Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82563) hülyegyerek


hülyegyerek
addikt

Üdv.
Még augusztusban kérdezősködtem itt a topikban, hogy milyen új autót lenne érdemes vennem. Azóta sikerült megvenni, Kia Ceed 1.6 benzin lett. A Type S ufót beszámíttattam.
Eddig 1000 km-t mentem vele, kímélő üzemmódban. Teljesen más karakter, mint a Civic. Van rendes hátsó futóműve, ezért nem pattog el, nem csúszkál, az egész autó sokkal komfortosabb. Az útról kevesebb visszajelzést ad, sokkal szintetikusabb érzés vezetni, autópályázáshoz viszont sokkal kényelmesebb.
Szerpentinen csapatáshoz nem ezt viszem ( hanem az FK-t ), viszont mindennapi használatra jobb választás a Ceed.
A motorok közötti térfogatkülönbség magas fordulaton jön ki ( 1.8 140ló vs 1.6 135ló ), a Kia ereje hamarabb fogy el, alacsonyabb fordulaton viszont meglepően jól húz, nem dadog, nem fullad, valamint sokkal finomabbakat lehet váltani vele.
A Ceed összeszerelési minőségét, anyaghasználatát sokan dicsérték, és egyet kell értenem velük, eszméletlen jól van összerakva. Egy kóbor nyikorgást se sikerül belőle kihozni, semmilyen helyzetben.
A váltója is nagyon jó, sokkal rövidebb úton jár, mint a Civicé, viszont kb. ugyanolyan pontos (és még az egyes sem akad ;] )
Egyelőre ennyi, bár még oldalakon keresztül tudnék ömlengeni, csak telefonról kényelmetlen. Kérdésekre szívesen válaszolok.

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.