Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62951) RazoR válasza TRob1 (#62950) üzenetére


RazoR
veterán

Nem de nem hiszem, hogy egyik napról a másikra (win update) az oc miatt szarakodik a rendszer.

(#62952) monosz válasza RazoR (#62951) üzenetére


monosz
őstag

Én egy light-os 4,5Ghz-n használom,és naprakész win-el.
Féltem én is a frissítésektől,de hihetetlen módon,tökéletesen működik.
Egy bios default-al én megpróbálnám.

A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..

(#62953) #11563776 válasza Mezcal (#62949) üzenetére


#11563776
törölt tag

;)

(#62954) joccadoki


joccadoki
senior tag

Üdv segítséget szeretnék kérni!

Felraktam a Win 10-et beállítottam minden a saját szem-száj ingeremnek minden jó is volt: egyszer csak azt vettem észre, hogy szélesebb a start a megszokottnál, és eltűntek a csempék a világűrbe.nem is törődtem vele egy ideig, aztán elkezdtem berakosgatni az ikonokat, majd rendezgetném, igazgatnám.... de csak két méret közül tudok választani, kicsi (ami nem is olyan kicsi), és közepes. Nem tudom mozaikszerűen rendezni, és gusztustalan.
A win eredeti.

"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."

(#62955) lovi27 válasza RazoR (#62951) üzenetére


lovi27
addikt

Rosszul teszed, hogy ennyire erőlteted az OC-t. Régebben én is csináltam. Volt úgy, hogy napi intenzív használat mellett akár több hónapig se szállt el. De évente legalább 2-3-szor biztosan jött a kék ablak különböző hibákkal. Megúntam azt csinálni, amit te is: fantom hibákat kergetni. Az a +10%-ért nem éri meg, amit amúgy is csak a tesztprogramok mutatnak ki. A konkrét hibát meg hamar meg lehet találni.

Megszüntettem az összes OC-t. Azóta egyetelen egy kékhalál vagy hasonló hiba nem történt. Az update sincs tiltva, minden frissítés ahogy jön települ is. Hasonlóan bevált a barátaimnál is. Nem siránkoznak a W7 után, nincs tele a gatya, mert telepíteni kell a CU-t, és nem átkozzák a MS-t se. ;]

(#62956) quailstorm válasza Forestgreen (#62923) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Sajnos nekem is leveszi a böngészőben detektált felbontást...
Negatívan tudsz skálázni ellene (75% a böngészőben).

Videolejátszással itthon sincs gondom (MPC-HC). De sima Media Player is OK, a 720p-s videót fizikai 720-as ablakban nyitotta, pedig 800x600-at ír a böngésző 1600x1200 200% mellett.

Még ezzel próbálkozhatsz.

[ Szerkesztve ]

(#62957) RazoR válasza monosz (#62952) üzenetére


RazoR
veterán

és lovi27: nálam sincs agyonhúzva, szintén 4,5GHz. De belegondolva lehet valami abban amit írtok! Megnézem majd kevesebb OC-val! :R

[ Szerkesztve ]

(#62958) CirrMee válasza lovi27 (#62955) üzenetére


CirrMee
addikt

Az a +10%-ért nem éri meg, amit amúgy is csak a tesztprogramok mutatnak ki.

1-2% esetleg.
10% max akkor tesztprogram kategória, ha passziánszozol a gépen.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#62959) RazoR


RazoR
veterán

Egyébként azért gondolom, hogy a windows-al van valami, mert idle vagy load állapottól függetlenül jön a bsod és minden alkalommal más hibanév, hexakód nélkül! Vagy a win update cseszett szét valamit, vagy az OC nem stabil. Próbálkozom tovább és majd ha jutok valamire jelzem.

(#62960) TRob1 válasza RazoR (#62957) üzenetére


TRob1
veterán

De hibát nem úgy keresünk hogy megnézem majd kevesebb OC-val, hanem megnézem alapbeállításokkal. AZtán ha oké, akkor lehet a kevesebb OC. Ez így működik normális esetben. Eleve így kellett volna indulni a legelső hibánál. Aztán vagy megoldotta volna, vagy nem. De mindenképp egyértelművé tette volna hogy köze van-e hozzá.(Amúgy a szomszéd előtt a ciki ha nincs húzva? Vagy a dizsibe? ;] )

¤ R'n'R ¤

(#62961) pendre54 válasza joccadoki (#62954) üzenetére


pendre54
addikt

Üdv!
Már pedig ez egy ilyen bicikli, tetszik, nem tetszik. :)
Itt az enyém:

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#62962) RazoR válasza TRob1 (#62960) üzenetére


RazoR
veterán

Az előző kérdésedre válaszolva (a mostanit inkább figyelmen kívül hagyom...) igen rákerestem de nem lettem okosabb, mivel hexakód nincs csak hibanév, de ezt már írtam. Csak az általános, megoldásra nem vezető dolgokat írják mindenhol.

(#62963) TRob1 válasza RazoR (#62962) üzenetére


TRob1
veterán

Most nem is volt kérdés, azt kihúztam, mert inkább költői. :P Most csak tanács/tipp/általános leírás...stb. volt.
Az előző kérdésre meg már akkor válaszoltál. Igaz, akkor még a Nem hiszem-mel... de mióta mások is mondták, már kicsit más a véleményed. :R (De végül is miért kezdenél alapbeállításokkal, úgy túl egyszerű lenne :U )

¤ R'n'R ¤

(#62964) csibuka85


csibuka85
senior tag

Sziasztok én egy nagy problémát szeretnék kérdezni tőletek.

AZ eredeti WIN 10 PRO 64 bites verzióm állandóan ezt írja ki naponta vagy 20 szor és olyankor nincs internet de viszont az utorrent tölt fel illetve le és a skype is megy. Win telepítés után is rögtön ezt csínálja vagy már 3 hónapja és nagyon idegesítő.

Install Shield Update Service Exe működése leállt. ISUSPM exe is leállt , ez mitől lehet. Nem tudom SEMMIVEL kijavítani.

Előre is köszi a válaszokat.



[ Szerkesztve ]

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#62965) raidx válasza csibuka85 (#62964) üzenetére


raidx
őstag

[link]

Hátha segít.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#62966) bsh


bsh
őstag

üdv,
adott egy előtelepített win10 pro-s hp laptop, van rajta két oem partíció (recovery image és hp_tools), és ezeknek betűjele van alapból. ez valami win10 újdonság? win7-nél alapból nem volt ezeknek betűjele.
lemezkezelőben ezekkel a partíciókkal semmit nem lehet csinálni, konkrétan nincs jobb gombos helyi menü sem! ez normális így?
gondolom diskparttal el lehetne távolítani a betűjeleiket, de tanácsos ez?

(#62967) King Unique válasza bsh (#62966) üzenetére


King Unique
titán

Normál esetben a Legacy / UEFI telepítésnél létrehozott kisebb rendszerpartíciók, valamint a gyári recovery partíciók eleve rejtve vannak és nincsen betűjelük. Már csak azért is, hogy pl. a mezei fájlkezelőben nehogy véletlenül belegányoljon valamelyikbe a user. Viszont előfordulhat, hogy mégis megjelennek a fájlkezelőben, tele van a net ilyen esetekkel...

Egyébként olyan is van, hogy pár restart után alapból helyreáll a rend. Ha nem, akkor célszerű elvenni a betűjelet, amely többféle módon is megoldható. Bár a mezei lemezkezelő nem mindig opció bizonyos műveletekhez, de a diskpart, illetve külső particionáló programok ezekre is megoldást nyújthatnak.

[ Szerkesztve ]

(#62968) svgyula válasza csibuka85 (#62964) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Elindítod újra a gépet. teljes indulás után a crlt+shift+esc itt megkeresed azt a "ISUSPM.exe" file-t megjegyez a hely! Alkalmazás bezár. Tc vagy filekezelő megkeres a hely és ezt a filet átnevezed cc.exe. Ha esetleg később szükség lesz ennek a programnak a "frissítésére" :P akkor egy alkalomra visszanevez. Ez valamelyik telepített alkalmazás agresszív tolakodó frissítője. Az msconfig.exe megnyitva ki tudod az adott szoftver "update" szolgáltatását kapcsolni.

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#62969) kemotox


kemotox
addikt

Üdv jónépek!
Csempézésre van valami jó progi? Konkrétan custom tile-okat szeretnék, amiket alapból kirak nagyon ergya. Kis ikon + mögötte a beállított szín. Tudjátok mire gondolok.
Store-ban találtam pontosan erre való, és tök faszának tűnő progikat, csak sajna fizetősek, nekem meg Maestro kártyám van amit nem fogad el :(
(Tudom van gift card, de 5 dolcsis a legkisebb, a cuccli meg 300 forint)

Találtam valami Tile Creatort, de elég macerásnak tűnik, valami gyorsabb egyszerűbb megoldás jobb lenne. Persze ha más nincs akkor marad az. Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#62970) Komplikato


Komplikato
veterán

Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy fel tudok tenni mennyiségi licenc kulccsal W10-et HA a közelgő szeptemberi frissítés Preview telepítőjét használom és be tudom úgy aktiválni véglegesre? Anno azt az infót kaptam, hogy a Red Stone frissítéstől kezdve nincs külön telepítő és bátran feltettem egy ilyen MSN telepítő plusz X hónap frissítés egyben megoldásról és persze nem jó a kulcs. (W10 64 bit Pro N)

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#62971) Weareus


Weareus
addikt

Formázóprogram létezik külön?

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#62972) gekkoXT


gekkoXT
senior tag

Melyik funkció miatt állnak le a hdd-k a gépben, ha pl játékot futtatok, vagy ami érdekesebb (tuti valamiért ilyennek érzékeli ezt is) képernyő mentés programot futtatok (nem videó record, csak mondjuk egy rész lementése).

Az energiagazdálkodásnál minden always on -ra van állítva.

(#62973) King Unique válasza gekkoXT (#62972) üzenetére


King Unique
titán

Ha azt akarod, hogy ne álljanak le a HDD-k, akkor egy korábbi hozzászólásban volt szó ennek tiltásáról.

(#62971) Weareus: Mit is akarsz formázni??
Ha ezek alapján a HDD-t, akkor arra ott van pl. a diskpart, amely az egészet legyalulja. De Windowsra vannak külső particionáló programok is, amelyeknek még az ingyenes verziói is megoldják. Példa: AOMEI, EaseUS, MiniTool stb. De akár a pendrive-ról bebootolásos módszer is opció. Arra meg ott van a Live Linux, vagy egy WinPE-alapú megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#62974) gekkoXT válasza King Unique (#62973) üzenetére


gekkoXT
senior tag

Köszi, ezt tudom, írtam is, hogy az energiagazdálkodásnál tiltva van, hogy leálljanak, de van valami ami felülírja ezt az említett szituációkban.

Teljes képernyős játék, screen capture. Ez a kettő amikor megfigyeltem rendszeresen, hogy mégis leállnak a nem aktív hdd-k. Ezek befejeztével vagy maguktól vagy első használatukkor újra indulnak.

(#62975) King Unique válasza gekkoXT (#62974) üzenetére


King Unique
titán

Ha elolvastad a hozzászólást, akkor bizonyára láttad, hogy egyéb opciók is említve voltak. A HDS meg amúgy is egy ajánlott program, illetve gondolom nálad szintén telepítve van. Vagy ott van pl. a KeepAliveHD, NoSleepHD stb. szoftver is ilyen célra. De mondjuk az utóbbi elég régi és max. kompatibilitási módban bírható működésre Win10 alatt.

[ Szerkesztve ]

(#62976) RazoR


RazoR
veterán

Ma esti szépségek!
Visszatettem a cpu-t és a vga-t is alapra!

[ Szerkesztve ]

(#62977) tordaitibi válasza gekkoXT (#62974) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Bár tök vagyok hozzá, nem használom a game mode nevű csodát,
nem ez lövi le nálad, ezzel is tehermentesítve a gépet?
Csak ötletként hangosan gondolkodtam.

(#62978) Tim82 válasza Tim82 (#62941) üzenetére


Tim82
nagyúr

Hardverhiba lesz mégis, bár én még ilyet (hogy külön-külön működjenek a billentyűk, csak a kombinációjuk nem) nem láttam...

Live Linux alól sem megy az AltGr + V, B, Y, Í (ezekkel voltak Windows alatt is a gondok), az AltGr más gombokkal oké, a problémás gombok önmagukban, illetve Shift-tel stb. okék.

USB-s külső billentyűzettel megint nincsen gond.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#62979) joccadoki válasza pendre54 (#62961) üzenetére


joccadoki
senior tag

és ez egy frissítéssel jött, vagy vissza módosítható valahogy? jobban tetszett ez:

"A világ nincs tele seggfejekkel! Csak pontos stratégiát követve vannak elhelyezve, hogy legalább egy biztosan keresztezze az utad minden nap."

(#62980) Weareus válasza King Unique (#62973) üzenetére


Weareus
addikt

Rendes Töled, köszönöm! :)
A cél az volna, hogy visszaállnék win7-re - egyik meghajtón, mondjuk a hdd-n biztos - és olyan fájlkiterjesztéssel szeretném leformázni, hogy a win7 telepítőm felismerje és ne ott kelljen formáznom telepítés alól, mert akkor létrehoz ilyen mütyür partíciókat és ez engem pszichésen zavar.
Köszönöm még egyszer. :R

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#62981) Gh00st válasza kemotox (#62969) üzenetére


Gh00st
tag

Szia,

Én Tile Creatort használok proxyval, nem bonyolult :C

Proxy:

Eredmény:

[ Szerkesztve ]

<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!

(#62982) King Unique válasza Weareus (#62980) üzenetére


King Unique
titán

Értem. De amúgy, ha nincsen már meglévő adat a HDD-n, akkor teljesen felesleges telepítés előtt előformázni. Nyugodtan lehet particionálatlan a merevlemez és majd a W7 telepítője particionálja, illetve formázza. Valamint a kívánt méretű rendszer- és adatpartíció a telepítésnél is létrehozható manuálisan.

A rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat egyébként nem véletlenül hozza létre a Windows telepítő, amelyeket nem ajánlott csak úgy megpiszkálni! Illetve sok vizet nem zavarnak és normál esetben a fájlkezelőben sem látszanak. Ráadásul nálad ez alapján UEFI boot és GPT lemez van / lesz, vagyis az MBR-nél megszokott 4 db elsődleges partíció korlátja miatt sem kell aggódni, illetve logikai partíciókkal sem kell szórakozni.

[ Szerkesztve ]

(#62983) Weareus válasza King Unique (#62982) üzenetére


Weareus
addikt

Értem, köszönöm.
Már a több partíció sem zavarna, amit a win7 csinál, csak menne már fel, de sajna, úgy látom, pendrive nélkül nem fog ez menni. Kár, hogy az albiba nem hoztam. A hasleo sehogy sem akarja az igazságot.
Innen nem jutok tovább, nem aktív a tovább gomb, akármelyik partíciót jelölöm ki a hdd-n.
(Csináltam 2 db 10 gigásat, a többit egyben hagytam, mondom, lehet, hogy az a baja, de nem.)

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#62984) King Unique válasza Weareus (#62983) üzenetére


King Unique
titán

Az a baj, hogy NTFS fájlrendszerű partíciókat csináltál, ellenben UEFI-ben az EFI-rendszerpartíció szabványos fájlrendszere a FAT32. Egyébként elég a 100 MB, illetve elég belőle 1 db is.

[ Szerkesztve ]

(#62985) Weareus válasza King Unique (#62984) üzenetére


Weareus
addikt

Köszönöm, és igen!
Így már működik!
Franc se gondolta volna, hogy ennyire kényes/finnyás dolog ez!

Köszönöm a segítséget ilyen kései (korai :F ) órán. :R

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

(#62986) King Unique válasza Weareus (#62985) üzenetére


King Unique
titán

Egyébként a korábbi válasznál nem értettem mért akarod előre létrehozni a partíciókat, de most esett le, hogy nálad nem normál telepítés, hanem ez a WinToHDD megoldás van. Így már érthető.

Amúgy szívesen! :)

[ Szerkesztve ]

(#62987) csibuka85 válasza raidx (#62965) üzenetére


csibuka85
senior tag

köszönöm szépen lefuttattom , ha esetleg csínálná ezt a hibát akkor mi a teendő ?

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#62988) Attila2003


Attila2003
tag

Hali. Egy olyan dolog történt hogy 2 napja nem frissít a windows posta és mail. Próbáltam alaphelyzetbe állítani, de nem segített. Valami megoldás?

(#62989) raidx válasza csibuka85 (#62987) üzenetére


raidx
őstag

Van ott az oldalon több tipp is,. olvasd végig.Ha a megoldotta a problémát kérdésre nemmel válaszolsz. Jön egy újavv variáció. Így végig az 5. lehetőségig. A 4-es álltalában megoldja a gondot de ha nagy a gubanc kellhet az 5-ös is. Vagyis Rendszer alapraállítás vagy újratelepítés. Előtte viszont metés szükséges mert veszik minden.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#62990) raidx


raidx
őstag

Mit tekint a Win10 hálózati meghajtónak. Akartam a routerre csatlakoztatott HDD-re menteni de nem ment. Ezért USB-s meghajtóra készült a rendszermentés. Most viszont kiírja, hogy hordozható eszközre csak lemezképet tud menteni. De azt sem csinálja meg mert nemlehet! Mentettem egy ideig a G: meghajtómra de azt valamiért külső eszköznek kezeli a Win (Sata 3) és már arra sem lehet. Elvileg DVD-re lehet bár a lemezek szintén hordozhatók. Viszont manapság már nem divat az ODD.Nekem sincs.:F Annalk ellenére, hogy a korábbi mentések megvannak, közli, nincs mentés amiből vissza lehetne állítani a rendszert. Azért jó a beépített mentés mert egy újj HDD-re is visszalehetett tölteni rendszer nélküli gépre. Ráadásul a mentés alatt lehetett dolgozni is.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#62991) King Unique


King Unique
titán

Napi gyöngyszem... :U

(#62992) csibuka85 válasza raidx (#62989) üzenetére


csibuka85
senior tag

Igen és köszi Szépen. Az a baj hogy mikor volt ez a hibám és újrahúztam a rendszert Tiszta telepítés mindent töröltem és utána mikor felment a windows , utána 2 db programot tettem és utána Röftön ez az Install Shield Update Service Scheduler leállt dolog fogadott és olyankor a böngésző semmit nem nyit meg , azt írja hogy nincs internet , de a Skype és az Utorrent tölt fel illetve le.

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#62993) Rimuru válasza King Unique (#62991) üzenetére


Rimuru
veterán

Akkor mar az ilyet nem aranykopesekbe szokas? ;]

Vigyázat, csalok!

(#62994) #86564352


#86564352
törölt tag

Kemény két hetet bírt ki a clean install mire ismét összefosta magát. Nem komolyan, használható a gép csak apró bosszúságként ugyanaz a régi hiba: Megint beszartak a csempék, időjárás előbb nem frissült csak régi napokat mutogatott aztán teljesen leállt, fotó ugyanazt a régi három képet váltogatja hiába kerültek már újabb képek is a tárba. A naptár, Twitter, Messenger csempe viszont működik, tehát nem általános hiba. A videókártya driver kizárva, Nvidia oldaláról és WU keresztül felrakva is kipróbáltam. Valahogy pár hét, pár frissítés után mindig korrupt lesz a felhasználói profil. (új fiókban működik persze az időjárás is, ott is tesztelni kéne vajon meddig)

Másik furcsa: mostanában induláskor egy biztosan, de mintha kettő üres CMD ablak is felugrana egy pillanatra. Ez nem a tavaszi Office okozta CMD ablak, most nincs is fent Office. Vírus kizárva. Mindössze Logitech Options, Adguard, Qbittorrent csak ami van win32 program feltéve, ami eddig is és eddig nem volt ilyen, ezeket is kizárnám. 99% valami béna Windows folyamat ez is, próbáltam nézni feladatütemezőt és naplót mi a trigger de semmi kirívót nem találtam. Rákeresve rengeteg találat, nem egyedi eset. Ismerős hackintosh géppel nem találkozik ennyi furcsasággal. :U

(#62995) EnterR


EnterR
veterán

Sziasztok. Pár napja csatlakoztam az Insider Build-ek fogadására. Release Preview csatornán vagyok azóta is, de többszöri manuális kereséssel sem kaptam még insider build-et. Normális jelenség, vagy valami nem úgy működik, ahogy kéne?

PSN ID: marquuard

(#62996) Grafirka válasza King Unique (#62991) üzenetére


Grafirka
őstag

:D

(#62997) vlevi válasza EnterR (#62995) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Release Preview csatornán"
Ez a baj.
Mert van a fast ring, ami a leggyakrabban kap insider frissítéseket, de a legnagyobb a kockázata, hogy teljesen használhatatlanná válik valami miatt a rendszer
slow ring, elvileg ennek egy "szűrt" változata, emiatt ritkábban is frissül,
és a leglassab a reelease preview, ami, ahogy a neve is mutatja, csak azelőtt kap insider verziót, mielőtt a rendszer kikerülni a nagyközönség elé. Vagyis, az őszi frissítési, ami akármikor is lesz, azelőtt nem sokkal.
Át kellene lépned legalább a lassú zónába, persze ezzel kockáztatva azt, hogy felkerülhet valami hibás is a gépedre.
De az insider programnak pont ez a lényege. Nem csak néhányszáz MS alkalmazott teszteli, hanem rengeteg független ember is, és így több a visszajelzés, hogy mi a rossz.

(#62998) EnterR válasza vlevi (#62997) üzenetére


EnterR
veterán

Ó, így minden világos. Van egyfajta tendencia, hogy hányból hány hibás? Úgy értem, ti például tapasztaltatok már olyan build-et, ami teljes káoszt okozott? Mennyire jellemző ez? Ugye maga a figyelmeztető üzenet csak egy lehetséges problémát ír le, nem tudom, hogy gyakorlatban szokott-e velük ekkora baj lenni.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: marquuard

(#62999) csibuka85 válasza Gh00st (#62981) üzenetére


csibuka85
senior tag

Szia uram ezt a sok kimonitorozást jobboldalon ezt milyen progival csínáltad ?

Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000

(#63000) Gh00st válasza csibuka85 (#62999) üzenetére


Gh00st
tag

Szia,

FinalWire Aida64, ment PM.

<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.