Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28501) Mercutio_ válasza bernel (#28488) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez a rendszer mióta él?

Mert eddig a bróker(cég) tudott trükközni Questor balhé pont erről szólt, nem?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#28502) bernel válasza Mercutio_ (#28501) üzenetére


bernel
tag

Arra válaszul csinálták meg ezt a lekérdező felületet.

[ Szerkesztve ]

(#28503) vzozo válasza Mercutio_ (#28501) üzenetére


vzozo
senior tag

Is-is, de alapvetően ott borzasztó csalások voltak a saját kiadott kötvényeikkel. Pontosabban hát "extrém kockázatúnak" volt besorolva, BEVA védelem nélkül, aztán mégis minden laikus vette, mintha nem lenne holnap.

Szerk: offtopikba téve

[ Szerkesztve ]

(#28504) bernel válasza vzozo (#28503) üzenetére


bernel
tag

És ha jól emlékszem a kormány mégis a BEVA-val fizettette ki, aminek semmi köze nem volt ehhez, viszont politikailag jól jött, aki pedig a nagy kamatért ilyen kockázatos kötvénybe tette a pénzét, az nem bűnhődött a felelőtlenségéért, hanem inkább bátorítva lett, hogy nyugodtan legyen felelőtlen, úgyis kisegítik.

(#28505) attiati


attiati
veterán

A Teva részvény jó példa arra, hogy nem szabad senkire sem hallgatni befektetésekben.
Kiszámolós srác írt róla áprilisban, hogy 33 dolláron jóárasították a céget.
Onnan még lefelezte magát augusztusban és 18 usd-n újra bevásárolt.
Átmenetileg észhez tért az árfolyam, de pár napja újra mélyrepülésbe kezdett.

Nem tudom hányan vettek a "tanácsára" és hányan (bár leírta, hogy nem tanács és nem való az átlagnak).

(#28506) bernel válasza attiati (#28505) üzenetére


bernel
tag

Augusztusban odaírta, hogy pár év múlva majd újra megnézi. Ki tudja, akkor hol lesz. Ő buy and hold befektető, nem daytrader.

[ Szerkesztve ]

(#28507) attiati válasza bernel (#28506) üzenetére


attiati
veterán

Nem is az ő befektetésére írtam, hogy rossz. Az első mondat második felét akartam hangsúlyozni, hogy nem szabad senkire hallgatni. Csak a saját döntésre. Csak azt a pozit tudja kezelni az ember, amit saját döntés alapján nyitott.

Azon az egyen meglepődtem, hogy a sok egészségpénztáras, spórolós, stb... téma közé bekerült egy hullókés jellegű részvény figyelemfelhívó jelleggel. Tök más a célközönsége a kettőnek.

[ Szerkesztve ]

(#28508) BÁ Nutrition válasza attiati (#28505) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

14,77 most.
neha lehet hallgatni masra de jobb ha csak strategiaban, taktikaban
vagy nem tom. egyrészt egyedi tanácsból alig tanulsz, ha meg nem jon be mast hibaztatsz

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28509) attiati válasza BÁ Nutrition (#28508) üzenetére


attiati
veterán

Még stratégiában sem igazán lehet szerintem. Max meghallgatni, tanulni belőle és egyéni szájízre alakítani.

Belepörgettem az elmúlt pár hónap témáiba a kiszámolón:egészségbiztosítás, hitelkártya, lakáshitel, állampapír kamatcsökkentés, otthon melege pályázati program, életvezetési tanácsok, kuponakciók, Milka csoki mérete összement... :D

Hogy a fenébe fér bele ebbe az olvasóközönségbe egy hullókés egyedi részvény kiemelése?

Nem az ő befektetési döntése a rossz. Csak egy széles körben idézett blog, az esetek 95%-ban tök más jellegű témával, más célközönséggel és ez így elég nagy felelősséget jelent. Szerintem az összes akarata ellenére belevitt pár embert Teva részvénybe.

(#28510) htomi85 válasza attiati (#28505) üzenetére


htomi85
tag

Nekem is volt teva, 150 ezret vesztettem rajta.

(#28511) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Ez is csak egy vélemény, és Zsiday sem egyszer tévedett már, de volt, hogy elég jól tippelt meg folyamatokat középtávon.

Meddig folytatódhat még az emelkedés?

Zsiday ennek a kérdésnek a megválaszolását egy kicsit messziről indította, szerinte az, hogy a fejlett országokban a munkanélküliség közel 40 éves mélyponton áll, de hasonló a helyzet Kelet-Európában vagy Kínában is, azt mutatja, hogy a globális munkaerő kvázi elfogyott, emiatt előbb-utóbb bérinfláció lesz, emiatt a következő években valamikor meg fog szűnni a nullkamat-politika, a világ jegybankárjai elkezdenek kamatot emelni, emiatt aztán tíz év múlva nagyjából ott állnak majd a tőzsdék, ahol most, vagyis a következő évtizedben passzív részvénytartással nehéz lesz majd pénzt keresni. Ettől függetlenül a mostani rali még könnyen eltarthat fél-másfél évig, annak ellenére, hogy a hosszabbtávú kilátások nagyon rosszak az eszközöket passzívan tartó befektetőknek.

Forrás

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#28512) Kobe válasza attiati (#28509) üzenetére


Kobe
veterán

Azert erdemes fenntartasokkal, legalabbis mertekkel kezelni a kiszamolos tanacsokat. O alapvetoen abbol el, hogy minel tobb embernek minel tobb penzugyi temaban tudja az erdeklodeset felkelteni, es abbol egyeni / ceges tanacsadas legyen. Az egyeni tanacsadas szerintem az atlagos ugyfeleknek egy full sablon alapjan, a kotelezo 4-5 elem elmagyarazasabol all, kb 0 penzugyi ismerettel rendelkezoknek (hacsak mondjuk nem a tehetosebb, nagyobb penzallomannyal rendelkezok kozul valo vagy, mert akkor mar szofisztikaltabb portfoliomenedzsment is szoba johet) , de aki minimalisan is konyit valamit ezekhez, annak nem biztos megeri.... Akkor mar inkabb az akademia
Az alapszemlelet jo, amit propagal, de nekem voltak pl olyan reszek a tanacsok kozott, amiket emberileg es moralisan sem tudtam az ertekrendemmel osszeegyeztetni, mondhatni nem biztos hogy en barmikoris ennyire homo oeconomicus szemleletu szeretnek lenni....

(#28513) vzozo válasza htomi85 (#28510) üzenetére


vzozo
senior tag

Miért realizáltad a veszteséget?

Most mondjam azt, hogy a portfóliómban van 1630 Ft-ért meg 8539 Ft-ért is vásárolt OTP részvény? Szerinted eladtam a nyolcé' vett pakkot valaha is? Még mindig ülök rajta... Szvsz ilyen jellegű befektetéseket csak "játékpénzzel" szabad elkövetni, ami nem fog hiányozni akár 10-15 éves távlatban sem.

Minden másra ott a bankbetét, állampapír...

(#28514) BÁ Nutrition válasza Oppenheimer (#28511) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Mindeközben eun belül van ahol 25%ot veri a munkanélküliség a fiatalok körében. Szal ha akarnak meg tudnak növekedni. Ill beindulhat Kína, India megjobban.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28515) vzozo válasza vzozo (#28475) üzenetére


vzozo
senior tag

BTW, erre valaki? Szóval milyen pro / kontra érvek vannak amerikai papírok német tőzsdén való kereskedése mellett?

(#28516) htomi85 válasza vzozo (#28513) üzenetére


htomi85
tag

Ez meg milyen hülye kérdés?
Tudtam, hogy tovább fog esni.
23 körül adtam el, most 15.

Vagy te néznéd tovább ahogy olvad a tőkéd, mert vakon hiszel a buyandholdban?

[ Szerkesztve ]

(#28517) Oppenheimer válasza BÁ Nutrition (#28514) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Kínát inkább kockázatnak tekintem. Minden dollár GDP növekedéshez 2.5 dollár új hitel kell nekik. Brutálisan adósodnak elfele, pedig már így is a GDP 300%-a a lakosság és vállalatok hitelállománya. + Árnyékbankrendszer. Szerintem van rá esély, hogy a kövi válság onnan jön majd.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#28518) vzozo válasza htomi85 (#28516) üzenetére


vzozo
senior tag

Vagy te néznéd tovább ahogy olvad a tőkéd, mert vakon hiszel a buyandholdban?

Vakon nem, de ha olyan vállalat részvényét tartom, amelyben bízom / látszólag van jövője, akkor kiülöm. Részvénypiacon én nem spekulálok, longban vagyok kb. mindennel.

(#28519) bernel válasza Oppenheimer (#28511) üzenetére


bernel
tag

Az, hogy tíz év múlva is ugyanitt fognak állni a tőzsdék, figyelmen kívül hagyja a potenciális technológiai fejlődést, nem? A nullkamat politika előtt években is emelkedtek a tőzsdék.

Pl. a bérinflációra hogyan fog hatni ha nő az automatizálás/robotizálás (pl. önvezető teherautók pár éven belül, stb.)? Bejöhetnek olyan új technológiák, amik felforgatják a mostani gazdaságot.

(#28520) htomi85 válasza bernel (#28519) üzenetére


htomi85
tag

Nagyon egyszerű.
A bérinfláció fogalma azokra vonatkozik, akiknek van munkája.
A robotizáció pedig a munkanélküliségi rátát fogja növelni.

(#28521) attiati válasza htomi85 (#28520) üzenetére


attiati
veterán

Megtolod a robotizációt, lenyomja a bérinflációt, felnyomja a munkanélküliséget.
Az alacsonyabb bértömeg a vállalati profitot megtolja felfelé, de a csökkenő bértömeg miatt csökkenti a fogyasztást, vagyis később lenyomja a vállalati bevételt, ha nem lesz más módon jövedelem újraelosztás. Lakosság elégedetlenkedik és jönnek a vállalatellenes pártok. Szóval ez nem olyan egyszerű, hogy 1-1 paramétert megváltoztatsz és kész is van a hatás. Folyamatos az alkalmazkodás.

De még ezek se biztosak, mert ha a robotizáció kiépítésébe vissza tudod forgatni a munkanélkülieket, akkor még a munkanélküliséget sem tolja meg. Csak nehéz átképezni a munkaerőt, hogy egyik nap még taxis volt, másik nap meg önvezető autókat gyártson, tervezzen.

Zsiday szerintem azért írja, hogy évtizedes távlatban sávozás lesz, mert az USA vállalati profitok történelmileg magas szinten vannak. További növekedés úgy érhető el, ha a historikusan inkább alacsony bérköltség csökken / marad vagy a magas hatékonyság tovább javul. Szóval történelmileg jó pozícióból kellene még tovább javulni, hogy nőjjön a profittömeg. Ami persze nem lehetetlen.
Az egyik legfurább helyzet, hogy történelmileg alacsony munkanélküliség mellett sem javul a dolgozók bére. És Zsiday erről cikkez régóta, hogy szerinte ennek a tényezőnek kell normalizálódni, ami végül rontja a vállalati profitokat. De ugye a vállalatok reagálhatnak robotizációval, kirúgással. És kezdődik elölről.

Fundamentálisan a jelenlegi infók alapján inkább semleges, negatív.
Értékeltségi oldalról meg persze bármeddig mehetnek az égbe az árak. Fizethetnek a befeketők kétszer ennyit is 1 usd profitért.

[ Szerkesztve ]

(#28522) BÁ Nutrition válasza attiati (#28521) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

olyat nem latsz bele mint pl a mezogazdasagban dolgozott az usa 40%a 100 eve most meg máshol, es igy is munkaerohianyrol beszélünk
most is lehet majd atrakni az embereket mashova pl oljek egymást :D
vagy mennek kolonizalni az urbe, ha az em i haggya

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#28523) bernel válasza attiati (#28521) üzenetére


bernel
tag

A fogyasztásvezérelt gazdaság mindenképpen kérdésesnek látszik, ha tömeges robotizáció lesz, mert akkor az alapjövedelem elkerülhetetlenek tűnik (nem lehet éhenhalni hagyni embereket), de ha ezt a robotokra kivetett adóból fizetik, akkor az emberek azt a pénz költik majd el, amit a cégektől elvettek adó formájában. Nem fog nőni a torta.

(#28524) bernel válasza BÁ Nutrition (#28522) üzenetére


bernel
tag

A különbség az, hogy 100 éve a mezőgazdaságból átmehettek más alacsonyabb képzettségű munkába, de ha ezeket a munkákat learatják a robotok, akkor hova tesszük az embereket? Robottervezőből több kell majd, de nem annyival több, mint amennyi sofőr, utcaseprő, stb. el fogja veszíteni a munkáját.

(#28525) attiati válasza bernel (#28523) üzenetére


attiati
veterán

Meglátjuk melyik lesz. Összességében most minden extrém kedvezően áll(t) az USA részvényeknek:
olcsó bér
hatékonyságjavulás
adócsökkentés (kilátásban)
kedvező monetáris kondíciók

Ezt nehezebb folytatni, mint elveszíteni belőle. Ezért írja Zsiday. Az évtizedet meg azért írja, mert fogalma nincs, hogy meddig szól még a zene rövid távon. Mindig a buli végén van a durvulás :D

(#28526) ttip válasza Kukipapa_rr (#28452) üzenetére


ttip
újonc

Hiába saját az ingatlan, azt is meg kell venni egyszer, akkor meg az éves jövedelem sokszorosába kerül. Ha megörökli valaki, akkor meg fel kell újítani, stb. 50 évente reálírtékben rá kell költeni egy épületre az értékét. Ezért átlagosan 30%-a a jövedelemnek lakhatásra megy, így vagy úgy.

(#28527) SzekeresPeti


SzekeresPeti
tag

Járatos valaki az államkincstári készpénz felvételben? Szeretném a fizetésemet a kincstári számlámra utalni, egy részéből papírt venni, másik részét felvenni készpénzben, de nem sikerül az utalás. A cégnél azt mondják, erre a számra nem tudnak utalni, adjak meg egy normálisat. Emiatt apám OTP számlájának számát voltam kénytelen megadni, de ott meg jól lehúznak készpénz felvételkor. :(

(#28528) Oppenheimer válasza SzekeresPeti (#28527) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ne vedd fel kp-ban, használj bankkártyát.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#28529) Apika válasza SzekeresPeti (#28527) üzenetére


Apika
Közösségépítő

Az utalásnál a közlemény rovatba be kell írniuk a nevedet, és a nyolcjegyű értékpapír nyilvántartási számlád számát. Ennek hiányában visszautalják a pénzt. Nem lehet, hogy ez volt a probléma?

(#28530) SzekeresPeti válasza Apika (#28529) üzenetére


SzekeresPeti
tag

Tehát a bankszámlára átutaláshoz képest a kincstári annyiban különbözik, hogy nevet kérnek a számlaszám mellé? Lehet, hogy ez volt a problem, majd utánanézek. De egyébként mennyibe kerül most az odautalt pénzt felvenni a kincstárnál?

[ Szerkesztve ]

(#28531) SzekeresPeti válasza Oppenheimer (#28528) üzenetére


SzekeresPeti
tag

Nem mindenhol van bankkártya terminál, ezért csak kelleni fog készpénz is.

(#28532) _ATi_1 válasza SzekeresPeti (#28530) üzenetére


_ATi_1
senior tag

Szia!
0,3%, maximum 6000Ft a készpénzfelvétel díja az Államkincstárnál.

(#28533) dptrsk válasza SzekeresPeti (#28530) üzenetére


dptrsk
addikt

A kincstári számla értékpapírszámla, nem pedig folyószámla.
Inkább nyiss a gránitbanknál egy számlát, s minden felvétel 0,6%-ba fog kerülni

(#28534) Apika válasza SzekeresPeti (#28530) üzenetére


Apika
Közösségépítő

- A nevedet, és a nyolcjegyű értékpapír nyilvántartási számlád számát.

- 0,3%, de legfeljebb 6.000.- forint.

(#28535) stickermajom válasza dptrsk (#28533) üzenetére


stickermajom
addikt

Azért a 0,6% elég húzós, mert nincs maximalizálva.

(#28536) dptrsk válasza stickermajom (#28535) üzenetére


dptrsk
addikt

Fizetés felvételéhez kell a fórumtársnak, illetve nem hinném, hogy bármelyik automata ki ad 2+ milliót 1 tranzakcióra

(#28537) SzekeresPeti válasza dptrsk (#28533) üzenetére


SzekeresPeti
tag

Annak miért van jelentősége, hogy nem folyószámla?

(#28538) SzekeresPeti válasza dptrsk (#28536) üzenetére


SzekeresPeti
tag

De még mindig ott van a dupla költség a 0,3-hoz képest.

(#28539) dugynok válasza SzekeresPeti (#28531) üzenetére


dugynok
senior tag

150 ezer forint ingyenesen felvehető havonta bankszàmlàról, a többi kàrtyàs fizetès. Egyèbkènt kèrdezz rà bankokba, hogy nem-e àllnak szerződèsbe a munkahelyeddel, mert vannak "dolgozói" szàmlàk is kedvezmènyekkel.
Àllamkincstàr webes oldalàn fizetsz kàrtyàval (ingyenes) ès felveszed a kp-t szemèlyesen.
Èrtèkpapìr szàmlàra munkabèrt nem lehet kèrni, csak folyószàmlàra.

[ Szerkesztve ]

(#28540) axioma válasza bernel (#28524) üzenetére


axioma
veterán

Azert ne felejtsd el, hogy az alacsonyabb kepzettseg fogalma is valtozik (a regi standardokhoz kepest mind a lexikai tudasanyag mind a problemamegoldo kepesseg no az ido elorehaladtaval, ahogy a "normal elet" - szakmat nem beleertve, de a vilagban boldogulas - egyre jobban megkivanja). Illetve az egyre bonyolultabb gepezetekkel/programokkal egyre kevesbe kell a kezelesukhoz me'ly szakismeret (tavolabbi de csak ez jut eszembe, pl. autoszerelo kap egy szoftvert, ami x hibakod eseten vegigvezeti, mit ellenorizzen, es a dontesi fa vegen hogy mit csinaljon - esetleg goto kepzettebb szakihoz is lehet az eredmeny, de ha nagy %-ban egy muvelet a vege amit el tud vegezni, az mar egy nem teljes tudasu szakember altal elvegzett, szoftveres segitseg nelkul viszont azt igenylo munka). Szerintem ez ki tudja valahogy egyenliteni magat, ha nem is melypontok nelkul.

(#28541) SzekeresPeti válasza dugynok (#28539) üzenetére


SzekeresPeti
tag

"Èrtèkpapìr szàmlàra munkabèrt nem lehet kèrni, csak folyószàmlàra."

Értem, de vajon miért nem? Ez is ilyen bankárok által kiharcolt "jogszabály", és csak az a célja, hogy minél több pénzt lehúzzanak rólunk?

(#28542) bernel válasza axioma (#28540) üzenetére


bernel
tag

Éppen ezekből a munkákból, hogy végig kell menni egy döntési fán, fognak egyre többet elvinni a szoftverek. Persze nem mindet, de sokat. És ez a kézi ellenőrzésre is igaz, hogy ha meg kell nézni valami alkatrészt, azt a robot is meg fogja tudni nézni. Ha eljutunk oda, hogy egy robot képes lesz jobban vezetni autót, mint egy ember, akkor nyilván olyasmi sem lesz probléma, hogy megnézze, hogy egy csavar megvan-e eléggé húzva, meg hasonlók.

(#28543) dptrsk válasza SzekeresPeti (#28541) üzenetére


dptrsk
addikt

Mint a neve is mutatja értékpapírok "tárolására" szolgál a számla.
A folyószámla pedig a folyó pénzügyeid intézésére való.

Ez kb. olyan, mintha otthon csak fagyasztód lenne, mert abba a sima hűtős dolgok is elállnak.

Egyszerűen nem arra találták ki.
Ráadásul nem tudom a 150ezer ingyenes felvétele egy kvázi ingyenes számláról miért rosszabb, mint kifizetni a 0,3%-ot minden alkalommal.

Nézzük a példát:
A kincstárnál otthagysz 12*450 forintot a 12 havi 150ezer felvételére, ez 5400 forint.
A gránitbanknál otthagysz 3090 forintot az éves kártyadíjra, a kedvezményes időszak után.
Gránit esetén kb. havi 200.000 forint felvételénél vagy ott, ahol a 150.000 kincstári felvéttel.

A számlákat akár a postán is lehet bankkártyával fizetni plusz költség nélkül, így a csak kp-ban fizethető dolgokra szükséges levenni.

[ Szerkesztve ]

(#28544) SzekeresPeti válasza dptrsk (#28543) üzenetére


SzekeresPeti
tag

"Mint a neve is mutatja értékpapírok "tárolására" szolgál a számla.
A folyószámla pedig a folyó pénzügyeid intézésére való."

A kérdésem nem erre vonatkozik, sokkal mélyebb megértés a célom. Értem, hogy NEM LEHET, és valószínűleg ezen nem is változtathatok, de szeretném puszta kíváncsiságból tudni az okát, h miért nem lehet. És erre a megnevezés nem magyarázat. Meg aztán feltételezem, hogy a munkáltató cégemnek (Szentinel Kft.) szintén egy folyószámlán van a pénze, amiből engem kifizet. Namármost ha én tudok a saját folyószámlámról az értékpapírszámlára utalni, akkor nem tudom mi akadálya annak, hogy én megkérem a kedves vezetőséget, hogy mától a saját folyószámlátokról ne az én folyószámlámra utaljatok, hanem egyenesen az értékpapírszámlára. Valamilyen technikai akadálya van? Vagy csak egy törvényi előírás?

A Gránit bankos ajánlásodat köszönöm, utána fogok nézni, de a fenti kérdés akkor is fúrni fogja az oldalam, ha sokkal alacsonyabb költségeket is találok a kincstár által elvártnál.

[ Szerkesztve ]

(#28545) hati válasza SzekeresPeti (#28544) üzenetére


hati
addikt

A kincsár nem fog neked ingyen folyószámlát adni, hiába csábító. Nem technikai az akadálya, hanem mert nem akar.

(#28546) SzekeresPeti válasza hati (#28545) üzenetére


SzekeresPeti
tag

Nem ez a lényeg.

[ Szerkesztve ]

(#28547) Cyrin válasza SzekeresPeti (#28544) üzenetére


Cyrin
addikt

ezen a problémán már én is gondolkoztam, annyira, hogy mivel nekem nem utalással jön a bér, meg is szüntettem a folyószámlámat mindenestül, és csak értékpapír számlám van a kincstárnál.
De most lehet azt is megszüntetem. A bankszámla nettó ráfizetés, az értékpapír számla meg közel nullás...

(#28548) concret_hp válasza SzekeresPeti (#28544) üzenetére


concret_hp
addikt

nemtom ez olyan, mintha azt kérdeznéd, hogy miért nem lehet autót venni a teszkóban?

az államkincstár nem kereskedelmi bank és kész.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#28549) Kobe válasza Cyrin (#28547) üzenetére


Kobe
veterán

Bocs az indiszkret kerdesert, de azt hogy? .. . Merthogy ugye jopar eve kotelezo utalassal fizetni, magyarorszagbeli bankszamlara, ha jol tudom, es csak bizonyos maximalizalt reszet lehet hazipenztarbol kpban kerni

Nem tudom milyen konstrukcioban kapod, milyen es mekkora cegnel, de lehet egy kis utananezest meger a szerveknel a jarulekokat lekerdezni
Ha igy nezem, akkor meg lehet a jovedelemfeheritesnek van a legnagyobb %os hozama

[ Szerkesztve ]

(#28550) dptrsk válasza Kobe (#28549) üzenetére


dptrsk
addikt

Erre van valami hivatkozás?
Én több helyen azt találtam, hogy a kifizetés alapesetben kp vagy utalás(ha mindkét fél ezt támogatja).
Nem találtam kötelező utalásra vonatkozó bejegyzést

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.