Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
őstag
Sziasztok!
Főleg melóba járáshoz keresek kényelmes kerékpárt és a hétvégére kisebb távolságokra. Aszfalton használnám főleg, ezért a trekking-re esett a választásom. Én kb 170cm magas vagyok, szóval egy M-es / 54-55-ös váz gondolom megfelelő lenne?
ALPINA ECO C10 BLACK 2021 M/48
Gepida Alboin 200 CRS 28" fekete férfi cross trekking kerékpár 2021 52 vagy 56-os vázzal
Kross Evado 1.0 fekete cross trekking kerékpár 2021 M-es vázzal
-
törölt tag
válasz
bringasisti #193244 üzenetére
Érdemes azért kitapasztalni kisebb kiszerelésben!
Engem pl a BioTech terméke az első kulacs után már meghajtott és mehettem a bozótosba. -
Zuluka
újonc
Sziasztok, egy kis segítséget kérnék olyanoktól, akik rutinosak bicikli építésben.
Valaki esetleg tudja, hogy gepida asgard vázba mekkora lánctányér fér előre? -
modflow
veterán
válasz
mesesajt1967 #193229 üzenetére
Én április 23-án pénteken rendeltem meg és azt követő kedden kaptam meg az MPL -től.
-
törölt tag
Üdvözlök mindenkit vettem egy 80 000 Ft-os kerékpár külföldi német trekking bicikli ről van szó talán még többet is ért volna igaz nem új de nagyon jó felszerelt vettem hozzá az alábbi lakatot vagyis hogy U lakatot azt szeretném kérdezni hogy kinek mi a tapasztalata ezzel? Biztonságban lesz a biciklimet forgalmas helyen vagy Egészítsd még ki valamilyen más biztonsági berendezéssel várom a javaslatokat előre is köszönöm
kryptonite evolution LS -
törölt tag
Tegnap realizaltam, hogy mennyire unom már a vizet. Mármint azért, amikor izzad az ember, akkor szép mennyiséget magába önt és tényleg picit unalmas tud lenni egy idő után. Mit érdemes belekeverni, amitől ugyanúgy nem leszek szomjas, de azért valami ízt ad neki, esetleg ilyan-olyan utánpótlásban is segít?
illetve a másik. Mi okozza a köhögést? Azt vettem észre hogy teljesen random hogy előjön e adott tekerés alkalmával, és ha igen, akkor is csak az első szakaszban. Intenzitása teljesen változó. Nen zavaró, nem fáj meg semmi, csak picit fura. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. 3.5 éves, majdnem 110cm magas fiunknak vennénk bicajt (már hátsó potkerekeset). Ilyen futobiciklije van most, de botrányos, mert folyton csúszik le használat közben a nyereg, pedig jobban nem bírtam meghúzni a csavart. Mindegy, ez csak egy mellékes infó. Összefoglaló alapján néztem pár boltot, úgy gondoltam, hogy a 16" méretut kell nézni. Ezeket láttam:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
törölt tag
válasz
Hasaggymeg #193231 üzenetére
Nekem egyenes kormányom van ergonomikus markolat és kormányszarv, mikor egy hetes túránál napi szinten legalább 8 órát ültem a bringán, akkor nekem a 2 fogáspozíció kevés volt minden bajom volt már, + egy könyöklő jó lett volna még.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Használnak a bikepackingosak mindenfélét, nagyon fura kormányokat is: [link]
-
Ringman
félisten
válasz
Aztán lehet pár perc is elég alkalmakként megpihentetni a kezed
az is segít. -
Ringman
félisten
ezekkel a flexibilis karbon nyeregcsövekkel van valakinek tapasztalata? (rose sp-flex, merida s-flex, ritchey flexlogic, etc)?
traktornyomban nem akarok mindig állva tekerni, rugós nyerget meg nem fogok a gravelre tenni
vagy ide egy cane creek elasztomer-es nyeregcső kellene inkább? (csak az baromi drága, 200 € felett van az alu eesilk is)
-
válasz
ivana #193217 üzenetére
az suv kifejezetten praktikus. ezek gyakorlatilag emelt szintű kombik. ha majd kicsit öregszel, és lesz egy kis derékfájásod, izületi nyavalyáid, értékelni fogod, ha az autóba beülni kell, és nem befeküdni. csomagtartóba pakolás ugyanez, vagy 30-40 centivel magasabbra pakolsz.
én irigylem a legjobban, akik bírják a versenyzőpózt fekve, vagy koskormányra görnyedve, de ez sajnos nem mindenkinek adatik meg. -
Because
őstag
válasz
#20584850 #193224 üzenetére
nagyon kevés tapasztalttal!, de én a hood-ot szinte sose fogtam, mert már kényelmetlen volt a derekamnak, alsó fogásnak semmi értelme nem volt használatomban. szóval fogtam mint egy keskeny egyenes kormányt ha fékezni kellett akkor kaptam csak előre, de a fékhatás is gyenge volt egy megszokott alap hydroshoz képest.
-
törölt tag
válasz
parandroid #193218 üzenetére
-
jjeahh
nagyúr
válasz
bardi #193219 üzenetére
Én sem, de ilyenek ezek a profik
. Ahogy elnézem, a legtöbben picit agresszívebb helyett inkább gyors gumit használnak trükközve, pl. ultra alacsony nyomással és tire insert-el. Sokan meg már 2.4" méreten gurulnak, pl. Nino és Kati is.
Teasüti: Állítólag a Cushcore-t nehéz felrakni, de a többit nem igazán, sőt! Egyes tire insertek szétnyomják a gumi oldalfalát, neki a felniperemnek, így gondolom fölöslegessé válik a kompressor, mert műhelypumpával is könnyedén fel lehet pumpálni.
-
Friczy
senior tag
válasz
Igazából a gravelre lehetne azt mondani, hogy majdnem olyan, mint a cyclocross, ugyansi a CX jóval régebbi találmány. Csak hát a versenygeometria az átlagos amatőrnek fárasztó, így alakult ki a gravel, ráadásul sokan szeretnének korkormányos géppel túrázni is, amire szintén a gravel az igazi.
-
válasz
Ezekkel kicsit az a baj, hogy nagy a szórás. Amit küldtél képet azon látszik, hogy ez egy jó geo, de cross trekkingből nagyon el tudják szabni a geot.
A 26-os vintage montit pont azért szeretem amúgy mert 2.0-ás monti gumival kb. pont akkora a kereke, mint az outiknak. Kettő van, az egyik kb. a vintage korszak vége, viszonylag modern xc geoval, a másim viszont trekking geo. Az utóbbi vároban nagyon jó, kezes, mindenen átmegy és nem kell félteni. 18 ezerért vettem anno
Kb. olyan mint egy acél outi, hosszítva egyenes kormányra, széles gumival.
-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg #193213 üzenetére
ivana: Én próbáltam a cyclocrosst, ami majdnem gravel, de én meg azt nem bírtam hova tenni. Ugyanarra a célra ez a cross trekking viszont eddig nagyon bejövős. Az tény, hogy sportosabb, mint egy tipikus trekking, nem is tudom, melyik vonalra emlékeztet, talán egy kicsit cx? A telóban nem voltam biztos, hogy kell, de nem bánom, erdei utakon, díszkövön, macskakövön, meg szar aszfalton jó dolog, no meg a vintage montihoz képest ugye 28-as a kerék, és 1x a hajtás. Az tény, hogy nem olyan gyors, mint egy országúti, cserébe sokkal komfortosabb (nem üléspozícióra, mert az hasonló, inkább csillapításra), és kint merem hagyni a munkahely előtt.
p
-
válasz
parandroid #193212 üzenetére
Nekem van országútim, vintage montim és nagyon sok tanyabikeom. A trekkinget sose tudtam hová tenni, ahhoz a stílushoz a klasszik hátrányúlós kormány illik. Montin van értelme az egyenesnek, de sajnos elég sok ideje nem találok tetszetős montit, marad a vintage. Montiból ami nekem kéne az egy 26"-os XC fully értelmes áron
Ha valaki tud szóljon...
Nálam:
sport/túra: outi
kicsit más sport: vintage monti, igazából úgy használom mint egy gravelt mások . Talán kicsit jobban lehet vadulni vele.
gyűjtemény (10+ van belőle...) + boltba/kocsmába járni: tanyabike, amúgy ezeknek meglepően jó terepképességei vannak...Egy modern trekking számomra olyan, mint autóból a SUV. Se nem szép, se nem jó, se nem praktikus
Az utolsó ami tetszik azok a cromo trekkingek. Amiben suntour rugós teló van az számomra off, bringás cserkésztáborban vittem ki ilyenből (javítás után, kb. én szereltem mindent) full újat XCM-el, deore szett rendes terepre. Hát izé, inkább ne
A vintage montinál legalább nem érzem úgy, hogy bármelyik pillanatban darabokra esik alattam.
-
jjeahh
nagyúr
Pfú de menők. "1.1 & 1.3 bar with tire inserts"
. Úgy tűnik profiknál lassan alap az insert.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid #193212 üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
ivana #193196 üzenetére
Én nagy országúti + koskormány fan vagyok, de a cross trekkinget egyre jobban szeretem. Ma is trekkinges kirándulás volt, a héten lett kész a szervize, a teleszkóp végre úgy mozog, ahogy kell, a váltó tökéletesen jár, egyedül a féket nem sikerült erősebbre csinálni, ott a pofák befogatására panaszkodott a szerelő, hogy valami ott nem egyenes. Annyit tudott vele kezdeni, hogy nem súrlódik állandóan, meg rosszabb nem lett. Engem is meglepett, csak 40 eur lett a számla, szóval elégedett vagyok. Jöhet végre a normális idő reggelente is, és akkor elkezdek vele munkába járni.
-
-
arcitec
addikt
Nekem aztán mindegy, de miért is gondolod, hogy nem ugyan az? A színe az biztosan nem.
Ugyan az a neve, a képeket össze lehet fésülni, ugyan az a súlya.
Netán személyesen nézted? Mert van ott fehérben több típus, csak épp a Factory név u.a.
A 2. fantázia név az már más,de ennél u.a. -
törölt tag
Sziasztok!
Feleségemnek keresek holland városi stílusú bicajt.
Illetve lehet más fajta is, de az a lényeg hogy egyenes legyen a dereka. A montin megfájdul neki, mert gerincsérve van.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Politika
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest