- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowguard
senior tag
Én most értem az Act1 végére, egyelőre több a kérdésem, mint amit megválaszolt a játék. Egy nagy (?) csavart nekem is sikerült kitalálnom előre, de attól függetlenül a sztori kezd olyan elborult méreteket ölteni, mint anno a Scarlet Nexusban (csak hogy direkt egy JRPG-t mondjak).
A harcrendszer nyilván egyéni ízlés kérdése, nekem tetszik ez a hibrid megoldás, de nekem már anno 20 éve bejöttek a QTE-vel megbolondított körökre osztott dolgok (Last Remnant mond bárkinek valamit?)
Ráadásul úgy érzem lesz még itt backtracking is, mert van ahol nem enged át a játék. -
Zó
aktív tag
Sajnos az új játékokhoz az 1080p fölötti natív felbontás elég költséges, ha épkézláb performanszot is szeretne az ember, és értelemszerűen ekkora költség után nem butítgatni túl sokat.
De én nem lőnék olyan magasra, amit írsz, és a magam helyében sem teszem, inkább másra költök, ami nem vár meg úgy, mint a játékok (nem rokkannék bele egy valamkivel jobb vasba, de tudom, hogy igazán nincs szükségem rá, a játékidőm 10%-a ha megy a legerősebb PC-men, ennyire izgat). Hiszen jóval olcsóbb gépekkel is el lehet még vígan lenni, sokkal tovább, mint régen. Akárhogy is nézzük, a Clair Obscure-nak is egy kilencéves 1060 a minimális igénye is papíron, és ez nagyjából megszokottnak tekinthető. 2000-ben az új játékok esélytelenebbek voltak 1991-es hardverrel.
-
Crus
őstag
válasz
Renok #152889 üzenetére
Azt hittem megőrültem, de mégse:
https://www.reddit.com/r/expedition33/comments/1f3i759/gustav_looks_like_robert_pattinson_in_the/"szép ez a játék és a karaktermodellek is nagyon rendben vannak"
Holnap lövök saját shotokat...
-
Szerintem pedig nagyon szép ez a játék és a karaktermodellek is nagyon rendben vannak. Az art rengeteget dob az egész összképen, nagyon jól össze van rakva az egész.
A harc simán jobb, mint egy átlag JRPG-ben, ez a pár extra nekem bőven elég, hogy feldobja a szokásos formulát.
"Robert Pattinson rajongók imádni fogják"
Én rühellem Pattinson-t, szerencsére egy fél pillanatig sem emlékeztetett rá engem Gustavo. Charlie Cox (Daredevil) adja a hangját és szerintem a mocapet is hozzá, mindkét dologról rögtön felismerhető.Én megvettem 36 EUR-ért, és nagyon boldog vagyok vele.
-
Dilikutya
félisten
-
Crus
őstag
Bő 2 órányi gameplay után azt mondom, hogy rémesen túlzás a 10/10 és 9/10-ek dobálása!
Nyilván ebben vastagon az is benne van, hogy minden is remaster, meg remake, mert a stúdiók biztosra játszanak. Ez meg egy új IP a "semmiből". Ez mindenképpen nálam is kapásból 2 pont egy ranglistán, mert a bátorságot és az újító szándékot nagyon értékelem.
Mondom a rosszat...
- Maxon, de DLSS és DLAA mellett, meg úgy mindenhogy is, ez a játék irgalmatlanul messze van a gyönyörűtől. Hová a faxba kell ez alá UE5???
- UE4-es játékokból nem kevés szebbet tartunk számon... köhömm.
- Ezek az arcok, testek, fejek... biztos tű (pin intended) van a szememben, de dude, wat? Ez ilyen PS4 early gen eleje szint a kariknál.
- És az animoktól se vagyok elájulva, nem sokkal modernebb, mint az Oblivionnál, ami meg egy lassan 2 évtizedes játék!
- Sok helyen a textúrák minősége... hátizé. PS4 szint.
- Irgalmatlanul statikus!
- TBS-ben nem szeretem a parry/dodge témát... most vagy az egyik vagy a másik, nekem ez a hibrid megoldás nem a zsánerem. Az a gáz vele, hogy az amúgy is jelen levő QTE-t csak tovább bővíti: gyön' a színes villanás, MOST nyomjad vamzeg, perfect, jujjdejó, tudsz játszani, profi vagy! (Nem.)
- Nem túl sok harcom volt eddig a játékban, de már most nem igazán élvezem benne a harcot, pedig gyanítom lesz belőle 2342342324 db. Én ezt megcsináltam volna Wukongosra, soulsosra, mert így ez nem sokban különbözik a 30 éves JRPG-k rendszerétől... mert attól, hogy teszel bele a körödön kívül még 2 akció lehetőséget, attól még nem lesz élvezetesebb a harc
- "Szarok" a JRPG-k (lsd fentebb volt egy cikk) csináljunk hát mi is egyet... persze, persze, ez így nem JRPG, mert nem japó, de azok klónja.
- Megláttam a Lies of P főszereplő karit ebben is főszereplőnek eladva (csak öregebb verzában) és PTSD-m lett.
- Nincs HDR egy 2025-ös játékban? HE'? Persze paraszt HDR-t rá lehet erőltetni, de érted na...És a jót...
+ Zenei témákba bajosan tudnék belekötni, ezen a Dali front és center cuccon könnyfakasztó szint
+ Abszolút érdekesnek tűnő sztori (bár úgy az első 30 percben azt hiszem levágtam a játék legnagyobb csattanóját szvsz, de nem biztos)
+... és main karik
+ Jó az art
+ Jó a hangulat
+ Robert Pattinson rajongók imádni fogják, mert Gustavo az nekem az első perctől a csávó fejét sőt, hangját is eléggé hozza
+ Gyanúsan gyorsan betölt, kb. mintha tényleg egy PS4-es játék PC-s portját indítanám elMegvettem volna, azért most nem lennék boldog. Nekem ez így bő 2 óra után semmivel se nagyobb kick az arcomba, mint azok a JRPG-k, amiket dettó így demóztam meg az elmúlt 1-2 évben és egyik se kapott el... ez se.
Ettől ez még lehet egy nagyon jó játék és nyilván kinyílik, kialakul, biztos remek lesz a sztori, meg sírás és nevetés, de a core gameplay már most is látszik és amikor a 8. harcnál már feljönnek a Final Fantasy I. részének emlékei az számomra minden csak nem jó ómen.
-
Crus
őstag
Szvsz.
Nyilván nem kettő perc alatt gyűjtögettél gépre, de én a helyedben nem vernék el ennyit rá. Ki kellene ezt okoskodni garos, aprós cuccokból szerintem... nem szégyen az, nekem volt már garos, 2nd hand GPU-m, procit ha tehetem csak úgy veszek, notit használt businesst, legutóbb a Dali centerem volt garos 2nd hand. Minden ok, csak észnél kell lenni.
Persze 10 évre 1.5m egy fő hobbira 0 pénz, csak hát nem mindegy, hogy az ember ezt középosztályból lépi meg vagy melósként, ne adja ég nehezebb helyzetben levőként.
Tl, dr.: Biztos nem költenék a helyedben ennyit PC-re.
-
Golden9
veterán
FREE Warborne Above Ashes Playtest is back on Steam, and here's how to join.
(Az INGYENES Warborne Above Ashes Playtest újra elérhető a Steamen, és így csatlakozhatsz.) -
TBT
addikt
-
i2k
őstag
válasz
W.Wilson #152880 üzenetére
Reális lehet.
Csak míg akkor ez a gép ~250 körül állt meg (monitort előbb, és VGA-t később vettem), addig csak egy olyat, ami a "nagyszerűen" optimalizált idei és ~2026 végéig éérkezőket jól futtatná a tervezett 2560*1440-es felbontáson: 1,1 millióért tehetek a barlangomba. -
i2k
őstag
-
i2k
őstag
Visszajöttem. Expedition 33
[Lossless Scaling] + XeSS (Quality Super talán?) + 1280*720 ingame = 24-28 FPS.
Ronda, értelemszerűen, és lassabb a normálnál minden mozgás, de így eljutottam a Prologue feléig már.
Ránézek majd a neten található okosságokra - nem néztem, hogy elindul-e DX11 kapcsolóval például...Sokkal jobban élvezhetőbb lenne erős/u2d géppel, nyilván. Az se biztos, hogy lesz így ehhez türelmem, de egyelőre nagyobb a kíváncsiságom, mint a 30+ FPS iránti igényem natív felbontáson
~~~~~~~~
Unreal Engine 4-el biztosra veszem, hogy SOKKAL több emberhez eljuthatott volna ez a játék -- a világ minden táján. -
Shadowguard
senior tag
Tegnap este ránéztem én is a 33as Expedícióra, nekem eddig tetszik amit láttam belőle. Annyira, hogy ma sikerült munkába mennem egy óra alvás után, mert a belenézés fél négyig sikerült.
A prológus kicsit hosszúra van nyújtva, de lehet pont emiatt sikerült elkapnia a hangulatnak már az elején. A harcrendszer kellemesen összetett, ha az ember rászánja az időt, hogy vacakoljon vele. Persze lehet menni erőből, de magasabb szinten már vicces kombókat lehet összehozni a játékban. Viszont a parry-dodge rendszert muszáj kitanulni, mert normálon is akkorát üt némelyik mob, mint egy kamion.
Amit eddig láttam a világ tényleg JRPG-sen elborult, a pályák lineárisak, de vannak elágazások, amerre megérni elmenni, mindenféle titkos bossokért és hasonlókért.
Külön plusz, hogy ritka az a játék, aminél nem kapcsolom ki a zenét 1 óra után, viszont itt kifejezetten tetszik. És Lies of P-hez hasonlóan lehet gyűjteni hanglemezeket, amiket hallgathatok a táborban.
Ami nem annyira tetszik az a világtérképen való mászkálós, elsőre nagyon felvontam a szemöldököm a felülnézetes kószálástól, illetve mikor elsőre betölt egy-egy pályát olyan 100%-os terhelést rávág a processzorra, hogy a szemem kiguvad. -
Zó
aktív tag
És az egésznek "semmi értelme". Annak idején egy-egy komolyabb technológiai előrelépés paradigmaváltást eredményezett a játékot tekintve is, ezért is volt fájdalmas kimaradni. Most megkapod az extra gépigényt azért, hogy kissé modernebb és szebb (már amikor) kinézete legyen a játéknak többszörös gépigényért, minden "öregkori" cinizmus mellett is van egy tényszerű különbség. Nagyon nehéz ettől fejlesztésre rávennem magam, ahogy 80 eurót is adnom egy játékért.
Cserébe viszonylag sok évig elég azért a hardver, már nem a 25 fps a cél, és az elmúlt évtizedek játékaiból tömérdek hozzáférhető. Mondjuk, ez pont nem kedvez az új játékoknak, ami a motivációmat illeti.
-
TBT
addikt
Ez így van. Mind az FF7 Remake, Rebirth és Stellar Blade is Unreal 4 motort használ és bár nem egy Crysis egyik sem, de nagyon szép játékok még így is. Videojáték szintjén bőven elég lenne az, amit az tud - lásd a Nintendo grafikailag még most is elmaradottabb, de ott sosem a technikára mennek rá, hanem a minél színvonalasabb szórakoztatásra. Ez kellene itt is, nem az Unreal 5 motor hajszolása. Emellett az Unreal 4-es játékokhoz erőmű sem kell. Én már az Unreal 4 motor grafikájával is simán beérném (nem kell, hogy egy videojáték a valóság teljes leképezése legyen), azzal is csodákat lehet művelni szorgos és tehetséges kezekben. Csak emellett legyen a játék is szórakoztató és kizökkentő, ne pedig egy második munkahely.
Unreal 5 motortól eddig csak csalódást láttam. Egyik konzol sem tudja még megfelelően kezelni és egyik videokártya gyártó sem (natívban mindenféle trükközés nélkül). És félő, hogy ez a PS6 generációváltásig így is marad. De akkor majd jön az Unreal 6, és ugyanott leszünk, mint most...
-
i2k
őstag
Unnnisoft még mindig nagy kakiban van.
[link] - Privacy firm files Ubisoft legal complaint over data collection, forced online in single-player games
-
i2k
őstag
[link] - Oblivion Remastered includes original's item dupe glitch (or you could cheat with mods instead)
Ennyit az egészről.
Nem sokat dolgozhattak ezen a Remastereden.
Nem egy Ráksztár-féle kihányt GTA DE, de na... -
Zó
aktív tag
Az UE5 alatt még ott megy mindneki kedvenc Gamebryója is. Amúgy régen is borzalmasak voltak az a arcok és az animációk, a nagy, bejárható világ és a tájak miatt lett felkapott (bevallom, nekem a tájak és a dungeonök annak idején is sterilek voltak, látszott, hogy nem "kézzel rakták le őket"), azon kívül, hogy technikailag már sok minden benne volt. Az szép volt, hogy nagy sandbox világ volt, cserébe egy kicsit gyengébb gépen pár lépés után akadozott (mert töltötte be a területet), ha meg bementél egy kerti budi méretű viskóba, akkor mégiscsak volt töltőképernyő. Meg kifelé is.
-
i2k
őstag
Aki ismer, az tudja, hogy nagy Unreal Engine rajongó vagyok - fordítósdi időszakomban különösen imádtam (a 4-esig).
Amit ez UE5 tud a Lumennel és a Nanite-tal: szánalom. Csillogó gumilabda minden játék, úgy, hogy 10-ből min. 8 alkalommal el is találja bárki, hogy ezzel a moslékkal fut a cím, mert annyira "egyen".
Hogy akadnak kivételek? Kábé olyan ritkán, hogy hibahatár.Unreal Engine 4-el MINDENT meg lehetne hajtani manapság. Fiszfasz RT-t is lehetne alá tenni, gond nélkül.
UE6-ra mindenki készüljön: az lesz csak az igazi agymenés***...
//*** = ha nem is Windows 11 szindróma, de minden megjelenéskori hardware cserére fog szorulni, a Zepik beígért feature-jei alapján.
[link] - Metaverzummá válik az Unreal Engine 6? Tim Sweeney szerint igen! -
Crus
őstag
Wukong is UE5 motor, eredetiben megvanik' Day1 tök jól ment olyan 30 percig, aztán volt egy helyszín, ahol az addigi magas és stabil frame lement vagy 15-re. Azóta kapott patcheket, jó sokat, elég hamar javították ott az adott helyszínnél is a gondot, de még nem volt időm, hogy végig is toljam. Hellblade 2 is UE5 motor, az is jobban futott. De ami ultragáz, hogy Wukong és Hb2 is sokkal jobban néztek ki, mint Obli Remaster. Fogalmam sincs ez alá minek kellett UE5 engine.
COE 33 települ... 1.5-2 órát ez is kap. Ha tetszik akkor is del és nem veszem még meg egyelőre, de nagyon a radaron lesz.
-
-
Crus
őstag
Oblivion Remasteredet meglestem.
90-100 FPS a játék elején a csatornában, aztán inkább a FELE. Mindez DLSS-sel, persze látvány mód, minden egyéb maxon. 4080S OC, 14700, NVMe és 32GB DDR5 társaságában.
És no offense, de az AC Ody maxon ennél SZEBB DLSS nélkül... a kicsit rondább AC Valhalla maxon dettó SZEBB és összehasonlíthatatlanul jobban futnak.
Ja és van micro stuttering is.
Ettől függetlenül minden működik, korrekt ahogy kinéz, de qrvára nem egy Suna' Hellblade 2 küllem. U.a. a motor, de ahhoz képest ez egy ocsmányság. És hát az animok se öregedtek túl jól, ahogy karik külleme is meh kategória.
Mit lehet erről még elmondani? Oblivion vaze, számomra ez gyak. hót' u.o., mint anno, csak szarabbul fut. Oltári nagy hiba volt ez UE5 alá erőltetni! UE4 bőségesen elég lett volna ehhez a küllemhez és 4x jobban futna. Nyomhatja rá tőlem a sok nosztaligalúza' a very frickin' pozitívot, de ez így egy ripoff és egy technomoslék.
Ha lenne 10€ upgrade opció, azt mondanám ez így teljesen ok, nincs itt semmi vész. De így vamzeg? 55€? Noooooomális?
Obscur felkészül...
-
i2k
őstag
Igen, cikkekben olvastam, hogy mi változott, mi maradt (az Unreal Engine 5 és a pimpelt dolgok ugye csak egy héj, alatta ott a régi "motor" és ezzel minden más) -- de nem dőlök még a kardomba, ahogy Neked is, nekem is kismillió RÉGI játékot illene pótolnom ahhoz, hogy hozzászagolhassak a mostaniakhoz...
Így például (hiába van meg az is dobozosan, GOG, STEAM - Oblivionnál kihagytam, hogy az is megvan dobozosan) a Morrowind SE futott le a képernyőmön még...
-
TBT
addikt
Sajnálom, de köszönöm, hogy megnézted!
Szépen fogy a játék is:
Így közel zéró marketinggel a Microsoftnak hála (tavaly ugyanilyen hozzáállással promózták a Hellblade 2-t is)... plusz a Gamepass mellett, ez egész szép eredmény ilyen gyorsan egy ilyen pici stúdiótól - és teljesen új címtől. -
i2k
őstag
Nem fog menni nálam, ezzel a géppel.
Gép: i5-4690 (2014, 4 mag, 3500 MHz, no HT) + 16 GB DDR3 + ASUS R9-390 + FHD
Settings: ahogy a progi felajánlotta (Low, Borderless, Upscale: Medium)
FPS: 6-9 FPS (az átvezető után, ami már szintúgy be volt lassulva)
Settings: Upscaling kikapcsolva (azaz 100%, vagyis nála 'Epic')
FPS: 1-3 FPS
Settings: Upscaling: Custom, és legalja, hogy így randa, de cserébe "gyors" legyen a game
Nem jön át ezen a képen, hogy mennyire ronda és homályos, darabos
FPS: 28-29 FPS
Szóval: ezt kihagyom. -
Zó
aktív tag
Belőlem alig tudnak kiváltalni ingerenciát. Egyszerűen annyi meglévő agyonpatchelt, jobban futó játékomat kellene már kipróbálni, hogy nem vonz a korai katasztrófaturizmus. Jó, amikor volt Game Passom, telepítettem a Starfiledet, de hónapok alatt nem sikerült elindítanom egyszer sem.
-
i2k
őstag
Nem csak én gondolom lustáknak...
-
i2k
őstag
A franciákéból is van, igen.
Most fel nekem is hordozhatóra, otthon csekkolom majd.
HA elindul, akkor állok elébe, hogy meggyőzzön ez a játékosok/újságírócskék által GOTY-jelölt cím.
Remélem, tudok majd nyilatkozni róla.Oblivionnal kivárok - annyi peccs lesz, hogy nincs kedvem vele szórakozni. A valódi verzió amúgy GOG-on is, STEAM-en is megvan, így offline is, és nem maradok le róla. UE5-grafó nem izgat annyira.
-
Pedig az audiovizuális dolgokon kívül pont a sztorija emeli ki a többi játék közül, nekem maximálisan bejön és megfogott a téma.
FSR valóban nincs, de az én gépemen 1080p-n semmi stuttering vagy akadás nincs és 5 óra alatt semmi hibába nem futottam még bele.
Nagyon régen nem kapott el ennyire 1 játék sem, mint ez!
Pl. a FF7 Rebirth-t is annyira unom, hogy chapter 7 és 8 között 2 hónapig hozzá sem nyúltam a játékhoz, pedig nagyon vártam már a PC portot és imádom a szereplőket benne.
-
TBT
addikt
Sajnos a PC-s verzió (a Steam-es legalábbis) teljesítménybeli hibáktól hemzseg (Steam-en sok vélemény van erről), még az Nvidia új csoda RTX 5000 szériáját is meg tudja fektetni ez a csodás Unreal 5-ös hulladék motorral felvértezett játék. És szeret crashelni is a játék szépen. Ha csak nem RTX 5090-ed van, felejtsd el, hogy natív 4K-ban élvezhetően játszani fogsz ezzel a játékkal.
Még az RTX 4080 Supert is megzabálja reggelire DLSS nélkül.
Továbbá nincs FSR támogatás (szegény AMD-vel ott cseszik ki az Nvidia ahol csak tud), sem Ultrawide képernyő support, 30 FPS-re vannak korlátozva az átvezetők, stuttering is van bőven, mert ezek nélkül ma már nincs PC-s játék.
De a konzolos verziókat (főleg PS5, amit a legtöbben teszteltek), ez nem érinti.
Továbbá a játék eléggé komoly és komor témákkal foglalkozik - és főleg emiatt az újrajátszhatósága (nincs NewGame+) is erősen csökken. Legalábbis nem látom magam előtt azokat a játékosokat, akik a végigjátszás után szívesen elővennék újra / folytatnák ezt a játékot, mert több helyen eléggé letaglózó (anno a The Last of Us 2 volt). Ilyen szempontból jól árazták be, illetve ilyen töltelék címnek tökéletes az Microsoft Gamepass-ba is.
Viszont audio-vizuál szempontjából csodás, amit a játékból kihoztak. A karakterek és a szinkronhangok is rendkívül jók. Emellett a játék sem könnyű, eleve a harcrendszer sem az a manapság megszokott cucc, de nem mindegy, hogy mit használsz, mit fejlesztesz és melyik karakterrel kombózol. Nagyon sok opció van benne, amiben el lehet veszni, ezek alapján sok-sok órára el lehet vele a játékos. Ilyen szempontból felmossa a padlót a tavalyi Dragon Age: The Veilguard-al is.
Pedig ez Indie cucc, 30 fejlesztővel. Tényleg le a kalappal, de ezzel a játékkal még sok munka lesz (PC-s fronton), illetve a kulcsos oldalakon már féláron is hozzá lehet jutni kuponokkal. Engem csak a sztorija zavar és a témája, de az nagyon. Ilyen szempontból nem biztos, hogy a "játékaim" között szeretném látni - mert biztos vagyok benne, hogy az életben ezt többször már nem fogom elővenni (ahogy a The Last of Us 2-t sem).
És nálam az igazán jó játék az, amit évek multán is elő szeretek venni, annyira szórakoztató és játszatja magát... tavaly volt 2 ilyen cím is. -
i2k
őstag
A 33-ast beszereztem ---- de még mindig értetlenül állok a "csoda" előtt. Dobják rá a 9-10/10-eseket, és fákkolnak ázsiának, a BG3-nak, meg istenítik az ex-Ubisoftosokat, és közben azon merengek, hogy mennyire kell fényesnek lennie a máznak, hogy ez megtörténhessen ---- valamikor, mikor lesz helyem rá is nézek, ha az UE5 és a fejlesztők úgy írták meg, hogy elindul a gépemen.
-
Crus
őstag
Az a baj, hogy a JRPG műfaj borzalmasan ki van fáradva. Amikor letolsz egyet belőle az még úgy ok... de aztán tolnád a másodikat és már nagyon nem ízlik, hiába jó játék. Nekem is úgy megy 1-1 JRPG, hogy legalább 1 év eltelik közben, úgy ok.
Amúgy ez a Clair Obscur Expedition a látottak alapján nekem is nagyon bejövős, de nem fogom elkövetni azt a hibát, hogy ennyire új játékkal próbálkozzak. Patcheljék ki rendesen, aztán beszélhetünk. (Értem, hogy kevés gond van vele, de akkor is... nekem fényesre polírozott bohóc kell.
)
Másikra:
Obli teszt ma lesz mindjárt, mert estéig csúsztam a melóval.
-
FunPro
őstag
válasz
gyimger #152847 üzenetére
Számomra ez ilyen totemállat szindróma, és nem találok logikát mögötte.
Ha a nemi megkülönböztetés a probléma, akkr az a type 1 és type 2 esetében is megvan. Lehetne akár xx xy, 1 2, a b, jelentésképp ez ugyanúgy placeholder mint a male/female.
Innentől a logika az lehetne mögötte, hogy a male és female szavakkal van a probléma, amiket már nem lehet kimondani. Ezzel az a gond, hogy én hiába nem mondhatom ki a farkas vagy a medve eredeti nevét, attól még pontosan tudom, hogy a farkas vagy a medve melyik állat...
-
gyimger
őstag
Idő közben visszaengedték a male/female modot a Nexusra, mondván, hogy művészi szabadság. Ugye ezért vannak a modok, hogy személyre szabjuk a játékot. Az én személyemre, ne máséra. Nem volt eddig egyértelmű?
Aki ismer, az tudja, mennyire szeretem a Fallout 3-at (és a Fallout 4-et mennyire nem) és most olvastam valamit, ami szöget ütött a fejembe. A játék elején a karakter apja Liam Neeson hangján megkérdezi, hogy "are you a boy or a girl". Na most ez hogy fog szólni?"Are you a type 1 or type 2?" Komolyan nevetséges, de nagyon várom.
Közben bárkibe belekötnek, aki azt írja a neten, hogy "I hate Bella Ramsay, she's awful", hogy nem-nem, "they are awful, bigot". Ez mi, ha nem őrület? -
i2k
őstag
A francia (első játékos csapat) játékkal kapcsolatban:
Nincs baj, ha valamiért rajongás meg felszopás vanik, és Baldurs Gate 3 magasságba tolják (nem vicc: cikk jelent meg ilyen címmel!), meg tolják, hogy a JRPG-k mehetnek a sunyiba, és a franciák kitojták az etalont, és jöhetnek ide tanulni, mert az ázsiaiak hozzá se szagolnak az "emberi" sztorikhoz (igen, ezt is leírták, de linket nem találom már - meg rühelltem is a cikket)...
...csak mindegyik szalagcímben legalább ott lenne, hogy: "VÉLEMÉNY" és "FIZETETT HIRDETÉS"...
...és utána másképp nézne az ember az önjelölt "újságíró" kreálmányára és arra a 10/10-re... -
Crus
őstag
Igen, vannak akik nem értik a 10/10 jelentés. A 10/10 az etalon, A! JÁTÉK!. Nagy szerencse, ha 1-2 évente látunk ilyenből... pl. egy Mario Odyssey 10/10. Gyerekemnél 3x végigment kb. nálam gyak. 2x és egyetlen pontján nem változtatnék. Minden pixele remekmű. Minden a helyén van.
-
Crus
őstag
Igen, kb. a csaj miatt lehet valamennyire érdekes... nagy kár, hogy DeBella Ramszesz éppen nem ért rá, sokkal jobban elviselném ebben a filmben és hadd bukjon bele az egész a semmibe. A TLOU sorozat sokkal nagyobbat menne, ha valamelyik kompetensebb színésznőre esett volna a választás. A kis krumplinak meg erre az egészre annyi a reakciója, hogy inkább távozott a közösségi médiából.
Mit nem lehet azon nem érteni, hogy filmeket az embereknek készítünk? Nekik kell megfelelni és akkor megy a tarolás a kasszánál. Nem egy agysebészet.
-
Zó
aktív tag
válasz
Dilikutya #152834 üzenetére
Alapvetően a 2 sem lenne nagy eresztés, mint film, de az érdekes váltást kínáló nagyvárosi környezet, Bill Paxton aliensesen lökött karaktere és a többi korabeli, akciófilmekből is ismert színész karizmája egy nagyon jól öregedő atmoszférával ruházza fel. A The Predators utána egyszerűen nem valami emlékezetes. A többiért pedig még nem is fizettem a szabadidőmmel. Pontosabban az AvP 1-2-t láttam, de azok nem 5,6-osak, hanem vérgyagyik.
-
i2k
őstag
Azt mondja, hogy 10/10... tízpertíz
[link] - Clair Obscur: Expedition 33 Review -- by Scott White on 23 April, 2025
És akkor: a tisztelt "újságíró":
"Clair Obscur: Expedition 33 may not be a ‘perfect’ game, but it was the ‘perfect’ game for me."Nem kommentálnám.
-
i2k
őstag
Ellie és Dakota Fanning nekem* bármit el tud adni - a nővérkének talán kicsivel nagyobb tehetsége van, de egyiküket se zavarnám ki az életemből. Ennyit arról, hogy a hozzá adott érték mennyi.
Mert körülbelül ennyivel tudnám értékesnek nevezni az egész szettinget.
Pedig (!), az, hogy végre kapunk Predator(nép) főszereplős anyagot, amiben
1 - nem őket mészárolja le egy vasággyal együtt is 50 kilós kezdő indián harc-amazon
2 - vagy egy kigyúrt Terminátor
3 - vagy egy kevésbé kigyúrt fekete arc
4 - vagy egy kigyúrt kommandós banda
5 - vagy még kevésbé kigyúrt fehérnép
6 - vagy savas vérű rohadék(ok)
...
és megtudhatunk valamit a hierarchiájukról, belső harcaikról etc...
...hogy aztán rádöbbenjünk: annyira fantáziátlanok a mostani írók, kreatívok, hogy gyakorlatilag EMBERI (polkorrekt) problémák körül fog forogni az egész...Én csak Ellie miatt adnék rá, látatlanul, max 5 pontot. Naaaagyon jónak kell ahhoz lennie, hogy felcsússzon a 7-es tartományba (fölé biztos nem: nem bízok ezekben az alkotókban).
Nálam a tévés rendező ellőtte a pirosat a Prey-jel. Nagyon.
-
FunPro
őstag
Engem egy valami zavar: az anatómia.
Ráfoghatnánk, hogy eddig a létező összes Yautja akit láttunk, kopasz volt. Viszont ez sem működik, mert a hajcsonkok jól látható helyről indulnak ki. Ha nincs haja, akkor is ott kéne lennie a csatlakozásnak. Következtetés képpen, a faj anatómiai jellemzői nem teszik lehetővé, hogy középpen is legyen hajuk.
-
Crus
őstag
Audiofil (ami sajnos sosem leszek) témához egy gondolatot még muszáj:
Dali centert* is beszereztem a 2 front mellé, fél nap volt mire úgy átalakítottam a tv alatt a szekrényt/polcot jó kis asztalos melóval, hogy az kulturáltan beférjen és a hang is úgy távozhasson belőle ahogy az meg vagyon írva (pl. kell ugye hátul is neki helyet hagyni, távolság a fejedtől se mindegy, ill. a feljebb/lentebb helyzet se éppen mellékes, meg az se, hogy mi van alatta.)
Na de a lényeg: Elsőre ami feltűnt, hogy végre a magasak terén már drasztikusan jobban állok. Ez már akkora feeling volt, hogy kb. könnybe lábadt tőle a szemem. A 150x hallgatott zene szó szerint új életre kelt ÉS NEM nem túlzok!
De amit így több nap után még észrevettem és nagyon fontos: Az előző centerem se volt rom, sőt... de a BESZÉDHANGOK! Aztarohadt! Egyszerűen a nyál csattogását kihallom már a szereplő szájából, amire eddig véletlenül se volt példa! Döbbenet! És legyen azt játék, film, vagy zene, mind JELENTŐSEN tisztább, lágyabb, közelibb. Na de úgy ám, hogy a hangerő nem magasabb, tehát éjfélben is megvan az élmény, éjszakai hangerővel!
Bevallom erre nem számítottam. Azt gondoltam, hogy egy teltebb hangzást kapok és alacsonyabb hangerő mellett is jobban szól majd a cucc, de ez így nagyon wow!
És azt se gondoltam volna, hogy egy 5.1-es rendszer (még csak ennyi, Atmos a cél, de csak lassan lépegetek, nem nyertem a lottón) egyetlen elemének relatív KIS változtatása ekkora összkép változást indukál. Látszik, hogy egy amatőr senki vagyok a témában.
*Szégyen vagy sem, én ezt másodkézből vettem, de még gyári garral! Eredeti dobozában, mindenével, perfekt, por és karcmentes, minden szempontból mint az új.
Az újak ára annyira elszállt, hogy lassan... izé... ez már a jelen: gyak. egy k. jó erősítőt tudsz venni egy minőségi center árából, itt tartunk :-/ -
i2k
őstag
Bal oldal: Badlands.
Rohadtul nem erőltették meg magukat a maszkkal (jobban látszik, hogy embR). És napozni is sikerült.
-
i2k
őstag
Igen. Én is onnan idéztem a "final" release verziószámát, ami így, ebben a formában nyugtalanító > lesz ez még peccselve.
Az Unreal Engine 5-ös "héj" (mert alatta a régi motor fut), és a bármilyen módon felhúzott, 4K-s textúrák, a tök feleslegesen remastered zenék és más dolgok...
Közben meg az eredeti GOTY GOG-os telepítője ~5,2 GB. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152823 üzenetére
Igen, tudom, de 2-3 órára én nem fizetek elő.
-
TBT
addikt
Rövidke előzetest kapott a Predator: Badlands.
Furcsa, hogy ezt így az "ünnepi szezonban" moziba küldik. Nem tudom mennyire lesz ott sikeres, mert a stáb előző munkája a Prey is csak streamingen ment nagyot (pedig amcsiban a mozikban is nyomatták).
-
Zó
aktív tag
válasz
Dilikutya #152820 üzenetére
Nyugi, azt mindenki érti, hiszen nem győzöd ismételgetni, hogy neked nem kell (és ne érts félre, még érdekel is, hogy te így preferálod, nincs ezzel semmi gond, miért is lenne?). Senki nem próbál rábeszélni, hogy de igen, csak arról, hogy nem a Doommal egy kategória a kérdés.
Az megint egy másik dolog, hogy egy játék miatt mennyire érdemes "problémázni". De ez végigvehető minden mással is. Azon is kár lehet felháborodni, ha a gagyi egy könyv vagy film. Szerintem a lényeg az, hogy az ember mentálisan károsan ne lovallja bele magát, kezelje a helyén. De az, ha van véleménye, preferenciája, ezeknek hangot ad, van visszacsatolás, az szerintem alapvetően pozitív dolog. Bajban is lennénk, ha nem léteznének alkiotásokról, termékekről vélemények, eszmecserék, vagy csak rajongani szabadna, mert akinek nem tetszik, az lapoz. Pedig lehet, hogy pont egy negatív kritikából derülne ki, hogy az a 300 ezres tévé nem az igazi, ami csak a specifikációkból nehezen jönne le. Meg hát nem attól vagyunk emberek, hogy mindenre teszünk magasról. Ezzel az erővel kommentelni aztán végképp fölösleges.
-
Zó
aktív tag
válasz
Dilikutya #152817 üzenetére
Valóban nem értem, elvégre nem lehet mindenki helikopter, mint a jobbak, akik megfejtik, hogy egy standard RPG-s feature-re* RPG-ben éppen annyira van szükség, mint a Doomban. Persze mindig lesznek más beállítottságú tömegek is, akik ehhez (is) "casualabb" módon állnak hozzá, de a feature egy régi alapvetés, és a karaktergenerátorok népszerűségéből látszik is rá a tömeges igény. De ne engem győzködj ezzel, írj a Bethesdának, hogy vegyék ki a játékból, mert neked nincs rá igényed, meg szerinted tömegeknek sem, tehát fölösleges.
Értem az igényeidet, te is megérthetnédd másokét, mert így a legelvakultabb anti-woke élharcosnál sem tudsz elfogadóbbnak
*Nyilván vannak RPG-k is fix karakterekkel, mert szerencsére az sem egy homogén műfaj, egy karakterközpontúbb, más hagyományokra építő RPG-ben ez máshogy fest. De vannak is cserébe olyanok, akik fújnak emiatt a Witcherekre vagy a jRPG-kre, mert nem tudják elfogadni a karakterkészítés hiányát.
-
i2k
őstag
válasz
Dilikutya #152817 üzenetére
A karaktergenerálással (jellemzően RPG-kben) megkapod a SZEREPJÁTÉK lényegi részét: olyan karakterrel indulsz neki a harcoknak, kalandoknak, akinek/aminek KÉPZELED MAGAD... vagy, és ez például rám vonatkozik, aki (ha lehet) nem akar férfi nyögdösést, és segget bámulni 60-200 órán át, és ezért SZÉP nőt alkotva akarok harcolni...
Kell ezt fokoznom? -
Dilikutya
félisten
Akkor te nem érted. Lefogadom, hogy a játékosok egy igen nagy része pont leszarja a karakter nemét, külsejét, szexuális irányultságát. Pont mint én. Akár FPS, akár TPS. Többségük egy névtelen karakter, nem is fix, mint Lara Croft.
Viszont onnantól, hogy Lara Croft-ról szól a Tomb Raider, nem akarnék mást. A fekete Pókembert, női Pókembert sem szeretem. Ha eldugjuk őket egy alternatív univerzumba, ám legyen, de a fősodorban nem szeretem az ilyen változtatásokat.
Viszont egy játékban, aminek egy névtelen senki a hőse, és minden részben más, ott teljesen mindegy a neme, külseje. Ha szar a játék, nincs az a pixelsegg, amit órákig néznék, ha meg jó, akkor nem izgat, kit irányítok.
Van életem, igazi barátaim, feleségem, családom, más szabadidős tevékenységeim, nincs igényem vergődni fölösleges dolgokon, mint pl. a páncél alatt pöcse vagy csöcse van, ha meg pöcse, akkor mibe dugja.Mondjuk ezt az utolsó bekezdést lehet nem a jó topikba írom.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152813 üzenetére
Igen, mai keresésemmel rádöbbentem, hogy maga a világ (és nem a 40K SM) tényleg ilyen "színes" --- nyilván a classok szinte adják is magukat, és a fantázia rajzok, illusztrációk némelyike egyenesen állati jó: Lady inquisitor
-
i2k
őstag
válasz
Dilikutya #152814 üzenetére
Szerintem, itt a "gond" az, hogy -- szerencsére -- máshogy vagyunk bekötve.
Erős általánosítás, melybe bármilyen pszich-szakos beleköthetne, vagy, még alaposabban kifejthetne, de:
Vannak emberek, akik vizuálisak (pontosabban: így is tudnak tanulni, igényük van a vizualitásra és annak értékrendjük szerinti esztétikájára etc.), és el tudnak veszni a részletekben, nüanszokban, sőt, igényük van rá: ha ez nem adatik meg, akkor nem is vágnak bele dolgokba.
Vannak emberek, akik úgy érzik, erre nincs szükségük, és különben is, nekik az irányítás, a lényeg a fontos (mindenben, az élet minden területén), nem mélyednek el az érdektelen részletekben.Szerintem: te utóbbi vagy. Plusz, mintha még dacos is lennél (nehogy má' alapon).
-
VoltanIgor
aktív tag
Igen, tele van badass csajokkal az egész. Psykerek, inkvizítorok, a komplett Adepta Sororitas (akiket direkt azért találták ki, hogy legyen pótlás a női Space Marine-eknek), alakváltó női bérgyilkosok, akik közül az egyik konkrétan egy Space Marine légió alapító atyját ölte meg, stb (Ok, a faszi mondjuk meg akart halni, de akkor is).
De ez nem elég, mert Space Marine ménem lehet nőőőőőő????
Mindezt úgy, hogy az egész WH40k univerzumot nem lehet átkalapálni woke-ra, vagy polkorrektre, mert az egésznek a lényege pont ezeknek ellentéte
-
i2k
őstag
Nekem beleégett az agyamba az idióta csaj. Sajnos, ezzel a játék sincs jó színben feltüntetve nálam. Első videó róla, ami szembejött.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152808 üzenetére
Én, aki amúgy nincs otthon a 40k univerzumban, de játszott egy (1) játékkal is le voltam agyilag fagyva, amikor erről olvastam és később videót is láttam róla... akkor mi lehet a hardcore, vagy nálam gyakorlottabb rajongókkal...
Mondjuk ilyenbe is botlottam:
[link] - The 6 Most Badass Women of Warhammer - November 28, 2019 by Jen -
Zó
aktív tag
válasz
Dilikutya #152806 üzenetére
Egocentrikus a világképed? Mert egy kicsit túl énközpontú ez a megállapítás. Senki nem állította, hogy neked kellenek nemek ezek be a játékokba, az az állítás, hogy ez egy régi elvárás, mert sokaknak igen. (Van, akivgyorsan megvan a karateralkotással, van, aki nem, de talán nmem kell megmagyarázni, hogy ez fontos része a műfajnak, időnként kiadják külön is, afféle demóként.) Nyilván létezik egyeseknél igény Doomgirlre vagy Larry Croftra is, de ez van, vannak fix karakterrel felálló játékok, de az pont nem a TES és társai.
Értem én a trollkodást, csak egy szint alatt sem nem szemfelnyitogató, sem nem vicces. Kínosan erőltetett volt jelen esetben a párhuzam, na.
Engem nem zavar a véleményed a témában, de szerintem ezzel inkább komolytalanná teszed azt, ez nagyon rossz vitastratégia. Én szóltam. -
-
TBT
addikt
Ghost of Yōtei - Megjelenés napja: 2025. október 2.
-
i2k
őstag
Nexusmods-ról levették.
Íme itt, még letölthető: "The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered /Classic Bodytype"
Átírták férfi/nőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest