- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiak
tag
Sziasztok,
Panasonic viera plazma tv-m pár év kihagyás után újra szolgálatba állt... volna, ha nem búgna folyamatosan bekapcsolás után. A kép és a hang teljesen tiszta, minél magasabb fényerőt igénylő kép van, annál hangosabban búg. HDMI portok mindegyikén tapasztalható a hiba. Lehet ezt javítani valahogy? Köszönöm! -
Magnat
veterán
válasz
Dr. Szilikát #12960 üzenetére
Köszi, sok vizet nem zavar bár nem örülök neki, mert azóta folyamatosan azt keresem, h hol van
Garis egybéként még bőven, de sem kedvem, sem időm sz@rakodni vele, meg falra is van szerelve, úh amíg nem lesz más baja, addig biztosan így marad -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Magnat #12959 üzenetére
Láttam vagy láttak mások is olyat, amikor apró rovar kúszik be az LCD alá, de nem mondanám, hogy ez úgy néz ki.
Igazság szétszedés után derülne ki, de azért gondoljuk bele, az LCD üvegrétegei között folyadékféleség is van, azért is nevezik folyadékkristályosnak, illetve szokott megfolyni is a kép, amikor megzúzzák a kijelzőt.
Ennyi erővel ez is lehet egyfajta megfolyás, ha megnézzük.
-
Magnat
veterán
Üdv,
monitorként használt 43 collos Xiaomi lcd tv-n van egy ilyen (alatta az egér nyíl):
Ez mi lehet, nekem nem pixelhibának tűnik...
-
Quentin Ruby
senior tag
van egy Hisense tv-ami 2 hónappal a gari után a következő hibajelenséggel indult
. külső behatás nem érte, áramszünet nem volt. Érdemes vele foglalkozni, vagy kuka?
-
roseA580
tag
válasz
dennis.nol #12953 üzenetére
Szia!
Tervezett
elavulásélettartam.
Gazdaságtalan a javítása, vegyél egy újat ami pár év után várhatóan ugyan úgy meghibásodik.
Vagy használd így tovább amíg lehet.Ui:
Néha buherálással ideig óráig eltüntethetőek a csíkok, de én ilyet max. magamnak próbálnék.
-
dennis.nol
tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra megjelent egy csík a tv-n. Plusz a jobb szélén -csak közelről látható - halvány csík is van, kb. 1cm széles.
Lehet ezzel még kezdeni valamit?Eddig még csak arra volt időm, hogy lehúztam róla a Telekom-os beltérit, de ugyanúgy meg van a csík ekkor is...
Előre is köszönöm a segítségetek.A tv típusa: LG 50UP78003LB 4K UHD (4 éves).
https://ibb.co/8L6Dndgb
https://ibb.co/0jrkvgzS
https://ibb.co/HDJ3nrSf
https://ibb.co/3Yjzv8Vb -
Mauzes
addikt
válasz
Lackooo84 #12946 üzenetére
Nem értek hozzá, ezért gondoltam rákérdezni.
Nem követem egy ideje a TV piacot, így nem is tudom, pontosan minek felel meg az én régi tévém a mai piacon, de mondjuk egy QE65Q80 tévé 320k-ba kerül most, egy QE65QN85 meg 430k. Ezeknek a relációjában gondoltam, hogy ha mondjuk 100-150k-ért javítható, nekem megérné, mert nem akarok még egyszer ennyit kiadni tévéért, aztán majd újra megsérül a gyerekek miatt.
Az én tévém amúgy 390k volt 5 évvel ezelőtt, az mai áron (az inflációt nézve) kb dupla annyi. Jó drága volt.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, adott egy 65 inches Samsung Q82R QLED TV. Vélhetően az egyik gyerekem csinált valami meglepetést, amit a lenti képek mutatnak be. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, még kicsik, így szerintem nem is fog kiderülni.
Kérdés 1: jól gondolom, hogy ezt mindenképpen egy "ütés" okozta? A hiba csak bekapcsolt állapotban látszik, ha van megvilágítás. A felszínen egyébként nem látszik sérülés, de mivel pontból induló, és pókháló hatást is mutató nyomok vannak, ebből gondolom, hogy ez valószínűleg valami külsérelem kellett, hogy legyen. Pl. valami puha tárggyal, mint mondjuk gumilabda.
Kérdés 2: meg lehet-e tippelni a képek alapján, hogy ez javítható-e, illetve hogyan javítható, és kb. mennyibe kerülne?
Azt szeretném megérteni, hogy kezdjek-e el keresni új tévét, vagy akár gazdaságos lehet a javítás. Ebből tanulva, amíg nem nőnek meg értelmesre a gyerekek, addig nem fogok egy drága új tévét venni. Tehát vagy javítás, vagy olcsóbb fajta új tévé, vagy használt tévé.
Előre is köszi!
-
ezso
tag
válasz
csimbi82 #12940 üzenetére
Szia!
Szerintem határeset.
Sajnos ez egy kb. 10 éves tv, ami működőképes állapotban sem ér már túl sokat.
Látatlanban, vagy a ledszalag, vagy annak a vezérlése hibásodott meg.
Ha led szalag hiba, az sem túl olcsó, mert 15.000Ft. magyarországon, ha te cseréled ki. (viszont nagy bontással jár, a csere egyszerű) [link]
Külföldről Pl. Ali valószínűleg olcsóbb valamivel.
Van olcsóbb megoldás, Pl. csak a hibás ledet cseréled, de ilyenkor jó eséllyel 1-2 hét/hónap múlva jön a következő. -
csimbi82
csendes tag
Sziasztok!
A tv típusa panasonic tx-39aw304, bekapcsolást követően pár perc múlva a képernyő elsötétedik hang marad. Mi lehet a probléma érdemes javítani vagy kuka?
Köszönöm! -
weresgyufa
tag
Sziasztok.
Az alany egy OLED tv az LG-től egy 65C31LA, ami azt produkálja, hogy bekapcsolás után hármat villan a piros LED, megjelenik a WebOS logo majd égve marad a piros LED és a készülék kikapcsolt állapotába kerül.
Mire lehet gyanakodni? Nincs beledugva semmi, pihentettem is kihúzva a konnektorból, de semmi.
Esetleg jó szakít tudtok ajánlani hozzá?
Szép estét! -
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy Samsung QE55QN91AAT Tv képernyője a helytelen tisztìtás miatt mikrokarcos lett. Elég zavaró, ezért azt szereném megkérdezni, hogy van-e valami termék esetleg, amivel lehetne segìteni ezen a dgon vagy ha komplett kijelzőcsere lenne, akkor kb mire számìthatok. Köszi mindenkinek a tippeket.
-
TZ1
csendes tag
válasz
ekrisztian #12931 üzenetére
Led és fényterelő csere. Keress meg egy szakit és kérdezd meg mennyiért csinálja. Nem egyszerű eset. Gyakorlattal is van 2.5-3 óra munka.
-
Márk
senior tag
válasz
ekrisztian #12931 üzenetére
Hali!
Én első ránézésre ezt találtam: Hochman János – TV-műszerész – TV-Video-DVD-Monitor javítás – tv javítás, video javítás, dvd javítás
Tv és elektronikai szerviz, digitális hangszerek szakműhelye Kecskemét | tibielektronika.hu
Így ránézésre egyébként a képek alapján egy led sor mehetett ki.
-
Tusky77
csendes tag
Sziasztok. Kb 6-7 éves LG 4K UHD Tv a következő hibát produkálja. Először egy vízszintes csík jelent meg a felső káva alatt, ez sötétebb lila majd utána egy másik is, ami halványabb. A két csík végigfut a kijelzőn de a bal szélen sokkal erősebb. Lehet javítani vagy ez ennyi volt és lassan teljesen tönkremegy?
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
A kb. 6 éves Panasinic TX-50EX700 tévémen pár hete ezt vettem észre (de már a feleségem is). A filmek nagy részénél nem zavaró, sőt, nem is vehető észre, de a sötét jeleneteknél már igen. És hát ugye alapból ez van, amikor csak feketének kéne lennie a képernyőnek.
Azért a telefonom kissé túlexponálta a képet, nem ennyire durva, de így még jobban érthető talán, mi a probléma.
Kérdés: ez mitől lehet? Backlight panel? Vagy egyéb? Amúgy minden rendben a tévével.
Van egy szintén ugyanilyen idős TX-40EX700-am is, annál semmi hasonló, most is csodás, viszont azt a tévét néztük sokkal többet.
Köszi! -
Akko75
friss újonc
Sziasztok. Két hónapos QLED tévén megjelentek felül hosszában ezek a furcsa zónák, olyan mintha a ragasztás folyna el vagy valami hasonló. A tévé egyébként működik probléma mentesen mármint ezen kívül . Csatolok képet színes háttérrel így jobban látszik. Mi lehet ez?
Na nem sikerül a kép feltöltése
-
Ricardo
titán
Sziasztok! Újabb hibajelenség. Az alany ugyanaz az LG plazma tv (60pz250)
A mostani probléma a színtorzulás. Nem folyamatos. Egyszercsak foltokban vagy sávosan eltorzulnak a színek. Aztán megint jó. Aztán ismét. Van hogy szinte folyamatosan villog, van hogy egy két percig normális, aztán ismét elkezdi. Mi okozhatja? Érdemes ránézetni, vagy kuka? Mellékelek egy két képet a jelenségről.
Egyik pillanatban jóaztán a következő képkockán
majd megint rendben van, aztán ilyen
Ötletem sincs mi lehet ez.
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, van egy philips pus8505 android tv-m. Max-ot ha hasznalok es rtl+-t ilyen folyamatos mini laggok vannak a kepben. Mit lehet ezzel tenni? Ha a one os boxon keresztul inditom megy szepen. De en szeretnem a tv-jet hasznalni, ha mar van benne. Van otlet esetleg mivel oldhatnam meg? Koszi elore is.
-
mzperx2
csendes tag
Közben utánajártam, köszönöm.
-
mzperx2
csendes tag
Sziasztok. Panasonic, ips. Mi lehet a hiba? A képernyőn lévő fekete pöttyök és a jobb oldalon lévő fekete kiégés jól látszik, ha világos a háttér.
Köszönöm szépen. -
usr018
csendes tag
Udv.
SAMSUNG UE37C5000/UE37C5100 tv-be keresek alaplapot.
MB: BN41-01378A
DISPLAY: T370FAE1-DA
Ha van valakinek elado,irjon privatban.Koszonom. -
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Egy kb 5 éves Samsung LCD tv-n ez a hiba jelent meg. Mi okozza és érdemes e szerintetek javíttatni?
A pontos típus: UE49NU7102
-
czarp
csendes tag
Sziasztok. Egy LG 49NANO813NA kijelző mögötti diffúzor plexi panelt lehet venni valahol?
El van repedve egy csomó helyen.
Köszönöm. -
KlenoGyuri
friss újonc
válasz
Dr. Szilikát #12913 üzenetére
Igen, úgy látom tényleg ez a probléma.
Köszönöm! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
KlenoGyuri #12912 üzenetére
Ilyen régebbi TV-k a DVB-T (földi digitális) vételhez rendelkeznek demodulátorral, míg a DVB-C (kábeles digitális) nem megy rajtuk.
De ellenőrizd a specifikációkat, csak ránézésre írom, amit a keresőben látok róla képeket.
-
KlenoGyuri
friss újonc
Sziasztok! Van egy LG 32LB75-ZB (lcd/plazma?) televíziom, ami eddig boxal működött. Kábeltévés csatorna keresésnél csak az analóg csatornákat találja meg. A gyári beállítás után sem. Úgy látom csak UHF/VHF sávban keres, a földi digitálist észleli. Ha valakinek van tapasztalata, ötlete ezügyben szívesen venném! Köszönöm!
-
cettlee
őstag
helo!
szereztem egy 42LA620S tv-t monitornak windows7 alatt, lehet erre valahogy 100hz-et varázsolni? -
buriana
csendes tag
Szia! Van egy Thomson 49UC6406 Led Tv ami nem kapcsol be gombbal és távirányítóval sem, csak a kék led világít. Panel vagy programhiba okozza a hibát?
Érdemes-e javíttatni? -
buriana
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Vortex led tv amin a fekete szin átment bordóba.
Mi lehet a baja, érdemes-e javíttatni? -
Bilux
veterán
Tisztelt nagy érdemű!
A beteg: Crystal UHD TU8500
Sajnos én is beleestem az állandó bekapcsolás majd kikapcsolás esetébe.
Láttam itt más kollégának is hasonló problémája volt a tv-vel.
Na mármost ha szeretnék venni egy samsung CU8000 típusú alsó kategóriás tv-t ezeknek is hasonló baja lehet 2-3-4 év után? Mert akkor felesleges kísérleteznem. Köszönöm -
Ricardo
titán
Sziasztok. A plazma tv topikba már beírtam, de most látom, hogy van külön hiba topik is. Beteszem ide is hátha tudtok segíteni.
Adott egy Lg plazma tv.
Párszor már előfordult. Utoljára ma.
Délelőtt kikapcsoltam. Napközben nem volt bekapcsolva. Aztan elmentem itthonról. Amikor jöttem haza észrevettem, hogy halványan világít a kèpernyő. Ilyenkor alul. Piros ( készenléti ) led nem világít, és a távirányítóra sem reagál, tehát bekapcsolni sem tudom. Ha kihúzom a konnektorból és visszadugom, megszűnik a derengés, és a led is feléled,és a távirányítóra is újra reagál.
Ez a derengés nappali fenynél vagy lámpafénynél nem látszik. Próbáltam rákeresni a topikban. Azt olvastam hogy kikapcsolás után egy ideig dereng aztán megszűnik. Itt viszont addig áll fent ez, amíg ki nem húzom. Nem általános, de random ( szerencsére nem sűrűn) előfordul. Így néz ki ilyenkor sötétben a kikapcsolt(!) Tv
Normálisan meg így.
Mi lehet ez? -
BTom1970
aktív tag
Kb 3 napig volt kikapcsolva a Panasonic TVm, csak a hátulján lévő ON/OFF kapcsolóval. A hálózati tápellátás csatlakoztatva volt.
...és most újra elindult, 3-4 hét után!
Tehát nem kell új alaplap és IC-8001. Korábban is párszor áramtalanítottam néhány percre. De most több napra volt így áramtalanítva.Mi lehetett ez a gond? Olvastam valahol, hogy hagyni kell teljesen lemerülni. Ez megoldás lehet. Tehát, ha valakinek ilyen gondja van, érdemes ezzel is próbálkozni!
-
BTom1970
aktív tag
Panasonic TX-43CX750E LCD-TV
13 piros LED villogást jelez.
https://techbullish.com/panasonic-tv-blink-codes/
5 évet volt használva - 2015-ös modell
3 évig használaton kívül voltA hibakód jelentése: "Communication error on DG or DN board.
A defective A board faults with voltage or resistance issues specifically
if your TV is blinking red light 13 times. It signals a communication error.
It is a fault of the DG or DN board with IC 8001 which alarms the error.Here are some of the fixes for Panasonic LED TV blinking 13 times in a row:
Hard Reset can be tried to fix this.
DG/DN board can be checked out for all loose connections and the ICS on it.
If it’s not repairable, better replace the board.
Defective A board triggers flashes indicating an error in SOS A board due to a short out
or missing voltage on the ICs.
Testing can be conducted on each component although a better option is
to contact a Panasonic TV service center for assistance."Az A-board száma:
TNPH1119 (1)A / TXN/A1RCVEKérdéseim:
- Az A-board az alaplap. Melyik a DG és DN board?
- Mi lehet a hiba?
- Az A-board cseréje megoldaná a problémát?
- Lehetséges, hogy másik board cseréje szükséges?
- Hol lehet beszerezni ilyen alkatrészt? -
oil120
senior tag
válasz
Thunderzolee #12901 üzenetére
Fektesd hasra egy takaróra, nem lesz baja.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- SAMSUNG (QE77S90DAE) 195CM 4K OLED SMART PRÉMIUM 2025 MODELL! AKCIÓ!
- Sennheiser HD 650 - 2 év garancia
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest