Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
200 környékén Szép szabadidő zsebből fizethető kerékpárt keresek. Amire venném: betonon esetleg kellemes földutakon kerekezni, illetve Bp-en belül szép időben munkába járásra (kb 8km, nem nagy táv).
180 cm, max 70 kg, szóval nagy terhelés nem lenne rajta.
Néztem Cube Nature - t, ez tetszik is, ha nem nagyon mellé nyúlás.
Kross EVADO 5.0,
KTM LIfe one [link]
Gepida Alboin 300 pro
még hasonló árban van, de sárhányót kellene ezekre tenni.Köszi
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
S-pedelec kerékpárokat nézegetek, de webshopokat böngészve nehéz ezeket megkülönböztetni a sima pedelectől. Nincs feltüntetve a legtöbb helyen, hogy melyik milyen, nyilván ha látom, h 25 km/h óra akkor az sima pedelec. Tudnátok segíteni ebben, hol érdemes ilyen bicikliket keresgélni (magyar weboldalakon)?
Trekking kerékpárban gondolkodom, ahol az akksi a csomagtartón helyezkedik el.
Pl. ilyesmi: [link]
Csak ez is sima pedelec ha jól sejtem. -
itouchfan
senior tag
válasz
6030D #164073 üzenetére
Ezt csak most látom, oké, én szívesen
Mindenkinek aki hozzászólt a váltó problémámhoz: úgy néz ki, hogy egy alapos takarítás, tisztítás, kenés 90%-ban megoldotta a dolgot, de azért majd megnézetem a bowdent. Úgyis kell egy pár dolgot csinálni lassan a bringán.
Nagyon durva, hogy az elmúlt hetekben ez a finom por mennyire beette magát az alkatrészek közé, mennyire beszivárog mindenhova... ma végre jó volt az erdő, nincs nagy sár még sehol a Budai-hegyekben, remélem nem is lesz... annyira jó, hogy nem porzik, hanem tapad a talaj -
JoinR
őstag
válasz
nmate91 #164292 üzenetére
Nah jó, 28-as trekkingekkel megyünk többnyire, meg nem versenyzők vagyunk. Azt gondolom a gördülési ellenállás jobban számít, nemhiába az outi gumi keskenyebb, nem átmérőben nagyobb
Amúgy a decathlonos 27.5 gumik között találtam keskenyet, aminél kommentek között vannak ST520-ak említve, szóval elvi akadálya nincs (csak nem tudtam, van-e a felninek jelentős korlátozó hatása ami a min. szélességet illeti). -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #164269 üzenetére
Igen...de annak nincs jelentősége,hogy én mit tapasztaltam,mert te megmondod mennyi wattot nyersz és én megmondom,hogy azt ember nem érezheti.
SUPREME7...szerintem jó bringák,lengyelek.
-
RetepNyaraB
veterán
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok, Romet márkás bringákról mik a vélemények?
Konkrétan erről a 2-ről lenne szó.
http://rometkerekpar.hu/romet-mustang-m3-2020-mountain-bike-xc-29er-kerekpar.html
http://rometkerekpar.hu/romet-mustang-m6-2020-mountain-bike-xc-29er-kerekpar.html
-
Because
őstag
-
ZolkoW
őstag
válasz
jjeahh #164267 üzenetére
dehogynem, csak drága is, kapni sem lehetett,amikor néztem.. egyébként biztos jók ezek az állítható, meg cserélhető papucsok,de a legjobban akkor is a fixben bízom :)
a gravelre +1, tök jó, hogy univerzális,de csapatásra van jobb :) És nem is mutattam az itthoni kis szörnyszülöttet, kínálta magát a lehetőség.... bár kétlem, hogy feleségem ezt akarná használni a 29es kerék után ;)
-
JoinR
őstag
Azt hiszem már a teljes magyar crosstrekking piacot ismerem 100-150k körül, de csak nem sikerül a döntés.. barátnőmnek kellene bringa (178cm/64kg). A decathlonos Riverside-ot elvetettem, sokan szidják a váltóját, és lehet kevés is lenne a 10 fokozat a dombokon neki.
Már majdnem vettünk egy Mali Cross 300-at vagy egy Kellys Cliff 70-et (férfias színeket szereti, női vázban nincs, ami tetszik) - SZÉP-kártya miatt, de folyamatosan arra jutok, hogy jobb lenne a Rockrider ST520/540. Viszont fél tőle, hogy a vastag gumikon nem bírja majd tartani a lépést, többbnyire azért mégiscsak aszfalton megyünk. A kérdésem az lenne, hogy mi a lehető legvékonyabb gumi, amit fel lehet arra a felnire rakni, vagy egyáltalán járható út lenne-e a gumicsere? -
válasz
RetepNyaraB #164281 üzenetére
Nagyon nem mindegy pontosan milyen "racsni", egy acera szett pl. simán lehet menetes és kazettás aggyal is. Lehet amúgy csak belerohadt a kenőanyag, akkor egy kis vékony olaj kell neki. Ha tényleg racsni akkor le se kell szedni. Az is lehet a rugó törött akkor cserés.
-
RetepNyaraB
veterán
Figyuzzatok: ha előre tekerésnél időnként "megcsúszik" a racsni, tehát kiakadnak a kalapácsok, az lehet esetleg a rengeteg bejutott mocsoktól is, vagy instant csere az egész szakramentum? A szomszéd csajé
Játszásiból nem csinálok magamnak munkát, de ha tisztítható, akkor megpróbálom szétkapni...
Ez egy amúgy alig használt Acera szett, a konkrét csapágyazást nem tudom. A fogaskoszorú gyakorlatilag újnak néz ki, pedig nem mai az egész.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Maximum1 #164275 üzenetére
Szóval a gravel földúton nagyon csúszik és ledobja a láncot. A videó alapján nem kívántam meg
. Nekem a fejemben a gravel és a terepes veretés valahogy nem egyezik, inkább valahogy így képzelem el.
-
Maximum1
őstag
Micsoda kamu videó, gravelt mindenkinek
Látni ahogy lefordul a lánc a bringáról
Azért azt megnéztem volna hogyan oldja meg a problémát így 30al a sóderesen -
xy.zsolt
őstag
válasz
zoli03 #164262 üzenetére
Azelőtt más gumi volt, a totál súlya a tlr-es első keréknek (30ml tejjel) pedig -100g....lemértem. Ebből csak a külső -25g volt. Szóval 105g-nek kellett lennie a belsőnek. És jobbnak érzem a gördülését, de biztosat csak a másik kerék felrakása és tesztelése után mondok. Az átalakitó szettel a pár gumi 70 EUR volt....kb ennyi egy hasonló menettulajdonságokkal bíró belsős gumi is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #164261 üzenetére
Azért amikor a 3,5 barra fújt 26" hardtail bringám XT csapágyakkal kikönnyített 2,1" Smart Sam és Rocket Ron párossal lemaradt egy 170 mm-es 27,5" tubeless enduro mellett slx felszereltséggel és 2 bar körüli nyomással 2,4" Nobby Nic és Hans Damph kombóval, akkor azért lestem. Legurult egy hintaló aszfalton lefelé.
Azóta eresztettem le a gumikat kényelmesre én is. Felesleges pattognia ha legalább nem gurul jobban. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
"Érezhetően könnyebben gurul? Haggyámá Mr.Placebo!
"
Próbáltad?
-
nrg.960
tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
nrg.960 #164265 üzenetére
Milyen bringára megy? Agresszív xc és lightos trailra szerintem jó, veretős trail, enduro gépekre nem elég harapós. Ráz amúgy, mint a franc, de ettől függetlenül teszt szerint a gördülési ellenállása kiemelkedően jó. Nekem kedvenc gumim xc-n, mert sárban és porban, laza talajon is boldogul és ha elveszti a tapadást, szép fokozatosan, kiszámíthatóan teszi, szal ha kezd csúszni, általában van időd visszanyerni az irányítást, nem esel el. Szeretem még, hogy a mintázatához képest könnyű, más márkánál az agresszív gumik mind nehezebbek. Amit utálok benne, ahogy minden belépő Schwalbe gumiban az az, hogy a Performance verziók oldalfalát könnyű kivágni, szal sziklás terepet, üvegszilánkokat nem szeretik. Most elöl nekem Snakeskin Evo van, azt egyelőre nem sikerült kivágni, remélhetőleg bírni fogja a strapát.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Ja, nekem is csak a súly, csillapítás tűnt fel, szal ugyanolyan nyomáson is jobban elnyeli a kisebb köveket stb, igaz ezt csak a vékony-könnyű Maxxis gumikkal éreztem, a vaskos Nobbyval már nem. Ugyanakkor ahogy a grammozásban is, itt is sok kicsi sokat tehet, ha a olyan gumit veszel, aminek a gördülési ellenállása alacsony és még tubelessesíted is, megspórolhatsz pár wattot
. Kíváncsi lennék sebességben mekkora lenne a különbség mondjuk egy ilyen (20 watt) és egy ilyen (38 watt) gumi között, lehet, hogy semmi (?)
. Gondolom azért csak van értelme, különben minden xc-s Minion DHR-el tekerne. Kár, hogy arról nincs teszt ezen az oldalon, anno megjegyeztem, hogy a haverom jól láthatóan sokkal hamarabb belassult aszfaltos lejtőn Minionnal, mint én.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #164259 üzenetére
Szeretem ezt az oldalt, mert igazolja, hogy a kedvenc Nobby gumim jól gurul a mintázathoz képest
. Amúgy régi teszt, de csak most bukkantam rá, ez is érdekes: Tubeless vs Latex Tube vs Butyl Tube, Rolling Resistance Compared. Személy szerint én ebben nem éreztem semmi különbséget.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #164256 üzenetére
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Mezga Aladár #164248 üzenetére
Nekem most még csak az egyik keréken (holnaptól mindkettő) van tejes, 25-ös gumi. Mavic Aksium Elite TLR-esített kerék. Eddig nagyon pozitív az amit gördülésben tapasztalok...még nem kiabálom el, de gyorsabb lettem picivel szerintem, mászásnál mindenképpen...már csak a 100g minusz miatt is amit a belső hiánya eredményez, szóval álom. 68kg-hoz 6.5Bar nyomáson. Csak majd a defektet is tömítse
Jester01 A Vittoria Rubino Pro-ba is bele megy a 10 bar ha muszáj
-
-
Jester01
veterán
válasz
Mezga Aladár #164248 üzenetére
Milyen 25-ös gumi az amibe 9,5bar belemegy ... és mekkora súlyt kell elbírnia? Én 7,5-en használom a GP4000SII-t.
-
ggeleven
őstag
válasz
nmate91 #164252 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy női bicóban miért nincsenek csajosabb színek decánál? Mondjuk így, hogy méret/készlet sincs kb tárgytalan.
Amúgy ez tetszik neki, de 170+ kicsit sok egy erkélydíszért (akarom mondani nagyon alkalmi használatra). Kellys Clea 90 dark red
-
ZolkoW
őstag
Hidrós fék szerviz (M785): Nem tudom pontosan, belül hogy néz ki az automata pofa utánállítás, tehát amivel ráállítódik a dugattyú a tárcsára, és amit néha vissza kell nyomni tárcsacserénél, de ugye ugyanígy csak vissza kell nyomni a hengereket, ha fékbetétet kiszedve teljesen összenyomom őket? Egy ideje már észrevettem, hogy ha felmelegszik a fék, a belső henger nem megy teljesen vissza a helyére, és így súrolja a betét a tárcsát, ami meg szokott szűnni kihűlésre. Szóval elvégeznék egy kis pucolást, de gondoltam inkább előbb kérdezek...
-
nmate91
tag
válasz
ggeleven #164251 üzenetére
Közeli ismerősi körömben ismerek 3 embert: egyik hasonló felhasználásra, mint amit keresel (arra bőőőven elég). Másik kettő kicsit többre, egyik 900-ast nyúzott 3-4000 km-en át, ezalatt monoblokk csere és fékbetét csere volt csak - amiről tudok.
Nem rossz vétel egyik sem, szerintem böszme rondák
-
ggeleven
őstag
Decáról jut eszembe. Valaki vett már RIVERSIDE 500 vagy 900as női bicót? Mennyire gyenge a váltó/fék/hajtás? Asszonypajtásnak kellene valami évi 50-100 km-re. Használt piac kalap kaki, hetek óta semmi normális ajánlat. Na meg a szokásos, 180+ cm magas nőket a bicikligyártók sem ismernek?!
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- Compex Fit 1.0 elektrostimulációs készülék
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- 130 db regény és képregény (Star Wars, Marvel, DC, stb)
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest