- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
Az egyik hátsó lámpámban időnként meghal az index. Ma kiderítettem, hogy a lámpába futó vezeték el van törve, valószínűleg a csatlakozó tövében (hogy a fenébe törhet el egy vezeték ami be van szorítva a lámpa és a kasztni közé?!)
Ti mit csinálnátok? Megpróbálnátok valahogy megforrasztani a vezetéket a csatlakozónál, vagy aliról rendelnétek 1000 forintért egy másik csatlakozót, amiben már eleve ott vannak a vezetékek? Ez esetben a gyárit le kell vágni, és az alis csatlakozó vezetékeit ráforrasztani a gyári vezetékekre. (páka van, oldalcsípő van, zsugorcső van, babrálási hajlam szintén van)
Gondolom a szervízben csak a munkadíj ennek többszöröse lenne.
Opel Astra K-ról van szó amúgy, ráadásul ledes hátsó lámpa. -
dethroner
veterán
válasz
peterattila #111554 üzenetére
Nem segít, mert a videóban Zafira szerepel, ami más mint az Astra. Zafirában ahogy látszik, lefejted a merev műanyag elemet és már ott is van a nyitott terület, csak ki kell venni a lámpát és lehet dolgozni. Ezzel szemben az Astra ugyanazon műanyag eleme sokkal keskenyebb, és ha leveszed, csak belátsz a tetőkárpit alá, ami kb 1 centire áll el a tetőtől, és onnan még az antenna jó tíz centire van, ráadásul eldugva egy lenyúló tetőelem mögé. Le kellett bontani a két hátsó tetőkárpit tartó csavart, és úgy már le lehetett nyoni annyira a kárpitot, hogy rohadt sokat káromkodva benyúljak és széthúzzam az antenna csatit. Utána már csak egy 17-es csőkulcs kell, amibe bele kell húzni az antenna kábelt, ráhúzni a rögzítő anyára és lazítani. Villás kulcs nem fér hozzá, mert a már említett lenyúló tetőelem pont a csomagtér ajtó irányába néz, és be van süllyesztve az antenna, csak akkor férne hozzá a villáskulcs ha még jó egy métert bontottam van tovább a tetőkárpitot, hogy az autó közepe irányából rátoljam a kulcsot. De szerencsére volt csőkulcs itthon, anélkül sokkal több leimádkozni valót mondtam volna
Szóval Zafirások seperc alatt kicserélik a talpat, de akinek Astra-ja van, szerezzen csőkulcsot.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Felségemnek van egy 2009-es Corsa D-je, amikor ellenőrizni akartam a hűtőfolyadékot a kupak belső része a tartályba maradt. Addig bénáztam még a tartályt tartó alsó füleket sikerült letörnöm. Ugye a kiegyenlítő tartályt 1 csavar fogja fent és az alsó részét 2 fül. Ha ezt cserélni szeretném pontosan mit keressek? Köszönöm!
-
Ace owner
addikt
Sziasztok!
2003as 1.2 C corsaba milyen olajat tegyek? 5w30? Szeretnék valami minosegibbet, nagyi auto kapja az ívetEzt néztem most hirtelen. [link]
-
Faterkam
addikt
Sziasztok! Ma az M3-ason 20km-es dugó, klíma megy 20 fokon. Egyesbe alapjáraton gurulunk 35-40 percet. Aztán 120km/h tempomat. Felérve Pestre az anyósülés gumiszönyegén pici színtelen szagtalan folyadék, (gondolom víz). felnyúlva a fűtésbox mögé ott könnyezik valami... Ez mi lehet pontosan?
-
peet137
tag
válasz
Markizmark #111551 üzenetére
Na ezt nem tudtam, akkor lecsekkolom. Úgy legalább látszik a színe is.
Köszi!
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
TPMS szenzor.
astra j 2015
Bármilyen jó bele?
Mármint 433mhz nézzek és az megfelelő?
Ezt néztem ki. -
CragON
aktív tag
Sziasztok!
K Astra nyomásérzékelős szelepcserét hogy lehet leggazdaságosabban kihozni?
Kettő megadta magát, gondolom lemerültek.
Opel szervizben kb 40e cserélnek egyet. -
dethroner
veterán
Hello!
Cserélném ki a H Astra kombi antenna gumitalpat, de az istennek se fér be a kezem a villás kulccsal. Hogy a fenébe lehet a tetőkárpitot annyira lehúzni, hogy dolgozni lehessen alatta/fölötte? Le kell bontani teljesen? Sajna a youtube is csak zafirákkal és 5 ajtós astrákkal van tele, a kombi astrának máshogy van a tetőlemez kialakítás, hátrébb, egy perem mögött van az antenna. Már lassan elkezdem lebontani a biztonsági övet meg a kapaszkodókat
-
Markizmark
addikt
válasz
DjDanee87 #111549 üzenetére
Kérdezd meg tőle mik vannak a vezerműtengelyek végén a motor jobb oldalán, szemből nézve. Aztán pedig menekülj onnan, mert a fazon nem ismeri a típust.
Valóban okoskerekes az autó és folyamatosan változtatja a veztengelyek szögét (motor bal oldalán lévő köcölékekkel), de a szögállást a veztengelyek másik végén lévő szenzorokkal monitorozza is.
-
DjDanee87
addikt
válasz
Bilux #111546 üzenetére
Voltam a szerelőnél, mondtam a hibát/mutattam a hibakódra mit dob ki a weboldal "Kipufogó oldali vezérműtengely pozíció jeladó áramkör tartományon kívül/nincs jel B-037"
erre azt a választ kaptam hogy ebben a motorban nincs is vezérműtengely jeladó hanem kerekek végzik a szabályozást (vvt) és azokat kell kicserélni. 300e Ft környéke egy olyan szettel ami tartalmaz vízpumpát, vezérlést a két kerékkel együtt, tömítést meg még néhány dolgot. Eljöttem és itthon neten keresgélve én találok több bejegyzést camshaft sensorról a neten szóval nem igazán tudom hova tenni a dolgot.pl [Dancool27 angol fórumozónak] az új szenzor (Delphi SS11008) megoldotta ugyan azt a hibakódját, amit nekem is dob az autó. és ahogy látom google 17e Ft-ért dob találatot az alkatrészre, ami ugye állítólag nincs is ebben a Z16XER motorban. nem értem
-
peet137
tag
Kis segítség kellene nekem Astra H ügyben. Egyik napról a másikra érzésre nehezebb lett a kormányt tekergetni. Mintha egy kicsi hangja is lenne a szervonak, de ez lehet csak placebo. Hibaüzi nincs, és a hang sem olyan, mint amikor olajhiányban szenved egy szervo. inkább mintha nyikorogna kicsit. Ha jól néztem, a tartály a motor mögött van alul, nehogy egyszerűen meg lehessen nézni... Ha baja van, mivel ez elektrohidraulikus gondolom, lenne hibaüzi is, ugye? Valami ötlet? Nem láttam a kormányművön olajat, de csak futtában néztem meg, délután megnézem alaposabban is.
-
DjDanee87
addikt
Érdekesen viselkedett a H Astrám (Z16XER). Voltam a vele a Mátrán keresztül és nem sajnáltam a benzint, dolgozott a gépezet. Majd hazafelé a néhány településsel később erőtlenné vált az autó, alig tudtam tartani a lépést egy Dacia Logannal. Kisebb emelkedők még hármas fokozatban is problémát okoztak. Megálltam, motort leállítottam egy percre és utána minden rendben volt. Azóta is működik, bár nem voltam 30 percnél hosszabb úton vele azóta.
Pedálteszt két hibát ír. [ECN 036504] [ECN 000970]
Opelmuhely.com ezekre ezt írja:
Kipufogó oldali vezérműtengely pozíció jeladó áramkör tartományon kívül/nincs jel B-037
CAN-Bus csomópont nincs kommunikáció C-005Nekem ezek nem mondanak sokat, lehet belőle valami következtetést levonni, érdemes szerelőhöz vinni ?
-
válasz
mohabá 007 #111543 üzenetére
Én leírtam, h nem ismerem a típust - mástól kaptam az infót - mosom kezeimet
Mindenképpen hasznos, h már ezt is tudja a tulaj -
mohabá 007
aktív tag
válasz
body007 #111537 üzenetére
Vártam egy pár napot, hátha lesz valaki, aki elmondja, hogy aki a linkelt oldalt írta, az keveri a szezont a fazonnal. A szomorú az, hogy valszeg sokan olvasták az irományt de senki nem szólt a "szerzőnek", hogy módosíts, mert az nem Twinport rendszer, hanem VVT rendszer.
Azaz: a twinport az kettéosztott szívócső, a VVT pedig a két vezérműtengely végén lévő szelep nyitási-zárási fokot fordulatszámtól függően eltoló egység. Lényeges különbség!
A Twinport szelepfedele sima, van külső EGR, hagyományos termosztát, stb.
A linkben feltett képen látni a fűtött termosztát villamos csatlakozóját, a szelepfedélen lévő szelepfedél membránt, nincs külső EGR, látni az újabb tipusú VVT rendszer egy részét.Röviden ennyi
Bocs, hogy bele"vau"
-
Tamy
senior tag
Megszületett a megoldás. Az hamar kiderült, hogy a két lámpa kapcsolt szála össze van kötve, logikusan valahol a biztosítéktábla, illetve a bal ködfényszóró környékén. Szétkaptam a biztosítéktáblát, majd kiderült, hogy a relé foglalatból hiányzik a záró érintkező két lába.
Így hát ki kellett szednem a hozzá tartozó csatlakozót, ekkor láttam, hogy kábel se megy oda, jöhetett a keresgélés. A bal fényszóró mögött láttam két kósza vezetéket, szerencsére az egyik a ködfényszóróké, a másikra (piros) kíváncsiságból még várom a tippeket:
Ezután már csak meg kellett toldani, illetve ami a nehezebb volt csatlakozókat gyártani mind ehhez a kábelhez (annyira rövid volt, hogy ha levágom a csatlakozót róla, esélytelen lett volna ott megforrasztani), mind a reléhez. Így már működik.
-
Tamy
senior tag
H Astrába szereltem utólag ködlámpát, tegnap próbáltam OP-COM segítségével élesíteni, de a videókban bemutatott UEC alatti bekapcsolás semmilyen változást nem hozott. Aztán az IPC ECU alatt is találtam ködlámpát, élesítettem, és a visszejelző lámpa már szépen világít a műszerfalon, de a lámpák továbbra sem. Biztosíték jó, és a relé is kapcsol (a helyén hallani, de kiszedve ki is mértem), a lámpáknál viszont már nincs feszültség. A relét kiszedve a kijelző jelzi, hogy gond van a ködlámpával. A testet megkapják, de a kapcsolt 12 V útját nem tudtam lekövetni (a relé lábától szakadást mutat). Van valakinek ötlete/tapasztalata mi lehet a gond? Esetleg van még valahol eldugva egy menüpont, amit élesíteni kell? Szakadt lenne a vezeték? De mindkét lámpánál? Hová futnak be ezek? Közvetlen a biztosítéktáblához?
-
beach head
senior tag
válasz
body007 #111537 üzenetére
Köszönöm az utánajárást!
Egyebkent sztetoszkoppal lett meghallgatva , ra lett rakva a motorra (a fedoburkolatot levéve) es az injektorhidra is. Es egyértelműen az injektorhidrol jon az eros csattogat kattogas.
Lattam több videón,es asszem amit belinkeltem szinten az van hogy ahogy lehuzzak az áramellátást a meghobasodott purge valve-rol (szellőztető szelep? vagy nemtom mi a magyar neve) es megszunik a csetteges)
nem bánnám ha csak ennyi baja lenne... -
válasz
beach head #111527 üzenetére
1. ne tegyél bele vastagabb olajat - nem belevaló a 10w40 - a szerelőt meg kerüld el. A gyári GM teljesen jó lesz bele, egyébként meg dexos2 szabványt keress megfelelő viszkozitással (5W-30)
Itt a fő problémák között említik a bicikli lánc vezérlést és a twinport meghibásodása esetén magas költségeket:
Engine Opel A12XERThe main problem of the engine is the low resource of the timing chain, sometimes less than 100,000 km;
Twinport dampers last a long time, but if they break, they are very expensive to repair;A hibára visszatérve, pár lehetséges ok a robot havertől:
- Twinport szelep vagy mechanikája:
Ez a motor változó szívócső-geometriát használ (Twinport rendszer), és van benne egy elektromos működtetésű szelep, ami idővel elkopik, megkotyog, vagy beragad.
A szelep állító motorja, rudazata vagy a pillangószelepek tudnak csattogó hangot adni, főleg alapjáraton vagy terhelésváltáskor.
- Laza vagy törött szívósor pillangószelep rudazat:
A műanyag karok előszeretettel törnek, és lötyögésből jön a csattogás. Ez tipikus konstrukciós „ajándék” ezeknél a motoroknál.
- EGR szelep vagy cső (ha van):
Esetleges szivárgás vagy beragadás is hasonló hangot tud produkálni, főleg ha rezgésbe hozza a szívósor egy részét.
- Befecskendező működés zaja:
Néha összekeverik a működési hangot csattogással, de az inkább „kattogás”, nem "mechanikus csattogás".
- Szelephézag vagy vezérműlánc problémák:
Kevésbé valószínű, ha a hang tényleg a szívósor alól jön, de nem kizárt, főleg ha a lánc felől is van zaj.Diagnózis ötletek:
- Stetoszkóppal vagy akár egy csavarhúzóval a füledhez próbáld lokalizálni a zaj forrását.
- Nézd meg, működik-e a Twinport szelep: alapjáraton lekapcsolva kéne lennie, magasabb fordulaton aktiválódik.
- Ha lehet, szedd le a szívósort és nézd meg a belső mozgó részeket (pillangók, rudazat állapota).
- OBD hibakódolvasó is segíthet, bár ezek a mechanikus hibák nem mindig dobják meg a motordiagnosztikát.Az én autóm nem twinport ezért kérdeztem meg mást
-
tlala
addikt
2018-as 1.6 benzin B16XER-be hűtőfolyadék cseréhez a gyári új kék az OK, ugye?
Illetve felesbe szokás ioncserélt vízzel higítani, vagy töményen jobb? -
nrg.960
tag
válasz
Markizmark #111523 üzenetére
Nálam 2012-es modellben kb 1 hónapja cserélték a vezető oldalit.
Bár a csoportokban is azt látom mindenkinek csak azt cserélték.Izzócserénél a segítségem
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Markizmark #111528 üzenetére
Dettó. Csoportokat elnézve csak a sofőrök lettek cserélve.
-
-
dethroner
veterán
válasz
Markizmark #111525 üzenetére
Német fórumokon láttam hogy már a 2008-as Astra-k is kapják a visszahívó üzenetet.
Az enyém 2006-os, német importból való, az említett linken megnézve az alvázszámhoz a szokásos üzenet:
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle. The Takata airbags recall is being implemented according to a staggered approach, to ensure safety first and service of all customers in the fastest and most efficient way: oldest vehicles are planned to be serviced first. We will send a dedicated safety notice for your vehicle in due time, providing all instructions needed. While we are operating a continuous monitoring of the behavior of Takata airbags, you are also invited to verify again on this webpage, to retrieve the most recent information in the fastest way.Szóval akkor még nem járnak a 2006-os évjáratnál azért nem szóltak eddig? Vagy hogy értelmezzem ezt?: but it is not included in any measure already launched
Mi az hogy nem része az intézkedésnek, de Takata van benne és majd szólnak ha elérkezik a visszahívás ideje?Amúgy azt olvastam hogy nem kis meló a két első légzsák csere, kb a komplett műszerfal, minden bizbasszal együtt kiszedni, visszaépíteni, marha sok óra meló.
-
ncc1701
veterán
válasz
Markizmark #111523 üzenetére
Annyira komoly, h nekem nem küldött. Se a futómű visszahívásról.
-
válasz
beach head #111501 üzenetére
az a fém híd az injektorokat tartja a helyén (injektorhíd), alatta értelemszerűen az injektorok - ezek nem túl hangos dolgok
- utána lentebb a szívósor - gondolom a tied twinport - az meg csattoghat is ha odavan
-
válasz
peterattila #111518 üzenetére
Nem 1,6 liter a gyári mennyiség, és 2 litert javasolt betölteni?
Valamint ez az egyetlen amiben kizárólag a gyári GM a javasolt elvileg.
De majd kijavítanak a többiek ha tévesek az infóim. -
peterattila
aktív tag
2014-es J Astra 1.7 cdti autómban kértem a márciusi szervizkor váltó olaj cserét is. Ki is számláztak rá 2 litert. Akkor ehhez nekem még rá kellene pótolnom, jól gondolom? Amit nézek hozzá [tutela] illetve [Syntofluid] . Ez mehet szerintetek? Azt csak halkan mondom, hogy miért nekem kell ezzel még ezek után foglalkoznom? Persze a szerviz mossa kezeit, ennyit ír rá a gép. Ha meg beszarik a váltó, jó pénzért persze tudják javítani.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ncc1701 #111515 üzenetére
A fehér Astra 2. tulajai vagyunk és megjött, a kék import volt, megkaptuk.
Az importőrön keresztül a gyártó értesíti a belügyet, akik az érintett alvázszámokat kiértesítik.
Semmi köze itt a gyártónak vagy kereskedőenk a sokadik tulajokhoz… pont ezért intézik a belügyön keresztül ezeket.
-
dethroner
veterán
A Takata légzsákos lekérdezés mindenkinek angol nyelven íródik?
-
v.attis
őstag
-
hdanesz
őstag
Ha visszahívás van egy adott autóra, akkor azt ingyen megcsinálják? 7 éves múlt az autó és az Opel oldalán lekérve érintett visszahívásban.
Konkrétan a fékrendszerrel kapcsolatos szoftverfrissítésben érintett egy 18-as Insignia B.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ncc1701 #111498 üzenetére
Annyira ne irigyelj, ~2-2,5 év alatt ~6 milla borult be kocsi témára.
Civic 600-ért, konkrétan kiderült a motorba hálni jár a lélek és mindenhol rohadt a dinitrol alatt. (...plusz BP - GYŐR - BP távon leette minimumra az olajszintet.)
Astrat 1,2-ért vettem, közel ~2,4 ment bele mikor motorikusan végre jó lett azt mondtam sziaszevasz... mert hiába volt kopp rozsdamentes az olaszok a kickocok miatt körbefújták. De valami irdatlan gatya minőségben mert szép lassan minden honnan indult a lakk. Előbb utóbb ért volna egy M32 is mert néha meg megbillent.
A4 Cabrio, részben poénból rbalint feldobta van az az összeg amiért megválna a féltve vigyázva karbantartott 1.8T-s hétvégi autójától. Aztán a viccből az lett, hogy hozzám került Ő meg vett egy 4.2 Quattro cabriot.
Itt most ott tartunk, hogy ~1,5 hónap alatt 3k kilométer beleszaladt és imádjuk párommal. Kap egy vezérlés cserét (hosszmotor szóval homlok le) meg két belső féltengelyt -> balos a napi első induláskor mikor megakarsz fordulni pl akkor picit ropog, később már csendes. De nem várom ki...Illetve a Depo lámpák helyett megy a fényszóróklinikára a gyári foncsoroztatni + polír + lakk, ha ez megvolt akkor a fényezést is 1-2 helyen javíttatom + teli polír. De egyébként így is kifejezetten szép darab, csak annyira jó alap, hogy vétek lenne nem makulátlanná varázsolni.
Szóval jah, elmondhatom az Astraról is, hogy rozsdamentes volt az olasz előélete miatt csak épp taljánosan sz*rtak a karbantartásra. Ami tudott szétborult alattam...
Bezzeg a végig Mo.-i XER apumnak... kapott olajhűtőt meg okoskerekeket és a hangját nem hallatja azóta csak ment ment ment. Mondjuk puszi a pocijára a klímahűtőnek ott is. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
beach head #111500 üzenetére
Nem tudom mit értesz alacsony alatt, általában akkor rángat ezekre ha terheled 1500-3500 között.
De ha rádugtok egy normálisabb gépet az megmondja. -
beach head
senior tag
válasz
body007 #111487 üzenetére
innen a fem hidbol hallatszik a csattogas , csetteges nagyon hangosan, az autoban ulve is kellemetlenul hangos. mivel laikus vagyok sajnos teljesen , igy nem tudom hogy a hidrotokek miatt johet e innen a zaj. teny h zavaro nagyon. az olaj nem tunik dzsuvasnak de szerintem cseréltetni fogom. kerdes hogy milyen fajta lenne jo bele. alapbol 5w30-5w40et ir a kezikonyv hozza (hogy gyari gm vagy mas marka eneos esetleg lenne jo hozza azt nemtom) de egy szerelo szerint mehet bele siman vastagabb olaj is (10w40). az injektor tisztító es a 100as benya nem sokat javított a hangon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készül a Xiaomi Smart Band új generációja
- Bestbuy játékok
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Google Pixel topik
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged