Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#91401) npera válasza zetor2000 (#91400) üzenetére


npera
újonc

Igen, a proci és az alaplap területén halvány lila gőzöm sincs mi a mai valóság.

Arra is gondoltam, hogy ha veszek egy LGA1151-es Mini ITX lapot, akkor a mostani desktop procimat bele tudom tenni, ami egy Core i5 7400. Meg kellene nézni, hogy az 1151-es foglalatba belemegy-e egy jobb (rendes 4-magos) i5, mert akkor a mostani desktop proci mehet a NAS-ba, a desktopba meg veszek egy jobb i5-öt.

Van ilyen: Intel Core i5 9400F 2,9GHz Socket 1151-2

Ez belemegy egy ilyen lapba?

Intel® Socket 1151for 7th/6th Generation Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® Processors

Ahogy nézem nem jó....

What is the difference between LGA 1151 and LGA 1151 2?LGA 1151 (100/200 series) is used for 7th and previous generations Intel CPUs. LGA 1151-2 (300 series) is used for 8th and 9th generation Intel CPUs. Even though 300 series motherboards have the same pin counts, they don't actually have the same pin layouts at all, so, they are incompatible.

Akkor marad a mostani, aztán valami i3 is elég lesz a NAS-ba.

(#91402) Jahno válasza npera (#91398) üzenetére


Jahno
őstag

Ilyen erőset nem vennék, meg minek?

Én merevlemezből mindig azt mondom, hogy okoskodni lehet, de gigabyte/forint konverzióban kb. ami van a polcon és leggazdaságosabb.

(#91403) npera válasza Samott (#91399) üzenetére


npera
újonc

Aha! Szóval az az. Oké, ezt is tudom akkor :B

Körülnézek még, olyan lap teljesen elég, amibe belemegy egy racionálisan gyenge proci, rá egy hatalmas hűtő lassan forgó ventivel, meg van 4 db SATA és akkor 1-2 ilyen M.2 és meg is érkeztünk.

Nem kell semmiféle gaming vagy RGB vagy hasonló. Gigabites LAN legyen még.

(#91404) npera válasza Jahno (#91402) üzenetére


npera
újonc

Igen, ez túl sok kraft. Még nézegetem majd, hogy mi a "gyenge" manapság, mert totál kiestem ezekből a konfigolásokból. Nem kell gaming és RGB LED sem hozzá.

(#91405) Jahno válasza npera (#91404) üzenetére


Jahno
őstag

Pedig az egyszerűbb. Ha már nem kulcsrakész NAS, akkor microserver és egyéb hasonló kis egyben basz, akkor még mindig tudsz szívni a telepítésekkel. 9. generációs i5 meg jó lesz videót vágni és közepes asztali PCnek.

(#91406) Jahno


Jahno
őstag

Bammeg, ezer éve nem volt ilyen, most délután meg már az 5. hívást kapom, hogy how are you sir, aztán tőzsde, nagy lóvé, befektetés, bitcoinbiznisz... Van akit egy mondattal le lehet rázni, de fakk.

(#91407) Grillo válasza Jahno (#91406) üzenetére


Grillo
senior tag

Engem a tartásjavító intézetből, vagy honnan hívtak...
Múlt héten meg, hogy menjek vért adni. Zalaegerszegen. Megbeszéltük, hogy beírja a megjegyzésbe, hogy BP.

(#91408) eattila válasza Jahno (#91406) üzenetére


eattila
csendes tag

Én is sokkal több spamet kapok mostanság. De telefon még nem volt. De már kaptam investment offert linkedin-en.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#91409) Jahno válasza eattila (#91408) üzenetére


Jahno
őstag

Cégesre jött néha spam SMS, bár egyik az szerintem még az elődöm feliratkozása. Egyelőre az nem sok vizet zavart. Postafiókom át kellene pakolni másik szerverre, de háááááát "maaaaaajd". Ott elözönlött minden is. Már szoptam be valós levelet, mert értelmes levelet spamnak jelöl, amúgy ma számoltam, hogy akadt nap mikor 1-1 valós levélre 50-200 spam is esett. Sosem lesz vége, túlélésre kell gyúrni.

(#91410) npera válasza Jahno (#91405) üzenetére


npera
újonc

Megnézem azt is, hogy akkor hova érkezek a költséggel. Az Excel-tábla gyönyörűsége az, hogy csak 0-t rakok egy sorba és akkor nem számolja... :C

(#91411) npera válasza Jahno (#91405) üzenetére


npera
újonc

Gen 10 Plus valami Pentium procival és 8 giga rammal a legegyszerűbb. Utána mindenféle Xeon jön, ami gondolom csak több áramot eszik.

A proci egy 2-magos történet valami 3,8 Ghz-en. G5420 a kódja.
Ahogy nézem RAM-ból ECC-s kell bele. Az kábé dupla annyiba kerül, mint a sima DDR4.

Az eddigi NAS-listám a feleslegesen erős procival és túlságosan gaming alaplappal kábé 20346 SEK.
Ha a Microservert teszem bele ECC-s rammal, akkor 20131 SEK.

Azt hittem több ezerrel alatta lesz a Microserver, most igazából meglepődtem... :F

(#91412) Jahno válasza npera (#91410) üzenetére


Jahno
őstag

Még szerintem használtat is, itt egy időben jó volt a piac, mindenki rájött, hogy mégsem jó. Utána meg szarabb, mert akadt aki piaci ár felett nyomta volna, mert jajj NAS és minden, keresni akart rajt.

(#91413) Sipi- válasza Sipi- (#91390) üzenetére


Sipi-
tag

Még válogatni is lehetett a helyek között, olyan sok volt a Múzeumkert mögött :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91414) npera válasza Jahno (#91412) üzenetére


npera
újonc

Találtam Socket 1200 Pentium procit, amiben van integrált grafika. Ezzel jóval közelebb kerültem a Microserver beépített procijához.

A lista így is szoros, mert a Microserver esetén is "kell" egy boot SSD, amiből a 256-os a legolcsóbb elérhető. Ha kell hozzá egy extra SATA-kártya is, akkor azt is hozzászámítom, bár az már csak aprólék.

(#91415) Grillo válasza Sipi- (#91413) üzenetére


Grillo
senior tag

Ott pár utcán belül mindig van, nem tudom miért. Sokan jönnek intézni dolgokat, és pörögnek a helyek talán.

(#91416) npera


npera
újonc

Közben találtam egy filtert a svéd keresőben, ahol NAS-optimált diszkeket lehet keresni. Azt hiszem el kell kezdjek rivjút nézni erről is....

(#91417) zetor2000 válasza Grillo (#91407) üzenetére


zetor2000
senior tag

Onnan - a tartásjavítóból - engem is. Válaszoltam a kérdésre, és amennyire lehet, udvariasan megkértem, hogy az életbe többet ne hívjon. Szegény asszony a vonal túloldalán... megállt benne az ütő, nem erre számított, hogy egy pasas az anyjába küldi, szinte szó szerint. Aztán lejött, hogy neki ez a munkája, szegény csak azt végzi, és kicsit visszább vettem. Úgyhohgy remélem, hogy később ŐK nem fognak hívni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91418) qnadam válasza zetor2000 (#91400) üzenetére


qnadam
veterán

freenas alá tök fölösleges az ssd, csak bebootol róla és többet nem nyúl hozzá, erre egy olcsó pen tökéletesen megfelel.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#91419) Sipi- válasza npera (#91414) üzenetére


Sipi-
tag

Nem azért, hogy beleszóljak, de 20k SEK összegért akarsz NAS-t venni? Nem sok az egy "kicsit"? Megér ennyit?

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91420) Samott válasza npera (#91414) üzenetére


Samott
addikt

Esetleg egy olyan lapost amiben van integralt proci? J4125-ITX

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#91421) zetor2000 válasza npera (#91401) üzenetére


zetor2000
senior tag

Alaplap és CPU igazság szerint megállt ~8 éve, kiemelkedő előrelépés akkor van, ha mély az a zseb, amiből költesz rá. Értsd: érezhető teljesítmény különbséget CPU családok közt nem találni. Ami van, az meg jelentős felárat igényel.
Régen én ilyen PC bzui voltam, majdnem mindig a legutolsó (legújabb) hardvereim voltak, a jó értelemben,, de most is azok vannak, csak a másik végleten (relatív régiek)... ehhez az is hozzá tartozik, hogy van egy lakáshitelem, meg egy kicsit fura a szitu, amiben élek. Emiatt nem lehetett minden zsebpénzt elégetni egy PCre, ami "csak" szórakozásra van - kellett hitelre is, meg megélhetésre is pénz. Szóval most egy 4. gen i5 van ebben a gépben, és a legjobb gépben sincs, csak 6. gen, ami idehaza van. Az egy Xiaomi laptop, megszólalásig olyan, mint egy Apple MacBook, csak Mi logó van rajta. És nem használom...
Szóval, jelenleg intel fronton a 11. generáció jelenik meg nemsokára, AMD fronton meg a 4. gen. Ryzen sorozat. Szaklapok, meg tesztelők szerint most ebben van a vitamin, de az intel meg cserébe olcsóbb lett...
Intel fronton asztali vonalon van alsó belépő-közepes, ez a "Pentium" vonal. Régebben volt Atom és Celeron, mellé a Pentium, de ebből a két alsó annyira gyík, hogy kikopott. A Pentium lett a legalja, utána a közép...közép...középfelső az i3...i5...i7 vonal, a teteje az i9, és hogy érdekesség is legyen, az asztali munkaállomásoknál is megjelent a Xeon. Ez rétegtermék, Bobán kívül szerintem ember nem használja, mert drága.
AMD nél meg van a belépő alatti "Athlon" vonal, utána rendre az R3...R5...R7 vonal, ami felett van az R9 sorozat, és itt is, hogy érdekes legyen, bejött a Threadripper, ami elég drága, de az asztali Xeonoknál jóval erősebb CPU. Ilyet megint csak kevesen használnak, mert árban nem túl barátságos.

Ha most kéne nulláról építeni gépet énnekem, fognám a fejem, mit vegyek... VGA nincs, ami van, az olyan, hogy nem kell. Mi árban jó, az teljesítményben nem kielégítő, ami jó teljesítményben, az meg vagy nincs, vagy nagyon drága.

Ha mégis épített NAS-t szeretnék, és erre kéne pénzt égetnem, akkor vennék valami olyat, ami "költséghatékony"'. Mivel elsősorban állományok tárolása a cél, a CPU nem kell, hogy valami pfú, de izmos legyen. Egy alsó-közép szerintem bőven megteszi. Számolnia nem kell.
Boot meghajtónak egy fain SSD, mert nem szeret senki várni a rendszerre, míg észhez tér. Az valami olyan, hogy pci express 3-4. gen, ár-érték bajnok. Itt kellhet review-kat nézni. 256GB általában elég, ez bőven beesik a megfizethető kategóriába.
Memória - mivel neked fontos a ZFS, aminek 32GB kell- valami value ram, legolcsóbb.
Alaplap olyan, amin van az SSDhez, és a merevlemezekhez is kellő mennyiségű csati. Extrát nem kell tudnia -szerintem- azt oldja meg a zfs rendszer. LANból legyen legalább 1 Gbit ethernet port. Legyen rajta olyan monitor kimenet, amilyen monitort rá tudsz most kötni, meg esetleg egy újabb generációs valami. (HDMI csatinál, DP portnál ez lényegtelen, visszafelé kompatibilis lesz). USB 3 alap, de ezt nem spórolják le. Ha tud kezelni 32 gigánál több ramot, az eladáskor jól fog jönni. (4 memória foglalat)
Hűtés: nekem ne legyen egy gyengénél is vackabb CPU-n venti, ami hangos, és takaríthatom félévente. .. Egy extra házhűtő viszont nem árt, a merevlemezek néha melegednek. Ez legyen nagy, alacsony fordulatú, mert az halk. Lehetőleg ne NoName, hanem inkább egy márkás, megbízható darab, nem cseréli ezt az ember hetente.
Ház: ez totál ízlés dolga, férjen bele mindenki kényelmesen.
Táp: egy kellő teljesítményű - mondjuk félpasszív akárivel én kiegyeznék. Ez olyan, hogy amikor nem kell, akkor nem kavar a ventilátor benne, hanem leáll, ha meg kell a teljesítmény, mert mégis valami megindította, akkor bekapcsol egy időre.
Merevlemez: ez kapacitásfüggő, jelenleg 1-6 tera közt megfizethető a kapacitás, de ilyen NAS dolgoknál 4 vagy több lemez beszerzése válik szükségessé, szóval itt erőst pénztárcafüggő a dolog. A NAS funkcióra általában már vannak meghajtók, a gyártók erre specializálták a modelljeiket. Ezek mellett van még néhol (3 gyártó maradt...) "enterprise" széria, ez is bevállalható, de azért ezeket nem 24/7re tervezték.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91422) zetor2000 válasza qnadam (#91418) üzenetére


zetor2000
senior tag

Árban nincs sok difi... és akkor nem lóg ki semmi a gépből. Ráadásul eladáskor lehet szívni a fogad, hogy "nabazzeg, az rajtamaradt" :D És azért ha kell mégis rá valami app, akkor a pöttöm SSD mint a villám...
Én eleve késztermékben gondolkodnék, mert az kábé annyi, hogy bedugod a lemezeket, megnyomod a play gombot, és kész. 5 perc konfig. 2 Qnap terméknél megtapasztaltam, hogy milyen, nem vennék már ilyen DIY PC-t NASnak, mert ezek a SoHo termékek annyi tapasztalattal rendelkeznek, hogy én nem fogom összelegózni. Olyanokat is tud, amik nekem nem kellenek, másoknak ezek biztos kapóra jönnek (web szerver, levelző szerver, nvr funkciók (ez néha hasznos), otthon automatizálás (ez nem hivatalos) ). Forrasztani se szeretek, pedig tudok.
npera meg szeret keccsölni ilyenekkel. Forrasztani is szeret.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91423) zetor2000 válasza Sipi- (#91419) üzenetére


zetor2000
senior tag

De. Annyiért tisztességes hardvert kapni - erősen túlmutat a NAS képességeken. Én a negyedét se áldoznám a vasra, max a merevlemezekre.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91424) npera válasza Sipi- (#91419) üzenetére


npera
újonc

Hát, hogy megéri-e arra egyből van válaszom: nem.

A mostani 2011. novembere óta megy és bár lehetne bővíteni 2 diszkkel (4-et nem merek rakni bele a HW RAID miatt), de nem tudom meddig megy még el. Nincs leterhelve, de mégiscsak 7/24 2011 tele óta.

A cél az lenne, hogy 4-diszkes SW-RAID lehessen, amin családi cuccok figyelnek. Képek, videók, doksik. Meg mesék, pár olyan film ami nem könnyen lehúzható és szentimentális értéke van (lásd Sok Hűhó Semmiért még jó magyar szinkronnal, hasonlók). Egy csomó hobbi RC videó, meg zenék...

Ha már építek valamit, akkor legalább 6-terás diszkeket tennék bele, de ha megnézem az ár/teljesítmény törésvonalat, akkor típustól függően vannak jóval nagyobb diszkek is. Még ezt sem nyomoztam ki rendesen.

A terv az lenne, hogy viszonylag csendes cucc készüljön. Magas átmérőjű, de alacsony fordulatszámú ventikkel, akár passzív procihűtővel. A diszkekből sem szervertermes hangerő a cél, hanem valami nem túl süvítős.

Mivel pár évre előre terveztem, ezért arra felkészültem, hogy nem lesz olcsó.

(#91425) npera válasza Samott (#91420) üzenetére


npera
újonc

Ez vicces. Passzív hűtés az igen jó.

(#91426) Jahno válasza npera (#91414) üzenetére


Jahno
őstag

De minek boot SSD? Előző cuccban is volt belül olyan USB csati, amibe egész méretű pent bele lehetett állítani. Nem ír az arra semmit, és ha fél perc alatt bootol be, nem 10 másodperc alatt, akkor mi van? Pen meg lehet van is, de 32 gigás is bőven elég, az filléres cucc a közértből. Mondjuk sokat nem spórol, de 19 küvecs alá megy vele :-P

Ellenben most meglestem a Microserver árakat, azon meglepődtem. Nem is tudom mi lesz, ha enyém megkotlik :Y Valahova kisebb torony nem fér el?

Minnyá megötletelem rendesen.

(#91427) Jahno válasza Sipi- (#91419) üzenetére


Jahno
őstag

Ebben azért már van 4x8 Tera.

(#91428) Jahno válasza zetor2000 (#91421) üzenetére


Jahno
őstag

"Boot meghajtónak egy fain SSD, mert nem szeret senki várni a rendszerre, míg észhez tér. "

És ez évente hány másodpercet vesz igénybe?

(#91429) Jahno válasza npera (#91424) üzenetére


Jahno
őstag

"A cél az lenne, hogy 4-diszkes SW-RAID lehessen, "

És nem győzöm hangsúlyozni, hogy erről is legyen mentés. Bár nekem 3 lemezes a raidem és HW-féle (:-

Most ilyen sorrendek vannak a nem létező Ekcelemben, hogy valami közepes Fuji váz, Pana G9, occsó Canon tele, de lehet Fuji 50-230 lészen. Aztán ha megnövök és úgy adja ki, akkor sokára A7-III. Előbb az APSC-t meg a többit fejleszteném fel obikkal, hogy aztán legyen min túllépni :C

(#91430) Jahno


Jahno
őstag

Nem mertek 5:30-hoz odatekerni:

[link]

(#91431) npera válasza zetor2000 (#91421) üzenetére


npera
újonc

Köszi, kábé ilyesmi vonalon gondolkodom én is.

Most egy Fractal Design Define R5 házam van, még 2017-ben vettem. A benne levő ventik elképesztően csöndesek. Lehet, hogy a Noctua még csendesebb, de ezek is szinte hangtalanul futnak kábé 300/min fordulaton.

Ahogy nézem a Node házban (ez is Fractal Design) nincs olyan csatorna, ami elválasztja a tápot a ház többi részétől, de van benne 3 db dupla 3,5" tartó. Ezekre szépen el lehet osztani a 4 diszket, aztán 2 db venti átfúj rajtuk hátrafelé. Hátul meg van egy kihúzó venti.

Front fan
2x 92 mm Silent Series R2 hydraulic bearing fans @ 1300 RPM (compatible with 80 mm fans) – included

Rear fan
1x 140 mm Silent Series R2 hydraulic bearing fan, 1,000 RPM speed (compatible with 120 mm fans) – included

140-es venti.

92-es venti.

Azt nézem, hogy egy elég nagy hűtőt teszek bele, akkor arra lehet nem is kell venti, mert az első két venti tolja rá a levegőt, a hátsó nagy meg húzza ki a meleget hátra.

Ez pont 165 mm magas, ami a ház leírása szerint a max hűtő magasság. Ezért lehet egy fokkal kisebb is elég oda, hogy legyen felette rés.

(#91432) npera válasza Jahno (#91426) üzenetére


npera
újonc

Én eredetileg USB-ről terveztem bútolni. Van olyan pici USB, ami 3-as, de nem lóg ki nagyon. Simán lehet bedugva hátul is. A tápkábel eleve jobban kilóg hátra, tutira nem ütközik bele semmibe.

Biztonság kedvéért tudok másolni imidzset, hogy legyen backup, aztán kábé kész is vagyunk. Ha jól értem nem írogat rajta menet közben, csak bebútol róla, aztán nem használja.

Én is azért néztem a Microserver árakat, mert régen Leslie és te is nagyon dícsérted. De ennek a mostaninak már húzós ára van. Amikor kábé 300 SEK különbség volt az én listám és a Microserver között, akkor majdnem a padlóig esett az állam. Azt vártam, hogy érezhetően olcsóbb lesz, de nem.

(#91433) npera válasza Jahno (#91429) üzenetére


npera
újonc

Igen, ez is feladat, hogy legyen offsite mentés a lényegről. Talán nem a Sok Hűhó Semmiért, de pár doksi és kép jó lenne a felhőben is. Ennek is utána kellene nézzek.

(#91434) Jahno válasza npera (#91432) üzenetére


Jahno
őstag

Most gondold el, hogy saját Microserverem 800 SEK volt, de júzereknek a legdrágábbat is 3ezer alatt lőttem. Ahhoz képest ami most van, hááááááát.

És ne hátul nézd, bár vannak körömnyi USB-k, nekem sok retrócuccban az van, hanem itt belül a tápcsati mellett és kész is:

(#91435) Jahno válasza npera (#91433) üzenetére


Jahno
őstag

Én is most nézem, hogy MP3akat esetleg más koncepcióval mentem, vagy valamit mégis darabolok. Én nem szórakozom, 2 terás volt idehaza a legkisebb lemez, így az lett a rendszer és nyilván minden is tele van az internettel :U

(#91436) npera


npera
újonc

Érdekes, erről sem (nem IS) tudtam. A WD megvette a HGST-t és az az enterprise vonaluk :U

(#91437) npera válasza Jahno (#91434) üzenetére


npera
újonc

Ja, az árak teljesen agyhalottak lettek. Belső USB a legjobb.

(#91438) npera


npera
újonc

Jut eszembe, tegnap bringaszerelés közben találtam pár jó nótát. Az egyik teljesen nyugodt drájving mjuzik is lehet.....

(#91439) Sipi-


Sipi-
tag

Most már jöhetne végre egy pár hetes sulilezárás. Nagyobbik gyereknek csütörtökön járt le a karanténja. Aki miatt volt, annak a két padtársának pozitív lett a tesztje, utána egy másik gyerek szüleinek is. :Y

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91440) Phülöp válasza Jahno (#91430) üzenetére


Phülöp
addikt

Na, erről az emberről se hallottam azóta. Megvan még?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91441) eattila válasza Sipi- (#91439) üzenetére


eattila
csendes tag

Szerintem hamarosan jönni fog.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#91442) npera válasza Jahno (#91435) üzenetére


npera
újonc

Megnéztem pár rivjút. WD Red Pro és Seagate IronWolf PRO hasonlóan jónak tűnik. Toshiba hangosabb és lassabb.

(#91443) Grillo válasza zetor2000 (#91417) üzenetére


Grillo
senior tag

Ja, mondtam a néninek napközben, hogy hívjon munkaidő után.
Aztán tényleg hívott, elmondta, hogy népbetegség a rossz tartás, stb, és hogy fáj-e a hátam meg a végtagjaim.
Mondtam, hogy nem. Megköszönte a választ, és elköszönt. :DDD

Szerintem egyébként apámat akarta elérni, csak nem sikerült.

(#91444) Jahno válasza npera (#91442) üzenetére


Jahno
őstag

Számít a sebesség? Gyerek optimális esetben úgyis 27 percig néz egy 27 perces filmet, ha csak valami közben nem jön. Zajt tudja fene, megszakérthetem, éppen van idehaza de én elsőre nem vettem észre különbséget ami kilógna a sorból.

(#91445) blueboi69


blueboi69
csendes tag

#drone

nova, npera, sikerült bindolni a saját távomat nova kék kvadjához és úgy tűnik sikerült elsőre jól beállítani az arm-diasrm kapcsolót.
Fúdejó vagyok.
Holnaptól már a saját távommal repülök és áttérek a 3S akksikra :C

(#91446) Jahno válasza Grillo (#91443) üzenetére


Jahno
őstag

Én pénteken rossz telszámot hívtam fel és simán leegyeztettem az időpontot, hogy megyek a cuccért :-D Aztán mikor odaértem akkor más vette fel, én hülyének néztem Ő meg zaklatónak

Nem is volt teljesen konstruktív, hogy milyen számot hívhattam. Szerencsére volt név a kapucsengőn és visszakapoztam, júzer meg akkor jött ki a kapun, mikor csengettem de szerencsére megtaláltuk egymást. Mert ugye nem hívtam, hogy érkezem és biztos átvertem, akkor elmegy otthonról :W De minden jó lett.

Probléma az volt, hogy Ctrl+c kivágással valahogy hozzákerült még pár számjegy.

(#91447) Grillo válasza Sipi- (#91439) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekünk ma belőtték, hogy akkor 3-8. évfolyamok holnaptól otthon, gyerek épp már örömködött, hogy holnap mehetnek megint, pont letellt volna a karantén.
Kisebbik megy tovább, 1-2. évfolyam bejárós marad. Még.

(#91448) Jahno válasza Grillo (#91447) üzenetére


Jahno
őstag

Belefutottam végre egy Cilike-féle nyilatkozatba, írtam is rá nagy okosságot, mert ezt szó nélkül hagyni "Mérlegeljük a teljes digitális oktatásra való átállás lehetőségét".

(#91449) zetor2000 válasza npera (#91431) üzenetére


zetor2000
senior tag

Céges i5-3550et ~8-10 éve visz egy Noctua NH-12U vagy mi a rettenet, passzívan. Olyan, mint amit linkeltél, 1x 12 centis venti lenne rajta, ha nem loptam volna el, mert az jó idehaza is. A másik, amit opcionálisan rá lehetne tenni, az a házhűtő. :) Perfect match.
AMD Athlon A64 X2-3200+ omat egy Scythe Ninja B vitt vagy 5 évig, utána eladtam a lapot. A hűtő egy intel Core2Quad 9550et vitt később, de lappal, cpuval együtt elment. A Ninja B egy kevéssé lamellázott, nagy hűtőborda, effektív passzív üzemre tervezve. Az is rendesen ment, néha portalanítani kell.
Az itteni masina, egy i5-4440es procival, Noctua NH-12U hűtéssel, de ezen aktív a 12es venti. Ezt nem loptam el. :D

Ja, ezek ilyen csendes vackok. Talán egy halkabbatt használtam, az egy Papst 8412-NGMLV volt, innen Monorról, vagy Vecsésről, vagy hol készülnek... 4es út visz arra, egyszercsak balra nagy felirat, hogy EBM-Papst Hungary. Ott vette haver szomszédja, mert neki volt cége, és akkor vehetett közvetlen a "gyárból". Na, az 12dB zajszinttel odatette magát. Közelhajolva előbb kapta el a hajad, mint hogy hallottad volna. Sajna az csak 8 centis, és eladogattam.
Kunsztokat, hogy PWM, meg ilyen bzuiságokat nem tudott, csak forgott.
Van még egy jó ventilátor család, de saját tapasztalatom még nincs vele, ez a Noctua Industrial. Ez végre (!) fekete... mondjuk engem nem zavart sose, hogy ilyen tejeskávébarna, nem nézem a gépet, hanem használom. Szóval ezek is hosszú üzemre vannak berendezve.
Ha komolyan kell rendes venti, akkor jó lehet még a Nidec, meg az Adda / Delta. Csak ezek európai elérhetőségei végfelhasználónak lehet, hogy körülményes.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91450) Grillo válasza Jahno (#91446) üzenetére


Grillo
senior tag

Mehe. Nekem úgy indult a napom, hogy az Erzsébethídon történt 4es koccanás miatt kialakult őrületen vágtam épp keresztül a Daróci-Vár útvonalon (álltam a dugóban), amikor hívott a telephely felújítást tervező gépész, hogy akkor ott van a kípu előtt és vár. Úgyhogy visszatörtem félútról, tisztáztuk, hogy nem én vagyok a hülye, és tényleg a holnap reggelt beszéltük meg, de nem nagyon zavartatta magát. Mindegy, megtörtént a második olyan drónozás idén, amit német autópályán, nem dohányzó, nyugdíjas orvosházaspár követett el. Ilyen szép villámvédelemről készült fotókat még soha nem láttam, bár mivel csak valami szükség microSD volt nálam, meg a P4 is kissé lemerült volt, így volt izgalom is azért.

Aztán amikor felértem a várba, akkor hívott egy készenlétis a Karmelitából, hogy akkor a levelezésében mit is kéne beállítani. Mikor kiderült, hogy egyrészt régész vagyok, másrészt nem a mi végünk az IT hátterük, akkor udvariasan elköszöntünk. Pedig faszán az én számomat és nevemet kapta meg, hogy megoldom. Lehet kéne magánvállalkozás lassan, igény úgy tűnik lenne. :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.