Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#91851) Grillo válasza BobaHWSW (#91847) üzenetére


Grillo
senior tag

Láttam délután a hírt, akartam is kérdezni.
Akkor azért a helyieknek ez nem akkora újdonság. Macsek hogy bírta?

(#91852) BobaHWSW válasza Grillo (#91851) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Le se tojta.:D fel se ebredt ra csak arra, hogy en lefogom. Mellettem aludt hanyatt az agyban.

(#91853) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Amugy nemtudom mi mennyire ipari titok... annyit szerintem mondhatok, hogy a renderfarmunk es a szerverpark 8.0-s foldrenges ratingre van biztositva es 1.5meteres szokoart tud elviselni. Fuggesztett es automatikusan emelkedo padlozat stb. Voltam bent egyszer, eleg meno.

Ami meg 8as foldrenges felett van ott kb tok8 mit akarunk csinalni.

(#91854) Jahno válasza Bujdy81 (#91849) üzenetére


Jahno
őstag

Produkciónként változó az ilyesmi is, van mikor az utolsó szöget is hozzák aggregátorostól, van mikor másképp. Ez viszont elég nagy és bonyásan építhető/szállítható azért sokszor inkább kompletten bérlik a helyen. Dobot nyilván nem, szóval max. platóstól, de abban sem vagyok biztos, hogy nem szedik szét. Ezek néha baromi gyorsan melóznak, időbe belefér, csak legyen kisebb és szállíthatóbb. És minden tiszteletem a pókoké, ahogy ott felszaladtak rá...

Néha olyan egyedi produkciók cucca is bérelt, hogy csak lestem. Teljesen megsaccolhatatlan, hogy mi az amit idehaza raknak alájuk és mit hoznak maguknak.

(#91855) Jahno válasza BobaHWSW (#91853) üzenetére


Jahno
őstag

Ennek fele nem titok, referenciának is leírják, meg akad pár minősítés, szabvány, csiribiri. Bár privát cég nem szokott vele kampányolni, mert minek és kinek.

Én egyik komolyabbra lennék kíváncsi, az ha minden igaz akkor jövőre nyilvános lesz, hogy miképpen működött 5 évvel ezelőtt :C Mert csak egy részét mutatják meg.

MS év elején adott ki egy filmet, ami "datacenter full tour" vagy mi volt, erre a szakma ott hőbörög az 1 perces kis izé alatt, hogy semmi nincs benne, csak gagyi marketing és főleg "full" tour nem. Ez ilyen.

Pár helyen a beléptetés módját emlegetni fogom, vagy azt, mikor egyik elemzésben a nekem rendelkezésre állásban és kapcsolatokban is legjobbat mutató londoni adatközpont alul maradt, mert volt a környékén reptér. Szerintem ha a tőzsdét, nemzeti bankot meg pár kormányhivatalt kiszolgált, akkor tán nekünk is megfelel...

(#91856) qnadam


qnadam
veterán

m. cs. kir. pósta alakított: aliexpress, december 14: shipment dispatched, 17 accepted by airline, 24 departed country of origin. itt valószínűleg léghajóra pakolták, mert január 15-én arrived at destination country. potom öt nap alatt be is került a last mile carrier rendszerébe, és innentől laza másfél hónap alatt már el is jutott hozzám :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#91857) Jahno válasza qnadam (#91856) üzenetére


Jahno
őstag

Én is ezeket nézegetem, főleg ha bezár a póóóósta is. Ebayes rendeléseim kifutottak, most Alin benyomtam vagy 20 aprólékot. Sosem lesz vége. Pár mini LEDes fotósvideós lámpát tesztelek, legjobb és kényelmes marad, többi megy eladásra, de 6ezer körül elég jópofák. Ebben nekem pld. a fizikai kapcsoló jobb, akkor nem merül állásában. Csak ugye egyik 3200/5500, másik RGB, harmadik erősebb fényt vet, negyedik diffúzabb, mellé ésvagy kapcsolókkal megy a vízálló, esetleg színezős megoldás. Na nem, mintha nekem a teljes RGB kellene valaha bármire... Utána nyomok tesztet, hogy mennyit bír, de néha terepen a fókuszhoz vagy makrót színezni szerintem a legegyszerűbb is okés lesz.

Jahh, 100-300ról lecsúsztam. Nincs belőle túl sok. Egy német cuccra szerintem haverral licitáltatok aztán majd eljut valamikor. Angol közérteket végigbogarásztam, de látatlanban nem merem bevállalni. Japánban vannak prémium állapotban, csak ott is 100ezer az ára, +vámáfa. Nehéz az élet. Azért mégis csak 600mm olcsón és nekem módjával a 14-140 is bejött.

(#91858) zetor2000 válasza qnadam (#91856) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nekem van november 16-i rendelésem, ami "úton van, várjál". Asszem hónap végén lehet megnyomni a "refund" gombot. :) ránéztem, 8 nap, "ha nem jön közbe semmi".
Nem nagy etwas, egy 2mm széles, az átlahnál erősebb dupla öntapadó, 50m. De azért super strong extra durable... aha.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91859) Sipi-


Sipi-
tag

Végre, egy hónapig ma volt az utolsó hajnali ébresztő a suli miatt :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91860) blueboi69


blueboi69
csendes tag

#drone

Egyébként a hobbyking-től érdemes rendelni? Vagy honnan szoktatok?
Sztem lassan elkezdek rendelni cuccokat és építkezni. Valami toothpick vagy ilyesmi, de megpróbálom olcsóbbra kihozni, jobb kamerával. Mármint nyilván másból faragnék.

(#91861) Grillo válasza Sipi- (#91859) üzenetére


Grillo
senior tag

Ja, mostantól kipihenten lehet otthon megőrűlni szépen lassan. :DDD

(#91862) zetor2000 válasza npera (#91756) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ááá... ez súlyos. Hogyan rövidítsd meg a vezetéked pár lépésben :D
Biztos jó, de én az egyenes vezetékekben bízom.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91863) npera válasza Samott (#91834) üzenetére


npera
újonc

Ez is egy eléggé vegyes dolog. Az oké, hogy az egészségügyi rendszer nincs még (!) kivéreztetve, de azért dolgoznak rajta erősen.

Talán emlékszel még rá, hogy a göteborgi egyik nagyobb kórház szülészetén szülés közben kirágták magukat a patkányok a falból és elkezdtek bepotyogni a szülőszobába. Nagyon durván alul van fizetve a nővérek és segédnővérek tömege is, őket konkrétan szétfingatják.

Az idősek gondozása botrányos. Analfabéta és alapvető higiéniát is letojó harmadik világbeli bevándorlók a gondozók tipikusan, a legtöbb COVID-halálozás miattuk történt az idősek között. Az idősek otthonában gyakorlatilag éheztetik azokat az alapvetően egész életükben szocdemre szavazó nyugdíjasokat, akik az egész életüket ledolgozva most a szocdem rendszer által szóban támogatott nyugdíjat kellene megkapják. De azt eltapsolták már eléggé, így csak a megszorítások mennek és az adókat emelik az egekbe mindenen.

Itt is addig tologatják a műtéteket, amíg meg nem hal a beteg. Most két hete halt meg egy kisgyerek, miután asszem 7x tolták ki a műtétet.

A fiamat egy éven át parkoltatták egy vérröggel a fenekében, aztán amikor a vérrög a bőrén keresztül kitolódott és lett egy kábé centis átmérőjű nyílás amin kijött a vér, a genny és még ki tudja mi, meg kitömörödött egy kis zsírszövet, akkor a sürgősségiről egyből mehettünk a kórházba. És hetente megyek vele vissza kontrollra.

Szóval egy vegyesfelvágott az egész. Nem lehet 1:1-ben hasonlítani ezt sem, mert teljesen mások a kiindulási alapok. Itt a 60-as években megcsinálták az aranykort, ami a 70-es években tetőzött, aztán a 90-es évek elejére leküzdték magukat nagyon erősen, de mivel nem volt elég, ezért akkor begyújtották meredek zuhanás közben a rakétákat és még ráhúztak egy nagyon komolyat. Csak persze magasról erodálják magukat, így még egyes részei a rendszernek működnek úgy ahogy.

(#91864) npera válasza hobizoli (#91835) üzenetére


npera
újonc

Értem, olvasom a híreket. Nem tudom a józan paraszti logikámon túl megítélni, nem vagyok virológus.

(#91865) npera válasza zetor2000 (#91838) üzenetére


npera
újonc

Itt is jön. Keveredik valami angol és talán indiai variáns. Jó koktél.

Most olvastam, hogy ha valami miatt business trip van Kínába, akkor csak direkt járat játszik és 4 hét (!) karantén van mindkét irányban. És persze Kínán belül sem sokat tréfálnak az előírásokkal.

(#91866) npera válasza BobaHWSW (#91847) üzenetére


npera
újonc

Hú, ez durva. A képen 8.1-et olvasok, az már nagyon komoly rengés. Remélem minden rendben van.

(#91867) Sipi-


Sipi-
tag

Jól gondolom, hogy 100 wattos terheléshez elég az 1,5-ös réz, többeres vezeték is?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91868) npera válasza Jahno (#91857) üzenetére


npera
újonc

Én a Super Takumar 50 mm f1.4-est Japánból vettem Ebayen. Igen szép állapotban van szerintem. Persze vám és áfa, de asszem az alap ára kábé 1000-1200 SEK volt talán. Ha jól értem, akkor az obi ugyanolyan idős, mint én, csak jobban tartja magát...

(#91869) npera válasza zetor2000 (#91862) üzenetére


npera
újonc

Ez tök jól néz ki és bár semmi értelme nincs, de barkácsprojektnek jó lehet. A lányom úgyis eltörte az ajtó előtti miniseprű nyelét, azt fel tudom használni. Majd nézek alapanyagokat, aztán Excel tábla és utána lehet megy az archívba ez is....

(#91870) npera válasza blueboi69 (#91860) üzenetére


npera
újonc

Hobbyking ha jól értem pont kwadban a leggyengébb. Akksi a Chinahobbyline oldalról a legjobb talán. Van EU áruház.

Mondjuk Hobbykingnek is van EU-s áruháza. Én szinte csak Banggoodról vettem kwados cuccokat. Meg ESC-t Angliából. Német(h)ből is, meg Franc(h)iából is vásároltam már. Meg USA, de az rohadt drága volt. Vettem egy AIO boardot 45 dodoért és a szállítás is 45 dodó volt :Y

(#91871) npera válasza Grillo (#91861) üzenetére


npera
újonc

Ja, a mentális balansz fontos dolog. Azt én is elhagytam már régen mondjuk.

(#91872) blueboi69 válasza npera (#91870) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pedig ott láttam jó árakat. Most ha van olyan cuccuk, ami nekem kell meg JB szerint jó és a listáján van, akkor tökmindegy milyen áruház, nem? :)
Csak arra gondoltam, hogy amúgy korrektül postáznak-e, meg tényleg nem egy féltéglát küldenek...

(#91873) Jahno válasza Sipi- (#91867) üzenetére


Jahno
őstag

Bőven, csak az mégsem ilyen egyszerű.

(#91874) -NoVa- válasza blueboi69 (#91872) üzenetére


-NoVa-
őstag

Postázás a HobbyKingtől is rendben volt, de általában Banggood kényelmesebb/jobb/olcsóbb/jobban szervezett. De nem vagyok válogatós, ha valami olcsóbb, GearBest, Ali, EBay, random Olasz webshop, vagy egyéb irányból is jött már.

(#91875) blueboi69 válasza -NoVa- (#91874) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi!

(#91876) Bujdy81 válasza Sipi- (#91867) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

többeres = sodrott?

1,5 mm-es átmérőjű, vagy 1,5 mm2 keresztmetszetű? Gondolom utóbbi.

Nem teljesítményre, hanem áramra vannak ezek méretezve, a 1,5 mm2-es réz vezeték minimum 16 ampert bír, azaz ha 7 V fölött van a feszültség, akkor bírja! ;)

Ha pedig 230 V-on hajtod, akkor a 100 W kb. 0,44 amper, ami bőven a 16 alatt van! ;)

[link]

(#91877) Sipi- válasza Bujdy81 (#91876) üzenetére


Sipi-
tag

Köszi, én is így gondoltam :)
Főleg, hogy nem is állandó terhelés, csak időnként 1 percre.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91878) npera válasza blueboi69 (#91872) üzenetére


npera
újonc

Ja, postáznak szépen és jön amit vettél. Még a repülős és helikopteres időben mindent onnan vettem.

Tökmindegy honnan jön, de Banggood jelenleg a térgörbítéses-féreglyukas postázással szerintem nagyon jó. De a HobbyKing EU-s áruházából hasonlóan jó lehet a cucc.

(#91879) -NoVa- válasza npera (#91878) üzenetére


-NoVa-
őstag

Amikor akkukat vettem, akkor pont onnan volt egyedül vállalható idő/sebesség/ár arányban, de akkor valami nagy LiPo válság volt. Azóta mindenhol is van minden. De pl BG-ről most a kupac 1s ugyan a legolcsóbb volt, de majd valamikor hó végén ha postázzák. Ráérek.

A TinyHawk, amit Cseh raktárból rendeltem, pl most itt jár:
"Departed facility in Shenzhen"

(#91880) Jahno válasza -NoVa- (#91879) üzenetére


Jahno
őstag

Rendeltem nagyon akciós legolcsóbb 18650et. Azt hiszem Aliról. mAhban úgyis hazudnak, erre legalább kisebb szám volt írva. Gondoltam lila és zöld jó lesz, akkor nem kavarom össze. Ami most Samukkal és mással is bajom, hogy pereg le a műanyag bevonat és úgy már nem szigetel annyira :-/

(#91881) -NoVa- válasza Jahno (#91880) üzenetére


-NoVa-
őstag

Viszonylag vonzó opció lenne 2 18650 cellával megoldani a repülést, bölcsőm is akad hozzá, de sajnos marad a LiPo. Long range géphez jó, békés repkedéshez, de a kivehető Amper limitáltabb a 18650-nél, ~4A max viszonylag érezhető teljesítményesés a mostani ~70A-hoz képest :)

(#91882) npera válasza -NoVa- (#91879) üzenetére


npera
újonc

Fifikás csehek knédlizabálás közben kiküldték Kínába? Sörgyári kapriccsó :C

(#91883) npera válasza Jahno (#91880) üzenetére


npera
újonc

Én Aliról rendeltem a méltán híres finn Liitokala márkaboltból 8 db 18650-est. Január 25 óta ready for shipping van kiírva, ezek szerint vagy el sem küldték vagy a szkennelés nem túl alapos és majd nemsokára felbukkan.

Valami 22 SEK körül van darabja. Helyi vasedényben 99 SEK egy akármilyen cella.

(#91884) npera válasza -NoVa- (#91881) üzenetére


npera
újonc

Ha e-cigihez való magas áramú cellát veszel, akkor kijön belőle kábé 30A, nem?

(#91885) -NoVa- válasza npera (#91884) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mondjuk az sorsszerű, rádugod valamire, az füstöl.

(#91886) Bujdy81 válasza Sipi- (#91877) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Bevallom, én nem gondoltam túl a villanyszerelést. Rendeltem egy gurigával a 3x2,5-esből, meg egy gurigával a 2x1,5-esből. Ha valami frutti bekötés kell (pl. éjjeli szekrény lámpája a kapcsolótól), amit nem is kell földelni, akkor a 2x1,5-ös, minden más esetben a 3x2,5-es. Az "elég sog" igényre elég.

A napelemesek nem szarakodtak, kérdezték, hogy milyen biztosíték, milyen óra, stb. aztán jött a villanyszerelő gyerek, hogy "fognak ezek még úgyis bővíteni, ne szarozzunk" és az 5x6 helyett végül 5x10-es kábelt tettek be. Bruttó 700 Ft az eltérés egy méterre, kellett vagy 15 méter és a user örül. Egy 2,5 milliós projektnél bele kell férnie. Ráadás, hogy az előre felmért/becsült nyomvonal helyett javasoltam egy rövidebbet, amivel spóroltak vagy 8 méter kábelt. win-win.

(#91887) Phülöp


Phülöp
addikt

Oltási terv

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91888) npera válasza Phülöp (#91887) üzenetére


npera
újonc

Nem úgy volt, hogy délelőtt beoltanak 2M embert, aztán 20 perces ebédszünet, majd délután beoltanak 3M embert. Aztán 16:00-kor az oltást beszüntetik. Volt egy kép róla, de most nem találom.

(#91889) Sipi- válasza Grillo (#91861) üzenetére


Sipi-
tag

Nekünk az eddigi időszak volt a húzós. Ma és hétvégén még matekozunk, hétfőn egy szóbeli felvételi a nagyobbik gyereknek, utána "pihi". A pihi, az kb. 1,5 órával későbbi felkelést jelent és kimaradt 2x11 km (2x45-50 perc) autózás. Ebédet egyébként is kell főzni, szóval nekünk jobb lesz. A srácoknak hiányozni fog a suli, nekem nem :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91890) Samott válasza Phülöp (#91887) üzenetére


Samott
addikt

De ezek legalabb tudnak kormanyozni. :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#91891) Jahno válasza Sipi- (#91889) üzenetére


Jahno
őstag

Tegnap már lerohantak az ismerősök, hogy laptop kéne, eldőlt a gép, online oktatás valami, de többnyire csak a fejem csóváltam, ennyi mindent egyszerre nem bírok bevállalni.

Aztán akadnak ismerősök közt akik éjszakás műszakra járnak, ott sem lesz most egyszerű napközben.

(#91892) Bujdy81 válasza Sipi- (#91889) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Mi elengedjük az ebédfőzést. Kb. 5500 Ft-ét kijön négy adag főétel+másodrész, abból öten megkajálunk, plusz ráhiénázik a törpe. De asszonynak ez nem férne bele minden nap...

(#91893) Jahno válasza Phülöp (#91887) üzenetére


Jahno
őstag

Tegnap már estek be olyan hírek, ami alapján az derült ki, hogy valamit gecire benéztek és akkor még finomak voltunk. Itt igazából most az a baj, hogy sok 60-X évestől elvárják, hogy ne ugráljon, utasítsák valamire és csinálja amit mondanak. Cserébe nem ártana, ha az előző papírja is Nála lenne és gondolkozna, hogy mit is kap meg merre... Ismerősi körben már ment a ködösítés, hogy választhat is, jaaaaaaj megkapja a bezzegnyugatit, erre kapott egy kínai cuccot. Akad akinek mindegy, akad akinek elvei vannak, inkább ellátásilag szopó, ha az ismétlő kimarad, vagy mást kapna, vagy harmadikat kap, vagy egyet sem. Azért kínai cuccra egy orosz ismétlést nem szívesen vállalnék be...

Annyit érdemes megjegyezni, hogy az ország kb. 10%-a be van oltva és sodródunk valamerre az árral, anyáméknak is annyit mondtam, hogy ha kapkodnak is, akkor a 2. alkalomnál kétszer is nézze meg mit kapna, oszt haladjunk.

Ha meg engem kérdeztek akkor nem kevés művház, stadion széle már rég be lett volna rendezve mini orvosi rendelőknek, melyik milyen infrastruktúrával, oszt minimál orvosi felügyelettel a haladó gyakornokok is nyomhatnák ész nélkül, de főleg adminisztrációval le lehetne venni a terhet a háziorvosokról, akik jelenleg még kevésbé tudják merrefelé áll a fejük.

Most meg hétfőtől naaaaaagy korlátozsok lesznek, de majd este tán elolvasom, hogy pontosan mi is, addig remélem kiszenvedik és már nem sokat változik.

(#91894) Bujdy81 válasza Jahno (#91891) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Megjött egy raklap cement, egy raklap zsalukő, a sóder még függőben, abból is rendeltem egy egységet (10 m3). Most megyek faanyagért, aztán utána hazafelé beugrok festékért. Be kell spájzolni a lockdownra.

Persze, ha beszívom és nem kapok sódert, akkor fúró szinte minden. Opció lehet még, hogy a sóder nem a "boltból" jön, hanem a "bányából". És a termelés nem áll le. A bánya most termelés, vagy szolgáltatás? :D

(#91895) blueboi69 válasza Bujdy81 (#91892) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ezt magyarázom fél éve.. Mi lassan 1éve rendelünk kaját, nekünk kb 15-18ezerből megvan H-P a kajálás mindenkinek, levessel, néha desszerttel, minden nap más, friss és jó. ennyi

(#91896) Phülöp válasza Bujdy81 (#91892) üzenetére


Phülöp
addikt

Nálunk Amea tolja a home office-t, én bejárok minden nap (2 műszak, boldogság). Heti 1-1 alkalom van, hogy nem saját főzésű kaja jut, hanem bolti dobozos. Ezek is általában levesek Ameának.
Nem főzünk minden nap, az előző napi maradék pont ugyanolyan finom. Hétkoznapokon felváltva, ahogy esik, hétvégén viszont szinte mindig közös tevékenység a sütés-főzés.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91897) Jahno válasza blueboi69 (#91895) üzenetére


Jahno
őstag

Én ennyiből semmire nem jutnék, de még tart a SZÉP kártya, lehet drágábbat nyomni. Néha rendelünk, vagy szerzünk, de asszony szerintem meg is zavarodna, ha időnként nem alkothatna valamit. Ráadásul a legegyszerűbb tésztát is igen jóra tudja gyártani, akkor nekiállok dupla adagokat enni és mondogatni, hogy ez megint igen nagyon jó lett :C Olyat meg sehol máshol nem csinálnak, legtöbb hely ahol menüt próbáltam az hullámzó színvonalat termel. Odahaza mindig konstans magasélet van, annyi csípőssel amennyivel csak akarom :DD

Csepelen pld. van rendes kifőzde, egyik még megfizethető is, többit mennyiségben, kivitelben és ízvilágban néha hagyjuk. Meg aztán továbbra is bejárok dolgozni...

Tegnap kipróbáltam egy kínais menüt, azt speciel elsózták és asszony kínaijának a közelébe sem ért. Néha ott tök jó kosztot adnak de pld. a gyümölcsrizs vállalhatatlan lett. Most nem tudom ezek a kimérősek is becsuknak-e, de akkor azt hiszem, gondban leszek. Marad a CBAs menü. Ezt kell megnézem, többiek sokat járnak KFCbe, Burgerkingbe, oda is néha betársulok.

Anyósék környékén is megszaporodtak a jóféle kifőzdék, vasárnap szerintem onnan hívom meg a családot menüzni. És lesz sült pisztráng, mert olyat odahaza biztos nem kapok.

És közben megalkottam életem első pár SCCMes telepítős pakkját, oszt minnyá nyomjuk ki élesben, hogy péntek délutánra dőljön össze minden is :DDD

(#91898) Bujdy81 válasza Phülöp (#91896) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Jó, hát egy két fős háztartásban kevesebb "egyéb" tevékenység van, mint egy hat fősben. Nálunk azért a nagyokkal tanulás, kicsivel játszás, törpével törödés elvisz legalább egy FTE-t kb.

(#91899) NauTiLUS_HUN válasza npera (#91888) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Nem nem, szombaton egy milliót délelőtt, másfelet délután, vasárnap még ugyanennyit és kész is. Csak valaki szólt, hogy ezt még az állatorvosok egy marhatelepen is lassabban végzik.

(#91900) NauTiLUS_HUN válasza Phülöp (#91896) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Nálunk én főzök, általában irtózatos adagokat. Másfél - két kiló hús plusz a hozzávalók egyszerre (15 dkg /adaggal számolok), aztán esszük két napig maradék megy a fagyasztóba. Aztán van olyan hét hogy nem főzök. Nálunk a középső démon ébred fixen 1 óra magasságában, 5 óra magasságában, plusz a ráadások. A legkisebb anya viszi, de van hogy hajnali ötkör az is rám marad.
Olyan vagyok mint a mosott szar. Az este altatásba én is belealszom este 9kor :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.