Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#91501) qnadam válasza blueboi69 (#91499) üzenetére


qnadam
veterán

hol látsz 4 ap-t?
nekem két szobára van kettő :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#91502) Jahno válasza -NoVa- (#91500) üzenetére


Jahno
őstag

Én NASra mentésről lehet visszatérek USBre vagy tán eSATA megoldásra. 160ezer pénz a HDD, ebből valamennyi még visszajöhet a felszabadulók kiárulása után és kész, egy darabig jelentősen most remélem nem nől az adathalmaz. Inkább kopasztok le belőle, csak lassan megy.

(#91503) blueboi69 válasza qnadam (#91501) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Fehér kábel a bejövő net, a többi csak AP lehet, annak van értelme :C

(#91504) Sipi- válasza eattila (#91479) üzenetére


Sipi-
tag

A fizetős oltást már belengették múlt héten, várom, hogy mikor lesz belőle valami. Szerintem sok cég megvenné a dolgozóinak (talán a munkáltatóm is vagy ahova ki vagyok bérbe adva).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91505) blueboi69 válasza Sipi- (#91504) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A Q? Kizárt, hogy egy forintot is költenének rád. Nem kell bejárni, innentől védve vagy, elégedj meg ennyivel :C
Most kitalálták ezt a dolgozói egészségbiztosítást, de nem igazán értem, hogy ez miért jó nekünk. Már annyi biztosításom van, nem véd meg semmitől, csak megy rá a havi pénz. Mondjuk ha valami szarság történne, akkor meg jó ha adnának lóvét :D

(#91506) Jahno válasza blueboi69 (#91505) üzenetére


Jahno
őstag

Attól függ melyik biztosítás, ezek a Medicover meg egyéb-féle rendelők azért már sok ismerősön segítettek. Főleg most lehet jó opcióval lenni, mikor alap vizsgálatokra majd kapsz egy fél éves várólistát, vagy sosem beteljesülő időpontot, ott meg akad úgy hirtelen vizsgálat is, vagy beavatkozás.

(#91507) blueboi69 válasza Jahno (#91506) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Generali Medi24.
Sokszor ez csak beetetés, alap vizsgálat esetleg ingyen bármi más, meg horror pénz. Meg itt nem úgy van, hogy kitalálod, hogy kéne ilyen olyan vizsgálat, hanem csak amire az ő általános dokijuk elküld.

(#91508) npera válasza zetor2000 (#91451) üzenetére


npera
újonc

Megjött a Ducky, TTC Bluish White switchek vannak benne. A világítás nagyon szép egyenletes. A hangja elég tompa, egyáltalán nincs semmiféle kattogás vagy klikkegés. A stabilizátorok tényleg egy teljesen más szinten vannak. A space vagy egy shift is teljesen egyenletesen megy lefelé, nem támolyog lefelé és minimális hangja van a spacenek is. Pedig nem vagyok egy könnyű gépelő, püfölöm a gombokat sajnos.

A switch számomra kellemes, a lenyomási pontja olyan erő mellett, ahogy én gépelek lineáris (nem érzek túlzott átbillenést, mint valami erősen tactile switch esetén elvileg kellene). Amikor leér a gomb alul, annak is inkább tompa hangja van, mint valamiféle "felütközés".

Az RGB-t átraktam olyanra, hogy nem ragyog az egész, hanem csak azok a gombok világítanak halványan, amiket éppen megnyomtam és utána elhalványulnak.

A kurzor hiánya nem gond, mivel át lehet rakni az Fn-t a Caps Lockra. Onnatól pedig a jkli a kurzor.

Az enter lapos, azt még szokom.

Azt kell mondjam, hogy a Cherry KC-1000 ehhez képest hangos a space csörömpölése miatt.

(#91509) Jahno válasza blueboi69 (#91507) üzenetére


Jahno
őstag

Kinek mi a horror pénz, de most éppen azt mondtam, hogy esetleg időben sorra kerülsz. Pld. mikor annó UHra mentem, akkor tagként kb. azonnal fogadtak volna és olcsóbban, mint egy átlagos rendelő 2-X hét múlva. Ha a dokijuk küld, akkor mondjuk az +1 kör, de érdekes, gondolom előszűrős beutalós. Mást nem próbáltam, nem is szeretnék, de pld. haversrácnak minden baja lett hirtelen, ott még aznap kitalálták, hogy valami dudor nőtt a fejében és 1 napon belül meg is metszették. Államinál mondjuk lehetett volna tippelgetni egy darabig.

(#91510) npera


npera
újonc

Megvan a stra-té-gi-a. Lemértem a sarkok között, hogy mennyi a táv a póksaroktól a routerig. Kis ráhagyással mindenhol kijött, hogy 20 méterből kijövök.

Aztán tegnap este rájöttem, hogy mi a legnagyobb királyság. A konyha és a hall között van egy olyan domború küszöbléc fémből, ami szépen áthidalja a fa padló és a kövezet közötti rést. Na, ilyenből van különféle méretű, ami alatt van annyi rés, hogy ott pont át tudom dugni a kábelt.

Van CAT6 lapos UTP kábel Dániában, ami olcsón jön ide. Aztán akkor ha ott átvezettem, akkor a lépcsőházban a lépcsők mellett vezető díszlécnél el tudom diszkréten vezetni a kábeleket. Onnan pedig szép fehér kábelcsatornában futhat egészen a gépig.

Ha felhúzok 3 dedikált kábelt, akkor azok mehetnek a nyomtatóba, a gépembe és ha felhozom a NAS-t, akkor abba is. Direktben a routerből gigabiten. Aztán ha jól számolom, akkor az kábé elméleti maximum 125 megabyte/sec sebesség lehet, de legyen csak 100. A mostani 2-3-néha 6 megabyte/sec után eléggé ereszdelahajamat lesz az is.

Kell még vasfűrész, meg egyenes és gömbölyű ráspoly. Vagy reszelő. Aztán jöhet az új barkács session....

(#91511) zetor2000 válasza npera (#91510) üzenetére


zetor2000
senior tag

"A konyha és a hall között van egy olyan domború küszöbléc fémből, ami szépen áthidalja a fa padló és a kövezet közötti rést."
Burkolatváltó a magyar építőipari neve. :D
Általában ahol a legdomborúbb, ott nem tudsz kábelt alátenni, mert van egy alja, ami a padlóhoz kéne, hogy tapadjon. Vagy merevítőborda, vagy valami ragasztócsík is akadhat ott. Szóval csak óvatosan. Vagy van alul egy ellendarab, amire rápattan, és az ugye középen van...
Aztán persze amennyi, annyiféle. Anyámnál fúrtunk rá 3 lyukat, esztétikus csavarokkal lefogattuk a padlóhoz. Odahaza szilikonnal le van ragasztva. Melóban ipari ragaccsal. Máshol egy műanyag ellendarabra gumikalapáccsal püfölték rá.
Ha elég szélest választasz, akkor lehet olyan, hogy a fa padlóból vágsz egy annyit, hogy 1-2 kábel elmenjen, és akkor arra mehet a takarás elvtársak...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91512) Phülöp válasza npera (#91510) üzenetére


Phülöp
addikt

Felesleges a nyomtatóba dedikált kábel.
Egy 5portos switch fent mindenre elég.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91513) zetor2000 válasza npera (#91508) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én meg elkezdtem konfigolni a Varmilo-t, hogy milyen legyen, de a firefoxom bepörgött... aztán az edge is. Aztán feldtam. átmeneti ideig.
Ha lesz kedvem, konfigolok egy rendeset. Ott akadt ki, amikor az ABC betűk, az Fxx gombok,meg a módosítókat szerettem volna színezni. A fele nincs is megfelelőben. De olyanok, amik minden klavira azonosak, mert pl. Shift / Ctrl / Alt az ugyanúgy kell a magyar kiosztásra, mint a holland / angol / kínaira is. De nincs mentazöld, csak kék. Szóval még rágódom, hogy milyen legyen.
Ami még tetszik, hogy lehet rajta egyedi logó / azonosító is, lézer gravírozott. Meg szöveg, igaz, csak 4 féle betűtípus választható, de ez is jópofa. Az egész kábé annyira jönne ki, mint amennyit a gépem ér :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91514) npera válasza zetor2000 (#91511) üzenetére


npera
újonc

Itt van szintkülönbség, azt hidalja át egy most 1"-es fém panel ami le van csavarozva kereszthornyos csavarokkal jól. A panel nem túl szép, de legalább oda van húzatva gondolom erőből elektromos csavarnyúzóval.

Ott szerintem egy szélesebb és mértékkel domború panel alatt álomszépen átfut majd a 3 db lapos kábel. Igény esetén meg tudom majd kétoldalú szalaggal preparálni a panelt, hogy a kábel tutira a megfelelő helyen fusson és nehogy odacsípjem a rögzítés során.

Elmegyek majd barkácsboltba és nézek panelokat.

(#91515) zetor2000 válasza Phülöp (#91512) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szomszédnak egy 1 szoba-2 félszoba lakása van, és egy 24 portos switch most kezd megtelni :D Nem tudom, mennyi cucca van, szerintem a fele fölösleges, de a 2db 8 portos már régen kinőtte.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91516) zetor2000 válasza npera (#91514) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nekem az erkélynél van ilyesmi, ott a laminált padlóra tettem egy alu L profilt, rövid oldallal lefelé, az fog le egy audio kábelt. Később jött, hogy egy ethernetet is kellett volna, azt most már vagy 5 éve egy kacsaszalalg tartja a helyén. Nem túl szép, de ritkán nézem, nem zavar.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91517) npera válasza Phülöp (#91512) üzenetére


npera
újonc

Ilyen van itthon jelenleg. TL-SG105 switch.


Most ez osztja el a poweradapterből kijövő kábé 2-4 megabájt/sec sebességet a nyomtató és a gépem között.

Ha ez elvileg gigabit befelé és kifelé is, akkor okoz valami sebességvesztést, ha egy ilyennel osztom 3-felé a forgalmat a NAS-nyomtató-PC között? Mert akkor egy kábel is elég lenne fel az emeletre.

Standards and Protocols IEEE 802.3i/802.3u/ 802.3ab/802.3x, IEEE 802.1p
Interface 5 10/100/1000Mbps, Auto-Negotiation, Auto-MDI/MDIX Ports

(#91518) blueboi69


blueboi69
csendes tag

#drone

npera, ha van az életedből 5.5felesleges perced akkor nézd meg a mai repülés egy részét.
https://www.youtube.com/watch?v=44eGALlnjsE&feature=youtu.be
az első 1-1.5percet tekerd át ott nincs látnivaló (legközelebb megvágom) csak mivel a rögzítés a külső monitoron történik, nem a szemcsiben, így eltelik némi idő, amíg felveszem a poziciót. A szél időnként elfújja a kvadot, semmi extra, pedig a bőrömön érezve, szinte szélcsend volt.
2:08l brown alert_1
3:32 driftelős landolás, perfect
4:50 head alert
5:10 brown alert_2
5:29 safe touchdown

(#91519) Jahno válasza npera (#91517) üzenetére


Jahno
őstag

Bőven jó, csak nem nyomtatsz napi 18 órában folyamatosan több 100 megabittel.

(#91520) Phülöp válasza zetor2000 (#91515) üzenetére


Phülöp
addikt

Én a máltai lakásba egy 16 portos switch-et raktam a router mögé, és az egy szobában lévő, de ritkán használt/kevés adatot forgalmazó eszközök egy kábelen osztoztak, csak közvetlenül eléjük egy kisebb switch is került, hogy jusson kábel mindenkinek. Nem lett volna értelme 3 ilyen eszköznek 3 külön kábelt behúzni a fő switch-től, ami egészen máshol lakott.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91521) Phülöp válasza npera (#91517) üzenetére


Phülöp
addikt

Gondolom, ha a géped csutkán szivattyúzza/pumpálja a biteket a kábelen, de közben nyomtatni is akarsz, akkor a gépen lecsökken a sebesség valamelyest, amíg azt a néhány lapot megköpködi tintával a nyomtató.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91522) npera válasza Jahno (#91519) üzenetére


npera
újonc

Köszi neked is, meg Phülöpnek is. Akkor 2 kábelt húzok csak be, mert akkor kap dedikált kábelt a PC és a NAS/printer. Akkor a nyughatatlan lelkem is lenyugszik valamennyire, meg a kábelből sem kell olyan sok.

(#91523) npera válasza Phülöp (#91521) üzenetére


npera
újonc

Ez egy multifunkciós szkenner/nyomtató, a szkennelés mission critical és ASAP asszonynak néha. Igazából ő tud várni igazán, mert néha elfelejti megnyomni a gombot és rajtam IT-supportol, hogy miért nem megy. Aztán megnyomja a gombot (nem csak gondol rá) és MEGY!!! :C

(#91524) npera


npera
újonc

Tessék vásárolni, Volvo C40.

(#91525) hobizoli válasza npera (#91523) üzenetére


hobizoli
nagyúr

USB-n nem megyen az?

több drón kell ;P

(#91526) Samott válasza npera (#91524) üzenetére


Samott
addikt

Lesz hozza eleg akksi? Nem ugy ertem hogy van-e szerzodes, hanem hogy szallit is a partner? Mert a klasszikus OEM-ek mind ezzel szivnak manapsag.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#91527) npera válasza hobizoli (#91525) üzenetére


npera
újonc

De. Csak akkor asszony rohanhat fel az emeletre, ha a konyhából vagy a nappali sarkából akar nyomtatni. Ezért van kábellel a routerbe dugva.

(#91528) npera válasza Samott (#91526) üzenetére


npera
újonc

Még korábban kötöttek valami stratégiai megállapodást az LG Chemmel is, meg a CATL-el is. Aztán piacoktól és variánsoktól függően osztották fel, hogy jusson is, meg maradjon is. Meg nagyon komolyan veszik, hogy "etikus" legyen az egész folyamat, rendszeresen auditálják a láncolatot.

(#91529) hobizoli válasza npera (#91527) üzenetére


hobizoli
nagyúr

enyem az megyen Wifi-rol is

több drón kell ;P

(#91530) npera válasza hobizoli (#91529) üzenetére


npera
újonc

Na ez nem :B

(#91531) hobizoli válasza npera (#91530) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ez egy Canon Pixma 3650 berendezes

több drón kell ;P

(#91532) Jahno válasza npera (#91522) üzenetére


Jahno
őstag

Tényleg elég 1 kábel is, de Te tudod. Inkább a laposat mellőzném, vagy csak nagyon az utolsó métereken.

(#91533) qnadam válasza npera (#91522) üzenetére


qnadam
veterán

ha a léleknek kell, az más, de alapvetően egy madzag is bőven elég :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#91534) npera válasza hobizoli (#91531) üzenetére


npera
újonc

(#91535) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Jó fogadtatása van a DJI Freestyle gépének...

Beleástam magam a mindenféle TinyHawk kategóriába, és a TinyHawk 2 FC boardjáról azt írják, hogy pár hónap után eléggé esélyesen döglik, de legalább drága pótolni.
Viszont a Freestyle-é nem. Azon a VTX kotlik le, szóval egyértelműen nekem való :)

(#91536) blueboi69 válasza -NoVa- (#91535) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Láttam, láttam, pedig nagyon szép képe van és milyen állat már, hogy elengedi a controllert aztán csak lebeg a drón tovább.

A HD képet nagyon irigylem, az nagyon hiányzik nekem. A cucc ára, durca..

(#91537) JonesC válasza npera (#91524) üzenetére


JonesC
csendes tag

Köszi, nem kell.

(#91538) zetor2000 válasza npera (#91524) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez a formán és az emblémán túl eltér valamiben a Sarkcsillagtól?

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91539) zetor2000 válasza blueboi69 (#91536) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez egy DJI termék, "gyári", meg azért nem a belépő szint, szerintem.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91540) blueboi69 válasza zetor2000 (#91539) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Tudom, tisztában vagyok vele. Nem belépő szint, árban.

(#91541) hobizoli válasza Phülöp (#91520) üzenetére


hobizoli
nagyúr

16db UTP mikhez kellett?

több drón kell ;P

(#91542) Jahno válasza hobizoli (#91541) üzenetére


Jahno
őstag

Zuhanyzó van a teraszon.

(#91543) hobizoli válasza zetor2000 (#91515) üzenetére


hobizoli
nagyúr

o mit csinal?

több drón kell ;P

(#91544) zetor2000 válasza hobizoli (#91543) üzenetére


zetor2000
senior tag

F*ngom sincs.
Amit tudok, hogy van 1 Gpon bejövője, 2 PC, 1 TVbox, 1 DVR , meg talán 2 NAS és egy nyomtató, ami talán hálózatos. De hogy ezeken túl mi van még, azt nem tudom.

Nekem van a Telekomos Gpon cuccban 4 port, amiből 3 szabad - 1 a TVbox - ezek mellé itt kell ~5 port. 1 a PCm, 1 a TV alatti PC, 1 egy másik switch, ebből megy 2 másik szoba, meg van egy teszt, ha jön valami javítani való. Egy másik szobában van egy kamera, azt jónapot.
Emellé megvan még 1 wifi is.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91545) Sipi- válasza zetor2000 (#91544) üzenetére


Sipi-
tag

Találtam a tárolóban egy 24 portos switchet régebben. Kitaláltam, hogy azt majd milyen jól fogom használni, rákötöm az összes végpontot és milyen jó lesz nekem.
Két dolog miatt vetettem el az ötletet kb. fél óra működés után:
- zárt szekrényben melege lett (switch, tcom-os optikás router, málnapc)
- rájöttem, hogy mindössze egy utp aljzatot használok a lakásban összesen és még kettőt a router mellett (málnapc és ikea smart gw).
Szóval a nagy switchet eladtam :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91546) Phülöp válasza hobizoli (#91541) üzenetére


Phülöp
addikt

Nem kellett mind a 16, de 8 kevés volt.
3 szoba + dolgozó + nappali + AP a tetőteraszon + NAS + ráhagyás.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91547) npera válasza Jahno (#91532) üzenetére


npera
újonc

A lapos sérülékeny vagy más okból kompromittált dizájn? A lapos szerintem könnyebben megy át a küszöb alatt, az a szűk keresztmetszet az egészben. Utána végig tud menni vagy kábelcsatornában a falon vagy a lépcsőházban eldugva a sarokban, ahol madár sem jár....

(#91548) npera válasza qnadam (#91533) üzenetére


npera
újonc

Oké, hajlandó vagyok kettőre levenni a hármat, hogy a PC azért dedikált vonalon lógjon. A léleknek kell nagyon :B

(#91549) blueboi69 válasza npera (#91548) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Küttem be ide neked videjót, azt kommenteld meg jól, így a nagy exceltologatás közepette :)
Egyébként servernek szokott lenni management kártyája, annak is illik kanócot belógatni. Persze csak ha olyan az alaplap.

(#91550) npera válasza -NoVa- (#91535) üzenetére


npera
újonc

Igen, azt olvastam nem olyan rég én is, hogy ha az alaplap hazamegy, akkor kábé GTK. Akkor lehet beleherélek egy 1S whoop boardot, kábé ami a BabyToothban van. Akkor lesz motoronként max 6A stabilan. És minden, ami szem-szájnak ingere. Akkor gyakorlatilag egy szuper-TinyHawk frankenstein kwadot készítek belőle. Szigorúan 1S továbbra is, mert abban van a csí.

Tudom, hogy rettentő kicsinyes dolog, de kis kárörömmel tölt el a dolog perspektívája: most egy csomó korábban lebegő kameraállványos pilóta vesz új DJI FPV kwadot, beállítja a 2-lépéses biztonsági gátas ACRO-módot, aztán előállítja a fenti képet a saját kwadjával. Mennyi ilyen videó lesz a jutúbon kábé 2 héten belül....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.