- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
addikt
Aki lemaradt volna, akkor elmondom, hogy az MVM Dome Eric Clapton koncertekre lehet tervezve. A hangosítás nagyon jó volt.
Odaérkezve konstatáltam, hogy egy sor szélén ülök, a folyosóhoz közel, és egy oszlop belelóg a látványba. Tőlem balra még pár üres szék, jobbomra meg leült egy srác. Eszem a perecem, iszom a söröm, jön egy idősebb fószer, hogy minket megkérne, hogy üljünk már át az Ő helyükre, a felesége nehezen mozog, macerás lenne nekik oda beülni, és az ő jegyük még jobb helyre is szól, mint a mienk. Éltem a lehetőséggel, és az oszlop már nem volt sehol, sziMpad felett ültem kicsivel, majdnem középen, és a hang nagyon jó volt.
Szeretnék 81 évesen európai és amerikai turnén részt venni... A koma nagyon energikus volt, és úgy tűnt, az egészsége is rendben van. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Az iOS felülete, az opciók, a gombok 99%a megegyezik - még. Eltérés a 16os sorozatnál lett, ahol van oldalt egy extra kamera zoom gomb, meg a némító gomb helyét az akció gomb vette át, ami konfigurálható. De az összes gyári app, meg azok vackai megegyeznek.
Vagy nekem nem tűntek fel.Méretben van difi, persze, nézőpontom szerint a 15ös nekem már nagy, macerás zsebre tenni, tokkal még nagyobb, egy kézzel nem igazán jól használható - oké, van benne az a "lehúzom" módszer, de na, az azért nem az igazi. Xiaomi ebben jobb volt, amikor a nagyképernyőt le lehet zoomolni kicsivé, és minden marad a helyén, csak ~3,5"-on, nem 5"+ méretben.
Difi a töltésben van, Lightning vs USB-C, nyilván a fejhallgató is ennek megfelelően alakul. Drót nélkül egyiket se töltöm, de talán már a 12 mini is képes erre. A jobb kamera meg érdemben nem számít, a beállításai kábé ugyanazok. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Az S22 Ultra töltőportja ~3000 Ft, a kijelző meg megáll 40-50 körül.
A csere nem raketta tudomány, kiccsavarhúzó kell (PH000), némi melegítő eszköz (szabályozhatóbb hőlégfúvó), esetleg csipesz, némi ragacs. Meg sok türelem, ha először csinálod. A sikeres műtét biztossá tehető, ha veszel hozzá hátlapot, meg kamera sziget köré keretet. Ezek előszerelt ragasztóval érkeznek, és a műtét végén "csak" rá kell tenni.
Hőlégfúvóval megmelengeted a hátlappot, azt a szerelőkészletedben lévő tapadókoronggal "letéped" óvatoSSSan, alányúlkálva valami vékony, de erős műanyaggal, aztán ha megindult, lejön az... Kiszeded a sim tálcát meg az S pen-t, kicsavarod az összes csavart, a műanyag ellemek lepattognak, töltő tekercset lecsatlakoztatod, megint kicsavarozol pár csavart, paneleket / vezetékeket lecsatlakoztatod, ezeket ezzel a lendülettel félreteszed. A régi akkut a ragasztószalagjánál fogva elvben ki lehet szedni... felmelegítve jobban megy. a kiszedett cuccok helyéről a műanyag bizbaszokat, meg a vibramotrot, meg az esetleges aprószarokat óvatosan kipiszkálva át kell szerelni az új házba, a paneleket/kábeleket visszacsatlakoztatod / visszacsavarozod, töltőtekercs vissza, műanyag házelemek vissza, csavarok vissza, bekapcsol, tesztel... Ha minden oké, akkor a hátlapra ami kell, az vissza, kész.
-
zetor2000
addikt
Ha már telefon...
Ma szóltak rám, hogy cseréljem le a céges készülékemet. A régi egy iPhone 12mini, az új egy iPhone 15 (sima, alap).
Kicsit több, mint 5 évet volt nálam, akku úgy, hogy cca csak készenlétben volt, még 3 napot kihúzott. Nagyon nem nyomogattam, csak 1-2 app volt, amit kellett, meg másoknak supportolni volt jó.
És ezt kábé imádom az iOSban, hogy 1 és csak 1 felület van...
Droidnál meg amennyi szoftververzió, annyiféle, és még termékvonalon belül is, mert pl. a Samu One UI 5-6-7-x hozott változásokat, nem is keveset. Itt kitalálni, hogy a parasztnak a menüben mit-merre kell nyomkodni? - kábé lehetetlen fejben tartani.iOSnél meg Beállítások->Appok->keresd ki->álljtsd be. Ha nem a legutolsó SW van, akkor frissíteni kell, és kész.
Az új telót se fogom többet nyomkodni, bár most lehet, ezzel csinálok pár képet Eric
Kling..Claptonról. Sajna nagyobb, mint a 12 mini, és macerásabb zsebre tenni, cserébe már USB-C csatis, amihez könnyebb manapság töltőt/kábelt találni, mint a Lightning verzióhoz. -
zetor2000
addikt
Cca két hete állok a villamosmegállóban reggel, hogy megyek melóba. Nézem a reklámokat az MVM Dómon - Népliget - hogy mik lesznek / vannak ingyen... írja, hogy Eric Clapton... Megjelenik ismerős, hogy na, mész? Mondom, pár napja nézegettem, hogy kéne jegy rá, de már nincs, ami van az álló ésvagy nem látni onnan semmit...
Erre ma du. jön egy email, hogy na, akkor infók a Clapton koncertről... Mondom azt hogy? Levélben ott a jegy linkje is.
Kiderült, hogy tavaly október elején vettem jegyet, ülőt, szembe a sziMpaddal. Szóval szombaton Clapton koncert! 20 éve nem volt erre, másik 20 éve meg talán nincs... most 81 éves Mr. Lassúkéz... -
zetor2000
addikt
Esetleg egy carsharing bérlés? Ott néha van nagyobbacska - furgonszerű - gépcsoki, Jahno tud mesélni a buktatókról (nincs a közelben, nem annyi, üres a tankja, stb...). Azt akkor nem kell annyit szerelni se, meg őesetleg többminden is fér mellé. Persze a mennyiannyi az esetleg jóval több, mint amit áldoztál volna az egészre.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
'94-ben végeztem, akkor már Csehszlovákia szolgálta ki a magyar telex (géptávíró) előfizetőket. Én még üzemeltettem 2 évig, majd '96-ban jött a hír, hogy a csehek is kihajították ezen szolgáltatást (megszüntették), mert a fax:
jobb,
gyorsabb
stb.Így nálunk is leváltásra kerültek a távgépíró készülékek. Szerintem 2000-re még a legfejlettlenebb európai ország is elfelejtette a telexet, hogy volt.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Ezzel kapcsolatban esetleg érdemes megnézni/hallgatni (látvány az nem sok) a Partizánon az egyik tegnapi adást.
Egy koma arról beszélt, hogy ~20-30 év alatt honnan hová lehetne eljutni, és azok nagyjából az alapok lennének, de onnan lenne / lehetne építkezni. Elég érdekes eszmefuttatásai voltak, és nagyon értelmesen beszélt.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
A fenti pontok a W11 26H1 frissítésre vonatkoznak. Ez 2026 1. félévi lenne. Ami normál, tök jól működő, az a W11 25H2, a tavalyi második féléves.
Ha szerencséd van, a W10en találsz ~10GB átmeneti fájlt, 2-3 olyan komolyabb appot, amit valamiért feltettél, meg pár olyan "doksit", amit le tudsz menteni máshová. Filmet, zenét... Aztán ha felszabadul ~10GB+, meg még van 20, akkor mehet a W11 telepítés.
De ahogy fentebb íták, szerintem ez önszopatás egy ennyire régi gépen ilyen rendszert használni. Nem mondom, hogy olcsó egy régebbi gép, de kispénzért már lehet venni W11 képes(ebb) gépet, szerintem.
Ez az i7 1. gen. meg olyan, hogy XP és Win7 had menjen rajta, offline.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
MSnél általában a legújabbat találod, mert úgyis frissítesz rá. A mostani W11-et viszont - ahogy olvastam - inkább az ARM vonalra kéne ráerőltetni, mint az x64-re, x64en ugyanis nincs túl sok releváns indok, amiért kéne frissíteni.
LTSC meg amiatt jó, mert ha kifut a normál verzió a támogatásból, akkor az LTSC tovább is kap bizonyos frissítéseket.W10 / 11 telepítőket "nem hivatalos tükrökről" le lehet tötteni, de én nem akarok
nCor---phöjj... kalózoldalakra eveztetni. Ha még nem törölték a nagyon régieket. (túl régi nincs, megnéztem...)
Esetleg másik "tükrön" nézz körbe, ha van acc-od, láttam, hogy van másik helyen elérhető. Vagy a rutrackeren, ha mennek a cirill betűk, de azért nem vállalok kezességet.Olyan nem játszik, hogy a telepített WIndows alól uninstallod, ami nem kell a gépre, és úgy klónozod a mekhalytót?
-
zetor2000
addikt
Lemaradtam a tegnap esti műsorról, most nézem, hogy felkerült e a kölcsönzőbe:
Percekkel azután, hogy vége lett, ja. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Nekem az Espada, de még a 350GT is tetszik. Szerintem sokkal inkább időtállóbb formájú modellek, mint a mostaniak. Egy Murciélago meg egy Reventón-t én nehezebben különböztetek meg. De nem csak a Lamborghini palettájáról.
Ha most végignézek egy random európai parkolón, nem tudom egyértelműen megmondani, hogy ez Ford, ez Opel, Skoda, Citroen, Folkszvágen vagy Fiat, vagy akármi más. 30-40 éve kábé mindegyik márka jellegzetes, könnye(bbe)n azonosítható modellpalettával rendelkezett. Mostanra kábé minden egyenkrumpli lett. Van pár üdítő kivétel, de pl. a ház előtti Kia EV3 abban a libafs színben annyira nem tetszik...
De egy Alfa Giulietta azért még felismerhető. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Szerintem a Planet Rockot kevesen nem ismerik...
Eléggé alap hip-hop nóta. A többi melódiáját én nem nagyon ismerem, de ez azért eléggé elsők közt volt.Rétegzene? Kebu?

-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Egy ilyen Ford / VW Caddy maxi kombi a cégtől újonnan nem opció? Oké, nem hibrid (vagy nem tudom, van e?) de elég nagy, mindenre megfelel az elekrtomos hatótáv meg iksz.
Esetleg emellé (oké, nincs pénz) rövid távokra egy tisztán villanyos? 5-10 kilométerekre nincs jó belsőégésű alternatíva. Se benzines, se dízel, se etanolos. Be se melegedik a motorka, mire már leáll. EV-n meg lenyomod az amperpedált, azt halad. -
zetor2000
addikt
Van egy ifjú kolegám, aki jelenleg BMW fan... Van1, amit használ, ha működik. Van egy másik, ami "versenyautónak" van megcsinálva, csövezve, ültetve, stb. Meg van 2, mert olcsón eladó volt, és talán donornak jó az egyik, a másik meg egy külsőre szép kövület.
Na, ezek közül 4 nem megy, egy meg mozgásképtelen...
Anyu Suzukija/Toyotája van használatban, ha megengedi.
Volt régebben egy másik koma, aki meg sebességlázban égett... Volt ott minden... A vége akkor lett, amikor valami nagyköbcentis BMW 2x lett hengerfejes, és már nem volt anyag, amit lehetett volna leszedni, hogy síkolják. Kábé motorcsere, annyi zsé meg nem volt zsebben. Na, ember eladta, azt vett valami szívódízel Passatot, amibe beült, Jé, kényelmes. Jé, megy. Jé, olcsón megy... Aztán asszem maradt az.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
A honlapja sajnos ezt pont nem említi...
[link]
Amúgy a fene tudja, hogy a kesernyés ízt az adja e, vagy esetleg valami más?...A Fever Tree termékeknél van említés, hogy a kininen kívül van más, amitől azt az adott ízt eléri a termék. Ilyen az eper-rebarbara, a kökény, a spanyol mandarin (narancs?), mexikói keserű narancs... stb. Némi koktélreceptekre is szert lehet tenni.
[link] -
zetor2000
addikt
Gyerekkoromban én sem bírtam meginni a tonikot, de az az éra a 80as évek eleje-közepe, mindenféle ócsáré Sztár tonikkal... Asszem az volt, ami meleg is volt, meg borzalmas.
Aztán a 90s években volt vmi Queen tonik, azt már sikerült lenyelni, majd jött a Schweppes, ami már teljesen iható, meg a Kinley... Ha van kedvem, akkor a boltokban némi "szokatlan" tonikot is vásárolok, azt jól megkóstolom... volt már rozmaringos, meg klf. egyéb...
Ezekkel egy baj van, ami igazából 2. Drága, és jellemzően nem árulják nagy kiszerelésben.
Egy J. Gasco, vagy Fentimans, Fever Tree teljesen más liga, mint a fentiek. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Amikor a BeTon-ozás másik szintre kerül:
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Keleti az izgalmas... ott most peron felújítás is volt / van... Amúgy csak hozta az átlag színvonalat a MÁV.
Becsületesnepper volt kinn Hollandiában, érdemes megnézni a videójának az elejét...
"46 kor érkezik a vonat XY állomásra... (mutatja a telefonján az időt... óra 46, száll le...) 50kor indul a vonat (megint idő a telefonon, óra 50) indul a vonat.
Teljesen szürreális...
-
zetor2000
addikt
Cégnél egy Ford (Transit) Tourneo valami van. Hosszított, 7 üLLéses, dízel.
Nem tudom, van e belőle hibrid, de ez kollegáim szerint átcímkézett VW Caddy Maxy kombi akármi, abból lehet van hibrid. A modell már nem új.
Mi általában 4en használjuk, így nincs benne a hátsó 2 üLLés, így minden IS elfér benne. ~1,5m3 a raktere így. Van benne minden, ami manapság szokott kelleni a népnek, klíma meg fűtött ablak (kavicsot ne kapj...), kárpléj meg android autó, nahhifi (annyira nem nagy, és nem szól jól), kormány, elektronyos ablak, bazi üvegtető (nem sötétíthető, de nem zavaró nagy napsütésben)...
Hátul felfelé nyillik, laposan van a pakollórész nyillása, és elég széles.
Esetleg egy régebbi modelka nem lehet rossz... -
zetor2000
addikt
Tegnap jöttem haza ismerőstől, persze, hogy a szolnoki vonal, csak még perszehogy messzebbről...
Szajol - Köki... Debrecen felől jön az istenadta szerelvény, Szajolnál mondja haver, óra 1-kor indul az egyes vágányról... Na, ott már 10 percet késett. mindegy, beszélgettünk.
Vonat bejön, elindul, Szolnoknál áll ~10 percet, elengedte az IC-t vagy mi... Volt egy srác, aki ott szállt fel, aztán elkezdett puffogni, hogy neki elmúlt a csatlakozása Ceglédnél, mert ~20-25 percet késik oda a vonat, egy órát várhat, hogy számol el odahaza vagy a felesége?
Meg basztatta a kallert is, hogy adjon neki valamit, amivel visszakapja a jegyének árának a felit, mert nem appból vásárolt, hanem helyi hülyénél vette a jegyet.
A vonaton lévő "tesók" is csatlakoztak a beszélgetéshez... Az egyik arra panaszkodott, hogy a túlbuzgó kallercsaj elkérte a kis rajkó személyijét, az meg persze nem volt. Az egész gyerek nincs 10 éves, de már van személyije, ami nincs ott... ez a "báttyának" 3000Ft bánatpénzébe fájt.
A csaj engem is elkezdett vegzálni, hogy a kedvezményes jegyemre mutassam fel a pappírt ÉS a személyim... Mondjuk ez a dolgozói sajtfecni... A5 pappír, rajta, hogy ja, nekem féláru jár... Az nem rajzol ilyet, aki nem akar.
Ferihegynél elkezdtem lekászálódni, Kökire ~50 perc késéssel ért a szerelvény. Kislattyogtam a buszomhoz, jött az értesítés, hogy a MÁV elindította a félpénz visszatérittést. -
zetor2000
addikt
Ez megvan, de a szálló por káros, ha vaZSból van, akkor pláne nem tesz jót a tüdőnek.
Pár autógyártó elkezdett figyelni arra, hogy a fékpor jelentős részét valahogy megkösse. A megoldást nem tudom, nagyon nem is érdekel. De hogy elkezdtek erre IS figyelni, az jó.
Nyilván a vidéki "mindennel is fűtünk" megoldás is odabsz az egészségnek, meg a levegőminőségnek.
Sajna ezzel nehezebb kezdeni bármit is. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Azt a zsírszalonnát, amit sütéshez használsz 1-2 kockát tojás alá hagymával, azt én ilyen téli felsőlégúti megfázások idején kenyérrel szoktam fogyasztani komolyabb mennyiségben. Egyrészt finom - piacon szoktam venni, ott ismerős arc (nem haverom, csak mindig nála veszek cuccokat, és talán kevésbé basz át, mint másokat, bár eleve szép árujuk szokott lenni) adja a cuccot, szerintem se nem cukrozza, se nem páclevezi a szalonnáját. Van nála 2-3-5 féle megoldás, az egyik az 3-4 ujj vastag "zsírszalonna", egy másik - ennek szolidabb formája - az ~2 ujj vastag, sötétebb tónusú "kenyérszalonna" (ezt kéne egyem, de sütésfőzés miatt inkább zsírszalonnát veszek), van kolozsvári, paprikás, meg a fsz tugya, mennyi egyéb.
Egy gazdag fószer mondta -valami ismert, csak nem jut eszembe a neve- hogy ne vegyél szeletelt cuccot, mert jó sok felára van a szeletelésnek.
Ha lehet, én is rúdban veszem a szalámit, a sajtot meg nagyobb darabokban. Van szeletelőgépem is, meg éles késem is, nem probléma, hogy felszeleteljem. -
zetor2000
addikt
És a füstös autók mellett a fékpor is olyan, ami van, káros, de jóideig senkit nem érdekelt, most meg majdnem minden autós portálon van róla valamilyen cikk az elmúlt év(ek)ből.
Ez a cucc érinti a villanyos autókat is. Az is igaz, hogy sok EV nem igazán használja a féket annyira, mint az ICE megoldások. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Szerencsére a Spar-ban elég rég fanyalodtam kolbászvásárlásra.
Piacon szoktam venni, bejáratott helyről ismert "márkát", vagy ismerősök vesznek nekem, amit értékelni kell(ene), hogy mennyire okés, de azokban sincs cukor. Esetleg ismerősöktől kapok / vesznek nekem, amit már auditáltunk, és rendben találtatott. -
zetor2000
addikt
Ja, ez a videó se mai, a koma egy iPhone 6s-t rak össze, az meg ~10+ éves termék.
Érdekes, hogy ott is az lehet, mint itt, hogy akárhogyis, de a dolgozó hazaviszi a gyárat... Ennyi utángyártott alkatrész ilyen körülmények közt tuti nem a hivatalos csatornákon keresztül jut ki, pláne, hogy itt-ott látni a random színű - akár mintás / kövekkel kirakott / gravírozott hátlapokat. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
King Vanker rulez...

Van a YT-n egy film (asszem, mintha ez rémlene), hogy egy csóka elmegy Kínába, hogy összerakja a saját iPhone-ját.
Nagyduzzogva bejár minden helyi Tolnát-Baranyát, de összejön neki.Ott láttam, hogy van ott olyan plázában működő mobilszervíz, ahol kajak szétkapják az agyon laminált kijelzőket, és újra üvegezik (laminálják), meg a digitalizálót - ha van külön az adott modellnél - is ki tudják cserélni. Aztán megy a cucc a debubblerbe (vákuum), azt ha onnan is kijött, akkor kábé használható megint.
Asszem ez is Senzhen-ben volt.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Amennyire rémlik, a csehek szétperelték az amcsikat, hogy Budweiser az Budwarban fő... szóval az amerikaiak Budweisere - amennyire nekem megvan - az American Bud néven fut. Asszem ebből lett a Bud Light, amit nem ismerek annyira se, mint az American Bud-ot.
Szóval Budweiser mára csak 1 van, a cseh. Amennyire én tudom - és lehet, nem jól tudom.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Hja, aszittem Jahno-t kérded.
Az (eur)ázsiai kajákat annyira nem szeretem. Bár lehet abból indulok ki, amit itt "kínai" néven árulnak. Na, azt én nem... A kinti kínait lehet megenném, láttam pár YT videót utcai kajákról. Az elkészítéssel lehet bajom lenne, némi higiénia talán rájuk férne - nem általánosítok.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Nem rumnapló, de ital:

Kellemes kávélikőr.
Aki szereti az ilyesmit, érdemes egynek kipróbálni. Nem veszélyesen édes, képes itatni magát.
Nemrég volt Szt. Patrik, aztán kell valamivel ünnepelni. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Én láttam egy jó autót egy YT videóban.
Lincoln Continental Mark V. Akkor volt 50 éves, és elég jó "bőrben" volt. Szerintem az ki fog bírni még 50et, szóval én egy olyat - olyan állapotban - megvennék, ha épp autót keresnék.
Ebben elférnek a pulyárók hátul, nénnye elöl apuka mellett. Tetócsomagtartót lehet rá applikálni, de szerintem felesleges, a 3 hulla mellé még elfér a családi cucc a csomagtartóban. Céges benzinkártya megléte esetén a fogyasztás se érdekes... -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Akár jó is lehet, de érdeklődd meg, hogy ez képes önálló életre? Az Omada cuccok mellé szokott lenni egy "agy", egy rackelhető készülék, amivel az Omada AP-k össze vannak kötve, és az "agy" menedzseli, hogy a wifivel lefedett területen közlekedő készülékek melyik APhez csatlakozzanak.
De az irány alapvetően jó. A mennyezeti elhelyezés a rálátás végett praktikus is lehet.
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Nekem vmi Kraftxld van meg, aki nagyon italos cuccokban nyomult.
A DVD-s Lord-tól nekem úgy lett DVD-m, hogy haverhoz depózta le. Aztán vmi tesó / unokatesó / akárki "Ancsa" hozta nekem házhoz. Néha 2-3 napokat késve... Az nem volt annyira vicces, mert épp kellett volna írjak pár10-20 lemezt. Anno még kellett ilyesmi.
-
zetor2000
addikt
"Azt fejtsétek meg, hogy miképpen tudják itt 100ezres nagyságrendű vendégre kb. 100 négyzetkilométeren pár vakfolt kivételével (ahol úgysem tartózkodsz 2 percnél tovább) megoldani a rendes wifi lefedettséget... "
Műszaki hibára gyanakszom...

Lehet, hogy volt ott 1-2 hálózati szakember, akik részt is vettek a kiépítésben, nem csak meghümmögték a terveket. Aztán lehet, hogy páran nem vágtak alá a költségvetésnek, mert itt fontos, hogy működjön a rendszer, és az is lehet, hogy ahová elég lett volna egy szolídabb képességű AP, oda eggyel jobbat tettek, és még az is lehet, hogy kötöttek egy olyan szerződést, hogyha kiesés van, akkor rendes kauciót / kötbért / bónátpénzt fizet a cég, "aki ezt a szart idehozta".
-
zetor2000
addikt
Ilyesmi problémára tennap néztem 1-2 érdekesnek tűnő elemzést.
Az egyik fószer ilyen energiaügyi területen koponya. Mondja, hogy jönne tengeren orosz olaj, de nem jöhet, mert elbökték. Az EU adott feloldást a kőolajvezetékes megoldásra. De egy másik szankciót az USA vetett ki. Abban meg anno azt nyilatkozták odakinn nagykjaink, hogy van 1 (eggy) olajvezetékünk. Erre az leáll, a külümminiszter meg nyafog a jugoszlávoknak, hogy azonnal nyissák meg a déli vezetéket, azt hoci, onnan olaj... Erre az USA meg: van 2 vezetéketek? Akkor a tengeri szállítás az coki...
Azok meg nem engedik be a tankert a felségvizeikre, mert félnek az USA szankcióitól... -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Na igen, az ilyen lassabb sütésekre vannak alkalmasabb cuccok, mint egy grill.
Persze az extra költség.
Én vettem a Lidlben egy kicsi kőtojást, de még nem volt alkalmam tesztelni se ezt, se magam. Az egyetlen hely "Mancika", a sütő... Onnan, ha van hozzá hangulat, remek cuccok szoktak kijönni. -
zetor2000
addikt
A grill cuccokkal kell kezdeni, azok relatív gyorsan megvannak, aki éhes, eheti.
A lassabb cuccnak meg idő kell, a kettőt -a grillt meg ezt - nem jó emígyen ötvözni. A lassan sülő húsnak kell az idő, meg a nyugalom, hogy elérje a kellő hőfokot, majd azon maradjon egy ideig. Ha eközben kap egy random grill fázist, az borít mindent...
A lényeg, hogy a végén mindenki jóllakjon!
Egészségetekre! -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Boldog Nőnapot, meg Zoltánt is, ha vannak köztünk...
-
zetor2000
addikt
Nyilván ez is benne van, de ha nem hengerbucskázik a nénnye minden héten 2x a cangával, akkor lehet, hogy nem kell sűrűn cserélni a burkolatot.
A szerelési rutin sokat segít, pláne, ha vmi egyszerűbb készüléken kell burkolatot cserélni. Nem mindegyiket kell szanaszét robbantani, hogy a fedlap lecserélődjön. Céges Acereknél a fedlap billentyűzetestől-tacspedestől egyben van, a csere pár csavar ki-betekerését jelenti. Ha memóriát kellene bővíteni, akkor az nagyobb szopó, mert a beépített ram az alaplap hátoldalán van, azaz mindent IS ki kell szedni, akkor lehet kipattintani a 8GBs ramot, és helyére tenni valamit, meg a tetejére egy másikat.
Saját Dell Latitude meg ~5-6 csavar, és a fő komponensek hozzáférhetőek. Proci sajna forrasztott, de a ram + bios elem fedlap alatt hozzáférhető, klavi 5 csavar kitekerése után oldható, kijelző talán macerásabb, de azt nem törtem még be, CD/DVD 1 csavar, a HDD 1 csavaros fedlap alatt van. Hangszórók, mikrofon meg a webcam az macerás, de ezek aztán nagyon ritkán mennek tönkre. -
zetor2000
addikt
Szokott lenni "fedlap" klf. laptopokhoz, kis szerelés után akár "újjá" is lehet varázsolni egy készüléket.
Anno egy Dell Latitude-ba pumpáltam jelentős összeget, azóta is működik, bár a gép üzemelő állapotban 20E-be került, még vagy 30-40E-t ellocsoltam rá, hogy szép is legyen, meg jó is. Igazából ennyiből meg egy jobbat is lehetett volna venni.
Kb. mint a gépkocsiknál a gtk. -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Koreaiaknál van még a KGM, ami nem nagyon személyautós cég, meg a Hunyadi másik márkája, a Genesis, aminek vannak szépen megrajzolt, sportosnak is nevezhető, végtelen pénzbe kerülő modelljei.
Kábé, mint a 7er bimmer, csak nem német(h), hanem. Bár az új BMW design nekem eléggé nem adja, még talán ez a vadiúj neue klasse talán, ha elterjed.
Ugyanakkor a klassikus 02esek, meg cca a 90es évek közepéig nekem azok tetszenek, kicsit jobban, mint a jappánok. Persze benne ülni meg vezetni tuti másabb... -
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
-
zetor2000
addikt
Fekete teás kanna:
-
zetor2000
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 27% - LG UltraGear 27GS93QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest