Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3864) Frawly válasza Phülöp (#3846) üzenetére


Frawly
veterán

Akkor megtanítom neked értelmezni. Tehát a Kínai Népköztársaság Wang Csen Csun tartományban fogja magát a Lenovo főhadiszállásán Ping Pung Kung Fu Peking BSc Oxford MSc Yale PHD beosztott kicikinaiocoé termékmenedszer szép lila ingben és rózsaszín nyakkendőben, és összeállít 2009-ben egy fasza driverpakkot az adott 2009-es Lenovo laptophoz (jó, a T520-as 2012-es, de ne ragadjunk le a részleteknél, most csak sarkítok). Ez működik is pöpecül alap SP0-ás Win7-en, ami frissében jelent meg, Csen Csu főhősünk elégedetten sörözik meló utána kocsmában, hogy letett valamit az asztalra. Egész addig jól működik, míg Redmondban el nem kezd viszketni a valaguk, és 2011-ben kihozzák az SP1-et, mindenféle biztonsági frissítést beleintegrálva, reszelve a driver alrendszeren, WHQL minősítéseken. Persze a Lenovót Csen Csu még 2010-ben otthagyta, már az utódának az utóda sem dolgozik ott, a 2009-es notira már több mint 7 éve nincs támogatás, a driverpakkhoz azóta sem nyúlt senki, az fent porosodik a vállalati webszerveren. Erre jön sok évvel később egy Philip von Iguángyíkemberevics, és jó szájízzel szedi le a sok éves pakkot az 1 gigabites Digi netjével, hogy ő ezt most milyen durván fogja használni, feltűrt ingujjal, nekifutásból, mindenki álljon félre. Csak aztán telepítéskor látja, hogy a kurva régi 0.9-es, meg 1.1-es driverek 2009-ből nem működnek az SP1 utáni frissítéseket is tartalmazó patyolatfriss Win7-en, Win8-10-en meg még amúgy sem, mert már szarrá avultak, a hardverelemek gyártói már 2016-ban kiadták a Win7-ees v9.8-as meg a v15.4-es drivert is hozzá (meg a Win8-as v6.7-est, meg a Win10-es v2.1-est), esetleg 2018-ban a még újabbat, inkább azt kéne összevadászni.

Ugyanis amit ma Win7-ként használsz a gépen, hacsak nem frissítetlen Warez Flashdizájnerev Edition, akkor tulajdonképpen Win7.3-ként fut, mert azóta kijött az SP1, meg ~300 darab SP1 utáni frissítés (ami felfogható SP2-nek), meg egy csomó Win10-ből átemelt funkció és biztonsági frissítés kumulatív havi frissítéscsomagja (amik felfoghatók egyfajta SP3-nak). Már se funkciókban, se biztonságügyileg, se hardverigényben köze nincs az eredeti Win7-hez, még ha a rendszerinformációs ablak továbbra is azt mutatja, hogy ez még mindig Win7. Ez ilyen, az ufók és az amerikai kormány összeesküvéséről van szó a háttérben.

De ugyanez van XP-nél is. Az SP0-ás XP, mikor kijött 2001. novemberben, még ment használható sebességgel P2-es gépeken is 64-128 MB RAM-mal, meg Voodoo kártyával. Nem kezelt Wi-Fi-t, USB2-őt, 128 gigánál nagyobb HDD-ket, driveralrendszer is még más állapotban volt. Na, most próbálj meg egy ilyen gépre SP4-ig és POSReady frissítésekig felfrissített, DirectX 9-es XP-t tenni, kicsi meg fogsz lepődni, hogy 17 év alatt az XP is mennyit változott, szinte már nem is ugyanaz az OS, csak kinézetre, a motorháztető alatt már más, kell neki egy épkézlább C2D, meg 3-4 GB RAM, hogy normálisan használható legyen, ha böngészni és modernebb alkalmazásokat is szeretnél rajta futtatni. Már a modern XP-s driverek is kikötik, hogy csak SP2-3-as XP-re mennek fel, stb.. Azt az XP pakkot, amit sok évvel ezelőtt rittyentettek hozzá, ma ár a hajadra kenheted. Valahogy erről a sok XP huszár is elfeledkezik, mikor az XP alacsony erőforrásigényét dicsérik. Ma már sok régi gépen az XP is egyre vállalhatatlanabbul lassú, ezekbe egyre inkább kell RAM-ot bővíteni, olcsó SSD-t beletenni, vagy lightweight Linuxot tenni rájuk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.