Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#90751) Sipi-


Sipi-
tag

Nagyobbik gyereknek péntekig karantén, az imént hívták asszonyt. A gyerek szemszögéből nézve szívás, mert ez csak 1 vagy 2 extra pihi csak, mert hétfő-kedd-szerda egyébként is szünet (síszünet).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#90752) Phülöp válasza Sipi- (#90751) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekünk is online a suli a januári kezdés óta, havonta jön az értesítés, mire készüljünk. Március már biztos, április közepén meg vége a tanfolyamnak - arra a kis időre szerintem már nem fűtik fel az iskolát.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#90753) npera válasza zetor2000 (#90714) üzenetére


npera
újonc

Kellemes. Van elektromos is, Tesla Model S hátsó tengelyét rakják bele, aztán az akksipakkból annyit előre, hogy még kibalanszírozza. És persze durva erősítések...

(#90754) npera válasza blueboi69 (#90723) üzenetére


npera
újonc

Igazából most neked végzek ingyen tesztelést, mert nemsokára lesz elég információmorzsád, hogy nyugodt lélekkel nyomhass rá a Cobra X buy now gombra... ;)

Ugyanaz az elektronika, ugyanaz a menü és ugyanaz a receiver.

Eddigi benyomások:

- a 46-fokos kijelző látószög akkora, hogy gyakorlatilag még éppen nem kell "odanézzek" a szélére repüléskor. Tehát nem "keres" a szemem benne, elég csak úgy nézni. A tetején megjelenő OSD egyrészt olyan finom betűkből áll, másrészt annyira fent van, hogy arra oda kell nézni. Ehhez képest a Cobra X 50-fokos látószöge leginkább IMAX-mozi lesz. Abban a szemüvegesek is jobban el tudnak lenni, ha jól értem, mert messzebbre fókuszál a szemed a tükör és a nagyobb méret miatt.

- a vevő bitang jó. Írták, hogy valamelyik FW alatt fehéren vibrált a kép, de nem igazán tapasztalom. Ha extrém rossz a vétel, akkor volt pár fehér villanás, de nem sok és a Fatshark esetén ilyenkor elkezdett "szaladni" a kép, ami sokkal durvább. Akkor olyan, mintha a filmkockák elvesztenék a szinkront a képpel és eltolódik a kép (látod a fekete keretet mondjuk 1/3 vagy fél képnél), bónusz esetben ténylegesen mozogva tolódik el a kép, miközben hangyák háborúja rakódik rá és ide-oda zizegve rángatódzik a kép. Nekem volt ilyen garázsban repülve, majdnem lezuhantam. Joshua szerint ilyenkor kábé repülhetetlen lesz a kép. Rapidfire modul is csinált ilyet egy időben, de aztán kijavították a szoftvert. Csak úgy referencia kedvéért a Rapidfire modul önmagában antenna és minden nélkül 150 dodó.

- az interfész igen jó. Van két gomb és két klikkelhetó tekerő. A DVR-t elindítani két klikk. Egy felhozza az OSD-t, aztán másodikra piros lesz a kis kamera ikon és fut. Csippan egész visszafogottan is, nem agytépő sivítással.

- a venti nagyon finoman fut és adaptív. Nagyon sok fokozatban lehet állítani manuálisan is.

- van bekapcsológomb rajta (!!!), ami a Fatshark esetén a HDO-ig nem volt lehetőség. Kihúztad, bedugtad.

- a menüben mindent lehet állítani, ami szintén érdekes, mert van (!) menü. Fatshark alatt még a HDO2 esetén sincsen (!!!) user interface. Az OSD-nek van egy rettentő basic felülete, ahol be tudod állítani, vegyen-e magától és felülírja-e a régi fájlokat. De egyébként csak csipog és állítod a fényerőt vagy kontrasztot. Talán a HDO vagy HDO2 esetén már ilyenkor megjelenik egy skála legalább, hogy tudjad, hogy most hol is jársz. Ne az legyen, hogy elcsipogtatod maximumig, aztán számolod, hogy 5 vissza onnan kábé jó.

- a hozzá adott antenna gárbidzs (sima wifi router dipól). De nem sok monétáért veszel rá egy jó patch és omni antennát (RHCP lehetőleg), aztán kész is vagy.

- lehet hajtani XT60-as akksival, adnak hozzá dugót egyből.

- a memóriakártyát nem az orrnyerged feletti pici résből kell csipesszel kiügyeskedned, simán lefelé megy. A Fatsharkon volt egy trükk, hogy megpróbáltam "kilőni" a kártyát úgy, hogy benyomtam picit, hogy a zár engedjen, aztán a rugó kilője. Máskülönben ha benyomtad csak, akkor nem fértél hozzá még körömheggyel sem, csipesz kellett hozzá.

- nagyon minőségi a ház megfogva, nem nyeklik-nyaklik.

- van EU-s szervizpontjuk. Mondjuk a Fatsharknak meg van 4 kontinensen.

- a rádió band és channel beállítható specifikusan mondjuk racing 7-re, de van spektrumanalizátoros kereső is, ha az a nyerő. Nekem a VTX fixen R7-en van, ezért oda állítom és akkor csak megy.

(#90755) npera válasza hobizoli (#90742) üzenetére


npera
újonc

Én 2011-2017 között 4 giga rammal "dolgoztam" a gépen. Videót szerkesztettem tipikusan. Ment a Sony Vegas Home, mellette a GIMP, meg hasonló nyalánkságok. Nagyobb videók rendere alatt a böngészőt kilőttem, mert az zabálta a ramot.

2017-ben építettem egy PC-t, az kapott 16 giga ramot. Most már mehet a böngésző render alatt is...

Igazából gépet építeni tök jó móka, ha előtte rendes Excel táblát csinál az ember. Meg olvas sok fórumot és néz sok rivjút. Utána már csak ujjgyakorlat összerakni. Az előtte levő fázis meg fél év kábé nekem :B

(#90756) npera


npera
újonc

Blueboi, a srác csatornáját nézd át szerintem. Ahogy nézem nem túl sok erőforrásból eléggé két lábbal járva a földön fejleszti magát és tanul repülni. Nem kell feltétlenül csillió pénzt beleölni, ha tájékozódik az ember és megfelelő létrafokokra lép a hobbiban.

A srácnak elég fanyar humora van és igen jól vágott videói vannak.

(#90757) zetor2000 válasza npera (#90755) üzenetére


zetor2000
senior tag

Igazából nem bonyás a történet, ha mindenből a felső polcról, vagy az árlista végéről szemezgetsz. Igaz, szokott lenni buktató.
Ismerősök elmentek egy boltba érdeklődni - 1x. Akkor kaptak valami ajánlatot. Azt (!) megrendelték, mert jónak tűnt. Csak ott volt a bökkenő, hogy az ajánlatban volt alaplap, cpu és memória. Ezekből 2 sose ment egymásba :)). A CPU és az alaplap nem szerette egymást (2011 vs 2011v3), másik CPU meg régebbi memóriát evett volna (DDR3 vs DDR4).
De ha ezek a számok passzolnak a listában, akkor nagyjából jó lesz.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90758) Grillo


Grillo
senior tag

Fotóspercek!

Urak, lens pen témában van bármi tudnivaló, vagy vegyek le a polcról 4k körül bármilyet?

(#90759) Jahno válasza Grillo (#90758) üzenetére


Jahno
őstag

Van külön a szűrőkhöz aminek egyenes a feje, de kb. ennyi. Lenspen az olyan, mint a Stihl és a motoros fűrész. Egy gyártó, sok cuccal. Egy jó körtepunepa és obi takarító lenspen kell, oszt kész.

(#90760) npera válasza zetor2000 (#90757) üzenetére


npera
újonc

Ja, úgy egyszerű.

Én lehet régimódi vagyok, de a kiforrott cuccokat kedvelem, ami nem state-of-the-art. A béta tesztelést nem vagyok hajlandó prémium ár kifizetése után elvégezni, hogy majd rajtam fejlesszék ki az első stabil szoftvert.

i5 procit választottam még 2017-ben, már jó ideje futó SSD-t, alsó kategóriás VGA-t. Ott is az érdekelt, hogy 2D-ben ne tekerje a ventit, legyen passzív üzemben amíg lehet. Meg inkább alacsonyabb teljesítményű táp, de stabilabb cucc.

Azóta is jó csendes és stabil a cucc. Nem fagyogat, simán csak "megy".

(#90761) zetor2000 válasza npera (#90760) üzenetére


zetor2000
senior tag

Enyém is ilyen :D
Igaz, az alaplapp az valami felső-felső polcos AsRock. Egy gyerek árulta, és egy vagyont kért érte, de aztán lealkudtam, és annyiért kitűnő vételnek bizonyult.
A proci is olyan volt, hogy használt, és egy erősebb közepes. De ahogy nézem a benti jóval újabb vasainkat, nem érzek akkora előrelépést, hogy égessem a pénzt ilyenre.
Ha szeretnék valóban érdemi előrelépést, az valószínűleg nagyon költséges lenne / lesz.

Egy AMD Ryzen valamiben gondolkodom, megint ~6-8 évre tervezek gépet. Meg ~64GB ram, hogy HZ is örüljön, DP csatis VGAval. Ehhez valszeg hűtő is kell, mert ez a Noctua nem megy fel az új AMDkre, és/vagy nincs megfelelő rögzítésem hozzá.
Csak az a proci, amin a fejem töröm, ~170-200E (mikor mennyire erős a forint), és amire kell ez a gép, nem ér ennyit. Ehhez kéne alaplapp, meg ram, meg hűtő, meg egy rendes VGA, de az most félmillió, és felette. Szóval a gép lenne köbö 1M. Kicsivel alatta, de mondjuk 800. És akkor csak arra van, hogy netezzek... mert pénzt nem termelek idehaza. Szóval kivárom, amíg ez a kiszemelt proci lesz használtan (~2-5 év), és majd akkor. Addig lesz talán megint valami májer alaplap alá, és akkor az úgy megint egy fain masina lesz, "gombokért".

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90762) qnadam válasza Grillo (#90758) üzenetére


qnadam
veterán

nincs széle a pólódnak?

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90763) Jahno válasza npera (#90755) üzenetére


Jahno
őstag

Lassan a laptopom is avul, de még kitartok. A képzeletbeli Excel táblát el sem kezdtem, elejére berakom a Pana fotómasinát egy közepes kitobival, mellé egy merevlemezt és már 7 számjegynél tartunk :W Innen lehet alkudozni lefelé, de az meg mindig valami rovására megy.

(#90764) Grillo válasza qnadam (#90762) üzenetére


Grillo
senior tag

Vettemértettem. :D

Azért is kérdezek, mert nagyon tudományosan ismerkedem a témákkal, és az elmélet az igen jó, de itt meg nálatok van gyakorlat.

(#90765) qnadam válasza Jahno (#90763) üzenetére


qnadam
veterán

nálam most elindult, hogy az a7rii jó ugyan, de egy a7iii talán még jobb lenne...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90766) npera válasza Jahno (#90763) üzenetére


npera
újonc

Ja, durva pénzeket lehet elnyomni, ha elkezd listákat csinálni az ember.

(#90767) Jahno válasza qnadam (#90765) üzenetére


Jahno
őstag

7III picsa jó, meg szerintem a szemkövetőjét szeretni fogod nagyon :-P Videóban is visz mindent, mint a fene, nekem tetszett, hogy nem kell szórakozni rekesz/ISOval, bírja és kész, lehet ki-be rohangálni ez meg csak csinálja a képet :-D

(#90768) qnadam válasza Jahno (#90767) üzenetére


qnadam
veterán

szemkövető van a 7r2-ben is, onnan indult az egész. viszont a 73 már elég drága.

nem kell szórakozni rekesz/ISOval, bírja és kész, lehet ki-be rohangálni ez meg csak csinálja a képet

ilyet tud a canon is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90769) Jahno válasza qnadam (#90768) üzenetére


Jahno
őstag

Határeset, de az én hiányosságom, mert MKII felett minimál időt töltöttek a kezembem, akkor sem alkottam semmit. Az IVes meg végképp ismeretlen, volt nálam dobozban, meg nullkilométeresen és utána kattintottam vagy hármat is talán.

(#90770) qnadam válasza Jahno (#90769) üzenetére


qnadam
veterán

kedden lesz egy fotózás, megpróbálok bérelni egyet, a nehezítés az, hogy 7r2-t csak a cinematicnál láttam, viszont nem írják, hogy mc11-et adnak-e hozzá adapternek, mert engem a sigmák miatt az érdekelne.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90771) Jahno válasza qnadam (#90770) üzenetére


Jahno
őstag

MC11et kcisit bonyásan, Viltrox 4est tök eccerűen tudok adni. Inztézzem? Hétfőre odaér, pár hétig simán maradhat. Pár hét = kb. június közepe :-D

(#90772) qnadam válasza Grillo (#90764) üzenetére


qnadam
veterán

nekem a (pamut)póló sarka mindig bevált, de én eretnek vagyok. esetleg mikroszálas törlőkendő, nagyon esetleg optikatisztító folyadék.
van valahol egy eredeti lenspen sensorklearem, még bontatlan :) a pentaxot egyszer tisztíttattam szakemberrel, ő nem viccelt, éterrel csinálta :D házilag megoldottam a dolgot pórias körtepumpával. a pentax még nagyon szeretett porosodni, a többi gépnek valahogy sokkal kevésbé van hajlama erre, szerintem az elmúlt 7 évben amióta canonom van nem tisztítottam szenzort. igaz, sivatagban se jártam, meg ritkán fotózok eget f20-on :DD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90773) qnadam válasza Jahno (#90771) üzenetére


qnadam
veterán

mindenképp mc11 kellene, mert azzal natív a sigma. de ne tegyél bele energiát, az egész projekt tök ráér, ha van bérlős helyen pont olyan akkor örülök, ha nem, akkor evvan :) köszi

viszont ha valakinek van vesa monitortalpa sörért, az kellene :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90774) Jahno válasza qnadam (#90772) üzenetére


Jahno
őstag

Panákat pár évente beadtam Tripontba, meg ide-oda. Néha nagyon koszolódtak, aztán meg nem. És sok szűk rekeszes hosszú záras képem van.

(#90775) qnadam válasza Jahno (#90774) üzenetére


qnadam
veterán

a panáknak nálam alkalmuk sincs koszolódni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90776) npera válasza zetor2000 (#90761) üzenetére


npera
újonc

Vettem Cherry MX és Kailh Box switch tesztert benggúdról. Nagy a baj? Vagy még menthető vagyok? :Y :C

(#90777) Jahno válasza qnadam (#90775) üzenetére


Jahno
őstag

És lehet az obim kapott egy foltot, az keményebb dió lesz.

(#90778) qnadam


qnadam
veterán

inkább ilyen kamerát veszek

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90779) zetor2000 válasza npera (#90776) üzenetére


zetor2000
senior tag

Na, ez az a kategória, amit én nem vennék... mert minek? :D
Boltban kipróbálgatom, ha olyan. Itt a bilentyűzetes topikban javasolták a Pixel-t, ott jópárat lehet nyomkodni, de nem voltam. MediaMarkt meg Euronics (ez is ilyen műszaki bolt) ahol jártam. Ott nyomkodtam eleget, de elég rapszodikus az elérhetőség. Párat azért sikerült kipróbálni.

Szerintem innen még vissza lehet fordítani :) De minek? :)
Baj akkor lesz, amikor egyedi, makrózható, RGB ledes, egyedileg CNC vágott fedlappal ellátott, foglalatba helyezhető kapcsolós billentyűzethez rendelsz egy nyákot. Vagy ilyesmi.
Amúgy egy rendes klavi kell mindenkinek szerintem, kinek melyik tetszik, olyan.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90780) blueboi69 válasza npera (#90733) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ja igen, nem powerloop-al indítok. Szimulátorban is ilyeneket gyakorlok és próbálok fejben kitalálni röppályát és azt valamennyire becélozni.

(#90781) blueboi69 válasza npera (#90754) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Király!
Igazából amit kaptam aomway commander szemcsi is most elég jó, van hozzá két antenna. Az egyik egy tányér, két csatlakozóval, de az egyik az egy ellenállás ami lezárja, a másik pedig olyan mint egy kis buzogány. Szakszerűen fogalmaztam, bocsi, még nem tart itt a tudományom. Talán omni és dipol antennák, de nem vagyok teljesen biztos ebben az elnevezésben és most lusta vagyok rákeresni.
Viszont onnantól kezdve, hogy felraktam, lett kép és a kép az egyben van, rögtön nagyon király lett minden és alig várom, hogy repülhessek kint. Ma nem értem rá, de brutál köd is volt.

Igazából lehet a srác el is adná ezt a szemcsit, de maradnék a cobra X-nél, az tuti jobb. Igaz, hogy nem is olcsó...

(#90782) Jahno válasza qnadam (#90778) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet rá 70-200at hegeszteni :-P Most raktam ki Pentaxra egy 28-105ös Vivitart, egyből írtak, hogy vinnék. Erre kíváncsi leszek.

(#90783) blueboi69 válasza npera (#90756) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Néztem már 1-2videóját, de nekem nagyon nem jön be a stílusa. Nekem túl prosztó a gyerek. Nem mondom, hogy tudnék jobb videókat csinálni nála, de...nemtudom, valahogy nem szívesen nézem. De értem miről szól az egész.

(#90784) eattila válasza Jahno (#90782) üzenetére


eattila
csendes tag

Nekem a 35-osre irtak most.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#90785) Jahno válasza eattila (#90784) üzenetére


Jahno
őstag

Most áraznék be egy 35mm-es shiftes obit is. Kár, hogy fele nem az enyém meg a lóvé is apránként jön-megy. Utána jön ez a pakk, csak egy maradhat, mind a hegylakóban:

(#90786) eattila válasza Jahno (#90785) üzenetére


eattila
csendes tag

En most epp setalo janost iszok. Vagyis ittam, rapihenek a kovetkezo uvegre.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#90787) qnadam válasza Jahno (#90785) üzenetére


qnadam
veterán

direkt szopatod magad, hogy egyszerre másolsz 3 helyről ugyanoda? :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#90788) hobizoli válasza npera (#90755) üzenetére


hobizoli
nagyúr

a netezgetos A64-mben is mar 8GB RAM volt akkoriban...

az i3K mar 2x8GB-l lett osszedobalva eleve
a Xeon meg szinten, ugy volt a kit-ben, csak utana vettem eszre, hogy ja ez baze QuadChannel-t is tud, akkor rendeltem bele meg 2x8GB-t az Ali-rol, megjott vala, oszt go bele yooool

egyebkent kicsit atbaszoskodos is a Win, mert 8GB RAM-nal is 7GB korul mar rohadtul swap-l valojaban, csak SSD-vel nem annyira feltuno...
szoval ha nezed a Feladatkezelo-ben hogyan nez ki RAM hasznalat grafkonja, akkor oooo eleg ide a 8GB is, mert 7GB fole sem akar nagyon menni, de az ott inkabb meghagy egy kis mozgasteret...

multheten a benti i5-6500 is 8GB RAM-l, benne volt 6-7juzer bejelentkezve es 7,4GB RAM usage mellett erezhetoen kezdett mar butulni a reakcioival
restart utan a Win betoltodesekor 2.8GB RAM kell "csak" neki, aztan az felkuszik 4.5-5GB-ra, mondjuk odaig nincs is baj vele
az elott meg egy 2GB RAM-s :W i7-2600 volt, hat annak a beceneve az i-nullás volt, a HDD LED-je az ugy vilagitott benne, mint a powerLED.... kajakra, mint vmi lajhar, oszt íííhét

4GB RAM-s gepet magamnak se raktam ossze utobbi 10-12 evben, de masnak is
ugy kezdem az ajanlast is, hogy milyen gepet vegyek kerdesre, hogy 8GB RAM es 240GB-s SSD alatt nincs gep, azaz min ez van benne, vagy csak ez felett erdemes nekiallni akarminek

meg ha csak web FB YT-ra is kell vmi kiszuperalt brand irodai gep, akkor erre fel kell bovittetni a boltban
altalaban van is ra lehetoseg es normalis aron
kar szarakodni vele

most a Xeon-t nezve 11.2GB a RAM usage es csak a FF visz el ebbol 6.6GB-t maga :DDD

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#90789) Samott válasza qnadam (#90787) üzenetére


Samott
addikt

Nem, a celvinyot szopatja. Ha meg is van lehet rogton toredezettsegmentesiteni is. :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#90790) zetor2000 válasza Jahno (#90785) üzenetére


zetor2000
senior tag

TotalCommanderben másoláskor lehet sorba tenni a másolandó vackokat az F2vel asszem. Kicsit mókolósabb, de megéri, mert nem lassul be a másolás. Még ha ilyen nagyon kicsi, és nagyon apró állományokról is van szó. Vagy ha "nagy" és töredezettről, akkor se.
A hálózati csatlakozást nem így kell kimaxolni :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90791) Phülöp válasza Jahno (#90785) üzenetére


Phülöp
addikt

Szeretném azt gondolni, hogy a kép csak trollkodás, ennyire nem lehetsz hozzáértő.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#90792) zetor2000


zetor2000
senior tag

Asszem Gömbibá kedvence ez a nem mai termék:
35 éves a Legend of Zelda

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90793) blueboi69


blueboi69
csendes tag

No, ma volt egy kis időm repkedni, de kevés volt a sikerélmény. Kimentem a töküres szántóföldre, párszáz méter sugarú körben semmi nem volt, talán távvezeték, de onnan is messsze voltam azért.
Kipróbáltam a másik aomway szemcsit, királyság. LOS felemelkedtem kicsit, itt bátrabb voltam, mert több volt a hely, teljesen a vártaknak megfeleően tudtam irányítani novakék kvadot. Mentem vele fel-le, előre hátra, picit forogtam is vele, eddig oké. Gondoltam megpróbálok egy kört leírni, hát ebből az lett, hogy egy negyed kör lett vagy egy egy és negyed kör, mert elment tőlem elég rossz irányba. Gázt elvettem, láttam, ahogy földet ér. Puha szerintem felrotált talaj, de nembiztos, hogy volt rotálva, mindenestre alattam kb 1.5-2centis süppedések maradtak, tehát nem mondanám keménynek és sehol egy fűszál, vagy vmi. Nagy nehezen megtalálom a drónt, kicsit földes, megpucolom, uccu neki, akkor repüljünk fpv.
Felrakom a szemcsit, teljesen jól tudtam irányítani, repültem magam körül egy kb 80m sugarú kört, aztán 8ast akartam leírni, aminek a közepe az felettem van kb. Namost ahogy átrepültem a fejem felett, nem sokkal után elment a kép. Gázt elvettem, hallottam a földetérést, de lövésem nem volt, hogy merre van a gép. Van egy földút, amin álltam, mégcsak azt sem tudtam melyik oldalán eshetett le, mert pont láttam a földutat az utolsó képkockánál, de hosszában, nem keresztben. Próbáltam, hogy a szemcsiben keresem, de nem adott képet.
próbáltam gázfröccsöket adni neki, hátha hallom valahol a kapálózásait, de semmi. Itt már kezdtem aggódni, hogy miafasz lesz így, aztán hallottam egy pici csipogást. Ez alapján megtaláltam, a földúttól kb 3méterre, de eleinte teljesen máshol kerestem. Kb 10-15perc ment el a keresgéléssel, itt már azért csökkent a lelkesedés, de mondom kicsit még repülök LOS.

Na aztán nem bírtam vel felszállni. A legkisebb gázadásra is hanyatvágja magát a gép. A hátsó venti is forognak. Eddig is mindig az elejét emelte először, de most konkrétan a hátulja fel sem emelkedik úgy vágja magát hanyatt. Nézegettem, próbáltam kézben is pici gázt adni, forognak a hátsók is szemre. Aztán észrevettem, hogy az egyik hátsó motor picit billeg és már csak 1db pici csavar tartja. :W Valszeg kirezgett belőle mind. Ez nemtudom okozhatta-e a hátraborulást, gyanítom igen, de nemtudom, már semmit sem tudok.
Itthon most megnéztem,a szemüvegben van kép.

(#90794) Grillo válasza blueboi69 (#90793) üzenetére


Grillo
senior tag

Alakul :DDD

Én a Telloval csináltam olyat, hogy kimentem repülni nyugis helyre vele, ugye nem FPV, de a telefont néztem repülés közben (sport módban használhatatlan így, mert nem döntött a kamera).
Ott 5 perc után raktam fel egy fára, ami egyrészt nem volt ijesztő, mert 2 méternél egyik sem volt magasabb, viszont volt belőle vagy 40.
Na ott nekem is elment vay 15 perc, mire megtaláltam, moncsjuk azon csipogó sincs.

Szóval ez az a pillanat, mikor szépen becsomagolsz mindent, aztán visszaadod a gazdájának, vagy innentől ezek a kis problémák nem fognak megállítani, valamint felszállás előtt a földön nézed még át a gépet, hogy minden stabil-e.
Ja, meg minden esés után.

(#90795) Jahno válasza qnadam (#90787) üzenetére


Jahno
őstag

Ahamm, így legalább vége van, meg ha az olvasás lassú akkor megbírja.

(#90796) zetor2000


zetor2000
senior tag

Agybadugós, futás közben (nevezzük sportolásnak) használt bluetooth fülesre van valami titkos tipp? Telefonnal lenne társítva.
Nem nekem kell. :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90797) npera válasza zetor2000 (#90779) üzenetére


npera
újonc

Ma voltam egy boltban, ahol van Varmilo és Ducky is. Az, hogy "van" azt jelenti, hogy neten van szinte minden vagy előrendelésre vagy nincs és nem is tudják mikor lesz.

A fizikai boltban volt egy kék MX Ducky One 2 Mini, meg egy MX Brown ugyanolyan. Fekete volt mindkettő, nem volt bedugva, így a fénye nem látszott.

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Mellettük volt egy Varmilo VA88M Moonlight MX Brown is.

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

Ott álltam és gépeltem rajtuk vagy negyed órát. A Varmilóról hiányzott a space, így annak a stabilizátorát nem tudtam kipróbálni. A Ducky gombjai bár nem emelkednek ki annyira magasan a panel fölött (a keret pont eltakarja az alapjukat), de a gombok maguk magasabb profilúak. A Varmilo alacsonyabb, de nem annyira alacsony, mint a mostani Cherry KC-1000.

Az MX Brown gombok nem tűntek olyan nagyon jónak gépelésre, bár nem megfelelő magasságban voltak a billentyűzetek, így nehéz pontos véleményt nyilvánítani.

Mellettük volt még egy MX Red (lineáris, nem tactile, mint a brown) valami Logitech. Annak a nyomáspontja jobban tetszett, valahogy természetesebbnek tűnt, mint a Brown.

Sajnos MX Red Silent nem volt.

A Ducky Mini méret (60%) igazából egyáltalán nem túl pici, ha átirányítja az ember a Fn-t a Caps helyére, akkor teljesen jól elérhető a kurzor és a page down, meg hasonlók.

Átmentem egy Elgigantenbe is, ami egy gigantikus elektronikus batár bolt, de csak kommersz cuccokt voltak, Logitech és hasonlók.

Szóval ez a próbálgatás nem könnyű, ha nincs sample switch előttem.

[ Szerkesztve ]

(#90798) npera válasza hobizoli (#90788) üzenetére


npera
újonc

Simán elhiszem. Én 4 gigával vettem a gépet, ez egy iMac volt és a konzultcégen keresztül vettem valami szuperbruttós konstrukcióban, amikor kábé 3x olcsóbb volt de 2 év alatt amortizálódott az adózás szempontjából. Direkt kinéztem, hogy lehet rakni bele még ramot, tehát akadály nem volt. Aztán elkezdtem használni és nem volt annyira nehézkes a 4 giga ram még videóvágás alatt sem, hogy indokolt volna több vásárlását. Egyszerűen csak működött. Aztán persze megdöglött benne a VGA és azt cserélni csillió lett volna. Akkor építettem PC-t 16 giga rammal.

Hát így...

(#90799) npera válasza blueboi69 (#90781) üzenetére


npera
újonc

Az lehet pont olyan triple feed patch, mint amit én vettem most. Meg egy lollipop omni.

Cobra X sokkal jobb.

(#90800) npera válasza blueboi69 (#90783) üzenetére


npera
újonc

Hát a srác nem egy matyóhimzés, de a lépéseket elég racionálisan veszi. Utólag visszagondolva 100x értelmesebben fejlődik, mint én. Én egyfajta FPV-ámokfutást végeztem, aztán most reseteltem magam és elkezdem az alapoktól.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.