Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#62451) kezo0 válasza lacoka007 (#62443) üzenetére


kezo0
addikt

Valaki írta itt korábban, hogy azt gyanítja, a MS szép csendben visszavonta a legutóbbi kumulatív update-et, mert egyes gépeken problémákat okozott. Lehet benne valami, mert az én otthoni gépeimre (egy asztali + egy notebook) simán felment még a kiadás napján, és hál' istennek nem okozott gondot, de amikor a hétvégén frissíteni akartam anyámék gépét is, ott már sehogy sem akarta ezt az update-et megtalálni a WU... Szóval szerintem nem véletlen, hogy te sem találod.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#62452) TRob1 válasza kezo0 (#62451) üzenetére


TRob1
veterán

Fura. Lehet hogy így van (hisz már volt rá példa), csak akkor az Update katalógusból miért engedi letölteni? Onnan miért nem szedték le? :F
Amúgy szerencsére nálam nincs gond vele egyik gépen sem.

¤ R'n'R ¤

(#62453) Popes


Popes
őstag

A program eltávolításhoz, most őszintén, a program eltávolító az operációs rendszer része ezért véleményem szerint az MS is ráfeküdhetne egy kicsit jobban arra hogy megfelelően eltávolítsa a programokat.(mégis csak ők ismerik legjobban a saját rendszerüket)
Ha pl egy kis 6mb-os program (amit még telepíteni sem kell) tökéletesen tudja a dolgát és képes minden szemetet eltávolítani a programok után akkor az MS miért nem tud hasonlót készíteni? :U(a kérdés költői )

[ Szerkesztve ]

Deus ex machina

(#62454) King Unique válasza TRob1 (#62450) üzenetére


King Unique
titán

Azt már ne tőlem kérdezd, de mint említve volt, adott a lehetőség a megfelelő eltávolításra. Sőt, láttam már egyes AV-knál, hogy a Windows boot menübe berakott egy csökkentett módos opciót megkönnyítvén az eltávolítást. A netet meg nemigen szokta elcseszni, max. inkább a nem megfelelő eltávolítás. De egyébként már a normál programok eltávolítása sem mindig tökéletes és hagyhatnak maguk után szemetet. Rejtett mappák, registry bejegyzések stb. gondolom ismerősek. Aztán, hogy utólag okoz-e gondot. vagy sem, az már más dolog. De nem hiába vannak külső uninstaller programok, amire nemrég utalt az egyik kolléga is.

Abban pedig fentebb maximálisan igaza volt a másik kollégának, hogy a telepítés - eltávolítás megkövetel bizonyos ismereteket és utánajárást. Az pedig gyenge kifogás, hogy a user nem gondolt ilyesmire, mivel a program letöltéséhez eleve fel kellett keresnie a gyártó oldalát. Ahol rendszerint ott vannak a telepítéssel, használattal és az esetleges eltávolítással kapcsolatos infók is. Illetve az már egy ideje benne van a köztudatban, hogy egyes szoftvereket (pl. AV-k) a saját eltávolítójával ajánlott leszedni. Szóval nem éppen újdonság a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#62455) #86564352 válasza Popes (#62453) üzenetére


#86564352
törölt tag

Szerinted a 3rd party programok uninstallját az MS írja, op. rendszer része? :U

Az áruház a megoldásuk, oda terelik a fejlesztőket. Hogy ne legyen többet három helyre telepítő toolbaros setup.exe, hanem egy klikkel egy helyre és az eltávolítás is tiszta. Mert a régi módszer tényleg rossz, még a saját Office is hagy némi maradékot. Viszont az nem okoz gondot a rendszerben, átlag user észre se veszi. Viszont amikor valamilyen rendszerbe nagyon beépülő antivirus levakarására a mezei uninstallja nem elég és elszáll a net vagy más gond az elég komoly hiba. És az AV gyártók sara, különben nem csinálnák a spéci remover programokat. Csak miért nem alapból az van, miért nem figyelmeztetnek?

(#62450) TRob1 Végre valaki nemcsak kocka fejjel gondolkozik. :)

(#62456) TRob1 válasza King Unique (#62454) üzenetére


TRob1
veterán

Mondjuk az sem feltétlen igaz hogy fel kellett keresnie a gyártó oldalát... Ezer meg ezer gyűjtőoldal, cikk, újság melléklet...stb. lehet (vagy akár csak egy fórumon egy link), ahol csak adott progi van ismertetve/linkelve, másról egy szó sem. (A sok otthagyott szemét természetesen ismerős, csak nemigen szoktak olyan gondokat okozni mint AV-k)
De legyen...

ui: Akkor sem értem ha egy AV gyártó olyan magas tudású hogy teljesen integrálódik egy os-be mindenféle újabb hibákat, kiskapukat mellőzve - hisz ismerik adott os minden rejtett zugát is ( :U ), akkor arra miért nem képes hogy beleépítse az eltávolítóját a programba. Nah mindegy. (Ezt valszeg nem fogom megtudni miért is van így)

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#62457) #86564352 válasza King Unique (#62454) üzenetére


#86564352
törölt tag

"az már egy ideje benne van a köztudatban, hogy egyes szoftvereket (pl. AV-k) a saját eltávolítójával ajánlott leszedni. Szóval nem éppen újdonság a dolog."

Hát persze a köztudatban. :D Így van, szoktam hallani buszon is erről beszélnek a népek, még a blikk is megírta, mindenki tudja. :D Tényleg nem érted a "saját eltávolító alatt" 99% azt érti ami a start menüben, vezérlőpultban van eltávolítás parancs? És joggal feltételezik rendben is lesz? 1% kocka tudja a külön remover az igazi. Köztudatban persze... azért heti kérdés egy számtech topikban, hogy AV uninstall után gebasz van segítség...

Na tényleg lezárva részemről, már tényleg unalmas téma.

[ Szerkesztve ]

(#62458) King Unique válasza TRob1 (#62456) üzenetére


King Unique
titán

Ja, hát a gyengébbek lehet ilyen-olyan "gyűjtőoldalakról" húzzák le a nem ritkán elavult, vagy vírusos telepítőket. Viszont az általános szabály az, hogy lehetőség szerint mindig a gyártó oldaláról célszerű letölteni. Az IT-s újságokat pedig az általad emlegetett kisebbség veszi, akik rendszerint tisztában vannak ezzel és amúgy is lecsekkolnák. Szóval az előbbi módszert követőknél marad a user error...

Hogy mért nem alapból a spéci eltávolító fut le, az jó kérdés. De amíg van lehetőség a megfelelő eltávolításra, addig nem hiszen, hogy a kelleténél jobban rugózni kellene ezen. Na meg, ha le akarja szedni egyáltalán valaki, mert lehet egyszer feltelepíti a programot, aztán használja gond nélkül.

(#62457) twofatcat:
Ha valaki használ egy eszközt, programot és azzal kapcsolatban alapvető dolgokról nem hallott, alapvető információkkal nincsen tisztában, az már az ő baja...Kifogást persze mindig lehet keresni, hogy éppen nem képes beírni még a gugliba se az xy antivírus eltávolítása stb. dolgot. De bezzeg, ha a fész, szkájp és társait kell állítgatni, akkor igen. Szóval ez az uncsi, amikor valaki azt próbálja erővel megmagyarázni, hogy a user semmiben sem hibás, holott ez pont nem igaz. Ja, és poénos... :D

[ Szerkesztve ]

(#62459) Orionk


Orionk
senior tag

Sziasztok!
Találkoztatok már ezzel a nevű hibával és sikerült megoldanotok?
KMODE EXCEPTION NOT HANDLED Error

(#62460) #86564352 válasza Orionk (#62459) üzenetére


#86564352
törölt tag

Eseménynapló ír bővebbet? Elvileg videókártya driver is okozhatja. Admin parancssorba egy "sfc /scannow" vizsgálat se árt.

[ Szerkesztve ]

(#62461) baboss


baboss
őstag

Sziasztok.
Rendszer visszaállítás után miért nem működik a billentyűzeten minden gomb. Gépházban beállítottam 101 gombosra, de a felső sorban nem jó semelyik gomb se. :F

[ Szerkesztve ]

(#62462) ArthurShelby válasza krealon (#62440) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#62463) svgyula válasza TRob1 (#62450) üzenetére


svgyula
addikt

Szia! Pont ezt írtam le! "Mert nem indokolja semmi hogy ezt gondolja..." Nem gondolni kell hanem tudni! Ezért hoznak legalább évente egyszer minden gépet vissza hozzám is :))
A telepített programok nem csak több helyre írják be magukat hanem a regiszterit is teleb@sszák. Ja és nem egy még rendszer file-t is lecseréli a sajátjára innentől sak-matt! A személyes adatokat amiket ide-oda beírnak szinte kivétel nélkül otthagyja mindegyik! Soha senkinek nem tűnik fel, hogy amikor egy későbbi időben újra telepíti a programot az egyből felismeri a személyes beállításokat?
Ez a hozzáállás a tipikus "magyar vitrus" mer majd én megmutatom meee értek hozzá...Na meg a rengeteg feltelepített reklám nélküli böngésző amire csak úgy ugrálnak fel a figyelmeztetések, hogy "az ön gépe fenyegetett! azonnal telepítse ezt vagy azt! a 90% be is ugrik :K és hopp megint van munka mert a rendszer az elsőtől még nem de a második virusírtó biztosan hazavágja. Ha az nem akkor a PCbackup és társai mint melléktermék :D De ez csak azért van mert itthon mindenki ért a PC-hez még a nagymama is!Csak így tovább biztatni mindenkit! Hass, alkoss, telepíts!(szívj :P ) :C

[ Szerkesztve ]

Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301

(#62464) _ ĐanieL™


_ ĐanieL™
tag

Sziasztok,

az normal, hogy nekem meg nem jott meg az Alkotoi Frissites? :))

(#62465) VoidXs válasza _ ĐanieL™ (#62464) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igen, még mindig nem ment ki mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#62466) tordaitibi válasza svgyula (#62463) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Tokeletes uninstall nincs semmilyen rendszeren. Winen plane nincs...
Nincs az az unistaller, ami a tobb 1000 regedit bejegyzes, program files, userneve/konyvtarak, appdata stb. alol mindent leszed.
AV programok hihetetlen melyen es szerteagazoan assak be magukat, ez a mukodesuk velejaroja.
Ezokbol (is) en eletembe nem hasznaltam ezeket.
Egy adott program eltavolitasahoz nehogymar orakig kelljen a specialis modszerek, uninstallerek utan NEKEM kutakodni, ez marhasag. Az a marhasag hogy a programok beepitett uninstallerei egy kalap sz...arok, a cel hogy feltelpuljon a fontos, az esetleges eltavolitas korrekt kivitelezese mar le van tojva.
Ez a hozzaallas egy par megas free applikacio eseteben is elitelendo, de talan ertheto, egy multiceg vilaghiru viruskergetoje eseten verlazito es szomoru.

(#62467) Williams


Williams
aktív tag

Sziasztok!

A kérdésem a következő:
Használat közben a képernyő jobb alsó sarkában berobbanó értesítéseknek valahogy le lehet tiltani a hangját? Zavaró pl. film nézés közben amikor 4-5 értesítést bedob folyamatosan "ordítva".

Köszönöm!

(#62468) #86564352 válasza Williams (#62467) üzenetére


#86564352
törölt tag

Beállítások-rendszer-értesítések és ott a listánál apponként be lehet állítani vagy jobb klikk a tálcán az értesítés ikonra és csendes órák. (magyarul talán így van, angol winem van)

(#62469) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy ha megnyitok egy bármilyen Office alkalmazást a csatlakoztatott második kijelzőn akkor minden olyan "szőrös", azaz nem éles a kép. A laptopom 14" FHD, a kijelző pedig 23 és szintén FHD. Most a skálázás 150%-ra van rakva. Van arra mód beállítani, hogy a második képernyőn ne skálázzon. Illetve bármilyen javaslatot szívesen fogadok.

Köszönöm

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#62470) Danecay


Danecay
őstag

Frissíteni szerettem volna a jelenlegi Win10-es oprendszeremet, mert valamiért a Creators frissítést nem hajlandó letölteni, míg a laptopon ugyanaz az Enterprise van telepítve, mint erre a gépre, ott viszont lefrissítette magát. Frissíteni elvileg Windows alól kellene, mármint úgy, hogy megmaradjanak a telepített programjaim és beállításaim, viszont a Setup.exe iditásakor egy SPWIZENG.DLL-re vonatkozó hibaüzenetet kapok, majd ezt le OK-zva az autorun.dll-re is, így a telepítés meghiúsul

Ötlet esetleg?

(#62471) felora:)


felora:)
tag

Sziasztok. Win 10 nel hogyan tudnam a specialis energia beallitasokat elohozni? Nem jelennek meg csak 1-2 dolgot tudok allitani.... Ha csokkentett modban inditom akkor minden beallitas elerheto, usb, wifi energia beallitas stb. A felhasznalo rendszergazdai jogokkal rendelkezik, mindket modban ugyanazzal a felhasznaloval tevekenykedtem. A gep egy selecline netbook.

(#62472) V-I-D-A


V-I-D-A
aktív tag

Tudnátok segíteni?

Miért nem csatlakozik a notebook automatikusan az otthoni Wi-Fi hálózathoz? (Acer Aspire ES 15 ES-533-P19U, Windows 10 Home alkotói frissítéssel)

A számítógép ismeri a hálózatot, mégsem csatlakozik hozzá automatikusan. Minden bekapcsolás után kézzel kell kiválasztanom az otthoni Wi-Fi hálózatot. (a jelszót nem kéri, tehát azt nem felejti el, és jelzi hogy vannak elérhető hálózatok, az automatikus csatlakozás be van pipálva) :(((

Újraindításkor ez a hiba nem jön elő, kizárólag ki-be kapcsolás után.

-a Wi-Fi modul driverét frissítettem, de nem változott a helyzet.

-elfelejttettem a géppel a hálózatot, majd újra felvettem, semmi nem változott.

-a Wi-Fi modult energiatakarékosság miatt nem kapcsolhatja ki a gép, (kivettem a pipát)

Mit lehetne még megpróbálni? :F

[ Szerkesztve ]

(#62473) quailstorm válasza felora:) (#62471) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Feltételezem a netbook gyártói energiagazdálkodási profilja teszi ezt. Csökkentett módban gondolom nem tölt be.

(#62474) felora:) válasza quailstorm (#62473) üzenetére


felora:)
tag

Erteeem. Hogyan nyirjam ki aztat? :D

(#62475) quailstorm válasza felora:) (#62474) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Azt nem tudom, eddig még csak plusz energiaprofillal meg profilozó segédprogrammal találkoztam laposokon. Olyat se tudsz, hogy módot váltasz teljesítménycentrikusra, és azt a profilt módosítod?

Meg kell keresned melyik gyári, rendszerrel induló program lehet ezért felelős.

[ Szerkesztve ]

(#62476) felora:) válasza quailstorm (#62475) üzenetére


felora:)
tag

Nem talaltam kulon telepitett progit, tudok profilt hozzaadni, de azokban is csak az a par beallitas lehetseges....

(#62477) morfondőr


morfondőr
őstag

Üdv!
Ha egy win 10-es laptop-on nem indul el a windows és a hibaelhárítás sem tudja helyre állítani (még csökkentett módban sem indul), akkor ha rátelepítem a wint egy telepítőből és azt választom, hogy frissítsen, ne tiszta telepítést csináljon, vajon megmarad minden beállítás/program?
Előre is köszi!

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#62478) quailstorm válasza felora:) (#62476) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Akkor próbáld meg ez alapján egyenként hozzáadni.

(#62477) morfondőr: ha nem indul akkor ez nem lehetséges. Frissítő telepítés (in place upgrade) csak élő rendszerből lehetséges, utoljára az XP tudta telepítőből.
Maximum a dokumentumok és az UWP appok maradnak meg.

[ Szerkesztve ]

(#62479) morfondőr válasza quailstorm (#62478) üzenetére


morfondőr
őstag

A mellékelt képen a felső opciót választanám:
Ilyenkor is alaphelyzetbe állítja a gépet?

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#62480) quailstorm válasza morfondőr (#62479) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ha tovább lépsz, meglátod.
Jártam már így, fájlok és UWP a legtöbb amit bootolhatatlan rendszernél elérhetsz. De nézd meg ha nem hiszed.

(#62481) morfondőr válasza quailstorm (#62480) üzenetére


morfondőr
őstag

Nem arról van szó, hogy nem hiszek neked, csak próbáltam volna a legfájdalommentesebben megoldani. Egyébként nem enged tovább a frissítés menüponttal, hanem azt írja, hogy indítsam el a windows-t és úgy futtassam a telepítőt. Maradt a gép alaphelyzetbe állítása...
Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#62482) Philips103


Philips103
tag

Sziasztok !
Azzal a problemaval forudulok hozzazok , hogy ujra lett teve anyukam gepe , de az aruhazban ahonnan leakarja tolteni a jatekot , nem engedi...
Minden gepen jo amit ugyan azzal a win 10el tettem fel , csak anyukamen nem
jo...
Es programot mindent enged kiveve jatekot...

(#62483) AeSDé Team


AeSDé Team
őstag

Sziasztok!

Ubuntut telepítettem Windows 10 mellé, úgy hogy előtte manuálisan shrinkeltem az NTFS partíciót Windows alól, az Ubuntu nem piszkált bele, csak mellé települt.
Azóta néha random kékhalált kapok "critical process died" üzenettel. CHKDSK szerint minden oké, vajon mivel próbálkozhatnék még?

[ Szerkesztve ]

(#62484) tordaitibi válasza AeSDé Team (#62483) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

A gyorsinditast vagy mi a fenet kapcsold ki, (pontos nevet most nem tudom, nem vagyok w10 elott) mivel ha leallitod, csak keszenletbe es hibernalasba megy. Ha ilyenkor elinditod a linuxot, utana a wint, termeszetes hogy felborul.

Felora:),
nalad hasonlo a gond, a megoldasat nem tudom, de ujrainditasnal az elobb leirtak helyett szabalyos teljes inditas zajlik le, a kikapcsolassal ellentetbe, ami gyakorlatilag hibernalas.
Es innen mikor visszajon, ott hasal el a wifi.
Ugyanez a gondom nekem is a melohelyi pc-n, kikapcsolas utan 3-5 perc alatt talalt vissza a wifire.
A quick launch vqgy mi a csoda kikapcsolasaval megoldodott, mivel ssd van, a ket indulas kozotti ido par masodpercceltobb csak, ez nem zavaro, nekem legalabbis.
Es igy minden kikapcsolas, leallas utan teljes tiszta boot zajlik le.

(#62485) hunluki válasza AeSDé Team (#62483) üzenetére


hunluki
senior tag

Csak tipp, de szerintem nincs közbe az ubuntunak ehhez, annál inkább a KB4022716-es update-nek. Nekem és ismerősömnek is random critical process died BSOD-val jutalmaz a rendszer amióta felment.

(#62486) Dyingsoul


Dyingsoul
veterán

Sziasztok!

A WOL-t próbálom beálítani a gépemen, de nincs Magic Packet opció... Pontosan az a helyzet nálam, mint itt az 5. postban. Hiányzik mind wake on pattern és magic packet opció is. Tipp, hogy mit kéne tenni? MSDNAA windows 10-em van ha az számít.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#62487) Doky586 válasza Dyingsoul (#62486) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Feltelepítetted a gyártó hálókártya driverét..?

Ne más(ok)ra hivatkozz hanem magad készíts képet..

(#62488) Dyingsoul válasza Doky586 (#62487) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Az miért gátol a segítségnyújtásban, hogy nem készítem el ugyanazt a képet amit más már elkészített és ugyanez a problémája? Mondtam, hogy ugyan így néz ki nálam is, ezt miért hihetetlen?

Egyébként közben megoldottam szóval már mindegy.. Néha nem akadékoskodni kellene egy-egy kérdező kommentjén és fűbe-fába belekötni hanem megpróbálni segíteni de ha nem megy nyugodtan lehet átugrani a kérdező hsz-t.

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#62489) Doky586 válasza Dyingsoul (#62488) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Szívesen. Máskor is..

(#62490) TRob1 válasza Dyingsoul (#62488) üzenetére


TRob1
veterán

Viszont ilyenkor a "megoldottam" mellé a megoldást is leirhatnád, hisz jól jöhet másnak is. :U

¤ R'n'R ¤

(#62491) Thome


Thome
addikt

Sziasztok,

Windows 10 telepítési problémába futottam.
Adott egy Acer 5315-ös laptop, 2gb ram, 2 magos proci, minimumnak megfelel.

Eddig is Windows 10 futott rajta, egy 500gb-s hdd-n.
Most kicseréltem egy 80gb-osra és erre szeretném feltelepíteni.

A probléma hogy az updatelt verziót (1703) ha dvd-ről, ha usb-ről bootolom, megfagy a telepítő első képernyőjénél (billentyűzet, nyelvválasztónál).

Ha Windows 7-et telepítek rá (minden további nélkül felmegy), és onnan próbálom, akkor is befagy, mikor újraindul.

Ha az első, 2015.08 havit telepítem, akkor nem fagy meg a telepítő, beállítom a partíciót (1db van, plusz az 500mb-os rendszernek elkülönített), és fel is települ.

Újraindulás után, mikor a karika elkezd pörögni, kiírja hogy "Felkészülés", és ez megy a végtelenségig, 1 óra után lekapcsoltam.

Biosban AHCI mód van beállítva (meg hát eddig is ezen volt a másik hdd-n, tehát szerintem ez így jó).

Mivel próbálkozzak ami megoldhatja a gondom?

(#62492) Zoz válasza Thome (#62491) üzenetére


Zoz
őstag

Megnézni, hogy a másik vinyóra melyik változat van feltelepítve, és azzal megpróbálni.
Vagy az 500-asról letörölni annyi cuccot, hogy ráférjen a 80-asra, és átklónozni a működő rendszert.

(#62493) Thome válasza Zoz (#62492) üzenetére


Thome
addikt

Hogy deríthető ki hogy melyik? Mert ugye mindig updatelve volt, így a verziószám már a legfrissebb!

(#62494) #93794560 válasza Thome (#62493) üzenetére


#93794560
törölt tag

A Start menü megnyitása után begépeled, hogy winver, majd entert nyomsz. Kiírja neked a Windows verziószámát.

(#62495) Castell


Castell
aktív tag

Üdv mki!

Segítséget szeretnék kérni. Adott egy HDMI w10-es stick.

Ez:

[link]

A Win 10 nem indul, az indítóképernyő bejön és a hozzá tartozó menü is, de sem a javítást, sem a helyreállítást nem tudja elvégezni (sikertelenként fejeződik be), csökkentett módban sem indul. Próbáltam pendrive-ról bootolni és újratelepíteni a Win10-et, de ezt írja:

"system doesn't have any usb boot option please select other boot option in boot manager menu"

Azonban semmilyen other option opciót nem találok a boot manager menüben, sőt legacy usb support funkciót sem tudom állítani (enabled/disabled), mert nem találom sehol. Egyedül csak usb boot option van, ez be van kapcsolva és érdekes, hogy a linux mint bebootol és el is indul pendrive-ról. A beépített tárhely nem sérült, mert parancssorból elérem és a linux mint alól is "látom" a meghajtót

(#62496) TRob1 válasza Thome (#62493) üzenetére


TRob1
veterán

Csinálj MCT-vel egy telepítőt (ha nem azzal készült), és próbáld azzal. Laposra max egér legyen rádugva (de lehet jobb ha még az se), más ne. Szerintem ha régebbi felmenne, akkor az újabb nak is fel kellene. Tehát én nem kutakodnék hogy mi volt...

Vagy még a rendszer klónozása is megoldas. Ahogy említették már.

¤ R'n'R ¤

(#62497) Orionk válasza #86564352 (#62460) üzenetére


Orionk
senior tag

Szia!
Ez a vizsgálat mit csinál?

Még mindig nem sikerül rendesen használnom az eseménynaplót. Tudsz benne segíteni? köszönöm

(#62498) Cry0


Cry0
őstag

sziasztok!
olyan problémám van hogy a gépemen a böngésző nagyon belassult videót sokszor akadozva tudok csak nézni perig 240/40-es netem van illetve illetve ha közösségi oldalakon böngészek akkor is 1-2 lap után annyira elkezd akadozni hogy nem lehet élvezni.
a gép telejitménye szerintem nem gyenge hozzá ( Amd fx-6300 , Asus M5a97 Evo R2.0 , 8Gb 2000Mhz ram , 1Tb hdd, Asus Radeon Hd 7950)
valami tipp ? nemrég volt újra rakva a gépem és már legelső nap óta ilyen.
direkt ez miatt 1x már újra telepitettem a gépet és akkor ramdisket is csináltam ahova a chorome-t is beraktam

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#62499) Thome válasza TRob1 (#62496) üzenetére


Thome
addikt

&gb440:

Mct-vel nem akart menni,szóvalklónoztam.

Így már működött, de tetűlassú lett.
Alaphelyzetbe nem engedte állítani, bugos volt.

Winverrel megnéztem 1511-es win volt rajta.
Iso letölt, win7 usb dvd toollal usb stick elkészít, települ, működik...

Szóval a 4. Windows verzióval már felment.

Story vége, köszi a tippeket, tanácsokat! :R

(#62500) Bferibörs válasza Cry0 (#62498) üzenetére


Bferibörs
addikt

chrome helyett próbálj ki más böngészőt is , hogy azzal is ue. a helyzet.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.