Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jester01 #154781 üzenetére
Ha ez tényleg,mérten ennyit ment akkor tanulságos lenne pár minőségi fotót csatolnod a sorról,hajtóműről és a hátsó görgőkről,mert ez rendkívül sok egy lánccal.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #154791 üzenetére
Kérted, hogy osszak meg képeket amerre tekerek....itt találsz a maiból egy kis ízelítőt: https://www.strava.com/activities/2991931433 A felfelé menetben nem csináltam képeket mert nem tudtam előre, hogy fogom bírni a végét....de meglepően könnyen ment ezúttal.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Micsurin #154789 üzenetére
Az alap vezetékes mérők egy u.n. Reed relével veszik a jelet a kerékről. Ez mágneses térben zár két érintkezőt, ezért kell a kerékre a mágnes. A kábel pedig sima 2 eres, a vastagságától függ milyen könnyen lehet toldani legfeljebb nem lesz szép. Ha összeérinted egy darab dróttal az órán a két érintkezőt néhányszor akkor elkezdi mutatni a sebességet.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #154796 üzenetére
Nem, még régen bejött a tárolóba, és mindent szétrágott. Szerencsére ez még a Focus előtt volt.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #154794 üzenetére
Pfff...Ez a patkányos a hivatalos verziója otthon annak,hogy akkorát estél leszakadt minden a vasról?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Micsurin
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jester01 #154790 üzenetére
arn...ha nem erőből nyomja,és tisztán tartja sokáig elmegy,a gőrgők is meglehetősen lassan kopnak.
Micsurin...szerintem told6ó,de talán elég hosszú is,holnap megmérem a VDO-ét neked.
-
ZolkoW
őstag
válasz Micsurin #154789 üzenetére
én Cateye-t toldottam csak (asszem,az volt), az sima 2 eres volt. A 20+ évvel ezelőtti nem tudom,milyen márkájúm is 199 km/óráig mért, talán csak az nem tud ennyit, amin csak 2 számjegy van.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #154776 üzenetére
én sem álltam ki a nyeregből.....tekertem 80-90es fordulattal.....halszálkázás pedig errefelé szintén nem játszik a forgalom miatt. https://www.strava.com/activities/2988922488/analysis/4286/4508
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Hasaggymeg #154787 üzenetére
Görgőm éppenséggel nincs tartalék. Ha azok elkopnak annak mi az ismertetőjele?
Jester
-
Micsurin
nagyúr
A Sigma mérőknek átlagban milyen hosszú a gyári kábele? Sehol nincs róla adat. (80-90 centi kéne kb, a noname Auchanosok csak 50-60 centisek.)
Sima 2 eres kábel? Toldható?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Jester01 #154781 üzenetére
Együtt a sorral lenyúlva sokáig elmegy,de közben lassan megeszi a váltógörgőket és az első tányérokat is.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz Micsurin #154780 üzenetére
Szerintetek megérhet bármelyik egy misét? Nem találok infót róla meddig bírhatják de képek alapján min 3 szám hosszú a kijelző ha sebesség mérésre vannak rakva.
-
Jester01
veterán
Na most kapaszkodjatok ... a láncom (SRAM PC-1051) most tart 28440km-nél, igaz országúton. Hiába nézegettem, a banán-avokádó effektus szerint egyik hétről a másikra hirtelen beleesett a mérő és az új lánc meg már egyből ugrott a soron szóval az is kuka. Viszont még mindig megy. A telet már talán kihúzza, nem akarom az új cuccokat rögtön ilyen körülmények között elkoptatni.
Jester
-
Micsurin
nagyúr
válasz Hasaggymeg #154779 üzenetére
Köszi!
Akkor már csak kell találjak valamit 3-6 ezer közt ami 199-ig tudna mérni esetleg 299 vagyis rendes 3 digites.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Micsurin
nagyúr
Valaki használ Cateye VELO 7-et vagy 9-et?
8-at nem találok értelmes áron boltból, ha minden igaz a 8-as 299km/h-ig tud mérni a 7 és a 9 meddig tud mérni? És aránylag mennyire pontosak %-ban mekkora a hiba határuk?
Enduróra / SM-re menne nem biciklire de nem találtam jobb topikot bocsi!
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz jjeahh #154771 üzenetére
Namost a Jumbo Jimre, különösen a light változatra nálunk többen fújnak, mert elég kényes gumi, vékony a fala, ami fatnél még a normál montikhoz képest is kellemetlen tud lenni, de egy biztos: elképesztően jól gurul. 0,7-0,8 baron a Minionokhoz képest mintha országútin ülnél
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz -=RelakS=- #154768 üzenetére
Mondom nem kell bonyolítani,ha veszel egy minőségibb egyszerű mérőt ,megtapasztalod mennyi az annyi és jó napot! Ha elmegy sorod 2 láncot akkor jó vagy.Statisztikáim 2016 októberétől így állnak: KMC X10-73 = 4676km,Shimano HG95 = 3940,illetve 4031km,KMC X10L = 6053,illetve 6501km (most van fent) melyben még van 1-200km. (beesik a 0,75).Minden második cserénél rápróbáltam az új láncot a régi sorra,de rendre megugrott az első körön a 6,7 és 8-as kerék valamelyikén,így egyik sem bírta 2 láncnál többet,de 2 láncot mindegyik (Deore,SLX és XT sorok)
Azt meg észre vettem,hogy nem egyenletesen kopik a lánc,így körbe szoktam mérni legalább 3-4 helyen úgy helyezve be a mérőt,hogy közben megfeszítem a láncot.A patentszemet belevéve a mérésbe,mindig ott esik bele leghamarabb.(#154774) xy.zsolt ...kiállni és halszálka végkimerülésig. ...terepen egyik sem opció,mikor amúgy is keresed a nyomot ahol még elgurulhatsz a halszálka felejtős,kiállni meg necces,mert egyből elkaparsz.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Ma volt egy szakasza a tekerésemnek ahol 18-20%os volt a fal....a felénél komolyan beugrott mi lesz ha csak úgy eldőlök a vége előtt mert kikapcsolni már nem lesz se erőm se időm....mert ha bele döglök is a végkimerülésig nyomom és húzom a pedált. Már látványra is durva egy országúton ez az egyenes vonalvezetésű meredekség....pláne, hogy a lábamban volt már nem kevés 10-15% körüli dombocska addigra. 34/30as áttéten tekerek.....szóval nem egy MTB-os szett Mind emellett ennél a szakasznál már 31fok meleg volt....
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154771 üzenetére
tudom mirol beszelek terepen minel kisebb lesz a gordulesi ellenallas, minel kisebb a gumi anyaganak az ellenallasa az ut egyenetlensegeivel szemben. a conti jobban elnyeli a rezgeseket, kevesbe zokkent ki a tekeresbol es "fluidabb" erzes.
a guminyomas a masik... mert maganal a gordulesnel ugyan elonyosebb lehet terepen az alacsonyabb nyomas (lsd fent), viszont minel tobbet kell "pumpalni" tekeres kozben a hatuljat, annal tobb energia vesz el. detto a minta... vmelyik jobban beleharap a talajba, mert szetterul, ahogy pumpalod tekeres kozben, jobb a tapadas, de lehet nagyon megno a gumi ellenallasa. egy gordulesi ellenallasos dobon ezen esetek csak egy reszet tudod kiszurni - statikus teszt vs dinamikus viselkedes.
meg kell talalni a megfelelo banaszot a kenyelem, tapadas, gordules komboban
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jjeahh
nagyúr
Írhatnál gumiteszteket basszus . Gördülés és az, hogy mennyire ráz, nem ugyanaz, ha a mikrorezgésegre vagy érzékeny, attól még simán lehet, hogy alacsony az ellenállása. Pl. az előbb linkelt oldal szerint az agresszív Nobby-nak viszonylag alacsony az ellenállása, a kisebb bütykös Ikon és a Vittoria AKA meg a legrosszabbak. Az igazán vicces amúgy az, hogy ha megnézed a fatbike gumi teszteknél a Jumbo Jim-et, annak is kisebb az ellenállása elvileg, mint a Maxxis Ikonnak, ergo a fatbike gumi pl. aszfaltra alkalmasabb, mint az Ikon .
Amúgy ez a watt és az a watt, amit leadsz tekerés közben, ugyanaz? Mert ha igen, akkor ha egy guminak 40 watt az ellenállása úgy, hogy tekerés közben mondjuk 150 wattot adsz le, az elég beteg... így nem csodálom, ha az átlagsebességet befolyásolja a gumiFb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154760 üzenetére
par honap utan, ha tobbet all, amiknel tapasztaltam az utobbi evekben:
* rocket ron snakeskin 2017
* thunder burt snakeskin speed 2018
* racing ralph snakeskin speed 2019
* race king protection 2019aminel nem:
* rocket ron snakeskin speed 2018
* racing ralph snakeskin speed 2018
* racing ray snakeskin speedgrip 2019minimalmintas gumiknal jellemzobb... igazabol a hasznalatot nem befolyasolja, de bosszanto.
***korabban azert fizettel, hogy lekonnyitsek a gumi falat... most azert, hogy tobb gumi legyen a szoveten ennyi a snakeskin, semmi tobb, foleg a futofeluleten.
a gordulest en elegge megerzem, foleg a hatsoguminal vagyok erzekeny ra. terepen a conti kevereke szvsz jobb, nagyobb nyomason is kenyelmesebb a koves reszeken. a race king es a thunderburt jol gurul, a tobbi kevesbe, az ujabb ralph + ray kombonal meg olyan volt, mintha trail gumikon mennek (viszont a ray baromi jol tapad).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Paxker315
addikt
válasz 6030D #154767 üzenetére
Auh. Egyszer lett egy ezresert lancom (Hg95) a benzinnek hála. Eladó befotozott egy részt, ahol alig volt kopas rajta, meg a dzsuva kohéziós ereje is érvényesült. Megkaptam, aztán benzines shake, és talaltam rajta helyet ahol femre pucolva szemmel láthatóan nagyobb kopast mutatott. Fotóval megreklamaltam, és karpotoltak. Persze waxolas után már nem volt az annyira használt, voltak rajta szinte újszerű szakaszok is.
Még 2500 kmt elmentem vele, aztán eladtam.
De a történet utravalo üzenete: érdemes több szakaszon ramerni a láncra, és, nem csutakmocskosan meregetni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ZolkoW #154766 üzenetére
A fél százaléknál cserével nincs is baj, azonban az általad is említett görgő kopás miatt simán lehet mérni a láncot már nyúltnak, miközben még teljesen jó. Ezt méri bele a Parktool is szerintem, ezért mutathat már negyed %-os nyúlást vadiúj láncon.
Nálam mondjuk gond, hogy a Shimano-féle, görgőkopást kiküszöbölő mérő is beesik a láncba, de ha meg a Sheldon-Brown által is említett hosszméricskélést használom, akkor meg még jó a lánc. Ki érti ezt?
6030D
Szerintem csináltam ilyet, hogy kenés előtt és után is lemértem a láncot, mert arra gondoltam, hogy beeszi magát a Squirt a megfelelő helyekre, és megváltozik a lánc hossza, de mintha nem tapasztaltam volna. Majd ha megint melegebb idő lesz, megpróbálom ismétItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
6030D
őstag
Mérd meg a láncod:
- tekerés után
- féktisztítós ronggyal áttörölve
- féktisztítóval megfújva
- leszedve, benzinben rendesen kimosva4 különböző mérésed lesz. Biztos nagyon fontos, hogy tizedmilliméter pontossággal tudja mindenki a láncának a hosszát, de ahhoz a mérőkét először kalibrálni kell vásárlás után, hogy tényleg jó-e, aztán meg X időközönként ismét. Nem szabad leejteni, meg ne koccanjon össze semmivel. Tárolni is lehetőleg úgy, hogy a finommechanikai részeket ne érje semmilyen korrózió, ami befolyásolhatja a század milliméter pontosságú csúszka siklását.
Vettem aliról párszáz Ft-ért egy mérőkét, azzal mérem. Kiderült, hogy csal a szerelőjéhez képest (Parktool?), ezért mielőtt teljesen beleesik, már viszem cserére, és akkor van az, hogy a 0,75 beleesik, a 1,0 nem. Kb az elmúlt 7-8 láncom ilyen módszerrel ment, és nem koptak brutál mértékben a sorok, az első lánctányérokról nem is beszélve.
Én ezt ugyanolyan erőlködésnek érzem, mint mások a grammozást, de nekem a lámpafétis is ugyanilyen.Szerintem.
-
ZolkoW
őstag
válasz -=RelakS=- #154756 üzenetére
Én nem vettem a fáradságot, hogy átgondoljam, a Shimano mérője mitől tudományos, és van-e benne logika (amelyik egy irányba nyomja a görgőket), mert úgy gondolnám, hogy egy dolog, hogy a csapok közti távolság mennyi, de a görgők is kopnak kívül-belül, és ettől is függ, hogy csatlakozik a lánctányérhoz, szóval szerintem a fém vonalzós mérés, meg a láncnyúlásmérős, ami bemegy a görgők közé, más eredményt fog adni.
És volt az a cikk, ami vesézte a különféle sebességű láncok élettartamát, ott is írták, hogy a 11-12 sebis láncok már máshogy vannak megtervezve, nem akarok hülyeséget mondani, mert csak átfutottam, és lehet hogy nem is jól értettem, de ebből is adódhat, hogy azoknál már fél százaléknál ajánlják a cserét.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Massmurderer
őstag
Reggel csak -6fok volt
-
Paxker315
addikt
válasz itouchfan #154761 üzenetére
FvT hirdetése, ha jól látom. Ő megbízható-korrekt eladó egyébként, ha az számít. Szerintem már eladóként&vevőként is volt dolgom vele, annyi biztos, pár alkatrész, mit használok, tőle van. CK fejcsapival adja a 'nagot. sajnos nagyon pici a váz (54felsőcsőCC), de már nem emlékszem, milyen méretűt kerestek
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #154762 üzenetére
Én ma megyek ki egy bő órára, tegnap meg pihentem a vasárnapi esésem, kicsit fájt a csípőm, bokám, de már oké. Elvileg csütörtökön megjön a görgő, azt írták sms-ben.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Nem emlékszem ki keresett múltkor ilyesmit, de most az egyik Facebook csoportba felraktak egy Colnago C40 vázszettet. (Nincs érdekeltségem benne, segítő szándékkal írom. )
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
jjeahh
nagyúr
A tejet ereszti? Nekem a Nobbyk meg a Rekon eddig nem csinálta, remélem az Evo Nobby sem fogja.
Milyen gumit sikerült kivágni? Snakeskin volt? Hát ha a Snakeskint is kivágja majd nálam valami, akkor valszeg visszatérek az olcsó Performance-hoz, azzal legalább csak 13-max 20 eur-t bukokMás: Ha már gumi, a múltkor elmélkedtem a gördülési ellenállásról, ezt a teszt listát átnézve továbbra is úgy tűnik, hogy aszfalton az anyagkeverék és a guminyomás számít igazán, terepen meg a szélesség és a bütykök mérete/kialakítása. Szal úgy érzem, hogy az a közhit, hogy az agresszívebb gumiknak mindíg nagyobb a gördülési ellenállása, téves, itt jól látszik, hogy a sereghajtó külsők közül kettő pont "gyors" gumi (Maxxis Ikon, Vittoria AKA) és pl. a Vittoria azóta, amióta új anyagkeveréket használ, sereghajtóból az egyik legjobbá vált (Mezcal TNT G+ 1.0). Ahogy elnézem egyes xc gumik között akár 25 watt különbség is lehet, ami jól gondolom, hogy már elég brutálisan megérez az ember és valszeg az átlagon is meglátszik?
Valszeg erre is sokan rávágnák, mint a grammozásra meg a geometria különbségekre, hogy aki nem versenyez pro szinten annak tökmindegy és blablabla .Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
arn
félisten
válasz jjeahh #154741 üzenetére
ilyesmi ellen nem igazan jo... ket elonye van, hogy nehez az oldalfalat szovetig horzsolni, koveken, sziklan, es hogy tubeless (mongy sok gumi a futofeluleten elkezdi atereszteni x honap mulva - nekem ilyen volt a ralph es a burt is, de a raceking is csinalja).
jo multkor vmi kedves illeto a bringautat vegighintette uvegcsereppel, az elson vmi ot lyuk lett, azokat fogta a lotty, a hatson viszont egy centis szakadas. A tubelesses folt se segitett, kuka ilyen 40-50 euros guminal mindig nagy orom.
-
bringasisti
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ZolkoW #154723 üzenetére
Ez a parktool mérő szerintem elég vacak, pedig akár jó is lehetne.
Először is azt írja, hogy vadonat új lánc esetén (!) nem gond, ha azt mutatja, hogy 0,25%-ban nyúlt. Másodszor a mostani láncomon simán túltolom az 1%-on, közben meg a fém vonalzós mérés alapján a 0,5%-ot sem érte még el a láncItt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Somatom
veterán
válasz IMIIKE1998 #154746 üzenetére
Jogos a felvetésed. Nem fair, hogy pályaelhagyásnál a szerencsén múljon az életbenmaradás. Végig kéne rakni aknákkal a kanyarok külső íveit. Láttál már Pikes Peak futamot? A szabály egyszerű. Ha fent kicsúszol, meghalsz.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
INTELligent
senior tag
válasz ZolkoW #154745 üzenetére
A Lidl-s ennyire jó? (ár-érték arányban nyilván) Mert akkor tudok várni, csak nem tűnik annyira tartósnak - tesztek, amik kipróbálták, azok nem írtak alapvetően rosszat a Lidl-s szerelőállványról, csak nem tudom, hogy ribusztusság és tartósság terén mennyit lehet várni egy ilyentől.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
itouchfan
senior tag
A 670-es kormány simán jó lesz a 90 mm stucnival. Az még MTB-n nem is számít széles kormánynak. Akkor szokták ezt javasolni, ha nagyon nagy az ugrás (6 cm nem az sztem), vagy ha legalább 760 de inkább 800-as kormányra váltasz. Nekem pl 660 van 100 m stucnival igaz nem vagyok egy DH bajnok de teljesen jó (nekem legalábbis).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A kormány szélesítéséhez ajánlott kormányszár rövidítés nem annyira a testpozíció miatt ajánlott mint a jó kormányozhatóság miatt.
-
ZolkoW
őstag
Nekem az egyik kedvencem az elhanyagolás módszere /legyen mondjuk mínusz 10mm/
..súlyozva a "mi van otthon" együtthatóval...[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
Ha minden egyéb adatot tudnék, akkor Pitagorasz tétellel.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz ZolkoW #154740 üzenetére
De az rendben van, nem is az a gond. Ez volt az a verseny, itt egy kép is: [link]
Nem lejáratni akarom a versenyt, de azért ez mégis veszélyes, és itt gyerekek is voltak...Más: Ti hogyan számolnátok ezt át? Ha 610mm-es kormányhoz 90mm-es kormányszár volt a bringán, akkor 670mm-es kormányhoz milyen hosszút kellene tenni, hogy ne változzon a testpozíció?
-
ZolkoW
őstag
válasz INTELligent #154744 üzenetére
ezek közül az Elite elvileg létezik a Decában is. A nem akciós áránál olcsóbban, azt nem tudom, mit jelent náluk (a Merlinnél), hogy nincs készleten, azt is jelentheti, hogy az akciós áron már soha nem lesz... (ez nem egy részrehajló hozzászólás akart lenni, a látszat ellenére)
Amúgy 10-ért jó a Lidl-ös is - csak ezzel nem érsz semmit, ha nem árulják, de tavasszal lehet, hogy megint lesz. Ráadásul '19-ben egy ezressel olcsóbb is volt.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
INTELligent
senior tag
Nézegettem a szerelőállványokat (Paxker: köszi a Merlin-es linket, eddig nem ismertem), Merlinen, meg Rosebikes-on is találtam kicsit komolyabbnak kinézőket, amik beleférnek a keretbe, ezek közül használjátok/ismeritek valamelyiket? Esetleg van olyan bolt, ahol érdemesebb nézni, mert most akciós (amiket ismertem, megnéztem)?
TOPEAK PREPSTAND ZX WORKSTAND
XTREME S 1300 WORKSTAND vagy XTREME S 3000 WORKSTAND
Bike Tools Workstand
Elite Team 10 (most nincs készleten, de érdemes rá várni?)
Montihoz kellene (az Elite, meg a ZX tűnnek a legjobbnak).Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Chiftain
aktív tag
válasz jjeahh #154741 üzenetére
Akkor nagyon úgy néz ki hogy az oldalfal a gyenge pont ezeknél, az enyém például defektvédelemmel ellátott elméletileg. De gondolom az a futó felület irányából érkező behatolókat fogja csak fel! Az oldalfala valószínüleg nekem is felhasadna adott esetben. Mondjuk sokkal veszélyesebbnek gondolnám ilyen szempontból a terepet, aszfalton nálam a gumi oldalfalát csak víz meg piszok éri. A tapasztalataid viszont erősen mást mondanak.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Chiftain #154739 üzenetére
Igazából én a defektek 80%-át aszfalton kaptam eddig, a sziklák és a tüskék úgy tűnik nem képesek annyira ártani a guminak, mint az aszfalton hányódó szegek, drótok meg üvegszilánkok .
Amúgy nem azt mondom, hogy nem tartósak a Schwalbe gumik, inkább arra gondoltam, hogy a fapados Performance széria oldalfala nem bírja a kemény éles dolgokat. Szal ha nem vágja ki semmi őket, akkor tartós jó cuccok, másképp én is elégedett vagyok velük. Ha a Snakeskin ezt a problémát is megoldja, akkor boldog leszek...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #154729 üzenetére
na pont ilyenem van, csak sokkal régebb óta! :) hmm, vajon akkor nem túl kopott már?
A "mutatós" azért állna közel a kis fémszívemhez, mert azzal azt is látnám, hogy mondjuk 1000 km alatt nyúlt-e 0.25-öt, meg új korában honnan indulunk, stb.
Magyarul nagyobb a felbontása,mint a 2-3 dedikált értéket tudóknak.Imike: sok maratonon nem voltam, de azokon inkább fára rögzített nyilak, szalagok voltak, a legritkább esetben láttam külön karót, az is jó messze volt a veszélyes helyektől, mármint nem tűnt veszélyesnek az elhelyezésük.
-
Chiftain
aktív tag
válasz jjeahh #154734 üzenetére
Érdekes, hogy a szintén schwalbe delta cruiser plus viszont elnyűhetetlennek tűnik. Jó persze ez aszfalt gumi, ott is használom, így teljesen mást kell kibírnia. De azért városi körülmények között is kap üveget tüskéket meg sorolhatnám. De nyílván nem összehasonlítható az az igénybevétel amit a te terep gumid kap, azzal amit az enyém aszfalton!
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Paxker315 #154733 üzenetére
Érdekes mert soxor pont az ellenkezőjét tapasztaltam,vagyis egy a végét járó,de még nem állat módjára (csak ~0,7 a BBB mérőn) nyúlt,a sorral viszont már jól összekopott lánc szépen,halkan megy és jól is vált...persze ettől még cserélni kell,mert lekoptat mindent és a sor is kuka lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz IMIIKE1998 #154735 üzenetére
Vlad Tepes biztosan tudja az okát.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz IMIIKE1998 #154647 üzenetére
Erre valaki?
-
jjeahh
nagyúr
No új korszak kezdődik nálam, megrendeltem az Evolution Snakeskin oldalfalas gumit. Kíváncsi vagyok érzek-e majd bármilyen különbséget a fapados Performance és a drágább Evolution Nobby Nic között, ha jól értem más az anyagkeverék, a Snakeskin oldalfal jobban bírja a vágást és könnyebb. Szeretem a Schwalbe gumikat, nekem beváltak, de ez a vágásos defekt dolog már másodszor szúrt ki velem és mivel trialboj-nak is kivágta valami a Performance gumiját, gondolom nem én vagyok ennyire helikopter, hanem az olcsó Schwalbe külsőknél használt Liteskin és a Twinskin oldalfal nem szereti az üveget meg az éles sziklákat. Egyelőre csak előre vettem egyet, ha beválik veszek hátra is, ha meg nem válik be, kezdődhet elölről a dilemma
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Paxker315
addikt
válasz Hasaggymeg #154729 üzenetére
másik kedvenc: füllel mérni. Ha egyre gyakrabban kell kenni, és már ronda hangja van, v hezitálgat váltáskor, általában már közel van a kuka állapothoz. Legalábbis eddig így tapasztaltam. Kollega szerint meg, tökmindegy a 0.75, mert, már 0.5-nél érezhetően csúnyább hangja van a hajtásnak.
Pech. : )
A parktool mérő ebayen: [link]
oke, drágább, mint b24-en, de, nem sokkal, illetve, bike24-en úgyis rájön még az extra postaktg.[ Szerkesztve ]
-
Massmurderer
őstag
Nakita Engine enduro karbon vázról hallot valaki???Megéri??
-
zoli03
őstag
válasz f4lcon #154706 üzenetére
Írtam korábban, hogy elviheti szervizbe is. De ha visszaolvasol, láthatod hogy hány embernek volt problémája szervizekkel, már alapabb problémák esetén is. Az szerinted mennyi idő és pénz, mire talál valaki egy megbízható szervizt, ahol pluszban még rugóstagot is szervizelnek? Vidéken sok esetben ilyen nem is létezik. Persze elküldheted pesti szervizbe, de akkor neked kell kiszerelni és vissza meg elküldeni. Vagy ha Budapesten laksz, akkor sem biztos, hogy a szomszédban van a szerviz, lehet hogy 1 órát is kell utaznod.
Szóval ha valakinek komoly biciklije van, akkor muszáj sok időt szánni rá így vagy úgy. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Paxker315 #154722 üzenetére
Jelen!
(#154723) ZolkoW ...tapasztalatból mondom ne bonyolítsd! Már túl vagyok a mérőléces,tolómérős,számolgatós lánccseréken,és vagy 3-4 éve csakis ezzel döntöm el (amúgy hibátlanul!) mikor cseréljem,vagyis 0.75 készülődés,1.0 azonnali csere és így mindig 2 láncot megy el egy (10-es) sor.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
őstag
válasz Paxker315 #154722 üzenetére
+ZolkoW: persze, lehet ezt papírra ceruzával is írni, de annak is örülök, ha este tekerés után nem felejtem el átállítani a bringát, hogy melyikkel voltam. Néha hétvégén ellenőrzöm vissza, ha még emlékszem rá. Az még jó lenne, ha nem csak az előtte lévő alkatrészt mutatná, hanem azért 3-4-et, mert jobban össze lehet hasonlítani.
Hasaggymeg: hát ez az, és most is egy 1130 került fel, mert ez még a sorral jött egy csomagban. A Soudal egyelőre marad, aztán a következő lánc már X1 lesz, és valószínűleg Soudallal, így majd karácsonykor meg tudom mondani, hogy mennyit számít a wax.. vagy watt?! Kivéve, ha addig lesz végre egy outim, mert akkor sose fog elkopni a még meg se vett láncom.
-
ZolkoW
őstag
válasz Paxker315 #154726 üzenetére
Jogos ez is, csak ne felejtsem el azonnal lepucolni a tolómérőt, mert máshoz is használom (Jártam már úgy, hogy összeolajoztam vele faanyagot, aztán anyáztam, mert épp lakkozásra készítettem elő...)
Gondolom jó lenne olcsón megúszni, a legolcsóbb talán egy régi hátsó váltót átalakítani (még nem csináltam ilyet), vagy párezerért lőni egy egytagú láncfeszítőt.
[link]
Ilyet pont megcsillagoztam magamnak apróból, hátha lesz még egysebi a Ninerből (és nem tudom, akarok-e annyit költeni erre, amennyibe egy excenteres cucc kerül)szerk.: ez nem is egytagú, az alatt azt értettem, ami egy görgős.
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz ZolkoW #154723 üzenetére
vagy, tolómérő. Most nemrég volt aldiban talán.
Campag így ajánlja:
de érdemes új láncot mérni, s követni használat során
Apropó.. városi bricciglimen valamié' gyárilag ejtőpapucs&agyváltó kombi van. Na, szokott gond lenni a nyúlt lánccal. Esetleg valami láncfeszítésre való tippje valakinek? az egész biccigli 20ezer ft volt 6 éve, azóta megbízhatóan teszi a dolgát (persze kopócuccok, fékbetét-lánc, külsők cserélgetve). De a láncfeszesség -ejtőpapucs már párszor okozott gondot. Ötlet? -
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #154719 üzenetére
Én is onnan néztem, de csak közvetve tudtam, ugyanis májusban tettem új láncot a MÁSIK bringára - ezt felvittem, de lusta vagyok az ilyen adminisztratív dolgokhoz, ráadásul nehéz is lenne mindent. Pl. van, amit tudok használni mindkét bringán, meg olyan is, amit leveszek, majd visszarakok... ezt már egyszerűbb is lenne külön táblázatban, mint Straván. De ez nem a kifogás része akart lenni, arra elég a lustaság
(#154724) Toobee : köszi, az előző oldalon láttam 24-ért Birzmant, de ez jobb tipp
A márkából van zsebszerszámom, az nagyon király cucc.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
Párszor már nekifutottam a chain checker témának, de csak nem jutottam előbbre, így inkább hagytam az egészet. Pl. a sok helyen keverik a százalékos nyúlást a mm-rel. Vagy ez akár jogos is lehet, mivel nagyságrendileg épp 10-12 centi az, amit mérünk vele?
Aztán a gépész énem (amelyiknek nincs papírja) azt súgja, hogy jó lenne egy, ami nem igen/nem működésű, hanem egy mutatóval mutatja az értéket, pl. a Parktoolnak van is ilyen, SŐT, a kínaiak le is másolták, és ha nem elég jól, akkor persze 10 Eurót kidobni az ablakon rosszabb üzlet, mint 30-ért venni egy műszert .
Annyi láncot meg úgy érzem, nem koptatok, hogy a meglévő 0,75-ösnél komolyabbat kéne vennem, de egy csomó más fölösleges dolog mellett elfér a listámon a Parktool mérője is...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #154700 üzenetére
Hát ez az,itt már 2 változóval dolgozunk egyszerre,így nem derül ki mi hibádzik,a lánc,vagy a kenőanyag. (időközben történt rettentő erősödésedről nem is beszélve )
-
jjeahh
nagyúr
válasz parkr #154717 üzenetére
Az elsővel szoktam rendelni, amivel az a bajom, hogy nálunk átveszi egy megbízhatatlan sz*r helyi futár cég, szal igazából őket szeretném megkerülni. Bike24-ről is DHL-el szokták küldeni a csomagokat, sosem figyeltem milyennel, de onnan az ajtómig a DHL hozza a cuccaimat... elég király lenne, ha a rose-on is meg lehetne ezt oldani. Sőt, az sem zavarna, ha az ajtómig az UPS hozná, csak valahogy azt a helyi futárt jó lenne megkerülni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Gyors kérdés: rendelném is meg a csomagot a rose-ról, de rájöttem, hogy nem ártana végre kideríteni, hogy melyik szállítási mód mit jelent . Valaki nem tudja mi a különbség a DHL Parcel international és a DHL Europaket között?
-
Somatom
veterán
válasz f4lcon #154706 üzenetére
+1
Van garázsom, szerszámaim, szerelési gyakorlatom, de ha napi 20 rugónál kevesebb a munkadíja a szervíznek, akkor nekem nem éri meg vacakolni vele. Akkor inkább ráhúzok annyi napot a melóhelyemen, kifizetem a szervízt és beljebb vagyok, mintha én álltam volna neki barkácsolni.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
arn
félisten
válasz Massmurderer #154695 üzenetére
Nem tudom, hogy melyikhez pontosan mit használnak, a nyiltfurdos foxhoz csak a fox fluid kellett (ez van a kis zacskóban, de lehet venni kis kannaban is). Ezt rakod a porlehuzokra, meg a dugattyuhoz keneshez. A csillapitashoz ott csak egyféle olaj kellett. Ez az előző villám volt, a stepcastet már skippelem, inkább beadom vhova.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz zoli03 #154698 üzenetére
még mindig magadból indulsz ki (ne vedd sértésnek)
hidd el, sokan vannak olyanok is, akiknek az ideje többet ér mint az a különbség, ami az otthoni szerelés (és megtanulása) versus beadom egy boltba és megjavítják között van.
itt nem arról van szó, hogy valaki "nagyon akarja" vagy nem, mert aki "nagyon akarja" az a Holdon is megoldja. de az emberek 99%-a nemhogy nagyon, de kicsit sem akarja.
ez a fórum itt, vagy a bikemagon irogatók nem képeznek reprezentatív mintát“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
jjeahh
nagyúr
válasz Massmurderer #154703 üzenetére
Szerintem rosebikes lesz győztes, mert ott meg lehet oldani a postázást ingyér. 29x2.25 kell nekem amúgy és Evolution.
-
jjeahh
nagyúr
válasz 6030D #154700 üzenetére
Nekem a 2500km sem tűnik rossznak, rendben van. Nekem amúgy a múltkor 2500km után a KMC-n a láncnyúlásmérő 75%-on sem esett bele, de a két legkisebb lánckeréken elkezdett ugrálni, szal kuka...
Más: gondoltam rendelek helyi (román) webshopból gumit. Rákerestem 8 ismert oldalon, mindegyiken még a régi (2-3 éves ) modellek vannak készleten és azok is 2x-es áron a német webshopokhoz képest . Szal bukta, visszatérek a jó öreg németekhez. Az viszont érdekes, hogy a helyi Csíkszeredai bringaboltban a német webshopok árszintjén adják a cuccokat, csak sajnos Nobby Nic gumijuk épp nincs raktáron
-
Paxker315
addikt
válasz zoli03 #154698 üzenetére
Na, ezért sem érné meg nekem saját részre takolni. Régi lakhelyemtol 350 meterre, ujtol cc 1km-re van a szervíz, és legalább értik a dolgukat. Így én is biztos vagyok benne, hogy tokeletes munkát kapok, atverve sem leszek, és még a jo viszonyt is fenntartom.
Bar ezek szerint nem általános sajnos, hogy van jó színvonalú szervíz szolgáltatás.
Panelban amúgy a ház előtt lent lehet ezekkel foglalkozni főleg.. (Szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest