Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #313398 üzenetére
Tempó függő ez erősen azért hol tud az ember lélegezni, azon belül is respiratory rate, egyébként erre halad mostanában edzés ügyben is a világ, hogy ne hr-t figyeljen az ember hanem resp. rate-t, egyébként nem hülyeség, mivel a hr-t elég sok minden tudja befolyásolni, a levegővétel meg egy ösztönös belső adottság..
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #313397 üzenetére
Igen, olvastam én is...majd megszokom valahogy...vagy nem.
#313396Ixion77...kíváncsi leszek meddig tart, leírása szerint levéve a pántot magadról kikapcsol, így is kímélve az elemet.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
dom1n0
senior tag
válasz Hasaggymeg #313381 üzenetére
Pedig a tudomány jelen állása szerint ott érdemes egyrészt mert felmelegíti (előmelegíti) a levegőt, mésrészt meg is szűri azt : [link]
Másrészről ha csak le nem dugúzod az orrodat ott is veszel levegőt amikor a szádon veszel -
Ixion77
addikt
válasz ReFleXx #313393 üzenetére
Amazonon is sokan panaszkodnak hogy a Magene pár hónap/év alatt kimúlik.
Épp tegnap vásároltam egy IGPSport HR40-et. Ez drágább ($25-kupon), de azért a Polarnál olcsóbb. Remélem bírni fogja néhány évig. Ha nem, akkor a következő Polar H9 lesz. Én H10-t használok már kb. 1 éve, és eddig semmi gond nem volt vele. De a GEOID HS500-el sem volt gond, csak elhagyta a drága gyermekem.
A GEOID CS600 viszont hulladék, azt ne vegyetek. Működik, de soha nem kapcsolódik ki, így pár hét alatt nullára szívja az elemet.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
MC Pite
veterán
-
mauimagic
senior tag
válasz INTELligent #313388 üzenetére
Szerintem rossz irány az elektromos melegítős cucc bármiben, ami komolyabb outdoor. Ha tönkremegy útközben, eléggé meg lehet szívni. Ha csak rövid távokon kell, akkor ok, de oda meg minek...
Nekem rossz a vérkeringés a kezemben, többször el is fagyott, úgyhogy sokféle kesztyűt kipróbáltam.
XC-nél menet közben be kéne melegednie a kezednek, ha nem, akkor tökmindegy mit veszel fel, fázni fog. A lényeg szerintem, hogy könnyű, jól szigetelt legyen, gore-tex nem árt, bár nem csodaszer vékonyabb, kb sífutó kesztyűk jók kb 0 fokig.
Alatta síkesztyű, de abból is vékonyabb.
A lényeg, hogy semmiképp se szorítson, az még jobban elszorítja a vérkeringést.Van egy trükk,
Hunter's response
-re érdemes rákeresni. Dióhéjban annyi, hogy tekerés előtt menj ki kesztyű nélkül, 5-10 percre sétálni, matatni valamit, stb. Amikor már fázik rendesen a kezed, menj vissza a lakásba, ahogy beindul a vérkeringés, sokkal jobban fel fog melegedni a kezed, a test több vért nyom a végtagokba. Ez több órán/akár fél napon át is megmarad.
Régebben kiteoztam (kb szörf) úgy 6 fokos vízhőmérsékletig, na ott muszáj volt valami trükk, különben rövid úton használhatatlan lett a kéz a legjobb kesztyűben is. 6 fokos víz plusz egy jó kis 50-es szél rosszabb, mint -20 fok hóvihar, ugyanabban a szélben (been there done that ) -
Hasaggymeg
Topikgazda
-
ReFleXx
addikt
válasz ZavaBalazs #313387 üzenetére
Ez nekem is tetszene, ha ketto L-es sikerul a masik erdekel. Decaban mindig abbol nincs keszleten ami kellene amugy…
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
INTELligent
senior tag
Van bevalt javaslatotok (elektromos) kezmelegitore? Van egy futheto talpbetetem, azt szeretem, de foleg XC-n a kezem gyorsabban kihul, foleg, hogy nem szoktam nagyon vastag kesztyut felvenni (de igy is alakesztyu+montis kesztyu kombinaciot hasznalok), hogy a kormanyt stabilan tudjam fogni.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
ZavaBalazs
őstag
ha valakinek van egy megunt ilyenje L-es méretben, megszabadítom tőle szívesen:
tavaly berendeltem egy L-est meg egy XL-est, de sajnos az utóbbit tartottam meg a "decathlonból mindig eggyel nagyobb méret kell" alapelv alapján, azóta meg kifogytam belőle/kitágult/mamilabbul öltözködöm, ez a szín viszont már kifutott.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
attiss66
senior tag
Valamikor régen, egy távoli Csillagrendszerben, 24 éves koromban, amikor a Diósgyőri vasgyárban dolgoztam, kitaláltam egyszer, hogy bringával/országúti csepel apollo/ jövök haza szabolcsba, 160km. Na, utána jó sokszor megtettem ezt a távot. Pénteken meló után indultam, kb 15 óra körül az albérletből, vasárnap meg vissza. Egy hétvégén 320 km, mindegy milyen idő volt, eső, hideg stb. Egyszer innen szabolcsból -10 fokban indultam vissza. 5 nadrág rajtam, 5 pulóver, báránybekecs, alsó réteg/a nagyanyámé volt /, bárány bundakesztyű, 3 télisapka, motorosszemüveg , sál a szám elé/időnként össze kellett törni a ráfagyott párát, hogy átmenjen rajta a levegő/, acélbetétes bakancs, benne vastag téli zokni, kapca, újságpapír lábra tekerve/. A térdnél megint rágumizva báránybundából egy darab/a térd védelme a hidegtől/. Ez nem egy könnyített termo cucc volt, asszem. sok kilós cucc volt rajtam, plusz a vagy 5 kg-os hátizsák/.
Tokajban/90km-nél/, a Halászcsárdában átöltöztem a felső rész alsó rétegeit, amik átvizesedtek. Aztán megettem egy nagy tányér halászlevet sok kenyérrel és túrós tésztát, tepertővel, tejföllel.És még volt 70km hátra. Egy bicajost se láttam az utamon. Az otthoniak hosszas lebeszélésének ellenére elindultam, úgy néztek utánam, mintha háborúba mentem volna. Szép út volt, nagy kihívás. -
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Hasaggymeg #313381 üzenetére
kb 15fok alatt szigorúan maszkban tekerek. Előmelegített levegő rulz
A lesántult kerekembe meg még ilyen z2-zéssel szerintem belehajtok olyan 160km-t, az még nekem is jó, mert nem lihegős, aztán odaadom egy boltnak, hogy álmodjanak rá valami felnit. Feltéve, hogy nem tudnak olcsóbban komplett kereket adni.
[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #313379 üzenetére
Fú, én ha az orromon venném a téli, hideg levegőt úgy érzem biztos megbetegednék úgy kihúlne arcüregem és orromban minden.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz (ex)Cat #313378 üzenetére
Az év elején sikerült beleragadnom a sárba és persze ahelyett hogy visszafordultam, toltam - leginkább cipeltem - a bringát előre tovább, így egy 15 perces visszaút helyett lett majd 1 óra
ismerős!Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
(ex)Cat
senior tag
válasz dom1n0 #313376 üzenetére
Amúgy így télbe haladva egyre egyszerűbbnek tűnik a Z2-őzés. Eleve a francnak sincs kedve tempót menni (na jó, nekem már tuti nincs). Inkább csak nyugisan, alacsonyabb pulzuson. Persze ennek egy esetleges group ride nem kedvez no meg a múlt hétvégén a 20+-os pofaszél se a gáton Mártély felé haladva de hát ez van.
A terep lassan részemről úgyis felejtős lesz, ha bejön némi eső. Az év elején sikerült beleragadnom a sárba és persze ahelyett hogy visszafordultam, toltam - leginkább cipeltem - a bringát előre tovább, így egy 15 perces visszaút helyett lett majd 1 óra Sokkal jobban jártam
De a lényeg, hogy hidegben engem már nem vonz hogy erőlködjek az úton. Szépen gurulni amikor az idő engedi. (Sajna jobbára csak hétvégén, mert hétközben, sötétben már nem vonzó opció a bringa) -
dom1n0
senior tag
válasz parandroid #313368 üzenetére
Nekem az vallt be osszesegeben, hogy sikon z2 megyek, emelkedoket pedig most offszezonban z3-ban, meg szezonban z4-ben nyomtam, igy legalabb letudtam a resztavokat is, most offszezonba meg ezek nem Matra szintu hegyek, kisebb de meredekebbek szoktak lenni, z3 eleg a legtobbre 260-300w korul kuldve.
Igy azert pl. vasarnap ez jott ossze, pedig majd 400m szint volt benne:[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Csokicsibesz #313374 üzenetére
Persze, total mas eleve nincs szel, az aszfalt, gumi stb is total mas mondjuk 35 fokban meg 10-ben kint, viccnek szantam
En is csak a teljesitmeny x ido-t szoktam nezni, foleg igy alapozaskor.
Leegyszerusitve minel tobb zekettooooo 🫡 -
SOAD19
addikt
Üdv!
Vettem pár hete egy Rockbros RHL1000-es lámpát, és most hajnalban sikeres ütköztem egy rolleressel... Nincs valakinek véletlen feleslegben egy ilyen (középső) alkatrésze? Ha jól látom nem nagyon lehet külön venni, sajnos. -
Csokicsibesz
tag
válasz dom1n0 #313371 üzenetére
Görgőn a megtett táv meg tempo egy fikció. Arra már rájöttem, hogy a Garmin pedálfordulatot néz, tehát beállítasz egy kerékméretét és a pf-ből számol egy távot, teljesen függetlenül attól, hogy 130 vagy 170 watton mész, pedig nyilván nem mindegy.
Én görgőn távot nem is nézek csak teljesítményt és eltelt időt (a többi nagyrészt úgyis lényegtelen).
-
-=RelakS=-
veterán
Vicces márkanév: Offbondage
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ringman
nagyúr
válasz parandroid #313368 üzenetére
ez egyéni habitus és földrajz kérdése is, én inkább "lealapozok" (maxpulzus átlag 60%-ával) orosházára és vissza csabára bicikliúton, minthogy ugyanennyit (kb 70 km) görgőn tegyek meg.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MC Pite
veterán
válasz ReFleXx #313365 üzenetére
Nem csak a pánt szarakszik? Csinálj keresztpróbát ha még nem volt.
Alapozás: Hát hogy menjünk alapon, értem. De a f..om se fog ezért pedeleccel járni, meg hatalmas önkontrolt gyakorolni.
Ha van görgő, kiegészítésnek pont jó.Nehogymár a befőtt tegye el a nagymamát, hobbisták vagyunk vagy mi.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
parandroid
félisten
válasz Szakbarbár #313360 üzenetére
Ja, ez ilyen, én is ezért választottam a c-t, inkább járok autóval melóba, és edzek rögtön, ahogy hazajövök (hajnali kezdés miatt munka előtt nem opció, cserébe korán itthon vagyok, olyankor még bőven belefér). Alapozni egyébként kb csak görgőn lehet, kint iszonyatos türelem, és önfegyelem kell hozzá, nekem sosem ment.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
6030D
őstag
válasz ReFleXx #313365 üzenetére
Volt Magene, ment fórumtársnak a Brytonnal. Lett egy H6 meg egy H10 különböző órákkal. Még mennek. Mageneből több kell...
De érdekes, én azt hittem a Bryton az sima Magene/Ali csak felbrandelve. Nem tudom hány éves a pedál szenzor, de csak elemet kér. Havernak is csak a HRM pántot cseréltük, a szenzor jó.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
válasz mauimagic #313362 üzenetére
+1 a B-re, ha nincs sík, vagy uncsi. Nem baj a pedelec, csak helyén kell kezelni.
C se rossz, esős, időszegény napokon.
Ez olyan, mint a fizika. Nem lehet megbaxni. Bele kell tenni a percet, és lejjebb megy a bpm. Vagy ha bírja a szervezet, mehet mindig a #fosnyél, aztán lesz ami lesz.
Pont Szakbarbár volt szerintem, akit "kioktattam" anno, hogy arra van idő, amire akarom. Múlnak az évek, de a lényeg hasonló... Ettől függetlenül én azt mondom, hogy ha kevés is van, akkor is a Z2 (ami itt már ez szállóige, de akit érdekel, az tudja).Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ReFleXx
addikt
Megmurdelt a Magene pulzuspantom, vagyis mukodik de hulyeseget mer, nyugalmiba 160-as pulzus meg hasonlok. Ahogy utana olvastam nem egyedi problema, van akinek 5-6 honap utan jött elő, nekem kibirt kozel 2 evet. Rendeltem helyette egy Polar H10-et
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
mauimagic
senior tag
válasz Szakbarbár #313360 üzenetére
Mikor elkezdtem a hardcore z2-zést pár éve, hónapokba tellett, mire egy 1.5 órás montis kört abszolválni tudtam nagyjából a zónában. Könnyíteni is kellett az áttételen.
Nagyon lassú a kezdeti fejlődés, de szerintem megéri hosszú távon.
Előtte heti kb 6 órákat tekertem, szal nem 0-ról indultam azért.A "B opció" szerintem nem hülyeség amúgy, csak nehogy egyirányú utca legyen... van egy ismerősöm, aki "kiegészítésnek" vette az ebike-ot pár éve, szerintem már eladta a montiját. Utoljára mikor találkoztunk úgy tűnt, hogy az ebike súlya felszaladt rá zsírban, úgyhogy nem jött be a taktikája...
[ Szerkesztve ]
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Ringman #313358 üzenetére
Az országútin 34-29-es a legkönnyebb áttétel, a trekkingen 24-32. Visszanéztem 2-3 évvel ezelőtti tekeréseket is és akkor sem tudtam 150-160 bpm alá nem levinni a pulzust csak ha leszállnék és tolom.
B opció, ellopom a feleségem Pedelec-ét és maximuális rásegítéssel felmegyek
C opció, marad a tömegközlekedés és addig itthon görgőzök Z2-ben hajnalonként.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
MC Pite
veterán
válasz cool13 #313330 üzenetére
Szép, és marha jó bringa a Spark, én imádom
RCSzakbarbár: Kisebb szinteket menj, máshogy nem nagyon megoldható (kónnyebb áttétel.isncsaknkos javulást hoz).
Én utálok (sokat) síkon menni, így inkább megyek amerre jól esik, de többet kellene alapozni (sokkal többet).[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Ringman
nagyúr
válasz Szakbarbár #313357 üzenetére
Nincs valami trükkje, hogy az ilyen 10-12 százalékos emelkedőkön a legkönnyebb fokozatban se menjek sokáig ki a megadott pulzus zónából
ha a jelenlegi kondiddal túl nehéz a legkönnyebb áttét is (mert elszáll a pulzus), akkor nagyobb sor és/vagy kisebb lánctányér a megoldás. ekkor lassabban haladva tudsz tekerni értelmezhető pedálfordulattal.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Használja valaki közületek Garmin Connectben lévő Garmin Coach nevű edzésterveket?
Kiválasztottam egy 26 hetes edzéstervet, de már most látom, hogy kinti tekeréssel tarthatatlan a megadott pulzuszóna.
Ez volt a terv:
A 60 perces edzés – Laza bemelegítés. – Tekerjen a 2. zónában. – Tekerjen 5 percig lassabb tempóval a levezetéshez.
Ez lett belőle:
Ez minden, csak nem alapozás.
Ez egy adott útvonal, erre járok dolgozni, máskor nincs nagyon időm tekerni. Ha másik útvonalon megyek az meg már nem fér bele az időbe, ráadásul földúton kell mennem 2 km-t ami országútival nem igazán szerencsés.
Nincs valami trükkje, hogy az ilyen 10-12 százalékos emelkedőkön a legkönnyebb fokozatban se menjek sokáig ki a megadott pulzus zónából?Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
fulton
addikt
Fac kivan. Nem tudtok valami erősebb menetrögzitöt mint a Loctite 243?
-
ReFleXx
addikt
-
-
Lajmund
őstag
válasz DonThomasino #313347 üzenetére
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz Ringman #313346 üzenetére
Huh köszi a sok linket de lépésröl lépésre haladnék és most az spd sl stopni felrakás foglalkoztat. Bikefit-et azért hoztam fel mert ott is foglalkoznak ezzel. Amugy ismerem a csokákat pár videojukat láttam. Nekem még ez az őrült ír koma nagyon szimpatikus és érthetöen magyaráz. [link]
Amugy sokat kell még mennem és sok videot kell megnéznem mire mindent fullosan beállitok egy arany középre. Amikor rámjött hogy outiznák nem gondoltam volna hogy ekkora fába vágom a fejszém teljesen nullárol. De már eljutottam oda hogy nem fáj az ülö gumom és a derekem egy csapatos menet után és ugy szállok le hogy na ez jó volt és nem ugy mint akit agyonvertekLapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
DonThomasino
veterán
Van ajánlott téli kerékpáros maszk?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Ringman
nagyúr
válasz Lajmund #313344 üzenetére
Bikefit Békésmegyében nincs tudtommal utazni meg egy napot elcseszni erre nem akarok hogy elmenjek egy x helyre ahol lehet nem is tudjàk nekem belőni jobban mint én magamnak
én is így vagyok vele!neil stanbury - ki kell keresni a "kezdő" beállításokat" és bikefit james (és [link] ) a youtube-on, de az öndiagnosztizálás elég nehézkes, főleg ha sokat tud a tested tolerálni (azaz ha viszonylag tág spektrumon belül el tudsz navigálni minimális fájdalommal, akkor nehezebb belőni az optimális beállítást)
a másik probléma az, hogy nagyon különböző sebességeknél más lesz a kényelmes - ha nagyon nagy tempóban tekersz, akkor "könnyebb" lesz a kezed.
esetleg myvelofit. [link] - Is This $35 BIKE FIT Tool Worth It??
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Lajmund
őstag
válasz SteveAd #313343 üzenetére
Mire váltottál?
Más.
Ma megint engedtem a kerék nyomásbol így elől lett 6 hàtul 7 bar. Szerintem ez lesz az ideàlis. Durva hogy az 1 bàr különbség ennyit jelent komfortba. Ez a karbon nyereg és cső is biztos sokad dob rajta. Kezdek rákapni az ízére az outizàsnak. Ülés hibàtlan bàrmeddig elmennék vele úgy érzem.
Spd sl stopni felrakàsrol van valami jó iromány? Nézegetek sok videot youtube-on meg olvasgatok neten sok mindent de hàtha van valami szentírás amit nem talàltam meg. Bikefit Békésmegyében nincs tudtommal utazni meg egy napot elcseszni erre nem akarok hogy elmenjek egy x helyre ahol lehet nem is tudjàk nekem belőni jobban mint én magamnak. Szóval egyedül ugranék neki. És jó lenne a legjobban belőni.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
SteveAd
tag
válasz -=RelakS=- #313342 üzenetére
Valtottam masra (kalandvagybol), de mindig tartalekoltam itthon par flakonnal, ezek maradtak meg. Kb. 10 evig Squirt volt minden biciklimen, teljesen jo cucc, de ezt itt nem kell bizonygatni
-
SteveAd
tag
Ha valakinek szüksége lenne Squirt Lube-ra, PM
-
Oktaan
csendes tag
válasz Hasaggymeg #313331 üzenetére
Köszi!
Ezt használatam eddig [link], de szerintem ez túl sűrű. Mikor először jó vastagon bezsíroztam vele a pedált hátratekerve elforgott vele a kerék is .
Aztán nagyon vékonyan kenve már jobb volt, de nem az igazi....
-
parandroid
félisten
válasz peetie1 #313335 üzenetére
Lol, valaki felnyomta őket, két napja küldtem át a linket egy itteni ismerősnek, akkor még jó volt, most meg ár helyett ezt látom: ‘we are not allowed to ship certain products from this brand to Germany’. Akkor marad a francia, meg a spanyol amazon, remélem ők még szállítanak ide ilyesmiket.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
peetie1
aktív tag
Bikeinnen akciós a garmin radar, erre vártam már hónapok óta
-
f_sanyee
senior tag
-
STC Speed
őstag
Kerékpárt hol érdemes eladni? Jofogás és marketplacere tettem fel, van jobb hely is?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Oktaan #313319 üzenetére
Jó hát, az arra való...csak előtte keverd kissé fel, nekem idővel ki szokott válni kis olaj a tetején annak a fehér fosállagú (és meglehetősen büdi ) Shimano zsírnak, ezért használat előtt belekeverek egyet-kettőt. Most éppen ebbe használom, évente 1-2x tisztítva, kenve.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Ringman #313328 üzenetére
És csak le kell tölteni az applikációt hozzá? Vagy van vmi kuponkód?
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
-
X Factor
addikt
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #313323 üzenetére
Hú köszi szépen a részletes leírást
Tavasszal mindenképpen jó lenne menni egy pörgősebbet erre, addig én csak lassú z2-ket megyek kint a vadonba -
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313322 üzenetére
hát, ha nem az a 3 tized hiányzik az átlagból a boldogsághoz, akkor szerintem inkább menj a bringaúton, nem járhatatlan, sokkal nyugisabb, szebb környék (meg ha nagyon muszáj, értelmes tempóban haladni is lehet rajta, persze a másikon még jobban ). zebegény tábláig mehet a bringaút, aztán amikor épp kiadja a forgalom, akkor le az útra, még mielőtt elérnéd ezt. aztán itt vissza a bringaútra (miután lementél az útról, rögtön jobbra fel), ezen a szobi révig elmész, ott jobbra a rév utcán, aztán:
vagy a macskakövön balra, majd onnan végig a bringaúton a hídig helemba felé (egy hónapja még helyenként állt rajta a víz, a börzsöny ring a főúton kerülte ezt a szakaszt, most már lehet jó, de én félig kikerültem múlt héten),
vagy egyenesen tovább, át a sínek alatt, a vasútállomásnál ki a főútra, elágazásnál balra tarts, almás körforgalomnál balra.
innen csak párkányig ismerem, odáig patika, párkányon belül hazaibb jellegű minőséggel fűszerezve. aztán szólj, ha mész, hátha épp ráérekwir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
dom1n0
senior tag
válasz ZavaBalazs #313321 üzenetére
Köszi!
Akkor lehet megéri rámenni a főútra és azon végigveretni, vagy az nagyon forgalmas?
Voltam ezen egy éjszakai tekerésen még nyár végén, de egyrészt semmit sem láttam belőle ugye , másrészt ott a tempó inkább túra volt 20 körül mint sport
Hát ha már elindulok arra egy ihatatlan Kofolát innék a Szlovákoknál Halemba környékén, meg hát persze hogy adják a lábak, ha még frissek mennék tovább picit -
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313314 üzenetére
kismaros-nagymaros között egy panelekből kirakott bringaút van, igen szar, bár múlt héten arra keveredtem, és nem volt annyira rossz, mint amire emlékeztem... a főút kicsit szűk, a széle kicsit szar, és viszonylag forgalmas, lehet jobban jársz a bringaúttal. nagymaros után kifejezetten haladós zebegényig, zebegényben mondjuk egy szakaszon lemennék az útra, zebegény-szob között megint rendben van a bringaút (csak kezd itt levelesedni, mondjuk múlt héten még teljesen jó volt). meddig akarsz menni?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Ringman
nagyúr
na itt is a decás 10%-os app, karbon bringák így elég jó árban vannak, ~750khuf/1850eur-ért lehet elektromos váltású bringát kapni.
-
Oktaan
csendes tag
Sziasztok!
DT Swiss 370 hátsó agy zsírrásra jó lehet ez: [link] ?
Ez még a kalapácsos rendszer, elvileg ehhez nem kell spéci zsír, valami lágy állagú lenne jó....
-
MC Pite
veterán
válasz Hasaggymeg #313210 üzenetére
Szélességről írtam hogy speciel szeretem a szélesedős trendet, mennyivel finomabb a a montimon is így a gumi.
De saját képeim helyett ma a melós (böngésző) hátteremet meglátva beugrott, van erről jobb kép is ennek szemléltetésére.
Nem csak jól gyors és harapós, kifejezetten szexi is: [Spark RC - Kate Courtney]
Ja, és a gumik is, így a széles felnin
Hétvégén a 740es Sparkkal mentem egy kört s szerviz után teszt jelleggel, hát igen, mint a rugózás mint a gumi terén bőven van difi .
Azt azért én nem állítam annyi a különbség int a hardtail és fully között ahogy cikkben olvastam, de... mondjuk mint egy kemény XC versenygép fully (mondjuk a a740 majdnem az) meg egy finomabb trail bringa között a legtöbb helyen (közepes állásban; nyitott állásban csökken a különbség).[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz fulton #313286 üzenetére
még kiegészítés: a sisak + 1 sapka kombó. Működik, a rudy venger sisaknál, emlékszem hogy 1 fokban már fázott a fejem 1 sapkával, vissza kellett forduljak még egy sapkáért.
Itt most a HJC sisakkal (zártabb), alatta 1 sapkával hibátlan volt 0 fokban is, olyan 28-32 tempó mellett, nem fázott a fej de az egész út alatt komfortos volt.
Nagyon megszerettem ezt a sisakot, külső is tetszik, forma is, így meg hogy csináltam rá bogárhálót, még jobban "sajátomnak" érzem.
Csendes sisak, szerintem jól szellőzik, eddig legalábbis /olyan 22 foktól lefele használtam még csak/ nem volt problémám hogy izzadna alatta a fejem, 0 fokban meg nem fázik..ez nagyon jó mutató eddig. Kíváncsi leszek nyáron (ami odébb van) meddig fogom tudni használni anélkül hogy zavaróan melegedne. (mászós útra majd azért biztos nem ebben fogok menni).Ringman: Jó hát nem egy 40 es
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #313312 üzenetére
Rapha flaneling
nem rafa, de flaneling akad, ha megyek jövőre outis topiktekerésre, akkor meg is van az outfitszerintem a novicsoknak lehet ilyen íze töményen
sok év kapszula után kb 1 év óta újra karos van otthon, az minőségi ugrás volt.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
Urak, a 12-es főút mennyire tekerhető/szoktatok arra menni?
Nagyon csábító, de Kismarosnál a tervező levisz róla.. -
Atke
senior tag
Dropperrel kapcsolatban lenne kérdésem. Vettem egy RS reverb Stelath A2-t, használtan. Fel van töltve, működik. Ezt bele kéne tennem a vázamba, belső elvezetésű. nyilván bontanom kell, én a karon gondolkodtam, hogy ott bontom, és alulról fűzöm be. Ez oké úgy? Illetve a levegőt ki kell engednem belőle ilyenkor? vagy nem befolyásolja egymást a kettő? És az utolsó, láttam videókban hogy "sima" repsol, motorex villa olajat töltenek bele, ez jó , vagy inkább a gyári RS reverb olaj?
-
fulton
addikt
tegnap sikerült egy sac 30 as tempóval belerongyolni ebbe "nem tudom hova tettem a szemem" olyan hirtelen történt de hogy feszt az utat kell nézni mert bármi jöhet.. még csak nem is éjszaka volt, fényes nappal:
Még a kulacsom is kiesett (ami sose fordult még elő).
Jó a 28as öblös gumi, ilyenkor mindig e jut eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #313307 üzenetére
Próbáljuk feltornázni magunkat a grevöl szintre valahogy még mielőtt vásárolnánk ehhez illő kerékpárokat is. ...amúgy meg csak Zassszony szokásos kávéelvonási tüneteit enyhítettük, szegény Jester-ék csak a járdáig merészkedtek, ők kerékpároznak nem puccos-latteavokádóznak.
#313308mauimagic...hűvős volt, nem jöttek ki megnézni mivel nyomjuk, mi meg visszaéltünk ezzel.
-
Ringman
nagyúr
válasz mauimagic #313308 üzenetére
maradok az eszpresszónál mindennélkül, pedig mostanában bajuszom is van (de nem kockás ingben tekerek, max nyáron)
-
fulton
addikt
Az inpeak power rank hajtókaroknál az fc8100 az az eredeti shimano fc8100? Vagy az inpeak gyártja a hajtókart is?
-
Jester01
veterán
válasz Hasaggymeg #313294 üzenetére
Örülök, hogy sikerült összefutni.
Nahát, kit találtunk az avar alatt
Főni és a biai panoráma
"volt szerencsém néhány
normálisabb
sebességátlagú kilométert tekerni"
Bián még PR-em is lett![ Szerkesztve ]
Jester
-
fulton
addikt
válasz parandroid #313287 üzenetére
telos képek: s note9.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest