Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanki
addikt
Z14xep motorhoz van esetleg valakinek pontos listája vagy valami ábra, hogy a vízpumpa csavarjai pontosan melyik méretű és gyárilag mi hogy van?
Vezérlés cserélve lett áprilisban és össze lettek a csavarok keverve most meg ereszt a vízpumpa körül a hűtőfolyadék. -
beach head
senior tag
sziasztok, corsa d 1.2 a12xer -nel azt vettem eszre hogy inditas utan ha bekapcsolom a tompitottat akkor neha elkezd dadogni a motor, par masodpercig. a fordulatszammero lemegy olyan 800-900 közé de nem ugrál, csak lejebb csuszik. továbbá sokszor nehéz elindulni vele, ennek a dadogasnak a ritmusara rángat a motor. Sokszor a kuplung benyomasakor allo helyzetben is eljön ez a dadogosabb motorhang. mi lehet a gond? (nyaron uj akkut kapott, azt kizárnám) továbbá 1esbol felvaltva kettesbe hupogo hangot ad ki valami a ket fokozat között mig uresbe gurul a kocsi...
-
Faterkam
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
gondolom, de akkor is haza kellene jutnunk. Na majd meglátjuk. Ünnepek alatt nincs ember, aki foglalkozna vele. De ez valahol érthető.
-
Faterkam
addikt
Sziasztok! H astra, A16Xer, 033504 hibakód, főtengely szenzor nyitott áramkör. Menet közben villás kulcs világít, leállítva, beindítva elaludt. Pedáltesztre ezt adta! Vidéken vagyunk januárig. Szerintetek használható így még?
-
Fandango
veterán
Sziasztok!
Z14XEP-hez olajbeöntő sapkát milyen márkát érdemes venni, a gyárin kívül?
-
gban
veterán
Apám G Astrája holnap lehet hogy megy bontóba.
Gyakorlatilag új téli (Laufenn, Hankook termék) gumikat nem adom le értelemszerűen, idővel majd megkeresem az új gazdáját, rajta meg szintén gyakorlatilag új Kumho nyári, 195/60R15 mindkettő.
Sajnálnám leadni, írjon rám a részletekért aki ma vagy holnap délelőtt pesten kicserélné az ő régi akár nyári akár télijét a felnin akármilyen állapotban, de olyan állapotban azért hogy eljussak a bontóba.
Gyári dísztárcsákat se adom le, akár odaadom a nyárival vagy télivel. -
ncc1701
veterán
válasz
peterattila
üzenetére
Szerelték ezzel is, azzal is. Meg kell nézned/le kell kérdezned obd diaggal.
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Van köztünk esetleg olyan tag aki vezetékelt már be tempomat csatlakozót Opel Astra G Comfort 1.7Dti (Y17DT) motoros autóba?
Az biztos,hogy az Ecu kezeli a tempomatot,csak gyárilag nem volt benne és nem is volt beaktiválva,de megnézettem,tudja így ezt be is aktiváltattam. Aki csinálta az aktiválást mondta,ha mindent jól belerakok működnie kell.
4 vezetékes féklámpa kapcsoló kell hozzá ami nálam adott és gyárilag be is van kötve.
Kuplungpedál kapcsoló is van és az is be van kötve.
Vettem tempomatos indexkart is hozzá.
De sajnos az indexkar (ezen vannak a tempomat vezérlőgombok G astránál) végére járó ellen csatlakozó hiányzik a kötegből (azt mondják amibe benne van a kormányoszlop tetején van leszigetelve,de itt mindent szétkaptam és sehol sincs!) ezért ezt nekem kellene az Ecu-tól behúzni (3szál vezeték+1db +12V a féklámpa kapcsolótól) hogy működjön.
Ezek eddig egyértelműek.
A kis ellencsatlakozó már megvan be van fűzve már csak az Ecu vezetékelés lenne hátra. (A 3db pin helyrerakása a fő Ecu csatlakozóban)
Csatlakozót és a pineket is betudtam bontóból szerezni hozzá.
Ahhoz is megvannak a rajzok és hogy melyik pin pontosan hova menne. De ami számomra kérdéses,hogy a rajz a motorvezérlő számozása szerint szokott lenni vagy inkább a csatlakozó szerinti számozás alapján van?
Aki esetleg csinált már ilyet és tudna ebben nekem segíteni azt nagyon megköszönném! (Igény esetén el tudom küldeni üzenetben a rajzot vagy akár ide is fel tudom dobni,ha semmiféle szabályzat nem tiltja ezt!) -
dethroner
veterán
válasz
peterattila
üzenetére
DeepSeek meg a következőt írta neked
Az Ön Opel Astra J (2014-es évjárat, A17DTS motorkóddal) motorja a General Motors (GM) 1.7 CDTI (LKW vagy B17DTR) turbódízelmotor, amelyet az FIAT-GM Powertrain fejlesztett.
Ennél a motorkóddal (A17DTS) az autója Common Rail (közös nyomócsöves) befecskendező rendszerrel van felszerelve.
Részletes magyarázat:
Motor típusa: Az A17DTS egy 1.7 literes, 4 hengeres, soros, turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses dízelmotor (CDTI - Common rail Diesel Turbo Injection).
Befecskendezés típusa: Common Rail. Ez a modern dízelmotorok szabványos, kifinomult rendszere, ahol egy nagynyomású szivattyú (a "common rail", azaz közös nyomócső) tartalékban tart állandó, nagyon magas nyomású üzemanyagot (akár 1600 bar felett is), amelyet elektronikusan szabályozott befecskendező fúvókák segítségével, pontosan időzítve fecskendeznek a hengerekbe.
Gyakori típusjellemzők (Astra J, 1.7 CDTI):
Teljesítmény: A motor változatoktól függően általában 81 kW (110 LE) vagy 92 kW (125 LE) körül lehet.
Befecskendezőrendszer-vezérlés: Az EGAS (Electronic Gasoline Management, általánosított név), pontosabban az ECU (Engine Control Unit - Motorvezérlő egység) irányítja a rendszert.
Befecskendező fúvókák: Ebben a motorban nagy valószínűséggel piezoelektromos fúvókák (nagyon gyors és precíz működésűek) vagy korszerű solenoid (elektromágneses) fúvókák találhatók.
Szivattyú: Nagynyomású üzemanyag-szivattyú (pl. Bosch típusú) biztosítja a szükséges nyomást a közös nyomócsőbe.
Fontos megjegyzés a motorkódokkal kapcsolatban:
Az A17DTS egy gyártási/bejegyzési kód. A motor műszaki megnevezése gyakrabban a B17DTR, LKW vagy egyszerűen 1.7 CDTI.
A Common Rail rendszert gyakran szállítók (pl. Bosch, Delphi, Denso) szerelik a motorokra. Az Astra J 1.7 CDTI-ben leggyakrabban Bosch rendszer található.
Összefoglalva: Autója egy modern, közös nyomócsöves (Common Rail) befecskendező rendszerrel felszerelt turbódízel motorral készült.
Ha konkrét hibára vagy karbantartási kérdésre keres választ (pl. fúvókák, szivattyú, nyomásérzékelő), mindenképpen ezt a rendszert (Common Rail) kell szem előtt tartani, és a hozzá kapcsolódó, motorvezérlő egységgel (ECU) kommunikáló érzékelőkre és végrehajtókra gondolni. -
peterattila
aktív tag
Sziasztok. Érdekelt, hogy milyen befecskendező rendszerrel szerelt az autóm, Astra J, 2014-es, a17dts motorkóddal. Gondoltam megkérdezem az AI-t, ha már minden erről szól. A copilot tutira mondta, hogy Bosch rendszerű, a chatgpt szerint tutira denso. Mindkettőnek mutattam a motorról készített képet. Nem lettem okosabb
. -
Kolty
aktív tag
Elnézést. Így már talán.
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek ilyennel tapasztalata? Bontható, javítható? Porvédő alatt nincs semmi kb. Köszönöm.
-
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
[link]
Ezt vettem legutóbb. De ne engem okolj ha nálad nem tűnik el a rángatás, mondom, placebo hatás is lehet
Viszont a korábbiak, a Kadett meg az F az nem rángatott, csak nem járt annyira egyenletesen, nehezebben indult, meg többet is evett másféle gyertyákkal.
Tudom hogy Bosch van benne, nem is rángat. Mint ahogy lemosva az autót sokkal jobban megy.
Van tempomatod? Én azt vettem észre, azzal gyorsítva sokkal jobban gyorsul mint gázra.
Pályán, 100-120-tól vagy fölötte érezni igazán.
Szerintem simán a programozáson múlik, hogy kijöjjön az EURO V-ös matek. -
Honda567
tag
Z16XEP Delphi trafó , Ngk Zfr5f gyertya lett 2,5éve be szerelve.
Mikor be van melegedve a motor 2,3-asba érzödik a legjobban nem egyenletes a gyorsulás, de városon kivül ha valamit elözni kell akkor is észre vehetö nem úgy megy ahogy kell. Vagy hamisitvány a gyertya vagy ennyit birt majd ki fogom szedni belöle. -
csoszogi
tag
A16XER J Astra, trafó gyertya és benzin érzékenységet nekem is mondta már a szerelő, meg hogy jobban oda kell figyelni a gyertyák állapotára ezeknél az autóknál már. A mi autónkban egy pólusú GM gyertya van.
A trafósort egyszer kellett cserélni, párszor volt azóta is, hogy rángatott kicsit gyorsításnál, alapjárat ugrált, de idővel elmúlt. Szerelő semmit sem talált. Emiatt mikor nyaralni mentünk, vettem is egy Delphi trafósort, ami azóta is a kocsi hátuljában van..
(remélem nem romlik meg
). 100-as benzint tankolok, de azok között is van különbség, az is okozhat rángatást. -
Markizmark
addikt
Mi a bevált gyertya típusa pontosan, meg tudnád mondani?
Minimál rángatás nálam is megvan a 16XER-en. Trafó (hitachi) új, gyertyák újak, szelepfedél gyári új... már nem nagyon van.
Eleve nem nagyon tetszik nekem a 16XER viselkedése, de állítólag ez ilyen.
A másik ami 18XER, az egész másképp reagál a gázra, sokkal közvetlenebb.
Egyelőre annak tudom be, hogy a 18XER az légtömegmérős, az 16XER meg nem. -
gban
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Majd eldöntöd hogy mennyire placebó a dolog, valamint hogy mennyire fordított az ok - okozat...
Megvettem 6 évesen, 64k km volt benne.
Már akkor feltűnt, gyorsításnál számomra észrevehetően, utas számára szinte észrevehetetlenül rángat, 5-ösben leginkább, ahol jobban kellene az erő és nehezebben pörög fel.
Került bele mindenféle idővel, iridiumos, két pólusú, ngk, beru, maradt a rángatás.
Aztán bekakilt a trafósor, csere, jobb lett de rángatott.
Tettem bele bosch-t, nagyjából megszűnt az apró rángatás.Ezen kívül valaki írta fentebb (több éve), ezek a más gyártós gyertyák több vélemény szerint is tönkreteszik a trafósort.
Most 170 van benne, ERA trafósort kapott meg nem mondom mikor de 100-120 környékén, azóta, meg a bosch gyertyára váltás óta lényegében tünetmentes. -
gban
veterán
-
Tikakukac
titán
válasz
Honda567
üzenetére
És aki ezeket írta, az tisztában van vele hogyan működik egy ilyen 25 éves konstrukciós utcai motor?
Irídium gyertyát ha veszel max azért veszed ilyen autóba, hogy kibírjon egy 10-15 ezerrel többet 2 csere között. Gondolom nemsokára megjön az OBD-s fogyicsökkentő dugasz is.
-
Honda567
tag
Iridium gyertyát próbáltatok már H astraba? Jobb a szikra erösebb és a hideg inditás is jobb jókat irnak róla.
-
mephi666
nagyúr
válasz
atesz174
üzenetére
...mármint hogy értve nem működik? nálunk tervben van egy zárszerkezet-csere, mert olyat produkált 1 hete, hogy becsukott vezetőoldali ajtónál nyitott ajtót érzékelt és nem volt hajlandó zárni... magától megjavult 1 nap alatt, de valószínűleg valami mikrokapcsoló kezdi ott megadni magát (az az érdekes, hogy ráadott gyújtásnál már jól érzékelte a csukott ajtót és menet közben nem pittyegett miatta... levett gyújtással viszont becsukott ajtónál világított a műszerfalon a piros piktogram, miszerint nyitva egy ajtó)
...szóval lehet akár mikrokapcsoló hiba is a zárszerkezetben
(vagy kábelköteg, de azt a szerelőm megnézte, kimérte és megállapította, hogy ott nincs gond) -
cocki
tag
Sziasztok J astrába rakott már valalaki aftermarketes navigációt es ha igen akkor milyet? Ali n annyi van mint egen a csillag.
-
atesz174
csendes tag
Üdv mindenkinek. Opel zafira b központizár nem müködik. Távirányítók javítva, jelet kiadják. Keresek valakit, aki javít CIM modult Bp. környékén. Ha van op com- ja ,nem hátrány. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
gban
veterán
válasz
exoduss
üzenetére
Az előző nem nyitott ki, azert kellett cserélni.
Kérlek értelmezd amit írtam.Akkor addig kellene cserélgnetni, amíg meg nem találom a megfelelőt?
Mindegyiknél meg van adva hogy hol nyit, hol zár, nem cserélgetni kell vakon, hasraütésre, hanem kiválasztani a megfelelőt.
De lehet a mostani is megfelelő - ennek megítélésében lenne nagy segítség az előző kérdés értelmezése, megválaszolása. -
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Adott egy Opel Meriva A 1.6 87Le tipusu gépjármű.
A hőfok jelző sosem megy 80 fok fölé menet közben, kivéve nyáron mondjuk ha városban közlekedek, mert akkor felmegy 95 fokig is és akkor kapcsol a ventilátor. A termosztátot elvileg nyáron cserélte a szerelő. Lehet nem jót tett bele? -
chris0000
őstag
hi. csak elfogyogat a víz nálam is az opelben g astraban. az mitől van, h ha a fagyálló tartály kupakját leveszem akkor visszamegy a folyadékszint tartályban? thx.
-
Bilux
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Opel univerzális kilépőfény elemes
Gondolom ez az a verzió?!
Egyszerre írtuk
Csak amit én linkeltem meg 10x annyiba kerül
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Astra-ba nem lehet bekötni, egyszerű kis elemes lámpa, fel van ragasztva a műanyag kárpitra
Kb 600ft/db az alin. -
dethroner
veterán
Itt hagyok egy képet, hétvégén picit nagyon ráértem
-
Sanki
addikt
z14xep-be bosch trafósor helyett ngk mennyire szokott működni?
-
KisTücsök
addikt
Üdv!
Ebben a videóban [link] 6:10-től arra a cuccra hogy keressek rá?
-
Micsurin
nagyúr
-
Honda567
tag
Sziasztok
H Astra a kulcs bicska része mozog. Ez miatt bele tud törni a gyújtáskapcsolóba?
Vettem egy Kulcsházat a temuról tartaléknak.
Voltam kulcsmásolónál azt mondta meg tudja ragasztani 2ezerért nem fog mozogni de szerintem nincs értelme foglalkozni vele, egy helyen meg is van nyilva a ház.
[link] -
jogaman
csendes tag
Szia Mindenki!
Z17DTH, kombi 2006.
Valahol fogy a vizem.
Olaj tiszta, szóval nem hengerfej. Hol keressem a megoldást? Motor tetején futó csövek nem hibásak ahogy láttam.....Köszi
-
Micsurin
nagyúr
válasz
erx470
üzenetére
Ha tényleg porlasztó akkor igen a motor idővel kuka lesz. De kirobbani nem fog, csak el fog menni a kompresszió abban a hengerben ahol a dugót átégette a hibás égéskép.
Harangi Mátét pingeld meg FB-n a hibákkal, szépen elfogja kezdeni részletezni az ok okozatot ha érdekel.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
erx470
üzenetére
A DPF végett végképp azt mondom ki kéne venni és bemérni a porlasztókat…

Ha becsöppennek olyan szinten kopoghatsz mintha egy alátétet hagytak volna az egyik hengerben. Emlékeim szerint a DTE is Denso, ezzel óvatosan. Nem ritka, hogy átküldi a dugót a bepisilő porlasztó.
-
erx470
csendes tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem tudok porlasztó-bemérésről, céges autó.
Eddig 10 000 km-enként cseréltek benne olajat, amióta én használom, most viszont ezt is későbbre tolják (remélem, nem arra utaltak, hogy 20–30 000 km-enként tervezik). Van már pár baja is: csúszik a kuplung, olykor furcsa hangot ad kuplungoláskor, kemény is (a flottás szerint nem kemény), és DPF-es is — gyakorlatilag naponta regenerál. Mostanában ez tisztítva volt, de nem lett jó (füstöl mint a gőzgép és rángat regeneráláskor).
Én kb. 25000km-et elmentem vele eddig (a fentebb írt hibákkal), azonban ezek a hibák átvétel óta megvannak. Most ez az indítási hiba lett az új (mikor meghalottam ezt a
traktor-/csörömpölő hangot azt hittem a váltó/kuplung hullott szét).De hát mennem kell vele olykor hosszabb utakra is…
…csak hát így…
Kb. hülyének néztek, amikor másnap reggel jöttek megnézni a vasat, és hidegen gond nélkül beindult.Köszönöm
. -
erx470
csendes tag
Sziasztok!
Indítási hiba (valószínűleg csak meleg motornál)
A17DTE motorkód
1.7 CDTI J Astra
Lassan 300 ezer kmHibajelenség:
• 1., Indításkor traktor-/csörömpölő hang jön a motor felől, nem indul, lefullad. Második indításra hasonló a hang, de kitisztul a motor járása és beindul. Bőven üzemmeleg volt a motor, amikor ezt csinálta. Folyadékszintek, vízhőmérséklet rendben.
• 2.,Körülbelül 4000–5000 km-rel később ugyanez a hiba, mint az 1. pontban, csak sokadik próbálkozásra sem indul be. Indítózáskor csak traktor-/csörömpölő hang hallatszik a motorból, az autó egyáltalán nem indul. Másnap, hidegen próbálva beindul. Majd ezutám próbálva rekonstruálni a hibát, üzemmelegre járatva a motort eddig nem jelentkezett újra, illetve azóta mentem vele kb. 40–50 km-t gond nélkül.
Kissé parázok, hogy leállítom valahol, újra mennék tovább, és nem fog beindulni.
Ez mi lehet? Ötlet?
Köszönöm. -
Zola007
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
kézikönyvben kerestem , de nem találtam erre utalást
Mindkettőt írják hozzá a webshopokban, viszont előfordulhat fals infó, ezért akartam rákérdezni hogy valóban rendelhető e a 190es
FYI: felhívtam egy webshopot, azt mondták belemegy a 190, nincs akadálya, ha műanyag ház nélküli a pozitív saru.
Ettől függetlenül valószínűleg maradok a 175nél, mostani akku már csak 300A-t tud leadni teszter alapján, de szépen indít csak kora miatt nem akarom megvárni a nagyobb mínuszokat. -
Zola007
veterán
2008 1.6 Opel Astra H Z16XER tálcában elfér egy 190mm magas akkumulátor?
ránézésre igen, de futár hozná, így bepróbálni nem tudom -
Máté94
addikt
Sziasztok!
Valaki lenne olyan kedves felvilágosítani, hogy a gyári Astra G pótkulcs csak a gyújtáskapcsoló zárjába jó?
Vásároltam egy bontott szettet, és a csomagtartó, valamit ajtó zárjába nem mozdul el a pótkulcs, illetve bele sem megy, miközben a gyújtáskapcsolóba jó, és a bontott központi zárás kulcs is jó mindegyikbe.
Nem hiszem el, hogy ez volt a gyári megoldás.
-
dniki88
tag
válasz
kory24
üzenetére
Szia
Nekem is kupak gondom volt nemrég (A18XER), csak egy észrevétel, több utángyártott kupak próbája után, ami közül egy sem volt jó:
a kupak alsó o-gyűrűjét a fészkében tolómérővel megmérve több tized milliméterrel kisebb mint a gyári ,ez mindegyikre igaz volt. Ki kell cserélni a gyári kupak gyűrűjére úgy jó.
Ill. az utángyártottaknál a rugóerő is szór rendesen.... -
Sziasztok!! Tud nekem valaki infót adni arról, hogy az új Grandland PHEV (2025) alá rakható-e 18"-os alufelni? Továbbá milyen az ösztóköre a felninek?
THX!
-
kory24
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi, mint írtam fb csoportban is ezt ajánlották.
Meg is vettem, 2 napja rajta van, járok az autóval, egyelőre nem jelentkezett a hiba. -
Sanki
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ilyen elég lehet vagy inkább vezeték legyen csináltatva?
Testelő szalag -
Sanki
addikt
Elért engem is a testkábel probléma (Z14XEP 2005 G Astra).
Azt játsza, hogy vagy indul vagy nem, emiatt már az önindító is cserélve lett, viszont az újjal is elkezdte játszani.
Miután nem indul, megmozgatom az akku felől a testkábelt kb a motorig és utána indul.
Töltés az utólagos USB töltőn (szivargyújtó helyén) olyan 13.0-14.7 között mozog, gondolom attól függ hogy érintkezik a kábel.
Pluszba testkábelt ebben az esetben hogy érdemes kötni? Akksiról elvinni pl. generátorra vagy elég motorig elvinni? -
csoszogi
tag
Nézzétek mi jött velem szembe, mint lógó tetőkárpit javítás:
[link]
én két kocsimnál is gombostűvel oldottam meg, műszakin se kötözködtek, de szerintem ez is ötletes, és lehet szebb is....szerintem csak csavarral jobban néz ki... -
kory24
őstag
Köszi mindenkinek!
Rendeltem egy gyárit, amit linkeltem is, azt majd kiderül 1.2 vagy 1.4es.
Illetve rendeltem egy bontóból ami elvileg 1.4es (de mivel ez a kritikus fontos adat nincs feltűmtetve a kupakon így eléggé zsákbamacska)Meg rendeltem egy utángyártott FEBI-t, amire 1.4 van írva, de hát utángyártott....
Hátha valamelyik megoldja, ha ez a probléma egyáltalán....
Azt a 104fokot alapjárattal is el kéne érnie vagy csak menet közben?
-
csoszogi
tag
válasz
kory24
üzenetére
Nekem A16XER van, J Astra 2010. Szerintem hasonló a két motor, ennek is magas az üzemi hőfoka, 104-105°C, a belső kijelző csak parasztvakítás semmit sem ér. Termosztát is akörül nyit, ha jól emlékszem szerelőm szavaira. Nálam is a kupaknál folyt, szerelő mutatta, hogy a tömítés profilja megváltozott (régi új között tényleg volt különbség), nem volt már olyan alakja, hogy teljesen szigeteljen, amit csak a kupak csere oldott meg. A kupak kb.: 4 éves volt.
-
chris0000
őstag
válasz
kory24
üzenetére
pff az jó akkor, h vagy 500e forintért kicseréltettél mindent és mégis marad a gond továbbra is... nekem is van/volt ilyen gondom mostanában az opel G astrámnál. az tény, h sok a hiba forrás ilyen problémánál.. nekem most talán jó lett, de én se vagyok még 100%-ban biztos benne. nekem télen fűtésnél jött elő ez a gond, nyáron meg semmi ilyen folyadék vesztés nincs a tartályban. egyébként egy sima kupak is lehet gond, és csak annyiban, h nincs rendesen ráhúzva/rátekerve a tartályra. én még emiatt nem szedettem szét a hengerfej/tömítés átnézésére. meglátom én is, h most stabilan megmarad a téli időszakban is.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Van egy 1,5 éve tartó problémám.
Vectra C benzin 1.8 Z18XERFogyik a hűtőfolyadék, egyre gyakrabban.
Elvittem szerelőhöz, első körben cserélte a hengerfej tömítést, vizcsőelosztó házat, termosztátot, vízcsövet.
Utána 1-2 hónapig jó volt, majd megint ekzedett egyre sűrűbben hiányozni folyadék. Ekkor lett cserélve vízpumpa vezérléssel együtt (hátha ott szökik)
Megint egy ideig mintha megjavult volna, aztán megint eltűnt hűtőfolyadék.
Ezután cseréltek kiegyenlítőtartályt kupakkal együtt. Egy darabig jó, majd megint fogyott a hűtőfolyadék, ezután megint cserélve lett vízcsőelosztóház + termosztát (már másik szerelő).
Egy darabig mintha minden probléma megszűnt volna, de aztán megint el kezdett eltűnnia hűtőfolyadék, egyre sűrűbben és legutóbb már az összeset kinyomta a tartályból....
Kiváncsiságból itthon járattam alapjáraton és ahogy felmelegedett üzemire sikerült meglátni, hogy hol folyik el a folyadék (a tartály túlfolyóján)
Ismerős szerelő mondta, hogy nézzem át csöveket közbe nem-e keményednek meg (nem), főfok nem-e megy fel 100ig (nem, max 90), radiátort fogjam meg alul és felül is meleg-e alul is (igen), nívó pálcát nézzem meg milyen az olaj nem-e fehéres, habos (nem).
Sajna neki sincs ötlete mi lehet a gond, főleg hogy másnap beindítva járatva ugyanígy elérve üzemi hőfokot majd gázadások után se ismétlődött meg a túlnyomás. Azaz hol csinálja hol nem.
Járt már valaki így?
Vagy tipp mi lehet a gond?
A jelenség: link
Most azt a tippet kaptam fb csoportban, hogy valószínűleg a kiegyenlítő tartály sapka ha utángyártott az lehet gond, többeknél fordult már elő hasonló.
Szerezzek be gyárit, de az nem is olyan egyszerű, főleg hogy jobban utána olvasva 2 féle is létezik 1.2 bar és 1.4 bar nyitó nyomású. (nekem 1.4es kell)
Ezt ajánlották:
linkDe a webshopot megkérdezve azt a választ kaptam se a kupakon se a csomagoláson nincs ilyen nyomás adat....
Tudtok ajánlani gyári 1.4bar nyitó nyomású kupakot?
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Nem szeretem a kukac társunk stílusát, de meg kell hagyni, keresed a lehetőségét hogy hol lehet szopni ebben a helyzetben
Emagot és Temut én ilyen termékek esetén nagy ívben kerülöm. Noname, bizonytalan minőségű cuccok. Nekem nem adtak hozzá kamerát, én olyan csomagot választottam amiben nem volt kamera, nem bízom az ilyen nesze egyben pakkokban. Szeretem én összeválogatni, hogy miből mit kérek. Beépítőkeret nem kell, bár ezt csak a saját tapasztalatom mondja, más, bizonytalan ilike, meg a tököm tudja milyen méret és pontosság alapján dolgoznak.
Annyit tudok javasolni hogy ne a lehető legolcsóbban akard megúszni, mert akkor 3 lehetőség lesz:
1: rájössz hogy szar, de ha már megvetted és benne van, akkor használod, de minden percben gyűlölni fogod, tehát kidobott pénz volt.
2: rájössz hogy szar és kihajítod a picsába, visszarakod a gyárit, tehát kidobott pénz volt.
3: rájössz hogy szar, kidobod a picsába és veszel egy normális minőséget, tehát kidobott pénz volt.Egyszer kell megvenni, ha örömöd akarod benne lelni, akkor ne sajnáld érte azt a kb ötvenpárezret.
-
Honda567
tag
válasz
dethroner
üzenetére
Most látom Emagon is van a hátsó rendszám világitással egybe épitett kamera, [link]
[link] Ez szerintem 1gb lehet ki se irják a hirdetésbe.
Amit adtak vele kamerát azt próbáltad milyen képet adott?
Fotón nem nagyon látom a széleit a rádiónak be megy fixen nem állnak el a szélei?
Be épitö keret gondolom ehez nem kell. -
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Na ezt nem tudom, mint írtam én az Aliexpress-ről vettem. Ott az Ossuret és Hizpo azt írják ugyanaz csak más matricával. Roco K706 a fejegység típus (azt hiszem így nevezik), ha ezt beírod youtube-on, meglátod mit tudnak ezek. Kamerából pedig GreenYi 1080 AHD-t vettem, csináltam egy fotót róla, élőben szebb mint így fényképezve.
-
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Tolatókamera minősége az teljes mértékben a választott kamerától függ. Nekem kombim van, vettem egy rendszámtábla világításba rakott kamerát [link] Youtube tele van, nézhetsz róla valós beszerelős videót, meg hogy milyen képet ad.
Teljesen rendben van. Olvass bele abban a topikba amit linkeltem korábban.
A 6 meg 8GB ram teljesen felesleges, nem windows futtatsz rajta tucatnyi megnyitott alkalmazással, zene, telefonálás, AA navigáció, tolatókamera. Szerintem ennyi az átlag ember igényét kielégíti, ha neked se kell hardcore felhasználásra, a 4GB-os verzió bőségesen elég. Arra figyelj, hogy lehetőleg nagyon friss Android legyen rajta, mert amivel megveszed kb az marad rajta véglegesen, legfeljebb biztonsági frissítés jön majd rá. -
_seth_
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nem használtam még olyat, de valószínűleg igaz
Komolyabb felhasználásra biztos nagyobb rammal vettem volna, de a terv az volt, hogy ha nem lesz jó max eladom ugyanannyiért amennyiért aliról jött és jön az eggyel nagyobb ramos (4gb) változat, de a célnak épp megfelel.
De aki nyomogatni szeretné annak tuti kell a több ram. -
_seth_
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Nekünk fiat 500-ban van 2gb/32gb változat, de gondolom hasonlóak ezek mindegy mibe gyártják. A kamera képe egész jó, jobb mint nekem az insignia gyárija.
A hangja is jó, a sebessége már egy másik kérdés. Nálunk a cél a tolatókamera volt, mellette csak zenehallgatás megy, arra megfelelő. -
dethroner
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
A 2GB-os verziót szerintem engedd el, a 4 gigás már jó lehet. Én innen vettem az S4 kóddal rendelkezőt, teljesen jó, gyors, sose lassult és nem fagyott le, 8 magos procival, vezetéknélküli AA, úgy hogy a csajom swiftje csak usb-n rákötött telefonnal tud AA-t. Hang H astraban teljesen rendben van. Ha kérdésed van, itt vagyok, ha tudok válaszolok.
Vagy itt van még a régesrég általam létrehozott topik
-
Honda567
tag
Sziasztok!
[link] Hangminöségbe milyen ez a rádió? -
tzimash
őstag
Zafira Tourerekben az 1.6T az mind közvetlen befecskendezésű? Az 1.4T meg vagy-vagy?
-
dethroner
veterán
-
Ðávid
aktív tag
Köszön a linket, megnézem.

De tudod hogy milyet rendeltek ami nem volt jó?
Pontosan nem. Amikor mentem átvenni az autót, közölték, hogy nem tudták megjavítani, mert fizikailag nem odapasszoló alkatrészt kaptak. Úgy emlékszem, hogy alvázszám alapján kerestek hozzá a nagykerben, de nem vagyok teljesen biztos, mert eléggé siettem én is, meg ők is készültek már zárni.Az hogy lehet hogy alvázszám alapján nem jót kaptak?
Valami olyasmi hangzott el, hogy az én alvázszámom alapján kidobott nekik valamit a nagyker keresője, de amikor megjött az alkatrész, akkor kiderült, hogy az nem jó az én autómba. Hogy hol volt a hiba, azt nem tudom. Lehet a nagyker nyilvántartásában szerepel rosszul, lehet ők néztek félre valamit.[...] aztán ha viszel egy bontottat, ráfogják hogy az se jó aztán csak fizeted a munkadíjat?
Évek óta hordom hozzájuk a kocsit, eddig egyszer sem éreztem, hogy át akarnának verni. Most például nem kértek semmit, mivel nem tudták megjavítani, pedig biztos belement legalább egy munkaóra.
Nekem inkább az volt a fura, hogy rám bízták az alkatrész beszerzését, mert ezt eddig mindig ők intézték. Ezzel kapcsolatban azt mondták, hogy ők csak új alkatrészeket rendelnek és építenek be, de mivel a tényleg az én autómba való új fojtószelepet 350 ezerért találtak, a főszerelő "engedélyezte" használt beépítését, de azt vegyem meg én. Ott hirtelen nem kérdeztem meg tőlük, hogy ezt a használt vásárlást nem tudnák-e ők megcsinálni, mert én nem értek ehhez.Nem lehet hogy rájöttek, nem is ez a hiba, [...]
Azt elfelejtettem írni a mai korábbi bejegyzésemben, hogy az egész azzal indult kb. két hete, hogy minden indításnál (hideg és meleg is), amikor elindul a motor, azonnal visszaesik a fordulatszám és olyan, mintha mindjárt le akarna fulladni, de egy-két másodperc után visszaáll a normál alapjáratra.
Amikor időpontot kértem náluk egy hibadiagnosztikára és elmondtam a tüneteket, akkor szinte egyből a fojtószelepet mondták. A számítógép nem dobott ezzel kapcsolatos hibakódot. -
gban
veterán
válasz
Ðávid
üzenetére
Itt is nézz körbe. Itt legalább adnak támpontot a minőségre.
Sok alkatrésznél csak a gyári jó, de ezt inkább jeladóknál írták a kollégák itt.
Szóval passz.
ERA a te linkeden 93, cromaxnál 54.
Te linkeden is van 250-ért is, szerviz hasznával az simán 350
De tudod hogy milyet rendeltek ami nem volt jó?
Az hogy lehet hogy alvázszám alapján nem jót kaptak?
Nem lehet hogy rájöttek, nem is ez a hiba, aztán ha viszel egy bontottat, ráfogják hogy az se jó aztán csak fizeted a munkadíjat?Gyereknek is felsorolták más márkához, nem gyári szervizben hogy mit kell intézni és az mennyi, csak pislogtam, lengéscsillapító csere 200, stabilizátorok 40, meg ki tudja még mi, lerí az egészről hogy nem baj hogy egy munka, mindegyikre úgy számoltak mintha külön ki kellene cserélni mindent önmagában.
Ha kijön a lengéscsillapító, akkor kijön a stabilizátor is, de nem számít, munkadíjban ez nem látszik....
Minőségi lengéscsillapítók 35, stabilizátorok nincs 7 a kettő, munka meg 200? -
313313
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
M32-es váltóra keress rá, ha 5-6-ban nem csörög/csattog, akkor van remény.
Kérdés az milyen szervíz, mert már annyi sz@rt/vackot hallani...Nekem egy 1,4T@120Le van. Extra a 17-es gyári alufelni, meg a 80% sötétítés B oszlop után. Mi szeretjük, városban 8,5-9l-t kér enni...
-
Ðávid
aktív tag
válasz
dethroner
üzenetére
Tehát gyakorlatilag ugyanazt jelenti a két megnevezés. Akkor viszont továbbra sem értem, hogy kaphatok annyiért újat, mint a használtat? Vagy mégis van valami különbség, amiről nem tudok. Mindenesetre holnap beszélek a szervizzel, mert nem szeretnék potyára rendelni semmit se.
Én magam nem álltam neki a tisztításnak, mert nem értek az autókhoz. A szervizben ezzel kezdték, de nem oldotta meg a problémát.
-
dethroner
veterán
válasz
Ðávid
üzenetére
Úgy tudom nincs különbség. Fojtószelepnek hívott bent a fojtószelep-házban mozgó pillangószelep/csappantyú és a komplett egész alkatrész, maga a fojtószelepház. Tehát ha bemész a bontóba/boltba, és kérsz egy fojtószelepet, a teljes alkatrészt fogod megkapni, mert senki se bontja ki a tengelyt és a szenzorokat belőle. Tisztítani próbáltad már?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
tzimash
üzenetére
Hidegen ne csörögjön
Nem kell kiszedni a motort, de ha már kibontják az autó jobb oldalát érdemes mindent cserélni amit lehet
Ha át van szakadva az olajhűtő tömítés akkor az látszódni fog a víztartályban
Érdemes átvizsgáltatni vagy olyannal aki nem először lát 1.4T motort és opel kasztnit, vagy olyannal akinek ez a szakmája. Az a pár tízezer forint igen sok százezertől tud megmenteni később.
120 és 140 lovas mindenben megegyezik, ugyan úgy 200nm a nyomaték. Szoftveres limit van rajta. Egy komolyabb optimalizáló céghez elviszed ahol van pados mérés kényelmesen ki tudnak hozni belőle ~160 ló környékét 250-260nm-rel.Egyértelmű A, a felsorolt tételek 1M nagyságrendileg és ezek szoktak lenni a motor gyenge pontjai kiegészítve a szívósorral és a turbó öntvénnyel. A váltót érdemes még meghallgatni, ha menet közben gurulásnál nincs búgó hangja és minden fokozatot szépen vesz akkor nincs baj. Ellenkező esetben előbb-utóbb váltófelújítás lesz a vége ami szintén 300-400k. Illetve érdemes friss váltoolajjal feltölteni 2.7-3L-rel. Gyárilag kevesebbet raknak bele és a váltó ledarálja saját magát.
-
tzimash
őstag
Sziasztok,
Opel Zafira Tourert szeretnék venni, benzinest, 7 személyeset, valszeg az 1.4T 120 vagy 140 lovasat (140 inkább). A keret rá max 3,2-3M.
Van pár kérdésem az autóval kapcsolatban és hol, ha itt nem tudnák rá a választ
- Nem volt még láncos vezérlésű autóm, jól gondolom, hogy itt vásárlás után nem egyből vezérlés cserével kell indítani, mint egy szíjasnál, mert ha nincs hangja hidegindításkor a láncnak, akkor nem indokolt a csere?
- Viszont ha vezérléscserére kerül a sor, akkor az okoskerkeket is cserélni kell?
- Ha jól olvastam ennél a motornál meg lehet oldani a vezérlés cseréjét a motor kiszerelése nélkül is, ez így van? (1.6 cdti amiről hallottam, hogy ilyen szempontból az a legproblémásabb a típuson belül)
- Olajhűtő tömitést ajánlott megnézetni vásárlás után egyből? Vagy ennek állapotát lehet valahogy ellenőrízni vásárláskor?
Egyáltalán mi az amit egy vásárlás előtti átvizsgáláskor ki lehet deríteni az autóról?
- A 120 lovas verziót lehet okosítani esetleg 140-essé?Ti melyiket választanátok:
A - egy viszonylag régebbi, 2012-13-as autó bőven 200e km feletti futással, de számla van vezérléscseréről, kuplung és kettőstömegű cseréjéről, ill. a szelepfedél is cserélve lett, gondolom a membrán miatt, mindez az elmúlt 20-40ezer km óta (2022-23-ban)
B - pár évvel fiatalabb, vagy kevesebbet futott, kicsit (14-16-os évjárat és 130-180e km körüli futás)
Arról nem is beszélve hogy A jelű autó jó fél millióval még olcsóbb is lenne, mint bármelyik B.Erősen hajlok az A válasz felé, csak úgy álltam neki a vásárlásnak, hogy max 10 éves autó és bőven 200e km alattit akarok venni

Előre is köszi a válaszokat. -
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Astra H GTC-m 1.6-os Z16XEP kódú motorral. Egy-két hete néha kicsit erőtlennek kezdtem érezni az autót, menet közben teljesen véletlenszerűen kisebb berántásokat produkált és időnként sűrűbb fehér füst is jött a kipufogóból, jellemzően gázadáskor. Hideg- és melegindítást követően is jelentkezett ez. Elvittem a szokásos autószerelő-műhelybe, ahol megállapították, hogy a fojtószeleppel van gond. Előzetesen úgy kalkuláltak, hogy az alkatrész és a munkadíj együtt 100 ezer Ft-ból kijön. Berendeltek az alvázszám alapján a nagykerből egy új fojtószelepet, de kiderült, hogy nem ez a fajta passzol az autómba. Újra megnézték az alkatrészkínálatot és kiderült, hogy ami valóban belevaló lenne, az 350 ezer Ft-ba kerül. Így amikor érte mentem, azt mondták, hogy vegyek egy fojtószelepet használtan és utána beszerelik azt. Mutattak képet, hogy milyen való az én autómba.
Elkezdtem nézegetni a használt alkatrészeket és 20-30 ezer Ft közötti tartományban találtam is, de kíváncsiságból megnéztem egy új alkatrészeket forgalmazó webáruházat is, ahol szintén kínáltak fojtószelepet olyan árkategóriában, mint a használtak között. Annyi volt a különbség, hogy az újaknál mindegyik úgy szerepelt, hogy fojtószelep ház, míg a használtakat csak simán fojtószelepként írták. Ekkor elbizonytalanodtam.
Hogy lehet, hogy újat is kapok annyiért, mint a használt? A képek alapján az alkatrészek ugyanolyannak néznek ki. Vagy én értettem valamit félre? Tudnátok nekem ebben iránymutatást adni? Egyáltalán nem értek az autókhoz (sajnos).Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni!

-
chris0000
őstag
thx. most igazából jól gondolom, h ha utántöltök akkor mindig le is kell légtelenítenie magát a rendszernek, mert kinyitottam a tartályt és visszazáráskor a levegő helyére folyadék kerül és ezért kicsit csökken a szint a tartályban? azért is hallhattam a bugyogást a rendszerben? thx.
-
Honda567
tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Én vettem egyet H7 fekete hátteres lámpát H astrara
karc volt rajta elvittem polirozni, utánna derült ki hogy a búrán van repedés látszott vissza vette a bontós.
Van itt másik lámpám azon jó a búra hölègfúvóval
próbáltam melegíteni de teljes olvadás pontig kell
és akkor csavarhúzóval lehetne szét feszíteni.
De utánna nem fog zárni rendesen be párásodik, mondják is
hogy a xenon lámpa amit könnyen szèt lehet kapni.
A h7 erősebb ragasztóval van ragasztva. -
-
chris0000
őstag
-nálam lecsökken, feltöltöm és úgymarad, ha nem járok vele.
-nyáron nem csökken, ha járok vele akkor sem.
-télen lecsökken, de nem drasztikusan, ha használom a fűtést.
-belül full száraz minden, beltérben és a motortérben is.-korábban volt a középső konzol alatti radiátor cserélve, mert az akkor tényleg elpukkant 10 év után, meg most nemrég termosztát cserélve, mert a szerelő azt mondta, h azzal van a gond. most 20 éves a kocsi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
(remélem nem romlik meg
(vagy kábelköteg, de azt a szerelőm megnézte, kimérte és megállapította, hogy ott nincs gond)
.