- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159284 üzenetére
Azért hidd el, ha egymásnak adnák a kilincset a rendőrök a gyermekvédelemmel, mindjárt javulna a képlet, ez a közös képviselőn át érem egy a tulajt, ez sejted, pontosan SEMMI nem fog történni. Vagy összedobnak a szomszédok egy kevésbé nyekergő hintát a gyereknek, vagy rá kell szánni az időt, és nyomni, nyomni, nyomni a szervek felé, mert ha nem, azok sem fognak semmit sem csinálni.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #159281 üzenetére
"más az amikor tényleg 100m-re van tőled és remegnek az ablakok a mélynyomótól"
Jaja, van ilyen, általában a kocsog a tuning autósok hupákolnak
Én is írhatnám, hogy tavaly nyáron ha nem is 100 méterre de 1 kilométerre tőlünk volt egy fesztivál kb. szeptember elejéig, néhány nonstop hosszú hétvégével. Szerintem ha a házban megkérdeznék pár arcot, hogy mennyit hallottak belőle, csak pislognának mert észre sem vették. No de akkor kinek van igaza? Pedig elég rendesen odatették.
Légkalapács már combosabb volt a ház mögött, mellé az aggregátorok és szívattyúk, az nem egyszerű. Ehhez képest egy aszfaltmarás sehol nincs.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159278 üzenetére
Pont Effoton voltam lenn elejétől-végéig, felügyelni a bérbe kiadott gépeimet, és látótávon belül volt a "szállásom". Agresszív apukát hetente feljelentik, akkor majd elgondolkozik, de nyugodtan fel lehet nyomni a tulajt is, a lényeg, ügy legyen belőle, mert azzal foglalkozni kell. Kevésbé humánus megoldások is léteznek, ez megint a "inkább ne csináljunk semmit mert akkor baj sem lesz" típusú meg-nem-oldás. Autista gyerek ugrál éjjel a hintában, arra is van n+1 megoldás, hogy ne nyekeregjen, de pl nyugodtan felkúrható a gyermekvédelemnél IS. Füldugó helytt létezik teljesen korrekt Peltor ipari, párnás fülvédő, akár olyan is, aminek van audiobemenete, amire rákötöd a telefont azt' a füledbe csipog. Kényelmetlen? Az. De mégis kevésbé kényelmetlen, mint egy agresszív vadbarommal konfrontálódni, akár úgy, hogy téged ver pofán, akár úgy, hogy megbotlik a sötétben a lépcsőházban, aztán a jövőhéten is.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #159278 üzenetére
"Mondjuk amikor tőleg 100m-re szól a koncert 4napon át éjjel-nappal, nem hiszem, hogy olyan toleráns lennél."
Nemtom, ki kellene próbálni. Úgyis régen volt ilyen. Most Barba Negra valamennyire néha hallatszik felénk, a többi majd sorban kiderül.
Most két haveromnak is mondtam, hogy próbáljuk ki, de nem nagyon akarják érteni. Picsogni egyszerűbb
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159276 üzenetére
Amúgy, lehet ezeket full kultúráltan megoldani, meg az egész ügyintézés olyan, khmm, nyugati. Képzeld el, itt mi lenne (oldd meg.hu). Aztán teljesen reális, hogy mondjuk egy 10-15 emeletes panelház esetén eldurran a 40+ éves eternitcső, és feltör a 10-15 emelet magas szargejzír, aztán sejted, arra milyen megoldások lennének itt magyarisztánban: költözz el ahova akarsz, amíg lesz valami.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159271 üzenetére
Gondolom egy fülvédőről ők sem hallottak még, ever. Jegyzem meg, Budakalász fele is vidáman elhozza a Sziget alapzaját a Duna. És még csak azt sem mondom, hogy legyek én az etalon, mert én a szerverszobában is tudtam aludni, pedig ott aztán tényleg van zaj, hanem azt, hogy ezeket a dolgokat minimális akarással, kreativitással meg lehet oldani, és azért nem az van, hogy a fejed mellett fúrják a falat hetekig. Csak egyszerűen sikk rinyálni miatta. Same shit a panelban hangoskodó idióta miatt, mint mondottam volt, lakótelepen nőttem fel. Felmész, szólsz 2x, harmadjára levered a villanyóráját, vagy, manapság, a modern korban, ráhívod a jardot csendháborításért, mert amúgy szarra nem jók, de ilyen állatságok miatt imádnak kijönni többedmagukkal hupákolni.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #159271 üzenetére
"Máshol is ez közrejátszik."
Így van. Rockmarathont konkrétan a Balatonban hallgattam. Efott és Sziget meg a többi karcosabb dolog kicsit más matek is, ezért nem is azt emlegettem. De még mindig legjobb az a szórakozóhely, ami a fél utcát zavarta úgy, hogy nyitva sem voltak
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #159265 üzenetére
"Ha éjjel nappal dolgoznának, mint ahogyan azt szeretnéd, akkor de."
Keresek egyet, nézzük meg.
Én Budapest Parknál meg itt-ott nekiláttam a buliknak is, mikor a hülye ceglédi haverom meg egyéb fogalmatlanok nekiálltak hőbörögni, hogy mit hova kellene tenni, meg azért itt a falu csoportjaiban is elég magasra teszik a lécet, hogy ki melyik buli miatt nem tud aludni és olyan drámákat adnak elő, ami a világon nincs. Egyik 7 kilométerről megmagyarázta, hogy nem tud ezek miatt aludni, ami amúgy pár 100 méter után már semennyire sem hallható, másik marharépa meg olyan szórakozóhely ellen hisztikézett ami nem volt nyitva
Sokszor csak akkor megy a rinya ha látja és tudja, hogy ott van, vagy a hírekben olvasta.
Folyamatosan építik a vasutat a városban is, az hangosabb bír lenni, aztán speciel az meg a randalírozó sportmotorosok hangosabbak voltak, de az sem ennyire mérvadó 200 méterrel odébb meg a buszmegállóban pofázás elnyomta az egészet a fenébe. Falu határon belül is sokan akkor vették észre, mikor a kihirdette a kisdobos a következő fázist és tudatosult bennük, hogy jéééé ez itt van. Rögtön duzzogni kezdtek, hogy mennyire zajos, oszt előző 6 hónapban meg csak 70 méterrel lehettek odébb, de most lépték át a közigazgatási határt.
Bár Közvágóhídon sincs most éjjelnappalos építési forgalom, vasút az sok helyen ment éjjel is, ezt írtam, többi meg képlékeny de kb. felesleges rinya lesz az egész, 200 méteren túl jó eséllyel észre sem vennél semmit oszt legalább haladni lehetne.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159267 üzenetére
Ezek nem érvek, ez pontosan ugyanaz a "hogy NE" hozzáállás, ami miatt, jé, pont AZÉRT nincs éjszakai munka, mert jajj a marinéni, jajj a levelibékák vándorútja meg a bánáti bazsarózsa virágzása. A Hogyne ország Hogyne hozzáállása, az autótuning, fegyvertartás, hobbibarkácsolás, a MINDEN terén.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159265 üzenetére
Akkor látom, továbbra sem érted, vagy nem akarod érteni, vagy nem láttál, hallottál az életedben dedikáltan autópálya felújítást. NEM útfelújítást, csatornázást, mélyalapásást, stb, dedikáltan arról beszélünk, ami az autópályán történni szokott, azaz: kopóréteg felmarása, újraaszfaltozása, szalagkorlát csere, egyéb random karbantartás. Ezek NEM járnak betontöréssel az esetek túlnyomó többségében NEM kell az útalaphoz nyúlni, azaz kimegy az aszfaltmaró, felrántja a kopóréteget, utána takarít, ellenőriz, és megy rá az új aszfalt. De ha ennyire érzékenyen érint a mucsaröcsögei, a pályától fél kilóméterre lakó mari néni álma, akkor képzeld, ez nem arról szól ám, hogy CSAK éjjel csinálják, hanem arról, hogy éjjel IS. Azaz, pl napközben felmarják ami zajjal, dzsuvával jár, éjjel meg mondjuk megy mögöttük a brazil gépsor amelyik már "csak" teríti az aszfaltot, meg megy rajta az úthenger, aminek jéééé, annyi hangja van, vagy annyi se, mintha menne arra a kamion, teherautó, vagy zsótti haza a hondával brigivel a jobb1ben és ordít a sterbinszky a határban.
A másik, amit nem értesz vagy nem AKARSZ érteni, hogy nem a gyors processzen "hőbörgünk", hanem azon, hogy az egész baszakodást le lehetne hetekről napokra rövidíteni, mert jelenleg úgy megy, hogy munkaidő elején elő kell kaparni a gépeket, beállni, mert ugye nem otthagyják a felújítós szakasz közepén, hane félreállnak, oda kell transzportálni a kezelőket, reggelike, cigike, kávéka, ebédszünetke, munkaidő szerves része az előkészülés után az elpakolás is, ami azt jeleni, a bruttó 8:30 órás munkaidőből amiből elmegy ugye fél óra ebéd, óránként 10 perc pihike, mindjárt marad az el/összepakolással nettó 4 óra, a legjobb esetben. Ezt, ha 3 műszakban csinálják, mindjárt bruttó 8:30 órás műszakokkal nettó 6:40 percet lehet legjobb esetben is haladni, mondom MŰSZAKONKÉNT, legyen legrosszabb esetben az 6 óra, átállással, műszakváltással, 3 műszakban az nettó 18 óra munkaidő a LEGJOBB esetben 4 óra aktív munkaidőhöz képest. Nem megfeleződik az idő hanem közel megötödölődik, ami, jéééé, hétvégét is beleszámolva heti 20 óra munka helyett mindjárt heti 126, az már több mint 6x szorzó, azaz, egy 100 óra alatt elvégezhető munka cca 5 nap alatt letudható 5 hét helyett. Értem?
-
2-More
tag
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159240 üzenetére
Nem, hisz átmegy rajta 1db út, a szomszédos pákozdra. Az egész település akkora, mint egy negyed szentendre, van kb 5 értelmezhető méretű utcája, a többi meg a szőlősbe kivezető szervízút. Nevezheted városnak, ahogy budakalász is az, de valójában az egy nagyfalu. És de, arról beszélünk, hogy 500 méterre van az autópálya a legközelebbi háztól, amúgy, az autópályafelújítás nem egy rockkoncert, hogy folyamatosan kalapálnak, dübörögnek, még légkalapács sem nagyon megy, felmarják a kopóréteget, jó esetben az útalap OK, ellenőriz, asztfaltoz, done. Az a szakasz, ami vidékalsón sóska jóska álmát zavarja, lemegy 2 este, és utána a következő sóskajóskát fogja zavarni 500 méterrel odébb.
-
npera
addikt
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159210 üzenetére
Pillants rá amúgy csak a térképre, itten:
https://www.google.com/maps/place/Sukor%C3%B3,+8096/@47.2376434,18.5898403,5547m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x476a03d5ad099feb:0x400c4290c1e8190!8m2!3d47.2425436!4d18.6022803!16s%2Fm%2F02r1r7s?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDYwOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Tedd rá a centit, van vagy majd 500 méter az M7 és a LEGKÖZELEBBI házak közt, amik közvetlenül a Fehérvári út mellett álllnak, ott gondolom, mindeki lábujjhegyen közlekedik amúgy is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69 #159217 üzenetére
nyilvan ezt is a varosbol kivezeto autopalya es elkerulo delutani top max csucsidejeben kell am csinalni, mert ha mar ennyire raertek vele honapokig, akkor pont idozithetnek maskorra is - ha akarnak
sima logisztikai kerdes ismet ez is----------------------
itthon eltart addig is, mert ez lett az "elfogadott" tempoja ennek is
pont 2 hete lattam az M4-l is mennyire sietnek Szolnok melletti szakasszal is
ilyen tempoban 2030-ra sem fejezik be megvolt vagy 60-70 ember szetszorva es szumma 8-10 csinalt is eppen vmit beszelgetes, cigizes, telefonnyomogatas helyett
de lehet PONT csak rosszkor jottem arra oda-vissza is
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159215 üzenetére
Mert a fűnyíróembernek nem kell amúgy lezárni egy teljes szekciót, hogy nyugodtan tolhassa a vasat. Sukorón meg, ami egy putri zsákfalu, nekem ugyan meg nem magyarázod, hogy a komplett magyar tudományos akadémia székel, ahol ha egy éjjelt nem tudnak végigaludni, akkor nem lesz meg a rák ellenszere, SOHA.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159199 üzenetére
van amelyiknek kinyúl a gémje 5 métert, és menet közben nyírja az egyik fej a rézsűt, a másik az útpadkát, ha korlát mellett megy, ugyanez, benyúl középre ÉS nyírja a padkát. Ahova nagyon nem férni oda, csak ott megy a brazil gépsor. Hozzáteszem, ÉRDEKES, a haldokló, migránsverte labancoknál valahogy ez IS tud működni, direkt szoktam nézni, hogy átléped a határt, és valahogy nincs égigérő paszuly többé.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159198 üzenetére
Sukorón egész véletlenül kurva sokat voltam, meg pákozdnál is relatív közel megy a pálya, de ha megnézed, egyik sem az a kimondott iparváros,ahol másnap reggel 5kor kell menni vissza a gályapadra, hanem nagyrészt nyaralók, meg nyuggerhadak vannak. És felhallatszik, oh boo, nálam meg behallatszik a 11es út zaja a több kilóméter szántón át, meg hallom mikor vált a hondás raccsingos gyerekeknek a vtec, meg a bmwek odajárnak driftelni a körforgalomba. És igen, ezt jelenti élni a világban. Akinek ezek nem tetszenek, az nyugodtan költözzön le a hortobágyra, szürkemarhát terelgetni, ott nem fogja zavarja a zaj, mondjuk, a 4G is csőpostán jön, munka meg legközelebb hol van? A városban.....
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69 #159190 üzenetére
ipari gepre gondolj mar, ne amivel te makettkodsz a haznal
a kezi gep az azert akkora, mert egy embert azt birja el
tenyleg nem lattal meg itthon olyan Unimog-t, ami az utpadka szelen megy es egy robotkar vegen az arkot nyirjak vele?
Akkor ime:szerinted azon 12V-s akksikat cserelgetnek?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69 #159176 üzenetére
egyebkent egy munkagepen egy elektromos funyiro sem lenne hangos, annyi kakaot meg genertor siman adna, ami a meghajtasahoz kell
sima szgk generatorok is tudtak 120-140A-t 14V-n 20-25 eve is, az ~2kW
tgk-n levo 24V-s vagy vmi special kivitel ennek a 4-5x-t is tudja
az nem lenne eleg szegelynyironak?eroltetet menetnek megfelelo tempoban elmegy 2km-t 20perc alatt (=6km per ora) es 200m-rol nem is hallod mukodni se
ami azt jelenti, hogyha a hazad az M7 szalagkorlatja mellett is van kozvetlenul, akkor 2-3perc alatt elhalad elotted
ebbe is haljunk mar bele, teeeeenylegkb ugy csinalsz, mint kollega, aki Perbál-n lakik
naluk is volt terv a M0 folytatasarol felejuk, 3,5-4km-re menne a telepulestol a tervezett nyomvonala, mar ment is naluk a tuncikezes szervezese ellene, hogy nem fognak tudni pihenni a zajtolejjel kint ulunk a dohanyzoban (en nem cigizek de kikisertem beszelgetni, amikor errol elkedzezdte a mondokajat, hogy meglegyen a sztori vegig), mondom neki erre mikozben az 51-sen nulla forgalom van eppen, es tücskök ciripelnek a fuben.....te most egyebkent hallod innen az M0-n a kamionokat?
fülel.....nemlegvonalban nezve 2km-re voltunk eppen akkor az M0 M51 elág es soroksari kihajto kozotti szakaszatol, de ok ennek 1.5-2x tavolsagarol nem birnak majd pihenni a leendo M0-tol Perbál-n
ahhaaa, deeeeeee -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159181 üzenetére
Csak nem a résztvevők kedvéért épül a pálya, hanem azokért, akik járnak rajta. Elvileg van egy modell rá, hogy mi a költség, milyen járulékos veszélyek, terhelések vannak és ebből a kazal adatból optimalizálnak egyet. Már, jobb helyeken, mert nálunk, ha 1 forinttal olcsóbb, akkor inkább szopjon inkább többtizezer autós, meg az egész környéket lepje el a 10 kilóméteres dugóban vánszorgó autóskaraván károsanyagkibocsájtása, lásd, COx, NOx, korom, fékpor, és társai.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #159144 üzenetére
Még nem tudom. A mosógép és szárítógép egymás mellett van, a felettük lévő szekrények pedig még "majd egyszer lesz" állapotban, szóval egy méter magasan teli van pakolva mindkét gép teteje fogalmam sincs mikkel. Természetesen a hátsó falhoz vannak tolva a gépek és a helyiség 124 cm széles (60+60 a gépek, a többi köztük a légrés és a padlószegély). Szóval először lepakolás, utána lehet bármit is nézegetni
Gondolkoztam hogyan működik a szárítógép fiókja, de még nem jöttem rá. Felülről belemegy a víz, okés. Hátul alul van egy pici lyuk, amibe bele kell rakni egy gumidugót, ha nem a lefolyóba eresztős megoldás van. Ott folyna le a lefolyó felé a víz amit a szivattyú kitona? De mi célt szolgál a fiók elejéhez közeli részen egy nagy, rugós lappal zárt másik lyuk? Meg hogyan állapítja meg, hogy teli van a fiók vízzel? -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159118 üzenetére
A közvetlen szomszédom a NIF-nél volt, mielőtt másfél hét leforgása alatt beszántották és kibasztak 750 embert egy csőre, úgy, hogy 10+ tagú volt csak az IT. Úgy maradt nála a céges noteszt, hogy arra nem vették a fáradtságot, hogy visszaszedjék egy wipe-ra, hanem mikor betelefonált, hogy hálló, nem vagyok leszerszámozva, akkor azt mondták, "kérjen meg valakit hogy törölje le". Azóta a nemzethy autópályamiújságnál van, az első fél évben bement reggel, leült, és délután hazajött, mert nem tudtak szó szerint munkát adni neki, így csak nézegetett. Nézegette, hogy lezáratnak egy szakaszt, de nem kezdődik el a munka napokig, mert rosszul szervezték, de a lezárór brigádot fizetni kell, és közben nem tudnak máshol lezárni, ahol kellene. Tizmilliókért felfestik a sávot, hogy egy hétre rá feltörjék az egészet, és még méter hosszan tudnám sorolni csak az elmúlt egy év termését, amiket mesélget.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
qrvara nem erdekelne
eleve ugy kell szamolni meg kiirni a munkat, hogy legkisebb forgalom idejeben csinaljak azaz ejjel
dolgozni is konnyebb akkor, mert nincs az a retek 30+ fokos meleg
a munkaterulet megvilagitasa ipari LED fenyszorokkal megoldhato siman
amennyibe kerul 1km felujitasa, fika plusz koltseg az ejjeli munkavegzes muszakpotlekja
muszakvezeto akkoris van, eleg sok mas iparagban megoldott az ejszakai munka
mi sem allunk ejszaka meg hetvegen sem, pl jon az izo- vagy kristalycukros kamion 3-4 orankent akkoris
ez logisztikai tervezes meg szerzodes kerdese csak
erdekes, hogy ez csak itt ekkora szivfajdalma mindig vkiknek, de pl NY-ban egy komplett keresztezodest megcsinaltak egyetlen ejjel 8 ora alatt, 22:00-tol nekiallva es kibontva az osszes csovet 10-12m melyen kiasva, minden kozmuszolgaltato megcsinalta a sajat dolgat benne es reggelre vissza volt temetve, leaszfaltozva meg utbirkoalti jelek ujra festve, es ment rajta forgalom 06:00-tol...a YT-n vhol meg timelapse video is volt rola
itt az eszak-balkanon meg a hetekig azon vakargatnak a segguket, hogy miert nem lehet ezt igy nem hogy ennyi, de ket teljes het alatt sem megcsinalni -
zetor2000
őstag
válasz
Kukások viszik / ürítik a szemetest mindig. Isminél tegnap vitték, pedig ünnepnap volt. Karácsonykor is viszik, ha úgy jön ki. Autópálya karbantartók is dolgozhatnának ilyenkor, vagy azok, akik a felújítást végzik. A kivitelező tegye bele a pénzét... a baj az, hogy nem a fővállalkozó melósa végzi az útfelújítást, hanem a 42. samesz cég emberei. Azok meg minimálbérben vannak, és nem akarnak hétvégén éjjel ünnepnap utat építeni. Én sem akarnék ilyen feltételek mellett.
Bár, ha van őr, aki vigyáz az úthengerre, akkor épp melós is lehetne. -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159076 üzenetére
Általában az van, és most is ez van, hogy vágnának át a droidok, és az M1/M7 bevezetőig áll a sor vissza mert menne mindegyik be egyenesen a városba a déli fele. Én meg le szoktam csapni a belsőből át a felüljáró alatt, onnan goto petőfi híd, onnan meg rakpart.
Kb az egész várost élhetőbbé lehetne amúgy tenni azzal, hogy kiszélesíteni a rakpartot 2x2 sávra mindkét oldalon, de legalább a budain ami a nagyobb forgalmat viszi, hajóforgalom vagy a partra történő jövésmenés eleve marginális, és ami van, az megoldható lenne pár alul/felüljáróval, dehát qrva anyád autós, mikor lehet helyette plázs meg gyaloghíd meg biciklis apámfasza. -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159073 üzenetére
Ha már almádiból felvergődök fehérvárig, akkor édesmindegy, hogy átvágok e a vidék mélyén az M1-ig, ami ugyanúgy be van állva, mint a szar ilyenkor, ergo, ha menni akarok, akkor meg mehetek a kertek alatt fel. Fészkesfehérvártól átmész lovasberénynek,akkor előtte is van agglomeráció, lovasberény után meg mehetsz fel vértesacsa/alcsút/felcsút után óbarok fele fel bicskéig, ezt mindennek lehet nevezni, csak nem egy nyílegyen szakasznak nulla településsel, lehajtóval, bánattal, amit végigversz 80-90el, vagy még többel. És utána is ha nem akarod ahogy mondtam, beszopni az M1 bevezetőt ugyanúgy, akkor vághatsz át zsámbékon át a bánatos isten tudja még hány falun, és mehet vörösvár vagy solymár felől budakalásznak, az szép karika, ha kalandozni akar az ember, de mondom, egy előnye van, ha nem akarsz pályamatricát venni, meg ha nem akarsz állni, csak haladni, de időben se rövidebb, meg pláne nem kilóméterben.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159049 üzenetére
Ismerem azt a környéket, jártam arra kurva sokat, szar az út is, sok a település is, annyi pszichológiai előnye van, amit írsz, hogy agyilag jobb hogy nem állsz. Időben nem vagy előrébb, mert állsz az 4-5km dugókban 10-15 perceket, azt elbukod kétszer mucsaröcsögén a 30al szüttyögbe, meg kerülgetve a tankcsapdákat a 811esen.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #159051 üzenetére
Tanulnának, ezért mentek volna vonattal, egy kocsiba 80an kényelmesen beférnek, egyfejű is hetek óta hirdeti mini videókban, hogy mindenki balfasz aki szerint probléma lehet és ne szóljanak bele a felnőttek dolgába. Aztán megint nem adta ki. Meg hát mikor menjen? Amikor dolga van és ráér.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159042 üzenetére
Almádi, felverettem a hetes fele, polgári, füle, és társain át, tudja a gps merre kék menni, de csodák nincsenek, ott is feltorlódik minden is. Kalász vele meg úgy lehet kerülni, hogy átvágnék a mindenen is, és a vége az lesz, hogy többet megyek kilóméterben, időben meg ugyanannyit. Bicske meg Berény fele akkor fasza menni, ha van valami keményebb gépsas, két gyerekkel meg egy nővel, akik sírnak ha 5 ezret forog a motor, nincs értelme szopni arra.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159019 üzenetére
"Az alakor búza más búzafajokhoz hasonlóan olyan glutént tartalmaz, amely az autoimmun gluténérzékeny (lisztérzékeny) emberek szervezetében létrehoz egy olyan autoimmun folyamatot, aminek következtében súlyos egészségkárosodást szenvedhetnek. A nem autoimmun gluténérzékeny és a búzaallergiás embereknél is rosszullétet okozhat valamennyi búzafajtából készült termékekkel, így az alakorral történő kontaktus is.
Egyes vizsgálatok szerint az alakor búzában található gliadin fehérje kevésbé ártalmas a lisztérzékenységben szenvedőkre".Parancsolj.
Jegyzem meg, a glutént ugyanolyan sületlenség démonizálni, mint a laktózt, vagy a koleszterint, a szénhidrátot, stb. A búz fehérjetartalmának a 80%a eleve glutén. Annak, aki nem eheti, szopás, de ez van. Régen meg aki gluténérzékeny volt, és nem volt csak gluténtartalmú gabonaszármazék, az simán éhenpusztult, ezért nem volt annyi gluténérzékeny ember.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159016 üzenetére
Akkor, mi a kérdés? Kb 1 perc kereséssel megtalálod, mi a gond az alakorral, pontosan az, amit írtam, írtunk: alacsonyon terméshányad, nehezebb feldolgozhatóság. Cserébe pontosan ugyanannyi benne a glutén, mint bármely más buzafélében, maximum van benne gliadin ami kevésbé káros, ergo egy gluténérzékeny éppúgy nem eheti ezt se, mint egy nem gluténérzékeny. Ami szopás annak, aki az, de mivel a népesség kb 1%a gluténérzékeny, így sajnos, a világ nem hozzájuk alkalmazkodik. Az, hogy több benne a vitamin, főleg az A vitamin, az egy teljesen más dolog, jegyzem meg, az ilyesfajta vitaminokat az ember eleve nem a búzából fedezte elsődlegesen.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #159014 üzenetére
De az gondolom megvan, hogy nem fogsz tudni PONTOSAN olyan búzát találni, mint 200 éve, lévén az időjárásra, kártevőkre kevésbé érzékeny fajták kiszorították azt az ősbúzát, amiből eleve meg sem bírtál volna annyit termelni, hogy egy nagyobb, és specializálódott szakmákat űző populációt életben tartson, ahol nem mindenki azért hajt, hogy este legyen mit megenni. Az, hogy egerésznek valami MÁS búzával, meg amúgy egy sereg más egzotikus milófasszal, mit a quinoa, meg egy sereg más ilyen csíra, olyan csíra, ami tök jó, egészséges, csak épp nem lehet vele nemhogy 8 milliárd embert jóllakatni (eleve nem lehet annyit, az össznépességnek vagy a harmada legalább éhezik), eleve nem terem meg csak bizonyos körülmények megléte esetén, stb.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158947 üzenetére
De ezt amúgy honnan tudjuk, hogy párszáz éve JOBB volt a szalonna, meg a kenyér, meg a búza? Én ezen vagyok fennakadva (folyamatosan), hogy NEM ettél "régi" kenyeret meg szalonnát, meg többi stb. A másik, hogy azért nem érdemes nagyon makettkodni, hogy hányszáz év, mert a modern kor előtt, értsd gépesítés, antibiotikum, műtrágya, élelmiszeribiztonság, társai, igazából szinte mindegy hogy 150-200-300 éves távlaton nézed, mit ettek vagy mit nem ettek, mert drasztikus változások nem voltak. Azt ették, ami volt, a mindentbele levest meg a hammbefőttet, és amikor nem volt mit enni, akkor meg éheztek, amikor meg sokáig nem volt, akkor meg éhenhaltak.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158984 üzenetére
Fél óra az nem kelesztés, többit meg haverjaim 20-40 órán át művelik oszt lesz ideje. Ha nincs, akkor csinálni kell.
Van egy csomó sarki pékség, azok is megcsinálják. Ahol most pénteken vettem kenyeret meg a gyár melletti is 15-20 napig érleli magát a kovászt, aztán hűtve kelesztik még vagy 20 órát. Albán megint más, azt tudjuk, hogy pont olyan is. Ilyen nagyon tudományoshoz meg szintén hozzá lehet jutni minden sarkon. Előadod a nagy drámát, aztán kiderül. hogy rendszeresebben fogyasztok ilyen normálisabb kenyeret, mint azt gondolnánk.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158980 üzenetére
Kevesebb gluténnek még értelme is lenne, a vitamint az olyan határeset, ha ebből hiányzik de a többi meg van akkor el tudok tőle tekinteni, csak ellenőrizni kellene az állításokat.
Ha lisztben van glutén, de a kovász megemészti az nem ugyanaz? Másik amit írtam, ma reggelire pont ilyet ettem, beszerezni sem volt olyan nagy kaland, árban sem volt olyan vészes. Kakaóscsiga és a sajtos rúdjuk is jó volt. Kakaóscsiga, 2x sajtos rúd (sőt, világbajnok, meg volt csinálva), bagett + kb. a jó 40 dekás kenyér éppen 4ezer forint felett volt. Ha ilyenre van igény, akkor veheted, eheted.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158965 üzenetére
"de az alapanyag az legyen az a régi búza"
Az biztos jobb? És a régi víz akkor most mehet vagy nem mehet? A nem túl finomra őrölt liszt, amiben még a malomkő maradványai is ledarálták a fogzománcot?
Ha abból indul ki az egész, hogy mert ez a fű már nem az a fű és nem azt a tejed adja a tehen, akkor úgyis mindegy, nem ellenőrizhető, kevésbé indokolható.
Bár itt jöhet az, hogy mostanság saját levében fő a széna és fermentálva sokkal jobb a tápanyagtartalma, mint ha szépen csak kiszárad az egész a szénapalláson. Követem a szakirodalmat, ebben a jó időben éppen aratnakrámolnak és mivel nem MTZ holnap nem szerelnek, hanem megy tovább a meló :-D Ez sem volt 200 éve, hogy sakkoztak a lucernával.
Most akkor ez az ősbúza mégsem olyan jó a kovászos kenyérrel, mint 1500 évvel ezelőtt? Amilyen szakirodalma van a tésztának, meglepődnék ha anyáink ennyit baszkodtak volna vele. Fel a szekrény tetejére (ott van meleg, erre emlékszem), X óra vagy amikor kimászik, kész. Ja, tényleg, aludtej is volt. Azt mondjuk szerettem.
-
Jahno
veterán
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #158947 üzenetére
Szerintem az étkezést ilyen módon, hogy egészségesebb vagy nem, azért is nehéz megítélni, mert nem egy-egy hozzávalón múlik csak, hanem azon is, hogy mi a "heti menü".
Pl. ha olvasod Was Albert Funtineli bocszorkányát, akkor abban nagyon fasza GMO és minden mentes puliszkát esznek. Minden nap. Mindig. Néha szednek bogyót. Ha van. Meg esznek puliszkát hozzá. És akkor az is kérdés, hogy a tej mennyire egészséges bármikor a puliszkában?
Meg a jó kis "mindentbeleleves", ami alap volt a középkori, akár kora újkori paraszti-jobbágyis étkezésben. Feltettek főni mindent ami volt, aztán ha jött hozzá ez-az, akkor az is ment bele, almacsutka, állati maradékok, bogyók, stb.
Van egy yt csatorna, a Townsends. Alapvetően az észak-amerikai 16-17-18. századi étkezéssel foglalkozik, határvidéki telepesek, alakuló városok, katonák életét, lakhatását, mindennapjait is belevéve. Vannak azért olyan részek, amik erősen elkeserítőek mai szemmel, de persze többnyire olyat főz, amit ma is el lehet készíteni, és ehető. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158940 üzenetére
Szénhidrát, szénhidrát, meg zsír. De mennyire régen? Jobb is, ha nem az a szalonna, mert én a rendesen sültet szeretem és nem a zsírdarabot. Filmedet majd meglesem, már majdnem 10 percig eljutottam, de ha most a minőségen ugrálunk, akkor az megint homályzónás.
Odahaza amúgy azt sem tudom mit ettek, én csak lesek itt, hogy írjátok, de fogalmam nincs róla, hogy mennyi kenyér, mi hús, milyen zöldség. Kert bazi nagy volt, nagyszülők odahaza vagy semmit nem dolgoztak, egyiknél külön hobbi telek is volt amit pont nem értettem. Kenyér és szalonna a közértből volt, évente a család nagy disznóvágásokat rendezett párosával, tyúkól, kacsák, néma cuccok, gyöngytyúk, ilyenolyan kakas, japánizé minden is volt, fele fogyasztásra többit nem tudom, lehet csak dísznek és megszokásból. Családban volt komplett keltetőüzem, hagyma/cukorrépa/egyéb föld és adtuk el a napos csibét, béreltük a traktort, toltuk a közösségi munkát. Tesómék is nem tudom mennyi földet örököltek, de meg tudom kérdezni és még 2 telek van meg, amit folyamatosan építenek lefelé a "nem baszakodok én ezzel" opcióval, többi közül van ami bérbe ki van adva.. Ami ehető és öregeknél volt odahaza, abból még max a Dianás cukorra emlékszem és kb. korlátlan mennyiségű verébpörköltre. Meg ettek ami jutott és volt, egyik fele délben "lepihent". u.i.: töpörtyű is volt mindig, az szerintem a szalonnával járt.
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #158942 üzenetére
Hát, szélesebb kitekintést nem ismerek, de amiatt is nehéz átlátni, mert a neolit csomag, tehát az állattenyésztés, növénytermesztés, helyben lakás jobbára népességmozgással terjedt, és nem túl gyorsan, mondjuk pár km/év sebességgel, Anatólia felől. Ide ér mondjuk 3000 év alatt, és mire eléri a skót szigeteket, itt már bronzkor van.
Meg ugye a nevezéktan sem egységes, itt a vaskor véget ér 0 körül, mikor a rómaiak megalapítják Pannóniát, a Baltikumban meg a Viking-kor végéig, a 12. századig. -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158852 üzenetére
Mert az nem faszság, hogy a régmúlt bölcs embere, lett légyen az vidéken vagy akár városban, ami, meg fogsz döbbenni, nem volt ám sokkal különb mint a vidék, mert nem volt általános a közvilágítás, és a szabadidős tevékenység sem volt összemérhető a mai állapotokkal, az aztán TUDTA, hogy este hat után nem szabad enni mert sejtszintent felborul a mindene. Mikor nem volt hűtő, nem volt értelmes konzerválási lehetőség, ha valamit nem ettél meg azonnal, akkor megromlott, beköpte a légy, stb. Tudod, mi volt a modern kor előtt az ember természetes állapota? Éhezett, fázott, és ha volt mint enni, akkor pukkadásig zabálta magát, aztán eldőlt aludni. Nem azon filózott, hogy getszi, itt van ez a jóféle serranoi sonka, de pasztmek 18:01 van, ha én ezt megeszem, a Schwab doktor ősapja kinyúl a szekrényből és nyakokvág a bikacsökkel.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158832 üzenetére
"hogy laborvizsgálatokkal megmondja pontosan, hogy"
Labort nem emlegetett bár ez van minden sarkon dögivel. És lehet csak hümmögött. Vissza kell gondolni. Mondjuk a másik arcnál végig kellett írni egy hetet, hogy mikor és mit eszik az ember. Kicsit nyűgös, kicsit kamus, de hasznosabbnak éreztem, mint a sablonokat. Naugye, első körben pld. ez is fura volt, hogy Schwábot sem érdekelte az előzmélny, mert van megoldása és gyere vissza jövő héten is. Így meg már van összehasonlítási alap, hogy más mintha rendesebben felmérne. Aztán majd kiderül ez is.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158829 üzenetére
Pedig nem varázslat, a fogyás 70-80%ban a táplálkozáson múlik, és csak a maradék az ilyen-olyan mozgás. Ha nem viszed be, nincs mitől elhízni, színtiszta fizika, biológia. Mégcsak nem is "sejtszinten" dől el. Ha nem fogysz, nem csökkentetetted eléggé az adagot, vagy egyáltalán.
Ez a vidéken este 6 után nem ettek, mert "tudták", ez meg ilyen népi vajákolás, mint az, hogy az égési sérülésre kenjél disznózsírt, meg tejfölt, meg ilyen faszságok. Nem ettek este 6 után, mert lement a nap, volt egy mécses, jó esetben, meg tudtál csinálni szó szerint semmit, meg fel kellett kelni reggel 4kor a desznyóhoz, hát jóhogy nem ettél, mert aludtál.
-
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158825 üzenetére
"este 6után már ne egyél". Na az pont erről szól csak nem volt sejtszinten megvizsgálva"
Ezt nem is nagyon kell sejt szinten vizsgálni, ezer éves tudomány, leáll a szervezet oszt jóvanaz, nem kellemes. Én mondjuk csinálom, mert ha kajás vagyok akkor kajás vagyok. Az is lehet, hogy én vagyok a kivétel, meg kellene lesni, de azért ha reggel 2-3 óra közt hülyére eszem magam akkor nehezebben kelek, csak ki tudja mivel van összefüggésen. Ha én nem tudom, akkor a doki sem fogja tudni a beszámolóim alapján, mer' hülye ügyfél vagyok
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158825 üzenetére
Régen szart nem "sejtettek" az emberek, azért koplaltak, böjtöltek, nem ettek 6 után mert jajj, elhízok, hanem mert nem volt MIT. Sejtszinten vizsgálva, ja. Hány sejtet vizsgáltak, milyen szinten, mennyi után, hogy mi történik benne? Kvantum, nano, AI volt benne?
Nem sejtszinten kell vizsgálni a dolgot, hanem ha le akarsz dobni 20-30-40 kilót, akkor csökkenteni kell a táplálékbevitelt, és kivonni belőle a túlzott szénhidrátot, a túlzott zsírokat, a nagy cukortartalmú gyümölcsöket is, és pont, ennyi.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158823 üzenetére
schoberték abból élnek, éltek, hogy embereket csaptak be, a vevőiket így, a beszállítóikat, partnereiket meg amúgy. Abban, hogy nem kell annyit zabálni, de kell mozogni, igazuk van, fúúha. Jóhogy az nem hangsúlyozták ki, nem jár érte valamilyen díj, hogy a víz az nedves. Meg hogy vegyél levegőt, mert megdöglesz.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158822 üzenetére
Ezt most akkor melyikre írtod? A Hawaiira?
"hogy egészséges/egészségtelen, ezt tudományos alapokon bizonyítják."
Ezt sem ennyire egzakt. Legalábbis egyszer megkérdeztem hasonló okosakat, hogy mikor kerül be egy képletbe hosszabb távon az, ha kiskorában mondjuk palatető alatt azbeszttel telített, penészes környezetben nő fel és a reggeli forró teáját is évekig valami átlag PET palacba mérték, aztán volt hümmögés.
Mondjuk kicsit kavarodunk az ősbúza meg bezzegrégen-től az olyan cuccok felé, amik kifejezetten újak, alig kb. 10 éve kezdett el terjedni. Erre meg már lehet építeni, mert miért ne álljon ki valami mellett, ami mellett más nem és nem úgy. Többi persze sallang, oda kell figyelni, blábláblá, mozgás, blábláblá, 80%otok pipa, meg ilyenek, de az ilyen időszakos böjtös diétás dologról hosszabb távot nem tudnak felmutatni. Kutatják majd 100 évig, oszt lesz valami, de alapban ezt a 16-8/18-6 módszertant mindenkire egységesen ráhúzni, meg kb. ugyanazt a sablont az érdekes.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158816 üzenetére
Nézd, schobertéknek százezres követőtáboruk és elégedett vevőjük volt, úgy, hogy amit mondtak, az nettó hazugság, sarlatánság, overdose edzésprogramja meg konkrétan káros és veszélyes volt olyan embernek, aki nem csinálja már 10 éve. És szundi ott állt mellettük vállszélességgel, aki egy végzett, tanult ember. De mondhatnám a technikai oldalról az öreg egelyt, aki szintén felépített maga köré egy alternatív valóságot, meg egy nem gyenge követőtábort.
Itt az a baj, ezekkel a megmondóemberekkel, hogy ezeknek a megmondása a nagyon ostobáknak "jó" csak. Hogy légyszi ne itasd a gyereket cukros kólával napi1 litert. Légyszi egyél már néha zöldséget is, ne csak chipset meg sültkrumplit a mekiből. Hogy figyi, mi lenne ha néha gyalog megtennél napi 500 métert? Ne hagyd már légyszi, hogy a 7 éves gyerek éjjel kettőkor még korlátlan youtube accounttal a neten lógjon. És még sorolhatnám.
Az átlagembernek, aki nem full satu-gyalu, ezekre lófasz szüksége nincs. Ehelyett, megpróbálják beledumálni az emberekbe, hogy ha nem kisgrofót hallgatva nőtt fel a szabadtartású, vatuszáni selyemburgonya pueblo agyagmorzsák közt, akkor AZONNAL meghalsz, megnyomorodsz, a gyerekeid pedig retardáltak lesznek, és azonnal egyél meg napi egy kiló nyers zöldséget, és ha lehet, mezítláb fussál napi 10 kilómétert mert az ősember is így csinálta, akkor az neked is jó. -
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158803 üzenetére
Nincs klinikája, csak igazgatói megmondóemberi tag volt(?) a cégben egy darabig. A klinika azért elég széleskörűen foglalkozik mindennel is, akinek ekkora beruházni való pénze van az befektető/tulajdonos, de nem fog ügyfelekkel Skypeolni occsóért az biztos.
Mint ahogy az öreg Wáberer is adja a nevet, arculatot és kész. Többinél ugyanaz, nincsenek emberei meg orvosai. Vannak ott egyéb területen működő más combos orvosok és mindenféle szakellátás, tanácsadás, szolgáltatás, tüdő röntgentől az MRIn át az idegsebészetig minden is akad valóban, de ahhoz meg semmi köze. Azokhoz legalább be lehet menni lábon és nem csak online vagy emailos tanácsadást szeretne.
-
hobizoli
nagyúr
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158768 üzenetére
Most tényleg Shangait szeretnéd Budapesthez hasonlítani infrastruktúrában és minden másban? Magasabb lakóházak vannak, meg a 25 millióra jön még 10-20 millió az agglomerációval. És a létező legnagyobb metró hálózata van, nem meglepő módon olyan parkolóházakkal és töltőállomásokkal, hogy ihajj. Ezt is hozzá vetted? Igen, ahhoz képest főleg nincs hol tölteni a cuccokat. Minden satrkon van 1-2 oszlopos töltő, bár van szegényebb kerület is, aztán akkor ver orrba a valóság, mikor 50es csomagokban látod a töltőket minden sarkon, puffer akukkal. Metrómegállók mellett meg P+R, teljesen más világ és kár is hasonlítani hozzánk az univerzum egyik legfejlettebb hájtek részét.
Ja, mellékesen ezzel is rezeg a léc, hogy beestek ezek a ferdeszeműek a világba, oszt lehet ott is kellene fotózvideózni. Valakinek, azaz nekünk. Pld. 3 helyszínen messziföldön.
Szerencsére haver erre alkalmasabb, elsőre megy most pár napra Strasbourgba (aminek a nevét mindig ki kell puskáznom) Többi nekem sokat nem mondott, de jegyzeteltem a mappaneveket: CCIC, Fujian Nebula Electronics meg Society of Automotive Engineers főgóréjával volt találkozó, aztán most jönnek-mennek az infók. Változatosság kedvéért véletlenül sem Pekingben székelnek egy helyen és el nem tudjátok képzelni milyen bonyolult lehet 1-1 ilyen három betűs rövidítés mögött álló cégcsoport. Én meg vakarózhatok mi legyen, de egyelőre jók nekem ezek a családi napok meg hasonlók így szombat délelőttönként ami mellé idehaza is beesik néhány technikai dolog (egyiket enperának már mutattam, ott is meglepődtem, van ilyen) és ilyen távolival nem túlzottan mernek próbálkozni, vagy még nem tudom mi a terv. Ha így haladunk, akkor biztos lesz valami
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158768 üzenetére
handras egy seggfasz, azt adom. De ilyet csak kínában lehet megcsinálni, ahol "működött" az egy család, egy gyerek szabály, vagy ahol "működik" a kommunizmus. És ott sem a robogóval van a gond, amit Shanghaiban nagy csinnadrattával betiltanak, Sencsenben meg ömlik bele a festékgyár oldószere a folyóba, meg 5 emeletes ágyban alszik a rabszolgahad a Foxconn gyártban, ahol az egész műszak nem keres annyit egy héten, mint egy iphone töltő.
-
zetor2000
őstag
válasz
blueboi69 #158740 üzenetére
Nem jól fogalmaztam, vagy nem ment át az üzenet...
Lehet, hogy értelmetlen ezt az ősbúzát termelni, mert annyira keveset terem. Igaz, hogy sokaknak jó lehet(ne), mert allergén mentes, de hatalmas terület kéne értelmes mennyiségért. Ezen a területen / földdarabon lehet(ne) épp olyat is termelni, amiből jobban kijön az ember, és nem kell annyit gondozni / szívni vele.Azt lehetne, hogy adott termőföld méret felett X %-on termeljenek allergénmentes izét, mert azon a méreten már gazdaságosabb (?), ha meg nem, akkor "szolidaritásból", és persze magasabb árat kelljen a felvásárlónak ezért adnia.
-
WiZARD
addikt
válasz
blueboi69 #158704 üzenetére
Meg olcsó kaja is kell, mert csórók az emberek.
Az nem megoldás, hogy betiltják, ahogy azért se büntetnek meg senkit, ha hulladékkal fűt, és a füstös autókat se tiltják be hogy minden elektromos legyen, pedig azt is be kéne. És rendszeres sportolásra/mozgásra se lehet központilag kötelezni mindenkit, pedig az se ártana.
Na meg a hulladékot is el kell adni, abból is lesz profit, és ha kuka lenne akkor a többi részét még drágábban adnák.Aki meg tud és akar, az vehet minőségibb ételt.
Kenyeret is lehet a lidl 500 forintos kenyere helyett kézműves pékségben venni 1500ért. (vagy otthon megsütni 400ból), az olcsó felvágottat se kötelező megvenni, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest