Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#90951) npera válasza Bujdy81 (#90947) üzenetére


npera
újonc

Ja, tudom. Ha a gyerek kooperál. A fiam egy ideje már eléggé problémás, néha nem elég egy ember.

Volt már velem is olyan, hogy több gyerekkel voltam egyedül (vendéggyerek itt alszik és hasonlók vagy hirtelen beesik 5 gyerek extrába játszani és itt vannak órákat).

(#90952) Sipi- válasza npera (#90951) üzenetére


Sipi-
tag

Volt már velem is olyan, hogy több gyerekkel voltam egyedül (vendéggyerek itt alszik és hasonlók vagy hirtelen beesik 5 gyerek extrába játszani és itt vannak órákat).

Egy-egy ilyen esemény után úgy érzed, hogy egy gyorsasági kvízjátékon biztos nyernél, nem? :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#90953) Grillo


Grillo
senior tag

Na, gyereknél holnaptól karantén az osztálynak, kisebbik még megy. Itt Dunakeszin az egyik általános már zárva, de szerintem csak idő kérdése a többi is. Írta anyuka, hogy szülők és a két gyerek is beleesett, fáj mindenük, láz, köhögés.

Jó lenne megúszni, szomszédban is karanténban van a kislány osztálya, ugyan az az iskola.

(#90954) Jahno válasza Bujdy81 (#90947) üzenetére


Jahno
őstag

Hokis ismerősnél eléggé szét van csúszva haversrác az alapokkal is, meg akinél 2 kölköt kell vinni ide-oda szakkörre, edzésre, jó ég tudja mire. De majd meglátjuk ha 10+ évesek lesznek, oszt beszámolsz.Balettos ismerősnek egy ideig egyszerűbb volt, egyszerűbb a felszerelést cipelni és nem kell annyit külföldre járni. Onnantól elég hajhullós ha bármi csöppet komolyabbra fordul. Mármint nekem hajhullós, hokis haver vonogatja a vállát és csinálja, de ezen kívül semmire nincs ideje, minden a gyerekhez van igazítva. Nyáron kap két hét szabadidőt.

Bár lehet csak nálam csapódik le így összességében ha mindenkihez igazodni kell, de lassan már betéve tudom a fél haveri kör menetrendjét, mikor rajzszakkör az Óbuda, balett Stefánia, lovaglás XVI-XVIII ker széle, énekzene Kőbányán, aztán amikor nincs valami vagy valaminek ott vége van, akkor tudunk összefutni és hobbizni.

Hétvégén volt velünk egy -1 hónapos, Ők még kettőt szeretnének és közösen meghallgattuk a napi mantrát a tapasztaltabb verziósoktól :C Másik havernál ketten vannak kölkök, elsőnél teljesen jól volt és mindenkit kiröhögött, most a 2. kölökkel elég rosszul áll, lassan 1.5 éve nem bírunk beszélni és zombiként létezik. Őt is bíztatták, hogy lesz még rosszabb :DD

(#90955) zetor2000 válasza Jahno (#90954) üzenetére


zetor2000
senior tag

Azért Kőbányáról a zenesuliból igen sok hírességünk kikerült. Szóval szerintem az pont jó, hogy oda jár a "kölök", ahol lehet tanulni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#90956) npera válasza Sipi- (#90952) üzenetére


npera
újonc

Nagyon függ a gyerekektől. Vannak olyan gyerekek, akik valami elképesztő szépen és békés módon játszanak. Azokkal abszolút semmi gond nincs, nem kell katasztrófát elhárítani és kék fénnyel vonulni állandóan.

De néha olyanok jönnek, akik ADHD-s zavarral működnek. Na, ott nagyon kell figyelni, hogy nehogy bedurvuljon a játék, nehogy leessenek valahonnan vagy szétverjenek valamit. A kiscsaj egyik legjobb barátnőjének van egy huga, akinek a fejében valami nagyon komoly probléma van, félig-meddig Rainman-üzemmódba kerül néha. Na, azzal nem könnyű. Van a kissrácnak is két csoporttársa, ahol pár fogaskerék rosszul van méretezve vagy hiányzik. Ott is különösen húzós helyzetek tudnak előállni.

De a legtöbb gyerek igazából csak akar enni néha, meg akarnak mutatni valamit, ami éppen fontos vagy szeretnek játszani veled is, azt akarják, hogy te is legyél benne a játékban. Ilyenkor szuper egyszerű az egész.

Most jön pénteken játszani egy kislány, aki nagyon kis nyugodt és kedves. Aztán szombaton meg megy ott aludni a lányom egy kicsit hangosabb természetű, de szintén kedves kislányhoz.

(#90957) Samott válasza BobaHWSW (#90900) üzenetére


Samott
addikt

Hianyozni fognak, az ilyenek mindig meglepnek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#90958) eattila válasza Samott (#90957) üzenetére


eattila
csendes tag

:) Igen jó zenéket csináltak...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#90959) blueboi69 válasza -NoVa- (#90923) üzenetére


blueboi69
csendes tag

:DDD

(#90960) BobaHWSW válasza Samott (#90957) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Ezt talan pont tegnap lattam. Kemeny!

Mick Gordon jutott rola eszembe.

(#90961) -NoVa- válasza BobaHWSW (#90960) üzenetére


-NoVa-
őstag

Vagy Birdy Nam Nam, ők szoktak looperekkel és lemezjátszókkal élőben darabokból építeni érdekes komplex izéket: link

(#90962) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Dróntörvény hatásai a hobbira:

(#90963) blueboi69 válasza -NoVa- (#90962) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én tegnap a kékkel nyomtem powerloopot beltérben, de igazából véletlen volt.
Gyerek szobájában próbálgattam a lebegést, amikor elkezdett felém sodródni a kvad és túlvezérelve irányítottam. Sztem egy pillanatra adtam neki egy gázfröccsöt, majd elvettem, ezáltal kb emelkedés nélkül nyomott egy hátraszaltót.
Viszont a kamera lencséje a drón rezgéseitől eltekeredik és már pár másodperc repülés után elmegy a fókusz. Ezt miképp rögzítsem?
Van rajta egy gyűrű,de az átugrik a meneten, szart sem ér :( Pedig nincs eltörve vagy ilyesmi, szépen lehet tekergetni, de aztán elenged teljesen.

(#90964) blueboi69 válasza npera (#90956) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Asszony nagyon szeretne 3. gyereket, én meg kevésbé.
Lehet mondani pro-contra érveket. Én csak a pluszmacerát látom a logisztikával, ruháztatással ő meg szeretne egy lányt is. Két fiú után sztem kevés esely van erre :)
De akkor már a mostani autókba nem férnénk be, szóval rengeteg pluszköltséget látok benne. Nekem alapvetően két gyerek felé is nehézkes figyelni és egyforma törődést adni nekik, hárommal ez kb elképzelhetetlen számomra.

(#90965) -NoVa- válasza blueboi69 (#90963) üzenetére


-NoVa-
őstag

Lusta megoldásnak 2 réteg szigszalag? Asszem beszerzek egy adag menetrögzítőt már, érik az igény.

(#90966) Jahno válasza -NoVa- (#90961) üzenetére


Jahno
őstag

Igen, mikor múltkor a DJ nem DJ, zenész vagy zeneszerző-e vita ment, akkor nem akartam tovább rágni, hogy akadnak azért ilyenek. Még ha ennek az eleje annyira be sem jött, azt hittem valami fekazene lesz belőle, de jahh, ez már egy szint.

Beatbox is nagyon megosztó bír lenni, de mikor saját magának a háttérvokálja és egy darab sampler/looper kombóval alkot valamit használhatót, mindent teljesen élőben, azért azok is ott vannak. A VB-k meg elmennek abba az irányba, mint minden hasonló ami technikailag jó, tök jó részek vannak benne, csak aztán össze-vissza törik és nincs egy értelmes egyben műsor.

Ha kicsiben nézzük akkor 100ezres nagyságrend, ha nagyobb méretben akkor is fruttinak számító kb. 1.5 millióból laptoppal és kiegészító szarokkal együtt összeraksz egy olyan házi stúdiót, amivel egy rendes mozifilm teljes zenei anyagát össze bírod szerelni.

Egyre elérhetőbbek a cuccok, egy kis Akai pro midi billentyűzet kb. 40ezer pénz? Ezeket ki lehet gazdálkodni és elég sok tehetség teret kap ha kicsit spórol és bevásárol Amazon/Ebay vonalon. És ott a névrokonod a NOVAtion miniNOVA. Kb. 200ezer pénz, világot meg lehet vele váltani. Egy klasszikus Tron, Penge vagy hasonlónak kb. ennyivel össze lehet rakni a zenei anyagát minőségben is, mint ami az asztalon van és talán MACel együtt sem éri el az 1 millót, amibe mondjuk némi kontroll rendszer és füles is belefér:

[link]

Csak ebből is sok a review meg teszt meg satöbbi, amiben nincs rendes előadás. Lassan a sok blogolós miatt már háttérbe szorulnak az előadók és nehezebb rátalálni. Sampleresre keresek valami fájintosat.

(#90967) -NoVa- válasza blueboi69 (#90964) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nálunk egyszerűen le lehet érvelni asszony efféle gondolatait 2 veszélyeztetett terhesség és komplikációkkal nehezített életveszélyes szülés után.

(#90968) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Mondjatok okosra a covid vs ovibajárás témában, mert tegnap volt ovis szülői. Mondták, hogy a gyerek nem kerül át másik csoportba, tehát jóeséllyel le lesz maradva a többiekhez képest.
Nagy a dilemma, mert ha lemarad, akkor kétesélyes, hogy be tudja e hozni a lemaradást. Ha bejár és elkapja covidot, akkor mind a négyünket megfertőz. Én vagyok a gyengébb láncszem, mert van rajtam bőven pluszsúly, sok HO is rátett. Meg a vérnyomásom sem épp alacsony. Elkezdtem itthon tornázni is, tegnap bringázni is mentem már és tervezek minden nap tekerni egy kicsit, de eléggé szívás lenne ha ledöntene minket. Meg arról nem beszélve, hogy a gyerekeknél is szövődmények lépnek fel, kitudja rájuk hosszú távon milyen hatása lenne.
Csakhát gyerekek egyelőre nem kaphatnak oltást, tehát ők valszeg elkapják előbb utóbb, de mi felnőttek még kaphatunk oltást, csak kérdés mikor és az is hogyan véd.
Én azt mondtam, hogy még maradjon itthon (kb október vagy november óta van itthon folyamatosan). Legutóbb 1 hónapja volt nagy fertőzés az oviban, akkor elég sokan elkapták, valszeg mi is lebetegedtünk volna, ha engedtük volna, hogy bejárjon.
Más az, ha legalább 1 szülő eljár dolgozni és munkahelyről is hazaviheti, de nálunk a gyerek az egyetlen aki így közösségbe járna. Az látszik, hogy a boltból, ha nem nyalogatjuk a bevásárlókosarakat, akkor nem kapjuk el, tehát meglátásom szerint az ovi/iskola gócpontokon terjed.
Szóval minden nap dilemmázunk, hogy mi legyen, meddig várjunk, mikor engedjük vissza. Neki is hiányzik az ovi, mondogatja is. Elmondtuk neki, hogy sok a baci (vírus, de nem zavartuk össze) és hogy zárva az ovi emiatt, néha el is megyünk arra zárás után, hogy meggyőződjön, hogy nincsenek ott gyerekek, de ettől még mondogatja, hogy hiányzik neki és szeretne oviba menni, nekünk meg rossz érzés, hogy megfosztjuk ettől. Az viszont mégrosszabb talán, hogy ha elkapjuk mi is, meg a kisteső is, aki alig 1éves. Ovi nagyrésze jár oda, 2gyerek van akiket szinte be sem vittek eddig, de a többiek azok mennek.

(#90969) Jahno válasza -NoVa- (#90962) üzenetére


Jahno
őstag

Naja, fél millió / év ha mindent lefoglalnak, arra ha lendület van még majdnem össze is lehetne dobni, vagy egyesületeskedni, de ki szeretne vele szívni és foglalkozni?

Felét nem követtem, de akkor ha jól sejtem az új szabályzás miatt Eger és környéke is hasonlóképpen fog bukni, pedig lehet működne olyan is, ha 2ezer pénz/drónjegy már olcsóbb egyszeri alkalomra, mint a 9ezer, és "csak" 250 ember kellene hozzá. Bár ez az év 70%-át lefedné, de lehetne vele logisztikázni. Akinek pénze van az megveheti fél Balatont és másnak ígyjárás.

(#90970) BobaHWSW válasza -NoVa- (#90961) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Jo ajanlo!

(#90971) -NoVa- válasza Jahno (#90969) üzenetére


-NoVa-
őstag

Részemről lefaragom a tömeget a vitathatatlanul játék kategóriára, és az FPV kamerát nem tekintem adatrögzítőnek, amire a törvény hivatkozik, és onnantól akár a Kossuth téren szemmagasságban is röpködhetek, mert játszom. Minden más, ami ezt meghaladja, az hirtelen aránytalanul költségessé válik, és macerássá is, mert CTR terület, meg lakott, és a kerti fa alatti repüléshez is 3 szervezettől kéne rendszeresen szakvéleményt kikérnem meg mindenféle illetékeket fizetgetnem, miután egy csomó fölösleges jogi procedúra bemagolását bizonyítottam az NKH vizsgaközpontjában, szánalmas. Pataki Bandi végigcsinálta, hogy tájékoztassa a népet, aztán fejcsóválva summázta, hogy ezt így senkinek nem ajánlja.

BezzegNémeteknél akad olyan biztosítás, ami személyhez kötött, nem géphez, és még úgy is olcsóbb, mint itt egy darab gépre kötött. Szóval ezt megcsinálták, olcsóbb gépparkot átalakítani, és benyelni a korábban épített, EU-s 250 grammos játékkategóriának megfelelő gépek kidobott árát.

(#90972) -NoVa- válasza blueboi69 (#90968) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nincs jó megoldás. A lányom iskolába jár, majdnem minden héten van gyanús eset a környékén. A fiam oviját eddig megúsztuk, néha erőltetnék, de aztán rendszeresen mégis belátják némi fejlődésfelmérést, hogy mi csináljuk jobban a nevelést, és amire itthon nem tudunk profi megoldást (pl logopédus), arra most ott is szünetel a szolgáltatás.
Ennek ellenére jövő héttől lehet, hogy mennie kell.
És onnan is időnként zavarnak haza csoportokat, hogy pozitív az óvónő.

(#90973) blueboi69 válasza -NoVa- (#90971) üzenetére


blueboi69
csendes tag

És amúgy a rendőr kijön és mérlegre dobja a drónt, hogy játék-e? Nem hangzik életszerűnek.

Nálunk ez van érvényben:
LHSG124/V | LHSG124/S Koordinált légtér

Magasság5500 ft AMSL – 7500 ft AMSL

(#90974) blueboi69 válasza -NoVa- (#90972) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hát ezaz, hogy nincs jó megoldás....
Itt nem akadékoskodnak. Ősszel kérték, hogy aki teheti, hagyja otthon a gyereket. Egy darabig alig voltak, aztán visszaszivárogtak.
Nem izélnek rajta, havonta írunk egy papírt, korlátlan mennyiségben lehet távol. Lehet ha suli előtti évben lenne, akkor máshogy állnának hozzá.

(#90975) Sipi-


Sipi-
tag

Ajka felé nem jár valaki a közeljövőben? Egy kocsit kellene megnézni, hogy érdemes-e bevállalni Apukámnak a 2x300 km-t :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#90976) blueboi69 válasza Sipi- (#90975) üzenetére


blueboi69
csendes tag

MARADJANAK OTTHON! | Győrfi Pál PARÓDIA (YTP) - YouTube

(#90977) blueboi69


blueboi69
csendes tag

TetőfoG meg van hágva az izgalom által. Alighanem a távirányító lesz amiről jött értesítés, hogy hozza a futár. :C

(#90978) -NoVa- válasza blueboi69 (#90977) üzenetére


-NoVa-
őstag

A-B összehasonlítás lesz belőle hamar, egy pillanatra úgyis meginogtam, hogy vegyek-e olyat az Frsky támogatás miatt, vagy a mostanihoz friss új pici könnyű diversity vevőket, mert amúgy meg jobb.

(#90979) Sipi- válasza blueboi69 (#90964) üzenetére


Sipi-
tag

S-Max-ba befér a 3 gyerek könnyedén és még méretes csomagtér is marad :) Szóval ez nem kifogás.
4 kellene igazán, mert akkor Anyuka nem fog SZJA-t fizetni ami (ha jól keres) elég jó plusz lehet :C
Komolyabbra fordítva a szót. Szerintem 2 vagy 3 gyerek közti különbség nem sok nehézséget okoz már, ha kicsi a korkülönbség. Tehát nem fordul elő az, hogy a nagyobb már szívesen menne 10-15 km-es egész napos túrákra, de a tesó még babakocsis. Bár akkor is lehet külön menni, lesz legalább Apa-Fia vagy Anya-Fia nap. Ha nagyobbak és kicsit önállóbbak lesznek a gyerekek, akkor már biztos nem lesz kistesó, mert elkényelmesedtek :) Amin gondolkozz el, hogy anyagilag be tudjátok-e vállalni. Nem csak most, hanem amikor asszony már megint dolgozni fog, viszont gyorsan eljön a baromi gyorsan cserélődő ruhák, cipők, kabátok, különórák, stb. ideje.
Házban van (vagy kialakítható) 4 szoba + nappali?
Bár nekünk is csak két gyerekünk van, szóval könnyen beszélek :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#90980) blueboi69 válasza -NoVa- (#90978) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mármint miben jobb? Én a fogására leszek nagyon kiváncsi, mert a DRH-ban valaki már el is adja, mondván, hogy neki kicsi.. JB is mondta a review-ban, hogy lehetne kicsit nagyobb, de azért megszokható.
Meglátjuk. Remélem hamarosan.

(#90981) eattila válasza blueboi69 (#90974) üzenetére


eattila
csendes tag

nálunk is majd minden csoport volt már karanténban. De idén nem tudjuk megoldani, hogy ne járjon, mert mi dolgozunk, nincs aki vigyázzon rá. Nekem sem elérhető a HO. Pedig most táppénz alatt azért dolgozok... na mindegy.

És nekünk suli előtti év, a jövő év meg suli első osztály. Szóval ott se lenne nagy opció az itthon maradás.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#90982) eattila válasza blueboi69 (#90977) üzenetére


eattila
csendes tag

Itt is jönnek/mennek a dolgok.

Ma jött az új hátsó bringalámpám. még érte kéne menni. Holnap jön elvileg a natív sony 50-es obi. Pénteken az új ágy matraccal.

Tegnap csak feladtam egy nikon obit futárnak.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#90983) blueboi69 válasza Sipi- (#90979) üzenetére


blueboi69
csendes tag

SZJA nem érint annyira, mert előtte nem keresett túl jól és nemhiszem, hogy ez nagyon változna a jövőben.
De igen, az anyagi kérdés elég necces. Most is alig jövünk ki a pénzből és nem is értem, hogy miafrancért. Elkezdtük idén számolgatni, hogy mire mennyi megy el és még a két gyerek nem is eszik sokat, de így is elmegy 180-200e kajára, pedig nem szoktunk mindenféle üccsit,nasit venni sem drága húsokat. Annyi, hogy rendelünk kaját, de ez nem növelte a kiadásokat, előtte is elment ennyi.
Jelenleg 2 gyerekszoba van, ezek viszonylag tágasak, kb 22-25m2 külön-külön. Harmadik szoba az már kicsi lenne, viszont az a dolgozóm, eléggé tele is van, de amúgy jó kis kuckó, kb 8-9m2, de akkor meg nem lesz dolgozóm és nem lenne hova rakni azt a tengernyi sok elektronyos cuccomat. Asszony szerint elférnek az egyik szobában ketten is, de az csak addig jó amíg kicsik. Kamaszként már ez baj lesz. Én egyke vagyok, nekem alap, hogy legyen saját szobám, asszonynak meg nem annyira, ő sokáig egy szobában volt hugával és az anyjával is, ő nem élte meg ezt rosszul, aztán hamar el is költözött otthonról. Szóval ő ezt nem érzi bajnak, én igen. Meg inkább legyen két gyerek tisztességesen fenevelve és legyen meg mindenük amire szükség van, minthogy legyen 3, de szűkön legyünk..
Ugye a nagyobbik is most kezde az ovit, tehát semmi rálátásom, hogy 5-10év múlva mennyi költség és időt fog felemészteni.

(#90984) -NoVa- válasza blueboi69 (#90980) üzenetére


-NoVa-
őstag

Maga az AFHDS 2A protokoll egy gyorsabb és stabilabb egyenletes válaszidejű dolog, a Freesky kevésbé. Magán a távodon a JP4IN1 változat az alapból tudja is mindkettőt, szóval ez nem lényeg, az ígért monitortartó VS valós, általad kipróbált egyszerű jól működő dolog, és a nem kilógó antenna nálam egy nagy plusz pont a mostani mellett. Nem tetszik, hogy levett antennával simán megsütöd a távot, ha bekapcsolod véletlenül, márpedig táskában antennástól nem kisebb a Jumper. Nekem a 4 Eneloop is előnyösebb, mint 1 LiIon cella. De ez apróság.

A tartósabb gimbal majd akkor lesz szempont, ha már a mostanimban érezhetően fárad, akkor majd körülnézek valami aktuális ár/érték bajnokért.

(#90985) npera válasza -NoVa- (#90962) üzenetére


npera
újonc

Sajnálom :(

(#90986) -NoVa- válasza npera (#90985) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ezek ilyen migrációelősegítő intézkedések, gondolom erre is csomagol pár mérnök és áttelepül Svájcba long range cuccokat építeni hegyoldali mókázáshoz.

(#90987) JonesC válasza blueboi69 (#90983) üzenetére


JonesC
csendes tag

Szerintem harmadik gyerek a meglévő kettőhöz képest már nem nagy kiadás, te viszont gondolom bőven adózól, arra viszont elég komoly kedezmény egy harmadik csöppség. Igazából ezt szerintem nem lehet nagyon észérvekkel dönteni, ha szeretnétek uccu, ha nem akkor ne.

(#90988) -NoVa- válasza JonesC (#90987) üzenetére


-NoVa-
őstag

Minél magasabb pozícióból esik ki asszony 3 évre, annál nagyobb kiadás egy-egy gyerek. Aztán ez van, akinél szinte semmi, máshol egy lakás ára. Bonyolult ez is, de inkább a későbbi logisztikai őrület a durva. Ha van nagyszülői support, egyszerűbb, ha nincs, akkor 3+ gyerek váltott ritmusban egész télen képes lebetegedni, egész nyáron felügyeletet igényel, és rámegy minden idő és energia.

(#90989) hobizoli válasza blueboi69 (#90983) üzenetére


hobizoli
nagyúr

bent az egyik jomunkasember adta elo a nagyhalalt 3 gyerekkel, hogy mennyire nem lehet megelni "ennyi" munkaval se

egy olyan beo-ban, mint az ove, egy egyedulallo keres netto ~350-t, felesege is ~200k korul, aztan nekik a 3 gyerek utan erre jarnak az adokedvezmenyek + CSP.... szoval havi kozel 700k nettobol nem tudnak megelni :U

majdnem elkezdtunk ott gyujteni neki... :DDD


3 gyerekre sem kell marginalisan tobb kajat venni, meg a lakas rezsije sem lesz aranyosan nagyobb, mert futeni akkoris kell, ha csak egyedul lakik vki
a kabelTV+net is ugyanannyiba kerul

több drón kell ;P

(#90990) Sipi- válasza hobizoli (#90989) üzenetére


Sipi-
tag

Ha bármi hitel is van mellé, akkor kevés a 700k tényleg.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#90991) Jahno válasza JonesC (#90987) üzenetére


Jahno
őstag

Nem is a kiadás, hanem ha logisztika van. Kettőnél itt nekem az sem vicces, mikor kollégák kölkei sorban betegnek meg, aztán megfelelő ritmusban átveszi a fél család.

Idehaza asszonnyal éppen beszéltük, hogy gyerekeseknek elég jó kedvezményeket ad a cég, ami órában és melóban mérhető. El kell mennem előbb, mert a gyerek, szülői van, izé van, bigyó van. Gyerek van, gyerekkel ez, gyerekkel az. Nekem meg sörözni kell mennem vaze :C

Három különböző ritmusban tolni a különórákat, szakköröket és azt fizetni, hümm, ott is nem nagy kiadás, csak pont +50%, ami nem kevés. Főleg ha beesik egy kicsit problémásabb, amikről Dóri bírna mit mesélni, foglalkozás, logisztika és kiadás szempontjából is. Bár ez is volt szó HWSW-n, mindjárt jön Ücsüküé a sakkórával :C Bár blubesz lehet bírna egy olyan csajt, mint haveromnál, akinél suli után nyári szünetben kicsit megkattant valami, vett egy öregebb autót és nekiállt szerelgetni, restaurálni. Nem lehet mindenki nke, hogy focit kap kötelezően és kész, mert az occsó is, van a faluban, nem kell messze menni de népszerű és pénzt hoz. Amit adja, mi is csinálunk mindenfélét, ami vagy majomság vagy sem.

Ha kamaszodik, akkor úgyis hamar megpróbál beinteni és lelép, aztán lehet hamar visszakerül, lehet érte este menni buliba, suli utáni edzésre, ha közepesen nagyobb lesz akkor hajnalban ki a város határába mikor éppen hazaesik buliból. Első körben azért, mert félted második körben... Másodikban is. Mert nem lesz más értelmes megoldás.

Tesónál gyerek elbattyog bicajjal edzésre, suli és minden 2 kilométeren belül van. Később kapott robogót, most már autót, el van magának de lesz még meglepetés.

NéhányhHavernál szinte rendszeres a telefon, hogy "jajj el tudsz ugrani értem Gödöllőre, Ferenciek terére, mert..." Akkor mész és intézed. Késett a vonat, soká jön a busz és reggel mégis kelni kell, változott A Terv. Ráadásul egy csomó tanfolyam van este 9ig, utána Pestről neccesen jut haza, vagy csak fele útig. Azt meg mégsem mondod, hogy ne tanuljál. sok ismerős 15 évesen (vagy korábban) komolyan vette és érdekelte valami, 16 éves kortól meg már ment is neki a szempilla, műköröm, smink akármilyen papírral járó oktatásoknak egyéb OKJnak. Legalább néhánynak terve volt és csak lestem miképpen állnak neki a világnak.

(#90992) blueboi69 válasza hobizoli (#90989) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én meg tudom érteni, a 700k itt is kevés. Hitelre elmegy 160k körül, rezsire elmegy kb 60-80e minden hónapban, elmegy 200k kajára, ez eddig 440, benzinre elmegy kb 50k, kicsinek pelenka, tápszer, gyógyszer havi 30k, akkor magunknak is kellhet gyógyszer, gyerekeknek ruha (az 1éves gyereknek is egy cipő 10ezertől kezdődik :Y ), kutyáknak táp, valami kerti cucc, autónak valami alkatérsz, bármi a ház körül, biztosítások, műszaki vizsgák, stb.

Jelenleg amióta itt lakunk, a havi váratlan kiadások 50-150k között mozogtak eddig.
Ugyebár csőtörés, korábbi elázás, villanyórafedlapcsere, kertépítési munkák (nyilván saját kezűleg minden), kertfüvesítés, karácsonyi ajándékozás ésatöbbi ésatöbbi. És azóta sincs minden berendezve, nekem a dolgozómba is kell még szekrény, gyerekszobába is.
Juteszembe, gyerekeknél is cserélődnek a bútorok ésatöbbi ésatöbbi. És úgy igazából nagyon komoly nem is ment tönkre a házban. És mellette tegyél is félre, meg néhanapján költsél a hobbydra :) Szóval ja, az a 700k 2 gyerekkel simán elmegy havonta, minden probléma nélkül.

(#90993) blueboi69 válasza JonesC (#90987) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Milyen komoly kedvezményre gondolsz? Családi adókedvzemény van "csak".

(#90994) blueboi69 válasza -NoVa- (#90988) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nagyszülői support nincs. Apám költözött fehérvárra miattunk, de ő rá nem tudjuk bízni a gyerekeket. Talán később ha már nagyobbak lesznek.

(#90995) WiZARD


WiZARD
addikt

Nekünk még 1 gyerek van tervben.
3 soknak tűnik bárhogy is nézem, ház se épül akkorának.

Muskban meg nagyon bízok, hogy ~10 év múlva gyerek beül az autóba és az elviszi meg hazahozza, ha épp jobb dolgom van :DDD

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#90996) JonesC válasza blueboi69 (#90993) üzenetére


JonesC
csendes tag

Ja, de a kettőhöz képest a harmadikkal 99 pénz a 40-hez képest.

(#90997) blueboi69 válasza JonesC (#90996) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen tényleg, ott nem 20 adódik hozzá, hanem több. Adóból belefér, tehát megkapnék annyit. Viszont ez sem jár örökké csak talán 18évig ha jól emlékszem.
Tehát akkor 60k+, ez kb fedezi a pelenkát, tápot, esetleg 1-2oltást.

(#90998) Samott válasza WiZARD (#90995) üzenetére


Samott
addikt

Siman, 10 ev mulva a csomagokat is kiviszi szlovakiaba es feladja. :) Mert az akkor is igy fog menni, ne legyen ketseged. :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#90999) npera


npera
újonc

Van egy Ebayről vásárolt olcsó és igen melegedő HP tápom, amit azért vettem, hogy legyen otthon egy HP töltő a céges géphez. Tegnap felfigyeltem valami zizegő hangra, de nem tudtam lokalizálni. Ma igen erős lett a zizegő hang. Sikerült lokalizálni, az Ebayes táp zizegett. Atom forró volt közben, szerintem ez most nem annyira üzembiztos már.

Ha hallhatóan zizeg a táp, akkor az kábé Vargányané és Társa kategóriás és a HWSW-s mondás szerint cserélj tápot van, ugye?

Lehet bemegyek és hazahozom a céges tápot, akkor legalább kap egy kis "otthoni" wifit a gép is, hogy esetleges spéci frissítések lemásszanak. Bár itthon is jönnek frissítések.

(#91000) npera válasza Samott (#90998) üzenetére


npera
újonc

Júúúj.... :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.