg orulnek is neki, mert behozza az ismeroseit kotni, aztan nem baj ha mint uzletkoto csalodik es megy mashova... -
Mercutio_
félisten
válasz
PazsitZ #28934 üzenetére
Ez tény, de mióta
senkiháziaké a popszakmafelhígúlt az üzletkötői massza mindenhol ebbe belefuthastsz.
Banki ügyintézőből is van ilyen dögivel, ez alapján mégse skippelünk egy jó banki ajánlatot, a "bárki akinek van agya és el tudja olvasni a szerződést" pedig nem annyira tipikus dolog ám, bár a Ph ez alól nyilván kivétel -
Ra3
őstag
válasz
PazsitZ #28934 üzenetére
Ezt én is aláírom, bárki lehet funda ügynök és lesz is, ismerősi körben pont most volt egy csúnya szívás (többszázezres mínusz) b@lf@sz fundamentás miatt.
Akkor derült ki mikor a rokonok között is járt egy hozzáértőbb üzletkötő, és mikor szóba került nem értette hogy miért nem úgy csinálták a hitelfelvételt ahogy kellett volna.Szerk.: Itt nem is a szerződés elolvasásával volt a gond, hanem egy kicsit speciális eset volt, és ha nem ismerei a vonatkozó jogszabályokat, meg hogy a Fundánál mik a bevett szokások akkor simán elviszi az ügyfelet olyan irányba amivel az jelentős pénzt veszít.
-
-
Mercutio_
félisten
Lakáshitel topic (nem tudom ki intett óva, de butaságot mondott)
-
vans?
őstag
sziasztok,
hol es hogyan erdemes osszehasonlitani a lakastakarek lehetosegeket? a Fundatol ova intettek, mast nem ismerek.
Milyen tapasztalataitok vannak a Fundamentaval?
koszi!
-
zsoltee10
addikt
válasz
concret_hp #28929 üzenetére
Rájöttek az IPO-ban vásárlók, hogy jól átbaxták őket. Nem ér többet 3000Ft-nál...
-
concret_hp
addikt
amúgy azt tudja valaki miért esik a waberers?
-
Stanlee
őstag
A gepkocsi nyeremenybetetkonyvhoz: ahogy azt mar korabban is irtam, vettem 1 misiert, most meg a masodik is ebbe megy bele. A kamat, amit elveszitek egy cetelem lekoteshez kepest eves 37 ezer magyar forint. 2 evig fogom itt tartani, mert utana megy vegtorlesztesbe a penz. Ha esetleg nyerek valamit, akkor orulok neki, ha nem, akkor meg igy jartam. A hosszutavu megtakaritasaim mas elv menten vannak lekotve. De: mondjuk ha a nemet szamlamon tartom ugyanezt a penzt, akkor kokemeny 200 Ft-tol esek el. akkor meg mar jobban megeri az OTP-nel tartani a cash-t.
-
axioma
veterán
válasz
dugynok #28919 üzenetére
Na ezt mi megszivtuk.
Egy eg.pt. szamlarol egy honapban csak 1x az a kb. 20e kuldheto. Az mehet a tulajra vagy mas szolg.jogosultra is, de mindkettore nem. De az nincs leirva, hogy szamlankent es nem szamlankent es szemelyenkent van a havi limit, van egy igy ertheto mondat, de en otodszorre is inkabb a masik ertelmezest olvastam ki belole. Mi ezzel szamoltunk es elotorlesztest kertunk a cafeteriasbol. Hat nem kellett volna...
Tehat mi kettonknek 2 szamlarol osszesen 2x tud jonni. Tudtommal akkor is kaphatnank a kettot, ha a hitel az egyikunk neven lenne, de mivel nem ez a helyzet, ezt nem tudom gyakorlatbol megerositeni.
Ja szerintem egy penztarad lehet neked, meg lehetsz kozeli hozzatartozonal szolgaltatasra jogosult (mert csak az szamit, amire jon az alltam).
Es figyelj, hogy erre 6 honap csuszassal hasznalhatod fel a penzt (kivetel az adokedvezmeny, tehat ha beraksz 60e kedvezmenyre jogosito 300e-et vagy mennyi most me'g dec.20 elott, es feb.1-jen bekuldod az adobevallasod, akkor marciustol mar folyamatos lesz a vonogatas (azaz eloszor az aprilisit nem kell fizetned). Persze ha nem akarsz pluszban berakni akkor havi 20e-et beraksz de majd 6 honap mulva fizetnek legeloszor. -
dugynok
senior tag
Önsegélyező pénztàraknàl a lakàshitel törlesztés, hogy működik? Ha 2 - 3 pénztàrhoz is szerződöm, akkor mindegyiknél ki tudom hasznàlni az erre fordítható keretösszeget? Szóval jövőre 3 x 20000 Forintot hasznàlhatok? Vagy személyenként és hitelenként csak egyszer vehetem igénybe?
-
bernel
tag
válasz
concret_hp #28917 üzenetére
900 milliót kell beletenni, és akkor garantáltan kapsz évente egy autót.
-
bernel
tag
Kiszámoló írt erről:
Egy 10 ezer forintos betétkönyv éves kamata adózás után 66,3 forint az OTP-nél, 78 forint az FHB-nél. Ebből lesz a nyereményalap, egy 6 milliós autót egy a kilencvenezerhez eséllyel nyerhetsz meg évente. Mivel ez éves kamat, sorsolás pedig havonta van, ennek tizenketted része a havi esélyed.
https://kiszamolo.hu/a-gepkocsinyeremeny-betetkonyvekrol/
Ha 1:90000 az esély évente egy 10 ezer forintos betétkönnyvel, akkor 500 ezerrel ennek az 50-szerese: 50:90000, vagyis 1:1800-hoz.
Ha 1 milliót teszel bele, akkor 1:900-hoz
Ha tízmilliót, akkor 1:90-hez.
Jól számolok? Ilyen egyszerű lenne? Ha igen, akkor pár tízmillióval könnyű lenne kocsit nyerni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
bernel #28913 üzenetére
Mit értünk érdemi esély alatt
500k-nyi betétkönyv valszeg nagyon kicsi eséllyel játszik, ez egy febáruári cikk, 60milliárd értékben adtak el, tavaly óta 5,3 milliárd csak az e-betétkönyv állomány. Ami érdekes, hogy ebben a 2014-es cikkben még csak 20 milliárdnál tartott az összeg, ha ez igaz a bankbetétekből(?) 3 év alatt átfolyt 40 milliárd -
bernel
tag
válasz
dugynok #28907 üzenetére
Az tényleg szánalmas, hogy a bank teszi egyik zsebből a másikba a pénzt, aminek nincs érdemi költsége, de még ebből is pénzt nyúlnak le. A múltkor bele akartam tenni a felszabaduló pénzből 500 ezret, de aztán, amikor láttam, hogy még ezt is megvámolják, akkor inkább mégsem tettem.
Persze ha érdemi esély lenne így nyerni, akkor lehet, hogy így is megérné, de nem tudom, publikálják-e valahol a konkrét esélyt, hogy pl. 500k esetén mennyi esély van a nyerésre.
-
kaszaking
tag
Sziasztok!
OTP gépkocsi nyeremény betétet hogy érdemes nyitni szerintetek? 1x10.000 Ft vagy 2x5000 Ft-osat?
Ha a 10.000 Ft-osat választom netbankon keresztül akkor is küldenek postán valamit róla vagy csak a netbankon belül lesz látható?Egyelőre kis összegben kezdem el
-
bernel
tag
Nyersanyagokba be lehet fektetni valahogy úgy, hogy ne opciókra alapuljon?
Az áruk eléggé lent van több éves távon (pl: https://finance.yahoo.com/quote/weat?ltr=1), ezért megfontolandó lenne beleülni, és várni akár pár évet, hogy felmenjen, de úgy látom ezek opciókon alapulnak, vagyis az opciók megújítása miatt csökken az árfolyam, mert annak költsége van.
Tudtok olyan ETF-et, ahol ilyen nincs? Bár a másik lehetőség az, hogy megveszik a nyersanyagot fizikailag, de akkor meg tárolási költség van, úgyhogy nem tudom, buy and holdra milyen lehetőség van sok éves távon nyersanyagban, ami nem koptatja a tőkét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest