- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megkapta az első Wu-t is, automatikusan fel is telepítette:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
félisten
válasz GoodSpeed #14 üzenetére
Az tényleg jó ár volt.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Galaxy A40, ZOTAC 4060 Solo, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05+GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
válasz AxBattler #13 üzenetére
Igazából ha a TPM 2.0 adott akkor a dolog keményebbik része ki van pipálva. Nem feltétlenül kell RuFus-sal bíbelődni Bypass parancs is használható. De a Rufus sokkal kényelmesebb és gyorsabb megoldás.
Viszont nem tudom hogy az alaplapodhoz egyáltalán 2.0 TPM kapható-e. Nekem már 2016-ban volt TPM modul vásárolva az ASUS Z170-A alaplapomba a BitLocker miatt, viszont az én alaplapomhoz az ASUS csak 1.2-es verziót készített el, az fTPM pedig nem UEFI menüből lekérhető, mert bár a 7700K-ban volt ilyen, de az ASUS azt is kihagyta.
Ezeket figyelembe véve 2021-ben gyorsan eladtam jó áron a gépet:
Intel Core i7 7700K = 75 000 Ft
Asus Z170-A = 23000 Ft
4x8 GB Corsair DDR 4 RAM = 32000 Ft
Nvidia Geforce GTX1060 = 102 000 Ft.
-ért ment el.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
félisten
válasz GoodSpeed #12 üzenetére
TPM modul külön beszerzésén gondolkodtam, de még úgy is szórakoznom kellene Rufus-szal... szóval inkább nem.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Galaxy A40, ZOTAC 4060 Solo, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05+GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
válasz AxBattler #11 üzenetére
Az Intel Platform Trust Technology (PTT) és a fizikai Trusted Platform Module (TPM) 2.0 modul két különböző technológia, amelyek mind a biztonságot szolgálják, de különböző módon érik el ezt
### Intel Platform Trust Technology (PTT)
- **Firmware-alapú megoldás**: Az Intel PTT nem igényel dedikált hardveres TPM modult Ehelyett a TPM funkciókat a rendszer BIOSába integrálja- **Központi processzor és memória használata**: Az Intel PTT a rendszer központi processzorára és memóriájára hozzáféréssel biztosítja az aláírási és hitelesítési feladatokat
- **Kisebb energiafogyasztás**: Az Intel PTT kisebb energiafogyasztású eszközökön is alkalmazható, mint például tabletek és kisebb méretű PC-k
.
### Fizikai TPM 2.0 modul
- **Hardveres megoldás**: A TPM 2.0 modul egy dedikált chip, amelyet a motherboardra szerelnek fel vagy csatlakoztatnak rá- **Kriptográfiai kulcsok tárolása**: A TPM modul hardveres szinten tárol kriptográfiai kulcsokat, amelyek a rendszer biztonságát szolgálják
.
- **Root of trust**: A TPM modul biztosítja a rendszer gyökérérzetét, amely lehetővé teszi az operációs rendszerek számára, hogy biztonságos teljes lemezes titkosítást és rendszerintegritási ellenőrzést végezzék elÖsszefoglalva, az Intel PTT egy firmware-alapú megoldás, amely TPM funkciókat biztosít anélkül, hogy dedikált hardveres TPM modult igényelné, míg a fizikai TPM 2.0 modul egy hardveres chip, amely kriptográfiai kulcsokat tárol és biztosítja a rendszer gyökérérzetét
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
félisten
Hmm. Most frissítettem az alaplapi UEFI-t a legújabb, 2024-es változatra, engedélyeztem az Intel PTT-t, és a W10 biztonsági opciói között a biztonsági processzor megjelent 2.0-ás verzióval.
Ez TPM 2.0-ás védelemnek felel meg?
W11 így felkúszhat hivatalosan?Szerk.:
Ja nem... azt írja: TPM-specifikáció alárendelt verziója 1.16
[ Szerkesztve ]
-
rviktor25
tag
De bizony, ponotosan ugyanúgy zavarja a 8. gen előtti Intel, mint a TPM2.0. Rufus ütötte ki mindkettőt.
Nekem is békésen fut 3db i5 3550-esen TPM 1.2-vel. Meg egy 7500u -s laptop TPM 2.0-val . A gyári non-rufusos egyikre se engedi fel.Sőt mondok jobbat, totál TPM nélkül is ugyanúgy felmegy. Jó pár VM a példám.
[ Szerkesztve ]
Chiwasuu!!!
-
Bandeeka
csendes tag
"Biztonsági támogatás Windows 10 LTSC (Long-Term Servicing Channel) licenc keretében 2027. január 12-éig (IoT esetén 2032. január 13.)"
2032-ig lesznek a windows 10 legjobb verziójára biztonségi frissitések.
Se Cortana se bloatware programmok nincsenek ezen a verzión.[ Szerkesztve ]
-
Ami viszont jó hír.
-
Pár hete feltettem a Win11-et a Dell 7420-ra (MS media creatort használtam, nem Rufust, szóval érintetlen telepítő), aztán ugyanazt a pendrive-ot a HP 840 G4-ben is kipróbáltam, kíváncsi voltam mivel dobja ki. Felment egyetlen hibaüzenet és figyelmezetetés nélkül. Nem igazán értettem. Van TPM2, de a i5-7200U CPU elvileg nem kompatibilis.
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Nem, arra várhatnék!
Csak a napokban elterjedt a hír, hogy az MS enyhítette a feltételeket (tévesen), aztán az MS csak pár nappal később cáfolta. Kb ez volt az amikor azt mondtam, hogy a 7. gen Intel utasításkészletek terén támogat minden követelményt, a laptopban pedig VAN TPM 2.0 Ameddig jó a laptop, addig így lehet használni Windows 11-es élménnyel és még mindig jobb opció, mint külön évente 12 000 Ft-ért vásárolni támogatást Windows 10-re.Úgy értettem, alapból a W10 update hozta le neked a frissítést, de akkor ezek szerint nem.
Kíváncsi lennék, hogy a későbbiekben érkező nagyobb éves update-ek esetében kell-e újratelepítés?
A dolog a 25H2-vel lesz aktuális. Akkor meg leszedem a legújabbat Rufus-szal és manuálisan ráfrissítek. Így is a Windows 10-re lett ráfrissítve, megmaradt minden adat
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Jaa, szóval Rufus... azzal nagyjából képben vagyok.
Úgy értettem, alapból a W10 update hozta le neked a frissítést, de akkor ezek szerint nem.
Kíváncsi lennék, hogy a későbbiekben érkező nagyobb éves update-ek esetében kell-e újratelepítés?Köszi!
-
A Windows 11 ISO lemezképét bármilyen gépre letöltheted a Microsoft oldaláról, MCT nélkül is bármilyen böngészővel.
Tehát felmész az oldalra:
A Windows 11 letöltése
Kiválasztod a fentebb látható a
részt.
Letöltöd, majd a Rufust is letöltöd innen: Rufus - Hozzon létre indítható USB-meghajtókat egyszerűen
Elindítod, betallózod a letöltött ISO képfájlt:Aztán az indításra kattintasz, ekkor megjelenik ez:
Kiválasztod a követelmény eltávolítása részt, és elkészíted a Pendrive-ot.
-
félisten
No várjál, hogy jött le neked a frissítés?
Nekem alapból azt írja i7-7700-ra, hogy nem kompatibilis."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Galaxy A40, ZOTAC 4060 Solo, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05+GD06, Xbox One S 1T + Kinect
Új hozzászólás Aktív témák
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mobil flották
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10