Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#121280) King Unique válasza jozsi252 (#121265) üzenetére


King Unique
titán

Az MCT és a Rufus használata esetén korábbi válaszokban le van írva a lényeg (példa), meg a célra megfelel nyilván mind a kettő. Illetve a Rufus attól függően formázza NTFS-re / FAT32-re a pendrive-ot, hogy melyik sémát használod. NTFS-re az MBR-BIOS sémánál, ami akkor használható UEFI-s telepítéshez, ha támogatja azt a hardver (alaplap), annál az UEFI BIOS. Ha nem, akkor értelemszerűen a GPT-UEFI séma kell, az formáz FAT32-re. Az MCT alapból FAT32-re formázza a pendrive-ot + aktívvá teszi a rajta lévő partíciót, az jó CSM és UEFI-s telepítéshez egyaránt. Viszont az MCT tudománya ugye FAT32 alapon megáll 32 GB-nál, a lemezterület többi része unallocated lesz (bővebben), aminél utána törlés és újraparticionálás szükséges pl. parancssorban, nem szimpla formázás a teljes lemezterület visszanyeréséhez.
A Ventoy és társai programok meg amúgy eleve multiboot célra, több ISO és OS bootolására valók a pendrive-ról, vagyis szimplán egy W10 ISO-t kiírni/rámásolni nyilván nem létszükséglet egyik ilyen sem, olyan célra bőven jó az MCT, Rufus, vagy a fájlkezelős másolás. + Ha a telepítőfájlok mellett egyéb fájlok tárolása is cél a pendrive-on, akkor a W10 a 1703-as verzió óta eleve támogatja cserélhető lemezeknél a több partíciót, vagyis nem muszáj és felesleges 1 db partícióra odagányolni mindent.

Másrészt egy dolog a telepítési adathordozó elkészítése a pendrive-ra, de itt nyilván maga a telepítés is lényeges, mármint hogy megfelelően történjen, lásd egy másik válaszban + egy blogbejegyzésben leírtakat. Illetve hogy tudatosan történjen, azaz ne random ahogyan éppen sikerül, hanem ha pl. UEFI-s telepítés a cél, akkor annak megfelelően.

Egyébként a platformváltás miatt nem feltétlen szükséges minden esetben a 0-ról újratelepíteni a Windows 10-et, lásd egy másik válasz 2. pontjában, + másik eseteknél leírtakat, javasoltakat: [link], [link]. Valamint további opció lehet pl. a Sysprep használata is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.