- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
-
LOGOUT.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
őstag
válasz
bajnokpityu #54553 üzenetére
Mk2 focusra a csomagtérajtó 490000
a petányi webáruház ára
70ezer csak a műanyag amiben a rendszámvilágítás van -
Mauzes
addikt
válasz
Mauzes #54448 üzenetére
Csak egy kis érdekesség, az előzményben lévő sérülésre megjött a javítási ajánlat: 2,1 millió Ft.
Néztem egyet, hogy totális wtf, én olyan 600 ezerre tippeltem volna.
Viszont a jó hír, hogy a károkozó biztosítója elfogadta a szerviz ajánlatát, vihetem javításra. Mindezt úgy, hogy korábban a biztosító tett egy 530 ezres ajánlatot a kártalanításra...
-
Anaconda
tag
válasz
siddis #54547 üzenetére
Most értem haza a gázelemzésről. A motor keverékképzése tökéletes, így szerintem tárgytalan a dolog, nagyon szépen köszönöm a segítőkézséged!
A gázmérés előtt mentem kb. 30km-t hogy tutira rendesen üzemmeleg legyen minden, a long fuel trim be is állt -0.78%-ra, ami szerintem tökéletes (a gázelemzés szerint is).
A gázelemzésen minden oké volt a CO-t kivéve, ami ugye a katalizátor gyengeségére utal. A srác azt mondta átmenne műszakin, nem annyira gáz, látszik, hogy picit emelkedett, a motorvezérlő úgy tűnik hamarabb észreveszi...
A két hátsó szonda meg nem hiszem, hogy pont egyszerre menne tönkre.
Most van itt a nagy kérdés, hogy 1 év után megint vegyek rá új katalizátort, vagy mi legyen.
A jelenlegi tünet csak P0420 és azóta már a másik bankra is P0430 hibakód dobálása. -
siddis
őstag
válasz
Anaconda #54546 üzenetére
..ezek közül csak normális USB-s olvasóm nincs meg ForScan-em, de a másodikat még csak le tudom szedni, olyan kék Wi-fi/bluetooth-os kütyüm van, amit már próbáltam és adott is vissza értékeket valami MaryODB app-al Android-on, de megpróbálom összedolgozni a kettőt..
-- Aux armes, citoyens --
-
Anaconda
tag
válasz
siddis #54545 üzenetére
Szerintem nem dús a keverék, de meg akarok róla tutira győződni. Úgy tudom 10 és -10 közt rendben van.
Forscan-ben az élő adatok közt van. Itt bemutatja pontosan: [link]
A keresőben long fuel trim néven lesz, illetve LTFT.
Esetleg az NM-re is rá tudsz nézni, hogy hányat mutat?Előre is köszönöm!
-
siddis
őstag
válasz
Anaconda #54544 üzenetére
""..ha a levegő-üzemanyag keverék túl gazdag, akkor ennek ellensúlyozására csökkenti a tüzelőanyag-ellátást, ami negatív tüzelőanyag trim-értéket eredményez. A dús keverék oka lehet egy hibás oxigénérzékelő, egy vákuumszivárgás vagy egy rosszul működő légtömeg-érzékelő.""
Hogy kell ezt megnézni.? Ma már mondjuk nem vállalkoznék rá.. Amúgy PNDD a motorkód.
-- Aux armes, citoyens --
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
A long fuel trim értékem -6.5, nem tufom ez jó-e vagy sem, sokat jár városban, 2-6km-eket.
Ha van valakinek forsan és 1.6 TI VCT motor meg tudná nézni? Egy motorkód is érdekelne. Nekem pnda, a dupla katis.
Az új katalizátor elment kb 10000km-t...miután kicseréltettem mondták, hogy ez a JMJ nem lesz hosszú életű...ma ismét P0420. A keverékképzés szerintem jó, a másik katin a másik bankra írta, P0430. Mielőtt megint kap új katit elviszem egy műszaki vizsga állomásra gázelemzésre, nézzenek lambdát, de a szondáim is újak, szóval jónak kell lennie, biztos ami biztos. -
zoger
tag
Sziasztok!
Nekem is kezd lejönni a szigetelés az ajtó alján a focuson link. Ki mivel ragasztotta vissza, mi vált be? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jacob Gibbs #54539 üzenetére
Forgalomtól elzárt területen. Vagy nem
Atkinson rendszerű motor van a kocsiban, aminek a hatásfoka jobb mint a hagyományos Otto motoroké. Viszont egy szűk fordulatszám tartományban van meg a teljesítménye (és a jó hatásfoka). A fokozatmentes váltónak hála tudja kb. azonos fordulaton járatni a motort gyorsítás mellett.
⭐ Stella
-
Jacob Gibbs
tag
válasz
radi8tor #54538 üzenetére
Ezt tesztpadon csináltad?
Anno Speedzone tesztben mondta a Vályi Pista (nem Kuga teszt volt, hanem Mondeo), hogy az eCVT váltóval is gyorsul a bódé, csak ugye úgy van kitalálva, hogy a legoptimálisabban használja ki a motor teljesítményét.
Ahogy ránézek a görbére szinte hallom a motort az 1800-3800-as tartományon, és nézem ahogy szépen "lassan" mászik fölfele a sebességmérő.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csináltam tegnap egy tesztet szigorúan a tudomány jegyében.
Háttérsztori: Kugában eCVT váltó van, ami imitálja a sebességváltásokat, hogy ne legyen olyan unalmas élmény, mint Toyota esetén. Valaki azt írta a csoportban, hogy ez csak hangra ilyen, én meg voltam győződve róla, hogy nem hangra ilyen, hanem a benzinmotor tényleg ezt műveli.
Fun fact, egy előző tesztnél ugyanígy padlógázas gyorsításnál nem vette vissza a motor fordulatszámot. Nem tudom pontosan miért, talán akkor pár fokkal hidegebb volt a motor vagy a nagyfesz akkuban kevesebb volt... [kép]
Az időbélyeg ne tévesszen meg, az nem óra:perc hanem a rögzítés ideje perc:másodperc
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
herrká #54532 üzenetére
Nem szoktuk nagyon szájbarágósan elmagyarázni, kis keresgéléssel azért minden infó megtalálható.
Holttér figyelő menet közben aktiválódik. Ha álló helyzetben mellé állsz nem fog neked jelezni. A lökhárító oldalán levő tolatószenzorokat használja hozzá, hogy megállapítsa van-e kocsi a holtteredben. Indexelésnél nem csak világít a holttérjelző hanem villog is.
Keresztirányú forgalomra figyelmeztető még a féket is behúzza ha úgy érzékeli neki fogsz menni az akadálynak. Egyszer egy Y fordulónál jól megszívatott, jött egy autó a másik sávban és épp tolattam hátra (bőven elfértem) és besatufékezett.Ha valami funkció működése érdekel keress rá Youtube-on, ott minden IS megtalálható.
Parkoló asszisztens:
https://www.youtube.com/watch?v=X6Bff2WgcP4
https://www.youtube.com/watch?v=obvkJ0cMc9oHolttérfigyelő + Keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer:
https://www.youtube.com/watch?v=nOMzS_TkFT0
https://www.youtube.com/watch?v=elD7wsjaYVo
https://www.youtube.com/watch?v=HZ4PH4trH50[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
herrká
senior tag
válasz
radi8tor #54531 üzenetére
Lehet akkor én nem értettem, de számomra nem derült ki, hogy a kereskedés udvarán álló autón hogyan tudom ellenőrizni pl a holttérfigyelő meglétét? Nem volt még ilyen autóm, nem tudom mennyire érzékeny? Járó motornál mellé állok, akkor jelez pl? Illetve a parkolás asszisztens sem derült ki, hogy az mi? Bocsánat!
Ezt az alvázszám lekérdezőt, köszönöm! Ez már így sokat fog segíteni, remélem.
Mod: most próbáltam a Focus CC-met lekérdezni... Nincs ilyen alvázszám a progi szerint...[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
herrká #54529 üzenetére
Ezekre mind válaszoltam neked ott
Amire nem, azt pedig megtalálod itt az alvázszám lekérdezésével: https://www.fordzona.sk/
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #54340 üzenetére
Sziasztok,
erre még mindig várom az ötleteket.
Kiszedtem a tartályból a motort, megtakarítottam a szűrőjét (nem volt koszos), átfújkáltam levegővel a csöveket, törést/sérülést sehol nem látok, szóval kicseréltem a motort egy gyári újra, de ez sem segített.
Mi a franc lehet a gond, találkozott már valaki ilyesmivel?
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Kuga hibrid tulajoktol vagy hozzaertoktol kérdezném! Felmerült a faces Kuga csoportban is, de még nem érkezett konkrét válasz.
Holttérfigyelőt honnan lehet tudni, hogy van vagy nincs az autóban? Mi is szeretnénk ha lenne. Elvileg rendelhető volt, nem alapfelszereltség. A hirdetésekbe meg sokszor beleirnak mindent is. Hogy lehet ellenőrizni, hogy miket tud az autó, ha nincs dedikált gomb az adott funkciohoz?
Illetve a konyoklo előtt kettő vagy három gomb van a Fheveknel. Mi a kettő, és mi a harmadik? Vagy ez változó? A faces csoportban parkolás asszisztenst írták az egyik gombra. De arra már nem érkezett válasz, hogy ez mit jelent? A magától parkolást?
Köszönöm -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jacob Gibbs #54526 üzenetére
Milyen motorral? 2.0 hibrid?
Szerk: közben megtaláltam, igen.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
bajnokpityu
félisten
-
ParmaBoy
junior tag
Egyebkent szvsz a felaras ules mindig megeri (nyilvan, ha nem lehet valasztani, az szivas, a chiphiany okozott erdekes megoldasokat. Tudok adaptiv tempomat nelkil 7-es bmw-rol pl.), nalam a jo ules (felaras) es a jo lampa (felaras) a must have, ha magamnak konfiguralok, vagy szabad kezet kapot, h "rakj ossze valamit" alapon.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diegho #54520 üzenetére
Téma összefoglalóban van: https://www.fordzona.sk/
Abban amúgy igazad van, hogy az új faceliftes Kugában már más AGR ülések vannak.
Nekem laikus szemlélőnek csak az tűnt fel, hogy a combtámasz kicsit más.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54514 üzenetére
Ezt mondják mert ezt akarják elhitetni
Nem teljes csere az átépítés, mert a teljes csere még drágább lenne. Ez csak azoknak az alkatrészeknek meg a munkadíjnak az ára ami eltérő a két ülésnél.
⭐ Stella
-
diegho
nagyúr
válasz
bajnokpityu #54514 üzenetére
2023 augusztusban pl nem volt az online kalkulátorban AGR ülés. Nekem a bőr szövet sima van, ami az X-ben alap volt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
radi8tor #54513 üzenetére
Nekem szalonban azt mondták h a kihuzhatos ülés széria az x be 2024tol. Előtte meg nem volt jobb ülés. Nem lepődnék meg ha nem lenne tökéletes a válasz. Nekem nagyon fontos az ülés. Smaxba is több fele volt, kiaban is, és perdonto számomra.
Atepitest értsd kicseréli?
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54512 üzenetére
2022 év végétől lehetett rendelni, sajna még én se tudtam rendelni 2021 decemberében.
De vállalta nekem a szerviz hogy cca 300e Ft-ért átépíti a vezetőülést rá
Lehet egyszer ha elgurul a gyógyszer benevezek rá. Nagyon kényelmetlen nekem a sima ülés. (mostanában alig megyek a kocsival, ezért hagyott alább az üléscsere vágya)
A motoros deréktámasz konkrétan rossz helyen van, a csípőcsontot nyomja. Érdekes módon AGR ülésben a deréktámaszt a derék magasságába rakták. Oltári nagy blama ez.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54508 üzenetére
AGR ülés elég jól felismerhető a "morzsatálcáról" ami a kihúzható combtámasz.
Magasabb a pereme is, jobban fogja a lábat két oldalról. Ha nagyobb termetű vagy akkor kényelmetlen.
Meg persze van rajta egy AGR cetli is.Szivacsokat nem tudom milyenek a többiben.
Oké akkor elbeszéltünk egymás mellett.
Sondscreen üveg csak a szélvédő. Oldal ablakok közül egyik modellben sincs másik fajta. Legalábbis azon nincs rajta a Soundscreen logo.
⭐ Stella
-
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #54496 üzenetére
Hát... Bp. baromi messze van tőlem, telefonon keresztűl pedig úgy sem tudja megmondani. De kisakkoztam: a napi számláló szerinti fogyasztás 6.9/100km ami azért nem lehet, mert az annak megfelelő óza. mennyiség nem is félt volna az üza. tartályba. A főszámlálók különbséges szerint viszont 775km-t ment az autó és 39l fért bele, az amúgy i42l-es tartályába. Így viszont nagyon jónak tűnik az 5 l/100km városi fogyasztás... Ilyen lehetséges?
Nem tudom milyen fogyasztásúak általában az 1,25-ös benzines Fiesta-k.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
radi8tor #54506 üzenetére
Az USA linket nem nyitotta meg. Amúgy köszönöm.
Igazán hosszú tapasztalat nincs ezek között. És abban azért biztos vagyok, h gari idő alatt nagy baja nem lesz autónak. Meg fiatnak se.Agr ülést honnan ismerni meg? Úgy látom h csak a textil meg bőr különbözik, alatta a szivacs ugyanaz a titán meg st line on.
Minden első szelvedo biztonsági üveg, meg tán trabanton is. Tehát dupla üveg. Én az első ajtókrol beszélek. Az valóban sokat ér.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ja igen és szeretik a nyestek
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54505 üzenetére
De most komolyan én gyűjtsem ki neked?
[link]
Igen az akku hibát orvosolták, az összes akkori modell teljesen új akkut kapott. Bár a napokban feltűnt megint valami hasonló
(24S79 visszahívás), most USA-ban: https://static.nhtsa.gov/odi/rcl/2024/RCLRPT-24V954-5979.PDF
Igen a Soundscreen üvegek az alap Titanium modellekben asszem' nincsenek. De ez csak a szélvédő, nem a teljes üvegezés.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bajnokpityu #54501 üzenetére
Igen, a 2,5-es szívó motor Mazda licensz.
Tapasztalat van vele rengeteg, de nem itt a fórumon. Facebookon Kuga PHEV-FHEV csoportban pl.
Konkrétan motor hibáról senki nem számolt be a modell 5 éve során.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest